Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-30, 11:13   #4201
eweska
Moderatoreska

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Chusteczki z Dady używałam w ciązy do własnych potrzeb moim zdaniem ok . A teraz jeszcze nie zużyłam zapasu chusteczek Pampers, bo pupcie myjemy wodą i wacikami w domku, a chusteczkami tylko poza domem

Aaa miałam już kiedyś pisac - czy tylko ja mam problem z pieluszkami z Dady - tak się napaliłam, że takie fajne i tanie i za każdym razem mała się przesikuje albo kupa wychodzi bokiem musialam wrócic do pampersów, bo nie dałabym rady prac...
Ja nie mam takiego problemu, bynajmniej jeszcze się nie zdarzyło, no może ze dwa razy Bartuś przesikał, ale musiał mu sie zawinąć i poszły siuśki na brzuch :P

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Właśnie zrobiłam zamówienie w Dozie za 611zł
jej na co ??
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:14   #4202
amarcia
Wtajemniczenie

Ja cały czas łykam falvit mama jeszcze z ciązy i narazie włosy trzymają mi sie super

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

611zł???
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:15   #4203
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Spice kochana teraz to troche zaluje ze nie wzielismy jej chociaz na heksa. Ale teraz juz za pozno a po 2sierpnia powtorka z rozrywki
A maz pracuje od switu do nocy, 2 etaty z tej dodatkowej pracy sie zrobily:/ a w weekend czyli wieczor w sobote i niedziele lezy plackiem przed tv. Nudze sie w domu jak chole*a...
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:18   #4204
atiz
Rozeznanie

Dzieki za odpowiedzi co do chusteczek

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:19   #4205
mamaoptymistka
Zadomowienie

chusteczki z Dady są super, jestem bardzo zadowolona.
Stary 2011-06-30, 11:19   #4206
amarcia
Wtajemniczenie

kasia to jadę do ciebie
Stary 2011-06-30, 11:23   #4207
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja nie mam takiego problemu, bynajmniej jeszcze się nie zdarzyło, no może ze dwa razy Bartuś przesikał, ale musiał mu sie zawinąć i poszły siuśki na brzuch :P

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

jej na co ??
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość

611zł???
Głównie to te nieszczęsne szczepionki, a reszta też dla małej, podkłady do przewijania, sól fizjologiczna, woda morska do noska i tyle

A z pieluszkami jeszcze będę próbowac, ona mi przesikuje tą stroną gdzie nie ma takiej gumki - w pampkach jest na całej dlugości a tu tylko z przodu
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:25   #4208
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Głównie to te nieszczęsne szczepionki, a reszta też dla małej, podkłady do przewijania, sól fizjologiczna, woda morska do noska i tyle

A z pieluszkami jeszcze będę próbowac, ona mi przesikuje tą stroną gdzie nie ma takiej gumki - w pampkach jest na całej dlugości a tu tylko z przodu
a szczepionki, no to się rozumie.
Stary 2011-06-30, 11:37   #4209
MoniaK
Zakorzenienie

Co do pieluszek Dada to mój też czasami je przesikiwał. Są całkiem całkiem ale Pampersy lepsze niestety Chusteczek Dada też używam i sobie chwalę, choć trochę zbyt intensywnie pachną (mam te białe).
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:41   #4210
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
andziot jak na razie przetestowalysmy pare miejsc do karmienia i tak: pokoik w Galerii Dominikańskiej jest mega niewygodny, pokoik w Ikei - ok - dzidzia zasnela przy karmieniu, pokoik w Promyku słońca - tez się podobało, ale najbardziej podobało jej sie na kanapie w Casa de La musica na rynku, jadła, rozglądałą się, jadła, gadała do światła normalnie umierałąm ze śmiechu. W lecie można tak karmić w knajpach bo są puste w środku a wszyscy w ogródkach siedzą, a kelnerki zachwycają sie dzieciem

Dziewczyny czy używa któraś chusteczek nawilżanych DADA? dobre są bo pieluszki sprawdzone - ok ale chusteczki jakie?
Chce jechac na zakupy jak mała wstanie u musze wiedzieć czy kurs Superpharm czy kurs biednabronka
ja karmiłam na bielanach - tak sobie, trochę obleśny fotel,
i w Psażu - tam trochę szpitalnie, wszędzie kafelki i twarde krzesło
w knajpie jeszcze nie karmiłam, bo u nas taka wyprawa to kosmos bo Zosia nie usiedzi w miejscu dłużej niż 10min

co do chusteczek - to ok, ale są dość mokre, u Zosi dłuugo ich używaliśmy

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
[
Andziot dziękuję czyli mogę spokojnie czekać do tego 11? już nic z tym gorszego się nie stanie?
wiesz, ja tego nie widzę,
ale myślę że paniki nie ma ...
to nie stan zapalny więc nic się nie powinno dziać

Cytat:
Właśnie zrobiłam zamówienie w Dozie za 611zł

moje dziecko to naprawdę jakiś zegarek ma w tyłeczku
obudziła się z drzemki, ciut za wcześnie bo śpi rano prawie do 12-13
no i poleżała trochę na macie i zaczęła marudzić,
a że jadła koło 7:30 więc pewnie głodna,
dałam U a ona tylko ciut possała do zaśnięcia ...
za wcześnie jej było ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:42   #4211
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Andziotku nie powiem CI ile waży bo nie mam takiej wagi dokładnej....
Ale jak byliśmy w 3tyg u lekarza to było już 4400 to teraz nie wiem...

Powiedzcie mi jak długo wasze dzieci wiszą przy cycku i czy zamieniacie cycki podczas karmienia?
Bo Misiek ssa max 15 minut i później już marudzi i nie je. Tracy pisze zeby trzymac 45 minut u nas to nie do ogarnięcia
Możliwe ze by w takim tempie opróżniał pierś?
u nas na samiusieńkim poczatku pił 40 min z jednej piersi
teraz potrafi sie najesc w 8 min
piers pusta drugiej nie chce a nawet ulewa
ale sebek dosc czesto je

zastanawiałam sie co z Toba ze Cie nie ma
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Hej. Gin na wizycie mi powiedziała,że to ewidentnie okres:P a to dwa tyg temu to też mógł być okres,albo resztki połogu,ale stawiam na to drugie, bo teraz to dopiero ze mnie leci! Masakra;/

Słuchajcie,mam pyt: czy jak dzidzia śpi na brzuszku,to musi mieć obie rączki zgięte do buźki? Bo moja to sobie upodobała jedną rączkę przy buźce, a drugą wyprostowaną w stronę tułowia. Nie wiem czy jej przekładać, czy dać spokój,bo w sumie jak jej zegnę to i tak zaraz wyprostowuje sobie...
moj sebek czasem ma dwie raczki tak na dół
ale sam sobie je potem zgina do buźki
kurde fakt głupio usg... a tam pusto
Cytat:
Była siorka zabrała Ole i pojechali do domku, popołudniu jedzie do małego.
Na razie wiadomo że za wysokie OB ma ponad 110, strasznie wysokie.
Szukają przyczyny tak ogromnego stanu zapalnego, będzie miał dziś przetaczaną krew, siorce pobrali krew aby sprawdzić przeciwciała.
Dopiero lekarz w szpitalu powiedział im że dzieci powinny mieć zrobioną morfologię wcześniej, ze wcześniaki bardzo często mają niedokrwistość i same sobie z nią nie poradzą.
Kurcze to pediatra sam powinien wiedzieć że powinni zbadać krew.
Żeby byli u jednego tylko lekarza ale oni byli u 3.
Szok normalnie, bidulek, dostaje dwa antybiotyki, jest monitorowany Na razie próbują zbić stan zapalny a skąd to szukają, robili już różne badania i czekaja na wyniki.
biedaczek
trzymam mocno kciuki za niego i za siostre zeby duzo siły miała
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My już dzisiaj zaliczyliśmy wizytę u pediatry w związku z tym uczuleniem. Nie wiadomo czy to skaza ale pani dr mówi, że raczej nie. Przepisała maści, więc powinno się wyleczyć do końca.

Martynka, gratulacje!

Grazin, brawa za super noc! Dawaj znać jak postępy z wydłużaniem karmienia. Ja też próbuję ale nie bardzo wychodzi

Mary, kładziesz do odbicia na brzuszek zaraz po jedzeniu? Bo mnie położna mówiła, że po jedzeniu nie kłaść na brzuszek

Andziot, u mnie z kąpielą też jest ryk

Eweska, trójka niemowlaczków oby maleństwo szybko wyzdrowiało

Moje maleństwo przysypia trochę w foteliku ale muszę go bujać W nocy oczywiście pobudki co dwie godziny
bede informowac
kurde masakra ze co 2 h ale sebek tez sie tak kiedys budził teraz mu sie wydłuza wiec nie trac nadziei!!!
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wam też tak wypadają włosy?

U mnie jest masakra Codziennie chyba z 1000 głubię i to w ciągu dnia, nie przy myciu czy modelowaniu wrrr

Wyczytałam, że to przez karmienie piersią, niekoniecznie przez samą ciążę.. Muszę jakiś specyfików poszukać, bo boję się że będę łysa
mi wypadaja tak normalnie...
jem wit ciazowe dalej. ale obawiam sie tego wypadania
Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
82anusia synek cudny, minka rzeczywiście urzekająca
martynka GRATULACJE
gusia czekamy czekamy !!
andziot jak na razie przetestowalysmy pare miejsc do karmienia i tak: pokoik w Galerii Dominikańskiej jest mega niewygodny, pokoik w Ikei - ok - dzidzia zasnela przy karmieniu, pokoik w Promyku słońca - tez się podobało, ale najbardziej podobało jej sie na kanapie w Casa de La musica na rynku, jadła, rozglądałą się, jadła, gadała do światła normalnie umierałąm ze śmiechu. W lecie można tak karmić w knajpach bo są puste w środku a wszyscy w ogródkach siedzą, a kelnerki zachwycają sie dzieciem
eweska maskara z tą służbą zdrowia
mary - błagam nie przesadzaj kogucik jest ok !!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczonka rzeczywiście zimniutko jutro u nas 16 stopni
eweska trójka !!! bliźniaki to dla Ciebie za mało po prostu
zaciskam kciuki za maleństwo, na pewno będzie dobrze, biedna siostra, ucałuj ją od nas

Dzieńdoberek,

Nocka standardowa - pobudka co 3 h, ale za to poranek fenomenalny dzięki mężulowi, taki kochany był rano, szoook !

Usiadłam wczoraj wieczorem do Języka Niemowląt i jeszcze raz przeczytałam urywki i tak:

- system dokarmienia na śpiocha koło 22-23 chyba działa ale nie z takim efektem jak pisała - 5-6 h ale może to kwestia wczesniejszego lepszego karmienia - bede jeszcze probowac

- zaczynam zauważać u niej schemat drzemek dziennych, rano jak sie budzi koło 5 - 6 to po godzinnej aktywności zasypia na 1,5 godzinki a potem znowu karmienie godzinka aktywności i znów sen i tak właśnie mamy druga drzemke, zobaczymy co dalej

- postaram sie wychodzic z nia na spacer wtedy gdy ma w ciagu dnia najdluższą aktywnośc czyli wlasnie po drugiej drzemce

Dziewczyny czy używa któraś chusteczek nawilżanych DADA? dobre są bo pieluszki sprawdzone - ok ale chusteczki jakie?
Chce jechac na zakupy jak mała wstanie u musze wiedzieć czy kurs Superpharm czy kurs biednabronka
ja polecam te chusteczki tylko dla mnie najlepsze sa zielone.
te fioletopwe lawendowe smierdza a niebieskie sensitiv sa takie tłuste i pupa zostaje mokra
Cytat:
Chusteczki z Dady używałam w ciązy do własnych potrzeb moim zdaniem ok . A teraz jeszcze nie zużyłam zapasu chusteczek Pampers, bo pupcie myjemy wodą i wacikami w domku, a chusteczkami tylko poza domem

Aaa miałam już kiedyś pisac - czy tylko ja mam problem z pieluszkami z Dady - tak się napaliłam, że takie fajne i tanie i za każdym razem mała się przesikuje albo kupa wychodzi bokiem musialam wrócic do pampersów, bo nie dałabym rady prac...
moj sebek tez czasem ma przesikane ale własciwie nie przesikane tylko mu sie chyba ogóreczek podwija i na brzuch siuski leca.
wczoraj rano miał zasikane od pachwiny az po brode

Cytat:

jej na co ??
no dokładnmie podwija sie

Edytowane przez Grazin
Czas edycji: 2011-06-30 o 11:44
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:44   #4212
zosiaaa
Zadomowienie

właśnie zamierzam wypróbować te pieluszki i chusteczki z dady,
jak na razie jedziemy na pampersach, ale może chociaż jakieś małe opakowanie spróbuję na początek a nie wiecie ile jest sztuk w najmniejszym opakowaniu??
co do chusteczek to tak jak eweska dla mnie te z rossmana są za suche, miałam jeszcze pampers sensitiv, clinic i bambino, najlepsze dla nas - bambino

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:47   #4213
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
jak na razie jedziemy na pampersach, ale może chociaż jakieś małe opakowanie spróbuję na początek a nie wiecie ile jest sztuk w najmniejszym opakowaniu??
co do chusteczek to tak jak eweska dla mnie te z rossmana są za suche, miałam jeszcze pampers sensitiv, clinic i bambino, najlepsze dla nas - bambino
one maja jeden rozmiar opakowac
w dwójkach jest 78 sztuk i kosztuje 27zł
Stary 2011-06-30, 11:49   #4214
24kasia86
Wtajemniczenie

Amarcia w koncu bysmy mogly sie spotkac maz nie jedzie w te strony przypadkiem?
Nikosia

Stary 2011-06-30, 11:54   #4215
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
witam

u nas nocka trochę lepsza
o 20 zasnął
pobudka o 24, 3 i 6
w porównaniu z Oleńką Aguś ( swoją drogą grzeczniutką masz córunie, po mamie czy po tacie??? ) to jest mega różnica
ale to i tak dobrze bo obyło się bez godzinnego usypiania
no wlansie nie wiem
ale my z mezem spichy jestesmy
wiec moze cos w tym jest
wiesz co u nas rzadko sie zdarza, zeby ja tak dlugo usypiac
rekord to 5 minut po zjedzeniu butli
a najdluzej ok 30 minut
z tym, ze po 10 minutach od zasniecia przebudza sie, ktos do niej idzie, polula i spi
Cytat:

Aga87 dla dzielnej, śpiącej Oli
[B]

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki znowu mam zaleglosci wiec napisze co u nas.
Mamy za soba szczepienia, te obowiazkowe czyli 3 klucia ryczalam razem z nikosia! Kupimy jednorazowo na pneumo..
Kupilismy 2w1 podgrzewacz i sterylizator z tufi NIE POLECAM. Polaszczylam sie na cene 145zl.
Nusia chodzi spac o 23, budzi sie o 5 i 9 na jedzenie i spi do poludnia...wolalabym zeby chodzila spac wczesniej ale nie chce
Mysle kupic jej mate edukacyjna, jaka polecacie??
Mialam okres, myslalam ze bedzie slaby a on trwal caly tydzien, musialam podpachy ze szpitala zakladac przynajmniej nie bolal.
Nie mam kompa ciagle, gdybym miala prawko sama bym pojechala a tak dziewczyny z lodzi znacie kogos dobrego od komputerow?? Bo nawet nie wiem gdzie szukac.
Wczoraj obmyslilam ze ide na studia, musze sie troche wyrwac z tej rutyny, a poza tym mam tylko technika ekonomiste i bhp. Prawko tez by sie przydalo zrobic..smieszne jest to ze w wieku 25 lat go nie mam:/
Nikosia spi a ja czekam na "brzydule" spac mi sie chce...
A Nusia konczy zaraz dwa miesiace i je o 9,13,17.30,20,4 po 100-120ml. Moze gdyby zjadla zaraz przed snem czyli o 23 spala by dluzej? ale zje okolo 20 i pozniej juz nie chce...
kochana ja mama z tiny love
170 zl "kick and discover" przeswietna jest, olenka ja uwielbia
Cytat:
Dziewczyny wam też tak wypadają włosy?
mi na szczescie nie wypadaja
gusiagatk
kochana jeszcze chwila i pojedziesz na porodowke, lipiec juz od jutra

dziewczonka kosmiczna kwota, ale szczepionki to zrozumiale

ewesko wspolczuje siostrze , 3mam kciuki, zeby malutek szybciutko wyzdrowial

a swoja droga, dlaczego nie jest z nim w szpitalu 24h? ze wzgledu na Ole ?
Stary 2011-06-30, 11:54   #4216
amarcia
Wtajemniczenie

kasia no jak na złość te mężowskie wyjazdy Łódź omijają. W poniedziałek był w Pucku np

Sama nie wiem, jak by się taka impreza odbywała, bo na większe wyjścia jeszcze się z Karolcią nie wybierałyśmy, tylko spacerki. I nie karmiłam poza domem, więc ciekawe jakby to było
Stary 2011-06-30, 11:55   #4217
24kasia86
Wtajemniczenie

Ja nie uzywam chusteczek nawilzajacych,myje pupe za kazdym razem mydelkiem bambino uzywam pampersow active baby tak tak tych od 4 do 9 kg jestem zadowolona cena okolo 50 zl za 82szt. Mampytanko moja mala robi dwa lub jeden raz kupke na dobe i czy nie za malo? I jest zielonkawa:/
Nikosia

Stary 2011-06-30, 11:58   #4218
mimbi
Zakorzenienie

Wkleilam film na fejsie.
Poza tym jestem w totalnej rozsypce i jak sie nie pozbieram to bedzie ze mna krucho. Sprobuje znalezc chwile zeby napisac pozniej.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:06   #4219
amarcia
Wtajemniczenie

mimbi pisz...
Stary 2011-06-30, 12:08   #4220
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

ewesko wspolczuje siostrze , 3mam kciuki, zeby malutek szybciutko wyzdrowial

a swoja droga, dlaczego nie jest z nim w szpitalu 24h? ze wzgledu na Ole ?
Tak, niestety nie da sie tego pogodzić, albo jest z Olą, albo z Piotrusiem, wiec albo jedno albo drugie jest samo, ona nie ma z kim Oli zostawić a ja 24h na dobę nie dałabym rady być z Olą i dwójką moich.z Piotrusiem bedzie rano ze dwa trzy godziny i popołudniu równiez.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-06-30 o 12:10
Stary 2011-06-30, 12:16   #4221
24kasia86
Wtajemniczenie

Agus fajnie bo nie droga, dlugo olenka sie tam bawi? Do jakiego wieku ona sie przydaje?
Amarcia u mnie mozesz karmic, zresztą jak juz opanujesz sytuacje to ja zapraszam sms ci naapisalam. Twoja mala ma juz prawie miesiac ula la
Nikosia spi ehh i znoowu do 23 bede z nia siedziala... Ale mi urosla jest tak podobna do taty on wysoki i ona,tez bedzie, juz body na 74,80 jej zakladam.
Daje jej smoka bo ma silna potrzebe ssania, od okolo tygodnia ciagle bierze dlonie do buzi...a mialo byc bez smoczka

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Eweska wspolczuje siostrze, trzymam za nia i malenstwo kciuki!

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Jak patrze na swoj avatar to tesknie za brzuchem bez ROZSTEPOW! Jedyne pocieszenie ze schudlam znowu jeden kilogram. Waze 58 zostalo 6kg. Troche cwicze ale ciezko mi sie zmotywowac..
Nikosia

Stary 2011-06-30, 12:17   #4222
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, niestety nie da sie tego pogodzić, albo jest z Olą, albo z Piotrusiem, wiec albo jedno albo drugie jest samo, ona nie ma z kim Oli zostawić a ja 24h na dobę nie dałabym rady być z Olą i dwójką moich.z Piotrusiem bedzie rano ze dwa trzy godziny i popołudniu równiez.
no to niech sie trzyma, kciuki są

Cytat:
Agus fajnie bo nie droga, dlugo olenka sie tam bawi? Do jakiego wieku ona sie przydaje?
Amarcia u mnie mozesz karmic, zresztą jak juz opanujesz sytuacje to ja zapraszam sms ci naapisalam. Twoja mala ma juz prawie miesiac ula la
Nikosia spi ehh i znoowu do 23 bede z nia siedziala... Ale mi urosla jest tak podobna do taty on wysoki i ona,tez bedzie, juz body na 74,80 jej zakladam.
Daje jej smoka bo ma silna potrzebe ssania, od okolo tygodnia ciagle bierze dlonie do buzi...a mialo byc bez smoczka

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Eweska wspolczuje siostrze, trzymam za nia i malenstwo kciuki!
kochana kilka razy dziennoe po 15-20 minut spokojnie na niej lezy
kopie nozkami, ma takie fajne miejsca szeleszczace, ze jak mala zalapie, ze to ona wydaje odglosy to kopie bardziej
do tego gada z tymi zawieszkami z hipciem, zyrafka, do tego jest taki panel z muzyczka, lusterko
obczaj sobie na allegro
Stary 2011-06-30, 12:18   #4223
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Wkleilam film na fejsie.
Poza tym jestem w totalnej rozsypce i jak sie nie pozbieram to bedzie ze mna krucho. Sprobuje znalezc chwile zeby napisac pozniej.

mimbo piszzzzz
Cytat:
kurde przerabane
kazda sytuacja beznadziejna bo jedno dziecko zostawic musi
smutne

miałam postanowienie nie karmic sebka wczesniej niz o 12
a on dalej spi
juz sie wierci i kreci ale spi
Stary 2011-06-30, 12:22   #4224
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie uzywam chusteczek nawilzajacych,myje pupe za kazdym razem mydelkiem bambino uzywam pampersow active baby tak tak tych od 4 do 9 kg jestem zadowolona cena okolo 50 zl za 82szt. Mampytanko moja mala robi dwa lub jeden raz kupke na dobe i czy nie za malo? I jest zielonkawa:/
wystarczy, zielonkawa pewnie po mleku, jakie dajesz ?

wiecie co Zosia zrobiła jak prasowałam ...
wzięła pieluchę tetrową,
przerzuciła sobie przez ramię (jak ja to robię)
poszła po szczeniaczka uczniaczka (taka zabawka)
i przystawiła do siebie w takiej pozycji jak karmię Gabi
po chwili zmieniła stronę ...
a później wzięła na beka

normalnie się prawie poryczałam !!! nawet nie wiem dlaczego

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:24   #4225
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Aha! Jeszcze jedno. Od urodzenia Hania wydaje taki dziwny dźwięk czasami. Jakby piał kogucik, nie wiem, jakby nabierała powietrza tak głośno. Nie umiem tego wyjaśnić, ale zastanawiam się, czy to nie jest oznaka czegoś niepokojącego? Jak do tej pory nic się nie działo, ale wolałabym wiedzieć o co to kaman

Moja też tak pieje. Często nawet w trakcie karmienia.
Cytat:
Była siorka zabrała Ole i pojechali do domku, popołudniu jedzie do małego.
Na razie wiadomo że za wysokie OB ma ponad 110, strasznie wysokie.
Szukają przyczyny tak ogromnego stanu zapalnego, będzie miał dziś przetaczaną krew, siorce pobrali krew aby sprawdzić przeciwciała.
Dopiero lekarz w szpitalu powiedział im że dzieci powinny mieć zrobioną morfologię wcześniej, ze wcześniaki bardzo często mają niedokrwistość i same sobie z nią nie poradzą.
Kurcze to pediatra sam powinien wiedzieć że powinni zbadać krew.
Żeby byli u jednego tylko lekarza ale oni byli u 3.
Szok normalnie, bidulek, dostaje dwa antybiotyki, jest monitorowany Na razie próbują zbić stan zapalny a skąd to szukają, robili już różne badania i czekaja na wyniki.
Trzymam kciuki za zdrowie dzidziusia! Faktycznie to problem ogarnąć się w takiej sytuacji w dwójką pociech.

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Wkleilam film na fejsie.
Mimbi, co się stało?? Jesteśmy z Tobą.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:25   #4226
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
one maja jeden rozmiar opakowac
w dwójkach jest 78 sztuk i kosztuje 27zł
Mój mąż kupił u nas w Biedronce Dady 2 za 19,90...jakaś promocja czy co?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:27   #4227
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

wzięła pieluchę tetrową,
a później wzięła na beka

O kurczeeeeeeeee,ale to musiało słodko wyglądać!!!

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:27   #4228
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Najmniejsze opakowania mają 28 sztuk i kosztują jakieś 12 zł. Ja kupowałam 1 na wypróbowanie

Mój Tymcio dzisiaj mega spokojny (jak na niego) i od rana już były dwie drzemki a teraz znów usnął w wózku. Pewnie noc odsypia

Mimbi, co się stało?

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-06-30 o 12:28
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:29   #4229
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

wzięła pieluchę tetrową,
a później wzięła na beka

jaaa, nie dziwie sie, ze sie poryczalas
czad

a ja nie kupie juz tych dad z biedronki
niby wszystko ladnie pieknie, ale jak sie zsiusia to momentalnie sie wieci, kreci, do tego kupa sie nie trrzyma
w pampku moze byc i byc, nawet jak spi i sie zsiusia to sie nie obudzi
Stary 2011-06-30, 12:29   #4230
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

wzięła pieluchę tetrową,
a później wzięła na beka

ale słodko!!!!!!!
zosia jest madralinska
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Mój mąż kupił u nas w Biedronce Dady 2 za 19,90...jakaś promocja czy co?
hmm???
musze obczaić

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Najmniejsze opakowania mają 28 sztuk i kosztują jakieś 12 zł. Ja kupowałam 1 na wypróbowanie

Mój Tymcio dzisiaj mega spokojny (jak na niego) i od rana już były dwie drzemki a teraz znów usnął w wózku. Pewnie noc odsypia

Mimbi, co się stało?
ale to tylko rozmiar 1 jest w takich małych paczkach

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości