|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
![]() Wymy¶lenie jad³ospisu doskona³ego :)
Hej wszystkim
![]() I ¶niadanie - grahamka z pomidorem + 2 ciasteczka Lu Go II ¶niadanie - po³ówka grejpfruta +2 ciasteczka Lu Go Obiad - niestety mieszkam z babci± i musia³am zje¶æ - nie ca³y talerz (z tych ma³ych) kopytek z odrobin± mas³a ;/ podwieczorek - grejpfrut kolacja - grahamka z bia³ym serem Praktycznie codziennie staram siê tak odzywiaæ, chocia¿ na obiad zwykle zjadam ziemniaki z ryba i jak±¶ surówk± lub kurczaka. A te ciasteczka dla zast±pienia s³odyczy chocia¿ czasami i loda.Zamierzam dzisiaj pobiegaæ oko³o 30 min. Je¶li kto¶ by móg³ zmodyfikowaæ ten jad³ospis ¿eby uda³o mi siê w koñcu wyszczupleæ by³abym bardzo wdziêczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Dot.: Wymy¶lenie jad³ospisu doskona³ego :)
ciasteczka czy inne ³akocie jedzone codziennie nie pomog± tobie schudn±æ
![]() ![]() http://www.vitalia.pl/index.php/mid/...article_id=716 proponuj± tam te¿ ca³kiem fajne diety np. SD czy vitalekka. masz tam te¿ przyk³adowy jad³ospis to mo¿e to pomo¿e tobie jako¶ przyjrzeæ siê swojemu i znale¼æ b³êdy http://filesrr.vitalia.pl/gfx/tstmp2...dopasowana.jpg Edytowane przez VikiCristina Czas edycji: 2011-06-29 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 551
|
Ciasteczka to te¿ s³odycze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Zmodyfikowa³am trochê jad³ospis:
I ¶niadanie - grahamka z dodatkami np. ogórkiem, pomidorem, tuñczykiem II ¶niadanie - jogurt naturalny z owocami np. porzeczkami lub bananem obiad - sa³atka z makaronem pe³noziarnistym z warzywami i tuñczykiem podwieczorek - grejfrut kolacja - grahamka z bia³ym serem i warzywami Teraz w wakacje bêdê kombinowa³a bo jest du¿o owoców i warzyw. Bia³ego pieczywa czasami spróbuje ale jem grahamki a ziemniaki, my¶le ¿e dwie ³y¿ki do obiadu nie zaszkodz±, tyle jest na ich temat sprzecznych opinii ![]() A czy kto¶ przypadkiem nie wie, czym zast±piæ grahamki w UK bo jadê na wakacje a z tego co wcze¶niej widzia³am jest tam same bia³e pieczywo...? Edytowane przez MyFlava Czas edycji: 2011-06-29 o 14:04 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Cytat:
od razu radzê nie sugerowaæ tym co kole¿anka wy¿ej napisa³a odno¶nie niejedzenia kolacji, jest to kolejny bezsensowny mit na temat odchudzania.. kolacjê, tak jak i wszystkie inne posi³ki nale¿y jadaæ, bo ich regularno¶æ jest bardzo wa¿na i równie¿ przyczynia siê do tego, ¿e chudniemy ![]() a co do jad³ospisu zapraszam do przeczytania tego w±tku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=517462:-), udziela siê tam wiele osób w trakcie a tak¿e po redukcji, tak¿e ¶mia³o mo¿na wklejaæ swój jad³ospis i pytaæ o jakie¶ wskazówki, a nie zak³adaæ niepotrzebnie nowe w±tki ![]()
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-06-29 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 503
|
Jak nie bêdzie jad³a kolacji, to bêdzie g³odna i spowolni swój metabolizm. Z³y pomys³.
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziêkuje za wszystkie odpowiedzi, jednak tej w której by³o napisane ¿ebym zrezygnowa³a z kolacji, nie wziê³am do serca
![]() Z tym grejpfrutem to s³ysza³am ¿e przyspiesza spalanie t³uszczu i ze wzglêdu na ma³± zawarto¶æ cukru jest dopuszczony do zjedzenia nawet pó¼niej ![]() I jeszcze pytanie: a jaki zamiennik do jajecznicy, bo nie za bardzo lubiê jajka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
hm no skoro nie jajka, to np jakie¶ sa³atki z tuñczykiem lub jak±¶ inn± chud± rybk±/kurczakiem/ wêdlin± , serki homo/wiejskie/twarogowe z warzywami (najlepsza taka kombinacja jak± jad³am to warzywa zapiekane pod serkiem wiejskim, wiejski siê wtedy tak fajnie rozpuszcza i ci±gnie jak ¿ó³ty ser
![]()
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-06-29 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jutro bêdê próbowaæ ![]() Dziêkujê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 900
|
az sama sprobuje bo brzmi smakowicie a jaki to serek ma byc dokladnie? i normalnie zalac warzywka nim na patelni? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
no normalny serek wiejski, ja najbardziej lubiê z Pi±tnicy, jednak uwa¿am, ¿e to obojêtne, jaki komu najbardziej smakuje
![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 900
|
Cytat:
dzieki jak wroce do domu od razu zrobie brzmi smakowicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj moje jedzenie wygl±da³o nastêpuj±co:
I ¶niadanie - grahamka z pomidorem bo innych warzyw nie mia³am II ¶niadanie - pó³ jogurtu naturalnego z musli i porzeczkami obiad - gotowany kalafior podwieczorek - grejfrut kolacja - puszka tuñczyka z sa³at± i pomidorem Nie wiem dlaczego, ale ju¿ od wczoraj nie starcza mi tyle co jem. Zrobi³am siê g³odna i tylko szukam jaki¶ przek±sek. Dzisiaj miêdzy posi³kami zjad³am marchewkê i trochê tuñczyka i tylko czekam na nastêpny posi³ek... A waga ani drgnie - 54.1 kg. Mam nadzieje ¿e moja waga wa¿y prawid³owo ... Nie wiem dlaczego ale w ogóle nie zmniejszy³y mi siê cm, nigdzie i dodatkowo spodnie wydawa³y siê trochê cia¶niejsze. ¬le siê czuje ze swoim cia³em, niby wagê mam prawid³ow± ale t³uszczu dos³ownie wszêdzie, nie ma miejsca bez problemowego i wygl±da to bardzo nieproporcjonalnie. Moim celem jest schudn±æ przez te wakacje, ale co¶ czuje ¿e nic z tego nie wyjdzie. Cwiczê, je¿d¿ê rowerem, wiêc o co tu chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
po pierwsze to ona katuje swoj± trzustkê, ca³y dzieñ wêgle, wêgle, wêgle i insulina czyli g³ód szaleje
![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 584
|
MyFlava, za du¿o wêglowodanów. Dlatego jeste¶ g³odna i dlatego nie chudniesz. Jedz bia³ko i du¿o t³uszczu, a gwarantujê Ci, ¿e spalisz tkankê t³uszczow±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
Cytat:
ja nie jadam, bo strasznie obni¿aja poziom glukozy, a ja mam sklonnosci do hipoglikemii odnosnie jadlospisu: tragicznie malo bialka
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 551
|
Co do tej kolacji, to mia³am na my¶li posi³ki o 22.00. Jedzenie o 18-19 to jak najbardziej, je¶li kto¶ nazywa to kolacj±. Ja na to mówiê "obiad"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.