Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 16:37   #4081
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
bioderka są złe ma dysplazję stawów biodrowych

idziemy po tą pieluchę, którą będzie nosił przez 4tygodnie... masakra
ojej kochana wspolczuje
przytulam
oby szybko wrociły do normy!
Stary 2011-06-29, 16:42   #4082
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
No u mnie krew była krótko (jakoś 2 tyg),ale te brunatne a potem żółte do 5 tyg;/.
no to u mnie czysta krew byla 2-3 dni Nakupowalam podpasek i nawet 1 paczki nie zuzylam, ale spoko, wykorzystam je jeszcze przed menopauza
a takie "brudy" nadal mi sie zdarzaja choc nie codziennie.
Andziot ma racje, jakby cos bylo nie tak, to goraczka by byla i juz bys w szpitalu lezala.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

The_sania
nie smutaj sie, im wczesniej zadzialacie tym lepiej i latwiej. Szybkiej poprawy zycze.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:45   #4083
atiz
Rozeznanie

daisy mężul piwko trzaska co weekendzik na ryneczku w ogródeczku z dzidzia na rękach - zaczyna mnie to juz drzaźnić !
paulizia moja dzidzia ma codziennie białe gluciki w nosku, a co do suta to może zacznij inaczej ja przystawiać do tej piersi
cuciola
matal jak to nie byłaś, to wstyd ! trzeba to naprawić
antropia udanej wizyty u babci
andziot super że wszystko ok

Po spacerku dzidzia pobawiła się na macie w kuchni a ja zdążyłam ugotować zupkę, zerknęłam na nią ona na mnie i ziewnęła porozumiewawczo - włożyłam do łóżeczka, pogłaskałam i śpi od pół godiznki a ja doczytuje, kocham ją za to, porozumiewamy się bez słów

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:48   #4084
spice1985
Zadomowienie

Aaaaa, zapomniałam Wam napisać wczoraj, że byłam na szczepieniach i pediatra kwalifikujący do szczepienia, to była taka staara baba, normalnie pruchno brzydko mówiąc,dobrze że Hania jeszcze dobrze nie widzi,bo ja autentycznie się jej przestraszyłam...na moje oko jakieś 80 lat lekko miała. I wiecie co było najlepsze? Że padło pyt czym jest karmiona. No to ja mówię, że butlą, a ona : " A czemu?", a ja na to " Bo nie miałam niestety pokarmu wcale", a ta baba" Co z pani za matka?!". No ku...a! Myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok,albo jej pogruchotam te stare kości. Wyobrażacie to sobie? Czemu pediatrzy u nas w PL są tacy nawiedzeni z tym karmieniem cycem? Czy podawanie butli to najgorsza rzecz jaką można zrobić swojemu dziecku??? Znam wiele patologicznych rodzin, gdzie dziecko na piersi (bo w końcu najtaniej), a potem bite te dzieci, wyzywane, ale one są lepsze matki,bo karmiły piersią? Wytłumaczcie mi to myślenie,bo ja nie czaje. Podobno młodsi pediatrzy też tacy są, nie tylko Ci starzy i ogólnie ostatnimi czasy jest w Polsce trend na karmienie piersią, teściowa mi mówiła, że jak ona rodziła to tak nie było, ona oboje dzieci miała na butli,bo nie miała pokarmu i nikt nic nie mówił i podobno to była norma że niektóre dzieci na butli i tyle. A wiecie co mnie najbardziej wkurza? Zakładanie automatycznie, że kobieta nie karmi z wygody i dlatego że nie chce! Czy ta baba pomyślała, że ja miałam doła strasznego przez to że nie mogę Hani karmić? Że nic mi nie leciało, ja płakałam, mała płakała z głodu, a taki babsztyl jeszcze takie komentarze?! Przecież to może niejedną matkę w depresji poporodowej doprowadzić do skoczenia z mostu! No i od wczoraj mam takiego nerwa, że aż okres dostałam chyba z tego powodu;/ I mnie kłuje w całym brzuchu w różnych miejscach, to chyba nerwy.

W dodatku Hania ma małe ciemiączko, 1x1, z takim się urodziła i ta baba mówiła,że niby ok,bo ona się z takim urodziła, a nie że tak szybko jej się zarosło,ale my chyba pójdziemy to jeszcze gdzieś sprawdzić. I czytałam też że wtedy nie podaje się, zwł latem i wiosną, wit d3 dodatkowo, żeby nie kostniało za szybko??? Andziotek, co sądzisz?

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Eve gorączkę to miałam,ale 3 dni po wyjściu ze szpitala I ból gardła, lekarz powiedział że to angina,ale zakładam że faktycznie tak było,bo męża zaraziłam i oboje ten sam antybiotyk braliśmy przez tydzień, z tym że on miał w 1 dzień 39 stopni gorączki, a ja 38;] Po augumentinie przeszło i nie zakładam że mogłam go zarazić źle wyczyszczonym łożyskiem

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:53   #4085
MoniaK
Zakorzenienie

Sania im szybciej zadziałacie tym lepiej. Na pewno wszystko będzie dobrze.

Spice, co za wredny babsztyl Trzeba było jej coś odpowiedzieć do słuchu
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:53   #4086
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa, zapomniałam Wam napisać wczoraj, że byłam na szczepieniach i pediatra kwalifikujący do szczepienia, to była taka staara baba, normalnie pruchno brzydko mówiąc,dobrze że Hania jeszcze dobrze nie widzi,bo ja autentycznie się jej przestraszyłam...na moje oko jakieś 80 lat lekko miała. I wiecie co było najlepsze? Że padło pyt czym jest karmiona. No to ja mówię, że butlą, a ona : " A czemu?", a ja na to " Bo nie miałam niestety pokarmu wcale", a ta baba" Co z pani za matka?!". No ku...a! Myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok,albo jej pogruchotam te stare kości. Wyobrażacie to sobie? Czemu pediatrzy u nas w PL są tacy nawiedzeni z tym karmieniem cycem? Czy podawanie butli to najgorsza rzecz jaką można zrobić swojemu dziecku??? Znam wiele patologicznych rodzin, gdzie dziecko na piersi (bo w końcu najtaniej), a potem bite te dzieci, wyzywane, ale one są lepsze matki,bo karmiły piersią? Wytłumaczcie mi to myślenie,bo ja nie czaje. Podobno młodsi pediatrzy też tacy są, nie tylko Ci starzy i ogólnie ostatnimi czasy jest w Polsce trend na karmienie piersią, teściowa mi mówiła, że jak ona rodziła to tak nie było, ona oboje dzieci miała na butli,bo nie miała pokarmu i nikt nic nie mówił i podobno to była norma że niektóre dzieci na butli i tyle. A wiecie co mnie najbardziej wkurza? Zakładanie automatycznie, że kobieta nie karmi z wygody i dlatego że nie chce! Czy ta baba pomyślała, że ja miałam doła strasznego przez to że nie mogę Hani karmić? Że nic mi nie leciało, ja płakałam, mała płakała z głodu, a taki babsztyl jeszcze takie komentarze?! Przecież to może niejedną matkę w depresji poporodowej doprowadzić do skoczenia z mostu! No i od wczoraj mam takiego nerwa, że aż okres dostałam chyba z tego powodu;/ I mnie kłuje w całym brzuchu w różnych miejscach, to chyba nerwy.

W dodatku Hania ma małe ciemiączko, 1x1, z takim się urodziła i ta baba mówiła,że niby ok,bo ona się z takim urodziła, a nie że tak szybko jej się zarosło,ale my chyba pójdziemy to jeszcze gdzieś sprawdzić. I czytałam też że wtedy nie podaje się, zwł latem i wiosną, wit d3 dodatkowo, żeby nie kostniało za szybko??? Andziotek, co sądzisz?

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Eve gorączkę to miałam,ale 3 dni po wyjściu ze szpitala I ból gardła, lekarz powiedział że to angina,ale zakładam że faktycznie tak było,bo męża zaraziłam i oboje ten sam antybiotyk braliśmy przez tydzień, z tym że on miał w 1 dzień 39 stopni gorączki, a ja 38;] Po augumentinie przeszło i nie zakładam że mogłam go zarazić źle wyczyszczonym łożyskiem

wyszłabym z siebie i stanęła obok
Stary 2011-06-29, 16:55   #4087
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Co za babsztyl! taką!
A nawet jakbyś butlą karmiła dla wygody, to co jej do tego??

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:59   #4088
spice1985
Zadomowienie

matall dokładnie, nie wiem co sobie pediatrzy wyobrażają,że pozwalają sobie na takie uwagi. Kultura osobista poniżej wszystkich znanych mi poziomów.

agus no właśnie miałam taką ochotę WYJŚĆ, ale stwierdziłam, że Hankę trzeba zaszczepić;p

Zęby Hanusi
Stary 2011-06-29, 17:06   #4089
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
(..)
Aha! Żadna bezdzietna nie zrozumie mojej radości! Uwaga! Była KUPA o przyzwoitej konsystencji, zrobiona samodzielnie

Dziewczyny, dla mnie może być każde miejsce w PL, bo w sumie wszędzie mam podobną drogę, tylko nie wiem, jak reszta! Trzeba głosowanie zrobić
(..)
dla Hanutki za samodzielna kupę

Mary jak zwykle ma racje Zróbym głosowanie co do miejsca spotkania

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Lolka, ja kupowalam na allegro
tak to wygląda
http://allegro.pl/chinskie-banki-gum...674073744.html
Zrob dla Toniego album, prosze
(..)
Thx Ddaaiissunia za link na Ciebie zawsze można liczyć Już kliknęłam, ciekawe czy coś pomoże.. bo ja przeżywam już depresję cellulitową!

Oczywiście w planach mam zamiar stworzyć album mojego Skarbusia.. tylko jakoś zabrać się do tego nie mogę

Cytat:
zamówiłam te bańki co Daisy. na spontanie, jak link pokazałaś
(..)
Ale Ddaaiissyy sprzedawcy dzis klientów nagoniła

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

(..)
aha,
po usg wszystko dobrze, obie nereczki bez zastoju
mamy tylko siki zbadać i ok
dziękujemy za kciuki

kupiłam dziś inną butelkę i będziemy próbować dalej
jakiś mega, super, hiper smoczek ma co wspomaga karmienie piersią (niezłe hasło swoją drogą)
zobaczymy ...

no i kupiłam woreczki do zamrażania pokarmu, więc musi nauczyć się z butli
bo nie sądzę żeby mężulowi się chciało łyżeczką czy kubeczkiem karmić
(..)
super, że wszystko super! dla was dziewczynki!

I oczywiście kciuki za naukę picia z nowej butelki
Zakupy poczynione, musi się udać

Cytat:
bioderka są złe Marcelek ma dysplazję stawów biodrowych

Sanusia nie smutaj się proszę.. wszytsko będzie dobrze! A ta pielucha ponoć potrafi cuda stworzyć, czytałam artykuł na ten temat - poszukam link

Gusiagatko mnóstwo siły dla Ciebie! Jeszcze troszkę..

Odbijam Antka po jedzeniu i wreszcie słyszę pięęękny bek.. w tym czasie wchodzi mężula do mieszkania i słyszy jak chwalę synka i cieszę się, że tak ładnie mu się odbiło.. i głupek mówi do mnie - "A czemu mnie tak nie całujesz i chwalisz jak mi się tak głośno odbije"
Stary 2011-06-29, 17:32   #4090
andziot
Zakorzenienie

spice jeżeli takie małe ciemiączko to ja bym nie podawała na razie wit D

uciekam na spacerek
wreszcie można oddychać

do wieczorka

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 17:36   #4091
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
spice jeżeli takie małe ciemiączko to ja bym nie podawała na razie wit D

uciekam na spacerek
wreszcie można oddychać

do wieczorka
No nie podaję właśnie dlatego. W ogóle to jakaś dziwna akcja z tą dodatkową wit D3 latem...w dodatku w mleku bebilon też jest wit d3... A to coś bardzo złego że ma takie małe ciemiączko?

Zęby Hanusi
Stary 2011-06-29, 17:40   #4092
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
matall dokładnie, nie wiem co sobie pediatrzy wyobrażają,że pozwalają sobie na takie uwagi. Kultura osobista poniżej wszystkich znanych mi poziomów.

agus no właśnie miałam taką ochotę WYJŚĆ, ale stwierdziłam, że Hankę trzeba zaszczepić;p
hehe dobrze dobrze
Stary 2011-06-29, 17:57   #4093
bzyczka1
Zakorzenienie

Andziot na skierowaniu ma zapisane, że ma polip, w gabinecie ówił jeszcze o ziarninie.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 18:02   #4094
martynka89
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny.

Moja coreczka urodzila sie w poniedzialek przed godzina 11.

Jest grzeczna, tylko sa problemy z karmieniem bo zasypia przy UU zamiast ciagnac i co chwile musze ja wybudzac zeby ssala. Mialam wyjsc wczoraj ze szpitala ale przez to, ze nie chciala jesc i przez to, ze mialam problemy ze wstawaniem z lozka (jak mala plakala to 15 minut trwalo zanim dalam rade sie podniesc) musialysmy zostac do dzisiaj.

Jedno jest pewne, na nastepne dziecko nie zdecyduje sie w cale albo duzo czasu minie zanim to sie stanie.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 18:11   #4095
Klaterina
Zadomowienie

witajcie mamusie i brzuchatki

choć brzuchatki widzę się wykruszają, martynka89 gratulacje

stwierdzam, że od kilku dni nie potrafię się ogarnąć, mam wrażenie że brakuje mi doby żeby wszystko porobić ciągle gdzies latam, coś załatwiam, w domu zbyt wiele rzeczy mam do robienia i mam powoli dość, Młody wisi nadal zdecydowanie za często na cycu i w nocy czuję się jak zombi jak wstaję do karmienia albo zmiany pieluch ...
daję sobie max dwa tygodnie, albo się poprawi albo zeświruję
Stary 2011-06-29, 18:15   #4096
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane!
ja tak na syzbko, upal u nas i wreszcie moglam dziecko w samych majtkach bez skarpetek w wozku wozic, ale miala radoche, az spac nei chciala tylko nogami majtala! karmilysmy w chlodnym pieknym pokoju do karmienia bylysmy odwiedzic kolezanke w pracy i padamy na tzn pyszczek, kupilam sobie sandalki piekne tez!
Teraz wyslalam TZ na spacer z mala, mialam spac a poprasowalam podlalam kwiaty ogarnelam kuchnie i oni zaraz wroca..ehh

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Już kliknęłam, ciekawe czy coś pomoże.. bo ja przeżywam już depresję cellulitową!

Odbijam Antka po jedzeniu i wreszcie słyszę pięęękny bek.. w tym czasie wchodzi mężula do mieszkania i słyszy jak chwalę synka i cieszę się, że tak ładnie mu się odbiło.. i głupek mówi do mnie - "A czemu mnie tak nie całujesz i chwalisz jak mi się tak głośno odbije"
kochana ja mam ta sama depresje celulitowa, az mi sie plakac che jak na siebei patzre;(
a co do odbijania to moj mial dokladnie te same komentarze

Cytat:

uciekam na spacerek
wreszcie można oddychać

do wieczorka
ja wrocilam niedawno hihi, mijamy sie

spice nic sie nie przejmuj lekarka...ja myslalam zeby podac troche mm, ale niestety spotkalam sie z taka krytyka tutaj ze masakra tu naprawde rzadko ktora matka karmi mm i w ogole nie ma takiej opcji , lekarze zakladaja, ze kazda matka moze i powinna karmic piersia, ja bardzo chce i na razie jakos idzie, ale czuje sie troche uwiazana i chcialabym podawac troche mm....jednak czuje taka mega presje, ze az mi sie wyc chce na sama mysl..

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Dziewczyny, dla mnie może być każde miejsce w PL, bo w sumie wszędzie mam podobną drogę, tylko nie wiem, jak reszta! Trzeba głosowanie zrobić

Anula, mam nadzieję, że dziewczyny przyznają mi rację, że ze zlotem czekamy na Ciebie!

Glosowanie ok, ale blagam nie gdzies nad morzem, bo ja bede w PL 3 tygodnie plus musze dwa wesele, panienski ogarnac oraz odwiedziny calej rodziny- Sieradz, krakow, Czewa i Warszawa.....a wy dla mnie wazne wiec musicie i na mnie poczekac i w tej dolnej czesci karaju zrobic spotkanie co? bo sie zaplacze jak sie z wami nie spotkammmm...

Daisuiniu trzymam kciuki za te twoje lapki neiszczesne, a co do mojej Zoski, masz racje to jedna z nielicznych takich jeczacych nocy na szczescie.
a jak twoj TZ sie sprawuje?

Andziot gratuluje wynikow USG!! i trzymam kciuki za nowa butelke, zeby sie udalo!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no wiem, ze niedaleko wiem

babcia, czyli moja mama wziela ole na dwor
u mnie jest dzisiaj 29 stopni
ola jest bez czapki
ale wiatr jest
a ona jest w foteliku na stelazu, bo w gondoli juz nie lubi
mam nadzieje, ze jej nie zawieje
moja Zosia juz od dwoch tygodni jak cieplo bez czapki chadza bo przeciez potem tylko ma cala glowe spocona i wydaje mi sie ze szybciej wtedy sie moz przeziebic

[QUOTE=the_sania;27823098]bioderka są złe Marcelek ma dysplazję stawów biodrowych
kochana przytulam

dobra ide sie zdrzemnac na 10 minutek

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 18:47   #4097
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Grazin karmisz bardzo często więc nie sądzę żeby nowa dzidzia z tego była

ja się już trochę boję, bo jak Gabrysia mi robi przerwy 6-7h to już jest ryzyko
na czym to własciwie polega?

licze jednak ze w ciazy jeszcze nie jestem
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
napisalam do mary bo niepamietalam kto jescze stosowal
dzeki za wyklad

jak to mozliwe zw masowalas sie ta duza?
ja wzielam ta 3 i du.pa,wogole zassac se niechciala, nic nie bolalo. skora nie robila sie czerwona

kolistymi ruchami? ja jechalam poprostu pod gore

moj tz jest specem od namawiania do takich grzechow a potem konczy sie 2 kreskami na tescie wiec nigdy wiecej
ha ha ha
ja mam duza powierzchnie to mi zasysa
moze za słabo zasysasz jak Ci wygodniej to rob mniejsza
mi wygodniej ta wielka
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
chyba nie załapałam żartu, bo nie kumam co ma częstotliwość karmienia do tego...ze co? ze czasu nie ma tyle ile Ty?
haha;p
a czasu sie troche znajdzie miedzy karmieniami;p

dzis znalezlismy czas 3 razy
od razu inny chłop z tz

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Aga, normalnie brawa Ci się należą! Trafne spostrzeżenie
Ja wczoraj pojechałam sobie na zakupy, kupiłam sukienkę, spódnicę, dwie bluzki i zapłaciłam z konta Tż-ta. Nie skomentował.
Od razu poczułam się lepiej, atrakcyjniej - o ile można się tak czuć czując się niezbyt dobrze w swoim ciele
Z Tż-tem nadal ciche dni, ja w nerwach przez 4 dni zrzuciłam 2,2 kg I zaczęło mnie przyduszać i robi mi się słabo (czyżby stara dolegliwość wracała?)

....................
Moria, wydaje mi się, że Iga przyzwyczaiła się do 'dobrego'... Ja miałam tak z Izką. Jak nie brałam na ręce to był ryk. Za namową cioci zostawiałam ją w łóżeczku (oczywiście po uprzednim sprawdzeniu czy to na pewno foch) i owszem darła się w niebogłosy - długo, a mnie się serce krajało. Ale z każdym dniem było coraz lepiej. Wydaje mi się, że nie możesz być na każde zawołanie Igi, bo dziecko szybko się przywyczaja, a potem będzie tylko gorzej i trudniej odzwyczaić\. Czuję, że jesteś sfrustrowana, a dziecko to wyczuwa. Nerwowa matka=nerwowe dziecko. Wykończysz się, Kochana...

..............
Pisałyście o problemach z kupą. U nas (przy jednym i drugim dziecku) położne kazały właśnie aplikować czopek, a stymulacja termometrem to ostateczność...

....................
Jeszcze coś o urodzie - cellulicie. Pewnie nie jedna zmaga się z tym problemem
Mogę z czystym sumieniem polecić serię z Eveline - 3d. Stosuję od 2 tyg. i efekt naprawdę super! Sama jestem zaskoczona. Biodra, uda, kolana i łyski smaruję tym czerwonym rozgrzewającym (przez pierwsze dni myślałam, że mi wyżre skórę), a brzuch serum wyszczuplająco-ujędrniającym (taki biało-zielony). Preparaty wmasowuję w skórę, robię taki masaż. Oczywiście cellulit nadal jest, ale dużooo mniejszy. Za jeden i drugi preparat zapłaciłam łącznie niecałe 40zł.
Aha i skóra jest gładziutka
Dla porównania - kiedyś stosowałam super drogi balsam antycellulitowy Clarins i efekt żaden

.................
To idę dalej doczytywać, o ile wizaż i Izka pozwolą (wizaż muli, a Izka zaczyna się wybudzać)
własnie sie zastanawiałam czy mozna ten eveline przy karmieniu piersia?
nic tam nie przenika do mleka?
Cytat:
Dziewczynki ja podczytuję, ale czasu na odpisywanie niet

Mały grzeczny, lula sobie, a mimo to ciągle za czasem gonię..

Kochane podpowiedzcie mi pliss te cudne bańki chińskie na cellulit na Allegro zamawiałyście, czy w aptce jakieś specjalistyczne?

Ja póki co walczę z moim cellulitem za pomocą szczoty i kremów, ale postępów za dużych nie widzę ..więc tylko bańki mi chyba ratują! oby

Może mi jakiegoś linka podeślecie
chciałam Ci linka wysłac ale juz masz;p
powodzenia w walce z cellulitem
mo jest okropny
i skóra nke ma w ogole jedrnosci
Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.

Jest grzeczna, tylko sa problemy z karmieniem bo zasypia przy UU zamiast ciagnac i co chwile musze ja wybudzac zeby ssala. Mialam wyjsc wczoraj ze szpitala ale przez to, ze nie chciala jesc i przez to, ze mialam problemy ze wstawaniem z lozka (jak mala plakala to 15 minut trwalo zanim dalam rade sie podniesc) musialysmy zostac do dzisiaj.

Jedno jest pewne, na nastepne dziecko nie zdecyduje sie w cale albo duzo czasu minie zanim to sie stanie.
gratulacje!!!!!!!! i powodzeniA:p

gusia.... czujesz juz presje??
jestes ostatnia trzeba bedzie szampana otworzyc jak urodzisz)))

a wiecie co ja dzisiaj robiłam?
upiekłąm szarlotkę
i obcinałam krzaki w ogrodzie na kształt sześcianów
skąd ja mam na to czas???

mały ma chyba kolke...
albo cos go boli bo marudzi i płacze i
ale w sumiena kolke to za mało płacze wiec pewnie tylko brzuszek boli...
Stary 2011-06-29, 18:53   #4098
martynka89
Zakorzenienie

Czy po zaledwie dwoch dniach mozna dostac zatwardzenia?
Bo mam problem z numerem dwa i nie wiem czy sie zablokowalam psychicznie czy bede musiala jutro po czopki leciec.

Osuwam sie z kanapy a TZ na zakupach. Czuje sie tragicznie a jeszcze karmienie mnie czeka.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 18:56   #4099
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Witajcie dziewczyny!!!
Na początku chciałam podziękować za wszystkie gratulacje , bo ostatnio zapomniałam o najważniejszym.
W dalszym ciągu nie nadrobiłam, większość czasu odpoczywałam albo zajmowałam się córką, jak Adaś spał.

Martynka89, gratuluję serdecznie, wszystkiego dobrego dla córeczki

Adaś ma się dobrze, jeszcze troszkę żółtaczki mu zostało, wystawiamy go do słońca. W szpitalu leżał dwa dni pod lampami. Praktycznie cały czas śpi, ładnie je (obym nie zapeszyła). Dzisiaj mu się coś zaczął pępuszek ślimaczyć. Zobaczymy co będzie dalej.
Ja w sumie już doszłam do siebie, jeszcze nie zawsze mogę usiąść jak chce, ale jest ok. Wczoraj tylko najadłam się strachu bo dostałam biegunki i wymiotów, wystraszyłam się, że złapałam jakiegoś wirusa. Dziś już jest dobrze, Adaś też na szczęście jak na razie nic nie załapał i mam nadzieję, że tak zostanie.

Poniżej napiszę relację z porodu dla zainteresowanych.

Tak jak pisałam od rana miałam skurcze i tak przez cały dzień, czekałam aż będą co 4/3 min by jechać do szpitala. Od 17 miałam skurcze co 5 min i trwały około minuty, dalej chodziłam po domu, „tańczyłam” z Mają, ruszałam biodrami, a ona mówiła mama tańczymy. Mąż już chciał jechać na porodówkę, ale uparłam się, że się nie ruszę jeśli się nie zmniejszą do 4 min. Mniej więcej koło 19 zaczęły się co 4 min, czekałam czy nie fałszywy alarm i czas znów się między skurczami nie powiększy. Jeszcze zaliczyłam prysznic i po 20 pojechaliśmy na porodówkę. Skurcze w aucie na siedząco były straszne. Jak dotarłam na IP, w czasie spisywania papierów podpięli minie pod ktg, a tam skurcze na poziomie 30, a mnie już bolały strasznie, co się później okazało to ktg było jakieś nie miarodajne, bo za chwilę podłączyli mnie pod inne i już były na poziomie ponad 70. Bo padaniu rozwarcie było na 5 cm, także połowę drogi przeszłam w domu. Pochodziłam po porodówce, i znów ktg, myślałam, że umrę na leżąco, małemu ciągle tętno uciekało na zapisie. W końcu na siedząco zaczęło się dobrze zapisywać, to znów się skończył papier w ktg. Kolejne badanie rozwarcia i lekarz mówi 8 praktycznie 9 cm. Po tym badaniu jak zeszłam z łóżka, dostałam takich skurczy, że położna kazała wchodzić na łóżko z powrotem bo główkę już widać. Myślałam, że nie wejdę na to łoże. Położna z mężem mnie doprowadzili i pomogli się tam wdrapać. Jak siadłam tam na czworaka, to się znów nie mogłam przekręcić, by się położyć. Wyczekaliśmy moment i jak skurcz przeszedł to szybko na plecy. I zaczęły się skurcze parte, (myślałam, że trwały z pół godziny, okazało się 5 minut), a ja jakoś nie mogłam złapać rytmu żeby przeć, wydawało mi się, że skurcze są za słabe. W końcu dzięki pomocy położnej złapałam rytm i już w miarę szło. Najlepiej jednak zmobilizowała mnie główka, którą dokładnie poczułam w kroczu, wtedy już chyba z 4 razy poparłam i malutki był na świecie. Pierwsze co zauważyłam to jego minkę i zmarszczone czółko. Oczywiście popłakałam się, położyli mi go na brzuch, potem dali do pocałowania i poszedł na badania. Mnie w międzyczasie szyli, bo troszkę pękłam, ale tylko z zewnątrz. Ogólnie poród poszedł szybko, ale same wypychanie Adasia na świat, bardziej mnie wymęczyło niż przy pierwszym, a Mały był o 300g mniejszy od siostry.

A oto Adaś, zdjęcia jeszcze ze szpitala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01503.jpg (83,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01507.jpg (63,0 KB, 40 załadowań)

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 18:58   #4100
moniqac
Zadomowienie

Bry .
Chciałam Wam tylko zostawić link do extra strony w której jest świetnie opisane co się dzieje w danym miesiącu z dzieciakiem. W czasie snu, aktywności itp. Wiele wątpliwości mi to rozwiązało: http://www.mamazone.pl/kalendarz-roz...miesiac-2.aspx.

Może jutro Was nadrobię - Niuniu dzisiaj dal popalić. Chyba skok.
Od 7.30 nie spał do 17.00 . No z małymi drzemkami, za to z większą ilością płaczu. Aż nie podobne do niego. Narazie śpi, nawet nie jadl dzisiaj zbyt wiele.

Pozdrawiam .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:11   #4101
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Czy po zaledwie dwoch dniach mozna dostac zatwardzenia?
Bo mam problem z numerem dwa i nie wiem czy sie zablokowalam psychicznie czy bede musiala jutro po czopki leciec.

Osuwam sie z kanapy a TZ na zakupach. Czuje sie tragicznie a jeszcze karmienie mnie czeka.
współczuje...
musisz dac rade poczatki sa ciezkie ale potem jest na prawde duzo lepiej

nastapiła aktualizacja mojego albumu
Stary 2011-06-29, 19:35   #4102
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
gusia dobre, wcześnie myślicie o następnym
O nie! Ja nie myślę jeszcze o następnym Jeszcze jedno brzusia nie opuściło.

Cytat:
Gusiagatko mnóstwo siły dla Ciebie! Jeszcze troszkę
Dziękuję Kochana
Wiem, wiem, że jeszcze troszkę ale z każdym dniem boję się bardziej o mojego Maluszka

Cytat:
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
gusia.... czujesz juz presje??
jestes ostatnia trzeba bedzie szampana otworzyc jak urodzisz)))
Jak urodzę to impreza
Z jednej strony to bardzo się cieszę, że zamknę naszą listę
Ale to czekanie Z resztą, co Ci będę pisać, sama dobrze wiesz...

The_Sania Trzymam kciuki za szybką poprawę

82anusia Śliczny Synuś

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-06-29 o 19:37
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:38   #4103
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Glosowanie ok, ale blagam nie gdzies nad morzem, bo ja bede w PL 3 tygodnie plus musze dwa wesele, panienski ogarnac oraz odwiedziny calej rodziny- Sieradz, krakow, Czewa i Warszawa.....a wy dla mnie wazne wiec musicie i na mnie poczekac i w tej dolnej czesci karaju zrobic spotkanie co? bo sie zaplacze jak sie z wami nie spotkammmm...
To dawaj znać, kiedy będziesz w Wawie
Edzik chce poznać Zosię

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:10   #4104
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
No nie podaję właśnie dlatego. W ogóle to jakaś dziwna akcja z tą dodatkową wit D3 latem...w dodatku w mleku bebilon też jest wit d3... A to coś bardzo złego że ma takie małe ciemiączko?
w mleku jest mało witaminy,
latem dziecko nie leży na słońcu przecież dlatego się podaje,
a ciemiączko musi być jakiś czas niezarośnięte żeby mózg mógł rosnąć

bzyczka to być może trzeba będzie to usunąć ...

martynka89 GRATULUJĘ !!!
aż tak źle było ???
córeczka wynagrodzi Ci wszelkie trudy

anula_81 odnośnie karmienia, bo wiem że karmisz poza domem, to mam pytanie, bo ja już parę razy próbowałam karmić w CH w tych pokoikach i Gabulek w takich miejscach to prawie nie chce jeść, mimo iż wiem że głodna jest, to possie U troszeńkę i już jej się odechciewa, Twoja Zosia też tak ma ???

the_sania nie martw się ważne że bioderka sprawdzone i leczone
szybko minie ten czas ...

Grazin nie wiem czy czytałaś wcześniej ale pisałam, że dzięki reguralnemu karmieniu utrzymuje się stały poziom hormonów i dzięki temu nie dochodzi do owulacji

82anusia dzięki za opis porodu - popłakałam się znów ... to wszystko jak się czyta jest takie niesamowite - przychodzi na świat mały człowieczek
jeszcze raz gratuluję !!!

zdjęcia śliczne !!!!!

gusia w sumie ja to czekam na to ostatnie dzieciątko Twoje tak jak na pierwsze na naszym wątku presja jest ???

dziś kąpałam Gabrynię na pewno nie na głodniaka bo jadła 2h wcześniej
i RYK też był
pod koniec kąpania już zaczyna się niepokoić i na przewijaku już jest HISTERIA
dziś się zapowietrzyła nawet ...
nie mam pomysłu co zrobić żeby tak nie ryczała ...
wszystko robię spokojnie, powoli, uśmiecham się ... mówię do niej ...

dziewczyny śpią
idę zjeść truskawki

Stary 2011-06-29, 20:16   #4105
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
gusia w sumie ja to czekam na to ostatnie dzieciątko Twoje tak jak na pierwsze na naszym wątku presja jest ???
Troszeczkę : D

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:29   #4106
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Hej
Ja już dzisiaj nie mam siły czytać, bo od 8.30 do 17 nie było mnie w domu i jestem padnieta
Na 9 byłyśmy u logopedy, później na 12.30 na rehabilitacji, a na koniec na 15.30 u ginekologa. I to wszystko z Emilką (no i oczywiscie z Oliwką w wózku). Tak wiec mam juz dosć. Młodsza już śpi, jeszcze tylko starszą musze polozyć spać i chyba sama też idę w kimono

Spokojnej nocy

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:35   #4107
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Tak zachwalacie te chińskie bańki to ja też kupie i będę się masowac . Do wagi sprzed ciąży już wróciłam, nawet brzuch już mniejszy, ale taki flakowaty
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:05   #4108
andziot
Zakorzenienie

właśnie przeczytałam że można iść do solarium jak się karmi

wszystkie mamusie kąpią swoje dzidziusie
bo pustka straszna ...

idę chyba spać ...

Stary 2011-06-29, 21:11   #4109
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ale mi sebek dał czadu...
to była chyba jednak kolka...

wył...
prawie 2 godz
nic nie pomagało
po kapieli nakarmiłam dałam gripe water
po czym zrobił kupe i puscił dwa miliony baków i pieknie zwymiotował chyba wszystko co zjadł...
potem 2 razy jeszcze ulał...
i pewnie zatraz bedzie głodny.
jak popuszczał baki i pusci ł pawia płakanie przeszło

i moje pytanie

jak tak zwymiotował to kiedy moge go nakarinc??

Edytowane przez Grazin
Czas edycji: 2011-06-29 o 21:12
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:13   #4110
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no wiem, ze niedaleko wiem

babcia, czyli moja mama wziela ole na dwor
u mnie jest dzisiaj 29 stopni
ola jest bez czapki
ale wiatr jest
a ona jest w foteliku na stelazu, bo w gondoli juz nie lubi
mam nadzieje, ze jej nie zawieje
agus, moj tez srednio toleruje gondole i mysle ze max jeszcze miesiac pojezdzi, po za tym malo w niej miejsca

a nie probowalas wsadzic jej poprostu do spacerowki? mialaby troszke wyzej nz w gondoli i wygodniej niz w foteliku

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
moze naiwna jestem, ale mam nadzieje, ze wroci
po cc jest chyba troche gorzej bo brzuch na samym dole jest jakby przewiazany szurkiem i ten "zwis" jest bardziej widoczny - tak mi sie przynajmniej zdaje.

mi sie z jednej strony nie wchlonal po domi, teraz wisi z obu

Cytat:
bioderka są złe Marcelek ma dysplazję stawów biodrowych

tak mi przykro

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
cos Ty On nauczy sie od siostry jak sie korzysta z kibelka i jak sie mowi

Spice
ja bym mimo wszystko poszla - wlasnie zeby wyjasnic sprawe tego krawienia
Mnie wyczyscili tak pieknie, ze dzien, dwa po cc nic nie lecialo, ale co jakis czas jeszcze cos tam sie przytrafia.

eve, twoje slowa poprawily mi humor ja tez mialam identycznie, pare dni i po sprawe. juz mzslalam ze cos ze mna nie halo

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
dzis znalezlismy czas 3 razy
od razu inny chłop z tz

podziwiam

pisalam dzisiaj ze norbi ma 2 mce, i zrobil nam prezent zaczal sie przekrecac z brzuszka na plecki
w dodatku pojechalam kupic mu body, ostatnio kupilam rozm 62-nie zalozylam mu, 68-parowa, dzisiaj 74 i wreszcie jest mu luzniejsze
wiecie ze 90% rozmiaru 62 nie zalozylam mu wogole? przeskoczyl ten rozmiar

wraca mu apetyt, dzisiaj pil po 120 co 1,5-2h. ale ma ciezki dzien. a ja padam na twarz

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Tak zachwalacie te chińskie bańki to ja też kupie i będę się masowac . Do wagi sprzed ciąży już wróciłam, nawet brzuch już mniejszy, ale taki flakowaty
sprzedaj mi patent jak to zrobilas
zazdroszcze.............. .....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości