|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
no i dywan w koncu wymienilismy po takej akcji że biegł i wymiotował... poza tym - mam zdejmowalny ten spód materaca i był juz prany, plamy są ale po poprzednim wlascicielu (mamy odkupiony) więc nie narzekam.
|
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
do mnei ostatnip rzychodzili w spraiwe faceta ktory oszukal iles tam osob na kase kupowali a on nie wysylal a kase zbieral jak u ciebie. mi sie poszczescilo bo dostalam zamowiony towar ale kilkanascie osob niestety nie i tez policja u mne ibyla zeznania spisac ![]() sprobuj go jesze pomolestowac mailami moze odda ide od kompa bo mi oczy wyplynal
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Zadomowienie
|
Kajool- słodziaczek ,do schrupania
weszłam po pracy,że moze ktos urodził....a tu nic... dziewczyny, mam łóżko 120x200 i potrzebuję takie prześcieradło z ceratka od drugiej strony,gdzie to szukać??? nerolka- 27 miały Ci wyjść pieniążki,dostałaś w końcu to macierzyńskie??widze,że znów pod górkę |
|
|
|
#3815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, na komórkę Cytat:
Średnio ciekawy pomysł na zaloty Cytat:
A co do mleka to mam podobnie, mówiłam mężowi ostatnio że słyszałam że kogoś krew zalewa, ale żeby mleko....
|
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
Zanka-widze,że skończony 38tydzień to pozwalam Ci już rodzić
ciekawe... no popatrz jak Filip sie spieszył a Lenka nie bardzo...ponoć dziewuchy lubią być przenoszone....Carmela- ![]() Gratuluje tykającym bombom obyście sie jak najszybciej i najbezboleśniej porozdwajały![]() dziękuję za gratulacje wizyty
|
|
|
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
mysle ze jak pojde na poczte to nic nie zmieni przecierz ja mam potwierdzenie wplaty oni mi nic innego nie dadza i jej je wyslalam tego samego dnia robilam kilka wplat i wszystko juz dawno doszlo tylko od niej nie,zeby mi wyslala paczke i ona nie dochodzila to jeszcze bym zrozumiala ze to wina poczty ale ona twierdzi ze niema pieniedzy nawet jak wyslalam jej powtwierdzenie wplaty,to dlamnie dziwne
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Niestety nie nadrobiłam z dziś, ale mam nadzieję, że u Was wszystko ok. Gratuluję kolejych tygoodni, zaraz sprawdzę, czy dziubek, zmalowana lub któraś z Was nie urodziły, bo myślę o Was dziś dużo, ale niestety czas nie pozwala wejsć na dłużej. A u nas trochę lepiej... Daję ten Bebilon i dziś rano kupa sama poszła...Mały jest tez spokojniejszy dziś niż wczoraj. Jejku, żeby to było to mleko... Kupiłam też tą herbatkę Plantex którą polecałyście. Idę przejrzeć co u Was. |
|
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Aaniu-gratuluję ogromu mleka
to naprawde super, znam wiele matek,które moga Ci tylko pozazdrościć![]() Blondynkapoznan- gratuluję dobrych wyników |
|
|
|
#3820 |
|
Rozeznanie
|
kajool Szymek sliczny
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on że się boi ![]() ach te bliźniaki ![]() Marina super że kupka wyszła |
|
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Babonik - Nerolka dostala kaske, pisala pare stron wczesniej - prawie 1200pln!
editka - ja bym sie pofatygowala na poczte po dodatkowe potwierdzenie, oni MUSZA to umiec sprawdzic Kajool- fajnego dziubka robi Szymus. Szok Dziewczyny, ze takie cudenka siedza w naszych brzuchach, co? ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Monia, moja cora reaguje glownie na avatara Babonika, pokazuje paluszkiem i wola 0000 BALONIK!!! Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-06-29 o 19:14 |
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę być przykładem że niepozorny biust też zdaje egzamin ![]() Marinka, cieszę się że u Was lepiej, oby tak dalej!
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Spotkałam się z położną, bardzo miłe pierwsze wrażenie zrobiła na mnie (tzn, drugie bo rodzila z nią tez moja mama, kiedy mnie rodziła
). Opowiedziała mi caly poród, co i jak, co mam pić itp. Konkretna kobieta-taka jakiej szukałam ![]() Nerola U Was jak nie urok to .... Dobrze, że zdrowie macie! Auto się naprawi ![]() Cytat:
![]() Kajool jakie cudeńko ten Twój synek Marinko za kupkę |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
meszsares - moje jeszcze na kotka Scio reaguje bo lubi kiciusie
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka może cosik się u Ciebie zbliża? wydaje mi się, że na tym etapie ból brzucha może być normalny, ale to tak mocno Cię boli?
Może zadzwoń do gin to Ci konkretnie odpowie co robić. Kajool ja zakochana w Twoim Szymku Marina cieszę się, że już lepiej z Igorem, może rzeczywiście wina mleka, a teraz będzie lepiej. Nerola.. masz przejścia kobieto, ale nie takim problemom dałaś radę, więc i teraz będzie git.Kurde nasz opel tez coś dziwnie mu silnik pracuje, tz mówi ze zobaczy jutro, ale prawdopodobnie rozrząd.. Poprawił mi się humor, bo tz zabrał mnie do LBN na śmieciowe jedzenie ( danie gyros), na koniec poprawiłam colą, gofrem z bitą śmietaną i posypką czekoladową, a i ptak mi nasrakał na palca u stopy i japonka...tak poprostu z nieba poleciało |
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
Kajool ale śliczny ten Twój Szymek
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Ma któraś książkę Pierwszy rok życia dziecka? kontynuacja w oczekiwaniu na dziecko. Bo się zastanawiam czy warto kupić.
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
patik ja ją oglądałam w taniej książce bo w Lbnie jest, sama chciałam kupić. Ale jak dla mnie bardzo pobieżna jest. Taki trochę chłyt materkindody
![]() Prawie cały dzień przespałam, po nocnych przebojach
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane moje - dziękuję!!!
Dużo to zasługa WASZYCH rad!!! ![]() Mam taką nadzieję że będzie lepiej, teraz jeszcze śpi, ale już takim płytkim snem, zaraz będę go kąpała, a potem butla no i noc przed nami... Tatuś niby pomaga, ale w nocy mnie tak zdenerwował, że szok. Nie bardzo kwapi się do chociaż jednego wstania... Nawet mam już takie głupie rzeczy w głowie, że cieszę się, że mamy tylko cywilny bo o rozwód będzie łatwiej A jutro mama obiecała przypilnować Igorka, a ja będę mogła pojechać do miasta...chciałabym SOBIE coś kupić, jakąś bluzeczkę, kosmetyk...Tak na dwie godzinki sobie zrobić taki wypad...Pochodzić wśród ludzi... Kurcze no i nasze TYKAJĄCE BOMBY czekamy, aż wybuchniecie ![]() czytam Wasze relacje z wizyt i za każdym razem przeżywam to wszystko od nowa... Gratuluję każdej każdej i czytam wszystko z zapartym tchem! Kajool Twoj synuś jest cudowny! |
|
|
|
#3832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w leclercu kosztuje 55zł, na all nową można mieć za 45 z przesyłką, a ile w taniej książce kosztuje, pamiętasz?Cytat:
|
||
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
My byłyśmy dziś u lekarza. I niestety mała słabo przybiera, nie ma jeszcze wagi porodowej
Czyli nasze ssanie jest prawdopodobnie nieefektywne Karmimy się w kapturkach i coraz lepiej nam idzie. Za tydzien dziemy na kontrole wagi
|
|
|
|
#3834 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale kochane sa Cytat:
suuuper widzisz powoli wszystko bedize sie ukladac...... jak dizsiejsza noc minela wyspalas sie czy etam? |
||
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Od jakiegoś czasu boli mnie na dole podbrzusze, zwłaszcza jak chodzę, i takie uczucie jakby mała mi palce pchała do pipy, taki lekki ból, dyskomfort, nie potrafię określić dokładnie swoich odczuć.
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
patik kochana wiem, po prostu to już z nerwów
![]() Wcześniej było ok, teraz ta sytuacja nas przerasta ( póki co mam nadzieję )heh a wiesz, zawsze naiwnie myślałam, że dziecko spaja związek ( na pewno tak jest) ale częściej chyba, wystawia je na próbę... Sweet dzisiejsza noc była znośna, prócz tego, mały nie płakał tak strasznie dużo, ale tylko ja wstawałam do małego...ehh No i Igorek wstał.. Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-06-29 o 20:01 |
|
|
|
#3837 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Marinko świetne wieści właśnie T.robi rozrząd w aucie. Iza już lepiej ale dałam czopka. U nas zawsze się dzieje.Nie ma monotonii. ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Scio u nas też był ten sam problem. Zobacz: Iza urodziła się z wagą 2600. Wyszła z 2340 przez 4 tygodnie przytyła do 2980 a w zeszłym tygodniu było 3170 a dziś 3510!! Czyli super zaczęła przybierać ![]() Kajool masz pięknego syneczka A na te strony muszę wejść.Na razie eksperymentowałam na Krystku i było dobrze a Iza mi ginie w tej chuście i nie może oddychać a ja nie umiem wiązać żadną poza 1 metodą
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Patik wydaje mi się że 35 zł Ale to jest chyba inna niż ta o której Ty mówisz. O taka o :
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, a ile straciła po porodzie? Trzymam kciuki żeby ładnie przybierała!
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

bo mój mały wiele razy rzygał albo się przenikał i już widzę jakby materac wyglądał gdyby nie prześcieradło w membrana
no i dywan w koncu wymienilismy po takej akcji że biegł i wymiotował... poza tym - mam zdejmowalny ten spód materaca i był juz prany, plamy są ale po poprzednim wlascicielu (mamy odkupiony) więc nie narzekam.

Jak ja mam tylko potwierdzenie z banku, że zapłaciłam, ale paczki nie dostałam... za nim oni to sprawdzą to minie 10 lat 

czopa-szopa ni ma 
obyście sie jak najszybciej i najbezboleśniej porozdwajały

Czyli nasze ssanie jest prawdopodobnie nieefektywne