![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
Do mnie nie przyjdzie mój dobry przyjaciel, ale wiem dlaczego: nie darzą się sympatią z TŻ-em....
Najbardziej jestem zawiedziona jak nie przychodzą osoby na których mi zależy ![]()
![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no dokładnie, tylko do celów statystycznych... dziewczyny poradźcie mi coś jak te dzieci rozsadzić... byłam dziś na sali i jedyne co wymyśliliśmy to żeby te starsze dzieci (które same potrafią jeść) posadzić razem, a te maluchy których trzeba pilnować podczas jedzenia to obok rodziców, lub nawet na kolanach.... nie wiem, ale chyba nic sensowniejszego nie wymyślimy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
Minini- my zrobiliśmy tak samo i to najlepszy pomysł jaki może być
![]()
![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
u nas tez dziś odmówiła mi koleżanka na której obecności mi bardzo zależało...
dzisiejszy dzień był okropny, duszno,nie było czym oddychać aw pracy to już wcale mi się siedzieć nie chce , dobrze że jeszcze tylko 2 dni i urlop mrowinka Ty uczysz w szkole ? chyba pójdę na nauczycielkę, jestem stworzona do 2 - 3 miesięcznych wakacji, to mój pierwszy rok pracy po studiach i nieprzyzwyczajona jestem
![]() |
#366 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A w tym roku wolne wyjątkowo długie, bo od początku czerwca (najpierw miesiąc zwolnienia, potem wakacje) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
Mrowinka, a czego uczysz?
![]()
![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27832187]Tak, uczę
![]() ![]() A w tym roku wolne wyjątkowo długie, bo od początku czerwca (najpierw miesiąc zwolnienia, potem wakacje) ![]() jaki przedmiot i szkoła podstawowa , gim, liceum ? zastanawiam sie nad nauczaniem matematyki w podstawówce chyba najlepiej
![]() |
#369 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przepraszam Was, ze nie odniosę się do Waszych postów imiennie, ale wcześniej zżarło mi wielkieeego posta, a teraz się czuję bardzo źle i zaraz się kładę spać...
Po pierwsze dziękuję każdej z Was za tak miłe słowa i tyle komplementów! ![]() ![]() ![]() Któraś z Was pytała, czy mi suknia nie przeszkadza w trakcie cdhodzenia. Otóż nie ![]() Amelko- suknię kupowałam w Madonnie na Marszałkowskiej w Warszawie. ![]() Jeśli chodzi o USC, to nas pytali np. na czyim jesteśmy utrzymaniu ![]() My za zapowiedzi nic nie zapłaciliśmy, bo w tym samym dniu zapłaciliśmy za ślub. Nas ta przyjemność wyniosła 500 zł, dla parafian 300. Jeszcze trzeba zapłacić kościelnemu i organiście osobno. A w ramach ciekawostki, to powiem Wam, że w parafii mojej kuzynki, która mieszka pod Poznaniem w niedużym mieście, proboszcz woła ponad 1000 zł ![]() Ja do spowiedzi też się bałam iść, bo z P. mieszkamy razem już 4 lata. Poza tym mój P. kilka miesięcy poszedł sobie ot tak do spowiedzi i rozgrzeszenia z tego powodu nie dostał. Na szczęście tym razem trafiliśmy na wyrozumiałego księdza, był miły i bez problemu dał nam rozgrzeszenie. Niestety nam proboszcz kazał mieć dwie spowiedzi, więc za dwa tygodnie czeka nas kolejny stres... Pisałyście też coś o tych ciastach. Sporo zamawiacie! Z tego co ja się orientuję, to my będziemy mieć szarlotkę, sernik, rogaliki i owoce. Plus oczywiście tort. Aha, kwiatuszku, dla mnie ten welon nie jest absolutnie żółty! Koniecznie weź go na przymiarkę sukni, as póki co nie stresuj się niepotrzebnie ![]() A długi welon jest świetnym rekwizytem na sesjach plenerowych, więc się wiele nie namyślaj, tylko kupuj ![]() Ja dzisiaj miałam ostatni egzamin i jutro jadę do domu ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że choć raz dziennie uda mi się do Was zerknąć i poczytać, jak Wam ostatnie przygotowania idą. Trzymam za Was kciuki i życzę dużo pozytywnego nastawienia ![]()
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Zadomowienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27836149]Uczę języka polskiego w podstawówce i chwalę sobie tę pracę
![]() ![]() Gimnazjum to chyba najgorsze co może być dla nauczyciela. Rozwydrzona ta młodzież, że aż żal. Pamiętam jak u mnie w klasie zwłaszcza chłopaki zachowywali się wobec nauczycieli... Najciężej miała pani od angielskiego- w jednej klasie rzucali w nią skórką od banana ![]() a nasza wychowawczyni mawiała: najgorszemu wrogowi nie życzę żeby musiał cudze dzieci uczyć surową jesteś nauczycielką? ![]() edit: za 2 godziny jadę wybrać bukiet i zastanawiam się między tymi dwoma:
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-06-30 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#374 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
dzięki za szybką odp
![]() ![]() edit: znalazłam jeszcze inne zdjęcia tego pierwszego
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-06-30 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to do Ciebie musi przemawiać ![]() A co do koloru... Wybierz lekko ecru róże (śmietankowe) i nic nie będzie wyglądać żółto ![]() A ja zamówiłam ciasto i tort ![]() ![]() Zatem tort będzie trzypiętrowy: u góry ananasowy, w środki węgierski, na dole cytrynowy (chciałam cytrynę z ananasem odwrotnie, ale ananas nie utrzymałby reszty). Z ciasta odrzuciliśmy kostkę adwokat, z reszty mamy kostkę królewską i truskawkową po pół blachy, a czarny las, serniki i jabłecznik po 1/4 blachy. Razem dwie blachy, co daje ok. 160 porcji (po 1,5 porcji na osobę). Powoli wszystko się układa ![]() W przyszłym tygodniu spotkanie z zespołem i na sali, może też z fotografem. No i będę zamawiać kwiaty - bukiet, na samochód itp. A wciąż nie mam koncepcji ![]() Jutro fryzura próbna i pierwsza przymiarka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. Widzę, że Wam też ludzie odmawiają
![]() My to jesteśmy załamani ![]() Do jutra mamy czas potwierdzeń, a jeszcze większa część osób się w ogóle nie określiła. Nie wiem czy nie będziemy kogoś dopraszać jeszcze na ostatnią chwilę. To jest przykre, że niektórzy ludzie zaproszenie na wesele traktują jak problem, a nie wyróżnienie ![]() Wczoraj moja kumpela (w sumie przyjaciółka od podstawówki) napisała że Jej z Mężem nie będzie a ni na ślubie ani na weselu, bo jest w 4 tygodniu ciąży i musi się oszczędzać, poza tym nie ma z kim zostawić swojej pierwszej córki ![]() Nie pisaliśmy Jej córeczki na zaproszeniu, bo z reguły znajomych z dziećmi się nie prosi. Napisała, że jeszcze porozmawia z mężem. Ale szczerze to wątpie. Odkąd wyjechałam z Polski (prawie 2 lata) z wieloma osobami urwał się kontakt i teraz właśnie okazuje się kto jest kim ![]() ![]() W sobotę dziewczyny szykują mi panieńskie tutaj to się trochę wyluzuję ![]() W następną niedziele lecimy już do Polski i będzie wir przygotowań ![]() A tydzień przed ślubem następne panieńskie ![]() To się nazywa życie ![]()
![]() |
#381 | ||
Zadomowienie
|
a co tu dzisiaj tak cicho??
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas też jutro mija termin potwierdzeń. Telefon dzwoni jak oszalały, nie nadążam odbierać ![]() żartuję ![]() ![]() najbardziej dziwi mnie kuzynka, która bierze ślub w sobotę i powinna rozumieć o co chodzi, ale niestety ani ona ani nikt z jej rodziny również nie raczył potwierdzić zamówiliśmy dziś obrączki ![]() ![]() ![]() Zamówiłam tez bukiet. W końcu wyszło, że będzie mieszanka tych dwóch, które pokazywałam rano. Facet w kwiaciarni zaczął rzucać takimi nazwami kwiatów, że do końca nie wiem jak to będzie wyglądało ![]() ![]() Za bukiety + butonierki maksymalnie wyjdzie 420zł.
![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, sporo mi się wydaje, bo to znaczy, że bukiet masz za ponad 200zł, a ja tyle mam maksymalnie przeznaczone ![]() No zobaczymy, ja zamawiam w przyszłym tygodniu... Dziewczyny, trzymajcie jutro mega mocno kciuki! O 10.30 mam próbne czesanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
Aaby- trzymam kciuki
![]() ![]() Mnie z wami od jutra na razie nie ma, nie wiem jak to nadrobię ![]() buziaczki ![]()
![]() |
![]() |
#384 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej,
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My się liczyliśmy z tym, że odpadną osoby, bo zawsze tak jest Pokaż obrączki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#385 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() podpisaliśmy juz wszystko u księdza, świadkowie też i daliśmy mu kasę. W sumie za mszę dostał 400 zł. I organista 150 zł, więc powinni być zadowoleni ![]()
![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- szukam właśnie inspiracji na teledysk ślubny - macie może jakieś ulubione linki ?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ja mam ślub 9 lipca tez pogodę zapowiadają nieciekawą. Trzymam kciuki za sobotnie pary żeby chodź nie padało
![]() Mam do was pytanie czy macie kotyliony dla gości i księgę żeby się ludzie wpisywali bo ja się waham i w sumie nie wiem co robić kupować czy nie :/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.