|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Mnie dziwi, dlaczego sprzedawcy posiadają w swoich sklepach promocyjne Big Milki (można wygrać np. kolejnego loda), ale jak się przychodzi do nich z patyczkiem do wymiany to mówią, że nie można bo nie mają podpisanej umowy
![]() Cytat:
![]() Czasem sprawdzę wygląd pudru albo podkładu na skórze, ale z reguły unikam testerów
|
|
|
#3662 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziwi mnie, że książki tłumaczone z języka obcego na polski nie są potem sprawdzane jeszcze przez korektora... Później w książkach są kwiatki typu "jak by nie było", "za wyjątkiem" czy "wydaje się być"
Ja wiem, że polska języka to trudna języka, ale dobry korektor na pewno by te błędy poprawił... Na 15 stronie książki dopiero jestem, a już wyłapałam tyle błędów, że ho ho
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-06-30 o 06:15 |
|
|
|
#3663 |
|
Konto usunięte
|
a mnie strasznie dziwi, dlaczego moja szkoła nie dalą uczniom haseł do logowania na stronie cke. Nie rozumiem tego, bo prawie każdy mój znajomy maturzysta to ma i sprawdził lub zaraz sprawdzi wyniki w necie. Jezus, czy ci ludzie nie rozumieją jaki to stres i nerwówka, druga sprawa, dziwi mnie, ze dopiero o 13 będzie rozdanie świadectw. Paranoja.
|
|
|
|
#3664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Akordeon to jest coś, to jest w stanie może nawet umilić jazdę. W Warszawie ostatnio hitem jest wchodzenie do tramwaju, klękanie i śpiewanie niby ichniej ludowej muzyki, ale naprawdę, to jest takie darcie japy, że się wytrzymać nie da. Widać po nich, że im się po prostu nie chce tego robić, mają to gdzieś i nawet gdyby weszli, uklęknęli i powiedzieli głośni "dupy z was" to i tak by coś dostali. I takie mają podejście. I nienawidzę jak podchodzą do każdej osoby po występie i podstawiają te kubeczki. Ja teraz intensywnie szukam pracy to jestem cięta na darmozjadów.
Edytowane przez neitka Czas edycji: 2011-06-30 o 09:42 |
|||||||||
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najbardziej mnie bierze jak stoję sobie na dworcu pks w Krakowie i podchodzi do Ciebie taki ktoś i coś tam stula po swojemu (równie dobrze to może być "masz wielki tyłek i jesteś brzydka, dawaj kasiorę"). Ja już nie wiem jak reagować żeby se poszedł, więc nie reaguje- nic nie mówię, wstaje z ławki i idę kilka metrów dalej. A ten za mną Aż wreszcie odchodzi znowu mówiąc coś po swojemu ale tym razem człowiem jest w 100 procentach pewny, że to wyzwiska. I idzie dręczyć następna osobę oczywiście. Szlag-mnie-trafia.
|
|
#3667 |
|
Przyczajenie
|
Denerwuje mnie kiedy wychodzę ubrana na różowo na ulicę a ludzie na mnie gwiżdżą i obgadują za plecami, szczegulnie te wszystkie "psełdointeligentne artystki" z "luszczanką" Nikona na szyji.
One ubierają się w ciuchy z lumpa niech im będzie ale nie muszą mnie krytykowac :///
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
". A lody=znaczne pieniądze sprzedawcy, rozdane po ludziach.Inną rzeczą jest (piszę cały czas o sklepie rodziny) że w tamtej okolicy największą popularnością cieszą się właśnie te śmietankowe Big Milki. I przez tą promocję często bywała taka sytuacja, że brakowało tych lodów, wpadało przejezdni tylko po to żeby wymienić patyczek, jakieś nieznane dzieciaki przynosiły uzbierane patyczki. Brakowało ich więc często, zwłaszcza że jak wiadomo w sezonie dostawcy lodów do sklepów po prostu nie wyrabiają, a nawet gdy są, to jak wspominałam czasem ciężko odebrać należne sklepowi lody. I gdy przychodził jakiś w miarę stały klient robiący zawsze większe zakupy, mocno krzywił się na brak lodów i szedł do konkurencji. Po lody, a i pewnie zakupy. Dlatego też na zamrażarce szybko pojawiła się karteczka, że w promocja Algidy w tym sklepie nie obowiązuje i był spokój . Skończyły się dzieciaki rzucające na ladę patyczek i biorące lody, skończyły sie pretensje ludzi że oni mają patyczek, więc mają prawo do loda gratis więc jak śmieją nie mieć ich już w sklepie, skonczyło się to babranie w tych usyfionych patyczkach, a kiedy brakuje lodów, to brakuje ich dlatego że zostały wykupione a nie rozdane.Same zalety. Bo bądźmy szczerzy, taka promocja jest korzystna tylko i wyłącznie dla Algidy, nie sklepów. Dla nich to tylko ryzykowanie swoimi pieniędzmi i czasem klientem i przede wszystkim zawracanie głowy. A rękawiczki rękawiczkami, ale gdy w swoim czasie pomagałam im, niedobrze mi się robiło gdy musiałam grzebać się w tych brudnych, uklejonych, czasem śmierdzących patyczkach żeby je policzyć.
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
Tak samo jest z ceną sugerowaną produktu. Producent robi boom, że batonik za 1.30 a hurtownia pobiera swoją stałą cenę i najczęściej to sklep musi nieco obniżyć swoją marżę, żeby się w tej cenie wyrobić.
|
|
#3670 |
|
Rozeznanie
|
Zadziwia mnie powszechność makijażowego mitu, że brązowe cienie do powiek pasują każdej kobiecie. Jest wiele osób (w tym ja) które w brązach wyglądają, jakby miały zmęczone oczy lub chorobowo zaciemnione powieki. Dziwi mnie też częste przekonanie, że tylko wspomniane brązy oraz jeszcze beże są stosowne do dziennego makijażu.
|
|
|
|
#3671 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ech, lubię moje dawne LO, ale kilka rzeczy mnie w nim niemiłosiernie wkurzało ![]() Cytat:
A potem ludzie czytają książki i zapamiętują takie "jak by nie było" czy "wydaje się być" O tym jakie są często powtarzane błędy w telewizji, nawet nie wspomnę... Cytat:
Naprawdę, nawet na siebie nie patrzyliśmy za bardzo!
|
|
#3672 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nam możesz powiedzieć
|
|
|
#3673 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Np. "Wydawał się zmęczony/zmęczonym". Cytat:
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-06-30 o 12:24 |
||
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tylko wspomniałam, bo czasem zdarza się kupić akurat tego loda i wygrać następnego, ale żeby go wymienić to już trochę trudniejsze zadanie Ja aż taka uparta nie jestem żeby chodzić tylko po to po kilku sklepach.
Like an empty bottle takes the rain And heal, heal, heal, heal." Edytowane przez veronicas15 Czas edycji: 2011-06-30 o 12:30 |
|
|
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem, nie zwróciłam na to wcześniej uwagi. Mój ulubiony błąd dotyczy datowania. Nienawidzę tych wszystkich trzecich majów, piątych czerwców, a do wysypki mnie doprowadza rok dwutysięczny jedenasty.
|
|
#3676 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3677 |
|
Raczkowanie
|
a mnie dziwi nastawienie niektórych dziewczyn/kobiet do badań ginekologicznych...
przykład: koleżanka (dość bliska, dlatego się wtrącam do jej spraw )miała infekcję (z tych nawracających) i leki brała prawie wszystkie, na kontrolę nie poszła, a jak jej powiedziałam, ze ma lecieć w te pędy i najlepiej cytologię zrobić jeszcze, to nie do końca wiedziała, co to. nawet miała argument przeciwko "u mnie w rodzinie nikt nie miał raka". no cholera, naprawdę mam nadzieję, że nie będzie pierwsza... dla mnie unikanie takich badań to skrajna nieodpowiedzialność - trochę dziwi, trochę (bardziej) przeraża. |
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani doktor, do której moja mama jeździ na USG, powiedziała, że najmłodsza jej pacjentka z rakiem piersi miała 16 lat. Czy coś jeszcze trzeba dodawać? |
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszy jest argument: nie badam się bo jeszcze mi coś wykryją
|
|
|
|
#3681 |
|
Konto usunięte
|
Muszynianka- akordeon i małe dzieci chodzące z kubeczkiem po autobusie mnie doprowadzają do szału, bardzo popularne zjawisko w moim mieście
|
|
|
|
#3682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A że czy patyczki są wymieniane czy nie- popyt na te lody i tak jest, więc trzeba byłoby być głupim żeby się z tym męczyć, tracić czas, nerwy i często zamrażać pieniądze, jeśli się nie chce. Poza tym - jeżeli ktoś ma podejście do życia, że za złotówkę wszy na targ będzie gnał i chce mu się biec z powrotem do sklepu po jednego z najtańszych lodów, to i do sąsiedniego sklepu się przejdzie .
Edytowane przez gramwzielone Czas edycji: 2011-06-30 o 16:02 |
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo i wyciągają te brudne łapska wtykając ci osyfiony kubek w twarz, a jakie oburzenie jak się odwrócisz plecami...
Naprawdę, ja nie jestem z tych co są nieczułe, pomagam jak mogę. Ale nienawidzę takiego czegoś. Wrzucam czasem grajkom na Jarmarku w Gdańsku jak mnie zachwycą, jak ktoś tańczy ładnie, ale zazwyczaj jak mnie pod tesco ktoś zaczepia o jedzenie to kupuje i daje jedzenie, a nie kasę. A ci Cyganie to bógraczywiedzieć na co kasę przeznaczają, chyba na aviomarin żeby szprycować małe dzieci (zauważyłyście że one są zawsze spokojne i nigdy nie płaczą?:/) |
|
|
|
#3684 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja nigdy takim nie daję pieniędzy
Nie zamierzam utrzymywać darmozjadów ![]() Zwłaszcza, że sama mogłabym pracować za góra 12 zł/godzinę. Oni na lewo zarabiają o wiele więcej ![]() No i wkurza mnie to granie na akordeonie w autobusie. Jak wracam z uczelni to jestem zmęczona, czasami głowa mnie boli... A tu wejdzie taki i gra na akordeonie
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-06-30 o 16:51 |
|
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś widziałam panią wymiotującą do kosza stojącego prawie metr od niej przez dziecko, takie ze trzyletnie, które miała śpiące na ręku. Otarła usta, wsiadła do tramwaju i "ludzie, dajcie.. "
|
|
#3686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam dziś pana z wózkiem, szedł sobie z rocznym synkiem na spacer. I coś mi w tym pięknym obrazku nie pasowało. Patrzę jeszcze raz- gościu ma papierosa w ręku, patrzę drugi- dmucha dymem wprost przez siebie, na to dziecko. Dżizas, dżizas
|
#3688 | |
|
Konto usunięte
|
Muszynianka, ja często też daje grajkom, albo jak ktoś poprosi o kawałek chleba i kiełbasy to też nie odmawiam tylko zabieram do sklepu i za to płace.
ale tych to nie toleruje, no po prostu nie mogę, tak mi ciśnienie na nich skacze, ze masakra/\. Najbardziej mnie boli, ze te dzieci są wykorzystywane;/ ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
teraz lato, to coraz więcej ich będzie. ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- a co do ginekologów i badań, mojej koleżanki mama sie na nią pogniewała, jak sie dowiedziała, ze córka zrobiła sobie badania;/ lol |
|
|
|
|
#3689 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego ludzie jeszcze dają pieniądze
|
|
#3690 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie zastanawia skąd oni mają kasę na te akordeony
Instrumenty muzyczne są raczej drogie, a jakoś nie widziałam, żeby te ich akordeony były szczególnie stare i zdezelowane, więc raczej nie są wygrzebane ze śmietnika ![]() Ja kiedyś widziałam jak żebracy z kościoła palili fajki Potem nawet ksiądz na kazaniu mówił, że przychodzą do niego żebrać, a jak mówi, że da im dwa złote za zamiecenie dziedzińca na plebanii, to uciekają
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-30 o 17:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.

jedynie konserwują bo jak widać na zdjęciu konstrukcja jest uszkodzona 

patyczkach żeby je policzyć.