|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Beata ja tez jestem mało nowoczesna, jeśli chodzi o golenie się mężczyzn. Jedynie to nie lubię brody i wąsów - gładka buźka to jest to, żadnego zarostu
Mojemu mężowi natura nie pożałowała owłosienia, ale to jest bez znaczenia. Sama też nie szaleję z depilacją - nogi, pachy, okolice bikini (ale też nie całe)... Może to nienowocześnie, ale nie ma co popadać w skrajności. Takie jest moje zdanie...Marina może jakoś uda się Wam dogadać z mężem. Pojawienie się pierwszego dziecka w związku jest zwykle połączone z pewnego rodzaju kryzysem w małżeństwie i to jest normalne. Chodzi tylko o to, aby umieć pokonać ten kryzys, co łączy się z ustaleniem nowych zasad i rozwiązań. Trzymam kciuki, żeby się udało ![]() Nakrętki z butelek zbieram już od dawna. Najpierw w pracy (bo tam miałam duże możliwości), a p;otem już automatycznie. Ciągle są jakieś nowe akcje. |
|
|
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zapisałam się do biblioteki w moim nowym miejscu zamieszkania i od razu wypożyczyłam 3 książki
No chyba, że szwagierka się zasiedzi bo zapowiedziała się na kawę Szczerze, to nie mam siły na odwiedziny bo straszne mnie boli krzyż i najchętniej poszłabym spać, ale ja nie umiem odmawiać Patik spoko, ja też mam wilczy apetyt. Obiad jadłam raptem o 14tej a już mnie ssie. Zjadłam jogurt ale dalej mam głoda. Przetrzymam go może
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny bierze któraś Magnefar B6 Cardio? ja miałam kupić zwykły a ta w aptece dała ten w wyczytałam że w ciąży nie można go brać!
|
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
zanetka za wizyte
![]() wiecie co mam wystawiona swoja suknie slubna na portalu we dwoje i wlasnie napisala do mne ikobieta z USA ze chce ja kupic za 320 EURO ze cche zaplacic przelewem na moje konto z tym ze prosi o wysylke do Nigerii do corki podala jej adres i telefon oczywiscie prosila zebym dowiedzial sie jakie beda koszty wysylki i ona je pokryje... myslicie ze warto jej wierzyc czy dac sobie spokj i odpuscic korespondencje?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-30 o 16:42 |
|
|
|
#4056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobra jesteś
|
|||
|
|
|
#4057 | ||||
|
Zakorzenienie
|
iustyna trzymam kciuki za nóżke Zuzi!!
na pewno się biedna stresujesz ale wierze że wszystko się pomyślnie zakończydziubek bidaku ![]() domyślam się jak się czujesz, pomyśl sobie może , że czym jest te parę dodatkowych dni wobec tych 9 miesięcy...?(wiem.. marne pocieszenie..) Cytat:
![]() Cytat:
to nic tylko się cieszyć że wszystko książkowo ![]() Swoją drogą ciekawa jestem czy któraś z nas wypakuje się w dniu terminu..? Cytat:
Cytat:
nie wiem co Ci radzić bo nie miałam tego problemu..ale chyba trzeba mu jakoś przetlumaczyc ze skoro prosisz go o pomoc to znaczy ze jej naprawde potrzebujesz i on jest tak samo odpowiedzialny za małego jak i Ty.. a szczególnie że karmicie MM to nie ma wymigania się ze nie ma cyca..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
wstawiam zdjęcie brzucholca, robione wczoraj. Myślicie, ze opada?
|
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do owłosienia to mój tż bardzo dba o to, goli się regularnie pod pachami, strzyże lub nawet goli nieco niżej i nie uważam że to niemęskie.
Mnie odrzuca taki zarost pod pachą, kojarzy mi się z potem ![]() Ale ja generalnie nie lubię owłosionych facetów, nie znoszę wąsów (brrrr!!). Dobrze że mi się taki mało owłosiony egzemplarz trafił ![]() Cytat:
![]() Nigeria kojarzy mi się z oszustwami zw, z wyłudzaniem numerów kont, danych itd..
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm? Ciężko stwierdzić z tej perspektywy... Jakbyś bokiem całkiem stanęła i cyknęła fotkę to lepiej byłoby widać
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
to bardziej z profilu, robione dzisiaj, a wydaje się mniejszy brzuch jak wczoraj
yyy nie dodało? |
|
|
|
#4063 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie się wydaje, że jeszcze nie opadł, ale ja się nie znam
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4065 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki! Już boję się tego oczopląsu![]() Cytat:
Cytat:
. A to moze Ty na ciacho truskawkowe podawałaś?Bo muszę się o 1 rzecz dopytać... |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
podawałam, ale nie wiem czy konkretnie o mój przepis Ci chodzi, bo inne laski też podawały
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4068 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Patik, taki mam: "-1 szklanka cukru -1 szklanka mąki pszennej -pół szklanki mąki ziemnaczanej -czubata łyżeczka proszku do pieczenia -łyżeczka octu -margaryna -otarta skórka z cytryny Wykonanie: -białka oodzielić od żółtek. Białka ubić ze szklanką cukru, stopniowo wsypuję cukier i ubijam kilka minut. Do żółtek dodać czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę octu- rozmieszać łyżką. Dodać to do ubitych białek. Dodać szklankę mąki pszennej i pół szkl ziemniaczanej, otartą skórkę z cytryny. Na koniec dodać stopioną margarynę na gorąco. Nie czekaj aż ostygnie. Zmixuj wszystko razem. Ciasto będzie miało konsystencję lejącą, bardziej taką rzadką. Ja piekę na prostokątnej blasze. Smaruje masłem i posypuję bułką tartą. Wylewam ciasto. Truskawki kroję na połówki, i zewnętrzną stronę truskawki obtaczam delikatnie w mące i w cynamonie( nie musi być konieczny), i układam w cieście, delikatnie kładę. Piekarnik rozgrzać do 180, piecze się ok pół godz z termoobiegiem, zależy od piekarnika, wykałaczką sprawdzaj. Jak się upiecze posypuje cukrem pudrem. Ciasto jest takie fajne, deserowe, tylko nie przesadź z ilością skórki z cytryny bo będzie mocno czuć. Powodzenia!" ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Jak na moje, to opadnięty Twój brzuszek
|
||
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie ile jajec?
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Na 18.20
będę dzwonić za jakieś 20 min ile jeszcze przede mną kobitek jest. Ale pewnie milion :P Patik moim zdaniem opada
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam prośbę odnośnie odcieni farb w mieszkaniu-jakie wybrac i jakie porobic zestawienia. Chodzi mi o to, żeby w jednym pokoju wykorzystac np. 2 odcienie jednej farby. Kurcze niewiem na jakie kolory się zdecydowac
![]() Macie jakąś może stronkę ułatwiającą ten wybór? |
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka na stronie duluxa masz taką aplikacje gdzie możesz sobie kombinować z kolorami. www.dulux.pl
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na stronie dekoralu albo duluxa (już nie pamiętam, dekorala raczej) można fajne wizualizacje robić dopasowując kolory. Wodaqua 5..ale ze mnie gapa ![]() http://www.dekoral.pl/wizualizer/ oliweczka for you Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-30 o 17:39 |
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaccie ten Twój przedpokój jest czerwony z takim czymś kremowym-to jest piękne-jak to się robi? |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
Na stronie Dekorala, ale uprzedzam, ze wygląd wybranych kolorów różni się w rzeczywistości, bo wszystko zależy od ustawień monitora, także nie ma co zapisywać numerów. To może służyć jedynie zabawie, porównaniu zestawień.
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka chodzi o to, żeby Wam sie podobało. Ja jestem jak najbardziej za takimi unowocześnieniami
Sama chciałam robić dwie żółte ściany i dwie fioletowe, ale za dużo kasy
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki Wam |
||
|
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

) mają naprawdę dużo do powiedzenia
Chyba muszę tam zadzwonić...

i że niejedna w ciąży chciałaby tak wygladać
dobra jesteś
domyślam się jak się czujesz, pomyśl sobie może , że czym jest te parę dodatkowych dni wobec tych 9 miesięcy...?

nie wiem co Ci radzić bo nie miałam tego problemu..