|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- jej na co ?? |
|
|
|
|
#4202 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja cały czas łykam falvit mama jeszcze z ciązy i narazie włosy trzymają mi sie super
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- 611zł??? |
|
|
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
Spice kochana teraz to troche zaluje ze nie wzielismy jej chociaz na heksa. Ale teraz juz za pozno a po 2sierpnia powtorka z rozrywki
A maz pracuje od switu do nocy, 2 etaty z tej dodatkowej pracy sie zrobily:/ a w weekend czyli wieczor w sobote i niedziele lezy plackiem przed tv. Nudze sie w domu jak chole*a...
|
|
#4204 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za odpowiedzi co do chusteczek
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
chusteczki z Dady są super, jestem bardzo zadowolona.
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia to jadę do ciebie
|
|
|
|
#4207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z pieluszkami jeszcze będę próbowac, ona mi przesikuje tą stroną gdzie nie ma takiej gumki - w pampkach jest na całej dlugości a tu tylko z przodu
|
|
|
#4208 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pieluszek Dada to mój też czasami je przesikiwał. Są całkiem całkiem ale Pampersy lepsze niestety
Chusteczek Dada też używam i sobie chwalę, choć trochę zbyt intensywnie pachną (mam te białe).
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w Psażu - tam trochę szpitalnie, wszędzie kafelki i twarde krzesło ![]() w knajpie jeszcze nie karmiłam, bo u nas taka wyprawa to kosmos bo Zosia nie usiedzi w miejscu dłużej niż 10min ![]() co do chusteczek - to ok, ale są dość mokre, u Zosi dłuugo ich używaliśmy Cytat:
ale myślę że paniki nie ma ... to nie stan zapalny więc nic się nie powinno dziać ![]() moje dziecko to naprawdę jakiś zegarek ma w tyłeczku ![]() obudziła się z drzemki, ciut za wcześnie bo śpi rano prawie do 12-13 no i poleżała trochę na macie i zaczęła marudzić, a że jadła koło 7:30 więc pewnie głodna, dałam U a ona tylko ciut possała do zaśnięcia ... ![]() za wcześnie jej było ... |
||
|
|
|
#4211 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz potrafi sie najesc w 8 min ![]() piers pusta drugiej nie chce a nawet ulewa ale sebek dosc czesto je zastanawiałam sie co z Toba ze Cie nie ma ![]() Cytat:
ale sam sobie je potem zgina do buźki ![]() kurde fakt głupio usg... a tam pusto ![]() Cytat:
![]() trzymam mocno kciuki za niego i za siostre zeby duzo siły miała Cytat:
kurde masakra ze co 2 h ale sebek tez sie tak kiedys budził teraz mu sie wydłuza wiec nie trac nadziei!!!Cytat:
jem wit ciazowe dalej. ale obawiam sie tego wypadania ![]() Cytat:
te fioletopwe lawendowe smierdza a niebieskie sensitiv sa takie tłuste i pupa zostaje mokra Cytat:
wczoraj rano miał zasikane od pachwiny az po brode ![]() Cytat:
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-06-30 o 11:44 |
||||||||
|
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
właśnie zamierzam wypróbować te pieluszki i chusteczki z dady,
jak na razie jedziemy na pampersach, ale może chociaż jakieś małe opakowanie spróbuję na początek a nie wiecie ile jest sztuk w najmniejszym opakowaniu??co do chusteczek to tak jak eweska dla mnie te z rossmana są za suche, miałam jeszcze pampers sensitiv, clinic i bambino, najlepsze dla nas - bambino
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dwójkach jest 78 sztuk i kosztuje 27zł
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
Amarcia w koncu bysmy mogly sie spotkac
maz nie jedzie w te strony przypadkiem?
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale my z mezem spichy jestesmy wiec moze cos w tym jest ![]() wiesz co u nas rzadko sie zdarza, zeby ja tak dlugo usypiac rekord to 5 minut po zjedzeniu butli a najdluzej ok 30 minut z tym, ze po 10 minutach od zasniecia przebudza sie, ktos do niej idzie, polula i spi ![]() Cytat:
170 zl "kick and discover" przeswietna jest, olenka ja uwielbia ![]() mi na szczescie nie wypadaja ![]() gusiagatk kochana jeszcze chwila i pojedziesz na porodowke, lipiec juz od jutra ![]() dziewczonka kosmiczna kwota, ale szczepionki to zrozumiale ![]() ewesko wspolczuje siostrze , 3mam kciuki, zeby malutek szybciutko wyzdrowiala swoja droga, dlaczego nie jest z nim w szpitalu 24h? ze wzgledu na Ole ? |
||
|
|
|
#4216 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia no jak na złość te mężowskie wyjazdy Łódź omijają. W poniedziałek był w Pucku np
Sama nie wiem, jak by się taka impreza odbywała, bo na większe wyjścia jeszcze się z Karolcią nie wybierałyśmy, tylko spacerki. I nie karmiłam poza domem, więc ciekawe jakby to było |
|
|
|
#4217 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie uzywam chusteczek nawilzajacych,myje pupe za kazdym razem mydelkiem bambino
uzywam pampersow active baby tak tak tych od 4 do 9 kg jestem zadowolona cena okolo 50 zl za 82szt. Mampytanko moja mala robi dwa lub jeden raz kupke na dobe i czy nie za malo? I jest zielonkawa:/
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Wkleilam film na fejsie.
Poza tym jestem w totalnej rozsypce i jak sie nie pozbieram to bedzie ze mna krucho. Sprobuje znalezc chwile zeby napisac pozniej. |
|
|
|
#4219 |
|
Wtajemniczenie
|
mimbi
|
|
|
|
#4220 |
|
Moderatoreska
|
Tak, niestety nie da sie tego pogodzić, albo jest z Olą, albo z Piotrusiem, wiec albo jedno albo drugie jest samo, ona nie ma z kim Oli zostawić a ja 24h na dobę nie dałabym rady być z Olą i dwójką moich.z Piotrusiem bedzie rano ze dwa trzy godziny i popołudniu równiez.
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-30 o 12:10 |
|
|
|
#4221 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus fajnie bo nie droga, dlugo olenka sie tam bawi? Do jakiego wieku ona sie przydaje?
![]() Amarcia u mnie mozesz karmic, zresztą jak juz opanujesz sytuacje to ja zapraszam sms ci naapisalam. Twoja mala ma juz prawie miesiac ula la![]() Nikosia spi ehh i znoowu do 23 bede z nia siedziala... Ale mi urosla jest tak podobna do taty on wysoki i ona,tez bedzie, juz body na 74,80 jej zakladam. Daje jej smoka bo ma silna potrzebe ssania, od okolo tygodnia ciagle bierze dlonie do buzi...a mialo byc bez smoczka ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Eweska wspolczuje siostrze, trzymam za nia i malenstwo kciuki! ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Jak patrze na swoj avatar to tesknie za brzuchem bez ROZSTEPOW! Jedyne pocieszenie ze schudlam znowu jeden kilogram. Waze 58 zostalo 6kg. Troche cwicze ale ciezko mi sie zmotywowac..
|
|
#4222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kopie nozkami, ma takie fajne miejsca szeleszczace, ze jak mala zalapie, ze to ona wydaje odglosy to kopie bardziej ![]() do tego gada z tymi zawieszkami z hipciem, zyrafka, do tego jest taki panel z muzyczka, lusterko obczaj sobie na allegro
|
||
|
|
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mimbo piszzzzz Cytat:
kazda sytuacja beznadziejna bo jedno dziecko zostawic musi smutne miałam postanowienie nie karmic sebka wczesniej niz o 12 a on dalej spi ![]() juz sie wierci i kreci ale spi
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie co Zosia zrobiła jak prasowałam ... ![]() wzięła pieluchę tetrową, przerzuciła sobie przez ramię (jak ja to robię) poszła po szczeniaczka uczniaczka (taka zabawka) i przystawiła do siebie w takiej pozycji jak karmię Gabi ![]() po chwili zmieniła stronę ... a później wzięła na beka ![]() normalnie się prawie poryczałam !!! nawet nie wiem dlaczego
|
|
|
|
|
#4225 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Tymcio dzisiaj mega spokojny (jak na niego) i od rana już były dwie drzemki a teraz znów usnął w wózku. Pewnie noc odsypia ![]() Mimbi, co się stało?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-06-30 o 12:28 |
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czad ![]() a ja nie kupie juz tych dad z biedronki niby wszystko ladnie pieknie, ale jak sie zsiusia to momentalnie sie wieci, kreci, do tego kupa sie nie trrzyma ![]() w pampku moze byc i byc, nawet jak spi i sie zsiusia to sie nie obudzi
|
|
|
|
|
#4230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale słodko!!!!!!! zosia jest madralinska ![]() ![]() Cytat:
![]() musze obczaić ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

moim zdaniem ok 
musialam wrócic do pampersów, bo nie dałabym rady prac...

Czekamy na Ciebie fasolko

Chusteczek Dada też używam i sobie chwalę, choć trochę zbyt intensywnie pachną (mam te białe).

dla dzielnej, śpiącej Oli