|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Ja dziś na 13 jadę do fryzjera, chciałam się umówic na sobotę ale nie było opcji więc umówiłam się na dziś, trzeba się doprowadzić dom porządku przed porodem
![]() Miałam wziąć dziś połowę dawki Fenoterolu ale biorę jeszcze normalnie, co by dziś nie urodzić
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
u mnie dzisiaj była położna środowiskowa wypełniłam papiery i mam z głowy
|
|
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
hejka
mały śpi póki co to wpadam na szybkie pytanie dla mam karmiących piersią mi kazała pani od laktacji karmić co 2,5 godziny a w nocy co 3.5 i karmię tak że z jednej piersi dwie godziny musi się nazbierać i potem z drugiej dopiero dostaje wy też tak robicie i budzicie szkrabki na karmienia help?? iustyna!! gratki dzielna mama
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
wiadomość od iustyna1
niedawno zabrali Zuzię Justynce bo mała wymiotowała teraz Zuzia jest juz z mama już jest lepiej a wymiotowała bo się odśluzowała ale ma problem z nóżką mało miejsca miała w brzuszku i ma stópkę skrzywioną z Justynka dobrze chociaż pękła ale martwi się o Małą czeka na decyzję lekarza , lekarz Małą obejrzy i wtedy powie czy operacja czy rehabilitacja trzymajmy kciuki za Zuzankę ![]() |
|
|
|
#3935 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Juz wiem dlaczego byla taka duchota... na deszcz, wlasnie leje (a dopiero umylam balkon
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No prosze, ale wiadomosc! A dopiero wczoraj sie zalila, ze wszystko ucichlo, a tu Zuzka juz na swiecie! GRATULACJE!!! Cytat:
Oj moj tata to zloty czlowiek! odkad siegam pamiecia, to on zawsze zmywal mamie gary w kuchni jak ona gotowala, do porzadkow sie wlaczal, zanim my przejelismy paleczke...Teraz dostal emeryture, wiec wszystko w domu porobi zanim mama wroci z pracy. Moj brat jest taki sam pod tym wzgledem. No i oczywiscie moj TZ tez. Kuchnia jest jego. Obiady dla nas sa na jego glowie, zakupy, dziecmi sie zajmuje na rowni ze mna... Mam nadzieje, ze uda nam sie synka tez tak dobrze wychowac... |
|||||
|
|
|
#3936 |
|
BAN stały
|
Właśnie miałam napisać,ze Zuzanka jest na świecie
![]() Gratulacje dla dzielnej mamusi!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ciągle mówi że już się doczekać niuni nie może bo go w pracy tak nakręcają coraz bardziej ![]() Cytat:
ja bym dała temp tak. ok 170st na początku żeby się upiekło w środku a na końcu podkręciła trochę i otworzyła woreczek żeby się fajnie zrumieniło z wierzchu.A ziemniaczki takie młode to ja najpierw podgotowuje trochę, tak żeby pół twarde były a dopiero potem takie skrapiam olejem i posypuje przyprawami i takie piekę w temp. ok. 190-200st , bo wtedy się tak nie zeschną i są fajne w środku a na wierzchu z chrupiącą skórką
|
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
Iustynka - wielkie wielkie gratki!!!! brawa dla Ciebie i Zuzanki, ze zechciala w tak ekspresowym tempie opuscic brzuszek!!!
![]() ![]() klask i: |
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaneta za wizyte
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
iustyna1 gratuluje coreczki
bardzo sie ciesze ![]() i kciuki za malenka, by z nozka wszystko dobrze bylo
|
#3941 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna-
na pewno rehabilitacja wystarczy ![]() Aga- u mnie to samo... umyłam podłogę w domu,normalnie schnąc nie chce taka duchota |
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
dziubek- czyżbyś była faktycznie pierwszą przeterminowaną??
mi wywoływali poród 9 dni po terminie,znam ten ból... |
|
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamusie bo się nawet nie przywitałam tak sie przejęłam Zuzią
trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() i za Zuzię
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna malutka, oby wszystko było dobrze i obyło się bez operacji
![]() Smutno mi teraz.. Zmalowana i dziubek kciuki za wasze wizyty, oby wniosły trochę optymizmu w te zrezygnowane serca you jak wrócisz od fryzjera to się pokaż Natka w klubie nie napisałam: brzuszek masz tyci tyci taki fajny, i sypialnia ładna. Gdzie kupiłaś tą naklejkę? jest inna niż wszystkie, ciekawa. Idę robić kapuśniak z młodej kapuchy. a spotkałam sąsiadkę. Ma 3 miesięcznego brzdąca. Grzeczny jak aniołek, zero problemów z nim od urodzenia. Mówiła, ze od 3 tyg podawała codziennie espumisan 15 kropelek, nie ważne czy miał wzdęty brzuszek czy nie, i mówiła ze od razu słychać było jak się odgazowuje i pierdki puszcza. Dodam, ze nie miał kolki. Myślicie ze to dobry pomysł tak dziecko bez potrzeby faszerować? |
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- patik - ja bym nie dawała prewencyjnie bo organizm może się przyzwyczaić do tego że ma dopalacza do pierdków (tak samo częste wywoływanie kupy np. przez termometr czy czopek prowadzi do rozleniwienia zwieracza - nie uczy sie że kupe trzeba wypchnąc, czeka na stymulacje!) i nie robi potem sam... ja bym czekala jednak na ew wzdecia czy kolki i dopiero podawala. moze on wcale nie mailby kolek lub wzdec i robil normalnie... |
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Natomiast co do wybudzania dziecka to bym nie byla taka skrupulatna. Ono samo wie, kiedy jest glodne i jak poczuje glod to da znac chodzilam nerwowo, co chwile sprawdzalam czy juz nie spi, pare razy sama ja obudzilam. Po kilku dniach wyluzowalam Byla tu kiedys laska na Wizazu, ktorej dziecko spalo po 6h (!) i kompletnie nic mu sie nie dzialo. Choc ja uwazam, ze to to juz ekstremum, ja bym tyle nie wytrzymala
|
|
|
|
|
#3948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
15 kropelek dla takiego maluszka?? o ludzie przecież to za dużo 10 to max i to nie jednorazowo |
|
|
|
|
#3949 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
! Szybko poszło. Witamy małą po drugiej stronie brzucha .Cytat:
Idę dzisiaj do ginka na 14.45, zobaczymy co tam u mnie słychać na dole. Wczoraj doszłam do wniosku, ze powinni wprowadzić nową dyscyplinę sportową-golenie się ciężarnej .Dziwnie się dzisiaj czuję, jakoś słabo i brzuch mnie pobolewa, chyba wczoraj przesadziłam z bieganiem po mieście... |
|||
|
|
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna gratulacje
i trzymam kciuki, żeby z nóżką było ok![]() Wodaqua wszystkiego najlepszego z okazji imienin! ![]() Mój mąż też przejęty zbliżającą się nową rolą. W nocy, gdy ja wstaję do toalety, to zawsze się przebudzi i pyta, co się dzieje. Kilka osób z jego rodziny dawało mu "dobre rady", żeby przypadkiem na poród rodzinny się nie brał, bo to nie dla mężczyzny. Mnie to bardzo zdenerwowało, bo przede wszystkim to nasza decyzja... Ja mu dałam wolną rękę, chociaż nie ukrywam, że chciałabym, żeby był ze mną i nie obrażę się, jeśli w trakcie wyjdzie... Zobaczymy... Jak Was czytałam, to tyle miałam do odpisywania, a teraz pustka w głowie |
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w pracy tylko mąż nie był przy narodzinach swojego dziecka. inni faceci (w jego wieku i troche starsi) byli i sobie baaaaaaaaardzo chwalą. mój nie mógł być - nie wpuszczali na oddzial bo w remoncie był, pielęgniarki go wygoniły nawet z klatki schodowej bo był gotowy tam siedzieć i czekać chociaż. ale to i tak nie mialo sensu - zakaz wchodzenia na oddzial nawet po urodzeniu był... szkoda, wtedy byloby łatwiej, teraz mamy na głowie drugie dziecko i moze byc problem co z nim. trzeba bedzie przetransportowac gdzies a jak mi sie szybko akcja rozwinie to moze nie zdazyc... ech, szkoda ze nie mamy tu kogos, czasem żałuje... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-06-30 o 11:24 |
|
|
|
|
#3952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(w zasadzie urodziły się bliźniaki... ale mały zmarł po 19 dniach.. pisałam Wam)U mnie w domu panowało przekonanie typu "babska robota"... z tym że do tej babskiej roboty zaliczało się oczywiście dbanie o ogród, grządki, koszenie trawnika i wszelkie inne zajęcia... ale mój ojciec się nigdy do niczego nie kwapił, dlatego nie narzekam na mojego męża ani trochę bo jest cudowny... dla niego nie ma podziału, tylko wszystko wspólnie z tym że ja znowu jestem nauczona ,że wszystko trzeba robić, na co on sie złości, że mam się oszczędzać a nie tyrać jak stary chłop na budowie![]() O to to.... za chwile głód sie włącza.... i pić... pić... pić... hektolitry ![]() Cytat:
oby obeszło się bez operacji ![]() Iustynka trzymajcie się ciepło!!! |
||
|
|
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę?? ja swojej podawałam 2 kropelki 3 x dziennie od urodzenia bo kolkę miała |
|
|
|
|
#3955 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-06-30 o 11:28 |
||
|
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to dlatego, ze bronilam sie przed wywolywaniem rekami i nogami, dopiero po tygodniowym pobycie na patologii dalam za wygrana![]() dziubek, ale nie smutaj, bo narazie to jestes w tp czyli wszystko gra (wiec nie jest jeszcze tak zle jak u nas bylo). A zlapac to Cie moze juz teraz w kazdej chwili - nawet jeszcze dzisiaj - czego Ci oczywiscie zycze |
|
|
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
siedza mi w głowie dziewczyny żeby tylko wszystko bylo ok z Zuzią
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
ulotke zacytowalam wiec chyba prawda. 2 kropelki ci dzialaly? ja pamietam mialam bobotic (niby wiecej tego simeticonum) ale i tak nawet dajac max dawke nie dzialalo, trzba bylo rowerki robic, masowac i wtedy sie wypierdzial. no i czasem musialam az prowokacje urzadzac bo go mocno bolało...
|
|
|
|
#3959 | |||||
|
Zadomowienie
|
ale się wyspałam... wiedziałam, że tą czwartą nad ranem trzeba będzie odespać - przed chwilką wstałam dopiero![]() ![]() Mój też będzie małą kąpał - tak mówi przynajmniej na początku pewnie będę asystować bo będziemy oboje obsrani w gacie, ale później do będzie jego fucha... co do jego wstawania w nocy - pewnie i wstanie, ale na razie jakoś nie mam sumienia go budzić bo do roboty rano wstaje... Ale myślę, że jeśli będę na rzęsach chodzić to i sumienie się zmieni![]() Cytat:
ale wszystko zależy od tego, jak Ty będziesz ją znosić. Ja np. bym się już nie nadawała do tego (no ale u mnie zaraz 9.miesiac). Ostatnią podróż przebyłam w poniedziałek, jako pasażer w aucie, "tylko" 200km, a czułam się po niej fatalnie - całą drogę brzuch mi się stawiał masakrycznie, jak dojechaliśmy to czułam się tak, jakby jakiś wałek po mnie przejechał...No to kciuki trzymam i za inne wizyty teżCytat:
. Skończyło się na tym, że siedziałam z nogami w misce zalanej zimną wodą z solą![]() Cytat:
A dziś rano ją chyba nawet na pasku widziałam i na pewno już była po... Nie odezwała się małpeczka jedna z rańcaCytat:
![]() Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy mogą się dziać jak z tą nóżką. No wiadomo, że nasze dzieci mają tam pod koniec b. ciasno, ale żeby aż nóżkę skrzywiło.. trzymam mocno kciuki za małą
|
|||||
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też od wczoraj pije co chwilę - ciągle mnie suszy... o właśnie mi przypomniałaś że wstawiłam czajnik na herbatę - cały dzbanek owocowej na cały dzien dla mnie - i się wyłączył chwile temu a ja zapomniałam zalać ![]() ciacho mi się upiekło ![]() może nie jakieś super wymyślane bo chciałam byle szybciej było ale na nagłego bóla słodkiego super robiłam z przepisu Zanety88 z bloga na to z rabarbarem tylko dałam zamiast niego drylowane wiśnie ze słoika - mniam, i wierzch posypałam przed pieczeniem brązowym cukrem trzcinowym i jest taka fajna skorupka na wierzchu.. pycha
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-30 o 11:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

bo go teściowa zawsze na obiad prosi.
i ciągle mówi że już się doczekać niuni nie może bo go w pracy tak nakręcają coraz bardziej 

klask i:

Zakończone: 2
ale się wyspałam... wiedziałam, że tą czwartą nad ranem trzeba będzie odespać - przed chwilką wstałam dopiero![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Skończyło się na tym, że siedziałam z nogami w misce zalanej zimną wodą z solą
i na pewno już była po... Nie odezwała się małpeczka jedna z rańca