|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37201 | |||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, koleżanka też zrobiła zakupy![]() Cytat:
Myszko, to najlepsza wiadomość jaką usłyszałam od bardzo dawna. Serdeczne gratulacje Cytat:
Mój brat wczoraj obronił się. Ehh, same dobre wiadomości, super Piękne falki Dziękuję bardzo, jak będę w Auchun (bo chyba tam są dostępne, ale gdzieś jeszcze chyba widziałam, pewnie kupię ![]() Cytat:
![]() Seduction, widziałam wpis w dzienniku ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Pamiętam te piękne loki Cytat:
Mgiełka jest niezgodna z cg Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-06-30 o 14:26 |
|||||||
|
|
|
#37202 |
|
Zakorzenienie
|
do dziewczyn ktore sie znaja
![]() co moze byc takiego w isanie z babassu ze mi ona tak nie sluzy tzn wlosom jeszcze po zadnej odzywce nie mialam tak szzorstkich wlosow wogole siano mozna powiedziec zrobilam do niej dwa podejscie i zdecydowanie odstawiam ..nawet jak robie z niej mix odzywek czyli dodaje do niej inna robi mi to samo na glowie ![]() dodam ze nie chodzi w niej o brak silikonow bo uzywam inne tez odzywki bez silikonow jak np alterra granat czy slawny garnier avokado i jest ok a po tej masakra zreszta i tak pozniej zawsze mam silikon na glowie bo jako bs klade swojego pantene do lokow ale on mi nawet nie pomaga po isanie![]() strasznie sie na niej zawiodlam a tyle dobrego naczytalam ![]() widocznie nie kazdemu sluzy
|
|
#37203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli zostaje z samą wodą brzozową. Dzięki.
|
|
|
#37204 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam dzisiaj odżywkę Alterra z morelką. Nałożyłam dzisiaj na włoski. Zapach absolutnie cudowny
|
#37205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie, kończy mi się potters do mycia, muszę kupić coco mask, bo fajnie się nim myje I kupiłam ostatnio w biedronce szampon natei z migdałem i wanilią do zmywania cięższych olei
|
|
|
|
|
#37206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Typuję: Gliceryna - jak to humektant, jeśli w powietrzu sucho to może wysuszać Olej z babassu - olej niewnikający, wosk, prawie jak parafina - używasz niewnikających w mamowej BD ale to oleje. Masło shea też tak może robić (garnier karite) (doczytałam że Tobie służy ale informacyjnie) IPA - alkohol, niby tak skomponowane że nie powinien wysuszać ale jest go na tyle że mój skalp reaguje. Twoje włosy mogą być bardziej wrażliwe niż nierozjaśniane. Używałaś Potters? Tam też jest IPA, chyba podobna ilość Dziewczyhy, help! Mam puszaka wszech czasów :/ Wielki spuszony wilgotny hełm ;] Temp podobno 34C, wilg 11%, PR 0C Rano było ok 20, PR 2, wilg nie pamiętam, ogólnie było szaro teraz jest słońce chmury i zimny wiatr ;] Na noc oliwka BD mamowa niedużo (1szy raz) pranie wstępne: ciut szamponu Baby Cien (bez SLS, z solą ;] ) mycie właściwe Wax avocado + żel aloesowy z lidla Zamiast ręcznika arafatka = kapiące więc ścierka z szafy (1szy i 1szy) kropla mamowej BD na końce Myłam o 10.00, godzine temu dalej były wilgotne Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-06-30 o 15:35 |
||
|
|
|
#37207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może gliceryna? sporo jej w tej IsanieEdit: Hahahah spóźniłam sie widze, już wszystko napisała AjriszMarta Edytowane przez shopoholic Czas edycji: 2011-06-30 o 15:33 |
|
|
|
|
#37208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy nadają sie dziś tylko do spięcia...
|
|
#37209 |
|
Zakorzenienie
|
ajrisz mam potersa aloesowego odzywka i to samo
byc moze gliceryna wlasnie marny skutek na moich wlosach one dajaza to alterra granat
|
|
#37210 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze włoski po Altterce
![]() Zdjęcie 4 : były na pół mokre.
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-30 o 16:40 |
|
|
|
#37211 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Piękności loczki
Ja dziś z kolei miałam minimalnego puszaka. Może pomogła parafina w składzie Kompresu z Joanny? Zrobiłam wczoraj pielęgnację minimum w porównaniu do tego co robię zawsze i zupełnie nie cg ale efekt całkiem fajny: - mycie: malwa aloesowa z sls (uwielbiam ten szampon, nie plącze w ogóle) - odżywianie: na 10 minut kompres z apteczki babuni - zabezpieczanie: kupiłam pierwszy raz od roku odżywkę bs pantene (pamiętacie, że wszystkie mają takie same składy) - prawie nie harminijkowałam, tylko odcisnęłam nadmiar wody, potem plunking - odrobina czarnego żelu isany - suszenie dyfuzorem bez podpinania chłodnym powietrzem na zmianę z ciepłym z dyfuzorem i bez Rano trochę zmokłam, dopóki nie wyschłam wyglądałam strasznie, potem loki po odgnieceniu wróciły do normy. Może to moja właściwa pielęgnacja na taką wilgotną pogodę?
|
|
|
|
#37212 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak tam ? Mamy nadzieję, że sukces Cytat:
![]() ![]() Podobają mi się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję
|
|
#37213 |
|
Raczkowanie
|
A czy ta Isana też się nadaje do mycia, czy raczej nie ?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,41047,isana-hair-seidenglanz-spulung.html&next=1 *Basia* seduction dziękuję
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-30 o 18:03 |
|
|
|
#37214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz ja stosuje zima i lato ...
|
|
|
#37215 |
|
Strażnik Wizażu
|
Ale śliczne pierścionki
może popróbuj ze spinkami?
|
|
|
|
#37216 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nie było do loków i fal, kupiłam inną. Ale to nie ma znaczenia, bo wszystkie mają identyczne składy ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#37217 |
|
Rozeznanie
|
Ta odżywka pachnie różą? Jak tak to miałam ją raz, ale czy do mycia się nadaje to nie wiem.
|
|
|
|
#37218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi raczej o radę, co mogę stosować na noc do plunkingu, aby rano tylko rozpuścić i np. poprawić żelem lnianym bo nie wiem, czy odżywka się nadaje, aby tych włosów nie przeciążyć
|
|
#37219 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#37220 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Na deszczową, wilgotną pogodę najlepiej zabezpieczać włosy odżywkami z bogatym emolientowym składem (niektóre mogą jednak przeciążyć). W tej kwestii za mądra nie jestem Szukałabym odpowiedzi w tych miejscach: Jak reanimować włosy następnego dnia? Przyczyny puchu cz.I Przyczyny puchu cz.II Summerizing Your Curls = Przygotuj swoje loki na lato Jak się ma wilgotność powietrza (mierzona punktem rosy) do humektantów w kosmetykach. Chyba tyle
|
|
|
|
|
#37221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za linki, idę poczytać to i wiele więcej A możesz podać przykład takiej emolientowej odżywki? ![]() mam ochotę znowu na zakupy, żel aloesowy kupiony, za Joankami TŻ jutro zobaczy, jak nie znajdzie to zaatakuję jeszcze Maximę, a potem chyba tylko internet
|
|
#37222 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A właśnie tak słyszałam że niektóre oleje są dobre przeciw rozstępom i w związku z tym mam pytanie: myślisz że na już utworzone rozstępy olej makadamia ma szansę chociaż minimalnie pomóc? Cytat:
marika161, jakie zdefiniowane pięknie spiralki ![]() Boże mój zakupoholizm osiągnął szczyt. Ostatnimi czasy dokupiłam do wszystkiego co miałam Bingo z kaszmirem i kolagenem, odżywkę Jantar, żel Rabka Spa, piankę FC i balsam FC. Oszalałam ![]() Ale za to odkryłam swój złoty zestaw stylizatorów na dużą wilgotnośc mianowicie pianka FC rano po myciu, a do reanimacji żel Rabka Spa. W ogóle ten żel kupiłam pod wpływem forum, bo parę stron wcześniej któraś z was pisała o nim bardzo dobrze i okazuje się, że faktycznie jest super. Wcale nie skleja
|
|
#37223 |
|
Raczkowanie
|
DMkAnia dziękuję
![]() Miss Transept również dziękuję za komplement Od razu pokochałam tę odżywkę. Po pierwsze za zapach, po drugie za dobre nawilżanie już po pierwszym użyciu Miss Transept a ja myślałam, że przesadzam z kosmetykami mając trzy odżywki i trzy szampony, w tym jeden w malutkiej buteleczce
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-06-30 o 20:18 |
|
|
|
#37224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(przez ostatni tydzień kupiłam dodatkowo 12 książek, trzymajcie mój portfel Mam piankę FC, ale muszę zobaczyć jak ona tam ze składem stoi - może podpatrzę Twój zestaw na wilgotność i okaże się dla mnie także super
|
|
#37225 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Najbardziej popularna to garnier awokado z masłem shea czy choćby alterra morelowa
![]() Na puch dodaję też do odżywki kapkę masła shea lub tucumy czy oleju kokosowego albo innego. To by było zgodne z cg. Ale i tak poczekaj na bardziej biegłe w tych sprawach dziewczyny |
|
|
|
#37226 |
|
Zakorzenienie
|
I pewnie zaopatrzę się w ten olejek z rossmana dla mam
![]() Cudne, cudne zakrętaski ![]() Dziewczyny, nie kupiłam od 2 miesięcy żadnej odżywki ani maski, czas się poprawić
|
|
|
|
#37227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie miałam zadać pytanie odnośnie masła shea: czytam przetłumaczony artykuł "Najlepsze 5 składników nawilżających i nie tylko" i o maśle shea pisze: "Najlepiej sprawdza się na: Suchych, cienkich włosach; typ 3b i wyżej. Cienkie włosy? Trzymaj się z daleka, albo szukaj w produktach które mają go dalej na liście składników." To jak z tym jest? Lepsze jest dla tych cienkich włosów, czy jednak nie? ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
#37228 | |||
|
Zakorzenienie
|
marika - cuudoo
Jaki Ty masz kolor właściwie? Bo Ci różne wychodzą ![]() Cytat:
Nie wiem dokładnie jak rozstępy, ale jeśli chodzi o blizny to niestety łatwiej zapobiegać niż leczyć. A im starsze tym gorzej. Prędzej uwierzyłabym w działania zmasowanej kuracji typu złuszczanie masaże a olejek jako nawilżająca wisienka na torcie Cytat:
dobrymi emolientami są też silikony i parafina Np Lorys, Ziaja Cytat:
Każdy powód jest dobry żebyś się teraz rozpieszczała ![]() Że nie do cienkich, shea jest baaardzo ciężkie |
|||
|
|
|
#37229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Lorys odpada, bo nie chcę używać silikonów (a chyba każdy ma?) ![]() idę czytać dalej i pewnie będę mieć znowu milion pytań
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-30 o 21:09 |
|
|
|
|
#37230 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znalazłam Lorysa 100% CG, ale są bez silikonów a jedynie z małą ilością q/pq (avocado, bambus keratyna, ceramides, czosnek, jaborandi, naturaloe) a citro force ma silikon cykliczny (zmywalny wodą/odparowuje) za zapachem
Kwestia raczej parafiny, bo ciężka jak piernik a tu jej dużo. Zmywalność nie jest jednoznacznie opisana (czy trzeba SLS czy nie) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

Prostych kłaków pewnie nie chcecie oglądać :P
Jak on tak mówi, to musi być różnica - a ja też ją widzę, bo włosy coraz mniej sianowate i się kręcą 
od jutra Alterrki w promocji i bodajże Isana
, koleżanka też zrobiła zakupy
może woreczek treningowy dać?

jeszcze po zadnej odzywce nie mialam tak szzorstkich wlosow wogole siano mozna powiedziec zrobilam do niej dwa podejscie i zdecydowanie odstawiam ..nawet jak robie z niej mix odzywek czyli dodaje do niej inna robi mi to samo na glowie 

Może gliceryna? sporo jej w tej Isanie

byc moze gliceryna wlasnie 

? Mamy nadzieję, że sukces