|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
jest i fotografem i kierownikiem projektów w branży IT. I nie umie się zdecydować co woli (farciarz naprawdę bardzo lubi to co robi
) więc ciągnie dwie prace ale jak długo tak pociągnie to ja nie wiem...Cytat:
![]() zabawki się nie brudzą bo wiszą pod karuzelką, ale sam tez "talerz" zbiera niestety kurz bylam u fryzjera - wreszcie jestem totalną blondi ![]() Cytat:
trudno, przeżyję. Z K. tez mi się zaczęła w 3 trym.a wieczór wczorajszy miły choć K. tez sie załapał na jego dużą część Aiszka zapomniałam wczesniej
|
||
|
|
|
#1412 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki no i za obronę oczywiście! bedzie super ![]() Cytat:
Cytat:
tzn nie sama - bo z nami Cytat:
mnie mama opiernicza zebym nie kupowała sama wszystkiego bo oni tez chca coś kupić wnusi Agnysko z twojego malucha to faktycznie niezły łobuziak jest ![]() moj TZ chce byc przy porodzie, ja tez sobie tego inaczej nie wyobrażam |
||||||
|
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
idę się przejść, będę później
|
|
|
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dostanę baty ale muszę przyznać, że mycie okien było nie najlepszym pomysłem
Nic mnie nie boli ale brzucho lekko napięty jest![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym pokłóciłam się z mamą Bo z babcią stwierdziły, ze noszę zbyt obcisłe rzeczy i mam sobie w ramach prezentu urodzinowego kupić coś ciążowego. I pokazywałam mamie bluzki z happymum - gdzie cena poniżej 100zł nie spada i się uparła, że mam taką kupić i koniec a mi szkoda tyle kasy na jedną bluzkę, którą założę kilka razy Wolałabym kupić kilka rzeczy np tunikę, legginsy, sukienkę na allegro i mieć pewność, że to założę a nie że schowam do szafy we wrześniu
|
||
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
typowo ciążowej bluzki to nie mam ani jednej...zastrzyk z insuliny robię sobie w ramię, ale umiem tylko w lewą rękę, próbowałam w prawą 3 razy i za każdym razem siniaka sobie zrobiłam. W weekend TZ mi zrobi w prawą dla odmiany nic to nie boli, taka cieniutka igiełka jest przy penie.
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Mam nadzieję, że szybko im przejdzie Za obcisłe, co to w ogóle ma być? Fajne masz brzucho, reszta zgrabna, mnie się Twoja figura i styl ubierania podobają Acelinko, jestem pod wrażeniem hurtowych zakupów i trzymam kciuki za szyjkę
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jedną tunikę typowo ciążową ![]() Lewą ręką też bym sobie nie zrobiła ![]() Cytat:
Wiesz babcia jest z pokolenia kiedy to się brzuchy ciążowe ukrywało ![]() Też wolę bardziej dopasowane ubrania, bo jako osoba raczej niska śmiesznie wyglądam w luźnych
|
||
|
|
|
#1418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do odziezy ciążowej-pewnie chca Ci sprawic przyjemnosc, moze pogadaj z mama i powiedz ze na te niecale 2 mies nie oplaca sie juz kupowac czegos ciążowego? albo kup cos uniwersalnego w happymum, tam sa takie fajne tuniki i mysle ze po ciazy ze spokojem mozesz nosic
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to rozumiem, nawet babcia kasą rzuciła Ale i tak mnie wkurzyły![]() Coś kupię na pewno ale nie będzie to elegancka koszula do założenia kilka razy
|
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście do wózka mi nie pasuje i jest szansa że coś tańszego wygrzebię ![]() Idę podjadać bo z zakupów wróciliśmy
|
|
|
|
|
#1421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lausanne - blondi Cytat:
ja wczoraj próbowałam, ale na próbach się skończyło i zostawiłam meżowi dał radę ![]() a co do ciuszków - ja też noszę obcisłe i nie mam ciążowych ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
ja ani mamy, ani babci ... do wózka bede mieć w komplecie a tą torbę chciałabym tak "na wyjścia" Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-29 o 21:12 |
|||
|
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż dzisiaj wieszał dzielnie firanki i zasłonki - pięknie mu to wyszło![]() Głupio mi teraz brać pieniądze od babci bo została sama i wgl, ale powiedziała, że to już mam liczyć jako prezent urodzinowy więc znowu głupio nie wziąć... |
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku ciąży przez ponad 3 miesiące kłułam się heparyną ale jakoś też nigdy mnie to nie przerażało - za to nie umiałabym zrobić komuś, a mój TZ spoko mi robił czasem Clexane ![]() Natka no to jak prezent to kup sobie faktycznie coś fajnego a "sponsorki" tez będą mieć przyjemność z tego ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- a kiedy masz urodzinki? |
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
danika mi nawet jak na badanie pobierają krew to od dziecka przekręcam głowę w drugą stronę, bo bym chyba zemdlała. Także szacuceczek kochana
![]() natka jak prezent to spoko, nie miej wyrzutów, tylko się ciesz, że masz taką fajną babcię |
|
|
|
#1425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
leje u nas
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupię sobie na pewno bo jutro tż wyciągam na zakupy ![]() Agnieszka coś sobie kupię ale teraz mam etap, że wolę kupić coś do wyprawki niż sobie i może być ciężko ![]() Lausanne no to czekam na ten "hurt" I kupię sobie tylko coś co będzie mi się na pewno podobać Urodzinki mam 10 lipca z tż 12
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
ide sobie poczytać (czytam drugą część Millenium Stiega Larsona i się wkręciłam
) i w kimonko strasznie teraz padam wieczorem wczesnie dobranoc |
|
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mi niedobrze jest Też idę pod prysznic i chyba spać bo w tv to nie ma co oglądać, tż w pracy, a przy komputerze już za długo siedzę.
|
||
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się w końcu udało zrobić pomiar i po kolacji po 2h wynik 102
Dobranoc mamusie, kolorowych snów |
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam sobie z wami popisać, po plotkach a wy juz pewnie śpicie
![]() To idę jeść ![]()
|
|
|
|
#1432 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze![]() Cytat:
będzie niespodzianka ale duża dzidzia![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o poród to ja też bym chciała rodzić z mężem, on na początku nie bardzo chciał, ale się przekonał, tymbardziej po opowiadaniu męża kuzynki, że to wspaniałe przeżycie dla ojca itd. więc będzie poród rodzinny ![]() A ja po wizycie, dziś była dosyć krótka, usg mi nie robiła, bo 2 tyg. temu byłam na 3D, ale szyjka ok, rozwarcia brak słuchałyśmy serduszka jak pięknie bije także będę przeżywać to co Wy![]() zmykam dobrej nocy
|
|
|
#1433 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ach te mamy... głowa do góry- dieta z niskim indeksem glikemicznym i będzie git Cytat:
![]() Cytat:
ładnie Twoje tajemnicze bejbe rośnie Cytat:
Sama ostatnio zdzierałam tapety w pokoju- musiałam sie czymś zajac,a kilka dni temu caly dzien siedziec samej bez męza, był dla mnie nie do przejscia, za duzo czarnych mysli...![]() Cytat:
Ty to jesteś udana!Cytat:
czyli filmiki przydały się i jaki ładny wynik! ![]() Czas zwijać żagle do wyrka i małża paaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
|||||||
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
![]() wczoraj Wam odpisałam tak pięknie, przyszedł tż z pracy i jako dobra żonka wstałam mu dać buzi - kopnęłam w kabel, komp się wyłączył i wszystko poszło papa teraz na pewno nie nadrobie wszystkiego, ale spróbuje chociaż poczytać co wieczorkiem napisłyście
|
|
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!!!!!
Tyle piszecie, że choć czytam Was codziennie...to na pewno coś mi tam umknie ![]() danika a Ty oprócz tej insuliny jeszcze haparynę wstrzykujesz??? ![]() natka... mam nadzieję, że dziś z brzusiem będzie już ok (zazdraszczam tych czystych okien i pachnących firan )kellysss super te ubranka i świetna relacja z porodu!!! ...k iedy leżałam z kolką w szpitalu, to chyba tylko dzięki niemu jakoś to zniosłam.Też pojawiają mi się takie nieprzyjemne skurcze i ściąganie brzucha, twardnienie. W zasadzie to powinnam chyba cały czas leżeć to może byłoby ok . A czasem tak mnie zakręci, to nie wiem czy to jelita?? czy to boli jak na okres....ech... szczerze powiedziawszy to chciałabym mieć już dzidziusia przy sobie. Czulabym sie chyba spokojniejsza...
|
|
|
|
#1436 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Wpadłam tylko na chwilkę prosić o kciuki za wizytę - zaraz lecę do gina
|
#1437 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tez jest szkoda na typowo ciazowe bluzki ale powiem wam ze wczoraj wybrałm sie na zakupy i wiekszosc rzeczy albo jakos dziwnie na mnie lezała albo były za małe na biuscie szukam jakiejs fajnej sukienki od dawna i nic Cytat:
przed ciaza przeszłam kuracje 20 zaszczyków i jakos sie przyzwyczaiłam![]() Cytat:
![]() mała juz ma tyle rzeczy kupionych ze mysle ze juz wystarczy ale pewnie jak cos mi w oko wpadnie to znowu kupie ![]() tylko zeby mi sie mała z siusiakiem nie urodziła
|
|
|
#1438 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Martunia 199 fajnie,że ci się udało zmierzyć mnie zaczęło iść lepiej jak wyluzowałam ![]() ale jak juz dojdziesz do wprawy to ja bym jednak spróbowała po 1h zmierzyc...chociaz kilka razy. bo to dopiero daje obraz tego jakie są cukry. Cytat:
za wizytęCytat:
bo to albo jeść nie będzie chciało małe, albo bedzie płakać za dużo albo za mało, a to jakaś plamka na buzi wyjdzie i mama w panice widze po kumpeli ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- dzwonil kurier, że bedzie dzis kolo 12 z moim zamówionym rogalem - poduchą
|
|||
|
|
|
#1439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Znowu pół nocy nie przespanej A mały tak szalał, że nie dało się zasnąć znowu, podrzemałam do 7 i łażę po domu![]() Cytat:
![]() krzywa nie taka zła - gorzej z wynikami![]() Cytat:
Na Twoim miejscu też robiłabym cokolwiek byle nie myśleć Cytat:
Ale za to mały daje popalić![]() Oj kochana Ty nawet o oknach nie myśl, zasłoń roletami albo zasłonką to cię nie będą denerwować ![]() A coś bierzesz na skurcze? Cytat:
![]() Tusia obiecuję, że okna tknę dopiero na jesień ![]() Też nie lubię robić zakupów dla siebie teraz, przymierzę 2 rzeczy i jak widzę jak to leży na mnie albo ile kosztuje to mam dosyć ![]() Co do ciuszków to ja nie mam ich w jakiejś zastraszającej ilości tylko takie podstawowe na początek, ale jak mi się coś podoba to się długo nie zastanawiam ![]() Idę się ogarnąć bo za chwilę fryzjerka przyjedzie - będę ciachać grzywkę
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

) więc ciągnie dwie prace
ale jak długo tak pociągnie to ja nie wiem...
no ani mi sie ważcie zostawiac mnie sama
czy chce Ci się wieczorem skakać po sklepach?
trudno, przeżyję. Z K. tez mi się zaczęła w 3 trym.

gdzie norma chyba do 140, nie? i co teraz????[COLOR="Silver"]
).
zamiast mnie wesprzeć wylatuje mi ze szpitalami, śpiączkami... och....

Za obcisłe, co to w ogóle ma być? Fajne masz brzucho, reszta zgrabna, mnie się Twoja figura i styl ubierania podobają 

Zaraz wróci z dyżuru to z nią pogadam
Ach te mamy... głowa do góry- dieta z niskim indeksem glikemicznym i będzie git
Ty to jesteś udana!