|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
|
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Inni się nie cackają z to ja tym bardziej
![]() Cytat:
Cytat:
Po co masz marnować paski i kłuć się niepotrzebnie |
||
|
|
|
#1354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak juz to po 36 tyg. bo one moga przyspieszyc poród.... Cytat:
to nawet sie nie wie kiedy to łozysko wylazi.... Ja dopiero po tyg. po porodzie przypomnialam sobie ze nie wiem czy łozysko urodzilam i musialam pytac meza czy on je widzial....
|
|||
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam mój przepiśnik na słodkości.
|
|
|
|
#1358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no i juz chce mi sie jesc, ide robić pomidorki w śmietanie ![]() Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=kP6E06DTR1s a tu masz o najczęstszych błędach: http://www.youtube.com/watch?v=zDuVS...eature=related Głowa do góry - w końcu to ogarniesz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- wow- zdolniacha
|
|||
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale cudo
Cytat:
![]() Ja właśnie wcinam kanapeczkę z pomidorem już się nie mogę doczekać swojskich pomidorków
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Widzial wszystko,..
na poczatku nie chcial za bardzo isc ale go namowilam ![]() Mial stac tylko przy mojej głowie i nie zagladac od spodu.. (balam sie ze pozniej moze bedzie mial jakies obrzydzenie do mnie czy cos )No ale jak polozna powiedziala ze widac juz głowke to od razu polecial zobaczyc... I tak chodzil od mojej głowy do tyłka i zdawal relacje co sie dzieje ![]() Mysle ze byl on najwiekszym wsparciem jakie moglam miec przy porodzie... Chociaz porod mialam straszny to mysle ze dzieki tz.-towi nie umarlam z bólu bo on tam byl ze mna i to bylo najwazniejsze.... i tz. po wszystkim powiedzial ze jest szczesliwy ze tam byl ze mna... Ze przezyl to i zobaczyl na własne oczy i powiedzial ze on narodzil sie na nowo razem z naszym synkiem i ze zrozumial na tej sali porodowej cały swiat.... Teraz tez chcemy rodzic razem ![]() Tylko jeszcze nie wiem dokladnie z kim synka zostawimy... Zalezy wszystko o jakiej porze (czy noc czy dzien) zacznie sie poród .... mam tu kilka kolezanek i wasnie juz im wspominalam ze podrzucilabym im małego ale musze jeszcze raz z nimi pogadac bo one tez pracuja ...wiec nie wiem jak to bedzie...
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-06-29 o 18:02 |
|
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wcinam te pomidorki w śmietanie- a te swojskie - ach się rozmarzyłam! ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
niesamowite |
||
|
|
|
#1364 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki
ale naskrobałyście tak szybko zerknełam i widziałam na tapecie liście malin... też o nich słyszałam, ale zeby dopiero po 35tc je pić. trochę mi jeszcze brakuje więc mam czas pomyśleć czy pić czy nie pić filmów też nie oglądam na necie, lepiej iść z błogą nieświadomością, niż patrzeć i się zamartwiać później kellysss napisz jak to wygląda jak masz towarzysza przy porodzie... mój tż jak tylko usłyszał, że może być ze mną to już ma banana na twarzy od samego początku, a ja się martwię jak on to zniesie, tą krew, to łożysko, moje krzyki... no i oczywiście pójdzie, ale pod jednym moim warunkiem heh <nie będzie zaglądał między nogi > faceci niektórzy tacy wyczuleni, że mdleją i mnie bardzo ciekawi jak to jest, wiec pisz śmiało ![]() zeszycik cudny ![]() też mam taki zeszyt specjalnie robiony na przepisy, dostałam od siostry na urodzinki ![]() edit.już doczytałam.
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-06-29 o 18:10 |
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam troche dylemat, moj TŻ sie bardzo upiera zeby byc przy porodzie a ja se wlasnie troche boje ze bedzie na mnie inaczej patrzyl po tym co tam zobaczy
|
|
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż jeszcze niezdecydowany ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie mnie tez z jednej strony to troszke przeraza ale z drugiej jak sobie pomysle ze zostane tam sama to no way, pewnie i tak bedziemy rodzic razme ze wzgledu na to ze jestesmy ze soba bardzo zżyci
|
|
#1370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bardzo polecam tz.-ta na sali porodowej... Naprawde porodówka to inny swiat... Tam nie ma wstydu i nie ma granic No i z tym mdleniem to chyba nie jest az tak czeste bo duzo moich znajomych rodzilo z mezami i jakos zaden nie zemdlal.. ![]() Poza tym zawsze mozna wyjsc z tej sali ... Poród sredniej klasy trwa od 8 do 12 godzin. Takze kupa czasu ... Moj tz to zanim zaczeła sie konkretna jechanka to łazil non stop na papierosa.... i tez mi mowil ze zobaczy czy da rade i ze nie obiecuje ze zostanie.. Ale jak zobaczyl mnie w mekach to chyba mu szkoda było mnie zostawic i widzialam ze bardziej byl skupiony na tym zeby mi w jakis sposob pomoc niz myslec o jakis mdleniach i tym podobne
|
||
|
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam mojego nie muszę namawiać. on już zdecydował... za mnie
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chcę przy porodzie tż
![]() On kiedyś się naczytał głupot o tych traumach po zobaczeniu krocza bla bla i się wahał a teraz bez zawahania mówi, że idzie ze mną. Podobno też lepiej są traktowane kobiety bo mężulkowie widzą więcej, może więcej się awanturować bo nie skupia się na bólach i swoim kroczu kellysss ale troche mnie przeraziłaś z tym podbieganiem do krocza. Myślałam, że to zabronione i będę mogła go sobie spokojnie naparzać a nie że będzie gdzieś latał i podziwiał to co nie do podziwiania. |
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
cotka - jak kontaktowałaś się z tym sprzedawcą, od którego kupowałaś te pierdółki dla maluszka??
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale bardzo chciałabym żeby pępowinę przeciął
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie tez fakt, wieksza sila przebicia
mam tylko nadz ze moj TZ nie bedzie rozmawial z moim kroczem
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
ja kontaktowałam się przez "zadaj pytanie sprzedającemu". Wyżej mail z późniejszej korespondencji
|
||
|
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
DZIEWCZYNY ILE MIAŁYŚCIE CUKRU PO GODZINIE PO OBCIĄŻENIU GLUKOZĄ 50g??? Ja mam 177
gdzie norma chyba do 140, nie? i co teraz????---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Już się naczytałam, że mam cukrzycę, trafię do szpitala, będę brała insulinę - przeraża mnie to |
|
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po 1 uspokój się ![]() po 2 ja miałam 147mg/dl, dostałam skierowanie na obciążenie 75g glukozy po 3 nie masz cukrzycy tylko nietolerancję glukozy, cukrzyca jest przy wyniku powyżej 200 mg/dl po 4 zobacz ile nas tu jest w tej samej sytuacji co Ty i żadna w szpitalu nie była, a insulinę ma tylko Danika po 5 uspokój się, bo córcię stresujesz ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

Ale chyba masz wizytę niedługo (
Ludzie są niepoważni

Po co masz marnować paski i kłuć się niepotrzebnie
no ale tam bylo napisane wlasnie ze one tak jakby znieczulaja i przygotowywuja na porod wiec sobie pomyslalam ze moze by sprobowac

już się nie mogę doczekać swojskich pomidorków

gdzie norma chyba do 140, nie? i co teraz????