|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja - List otwarty do Władz RP
Podpiasałam.
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
mhm. też podpisałam
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisałam ale nie sądzę żeby to przeszło w sejmie. Nawet kościół wypowiadał się, że wcale tego nie popierają. LPR zniknie z życia politycznego po jakichkolwiek wyborach i za wszelką cenę starają się jakoś wyróżnić.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
4109
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie... jedynym(chyba) plusem przyśpieszonych wyborów byłoby to, że LPR nie weszła by do sejmu i pogrążyła się w otchłani dziejów wraz ze swym liderem...
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Podpisalam.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
podpis nr 4241. Przejrzalam strone tej federacji i nie popieram w calosci jej pogladow, bo uwazam, ze to bawienie sie w pusta obyczajowke, ale poniewaz petycja byla odniesiona do czegos konkretnego i uzasadniona w sposob dla mnie spojny i logiczny, to podpisalam.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
podpisane
Ciemnogród nam się z Ojczyzny robi kochane Wizażanki... niedobrze... |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podpisane. Heh, Polska jaka jest to jest, ale chciałam tu zostać na zawsze, nigdzie nie wyjeżdżać. A teraz? Żeby mieć dziecko bez obaw w razie "W" - trzeba sobie je zrobić za granicą a potem będzie narzekanie, że nam robotnicy spier... - czyli kto będzie robił na nasze emerytury.
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też podpisałam
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Podpisałam.
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
oczywiscie
,wybaczcie ale nie przyloze reki do zabijania,jak to niektorzy nazywaja "zapłodnionej komórki jajowej, zarodka i płodu".Takie jest moje zdanie i juz. Pozdrawiam
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie podoba mi się do końca pomysł LPR. Są sytuacje, kiedy aborcja jest nieunikniona. To wszystko jest trudne. Ja jestem osobą wierzącą, dlatego się nie podpisałam. Wiem, jednak, że w życiu są różne sytuacje. Trudna jest ta nasza kobiecość. Pozdrawiam wszystkie Wizażanki. Te, które się podpiszą i te, które tego nie zrobią...
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście podpisałam
A swoją drogą.... Jestem wściekła!!! ---> "Co z tą Polską?!"
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisane
4143 podpis.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
4146. popieram i mam nadzieję, że ten idiotyzm z całkowitym zakazem aborcji nie przejdzie. komu się aborcja nie podoba, kto nie akceptuje, uważa za morderstwo, niech nie przeprowadza. jego sprawa. ale o MOIM brzuchu będę decydować tylko ja i nikt inny i władzom i państwu wara od tego. mieli by prawo się wtrącać, gdyby - powiedzmy - jestem w nieplanowanej ciąży, a państwo, które mi zakazuje aborcji - udziela mi pomocy i GWARANTUJE mi warunki do wychowania dziecka. tymczasem oni chcą zakazać przerywania ciąży a dalej losem dzieci i matek się absolutnie nie interesują! niech coś najpierw zrobią konkretnego a nie krzyczą o obronie życia. niech dbają o to życie, które już jest. niech poprawią standardy życia ludzi, którzy ledwo wiążą koniec z końcem albo żyją w nędzy - także z dziećmi. bo o te dzieci już się państwo nie martwi. tak samo jak o dzieci z domów dziecka. niech kobieta ma możliwość pracy za uczciwe wynagrodzenie, także po urodzeniu dziecka. wybaczcie, że się rozpisałam, ale jestem wściekła! łatwo jest za przeproszeniem drzeć mordę w rządzie, że kobieta decydująca się na aborcję to morderczyni. łatwo wycierać sobie pysk hasełkami o obronie życia, bezbronnego, "życia w łonie matki" itede. ale jak trzeba by pomóc temu życiu, kiedy już pojawi się na świecie, to się chowa głowę w piasek.. żałosne. kocham Polskę, i nie chcę z Niej wyjeżdżać na stałe. mam szacunek do kraju i jego historii. nawet naród polski nie jest aż tak zły, straszny i głupi, jak go czasem malują. ale o rządzie nie powiem dobrego słowa i boli mnie jego głupota, ograniczenie, ciemnota, egoizm.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Ja równiez podpisałam
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisuję się obiema łapkami pod tą wypowiedzią |
|
|
|
|
|
#49 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Podpisałam, oczywiscie. Boże, w jakim kraju my żyjemy...
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście podpisałam.
Prawda jest taka, że mam swoje zdanie na temat aborcji i tyle.
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Ano... wiecie, ja np. jestem i nie jestem za aborcją. Nie potrafiłabym zabic własnego dziecka tylko dlatego, że wpadłam. Jednak gdybym była ciężko chora, gdybym mogła umrzeć albo zostać kaleką na całe życie, albo moje dziecko miałoby poważną wadę genetyczną i nigdy nie mogło by życ bez opieki, lub gdybym została zgwałcona, to zastanawiałabym sie nad taka możliwością. Uważam, że nasze prawo teraz jest OK i nie należy go zmieniać.
Co mnie najbardziej zastanawia to fakt, że LPR popiera karę śmierci, a chce bronić życia poczętego. Coś mi tu nie gra i to ostro. Mam identyczne zdanie jak IlonaMarianna na temat ochrony życia już po tej stronie brzucha. Łatwo kogoś jest ukamieniować, tylko gorzej już ruszyć dupę i pomóc tym z łaski pańskiej dzielnym kobietom, które się zdecydowały urodzić. Bo jak zrobi aborcję to jest godna najwyższego potępienia, bo to potwór a nie matka. Jak urodzi i porzuci to jest wyrodna i brak jej instynktów i po co sie w ogóle pieprzyła. A tak serio to cały nasz system jest wyrodny i godny potępienia.
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale matke zabic tym samym mozna, bo dziecko jest wazniejsze? jakbys przeczytala caly apel na stronie federy, to bys wiedziala, ze to NIE jest petycja ZA aborcja a przeciw projektowi LPRu, by zycie nienarodzonego dziecka, płodu czy komórki jajowej przekladac nad zycie jej matki. z racji, ze blizej nam do bycia matką, niz dzieckiem nalezy sie zastanowic rozsadnie czy jednak taka ostateczna furtka bezpieczenstwa nie jest potrzebna.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie tylko nasz
Co do tematu aborcji - nie wyobrażam sobie, zeby banda obcych mi garniturówców decydowała o tym, co mam robić - tym bardziej, że mam wilekie wątpliwośći co do ich moralności
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam mieszane uczucia co do aborcji, ale uważam, że w obliczu tragedii takiej jak gwałt, ciężka choroba czy zagrożenie życia każda kobieta powinna mieć prawo wyboru. Petycję podpisałam.
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sympatyzuje z LPR.
Aborcji jestem przeciwna i nie dlatego ze Kosciol tak mowi. (Choc to tez jest powod). A rece mi opadaja i nie tylko rece, gdy czytam tak przewrotne listy otwarte
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się. Nie mówię tutaj o wpadce z własnej głupoty - ale właśnie o takich sytuacjach .... Podpisałam.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Podpisalam.
Jestem ZA aborcja, a raczej za prawem kobiety do samodzielnego decydowania o swoim zyciu i swoim ciele. Sama wiem, ze nie usunelabym ciazy, ale nie potepiam kobiet, ktore to zrobily. A Polska powoli staje sie kompletnym ciemnogrodem
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
przewrotne powiadasz?
a moze cos szerzej? ja szczerze powiedziawszy przewrotnosci z tym liscie nie widze.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.

a potem będzie narzekanie, że nam robotnicy spier... - czyli kto będzie robił na nasze emerytury.

,wybaczcie ale nie przyloze reki do zabijania,jak to niektorzy nazywaja "zapłodnionej komórki jajowej, zarodka i płodu".Takie jest moje zdanie i juz.