Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 14:42   #1321
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ginka mi wczoraj mówiła, że jak nie dam rady na czczo to można brać godzinę po posiłku i też bedzie

natka
to fakty sa przerażające, ale czas leci
Oj tak, ale mnie to cieszy

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem jak ja to zrobiłam rano że ładnie zassało kroplę a teraz nie chce mam przystawić tak prostopadle do kropli na palcu??? i wtedy zassa - dobrze to rozumiem? Tak by właśnie z instrukcji wynikało. Dzisiaj mnie troszkę bolało jak drugi raz w to samo miejsce ukułam ale to raczej chyba z wrażenia i ogólnie mam płaczliwy dzień dzisiaj więc wszystko mnie boli, irytuje itd. Mam nadzieję że ja też będę mogła jeść normalnie bo nie wiem co będę jadła jak tak nie będzie. Chyba 24h na dobę chleb z pomidorem
Mnie na początku też okropnie bolały paluchy ale teraz już się przyzwyczaiły także u Ciebie z czasem powinno być podobnie
Na zasadzie prób i błędów (a raczej dobrych i złych wyników) dojdziesz do tego co możesz spokojnie jeśćja jak nie miałam pomysłu a byłam bardzo głodna to jadłam wasse z serem albo pomidorem - ale to już w ostateczności

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
19natka20 ale mi smaka narobiłas z tym bigosem podziel sie no
Kurierem czy przyjedziesz?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:52   #1322
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Caltea

Naprawde słyszałaś coś dobrego o Ujastku??? Ja sama myślałam żeby tak rodzić, ale wszyscy pukają się w głowę, że to nie ma sensu i że beznadziejny szpital. Koleżance jednej schrzanili cesarkę( brak czucia w brzuchu z powodu uszkodzenia nerwów), drugiej upuścili dziecko na ziemię. O efektach lepiej nie mówić No, ale ile ludzi tyle opinii. O Siemiradzkim słyszałam dużo dobrego. A im więcej czytam tym mniej wiem

eee ja też na razie spotkałam się tylko z pozytywnymi opiniami na temat Ujastku i w tym momencie jest u mnie na 1szym miejscu.. Znajoma rodziła 2tyg temu drugie dziecko tam i bardzo poleca. Poza tym na forach raczej spotkałam się z pozytywnymi opiniami.
W Siemiradzkim mi nie pasuje,że za każdą dodatkową rzecz trzeba dopłacić... I to,że w razie "W" muszą odesłać dziecko karetką do innego szpitala bo na miejscu się nim nie zajmą.

O Koperniku też dużo dobrego czytałam, ale teraz mają remont porodówki więc jak dla mnie odpada.

Ale dopóki same nie wybierzemy jakiegoś szpitala i w nim nie urodzimy będziemy wiedzieć tyle co nic albo tyle co przeczytamy

Cytat:

Ja przed ciążą byłam wegetarianką. Wiele lat. A teraz? Codziennie, jak nie ryba, to mięsko z kurczaka, wędlinka itd. Ciekawe co będzie potem. Kiedyś to się samymi słodyczami mogłabym żywić/ Teraz ciasto stoi, czekoladki, cukierki i nawet nie spojrzę w tamtą stronę
no to faktycznie u Ciebie niezły przewrót

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:55   #1323
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
ja nie miałam ale w sumie to mój ginek jakiś dziwny pod tymi względami, nawet toxo mi nie kazał powtarzać

a ja dziewczyny chyba jestem jakis ewenement na tym naszym wątku, wszystkie ładnie tyją w brzuszkach i takie zgrabniutkie jesteście, a ja
dupa wiellka, łapska też, brzuszek no ok - duży , a cycki maleństwa takie
Ja poszłąm do laboratorium i zrobiłam wszystkie badania pełnopłatnie, toksoplazmoze, cytomegalie, hiv itd. Rachunek wyszedł konkretny Ale nfz nie refunduje, a wydaje mi się że warto te badania mieć. Na tym nie można oszczędzać Choć ceny faktycznie zabójcze.

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Witam przy kawie zbozowej z mleczkiem i rogalikami z dzemem

O herbatce z lisci malin (znalazłam takie cos w necie):

liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej – jeden, dwa razy dziennie.”Napar z liści malin działa na szyjkę macicy, uelastycznia, sprzyja skracaniu i rozwieraniu. Podobno powoduje, że skurcze porodowe są mniej bolesne. Wiadomo, że to co jednym pomaga, u innych może w ogóle nie wywołać pożądanego skutku. Dlatego też trzeba przyjmować te wiadomości z przymrużeniem oka .

tutaj linki o malinach:

http://www.malinowerodzenie.pl/
http://www.smyk.com/forum/bede-mama-...-lisci-malin1/
http://umamy.homestead.com/porod.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,1...sumowanie.html
O. Muszę poczytać. I zapytam znajomej zielarki co ona na to

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

nie mów, że ból stóp to też ciążowa dolegliwość?
mnie tak właśnie bolą, nawet jak wstaję rano. Czasem to chodzę jak kaleka bo utykam :/
Mnie stopy nie puchną ale bolą. POmagają kąpiele w chłodnej wodzie, leżenie z uniesionymi nogami i masaże. zatrudniam do tego męża co wieczór

Cytat:
No właśnie nie wiem jak ja to zrobiłam rano że ładnie zassało kroplę a teraz nie chce mam przystawić tak prostopadle do kropli na palcu??? i wtedy zassa - dobrze to rozumiem? Tak by właśnie z instrukcji wynikało. Dzisiaj mnie troszkę bolało jak drugi raz w to samo miejsce ukułam ale to raczej chyba z wrażenia i ogólnie mam płaczliwy dzień dzisiaj więc wszystko mnie boli, irytuje itd. Mam nadzieję że ja też będę mogła jeść normalnie bo nie wiem co będę jadła jak tak nie będzie. Chyba 24h na dobę chleb z pomidorem
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
martunia_199 no to glukometr mamy ten sam. Pasek przystawiasz do kropli krwi tak żeby ją zassało, nie dotykasz palcem do paska czy jakoś tak podobnie, w instrukcji jest ładnie opisane. Boli Cię to kłucie? Bo mnie ani trochę
a co do obiadu - jem normalnie, ale ja wiem, że mogę bo wyniki glukozy mam ok, nie wiem jak Twój organizm będzie reagował no i na co
Pasek powinno się przystawić do kropli. Dobrze jest przed nakłuciem zdezynfekować palec i odczekać jak wyschnie.. Bo na mokrym palcu krew się bedzie rozlewac i wynik też wyjdzie zły. Ale w sumie wiele też zależy od glukometru. Jaki macie? ja mam iXcell. Jestem w programie zapobiegania cukrzycy (obciążenia rodzinne) a wahania cukru mam od 20 lat. Bywał taki czas że brałam tabletki, potem udało się tylko dietą wyregulować. W ciąży na szczęście nic się nie dzieje, ale muszę się badać i kontrolować. Także 3 razy dziennie się kłuję.Opuszki niektórych palców mam już tak zgrubiałe żer przekłuć się nie da
Stary 2011-06-29, 15:00   #1324
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

[QUOTE=agnieszka 0605;27817784]
nie marudaj, w ciąży jesteś, trzeba tyć a ile kg masz na plusie i który tc?
QUOTE]
na razie 3kg na plusie, a dziś idę na wizytę i pewnie już będzie 5+, a skończony 24 tc, jakoś wcześniej się nie przejmowałam wagą, ale teraz na miesiąc tyje 2kg i mnie trochę to przeraża, muszę trochę słodkie ograniczyć, bo dzień bez słodyczy to dzień stracony
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny nie chce krakac ale ja naprawde urodze chyba wczesniej, przed chwila znowu mnie zlapal taki skurcz ze az sie oblalam zimnym potem, masakra
Lulla o kurcze, już skurcze... przeraziłam się, ale jeszcze trochę musisz poczekać
Cytat:
własnie zrobiłam zupę ę z botwinki (to moj debiut) trzymajcie kciuki, żeby sie dało ją zjeść
szczerze nigdy nie jadłam, ale na pewno pyszna będzie
Cytat:
O rany. To z moim chyba coś nie tak. Już prawie 30 tydzień, a na wysokości pępka obwód wynosi 86 cm
Ty ale szczuplutka jesteś wow

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:24   #1325
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
[
na razie 3kg na plusie, a dziś idę na wizytę i pewnie już będzie 5+, a skończony 24 tc, jakoś wcześniej się nie przejmowałam wagą, ale teraz na miesiąc tyje 2kg i mnie trochę to przeraża, muszę trochę słodkie ograniczyć, bo dzień bez słodyczy to dzień stracony
chudzielec 3kg na plusie i się przejmuje zaraz Cię tu laski zjedzą haha

gerda botwinka mniam a ja dziś zapiekankę z filetem z kurczaka robię, zobaczymy co wyjdzie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-06-29 o 15:31
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:35   #1326
archinta
Zakorzenienie

Wstałam, poszłam z pieskiem na spacer, spałaszowałam loda i nadrabiam
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Znam ten stresik , tym bardziej, jak się człowiek wiadomości w tv lub w necie naogląda(dlatego nie oglądam i nie czytam i jestem zdrowsza )...niestety takie jest ryzyko zawodowe naszych TZ-tów, a co ma się stać i tak się stanie więc najlepiej się nie nakręcać
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
tylko, że ja panikara i nie umiem się nie nakręcać
Mój małż też PH. Powiem wam ,że mam takie dni,że spoko luzzz, a innym razem jakiś stresik mnie łapie i dzwonię do niego co tam
Cytat:

podobno jak bylam noworodkiem to ladnie spalam, z kolei moj TŻ jak sie urodzil-w ogole, licze na to ze synek wda sie we mnie i chociaz pare godz pospie
a propos - przypomniało mi się- gadamy z mym lubym o tym jak to dziecko będzie nas wybijać ze snu- na co on głaszcze mnie po brzuszku i mówi czule, że może będzie długo spał- jak jego pan
Wiecie my zawsze z psem z kotem- "chodź do pani", "chodź do pana". Ze śmiechu myślałam, ze się popłaczę- a on najpierw nie zajarzył
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
siedziałam u mamy 2godz i maluszki podziwiałam akurat na 7dzieci 5dziewczynek było i 2wiedziałam jakie piękne czarnulki!!! jedna miała czarniejsze włoski ode mnie, gęste i długaśne, że ho-ho napatrzeć się na nią nie mogłam a jaka kruszynka aż mamie mówiłam, że bałabym się ją na ręce wziąć

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
te cycki to pikus , ale ta dupa i nogi naprwadę masakra, jakby każdy kg się tam odkładał, a o buzi mojjej okrągłej to juz nie wspomne i tak sobie myśle, że dopóki brzuch jest to moze być, ale potem jak zjdzie a dupa i reszta zostanie
ej przestańcie noooooooo - któraś pisała jakiś czas temu,że uda zaczęły jej szorować o siebie... cóż - ja mam tak od zawsze a niby szczupłajestem
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Mąż zadzwonił z pracy, że dostał skierowanie na pracę w innym mieście. Wyjeżdża już w poniedziałek i będzie w domu tylko na weekendy. Oczywiście przyjęłam to jak największy możliwy dramat, zaraz był ryk do słuchawki, chociaż wiadomo, że to nie koniec świata

no samej zostać nie fajnie, na tyle dni- ale masz nas!!!!
Cytat:
a te maliny to chyba sprobuje
nawet mi się nie waż!!!!!!!!!!!!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:40   #1327
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja cię zjem. Chociaż w 24 tygodniu też nie było jeszcze tak źle

Edit. ale mi przypomniałyście, przecież ja mam butwinkę w garnku ;o

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:55   #1328
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja cię zjem. Chociaż w 24 tygodniu też nie było jeszcze tak źle

no pewnie teraz szybko zacznę przybieraćbo ja w porównaniu do większości to daleko za wami z terminem

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:03   #1329
martunia_199
Zakorzenienie

Aga tak rozmyślam czemu mam mierzyć po 2h a nie po 1h i może dlatego że po obciążeniu glukozą po 1h miałam dobry wynik bo 126, dopiero po 2h miałam 152 więc to może stąd ta różnica chyba myślicielem zostanę

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:07   #1330
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki
ja dzisiaj do ginka idę na 18:30, także poproszę o kciukicoś czuję, że dużo na wadze przytyłam

Cytat:
Kurde facet wycenił zrobienie klitkowej łazienki na 1600- więc podziękowaliśmy. Nie wiem w ogóle czy jest szansa zrobić to taniej, chyba znowu tato będzie robił
Ta wycena za co- za samo położenie kafli?
Licz, ze położenie ich kosztuje ok 50 zł/m2 - wiadomo różnica co do miasta etc.
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dzien dobry. Ja dzisiaj w srednim nastroju, odebralam wyniki krwi i mimo ze biore witaminy i zelazo to wyniki i tak mi sie pogorszyly. Juz sama nie wiem co mam robic. No nic w poniedzialek wizyta u ginki, pewnie mi cos poradzi.

Cytat:
ja mam tak samo, teraz mam łykać żelazo codziennie (bo wcześniej miałam co 2-3 dni), mam nadzieje że bardziej mi się już nie pogorszy,,,

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Byłam na badaniach i niestety obciążenie glukozą mam ciut za wysokie, bo 104 (a norma na wynikach do 100, choć w necie podają, że do 120 nie ma się czym martwić).
I słabiutka morfologia, stanowczo za mało erytrocytów i hematokrytu a za dużo leukocytów, granulocytów i jeszcze czegoś jednego. Trochę się podlamałam, bo zawsze moje wyniki były zabójczo dobre (nawet w ciążach), a teraz tak kiepściutko. Zobaczymy co powie gin, natomiast ukochany małż chcąc mnie pocieszyć stwierdził: starość nie radość

ale z tym cukrem to jakąś zaniżoną normę Ci podali.

Swoją drogą ciekawe jak moje wyniki wyskoczą (jestem vege) - w przyszłym tyg idę na morfologię z moczem i tę nieszczęsną glukozę.

Cytat:
(wreszcie kupujemy nowsze i większe)

O, ja też poprzednio straszyłam wyglądem, a teraz kwitnę, wszyscy mi to mówią i sama widzę w lustrze. Ale za to rozmiary brzucha mam gigantyczne. Wczoraj znowu spotkałam znajomą pielęgniarkę z honorowego krwiodawstwa i ona w szoku, że ja jeszcze chodzę. Stwierdziłam, że mam zamiar tak chodzić do połowy września a ona otworzyła szeroko oczy i złapał się za głowę. Coraz częściej spotykam się z takimi reakcjami...
Kobieta, która kupowała od nas auto dziwiła się jak ja zgrabniutko wyglądam, ale tylko do momentu, gdy się dowiedziała, że to dopiero początek siódmego miesiąca. Myślała, że jestem w 9
Gratki za zmianę auta i chwal się tym super wyglądem
a w ogóle pod moim foto odpisałam Ci na koment
Cytat:
A muszę Wam powiedzieć, że mój mężuś strasznie się emocjonuje kupne wózka, codziennie przegląda neta w poszukiwaniu czegoś lepszego, jakiejś okazjia wczoraj to stwierdził, że kupno wózka jest dla niego ważniejsze niż kupno samochodua na punkcie auta też miał fisia kochany ten mój mężuś, że tak się tym przejmuje
słodko
Cytat:
Kurcze dziewczyny nie chce krakac ale ja naprawde urodze chyba wczesniej, przed chwila znowu mnie zlapal taki skurcz ze az sie oblalam zimnym potem, masakra
aż tak boli?? :
Cytat:
Idę się zmierzyć. Wow, równe 100cm, na wieczór na pewno będzie więcej.
Mam podobnie - centymetr od kilku dni zaginął pewnie kocica w najlepsze się nim bawiła...
Cytat:
Agnyska co u Ciebie? Jak mały Benek? Nadal synek czy może jakieś zmiany?

Asia, Ancia HELLO!! Gdzie się podziewacie cioteczki?
no właśnie
i jeszcze raz
no właśnie
??????????????
Cytat:
Czytam Was i widzę, że niektóre dziewczyny mają już praktycznie całą wyprawkę. Ja mam ciuszki, kocyki, wózek, fotelik i 2 Lovele z Biedronki, ale poza tym całą listę drobiazgów do kupienia, począwszy od komody. Jutro bierzemy kredyt na auto, troszkę zostanie i mam nadzieję, że w ciągu paru tyg. skompletuję większość rzeczy dla siebie i malca.
tylko ja bezwyprawkowa...
Stary 2011-06-29, 16:18   #1331
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

No ja bym się z chęcią kawałka biustu pozbyłaRęce i nogi chudziutkie, twarz wyciągnięta i tylko wieelki jak piłka brzuch i cycki większe w tym momencie już o 4 rozmiary.
Boje się co się z nimi stanie później. Wyglądac to one pewnie już nie będą
Biorę!!

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:24   #1332
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
I Ty się martwisz, że za dużo przytyłaś?

Cytat:
Aga tak rozmyślam czemu mam mierzyć po 2h a nie po 1h i może dlatego że po obciążeniu glukozą po 1h miałam dobry wynik bo 126, dopiero po 2h miałam 152 więc to może stąd ta różnica chyba myślicielem zostanę
A miałaś robioną glukozę 50g (wynik po 1h) a potem 75g (wynik po 2h), czy tylko jedną?
Bo wątpię, żeby to od tego zależało ale na 100% nie jestem pewna

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-29, 16:47   #1333
agnieszka 0605
Zakorzenienie

cotka albo ja jestem ślepa albo nie ma u tego "Twojego" sprzedawcy maila http://allegro.pl/podklady-poporodow...669736699.html
nie mam outlooka więc nie łączy mnie automatycznie, mogłabyś podać mi do niego adres??

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
wg mnie to nie jest tak, ale lekarzem nie jestem
po prostu co lekarz to każe inaczej mierzyć i tyle, a Twoja lekarka to trochę ma "dziwne" zasady jeśli chodzi o cukrzycę

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:52   #1334
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dopóki nie są regularne to spokojnie Ja jestem do przodu jakoś 2 tygodnie
A tak z ciekawości zapytam: jak odczuwasz te skurcze? Bo ja odczuwam taki silny dyskomfort jakby okresowy, jakby mi ktoś obciskał czymś brzuch, oblatuje mnie taki dziwny zimny pot no i macica jak kamień.
Czuje jeszcze wiekszy bol niz przed i w czasie miesiaczki a mialam je baaaardzo bolesne no i oblewa mnie zimny pot

Cytat:
Ja w ciąży wyglądam strasznie. Ramiona wielkie, jak się oprą to się rozlewają jak galareta jakieś kropki czerwone mam na rękach, ramionach, a wszyscy oczywiście mówią że wyglądam pięknie i od razu widać że chłopak.
To albo ja wyglądałam strasznie przed ciążą albo oni chcą być mili
Maluśka. Co prawda jest trochę roboty, ale to po znajomości więc ciekawe ile by chciał bez

Kurcze a ja to żelazo powinnam, ale ciągle zapominam przez to że na czczo.

Lula, nie martw się. Na pewno nie będziesz sama. Wiele z nas tu jest bankowo do przodu i urodzi szybciej
Na to licze, bo jak mnie zostawicie sama to..

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
A masz te skurcze bolesne??
Mi lekarz powiedział ze jesli wystepują łącznie z plamieniem lub bólem to trzeba natychmiast zgłosić sie do lekarza.

Ja walcze z tymi skurczami juz jakies 5 tygodni...moje nie sa bolesne alczkolwiek nieprzyjemne...
W zeszłym tygodniu miałam surcze z ogromnym natężeniem.... co kilka minut a w pewnym momencie brzuch był twardy cały czas.

Biore magnez 3x dziennie i buscopan 2x dziennie od kilku dni i ten buscopan pomaga, znacznie wyciszył skurcze choc one dalej się zdarzają kilka lub kilkanascie razy dziennie....
Wiem ze jak sie pojawi plamienie to trzeba natychmiast do lekarza, wiem ale nie, nic z tych rzeczy, co chwile chodze do lazienki wiec obserwuje.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Wstałam, poszłam z pieskiem na spacer, spałaszowałam loda i nadrabiam

Mój małż też PH. Powiem wam ,że mam takie dni,że spoko luzzz, a innym razem jakiś stresik mnie łapie i dzwonię do niego co tam

a propos - przypomniało mi się- gadamy z mym lubym o tym jak to dziecko będzie nas wybijać ze snu- na co on głaszcze mnie po brzuszku i mówi czule, że może będzie długo spał- jak jego pan
Wiecie my zawsze z psem z kotem- "chodź do pani", "chodź do pana". Ze śmiechu myślałam, ze się popłaczę- a on najpierw nie zajarzył

ej przestańcie noooooooo - któraś pisała jakiś czas temu,że uda zaczęły jej szorować o siebie... cóż - ja mam tak od zawsze a niby szczupłajestem

no samej zostać nie fajnie, na tyle dni- ale masz nas!!!!

nawet mi się nie waż!!!!!!!!!!!!
heh, dobry ten Twoje małż a dlaczego nie? przeciez malinki to dobre prawda?

Cytat:
Biorę!!
Ja tez nie pogardze kawalkiem mililemtra
Stary 2011-06-29, 16:58   #1335
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
heh, dobry ten Twoje małż a dlaczego nie? przeciez malinki to dobre prawda?
No mężowi się udało- do tej pory leję z tego

Malinki dobre- ale nie listki Wiesz- jak Ty zaczniesz pić to na pewno i mi się przyspieszy wszystko, a musimy zdążyć się wyremontować i przeprowadzić przed porodem, ze o skompletowaniu rzeczy dla małego nie wspomnę Więc się wstrzymaj plizzzz
Stary 2011-06-29, 17:00   #1336
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, tak, tak pękałam z dumy (choć oczywiście sukcesy i wszelkie pochwaly należą się Julci, ja tylko się z tego cieszę), było uściśnięcie dłoni przez panią dyrektor i po raz pierwszy od 4 lat nie trzęsły mi się nogi jak szłam przez salę gimnastyczną. Aż sama jestem ciekawa jak to będzie z moją lajtową Marysią, która od września zaczyna edukację szkolną.
Idę się zmierzyć. Wow, równe 100cm, na wieczór na pewno będzie więcej.

Ale, ale moje gratki za obronę. Czytałam, że koleżanka poszalała i obroniła się aż na 5. Super!!!

No właśnie, troszkę się uspokoiłam, jak poczytałam w necie, bo te normy na wynikach mnie załamały.
Oj tak, tak piękne i młode na wieczność

A żurek się znalazł. Faktycznie został w sklepie, pani skojarzyła i oddała córkom butelkę. Będzie obiad
Celtus

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Caleta jak miło cie widziec

ja mam 96cm ale jakos tak cały czas mi sie wydaje ze mały brzuszek mam
Tez musze sie w koncu zmierzyc w obwodzie, zmierze i napisze i ciekawe kto tu rzadzi wielkim bebzolem, ha!

Cytat:
znam to uczucie, wczoraj jak się do męża nie mogłam dodzwonić to chwila moment i czarne myśli - bez niego już nie umiałabym żyć i ryk - ale na szczęście wszystko ok

100 to nie dużo przecież, ja mam 97 i wydaje mi się, że mój brzuszek taki malusi a czytałam, że przy kolejnych ciążach ma się większy brzuszek niż przy 1 ciąży więc kochana lajcik u Ciebie
za gratulację b. ładnie dziękuje
wynik Twojej glukozy stanowczo w normie zero stresu

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Aiszka za wczoraj przepraszam, że zapomniałam, że nie jesteście po ślubie. Ważne, że Twój tż zachowuje sie jak rasowy mąż a rozmawiałaś z nim o tym? Mówiłaś, że to dla ciebie ważne? I jak humorek dziś?

Agnyska co u Ciebie? Jak mały Benek? Nadal synek czy może jakieś zmiany?

Asia, Ancia HELLO!! Gdzie się podziewacie cioteczki?
No wlaanie, Asi to caly dzien nie bylo dzisiaj

Cytat:
Lula, to takie mocne masz te skurcze? A lekarz nie dał Ci np.: fenoterolu na nie, albo jakiegoś innego lekarstwa? Ja zażywam i widzę znaczną poprawę, mogę w miarę normalnie funkcjonować, choć na wolniejszych obrotach.

Ja rodziłam w Siemiradzkim, co prawda ponad 11 lat temu, ale nie byłam zadowolona. Ujastek ciągle chwalą, a i o Żeromskim coraz lepsze opinie

Wiecie, uważam się za osobę wykształconą, inteligentną i o niemałej wiedzy na temat antykoncepcji. Każdego mogłabym podejrzewać o wpadkę ale nie siebie i męża. A teraz jak ci nastolatkowie oczekujemy na Leosia. Ciało ludzkie naprawdę jest pełne niespodzianek, a nie da się przecież, przynajmniej według mnie, przez całe dorosłe życie łykać hormonów.

Dziewczyny, a o smoczkach - uspokajaczach pisałyście jak mnie nie było? Macie już coś na oku?
Celtus, ja to mam od paru dni/nocy dopiero a wizyte mam jutro wiec od razu o tym powiem no widzisz, a ostatnio ktoras chyba Irmith pisala ze takie rzeczy mozna przewidziec a przeciez zycie to sama niespodzianka

Cytat:
własnie zrobiłam zupę ę z botwinki (to moj debiut) trzymajcie kciuki, żeby sie dało ją zjeść
botwinka:sl ina:
Stary 2011-06-29, 17:01   #1337
archinta
Zakorzenienie

Ale mam dziś lenia, no masakra jakaś. Syf mam taki w chacie, że aż strach, a mi się tak nie chceeeeeeeee
Stary 2011-06-29, 17:03   #1338
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No mężowi się udało- do tej pory leję z tego

Malinki dobre- ale nie listki Wiesz- jak Ty zaczniesz pić to na pewno i mi się przyspieszy wszystko, a musimy zdążyć się wyremontować i przeprowadzić przed porodem, ze o skompletowaniu rzeczy dla małego nie wspomnę Więc się wstrzymaj plizzzz
Hi, hi..no ale tam bylo napisane wlasnie ze one tak jakby znieczulaja i przygotowywuja na porod wiec sobie pomyslalam ze moze by sprobowac my tez sie szykujemy na remont a o wyprawce nie wspomne..co ze mnie za matka jest
Stary 2011-06-29, 17:04   #1339
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Hi, hi..no ale tam bylo napisane wlasnie ze one tak jakby znieczulaja i przygotowywuja na porod wiec sobie pomyslalam ze moze by sprobowac my tez sie szykujemy na remont a o wyprawce nie wspomne..co ze mnie za matka jest
a to one nie wpływaja na przyspieszenie akcji? bo ja tak myślałam...

z Ciebie taka sama matka jak z Twojej sis
Stary 2011-06-29, 17:05   #1340
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ktora mowila ze przytyla 3 kg i to za duzo?????
Stary 2011-06-29, 17:06   #1341
archinta
Zakorzenienie

ignorantka ze mnie- już poczytałam o tych malinach
Stary 2011-06-29, 17:06   #1342
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
a to one nie wpływaja na przyspieszenie akcji? bo ja tak myślałam...

z Ciebie taka sama matka jak z Twojej sis
No wlasnie, nieogarniete rasowo Ty, a moze one wplywaja na przyspieszenie? moze jak zwykle przeczytalam cos powierzchownie i pobieznie? musze doczytac
Stary 2011-06-29, 17:07   #1343
spray
KWC

Cytat:

Piękne!

Znowu oglądałam filmy z porodu Samo rodzenie dziecka nie wygląda tak strasznie jak wydalanie łożyska. Masakra, jakby świniaka zarzynali.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 17:09   #1344
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie, nieogarniete rasowo Ty, a moze one wplywaja na przyspieszenie? moze jak zwykle przeczytalam cos powierzchownie i pobieznie? musze doczytac
nie luzzzzz- to ja pokręciłam
Cytat:
Piękne!

Znowu oglądałam filmy z porodu Samo rodzenie dziecka nie wygląda tak strasznie jak wydalanie łożyska. Masakra, jakby świniaka zarzynali.
ło majjjjjjjjjj- prrrrrr kobieto-nie jedno w życiu widziałam, ale nie odważę się na takie filmidła
Stary 2011-06-29, 17:13   #1345
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne!

Nie ogladaj ja kiedys ogladalam i jak zobaczylam ciecie krocza i mnostwo krwi to myslalam ze padne a obejrzalam to jak bylam w 13 tyg
Stary 2011-06-29, 17:13   #1346
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Czuje jeszcze wiekszy bol niz przed i w czasie miesiaczki a mialam je baaaardzo bolesne no i oblewa mnie zimny pot
Hmm to chyba niedobrze, że boli Ale chyba masz wizytę niedługo () to się dowiesz czy tak ma być

Ależ się wkurzyłam
Pisałam wam, że sprzedaliśmy to roztrzaskane auto. No ale kupujący jakiś ograniczony i nawet nie łaskaw był dać znać kiedy przyjedzie. Co tż do niego dzwonił to mówił, ze przyjedzie "w przyszłym tygodniu" i tak minął miesiąc. Po dzisiejszym telefonie stwierdził, że on jednak tego auta nie chce A było kilku innych zainteresowanych i pewnie dawno by już auta nie było i kasa była na koncie Ludzie są niepoważni

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-29, 17:13   #1347
danika
Zakorzenienie

hej ja już po obiadku. Upolowałam dziś w ciuchu 2 koszule YSL dla mężulka, tylko jedna miała plamkę, ale jak nie puści to bedzie miał do roboty koło domu (1zł za szt. dałam )

Cytat:
Ale ja już w ciąży miałam robiony cukier na czczo i nigdy tak wysoki nie był. Teraz chciałam zmierzyć po godzinie od śniadania i za cholerę nie chce mi pasek zassać krwi, kułam się już 3 razy i nic. Załamka totalna, mam mega doła znikam na dzisiaj żeby Was nie zarazić
zamocz łapki w ciepłej wodzie, pomasuj sobie palce tak w kierunku opuszków i spróbuj się nie denerwować bo to też może zaburzać wyniki

Cytat:
Hej mamuśki
ja dzisiaj do ginka idę na 18:30, także poproszę o kciukicoś czuję, że dużo na wadze przytyłam
bedzie dobrze

Cytat:
oj Lulka może faktycznie byś sie przeszła skonsultować z lekarzem...

Cytat:
Zastanawiam się tylko co ja mam jeść na obiad. Do tej pory obiad robiłam na 18 jak mąż wracał z pracy a teraz to by chyba wypadało jeść koło 14 a nie 18 bo gdzie czas na podwieczorek i dwie kolacje Robicie dziewczyny coś specjalnego na obiad czy normalne mięso smażone jecie?
no powinnaś jeść wcześniej, wogóle powinnaś jeść co 2,5 - 3 h. Ja nie jem smażonego ale dziewczyny jedzą i jest ok (ja jestem tchórz i wolę uważać ) zresztą i tak nie przepadam za takimi panierowanymi kotletami itd.

Cytat:
Ja jem normalnie smażone i wyniki ok, no a porę obiadu to chyba faktycznie musiałabyś zmienić U mnie obiadem po którym na pewno wynik będzie ok to dwa jajka sadzone, 4 małe ziemniaki w całości + surówka

Po bigosie i kromce chleba wynik 99 Sasasa
też mam dobre wyniki po tych daniach jajo sadzone, ziemniaczek i kefir to mój ulubiony obiad w lecie

Cytat:
Mam nadzieję że ja też będę mogła jeść normalnie bo nie wiem co będę jadła jak tak nie będzie. Chyba 24h na dobę chleb z pomidorem
nie chleb z pomidorem tylko biały serek chudy, chude mięska różne, brokuły, kalafiory, kapuchę, warzywa, ryby...nie jest tak źle

Cytat:
ja lubie tylko w postaci chłodnika mojej mamy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 17:14   #1348
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm to chyba niedobrze, że boli Ale chyba masz wizytę niedługo () to się dowiesz czy tak ma być

Ależ się wkurzyłam
Pisałam wam, że sprzedaliśmy to roztrzaskane auto. No ale kupujący jakiś ograniczony i nawet nie łaskaw był dać znać kiedy przyjedzie. Co tż do niego dzwonił to mówił, ze przyjedzie "w przyszłym tygodniu" i tak minął miesiąc. Po dzisiejszym telefonie stwierdził, że on jednak tego auta nie chce A było kilku innych zainteresowanych i pewnie dawno by już auta nie było i kasa była na koncie Ludzie są niepoważni
Co za kreton ale bym go zjechala
Stary 2011-06-29, 17:17   #1349
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
też mam dobre wyniki po tych daniach jajo sadzone, ziemniaczek i kefir to mój ulubiony obiad w lecie
Mmm albo mizeria do tego

Cytat:
Co za kreton ale bym go zjechala
Zjechałam go w mailu ale ma facet szczęście, że to tż do niego dzwonił nie ja W ciąży jakaś bardziej bojowa się zrobiłam

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-29, 17:18   #1350
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ja sie tam tez nie cackam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości