|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
![]() moja Gabrysia coraz szybciej je, do tego się wycwaniła i jak już nie leci tak mocno to zaczyna się wiercić i chce zmiany U ![]() 45min to chyba nigdy nie wisiała na jednym U, 15min myślę, że wystarczy skoro śpi po 3h |
|
|
|
|
#4172 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm jutro to ma byc dopiero ciekawa u mnie pogoda - 12stop. i deszcz
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
witam
u nas nocka trochę lepsza o 20 zasnął pobudka o 24, 3 i 6 w porównaniu z Oleńką Aguś ( swoją drogą grzeczniutką masz córunie, po mamie czy po tacie??? ) to jest mega różnica ![]() ale to i tak dobrze bo obyło się bez godzinnego usypiania ![]() Gusia może jeszcze dziś się uda, a nawet jak nie to skoro mamy kwietnióweczki to przydałaby się też jakaś lipcóweczka ![]() eweska dla Ciebie, i trzymam kciuki za PiotrusiaKlaterina ja też kupiłam aphtin ale go nie zdążyłam zastosować bo mnie tu dziewczyny uświadomiły z tym kwasem, stosowałam nystatynę dwa tygodnie i przeszło tyle że nystatyna jest na receptę martynka gratulację Mary a długo fika Ci Hania na tym brzuszku zanim odbije??
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Gin na wizycie mi powiedziała,że to ewidentnie okres:P a to dwa tyg temu to też mógł być okres,albo resztki połogu,ale stawiam na to drugie, bo teraz to dopiero ze mnie leci! Masakra;/
Słuchajcie,mam pyt: czy jak dzidzia śpi na brzuszku,to musi mieć obie rączki zgięte do buźki? Bo moja to sobie upodobała jedną rączkę przy buźce, a drugą wyprostowaną w stronę tułowia. Nie wiem czy jej przekładać, czy dać spokój,bo w sumie jak jej zegnę to i tak zaraz wyprostowuje sobie... |
|
|
|
#4175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem głupia, weszłam na naszą poczekalnie - akurat na 2 częsc bo wtedy do Was dołączyłam, poczytałam i teraz ryczę
Tęsknie za brzuszkiem i za ciążą, mimo że tak źle ją znosiłam ![]() A ciekawe co u AlicjiH - pamiętacie ją? ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#4176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też brakuje brzuszka ...ale nie tego mojego pociążowego,bo tego to bym się chciała pozbyć. Ale najdziwniejsze było wczoraj jak byłam u gin i robiła mi usg dowcipne i tak patrzyłam na ten monitorek, a tam nic nie było...I gin wydrukowała sobie zdj,ale już mi nie dała...Jakoś tak smutno, no nie?
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do brzuszka, niech śpi jak lubi
|
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się zarejestrować do poradni na 11 lipca
mam nadzieję że nie zrobi to już różnicy w tym pępku. Andziot...ale ten polip to nic poważnego prawda?? ja durna myślałam że ten pępek to ma tak wyglądać i w ogóle ;(
|
|
#4179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też○ wybieram się do gina w przyszłym tygodniu - ciekawe jak to będzie, nudno, bez adrenaliny i emocji
|
|
|
#4180 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie jestem psychicznie gotowa wrócić na poczekalnię - rozwaliłabym się konkretnie jak kilka dni temu gdy otworzyłam kalendarz i nadal miałam zaznaczony tasiemką dzień porodu i całą strone zapisaną godzinami ze skurczami... tyle tego... bardzo długo szlochałam...
Mała ma na buzi dzis krostki czerwone place z białymi czubkami. Nie wiem czy to potówki czy reakcja na wczorajszą pomidorową. Czy uczulenie od jedzenia byłoby tylko na buzi czy na całym ciałku?
|
|
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() ![]() Eweska dla PiotrusiaAnusia82 Adaś mega słodziak Grazin mojemu maluszkowi też nieraz się ulewa.. Zawsze po jedzonku próbuje go odbić, ale nie zawsze się udaje.. a potem niestety ulewa ![]() Gusiagatko daj znać co i jak po wizycie ![]() Aga87 dla dzielnej, śpiącej Oli ![]() Aliczka widzę, że twój Misio goni z wagą mojego Antonka my do pediatry idziemy w poniedziałek.. ciekawe ile przytył mój klocuś ![]() Spice jednak @ .. ale przynjamniej wiadomo co jest na rzeczy, i nie ma podstaw do niepokoju ![]() Amarcia ![]() Dziewczonka a jak u Ciebie samopoczucie? Jeszcz coś? ![]() U nas nocka bardzo w porządeczku.. pobudki na jedzonko o 23:30, 5:00 i 7:30.. Zaraz zbieramy się na spacerek
|
|
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, racja, niech śpi jak chce. W sumie ja też bym się wkurzała,jakby mi ktoś pozycję do snu narzucał
|
|
|
|
#4183 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki
znowu mam zaleglosci wiec napisze co u nas. Mamy za soba szczepienia, te obowiazkowe czyli 3 klucia ryczalam razem z nikosia! Kupimy jednorazowo na pneumo..Kupilismy 2w1 podgrzewacz i sterylizator z tufi NIE POLECAM. Polaszczylam sie na cene 145zl. Nusia chodzi spac o 23, budzi sie o 5 i 9 na jedzenie i spi do poludnia...wolalabym zeby chodzila spac wczesniej ale nie chce Mysle kupic jej mate edukacyjna, jaka polecacie?? Mialam okres, myslalam ze bedzie slaby a on trwal caly tydzien, musialam podpachy ze szpitala zakladac przynajmniej nie bolal.Nie mam kompa ciagle, gdybym miala prawko sama bym pojechala a tak dziewczyny z lodzi znacie kogos dobrego od komputerow?? Bo nawet nie wiem gdzie szukac.Wczoraj obmyslilam ze ide na studia, musze sie troche wyrwac z tej rutyny, a poza tym mam tylko technika ekonomiste i bhp. Prawko tez by sie przydalo zrobic..smieszne jest to ze w wieku 25 lat go nie mam:/ Nikosia spi a ja czekam na "brzydule" spac mi sie chce... A Nusia konczy zaraz dwa miesiace i je o 9,13,17.30,20,4 po 100-120ml. Moze gdyby zjadla zaraz przed snem czyli o 23 spala by dluzej? ale zje okolo 20 i pozniej juz nie chce...
|
|
#4184 |
|
Moderatoreska
|
Była siorka zabrała Ole i pojechali do domku, popołudniu jedzie do małego.
Na razie wiadomo że za wysokie OB ma ponad 110, strasznie wysokie. Szukają przyczyny tak ogromnego stanu zapalnego, będzie miał dziś przetaczaną krew, siorce pobrali krew aby sprawdzić przeciwciała. Dopiero lekarz w szpitalu powiedział im że dzieci powinny mieć zrobioną morfologię wcześniej, ze wcześniaki bardzo często mają niedokrwistość i same sobie z nią nie poradzą. Kurcze to pediatra sam powinien wiedzieć że powinni zbadać krew. Żeby byli u jednego tylko lekarza ale oni byli u 3. Szok normalnie, bidulek, dostaje dwa antybiotyki, jest monitorowany Na razie próbują zbić stan zapalny a skąd to szukają, robili już różne badania i czekaja na wyniki.
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-30 o 10:48 |
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie stresuj się |
|
|
|
|
#4186 |
|
Zadomowienie
|
Jak byliśmy na tych szczepieniach,to Hania waży 5100
![]() Jak to w ogóle jest z tym szczepieniem doustnym Rotarix. Ja jakieś 1,5h później karmiłam Hanię i przy odbijaniu jej się sporo ulało, więc ta szczepionka się przyjęła,czy raczej ją wypluła??? Ile czasu potrzeba na "wchłonięcie" się ? |
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mi żal maluszka ![]() |
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mąż nie chce kompa naprawiać? Z tego co pamiętam,to lubił pograć na nim Przeszło mu?
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My już dzisiaj zaliczyliśmy wizytę u pediatry w związku z tym uczuleniem. Nie wiadomo czy to skaza ale pani dr mówi, że raczej nie. Przepisała maści, więc powinno się wyleczyć do końca. Martynka, gratulacje! ![]() Grazin, brawa za super noc! Dawaj znać jak postępy z wydłużaniem karmienia. Ja też próbuję ale nie bardzo wychodzi ![]() Mary, kładziesz do odbicia na brzuszek zaraz po jedzeniu? Bo mnie położna mówiła, że po jedzeniu nie kłaść na brzuszek Andziot, u mnie z kąpielą też jest ryk ![]() Eweska, trójka niemowlaczków oby maleństwo szybko wyzdrowiało ![]() Moje maleństwo przysypia trochę w foteliku ale muszę go bujać W nocy oczywiście pobudki co dwie godziny
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wam też tak wypadają włosy?
U mnie jest masakra ![]() ![]() Wyczytałam, że to przez karmienie piersią, niekoniecznie przez samą ciążę.. Muszę jakiś specyfików poszukać, bo boję się że będę łysa
|
|
|
|
#4191 |
|
Rozeznanie
|
82anusia synek cudny, minka rzeczywiście urzekająca
martynka GRATULACJE gusia czekamy czekamy !! andziot jak na razie przetestowalysmy pare miejsc do karmienia i tak: pokoik w Galerii Dominikańskiej jest mega niewygodny, pokoik w Ikei - ok - dzidzia zasnela przy karmieniu, pokoik w Promyku słońca - tez się podobało, ale najbardziej podobało jej sie na kanapie w Casa de La musica na rynku, jadła, rozglądałą się, jadła, gadała do światła normalnie umierałąm ze śmiechu. W lecie można tak karmić w knajpach bo są puste w środku a wszyscy w ogródkach siedzą, a kelnerki zachwycają sie dzieciem ![]() eweska maskara z tą służbą zdrowia mary - błagam nie przesadzaj kogucik jest ok !!!!!!!!!!!!!!!Dziewczonka rzeczywiście zimniutko jutro u nas 16 stopni eweska trójka !!! bliźniaki to dla Ciebie za mało po prostuzaciskam kciuki za maleństwo, na pewno będzie dobrze, biedna siostra, ucałuj ją od nas Dzieńdoberek, Nocka standardowa - pobudka co 3 h, ale za to poranek fenomenalny dzięki mężulowi, taki kochany był rano, szoook ! Usiadłam wczoraj wieczorem do Języka Niemowląt i jeszcze raz przeczytałam urywki i tak: - system dokarmienia na śpiocha koło 22-23 chyba działa ale nie z takim efektem jak pisała - 5-6 h ale może to kwestia wczesniejszego lepszego karmienia - bede jeszcze probowac - zaczynam zauważać u niej schemat drzemek dziennych, rano jak sie budzi koło 5 - 6 to po godzinnej aktywności zasypia na 1,5 godzinki a potem znowu karmienie godzinka aktywności i znów sen i tak właśnie mamy druga drzemke, zobaczymy co dalej - postaram sie wychodzic z nia na spacer wtedy gdy ma w ciagu dnia najdluższą aktywnośc czyli wlasnie po drugiej drzemce Dziewczyny czy używa któraś chusteczek nawilżanych DADA? dobre są bo pieluszki sprawdzone - ok ale chusteczki jakie? Chce jechac na zakupy jak mała wstanie u musze wiedzieć czy kurs Superpharm czy kurs biednabronka
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam jedno opakowanie,bo dostałam od kogoś i powiem Ci, że niezłe są. Te w białym opakowaniu, sensitive.
|
|
|
|
#4193 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki jak tesknicie za brzuszkiem to nic trudnego
ale mi tez go brakuje..Jutro idziemy na usg bioderek, mala stale robi z cialka banana, ze gdy do niej wstaje lezy wpoprzek lozeczka ma,ktoras podobny problem?
|
|
#4194 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Bo są jeszcze białe z fioletowym. Ja sobie je chwale choć dziewczyny pisały że za mokre dla nich, dla mnie te z rossmana za suche i pampers też za suche, mam jeszcze Bambino ale ich jeszcze nie używałam.
|
|
|
|
|
#4195 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jem już troszkę więcej , bóle minęły, zobaczymy na jak długo ![]() Cytat:
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Loluś mi tak wypadały strasznie ale przestały po jakiś 3 tygodniach a teraz to tak umiarkowanie, całe szczęście.
Andziot dziękuję Ewesko trzymam kciuki za maluszka siostry, będzie dobrze
|
|
#4197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za kciuki, za ciepłe słowa. Jesteście przekochane ![]() ale raczej będę lipcóweczką Trudno, ładnie w lipcu zamknę naszą listę. Fajne są teraz moje wizyty, bez kolejki, bez czekania ![]() Na ctg jeden skurcz, ale ginka powiedziała, że w końcu taki porządny. Główka zsunęła się jeszcze niżej ale jeszcze się nie ulokowała tak jak powinna. Szyjka minimalnie się skróciła. U córci mojej, w brzusiu, wszystko super, łożysko jest ok i wód wystarczająco więc się nie martwię Na sobotę muszę sobie zrobić termin w szpitalu na ctg, może od razu ustalą co i kiedy będą ze mną robić . Jak nie urodzę i nie będę w szpitalu to kolejna wizyta w poniedziałek wieczorem ![]() ewesko w dalszym ciągu kciuki za Syneczka siostry zaciśnięte!
|
|||
|
|
|
#4198 |
|
Wtajemniczenie
|
Chusteczki z Dady używałam w ciązy do własnych potrzeb
moim zdaniem ok ![]() Aaa miałam już kiedyś pisac - czy tylko ja mam problem z pieluszkami z Dady - tak się napaliłam, że takie fajne i tanie i za każdym razem mała się przesikuje albo kupa wychodzi bokiem musialam wrócic do pampersów, bo nie dałabym rady prac...
|
|
#4199 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia mała Lola jest kochana, czasem małe problemy z brzuchaczem, ale popryka i wszystko wraca do normy. W trzecim tyg miałam kryzys lakatcyjny, ale dostawiałam co godzina i rozbujałyśmy mleczko
![]() Dziś ma te krostki i nie wiem co z nimi robić do czego zakwalifikować
|
|
|
|
#4200 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zrobiłam zamówienie w Dozie za 611zł
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

to teraz nie wiem...
u nas to nie do ogarnięcia 

Czekamy na Ciebie fasolko
dla Ciebie, i trzymam kciuki za Piotrusia
Tęsknie za brzuszkiem i za ciążą, mimo że tak źle ją znosiłam 

dla Piotrusia

W nocy oczywiście pobudki co dwie godziny