Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 20:21   #1411
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
jest fotografem?
jest i fotografem i kierownikiem projektów w branży IT. I nie umie się zdecydować co woli (farciarz naprawdę bardzo lubi to co robi ) więc ciągnie dwie prace ale jak długo tak pociągnie to ja nie wiem...

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
lausanne gdzie byłaś calusi dzień sister?
fajna ta karuzela, oglądałam ją i jeszcze podobną też z tej firmy - tropikalny las. A powiedz mi - te zabawki pluszowe nie brudzą sie, nie gromadzą kurzu??
aaaa sis, nie dałam Ci dziś buziaka
zabawki się nie brudzą bo wiszą pod karuzelką, ale sam tez "talerz" zbiera niestety kurz
bylam u fryzjera - wreszcie jestem totalną blondi mam połozone bardzo jasniutenkie cienkie pasemka na brzoskwiniowy podkład i rude zniknęły a jutro jadę do szwagierki na cały dzien więc mnie tez nie będzie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

ja tam poslucham rad kellis i zaczne juz od dzisiaj no ani mi sie ważcie zostawiac mnie sama

Ty to lepiej uważaj bliźniaczkoa poza tym jak to juz dzis? trzymasz sobie zapas liści z malin w szafce? czy chce Ci się wieczorem skakać po sklepach?

az taka zgaga? a jak wczorajszy wieczor?
coraz większa trudno, przeżyję. Z K. tez mi się zaczęła w 3 trym.
a wieczór wczorajszy miły choć K. tez sie załapał na jego dużą część

Aiszka
zapomniałam wczesniej
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:27   #1412
danika
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY ILE MIAŁYŚCIE CUKRU PO GODZINIE PO OBCIĄŻENIU GLUKOZĄ 50g??? Ja mam 177 gdzie norma chyba do 140, nie? i co teraz????[COLOR="Silver"]

Już się naczytałam, że mam cukrzycę, trafię do szpitala, będę brała insulinę - przeraża mnie to
juz cie nie bede naprostowywać bo Natka i Aga juz to zrobily...ale nie panikuj na pewno nie dostaniesz żadnej spiączki...nawet nie poczujesz tego że masz cukry troche za wysokie.

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

po 4 zobacz ile nas tu jest w tej samej sytuacji co Ty i żadna w szpitalu nie była, a insulinę ma tylko Danika
i tez nie ma dramatu - robie rano zastrzyk a za pol godziny juz o tym nie pamietam wiec sie nie martw tym na zapas Kasiuleczka

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Kasiuleczkakuleczka spokojnie, zobacz ile tu dziewczyn z nietolerancją glukozy (bo to nie cukrzyca!) i jeszcze pewnie kilka dojdzie (być może ja-za jakiś tydzień się dowiem, a mam złe przeczucia).
Ja tam jestem zdania, że nie ma nic złego co by na dobre nie wyszło - te na dietkach przynajmniej odzwyczają się od słodyczy i będą laski

Dziewczynki i poproszę o wieeeeelkie kciuki bo mam jutro obronę!!!! I tak dobrze, że dzisiaj się dowiedziałam, a nie jutro (swoją drogą już mam dość tej uczelni za to zamieszanie ) No i przerażona jestem!!!
za wyniki no i za obronę oczywiście! bedzie super

Cytat:
Mamę mam super zamiast mnie wesprzeć wylatuje mi ze szpitalami, śpiączkami... och....
niepotrzebnie cię straszy, ale pewnie to jej reakcja na to, że się o ciebie martwi w każdym razie spiączka to na bank ci nie grozi, zapomnij o tym

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
jeju Agnyska Twoj dzidziuś to niezly agent Moze jeszcze się go uda podejrzeć przed porodem

chyba zaprzyjaźnię sie z rennie...
no i moj małz musi nagle wyjechac jutro do Częstochowy będzie w sobotę, ale robi zdjęcia na weselu, a potem w niedzielę robi chrzciny. No i juz sie nim nacieszyłam
ojoj...no to bedziesz sama na weekend tzn nie sama - bo z nami szybko minie

Cytat:
Śliczne

Ja tam na takie prezenty nie liczę, ale będzie co kupić małemu pod choinkę
hehe, w sumie racja mnie mama opiernicza zebym nie kupowała sama wszystkiego bo oni tez chca coś kupić wnusi

Agnysko z twojego malucha to faktycznie niezły łobuziak jest

moj TZ chce byc przy porodzie, ja tez sobie tego inaczej nie wyobrażam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:29   #1413
lausanne
Wtajemniczenie

idę się przejść, będę później
Stary 2011-06-29, 20:45   #1414
19natka88
Zakorzenienie

Dostanę baty ale muszę przyznać, że mycie okien było nie najlepszym pomysłem Nic mnie nie boli ale brzucho lekko napięty jest

Cytat:
bylam u fryzjera - wreszcie jestem totalną blondi mam połozone bardzo jasniutenkie cienkie pasemka na brzoskwiniowy podkład i rude zniknęły a jutro jadę do szwagierki na cały dzien więc mnie tez nie będzie
Może jakaś foteczka?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
juz cie nie bede naprostowywać bo Natka i Aga juz to zrobily...ale nie panikuj na pewno nie dostaniesz żadnej spiączki...nawet nie poczujesz tego że masz cukry troche za wysokie.

ja tym szkoleniu dla cukrzyków spotkałam kobietę, która miała cukry prawie 400 i w śpiączce nie była
Wszystko właśnie zależy od organizmu

i tez nie ma dramatu - robie rano zastrzyk a za pol godziny juz o tym nie pamietam wiec sie nie martw tym na zapas Kasiuleczka

A w jakim miejscu robisz zastrzyk?

hehe, w sumie racja mnie mama opiernicza zebym nie kupowała sama wszystkiego bo oni tez chca coś kupić wnusi
Moja mama się wykosztowała na wózek i pościel i stwierdziła, ze to narazie powinno wystarczyć

Poza tym pokłóciłam się z mamą Bo z babcią stwierdziły, ze noszę zbyt obcisłe rzeczy i mam sobie w ramach prezentu urodzinowego kupić coś ciążowego. I pokazywałam mamie bluzki z happymum - gdzie cena poniżej 100zł nie spada i się uparła, że mam taką kupić i koniec a mi szkoda tyle kasy na jedną bluzkę, którą założę kilka razy Wolałabym kupić kilka rzeczy np tunikę, legginsy, sukienkę na allegro i mieć pewność, że to założę a nie że schowam do szafy we wrześniu

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:49   #1415
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Dostanę baty ale muszę przyznać, że mycie okien było nie najlepszym pomysłem Nic mnie nie boli ale brzucho lekko napięty jest

a no baty się należą

Poza tym pokłóciłam się z mamą Bo z babcią stwierdziły, ze noszę zbyt obcisłe rzeczy i mam sobie w ramach prezentu urodzinowego kupić coś ciążowego. I pokazywałam mamie bluzki z happymum - gdzie cena poniżej 100zł nie spada i się uparła, że mam taką kupić i koniec a mi szkoda tyle kasy na jedną bluzkę, którą założę kilka razy Wolałabym kupić kilka rzeczy np tunikę, legginsy, sukienkę na allegro i mieć pewność, że to założę a nie że schowam do szafy we wrześniu
ja też noszę obcisłe i się nie przejmuje - lubię się chwalić brzuszkiem typowo ciążowej bluzki to nie mam ani jednej...

zastrzyk z insuliny robię sobie w ramię, ale umiem tylko w lewą rękę, próbowałam w prawą 3 razy i za każdym razem siniaka sobie zrobiłam. W weekend TZ mi zrobi w prawą dla odmiany nic to nie boli, taka cieniutka igiełka jest przy penie.
Stary 2011-06-29, 20:50   #1416
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
1. Dostanę baty ale muszę przyznać, że mycie okien było nie najlepszym pomysłem Nic mnie nie boli ale brzucho lekko napięty jest

2. Poza tym pokłóciłam się z mamą Bo z babcią stwierdziły, ze noszę zbyt obcisłe rzeczy i mam sobie w ramach prezentu urodzinowego kupić coś ciążowego. I pokazywałam mamie bluzki z happymum - gdzie cena poniżej 100zł nie spada i się uparła, że mam taką kupić i koniec a mi szkoda tyle kasy na jedną bluzkę, którą założę kilka razy Wolałabym kupić kilka rzeczy np tunikę, legginsy, sukienkę na allegro i mieć pewność, że to założę a nie że schowam do szafy we wrześniu
1. Ode mnie batów nie będzie, bo sama czasem przelecę jakieś okno, jak już patrzeć na nie nie mogę
2. Mam nadzieję, że szybko im przejdzie Za obcisłe, co to w ogóle ma być? Fajne masz brzucho, reszta zgrabna, mnie się Twoja figura i styl ubierania podobają

Acelinko, jestem pod wrażeniem hurtowych zakupów i trzymam kciuki za szyjkę

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:59   #1417
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja też noszę obcisłe i się nie przejmuje - lubię się chwalić brzuszkiem typowo ciążowej bluzki to nie mam ani jednej...

zastrzyk z insuliny robię sobie w ramię, ale umiem tylko w lewą rękę, próbowałam w prawą 3 razy i za każdym razem siniaka sobie zrobiłam. W weekend TZ mi zrobi w prawą dla odmiany nic to nie boli, taka cieniutka igiełka jest przy penie.
Należą się wiem
Ja mam jedną tunikę typowo ciążową
Lewą ręką też bym sobie nie zrobiła

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
1. Ode mnie batów nie będzie, bo sama czasem przelecę jakieś okno, jak już patrzeć na nie nie mogę
2. Mam nadzieję, że szybko im przejdzie Za obcisłe, co to w ogóle ma być? Fajne masz brzucho, reszta zgrabna, mnie się Twoja figura i styl ubierania podobają

Acelinko, jestem pod wrażeniem hurtowych zakupów i trzymam kciuki za szyjkę
Oj Ty
Wiesz babcia jest z pokolenia kiedy to się brzuchy ciążowe ukrywało
Też wolę bardziej dopasowane ubrania, bo jako osoba raczej niska śmiesznie wyglądam w luźnych

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-29, 21:00   #1418
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
jest i fotografem i kierownikiem projektów w branży IT. I nie umie się zdecydować co woli (farciarz naprawdę bardzo lubi to co robi ) więc ciągnie dwie prace ale jak długo tak pociągnie to ja nie wiem...

aaaa sis, nie dałam Ci dziś buziaka
zabawki się nie brudzą bo wiszą pod karuzelką, ale sam tez "talerz" zbiera niestety kurz

coraz większa trudno, przeżyję. Z K. tez mi się zaczęła w 3 trym.
a wieczór wczorajszy miły choć K. tez sie załapał na jego dużą część

Aiszka
zapomniałam wczesniej
Poprosimy o foteczke i zazdraszczam wieczoru z malzem i synkiem, ja juz sie nie moge doczekac

Cytat:

Może jakaś foteczka?

Moja mama się wykosztowała na wózek i pościel i stwierdziła, ze to narazie powinno wystarczyć

to za mycie okien..no wiesz
co do odziezy ciążowej-pewnie chca Ci sprawic przyjemnosc, moze pogadaj z mama i powiedz ze na te niecale 2 mies nie oplaca sie juz kupowac czegos ciążowego? albo kup cos uniwersalnego w happymum, tam sa takie fajne tuniki i mysle ze po ciazy ze spokojem mozesz nosic
Stary 2011-06-29, 21:03   #1419
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

to za mycie okien..no wiesz
co do odziezy ciążowej-pewnie chca Ci sprawic przyjemnosc, moze pogadaj z mama i powiedz ze na te niecale 2 mies nie oplaca sie juz kupowac czegos ciążowego? albo kup cos uniwersalnego w happymum, tam sa takie fajne tuniki i mysle ze po ciazy ze spokojem mozesz nosic
Wiem
Ja to rozumiem, nawet babcia kasą rzuciła Ale i tak mnie wkurzyły
Coś kupię na pewno ale nie będzie to elegancka koszula do założenia kilka razy

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-29, 21:04   #1420
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
no grubo ....

ja chciałabym taką torbę:

http://allegro.pl/abakus-torba-dla-m...691468501.html

... albo coś podobnego.
Ufff bałam się że się zakocham i polegnę na szczęście do wózka mi nie pasuje i jest szansa że coś tańszego wygrzebię

Idę podjadać bo z zakupów wróciliśmy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:11   #1421
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
ju
aż mnie dreszcze przechodzą od samego czytania, ja bym nie dała rady tak sama sobie robić zastrzyków, boję się...

lausanne - blondi pochwal się fryzurką, jakaś fota??

Cytat:
mówisz i masz ja wczoraj próbowałam, ale na próbach się skończyło i zostawiłam meżowi dał radę
a co do ciuszków - ja też noszę obcisłe i nie mam ciążowych choć to widać kwestia pokoleń, bo tata zwrócił mi uwagę, że nie powinnam się tak ubierać, żeby mi tak brzuszek było widać, ale ja mam jego uwagi ... no wiecie

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Wiem
Ja to rozumiem, nawet babcia kasą rzuciła Ale i tak mnie wkurzyły
ee to kupuj, dobrze, że masz sponsorów ja ani mamy, ani babci ...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ufff bałam się że się zakocham i polegnę na szczęście do wózka mi nie pasuje i jest szansa że coś tańszego wygrzebię
do wózka bede mieć w komplecie a tą torbę chciałabym tak "na wyjścia"

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-06-29 o 21:12
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:17   #1422
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
mówisz i masz ja wczoraj próbowałam, ale na próbach się skończyło i zostawiłam meżowi dał radę
a co do ciuszków - ja też noszę obcisłe i nie mam ciążowych choć to widać kwestia pokoleń, bo tata zwrócił mi uwagę, że nie powinnam się tak ubierać, żeby mi tak brzuszek było widać, ale ja mam jego uwagi ... no wiecie

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

ee to kupuj, dobrze, że masz sponsorów ja ani mamy, ani babci ...
Mój tata się nie wypowiada Mój tż dzisiaj wieszał dzielnie firanki i zasłonki - pięknie mu to wyszło

Głupio mi teraz brać pieniądze od babci bo została sama i wgl, ale powiedziała, że to już mam liczyć jako prezent urodzinowy więc znowu głupio nie wziąć...

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-29, 21:26   #1423
danika
Zakorzenienie

Cytat:
aż mnie dreszcze przechodzą od samego czytania, ja bym nie dała rady tak sama sobie robić zastrzyków, boję się...
ja jestem zaprawiona w bojach na początku ciąży przez ponad 3 miesiące kłułam się heparyną ale jakoś też nigdy mnie to nie przerażało - za to nie umiałabym zrobić komuś, a mój TZ spoko mi robił czasem Clexane

Natka no to jak prezent to kup sobie faktycznie coś fajnego a "sponsorki" tez będą mieć przyjemność z tego

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

a kiedy masz urodzinki?
Stary 2011-06-29, 21:29   #1424
agnieszka 0605
Zakorzenienie

danika mi nawet jak na badanie pobierają krew to od dziecka przekręcam głowę w drugą stronę, bo bym chyba zemdlała. Także szacuceczek kochana

natka jak prezent to spoko, nie miej wyrzutów, tylko się ciesz, że masz taką fajną babcię a kiedy urodzinki?

Stary 2011-06-29, 21:29   #1425
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Może jakaś foteczka?

postaram się ale jeśli chodzi o foty jestem skazana na małza który dzierży nasz cały sprzęt (a w tel mam kiepski), a nawet jak mi juz zrobi fote to potem ją gdzies chomikuje, zapisuje w ravach i tyle ją widzę. Ale jak kiedys powrzucam to na pewno hurtowo szewc chodzi bez butów ot co

też byłabym zła jakby mi ktoś mówił co mam nosić

leje u nas
Stary 2011-06-29, 21:35   #1426
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem zaprawiona w bojach na początku ciąży przez ponad 3 miesiące kłułam się heparyną ale jakoś też nigdy mnie to nie przerażało - za to nie umiałabym zrobić komuś, a mój TZ spoko mi robił czasem Clexane

Natka no to jak prezent to kup sobie faktycznie coś fajnego a "sponsorki" tez będą mieć przyjemność z tego

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

a kiedy masz urodzinki?
Ja koleżance robiłam Clexane jak miała nogę w gipsie
Kupię sobie na pewno bo jutro tż wyciągam na zakupy

Agnieszka coś sobie kupię ale teraz mam etap, że wolę kupić coś do wyprawki niż sobie i może być ciężko

Lausanne no to czekam na ten "hurt" I kupię sobie tylko coś co będzie mi się na pewno podobać

Urodzinki mam 10 lipca z tż 12

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-29, 21:36   #1427
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Jle teraz mam etap, że wolę kupić coś do wyprawki niż sobie i może być ciężko
no to tak jaka ja, powoli stajemy się rasowymi matkami ja łapię się na tym coraz częściej

Stary 2011-06-29, 21:37   #1428
danika
Zakorzenienie

ide sobie poczytać (czytam drugą część Millenium Stiega Larsona i się wkręciłam ) i w kimonko strasznie teraz padam wieczorem wczesnie

dobranoc
Stary 2011-06-29, 21:40   #1429
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
no to tak jaka ja, powoli stajemy się rasowymi matkami ja łapię się na tym coraz częściej
Oby tylko nie popaść w jakąś skrajność, że dziecko wystrojone a my w dresach i z metrowym odrostem

Cytat:
ide sobie poczytać (czytam drugą część Millenium Stiega Larsona i się wkręciłam ) i w kimonko strasznie teraz padam wieczorem wczesnie

dobranoc
Dobranoc

A mi niedobrze jest Też idę pod prysznic i chyba spać bo w tv to nie ma co oglądać, tż w pracy, a przy komputerze już za długo siedzę.

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-29, 22:13   #1430
martunia_199
Zakorzenienie

A mi się w końcu udało zrobić pomiar i po kolacji po 2h wynik 102 więc jest ok i podbudował mnie on strasznie, od razu humor lepszy. Jutro pewnie już nie będzie tak kolorowo przez cały dzień ale tym się będę martwić jutro

Dobranoc mamusie, kolorowych snów

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 23:15   #1431
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Przyszłam sobie z wami popisać, po plotkach a wy juz pewnie śpicie

To idę jeść

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 23:22   #1432
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki i poproszę o wieeeeelkie kciuki bo mam jutro obronę!!!! I tak dobrze, że dzisiaj się dowiedziałam, a nie jutro (swoją drogą już mam dość tej uczelni za to zamieszanie ) No i przerażona jestem!!!
trzymam mocno kciuki będzie dobrze
Cytat:
Hej! Próbowałam nadrobić, ale nie dam rady. Od niedzieli jakoś się średnio czuję, jakby mnie przeziębienie brało
Pojawiam się, żeby zdać relację z dzisiejszej wizyty Nadal nie wyjaśniło się, jakiej płci jest nasze dziecko - siedziało po turecku i zakryło się nogami Waży 1 400 g, wymiarowe nawet lekko ponad stan. Łożysko w dobrym stanie. Jutro zaczynam 30 tydzień

Idę czytać dalej, stanęłam na wczoraj

Widziałam, że była mowa o badaniach. Ja znowu dostałam skierowanie na HBS i Wasermana (kiła), choć na początku ciąży miałam je już robione. Na HIV nie miałam nigdy robionego.
co za uparciuch z tego twojego dzieciaczkabędzie niespodzianka ale duża dzidzia
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Chwale sie ....
To sa ubranka co dostalam od siostry tz..(nie wszystkie)
rozmiar 0-3 miesiace...
jakie ładniutkie
Cytat:
to czekamy na fotki kochana

Jeśli chodzi o poród to ja też bym chciała rodzić z mężem, on na początku nie bardzo chciał, ale się przekonał, tymbardziej po opowiadaniu męża kuzynki, że to wspaniałe przeżycie dla ojca itd. więc będzie poród rodzinny

A ja po wizycie, dziś była dosyć krótka, usg mi nie robiła, bo 2 tyg. temu byłam na 3D, ale szyjka ok, rozwarcia brak słuchałyśmy serduszka jak pięknie bije waga 2 kg do przodu od poprzedniej wizyty, ale stwierdziła, że w normie, tymbardziej, że na początku schudłam. kazała teraz już obserwować czy mały się rusza codziennie i na kolejną wizytę mam zrobić to krzywą cukrowątakże będę przeżywać to co Wy

zmykam dobrej nocy

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 23:27   #1433
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dzięki dobra kobieto za te linki, nawet nie pomyślałam żeby tam zaglądnąć a znalazłam nawet instrukcje kłucia swoim glukometrem teraz już powinno być z górki
Nie ma za ma co
Cytat:
Dzięki. Mama mnie nastraszyła wielka pielęgniarka a takie rzeczy mi od razu gada... Zadzwoniła i mówiła - tego nie jedz, tego nie pij... możesz wylądować w szpitalu (albo jeszcze w Poznaniu 100km ode mnie!!! ) jak za wysoki cukier to w śpiączkę można wpaść... i takie tam Zaraz wróci z dyżuru to z nią pogadam
Ach te mamy... głowa do góry- dieta z niskim indeksem glikemicznym i będzie git
Cytat:

Cytat:
Hej! Próbowałam nadrobić, ale nie dam rady. Od niedzieli jakoś się średnio czuję, jakby mnie przeziębienie brało
Pojawiam się, żeby zdać relację z dzisiejszej wizyty Nadal nie wyjaśniło się, jakiej płci jest nasze dziecko - siedziało po turecku i zakryło się nogami Waży 1 400 g, wymiarowe nawet lekko ponad stan. Łożysko w dobrym stanie. Jutro zaczynam 30 tydzień
.
agnys gratulacje po wizycie ładnie Twoje tajemnicze bejbe rośnie
Cytat:
Jeśli zrbiłaś to w wersji oszczędnościowej to nie będę bic Sama ostatnio zdzierałam tapety w pokoju- musiałam sie czymś zajac,a kilka dni temu caly dzien siedziec samej bez męza, był dla mnie nie do przejscia, za duzo czarnych mysli...
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ty to jesteś udana!
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A mi się w końcu udało zrobić pomiar i po kolacji po 2h wynik 102 więc jest ok i podbudował mnie on strasznie, od razu humor lepszy. Jutro pewnie już nie będzie tak kolorowo przez cały dzień ale tym się będę martwić jutro

Dobranoc mamusie, kolorowych snów
czyli filmiki przydały się i jaki ładny wynik!

Czas zwijać żagle do wyrka i małża

paaaaaaaaaaaaaaaaaaa
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 06:50   #1434
acelinka
Zakorzenienie

hej kobitki

wczoraj Wam odpisałam tak pięknie, przyszedł tż z pracy i jako dobra żonka wstałam mu dać buzi - kopnęłam w kabel, komp się wyłączył i wszystko poszło papa

teraz na pewno nie nadrobie wszystkiego, ale spróbuje chociaż poczytać co wieczorkiem napisłyście
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 07:52   #1435
SONIA004
Zadomowienie

Hej dziewczyny!!!!!
Tyle piszecie, że choć czytam Was codziennie...to na pewno coś mi tam umknie
danika a Ty oprócz tej insuliny jeszcze haparynę wstrzykujesz???
natka... mam nadzieję, że dziś z brzusiem będzie już ok (zazdraszczam tych czystych okien i pachnących firan.... ja nie dam rady, trochę "więcej wysiłku" i już mnie brzuch boli)

kellysss super te ubranka i świetna relacja z porodu!!! Ja tż zamierzam zabrać tż-ta ze sobą. Wiem, że dobrze na mnie działa "przeciwbólowo"...k iedy leżałam z kolką w szpitalu, to chyba tylko dzięki niemu jakoś to zniosłam.

Też pojawiają mi się takie nieprzyjemne skurcze i ściąganie brzucha, twardnienie. W zasadzie to powinnam chyba cały czas leżeć to może byłoby ok. A czasem tak mnie zakręci, to nie wiem czy to jelita?? czy to boli jak na okres....ech... szczerze powiedziawszy to chciałabym mieć już dzidziusia przy sobie. Czulabym sie chyba spokojniejsza...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 08:29   #1436
anetika
Rozeznanie

Witam Wpadłam tylko na chwilkę prosić o kciuki za wizytę - zaraz lecę do gina Mam nadzieję, że nie przyczepi się do wyników i do... wagi

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 08:38   #1437
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

za mycie okien to powinnas dostac

mi tez jest szkoda na typowo ciazowe bluzki ale powiem wam ze wczoraj wybrałm sie na zakupy i wiekszosc rzeczy albo jakos dziwnie na mnie lezała albo były za małe na biuscie
szukam jakiejs fajnej sukienki od dawna i nic

Cytat:

a kiedy masz urodzinki?
zaszczyków jakos tez sie nie boje przed ciaza przeszłam kuracje 20 zaszczyków i jakos sie przyzwyczaiłam

Cytat:
Ja koleżance robiłam Clexane jak miała nogę w gipsie
Kupię sobie na pewno bo jutro tż wyciągam na zakupy

Agnieszka coś sobie kupię ale teraz mam etap, że wolę kupić coś do wyprawki niż sobie i może być ciężko

Lausanne no to czekam na ten "hurt" I kupię sobie tylko coś co będzie mi się na pewno podobać

Urodzinki mam 10 lipca z tż 12
no ja tez tak mam najpierw patrze co dla dziecka kupic a pozniej szukam cos dla siebie dopiero
mała juz ma tyle rzeczy kupionych ze mysle ze juz wystarczy ale pewnie jak cos mi w oko wpadnie to znowu kupie
tylko zeby mi sie mała z siusiakiem nie urodziła

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 08:46   #1438
danika
Zakorzenienie

dzień dobry

Martunia 199 fajnie,że ci się udało zmierzyć mnie zaczęło iść lepiej jak wyluzowałam
ale jak juz dojdziesz do wprawy to ja bym jednak spróbowała po 1h zmierzyc...chociaz kilka razy. bo to dopiero daje obraz tego jakie są cukry.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

A ja po wizycie, dziś była dosyć krótka, usg mi nie robiła, bo 2 tyg. temu byłam na 3D, ale szyjka ok, rozwarcia brak słuchałyśmy serduszka jak pięknie bije waga 2 kg do przodu od poprzedniej wizyty, ale stwierdziła, że w normie, tymbardziej, że na początku schudłam. kazała teraz już obserwować czy mały się rusza codziennie i na kolejną wizytę mam zrobić to krzywą cukrowątakże będę przeżywać to co Wy

zmykam dobrej nocy
no to za wizytę

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
H

nie, heparynę juz odstawiłam w 5 m-cu na szczęscie

Też pojawiają mi się takie nieprzyjemne skurcze i ściąganie brzucha, twardnienie. W zasadzie to powinnam chyba cały czas leżeć to może byłoby ok. A czasem tak mnie zakręci, to nie wiem czy to jelita?? czy to boli jak na okres....ech... szczerze powiedziawszy to chciałabym mieć już dzidziusia przy sobie. Czulabym sie chyba spokojniejsza...
oj chyba większość by chciała...ale niestety po urodzeniu nam się te zmartwienia nie skończą bo to albo jeść nie będzie chciało małe, albo bedzie płakać za dużo albo za mało, a to jakaś plamka na buzi wyjdzie i mama w panice widze po kumpeli

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Witam Wpadłam tylko na chwilkę prosić o kciuki za wizytę - zaraz lecę do gina Mam nadzieję, że nie przyczepi się do wyników i do... wagi

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

dzwonil kurier, że bedzie dzis kolo 12 z moim zamówionym rogalem - poduchą
Stary 2011-06-30, 08:49   #1439
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 08:53   #1440
19natka88
Zakorzenienie

Doberek Znowu pół nocy nie przespanej tż wrócił o 3, chwile pogadaliśmy, rozbudziłam się i po spaniu A mały tak szalał, że nie dało się zasnąć znowu, podrzemałam do 7 i łażę po domu

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

zmykam dobrej nocy
krzywa nie taka zła - gorzej z wynikami

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Jeśli zrbiłaś to w wersji oszczędnościowej to nie będę bic Sama ostatnio zdzierałam tapety w pokoju- musiałam sie czymś zajac,a kilka dni temu caly dzien siedziec samej bez męza, był dla mnie nie do przejscia, za duzo czarnych mysli...
Dwa okna zajęły mi pół dnia także jakoś specjalnie nie szalałam
Na Twoim miejscu też robiłabym cokolwiek byle nie myśleć

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!!!!
Tyle piszecie, że choć czytam Was codziennie...to na pewno coś mi tam umknie
natka... mam nadzieję, że dziś z brzusiem będzie już ok (zazdraszczam tych czystych okien i pachnących firan.... ja nie dam rady, trochę "więcej wysiłku" i już mnie brzuch boli)

kellysss super te ubranka i świetna relacja z porodu!!! Ja tż zamierzam zabrać tż-ta ze sobą. Wiem, że dobrze na mnie działa "przeciwbólowo"...k iedy leżałam z kolką w szpitalu, to chyba tylko dzięki niemu jakoś to zniosłam.

Narazie jest ok dziękuję Ale za to mały daje popalić
Oj kochana Ty nawet o oknach nie myśl, zasłoń roletami albo zasłonką to cię nie będą denerwować
A coś bierzesz na skurcze?

Cytat:

Tusia obiecuję, że okna tknę dopiero na jesień
Też nie lubię robić zakupów dla siebie teraz, przymierzę 2 rzeczy i jak widzę jak to leży na mnie albo ile kosztuje to mam dosyć
Co do ciuszków to ja nie mam ich w jakiejś zastraszającej ilości tylko takie podstawowe na początek, ale jak mi się coś podoba to się długo nie zastanawiam

Idę się ogarnąć bo za chwilę fryzjerka przyjedzie - będę ciachać grzywkę

Dominik

Martynka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości