Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-30, 02:18   #3661
veronicas15
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Mnie dziwi, dlaczego sprzedawcy posiadają w swoich sklepach promocyjne Big Milki (można wygrać np. kolejnego loda), ale jak się przychodzi do nich z patyczkiem do wymiany to mówią, że nie można bo nie mają podpisanej umowy

Cytat:
Napisane przez Chatul
Nie Jeżeli chodzi o testery to interesują mnie testery dezodorantów, perfum itd. Psiknę sobie na rękę i sprawdzę jaki ma zapach. W przypadku szminek, błyszczyków itp. to tylko otwieram i patrzę na kolor. No, lakierem sobie czasami paznokieć pomażę
Ja raz psiknęłam sobie testerem i Pani mi zwróciła uwagę, że to nie tester. To nic, że połowy flakonu już nie było xD Rzadko jednak testuję perfumy bo mam lewe ręce i zawsze boję się, że je stłukę

Czasem sprawdzę wygląd pudru albo podkładu na skórze, ale z reguły unikam testerów
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 06:14   #3662
Chatul
ma zielone pojęcie

Dziwi mnie, że książki tłumaczone z języka obcego na polski nie są potem sprawdzane jeszcze przez korektora... Później w książkach są kwiatki typu "jak by nie było", "za wyjątkiem" czy "wydaje się być"
Ja wiem, że polska języka to trudna języka, ale dobry korektor na pewno by te błędy poprawił... Na 15 stronie książki dopiero jestem, a już wyłapałam tyle błędów, że ho ho

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2011-06-30 o 06:15
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 08:38   #3663
201610310857
Konto usunięte

a mnie strasznie dziwi, dlaczego moja szkoła nie dalą uczniom haseł do logowania na stronie cke. Nie rozumiem tego, bo prawie każdy mój znajomy maturzysta to ma i sprawdził lub zaraz sprawdzi wyniki w necie. Jezus, czy ci ludzie nie rozumieją jaki to stres i nerwówka, druga sprawa, dziwi mnie, ze dopiero o 13 będzie rozdanie świadectw. Paranoja.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 09:07   #3664
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że książki tłumaczone z języka obcego na polski nie są potem sprawdzane jeszcze przez korektora... Później w książkach są kwiatki typu "jak by nie było", "za wyjątkiem" czy "wydaje się być"
Ja wiem, że polska języka to trudna języka, ale dobry korektor na pewno by te błędy poprawił... Na 15 stronie książki dopiero jestem, a już wyłapałam tyle błędów, że ho ho
Słyszałam, że niektóre wydawnictwa dają tak krótkie terminy korektorom i redaktorom, że nie da się porządnie przeczytać i wszystkiego wyłapać, albo oszczędzają i ten etap opuszczają w ogóle
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 09:29   #3665
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Jak widać - uprzejmość nie zawsze popłaca i lepiej troszczyć się tylko o siebie i swój indeks
I chociaż w tym wypadku, kiedy wszystko było już umówione etc., to zachowali się jak totalne buraki, to jednak ogólnie ich rozumiem - ja też wolę załatwiać wszystko sama, bez powierzania komukolwiek.
A ja odwrotnie - cale studia swój indeks tylko kilka razy widziałam, bo za mnie wszędzie lata starosta, bo wykładowcy po prostu nie robią pojedynczo wpisów. Można ich cmoknąć. To zwyczajnie zmusza do zgrania.

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Co do pkp... dzisiaj na stacji w Gdańsku, jakaś starsza pani się kręciła i pytała gdzie się kasuje bilet, ale nie mogła znaleźć. Akurat jechała do Sopotu to powiedziałam że ją odprowadzę bo też tam jadę... Zaprowadziłam pokazałam gdzie się kasuje bilet, sama skasowałam, potem poszłam z nią na peron i powiem wam szczerze że informacje na dworcu są tragiczne, jakbym była przejezdna też bym była zakręcona jak ogórki na zimę. Pod dworcem burdel na kółkach, sprzedają szmaty z bazaru, jakieś biedne żarcie, strzałki straszne, syf i smród... Ale o tym można by pisać i pisać Ostatnio na tym samym dworcu wsiadała niewidoma dziewczyna, gdyby nie pomoc przechodniów nie wiem co by z nią było, na ścianach nie ma żadnych balustradek czy barierek które by sugerowały kierunek trasy czy coś (widziałam to na innych dworcach) także emm
Rzecz, która mnie niezmiernie dziwiła kiedyś, ale pozytywnie ją odbieram. Pracowałam kiedyś obok ośrodka zatrudniającego ludzi niewidomych. Dojeżdżało się do niego autobusem do przystanku na którym zatrzymywało się siedem linii w sumie. I ci niewidomi nigdy nie chcieli pomocy odnośnie tego, w który autobus wsiąść - zawsze wiedzieli. Jak? nie wiem, przecież autobusy nie są takie punktualne. Ponadto w Szpitalu Psychiatrycznym też współpracowałam z niewidomą panią psycholog. Coś niesamowitego, jaka była sprawna i bezproblemowa.

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Łoooo... To normalnie jak w Harrym Potterze, peron 9 i 3/4

Cytat:
to teraz jeszcze zabawniej
w trójmieście ludzie chcąc szybko przejechać z jednego punktu do drugiego wybierają szybką kolej miejską, lub obwodnicę trójmiejską (dla zmotoryzowanych no i wiadomo że nie wszystkich dzielnic się to tyczy)
anyway, oto przystanek szybkiej kolei miejskiej w Gdyni
http://img.trojmiasto.pl/zdj/c/9/13/...-drewniane.jpg
i beka jest taka, że nie odnawiają go na euro jedynie konserwują bo jak widać na zdjęciu konstrukcja jest uszkodzona

a tutaj kolejny

http://img.naszemiasto.pl/grafika2/n...a969e068_o.jpg

fajnie fajnie, niektóre z dworców to są cudeńka.
a jak zatrzymujesz się na Stoczni masz wrażenie że zaraz policja zacznie strzelać i Janek Wiśniewski padnie.
muszę zrobić kiedyś zdjęcie stacji Warszawa Ursus - też takie cudowności.

Cytat:
Ja pamiętam jak jechałam z Poznania Inter Regio. Były 4 wagony. W 3 nie działało ogrzewanie, ale było światło, a w czwartym nie było światła, ale było ciepło
Bo jeden był dla grzecznych do czytania książek, a drugi dla bezbożników niekoniecznie pragnących pozostać w ubraniu

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
E tam, też się wtedy zaczynam gapić. Ktoś się wtedy peszy i odwraca wzrok.
Ja często trafiam na osoby, które bawią się w tę samą "grę" i patrzymy sobie wtedy w oczy dobre kilka minut, dopóki ktoś nie wymięknie. Bardzo krępujące, ale staram się być twarda

Cytat:
Tak, tak... Znam to... Raz jechałam z Katowic tak zatłoczonym pociągiem, że się cieszyłam, że siedzę na podłodze na korytarzu. Większość osób stała, bo było miejsce tylko na stopy...
Jechałam kiedyś tak zatłoczonym pociągiem, że nikt z ludzi w wagonie nie był w stanie ruszać rękami. Nie było szans na podrapanie się w nos, rozpięcie kurtki czy inne takie. Dałam radę tylko dwie stacje tak, potem zaczęłam dostawać ataku paniki. Było mi duszno i nawet gdybym zemdlała nie upadłabym na podłogę. Tragedia, nie dało rady pełnego oddechu wziąć.

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
W ogóle też mam szczęście do panów zwracających mi uwagę nt. dziur w rajstopach. Idę kiedyś na zajęcia, wcześniej miałam okienko i byłam coś zjeść, no i poszło mi oczko, a facet się drze: masz dziurę w rajstopach, zrób coś z tym! A co ja miałam zrobić, zasuwać jesienią bez rajstop i marznąć. Olałam to, idę dalej, a on: no zrób coś z tym, brzydko to wygląda. Myślałam, ze poszła mi wielgachna dziura, a to była naprawdę mała dziurka na wysokości kostki...
Może pan chciał, żebyś doceniła fakt jak bacznie się przygląda Twoim nogom

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
A i dziwi mnie to, że nikt nie zwalcza osób namolnie żebrzących. Ja rozumiem osoby, które siedzą z kubkiem i zbierają czasami naprawdę potrzebują paru złotych. Niech sobie zbierają, jeśli mi nie przeszkadzają. Ale osoby, które do mnie podbijają: daj 5 zł, są irytujące, nigdy nie wiem, czy nie oberwę tą ich brudną laską/reklamówką, czy mnie nie uderzą (często są brudne, niedomyte, śmierdzące i niektóre obkrwawione), jest to bardzo nieprzyjemne i taki nachalnych żebraków powinno się zwalczać.
Kiedyś doszła do mnie mocno starsza tęga cyganka. Ja szłam z dzieckiem (nie moim), i bardzo się spieszyłam. Po kilku krokach okazało się, że pani twardo biegnie za nami. Żeby oszczędzić małej stresu niewiele myśląc otworzyłam przegródkę portfela z drobnymi i wysypałam wszystko na rękę tej kobiety. Nie wiem ile tam było, ale opróżniłam całość. A ona łapie mnie za rękę i mówi - a papierowe? Dobrze, że nie miałam czasu się z nią kłócić, bo bym chyba na strzępy rozerwała.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
A tak właśnie miałam spytać(choć to chyba bardziej się nadaje na inny wątek) przy okazji: malujecie się testerami błyszczyków, szminek w drogeriach?
Zawsze na ręce - ust sobie nie wyobrażam malować... No i niestety nie widzę tez opcji sprawdzania koloru podkładu na twarzy a nie na dłoni - dla mnie to jest niemożliwe.
Cytat:
Nooo czy w innych miastach też są popularni cyganie z akordeonem w komunikacji miejskiej?

cholera mnie bierze...
Akordeon to jest coś, to jest w stanie może nawet umilić jazdę. W Warszawie ostatnio hitem jest wchodzenie do tramwaju, klękanie i śpiewanie niby ichniej ludowej muzyki, ale naprawdę, to jest takie darcie japy, że się wytrzymać nie da. Widać po nich, że im się po prostu nie chce tego robić, mają to gdzieś i nawet gdyby weszli, uklęknęli i powiedzieli głośni "dupy z was" to i tak by coś dostali. I takie mają podejście. I nienawidzę jak podchodzą do każdej osoby po występie i podstawiają te kubeczki. Ja teraz intensywnie szukam pracy to jestem cięta na darmozjadów.

neitka

Edytowane przez neitka
Czas edycji: 2011-06-30 o 09:42
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:54   #3666
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo czy w innych miastach też są popularni cyganie z akordeonem w komunikacji miejskiej?

cholera mnie bierze...
Są, mnie też bierze

Ale najbardziej mnie bierze jak stoję sobie na dworcu pks w Krakowie i podchodzi do Ciebie taki ktoś i coś tam stula po swojemu (równie dobrze to może być "masz wielki tyłek i jesteś brzydka, dawaj kasiorę"). Ja już nie wiem jak reagować żeby se poszedł, więc nie reaguje- nic nie mówię, wstaje z ławki i idę kilka metrów dalej. A ten za mną
Aż wreszcie odchodzi znowu mówiąc coś po swojemu ale tym razem człowiem jest w 100 procentach pewny, że to wyzwiska. I idzie dręczyć następna osobę oczywiście.

Szlag-mnie-trafia.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:57   #3667
sparkling_pink
Przyczajenie

Denerwuje mnie kiedy wychodzę ubrana na różowo na ulicę a ludzie na mnie gwiżdżą i obgadują za plecami, szczegulnie te wszystkie "psełdointeligentne artystki" z "luszczanką" Nikona na szyji.
One ubierają się w ciuchy z lumpa niech im będzie ale nie muszą mnie krytykowac :///
Stary 2011-06-30, 11:33   #3668
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez veronicas15 Pokaż wiadomość
Mnie dziwi, dlaczego sprzedawcy posiadają w swoich sklepach promocyjne Big Milki (można wygrać np. kolejnego loda), ale jak się przychodzi do nich z patyczkiem do wymiany to mówią, że nie można bo nie mają podpisanej umowy
Ponieważ mimo że to promocja Algidy, to jest ich zmartwienie. Nie dostają wcześniej lodów "na rozdanie", tylko muszą je rozdawać ze swoich lodów, tzn. tych za które wcześniej zapłacili. Owszem, niby po tym jak uzbierają te kilkadziesiąt patyczków to dostaną te lody, ale z tego widziałam to jest bardzo często problem, w stylu "nie mam dodatkowego pudełka Big Milków bo wszystkie zamówione przez sklepy ". A lody=znaczne pieniądze sprzedawcy, rozdane po ludziach.

Inną rzeczą jest (piszę cały czas o sklepie rodziny) że w tamtej okolicy największą popularnością cieszą się właśnie te śmietankowe Big Milki. I przez tą promocję często bywała taka sytuacja, że brakowało tych lodów, wpadało przejezdni tylko po to żeby wymienić patyczek, jakieś nieznane dzieciaki przynosiły uzbierane patyczki. Brakowało ich więc często, zwłaszcza że jak wiadomo w sezonie dostawcy lodów do sklepów po prostu nie wyrabiają, a nawet gdy są, to jak wspominałam czasem ciężko odebrać należne sklepowi lody.
I gdy przychodził jakiś w miarę stały klient robiący zawsze większe zakupy, mocno krzywił się na brak lodów i szedł do konkurencji. Po lody, a i pewnie zakupy.

Dlatego też na zamrażarce szybko pojawiła się karteczka, że w promocja Algidy w tym sklepie nie obowiązuje i był spokój . Skończyły się dzieciaki rzucające na ladę patyczek i biorące lody, skończyły sie pretensje ludzi że oni mają patyczek, więc mają prawo do loda gratis więc jak śmieją nie mieć ich już w sklepie, skonczyło się to babranie w tych usyfionych patyczkach, a kiedy brakuje lodów, to brakuje ich dlatego że zostały wykupione a nie rozdane.

Same zalety. Bo bądźmy szczerzy, taka promocja jest korzystna tylko i wyłącznie dla Algidy, nie sklepów. Dla nich to tylko ryzykowanie swoimi pieniędzmi i czasem klientem i przede wszystkim zawracanie głowy. A rękawiczki rękawiczkami, ale gdy w swoim czasie pomagałam im, niedobrze mi się robiło gdy musiałam grzebać się w tych brudnych, uklejonych, czasem śmierdzących patyczkach żeby je policzyć.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 11:40   #3669
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Tak samo jest z ceną sugerowaną produktu. Producent robi boom, że batonik za 1.30 a hurtownia pobiera swoją stałą cenę i najczęściej to sklep musi nieco obniżyć swoją marżę, żeby się w tej cenie wyrobić.

neitka
Stary 2011-06-30, 12:03   #3670
Laurelindorenan
Rozeznanie

Zadziwia mnie powszechność makijażowego mitu, że brązowe cienie do powiek pasują każdej kobiecie. Jest wiele osób (w tym ja) które w brązach wyglądają, jakby miały zmęczone oczy lub chorobowo zaciemnione powieki. Dziwi mnie też częste przekonanie, że tylko wspomniane brązy oraz jeszcze beże są stosowne do dziennego makijażu.
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:05   #3671
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
a mnie strasznie dziwi, dlaczego moja szkoła nie dalą uczniom haseł do logowania na stronie cke. Nie rozumiem tego, bo prawie każdy mój znajomy maturzysta to ma i sprawdził lub zaraz sprawdzi wyniki w necie. Jezus, czy ci ludzie nie rozumieją jaki to stres i nerwówka, druga sprawa, dziwi mnie, ze dopiero o 13 będzie rozdanie świadectw. Paranoja.
Ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje... Moja szkoła też nam nie dała, cudownie...
Ech, lubię moje dawne LO, ale kilka rzeczy mnie w nim niemiłosiernie wkurzało

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Słyszałam, że niektóre wydawnictwa dają tak krótkie terminy korektorom i redaktorom, że nie da się porządnie przeczytać i wszystkiego wyłapać, albo oszczędzają i ten etap opuszczają w ogóle
No to tutaj ktoś ewidentnie sprawę olał...
A potem ludzie czytają książki i zapamiętują takie "jak by nie było" czy "wydaje się być" O tym jakie są często powtarzane błędy w telewizji, nawet nie wspomnę...

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Bo jeden był dla grzecznych do czytania książek, a drugi dla bezbożników niekoniecznie pragnących pozostać w ubraniu
Nie, nie! Ja jechałam w tym wagonie z ogrzewaniem, ale bez światła. A ze mną w przedziale był jeszcze ksiądz.
Naprawdę, nawet na siebie nie patrzyliśmy za bardzo!
Stary 2011-06-30, 12:12   #3672
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
No to tutaj ktoś ewidentnie sprawę olał...
A potem ludzie czytają książki i zapamiętują takie "jak by nie było" czy "wydaje się być" O tym jakie są często powtarzane błędy w telewizji, nawet nie wspomnę...
Weź mnie naprostuj proszę z tym "wydaje się być", bo orzeł ze mnie z polskiego nie jest, ale chciałabym wiedzieć, czemu to jest błędne.

Cytat:
Nie, nie! Ja jechałam w tym wagonie z ogrzewaniem, ale bez światła. A ze mną w przedziale był jeszcze ksiądz.
Naprawdę, nawet na siebie nie patrzyliśmy za bardzo!
Ta, jasne nam możesz powiedzieć

neitka
Stary 2011-06-30, 12:21   #3673
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Weź mnie naprostuj proszę z tym "wydaje się być", bo orzeł ze mnie z polskiego nie jest, ale chciałabym wiedzieć, czemu to jest błędne.
To jest kalka składniowa z angielskiego - "it seems to be". Po polsku jest "wydaje się", a nie "wydaje się być".

Np. "Wydawał się zmęczony/zmęczonym".

Cytat:
Ta, jasne nam możesz powiedzieć
No tak, teraz się już z tego nie wykręcę

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2011-06-30 o 12:24
Stary 2011-06-30, 12:28   #3674
veronicas15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gramwzielone Pokaż wiadomość
Ponieważ mimo że to promocja Algidy, to jest ich zmartwienie. Nie dostają wcześniej lodów "na rozdanie", tylko muszą je rozdawać ze swoich lodów, tzn. tych za które wcześniej zapłacili. Owszem, niby po tym jak uzbierają te kilkadziesiąt patyczków to dostaną te lody, ale z tego widziałam to jest bardzo często problem, w stylu "nie mam dodatkowego pudełka Big Milków bo wszystkie zamówione przez sklepy ". A lody=znaczne pieniądze sprzedawcy, rozdane po ludziach.

Inną rzeczą jest (piszę cały czas o sklepie rodziny) że w tamtej okolicy największą popularnością cieszą się właśnie te śmietankowe Big Milki. I przez tą promocję często bywała taka sytuacja, że brakowało tych lodów, wpadało przejezdni tylko po to żeby wymienić patyczek, jakieś nieznane dzieciaki przynosiły uzbierane patyczki. Brakowało ich więc często, zwłaszcza że jak wiadomo w sezonie dostawcy lodów do sklepów po prostu nie wyrabiają, a nawet gdy są, to jak wspominałam czasem ciężko odebrać należne sklepowi lody.
I gdy przychodził jakiś w miarę stały klient robiący zawsze większe zakupy, mocno krzywił się na brak lodów i szedł do konkurencji. Po lody, a i pewnie zakupy.

Dlatego też na zamrażarce szybko pojawiła się karteczka, że w promocja Algidy w tym sklepie nie obowiązuje i był spokój . Skończyły się dzieciaki rzucające na ladę patyczek i biorące lody, skończyły sie pretensje ludzi że oni mają patyczek, więc mają prawo do loda gratis więc jak śmieją nie mieć ich już w sklepie, skonczyło się to babranie w tych usyfionych patyczkach, a kiedy brakuje lodów, to brakuje ich dlatego że zostały wykupione a nie rozdane.

Same zalety. Bo bądźmy szczerzy, taka promocja jest korzystna tylko i wyłącznie dla Algidy, nie sklepów. Dla nich to tylko ryzykowanie swoimi pieniędzmi i czasem klientem i przede wszystkim zawracanie głowy. A rękawiczki rękawiczkami, ale gdy w swoim czasie pomagałam im, niedobrze mi się robiło gdy musiałam grzebać się w tych brudnych, uklejonych, czasem śmierdzących patyczkach żeby je policzyć.
No to ok, rozumiem tylko wypadałoby właśnie taką informację zamieścić w każdym sklepie. Bo jakby nie było jest to robienie ludzi w balona. A jeżeli nie chcą się babrać w tej całej patyczkowej sprawie to niech nie zamawiają Big Milków. I tak w lecie szybciej schodzą lody wodne. Te wszystkie Big Milki leżą w lodówkach podczas gdy moje ulubione kwaśniaki czy lulki schodzą jak ciepłe bułeczki
Tak tylko wspomniałam, bo czasem zdarza się kupić akurat tego loda i wygrać następnego, ale żeby go wymienić to już trochę trudniejsze zadanie Ja aż taka uparta nie jestem żeby chodzić tylko po to po kilku sklepach.

Edytowane przez veronicas15
Czas edycji: 2011-06-30 o 12:30
veronicas15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 12:29   #3675
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
To jest kalka składniowa z angielskiego - "it seems to be". Po polsku jest "wydaje się", a nie "wydaje się być".

Np. "Wydawał się zmęczony/zmęczonym".
Rozumiem, nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Mój ulubiony błąd dotyczy datowania. Nienawidzę tych wszystkich trzecich majów, piątych czerwców, a do wysypki mnie doprowadza rok dwutysięczny jedenasty.

neitka
Stary 2011-06-30, 12:33   #3676
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Rozumiem, nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Mój ulubiony błąd dotyczy datowania. Nienawidzę tych wszystkich trzecich majów, piątych czerwców, a do wysypki mnie doprowadza rok dwutysięczny jedenasty.
Mam tak samo... Ale mnie w ogóle błędy irytują. A w telewizji jest ich pełno. Teraz także w książkach są Najchętniej czytałabym książki i na bieżąco nanosiła na nie poprawki
Stary 2011-06-30, 13:33   #3677
Gacuchna
Raczkowanie

GG do Gacuchna

a mnie dziwi nastawienie niektórych dziewczyn/kobiet do badań ginekologicznych...
przykład: koleżanka (dość bliska, dlatego się wtrącam do jej spraw )miała infekcję (z tych nawracających) i leki brała prawie wszystkie, na kontrolę nie poszła, a jak jej powiedziałam, ze ma lecieć w te pędy i najlepiej cytologię zrobić jeszcze, to nie do końca wiedziała, co to. nawet miała argument przeciwko "u mnie w rodzinie nikt nie miał raka". no cholera, naprawdę mam nadzieję, że nie będzie pierwsza...
dla mnie unikanie takich badań to skrajna nieodpowiedzialność - trochę dziwi, trochę (bardziej) przeraża.
Gacuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 13:52   #3678
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez Gacuchna Pokaż wiadomość
a mnie dziwi nastawienie niektórych dziewczyn/kobiet do badań ginekologicznych...
przykład: koleżanka (dość bliska, dlatego się wtrącam do jej spraw )miała infekcję (z tych nawracających) i leki brała prawie wszystkie, na kontrolę nie poszła, a jak jej powiedziałam, ze ma lecieć w te pędy i najlepiej cytologię zrobić jeszcze, to nie do końca wiedziała, co to. nawet miała argument przeciwko "u mnie w rodzinie nikt nie miał raka". no cholera, naprawdę mam nadzieję, że nie będzie pierwsza...
dla mnie unikanie takich badań to skrajna nieodpowiedzialność - trochę dziwi, trochę (bardziej) przeraża.
Ano właśnie, takie coś jest nagminne :/ albo słynne "lepiej nie wiedzieć/lepiej nie iść bo jeszcze coś znajdą" Jak nic nie ma to nic nie znajdą, a jak coś jest to chyba lepiej wcześniej niż za późno..
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 13:54   #3679
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gacuchna Pokaż wiadomość
Moja znajoma w wieku 22 lat zachorowała na raka szyjki macicy.
Pani doktor, do której moja mama jeździ na USG, powiedziała, że najmłodsza jej pacjentka z rakiem piersi miała 16 lat.
Czy coś jeszcze trzeba dodawać?
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 14:24   #3680
effcia82
Zakorzenienie

Najlepszy jest argument: nie badam się bo jeszcze mi coś wykryją
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 15:24   #3681
201610310857
Konto usunięte

Muszynianka- akordeon i małe dzieci chodzące z kubeczkiem po autobusie mnie doprowadzają do szału, bardzo popularne zjawisko w moim mieście
Stary 2011-06-30, 16:00   #3682
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez veronicas15 Pokaż wiadomość
No to ok, rozumiem tylko wypadałoby właśnie taką informację zamieścić w każdym sklepie. Bo jakby nie było jest to robienie ludzi w balona. A jeżeli nie chcą się babrać w tej całej patyczkowej sprawie to niech nie zamawiają Big Milków. I tak w lecie szybciej schodzą lody wodne. Te wszystkie Big Milki leżą w lodówkach podczas gdy moje ulubione kwaśniaki czy lulki schodzą jak ciepłe bułeczki
Tak tylko wspomniałam, bo czasem zdarza się kupić akurat tego loda i wygrać następnego, ale żeby go wymienić to już trochę trudniejsze zadanie Ja aż taka uparta nie jestem żeby chodzić tylko po to po kilku sklepach.
To jest DOBRA WOLA sklepu czy chce wziąć w tym udział czy nie i ani Algida ani żaden hurtownik nie uzależnia sprzedaży Big Milków sklepowi od udziału w tej promocji, więc dlaczego mieliby nie zamawiać? (A Ty nikomu tego nie zabronisz)
A że czy patyczki są wymieniane czy nie- popyt na te lody i tak jest, więc trzeba byłoby być głupim żeby się z tym męczyć, tracić czas, nerwy i często zamrażać pieniądze, jeśli się nie chce.

Poza tym - jeżeli ktoś ma podejście do życia, że za złotówkę wszy na targ będzie gnał i chce mu się biec z powrotem do sklepu po jednego z najtańszych lodów, to i do sąsiedniego sklepu się przejdzie .

Edytowane przez gramwzielone
Czas edycji: 2011-06-30 o 16:02
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 16:47   #3683
muszynianka
Zakorzenienie

Nooo i wyciągają te brudne łapska wtykając ci osyfiony kubek w twarz, a jakie oburzenie jak się odwrócisz plecami...
Naprawdę, ja nie jestem z tych co są nieczułe, pomagam jak mogę. Ale nienawidzę takiego czegoś. Wrzucam czasem grajkom na Jarmarku w Gdańsku jak mnie zachwycą, jak ktoś tańczy ładnie, ale zazwyczaj jak mnie pod tesco ktoś zaczepia o jedzenie to kupuje i daje jedzenie, a nie kasę. A ci Cyganie to bógraczywiedzieć na co kasę przeznaczają, chyba na aviomarin żeby szprycować małe dzieci (zauważyłyście że one są zawsze spokojne i nigdy nie płaczą?:/)
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 16:50   #3684
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja nigdy takim nie daję pieniędzy Mnie ich granie do niczego nie jest potrzebne. Do tego zarabiają na lewo, więc nie odprowadzają podatku Nie zamierzam utrzymywać darmozjadów
Zwłaszcza, że sama mogłabym pracować za góra 12 zł/godzinę. Oni na lewo zarabiają o wiele więcej

No i wkurza mnie to granie na akordeonie w autobusie. Jak wracam z uczelni to jestem zmęczona, czasami głowa mnie boli... A tu wejdzie taki i gra na akordeonie

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2011-06-30 o 16:51
Stary 2011-06-30, 16:52   #3685
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Kiedyś widziałam panią wymiotującą do kosza stojącego prawie metr od niej przez dziecko, takie ze trzyletnie, które miała śpiące na ręku. Otarła usta, wsiadła do tramwaju i "ludzie, dajcie.. "

neitka
Stary 2011-06-30, 16:56   #3686
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
U mnie w osiedlowym sklepie pani właścicielka zamalowuje ceny sugerowane i daje np 2 razy większą

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 17:34   #3687
Suvia
Zakorzenienie

Widziałam dziś pana z wózkiem, szedł sobie z rocznym synkiem na spacer. I coś mi w tym pięknym obrazku nie pasowało. Patrzę jeszcze raz- gościu ma papierosa w ręku, patrzę drugi- dmucha dymem wprost przez siebie, na to dziecko. Dżizas, dżizas

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 17:47   #3688
201610310857
Konto usunięte

Muszynianka, ja często też daje grajkom, albo jak ktoś poprosi o kawałek chleba i kiełbasy to też nie odmawiam tylko zabieram do sklepu i za to płace.
ale tych to nie toleruje, no po prostu nie mogę, tak mi ciśnienie na nich skacze, ze masakra/\.
Najbardziej mnie boli, ze te dzieci są wykorzystywane;/

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Ja nigdy takim nie daję pieniędzy Mnie ich granie do niczego nie jest potrzebne. Do tego zarabiają na lewo, więc nie odprowadzają podatku Nie zamierzam utrzymywać darmozjadów
Zwłaszcza, że sama mogłabym pracować za góra 12 zł/godzinę. Oni na lewo zarabiają o wiele więcej

No i wkurza mnie to granie na akordeonie w autobusie. Jak wracam z uczelni to jestem zmęczona, czasami głowa mnie boli... A tu wejdzie taki i gra na akordeonie
dość często poruszam się autobusami w moim mieście i doszłam do wniosku, że oni wszyscy umieją jedną tę samą melodyjkę.
teraz lato, to coraz więcej ich będzie.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

a co do ginekologów i badań, mojej koleżanki mama sie na nią pogniewała, jak sie dowiedziała, ze córka zrobiła sobie badania;/ lol
Stary 2011-06-30, 17:49   #3689
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
dość często poruszam się autobusami w moim mieście i doszłam do wniosku, że oni wszyscy umieją jedną tę samą melodyjkę.
teraz lato, to coraz więcej ich będzie.
Taaa, wszyscy to samo grają. Jak mnie to wkurza. Włazi taki, gra głośno (a nie zawsze ładnie) na tym akordeonie, a potem prosi o pieniądze
Nie rozumiem dlaczego ludzie jeszcze dają pieniądze
Stary 2011-06-30, 17:52   #3690
emelie
Wtajemniczenie

A mnie zastanawia skąd oni mają kasę na te akordeony Instrumenty muzyczne są raczej drogie, a jakoś nie widziałam, żeby te ich akordeony były szczególnie stare i zdezelowane, więc raczej nie są wygrzebane ze śmietnika

Ja kiedyś widziałam jak żebracy z kościoła palili fajki Potem nawet ksiądz na kazaniu mówił, że przychodzą do niego żebrać, a jak mówi, że da im dwa złote za zamiecenie dziedzińca na plebanii, to uciekają

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-06-30 o 17:53
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości