|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
dziewczyny mi sie zdaje ze to nie brzuszek chodzi w rytm serca tylko z powodu zwiekszonego przeplywu krwi w okolice macicy- zyly sie rozszerzaja i z 2 litry krwi wiecej mamy w obiegu- to co wyczuwacie to jest po prostu pulsowanie wlasnego krwiobiegu. tez tak mam. a serduszko malucha na tym etapie to 140-170 uderzen na minute po drugie jest za male, dzieci sa przeciez w plynie owodniowym i sama macica jest na tyle gruba ze to niemozliwe chyba zeby wyczuwac bicie malucha... mialam taki aparacik do podsluchiwania dzidzi w brzuchu- ale mial zastosowanie dopiero od 22 tyg i wylapywal bicie serduszka tak naprawde tylko jak sie w jakis okreslony sposob maluch ulozyl...a ile ja przez niego nerwow stracilam- no bo jak to tak, raz slychac, raz nie... ja sie natomiast martwie bo wyczuwal caly czas ruchy jednego szkraba a drugi cicho siedzi... na dodatek mialam na jutro wizyte u gina na 11.15 ale mi pediatra kazal z corcia do kontroli o 11 przyjsc. zadzwonilam przelozyc ale u gina dostalam dopiero na 18 lipca najblizszy termin pojde we wtorek prywatnie bo tyle nie wytrzymam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-06-30 o 12:48 |
|
|
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki,
dlugo mnie nie bylo. Ostatnie dni mialam zawalone i nie mialam czasu na nic. Od pon. znow pracuje i wiecie co??? Dzis musialam u poplochu uciekac do domu!!! Okazalo sie, ze matka jednego ucznia zadzwonila do szkoly usprawiedliwiajac go z powodu OSPY i... poploch, panika, zamieszanie wszystkich w pokoju nauczycielskim Nawet kawy do konca nie zdazylam wypic, musialam UCIEKAC do domu Dyrektorka dala mi 5 minut na spakowanie sie. Mam teraz co najmniej tygodniowa kwarantanne (czyt. przymusowe zwolnienie). Ach...te przepisy...Najlepsze jest to, ze nawet mi to na reke, bo jutro jedziemy na 4 do Pl na wesele Glam - weselich mialas super!!! aaaa, ostatnio pisalam, ze zrobilam malej pierwsze zakupy. Zaraz zrobie fotki i wkleje.
|
|
|
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() Na poczatek gratulacje Goldika za syneczka ![]() ![]() Gratuluje też fajnych zdjęć i zdrowych synków Muffinko i Truscafko ![]() ![]() Gratki też dla Darusi i Ggoory - śliczne macie dzieciaczki No i gratuluję pieknych ślubów polskich i egzotycznych , brzuszków i super zwierzaków - ależ tych zdjęć nawklejałyście ![]() Ktoś pytał co przeciwbólowego w ciąży - tylko tabletki z paracetamolem i nie wiem co jeszcze miałam napisać - skleroza w ciązy to moja codzienna dolegliwość |
|
|
|
#2584 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne te fotki ślubne, też uwielbiam oglądać
![]() joamic fotki super, a te z pończochami pierwsza klasa. zdjęcie kici w pudełku z puzzlami (już nie pamiętam, która z Was wklejała ) ale fotka po prostu mnie rozczuliła - cudo |
|
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Glam zdjęcia super
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
ufff przyszla mi ta tunika dzisiaj, glupio mi w pracy ogladac wiec jeszcze 1.5 godz musze wytrzymac
a zamowilam sobie na adres w pracy bo w domu nie zawsze ktos jest i potem musze czekac do nastepnego dnia zeby na poczte leciec
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
polewczka!!!
na ebayu udalo mi sie kupic 49 sztuk ciuszkow dla malucha (neiktore nie uzywane) za rownowartosc 65zl i to wszystko z nexta gapa itd
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#2588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aczkolwiek z tą intuicją matki to chyba różnie bywa, ja byłam pewna że w środku córcia siedzi, a lekarz mówi że chłopak , no i na zdjęciu jak byk tez są dowody że chłop
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie z coreczka intuicja tez nie zawiodla i teraz tez mi cos mowilo ze wyczuwam silna meska energie- no i niby ma byc chlopakow 2 sztuki...ale ja ciagle mam nadzieje ze jednak chociaz jedno to malutka coreczka bedzie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2011-06-30 o 13:55 |
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie z Julą tez intuicja nie zawiodła, a zobaczymy teraz bo myslę że będzie chłopak
ale sie okaże.
|
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() aaale się właśnie napchałam czereśniami, jak mi dooobrze ![]() wiolqn ja też mam jakoś intuicję na chłopca, jakoś nie wierzę, że tam dziewusia może siedzieć środku. A ciuszki kupuję raczej neutralne lub chłopięce, jakoś różowe sukieneczki na razie do mnie nie przemawiają Ale już za 2 tygodnie dowiem się, kto tam w brzusiu bryka i kopie coraz mocniej ![]() glamorous męską energię mówisz to może ten jeden taką energię wysyła, a dziewusia bardziej nieśmiała piękne zdjęcia ze ślubu, zakochać się można w hinduskich strojach!!!muffinko ahhh PKP... moja ukochana instytucja... też bym się wkurzyła, nie ma co, chyba bym jednak zrobiła awanturę na tym dworcu! ale życzę Ci miłej podróży, bo już chyba jedziesz ![]() nie pamiętam, czy miałam coś jeszcze napisać... ![]() zdjęcia kotków urocze! ja uwielbiam patrzeć na mojego kota, szczególnie jak śpi, takie pozy wali ostatnio ubraliśmy ją w polarek, który kupiliśmy małemu, to z tego ciepełka chyba aż mruczeć zaczęła...
Edytowane przez misiula_88 Czas edycji: 2011-06-30 o 14:08 |
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny
|
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
Joamic super zdjęcia a sukienka rzeczywiście śliczna
![]() Glam indyjskie wesele, też bym album obejrzała Pozostałe zdjęcia bardzo ładne No my swoje wesele mieliśmy 5 lat temu i też nie za wielkie, bo na 70 osób. Wspominam miło ![]() A i załączam zdjęcie dzisiejszego brzuszka, robione przed obiadem, więc teraz to dopiero mam brzuszek i tak jak wy wieczorem jeszcze większy
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek fajny brzuszek
![]() Moja kruszynka w brzuszku buszuje czuje ją po każdej stronie dziś raz z jednej strony raz z drugiej potem raz na górze raz na dole - CUDOWNIE Ja na ebay nie umiem kupować dziwne te aukcje tam są
|
#2596 |
|
Raczkowanie
|
Jeeeej jakie wy macie duże brzuszki!! Mój na zdjęciu z 17 tygodnia (ok tydzień temu, a teraz mam nie dużo większy).
|
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
Misula
Kotek w bluzie wymiata ![]() Wiesz co, mi wyskoczyła taka piłeczka jakieś 2 tygodnie temu, wcześniej to tylko wieczorem mogłam uchodzić za ciężarną.
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzuś
![]() IMG_4177.jpg
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamuśki
Wybaczcie ale dzsiaj chyba was nie nadrobię Wyjazd udał się, opaliłam się chociaż siedziałam w cieniu ![]() Na 18 wybieramy się do restauracji dzisiaj 4 rocznica naszego ślubu A jutro idę na USG 3D/4D nie wiem czy wam pisałam że mi przełożyli miałam mieć 21 czerwca i gdybym nie zadzwoniła to by nawet mnie nie powiadomili ![]() A i co najważniejsze wczoraj zaczęłam 7 miesiąc Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-06-30 o 14:20 |
|
|
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
Obiecalam, ze wkleje, wiec wklejam
Ciuszki na 6m-cy, wiec mysle, ze na wiosne badz lato beda pasowaly.Obiecalam sobie, ze nastepne zakupy beda na bank "na juz", czyli rozmiarowka jak najmniejsza
Edytowane przez bienioka Czas edycji: 2011-06-30 o 14:29 |
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super i gratuluje 7 miesiaca noi chyba II trymestru ![]() .
|
|
|
#2602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo moja intuicja mówiła że będzie synek i nawet tak do brzuszka mówiłam, a tu niespodzianka będzie dziewczynka ![]() Ale u mnie przyszła ulewa, padało jakieś 10 minut ale tak mocno, że leciało jakby ktoś wężem lał, nawet nam do biura woda pod drzwiami wpływała
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny fajne brzuszki macie
Misiula, Gosiaczek, my chyba jestesmy na podobnym etapie- ja teraz mam 17tydz+2 dni i powiem wam ze moj wcale nie jest duzo wiekszy od waszych. musze fotke tez zrobic i wstawic
|
#2604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale z tego co pamiętam któraś z Was też tak miała - czuła bąbelki i smyranko a potem przez pewien czas nic i potem dopiero kopniaki albo mi sie cos pomieszało![]() glam mąż przystojniak i zdjęcia super, w ogóle wszystkie zdjęcia są ekstra aniu gratulacje z okazji 4 rocznicy slubu no i 7 miesiąca ![]() Ja mam intuicję na chłopaka, ale różnie to bywa z ta intuicją także czekam na usg i to co powie mi lekarz
|
|
|
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po zakończeniu roku
Dostałam mnóstwo kwiatów, słodkości, buziaków i uśmiechów Joamic przepiekne zdjęcia, suknia cudowna, i jeszcze wpadł mi w oko kolor i fason sukni chyba Twojej przyjaciółki Glam przystojny tż, przepiękny ślub!!! Wy tak zawsze na odległość będziecie? Jeju, nie dałabym rady ![]() Misiula pozy i stroje kota rozbrajające, cuduś Muffinka wrrrr, ale bym się wkurzyła ![]() A no więc byłam na tym zakończeniu, wszystko się dzialo na powietrzu, był grill, zabawy dzieci, ogólnie bardzo miło. Byliśmy 3 godziny i do domku. Mąż pojechał do pracy, a ja z synem w domku, wieczorem idę z nim do kościoła bo jest błogosławieństwo dzieci, mam nadzieję że wystoję , i głównie że moje dziecko da radę wystać bo stoimy na dworze i nie wezmę go na ręce, zawsze jesteśmy z tżtem i on go bierze w razie czego ale damy radę, najwyżej wrócimy do domku bo dwa kroki od kościoła mieszkamyPewnie poszyję troszke bo nic dziś nie zrobiłam
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wczoraj jak się po całym dniu położyłam to dostałam takiego kopniaka że aż mi brzuch podskoczył i to tak widocznie ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- ale się objadłam, zjadłam gigantyczną miskę sałatki z pomidorów z zielonym i małosolnym ogórkiem, wczoraj sobie wieczorem zrobiłam i zabrałam do pracy, ale nie sądziłam że zjem ją na jedno posiedzenie
|
|
#2607 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A teraz to już mały piłkarz/piłkarka tak kopie, że można normalnie wyczuć ręką ruchy Ale to różnie bywa, właśnie niektóre dzidzie kopną 1-2 razy, a potem kilka dni cicho, i znowu kilka dni kopania i cisza. dziękuję za komplementy co do kiciusia ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Ale już dzisiaj się chyba włamię do nich i zjem z pomidorkiem, bo nie mogę wytrzymać
|
||||
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Joamic, zdjęcia super! I miałaś śliczną fryzurkę
Ja lubię takie proste uczesania, bez wielkich koków, loków i pejsów po bokach![]() Glam, super zdjęcia! Ja też miałam 2 śluby - cywilny 6 lat temu i kościelny 5 lat temu!! Ale to zleciało. Też pokażę, bo miałam suknię nietradycyjną A męża chowam, bo on nie chce się ujawniać |
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika materacyki do takich małych kołysek nie są drogie
Nie pamiętam ile dałam za swój (kokosowy), ale do 50 zł się zamknęłam![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Brzuszki macie śliczne i wielkość faktycznie różna Mój jest chyba taki jak Myszeczki Już spory i mi ciąży powoli.
|
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
A oto i moje fotki z urlopu
![]() Ale się namęczyłam żeby zmniejszyć te zdjęcia: ![]() Wybaczcie moje odrosty i fryzurę
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-06-30 o 15:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

pojde we wtorek prywatnie bo tyle nie wytrzymam 

) ale fotka po prostu mnie rozczuliła - cudo
a zamowilam sobie na adres w pracy bo w domu nie zawsze ktos jest i potem musze czekac do nastepnego dnia zeby na poczte leciec

albo mi sie cos pomieszało
, i głównie że moje dziecko da radę wystać bo stoimy na dworze i nie wezmę go na ręce, zawsze jesteśmy z tżtem i on go bierze w razie czego ale damy radę, najwyżej wrócimy do domku bo dwa kroki od kościoła mieszkamy