|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
to Krków do Wrocka też może ![]() zapraszamy
|
|
|
|
|
#3992 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do maltanu nakładam tak 5 milimetrów maści na jeden sut potem normalnie karmie bo mi sie to wchłania a reszta wsiaka we wkładke. nie trzeba zmywac![]() gratuluje 4 tygodni!! ![]() Cytat:
![]() nikt nam tego nie zwróci. mam nadzieje ze bedzie sie go dało przekonac potem do łożeczka ![]() postanawiam chyba przestac marudzic;P Cytat:
gratuluje![]() ja nie mery ale ja uzywałam baniek przed ciążą i sie u mnie REWELACYJNIE sprawdziły bo cellulitu prawie w ogole nie mialam (po porodzie udało mi sie 2 masaże zrobić:P )-ja poświęcałam około 5 min na każda noge (max 5 min) bedzie widziec jak bedzie gorąca i czerwona to przerstań ważne aby masaż robi OD DOŁU DO GÓRY w kierunku serca. jedziesz od dołu na górze odrywasz. ja robiłam ruchami zygzakowatymi lub takie kółeczka zataczałam. na oliwce oczywiscie zeby sie zassałobrzucha nie robiłam przed ciążą bo nigdy nie mialam problemu teraz jak sie dwa razy masowąłam to też nie robiłąm bo sie bałam jeszcze ze mi macice zassa ja używam od poczatku tylko największej bańki (reszte rozdałam koleżankom ) ta najmniejsza to chyba na ból głowy:P sie przysysa do skroni. ja proponuje zebys sobei wzieła ta trzecia z kolei banieczke i masowała ![]() gdzies na wizazu jest wątek o masazu bańką chińska ( nawet sie w nim wypowiadałam) ale Ci zrobiłam wykłąd;P 2,50zł sie należy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyli 5 tyg ! masakiejro ![]() jak to jest z tabletkami anty jak sie karmi piersią?? bo nie ma sie okresu cxhyba tak? to jak sie je zażywa? (my sie juz raz kochalismy z finiszem w środku i tż mi cały czas mówi ze za 9 miesiecy znowu mnie poród czeka )u nas nocka nawet znośna ![]() mały nie mógł zasnąc ale nie płakał tylko sie rozglądał po pokoju z pozycji bujaka. potem zasnal i o 22 30 obudził sie na jedZenie potem o 3 potem o 6 30 potem o 8 20 takze jak na nas to jest super noc teraz jeszcze spi w moim łóżku ![]() dzisiaj nie spał na mnie (poza tym jak go odbijałam czyli przez cała noc moze godzine) a tak to spał koło mnie i juz przed tym nie protestował ![]() dziwie sie ze jeszcze spi ide pod prysznic
|
|
#3993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin karmisz bardzo często więc nie sądzę żeby nowa dzidzia z tego była
ja się już trochę boję, bo jak Gabrysia mi robi przerwy 6-7h to już jest ryzyko
|
|
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
...ja jakos nie mam ciagot żeby małego brac do łóżka...
Kurna dziewczyny, logistyka mi siada! Chciałam podjechać do lekarza, oczywiście z moim małym balastem, wózeczkiem , autobusikiem bo autko w naprawie a tu pokapuje deszcz :/ No i dupa blada. Nie wyjde z nim...nie pójdę do gina...tak juz bedzie zawsze??!
|
|
|
|
#3996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzeki za wyklad jak to mozliwe zw masowalas sie ta duza? ja wzielam ta 3 i du.pa,wogole zassac se niechciala, nic nie bolalo. skora nie robila sie czerwona kolistymi ruchami? ja jechalam poprostu pod gore moj tz jest specem od namawiania do takich grzechow a potem konczy sie 2 kreskami na tescie wiec nigdy wiecej
|
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
jak czesto i regularnie karmisz to taka swoista antykoncepcja
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() anulinka, aga_pe Jak się chłopcy słodko tulą do tych pieluszek Cytat:
![]() Dzień dobry Kolejny ranek witam się w dwupaku ![]() Mimbi wypakowałaś zmywarkę ?
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
moja marudka sie juz obudzila byla zabawa usmiechy do karuzelki, a teraz jeszcze zmeczona i by pospala a chce ja przetrzymac do karmienia zebysmy potem od razu wyszly, wiec pisze na szybko..
andziotku kciuki za usg moria moja dzidzia tez dzisiaj nocke miala srednia gusiu a ty jak kochana? dorkabl ja biore cezarette dla karmiacych specjalne MARY i reszta bede w PL pierwsze 3 tyg wrzesnia ale weekendy mam zajete bo mam dwa wesela i panienski ![]() ale poza tym ok ![]() juz wyjemy buziale |
|
|
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
udało mi się uśpić
pewnie na max 30 min ale to zawsze 30 min ![]() widziałam że pisałyście o spotkaniu ja bardzo chętnie się wpiszę pod warunkiem że mały będzie znosił trochę lepiej wyjścia z domu, ale walczę z tym codziennie podejmuję próby min 2 razy dziennie tak więc jest szansa że w końcu będzie lepiejno i Wrocław jak dla mnie najlepsze miejsce, bo chyba najlepiej orientuje się w terenie i najlepszą drogę mam aaa no i MoniaK możemy się zabrać razem
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
a nie możecie zrobic spotkania w poznaniu
a juz najlepiej w kaliszu
|
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
a już doczytałam że Częstochowa albo Kraków, no Częstochowa też może być
![]() Gusia dzisiaj jest 29 to jeszcze masz czas do końca czerwca a jak znosisz te temperatury teraz z tym brzuszkiem???
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
U nas znów pobudki co 2 h
![]() Budzi go brzuszek, ale chyba bardzo go nie boli, bo po jedzeniu zasypia... Zamówiłam matę edu ![]() I udało mi się zjeść śniadanie, bo Edzik z 20 minut zajmował się karuzelą Idziemy dziś do nowego pediatry, znajomej wujka, podobno świetny lekarz... Zobaczymy, co powie na te bóle brzuszka. Może jakiś lek przepisze? Delicol jest ok, ale Edzik nadal ma strasznie wzdęty brzuszek ![]() A co do spotkań, to jeśli Edzik pozwoli, to może też się przejedziemy?
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-06-29 o 11:00 |
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wielkie NIC! żadnych objawów, które wróżyłyby zbliżający się poród
![]() Cytat:
Najgorsze są właśnie te upały. Uprzykrzają mi czekanie Czuję się wtedy jak balon. Ale jeszcze trochę....chyba ![]() A wczoraj przed snem Tż pyta czy chcemy mieć drugiego dzidziusia? Bo fajnie by było mieć dwójeczkę
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Moderatoreska
|
A może tak spotkanie w Sosnowcu
z Częstochowy nie daleko ![]() Dzień dobry ![]() U nas pobudki jak co noc o 3 i później spanie do 7 ![]() Choć najlepsza nocka to pobudka o 4 a później o 9 Rozpusta dosłownie |
|
|
|
#4007 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic nowego nam nie zapisała bo w sumie skończył się repertuar leków ale to też dlatego, że u nas leki nic nie zmieniały. Czy je dostawała czy nie różnicy nie było. Oczywiście jest teraz lepiej niż na początku ale to dlatego, że jest starsza Mamy być na Pepti do 6 miesiąca a później powoli przechodzić na "dwójkę" normalnego Bebilonu bo zmiana mleka teraz na pewno spowodowałaby rewolucje. Do 12 tygodnia mamy też ciągle podawać Debridat a później powoli odstawianie. Dajemy jeszcze 3-4 x dziennie esputicon ( 1-2 kropelki - zależy jak się ukapnie )aga_pe moja Iguśka też na smoczki wybredna, toleruje tylko jeden TT ale często jej z paszczy wypada W domu, przy usypianiu to ok, siedzię 30-60 minut i jej trzymam palcem smoka ale w aucie, gdy prowadzę to jest hardcore Próbuje patrzeć na drogę, kierować a drugą ręką włożyć jej smoka do buzi I jeszcze trzeba go trochę przytrzymać bo rzadko łapie od razu.Ciekawe czy za takie manewry na drodze można jakieś punkty i mandacik dostać Cytat:
![]() Moje dziecko też odsypia nockę, jadła o 7, śpi od 9. Już jej huśtawkę dawno wyłączyłam ale nadal śpi. Nie chce budzić bo zawsze ale to zawsze kończy się to wielkim niezadowoleniem i rykiem więc łaskawie czekam na księżniczkę. Mleko gotowe, miska z wodą do przewijania też, fotelik naszykowany bo trzeba do apteki po mleko jechać. Mamuśki dwumiesięczniaków - czy Wasze dzieci też często pocierają oczka i nosek rączkami? Iga jakiś czas temu odkryła, że ma rączki i w dzień często je ciumka a gdy ją usypiam to trze nimi buzię. Wydaje mi się, że się przez to wybudza więc jej blokuję te rączki ale silny jest trzpiot i nie jest to takie łatwe. No i smoka sobie przy tym z paszczy wytrąca
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj pojechałam sobie na zakupy, kupiłam sukienkę, spódnicę, dwie bluzki i zapłaciłam z konta Tż-ta . Nie skomentował . Od razu poczułam się lepiej ![]() Z Tż-tem nadal ciche dni, ja w nerwach przez 4 dni zrzuciłam 2,2 kg . I zaczęło mnie przyduszać i robi mi się słabo (czyżby stara dolegliwość wracała.................... Moria, wydaje mi się, że Iga przyzwyczaiła się do 'dobrego'... Ja miałam tak z Izką. Jak nie brałam na ręce to był ryk. Za namową cioci zostawiałam ją w łóżeczku (oczywiście po uprzednim sprawdzeniu czy to na pewno foch) i owszem darła się w niebogłosy - długo, a mnie się serce krajało. Ale z każdym dniem było coraz lepiej . Czuję, że jesteś sfrustrowana, a dziecko to wyczuwa. Nerwowa matka=nerwowe dziecko. Wykończysz się, Kochana................. Pisałyście o problemach z kupą. U nas (przy jednym i drugim dziecku) położne kazały właśnie aplikować czopek, a stymulacja termometrem to ostateczność... .................... Jeszcze coś o urodzie - cellulicie . Pewnie nie jedna zmaga się z tym problemem![]() Mogę z czystym sumieniem polecić serię z Eveline - 3d ), a brzuch serum wyszczuplająco-ujędrniającym (taki biało-zielony)Aha i skóra jest gładziutka Dla porównania - kiedyś stosowałam super drogi balsam antycellulitowy Clarins i efekt żaden ................. To idę dalej doczytywać, o ile wizaż i Izka pozwolą (wizaż muli, a Izka zaczyna się wybudzać )
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech mu szybko przechodzą te kłopoty z brzuszkiem zapisałam się na ustalenie planu treningowego z moim trenerem do tego chcę dorzucić dietę z analizą składu ciała ![]() oj będzie hardcore
|
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i jutro Edzik kończy 8 tygodni... Coraz bliżej do 12 ![]() Tylko teraz też masakra przy jedzeniu. Chyba też brzuszek
|
|
|
#4011 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
nie wiem już co robić. Antoś dalej robi te twarde, suche bobki Wypija 100 ml herbatki ułatwiającej trawienie lub 100 ml koperkowej plus ok. 30-50 ml przegotowanej wody na dzień i kupy dalej wychodzą suche w wielkich bólach. Mam w domu infacol, ale tam jest napisane, żeby nie stosować przy zaparciach. Mam też sab simplex, ale to nie jest kolka, bo on jęczy i płacze tylko przy wyciskaniu tej suchej kupy, więc tego też nie podaję. Gazy raczej też w normie, bo pierdzi jak zawsze przy karmieniu i w ciągu dnia. Mąż przytaszczył wczoraj do domu ten proszek troisty, który mama mi polecała, ale trochę się go boję użyć.Chyba jak do jutra rana dalej tak będzie, to wybierzemy się do pediatry. O co chodzi? Przecież mały prawie od 2 miesięcy pije to samo mleko. I co, tak nagle by się alergia pojawiła? |
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Edzika staram się zawsze wziąć na rączki i uspokoić, jak płacze. Ale jak się uspokoi, to już nie noszę. Czasem owszem trzeba dłuuuugo nosić, ale Edzik nauczył się sam leżeć w łóżeczku
|
|
|
#4013 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamuśki,
Mam takie pytanko. Czy Iga może leżeć na brzuszku z podkurczonymi pod siebie nóżkami? Nie mam doświadczenia jeśli chodzi o tą pozycję i nie wiem czy mam jej te kuloski rozpłaszczyć czy można tak zostawić?
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
Moria mój Antoś identycznie się układa. W szpitalu w inkubatorze tak go układali i chyba mu się spodobało. Ja go nie ruszam i pozwalam tak spać. To jest chyba prawidłowa pozycja
|
|
|
|
#4016 |
|
Rozeznanie
|
andziot kciuki trzymamy
dorkabl podczas karmienia mi przepisala ginka cerazette 33 zł w DOZ bierze sie je 28 z opakowania i bez przerwy zczyna sie nastepne opakowanie, jeszcze nie zaczelam, zastanawiam sie czy tabletki czy wkladka ![]() moria z ta ciążą to cie poniosło andziot co do zwierza to mam to samo więc właśnie zastanawiam sie ciagle agnieszka_pe, andziot ja jeszcze nie próbowała z tym odwracaniem na brzuszek musze spróbowac, ale wydaje mi sie ze u mnei bedzie krzyk, nie przepada za lezeniem na brzuszku mary piękny pomysł !!!! POPIERAM !!! Wrocław wspaniałe miasto, przyjeżdżajcie. agus87 przeciez z kalisza do wrocka to rzut beretem ![]() moria u nas to samo z tymi rączkami, ciągle wyala smoka i macha nimi po buzi, dupka wypięta cuuudnie wygląda, moja tak samo robi, to bardzo dobra pozycja Co do spotkania jeszcze to sobie pomyslałam ze jak przyjdzie co do czego to trzebabedzie zrobic sonde, jakie miasto najlepsze, w koncu demokracje mamy nie? DZIEŃ DOBRY !!! Dobra, mała drzemke ucina, dałam radę nadrobić forum i zjeść sniadanko, zaraz chyba wstanie to zbierzemy sie na spacerek, ale raczej w cieniu dzisiaj
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do wrocka mam 100 z groszami ale nie chcialabym sama jechac z Oluchną bo nie lubie po wrocku jezdzic ![]() no chyba, ze mnie tz zawiezie i wywale go gdzies na jakies zakupy haha |
|
|
|
|
#4018 |
|
Rozeznanie
|
Zaczeła sie budzic. Przełożyłam na brzuszek, dalam smoczka pogłaskałam po głowce, spi dalej - CHYBA DZIAŁA !!!!
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
a wiecie moze do jakiego wieku dziecko cieszy taka karuzelka?
moria u nas taka pozycja tez jest ok. Czasem Olek w czasie snu jedną noge rozprostuje
|
|
|
|
#4020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no a gdy nosiliśmy to na pewno nie z powodu jej kaprysu a przy bólach brzuszka gdy ewidentnie cierpiała i pomagało chodzenie z Iguśką przewieszoną przez ramię - tylko w tej jednej pozycji było dobrze.Z drugiej strony nie wierzę, że takie małe dziecko można "przyzwyczaić" do noszenia na rączkach, tulenia, kołysania... wydaje mi się, że jest to normalna potrzeba każdego malutkiego dziecka i nie należy za szybko "uczyć" maluszka zostawania w łóżeczku. Gdzieś czytałam, że pierwsze 3 miesiące życia dziecka nazywa się czwartym trymestrem ciąży bo dziecko potrzebuje w tym okresie mamy, najlepiej 24h na dobę chce czuć mamę wszystkimi zmysłami i nie powinno się, w miarę możliwości, dziecka tego pozbawiać.Ja wszelką "naukę" chciałabym rozpocząć w okolicach 5-6 miesiąca. Póki co pozwalam jej tylko marudzić/popłakiwać w łóżeczku, gdy zaczyna się regularny płacz a dragonek nie pomaga to zawsze ją podnoszę i tulę tak jak lubi, nawet 100 razy ![]() agnieszka.m, atiz, dorka oo fajnie No to się cieszę, że ta pozycja jest ok, bo na pewno pasuje Idze dużo bardziej niż tak całkiem na płasko
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

potem normalnie karmie bo mi sie to wchłania a reszta wsiaka we wkładke. nie trzeba zmywac

W domu, przy usypianiu to ok, siedzię 30-60 minut i jej trzymam palcem smoka ale w aucie, gdy prowadzę to jest hardcore
Wypija 100 ml herbatki ułatwiającej trawienie lub 100 ml koperkowej plus ok. 30-50 ml przegotowanej wody na dzień i kupy dalej wychodzą suche w wielkich bólach. Mam w domu infacol, ale tam jest napisane, żeby nie stosować przy zaparciach. Mam też sab simplex, ale to nie jest kolka, bo on jęczy i płacze tylko przy wyciskaniu tej suchej kupy, więc tego też nie podaję. Gazy raczej też w normie, bo pierdzi jak zawsze przy karmieniu i w ciągu dnia. Mąż przytaszczył wczoraj do domu ten proszek troisty, który mama mi polecała, ale trochę się go boję użyć.