Lipcowe Panny Młode - część II - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 20:06   #361
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II

Cytat:
Napisane przez MagdaLena8504 Pokaż wiadomość
Z tym wykształceniem i pracą rodziców to małe przegięcie.... , no ale cóż przecież to Polska...

Znów kolejna para potwierdziła, że.. nie przyjdzie , no cóż... u nas do juta mają goście potwierdzać, a w sobotę jedziemy do sali weselnej wszystko dopinać na przedostatni guzik
u nas tez...przed chwila zadzownila kolezanka.odmówiło już 8 osob z mojej strony...szkoda
Stary 2011-06-29, 20:51   #362
MagdaLena8504
Raczkowanie

Do mnie nie przyjdzie mój dobry przyjaciel, ale wiem dlaczego: nie darzą się sympatią z TŻ-em....
Najbardziej jestem zawiedziona jak nie przychodzą osoby na których mi zależy

MagdaLena8504 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 20:55   #363
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Powiedzcie szczerze czy on wygląda na stary i zżółknięty? Na zdjęciach jeszcze nie wygląda tak źle i już sama nie wiem czy przypadkiem nie przesadzam. chyba udziela mi się stres...
ja też nie zauważyłabym że on nie jest biały gdybyś nie napisała!

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość

Ja nie wiem po co im w ogóle takie informacje
no dokładnie, tylko do celów statystycznych...

dziewczyny poradźcie mi coś jak te dzieci rozsadzić... byłam dziś na sali i jedyne co wymyśliliśmy to żeby te starsze dzieci (które same potrafią jeść) posadzić razem, a te maluchy których trzeba pilnować podczas jedzenia to obok rodziców, lub nawet na kolanach.... nie wiem, ale chyba nic sensowniejszego nie wymyślimy
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 21:03   #364
MagdaLena8504
Raczkowanie

Minini- my zrobiliśmy tak samo i to najlepszy pomysł jaki może być

Stary 2011-06-29, 21:14   #365
Aaamelkaa
Zakorzenienie

u nas tez dziś odmówiła mi koleżanka na której obecności mi bardzo zależało...

dzisiejszy dzień był okropny, duszno,nie było czym oddychać aw pracy to już wcale mi się siedzieć nie chce , dobrze że jeszcze tylko 2 dni i urlop

mrowinka Ty uczysz w szkole ? chyba pójdę na nauczycielkę, jestem stworzona do 2 - 3 miesięcznych wakacji, to mój pierwszy rok pracy po studiach i nieprzyzwyczajona jestem

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 21:21   #366
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
mrowinka Ty uczysz w szkole ? chyba pójdę na nauczycielkę, jestem stworzona do 2 - 3 miesięcznych wakacji, to mój pierwszy rok pracy po studiach i nieprzyzwyczajona jestem
Tak, uczę Wakacje to ogromny plus tej pracy
A w tym roku wolne wyjątkowo długie, bo od początku czerwca (najpierw miesiąc zwolnienia, potem wakacje)
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 21:32   #367
MagdaLena8504
Raczkowanie

Mrowinka, a czego uczysz?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 21:38   #368
Aaamelkaa
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27832187]Tak, uczę Wakacje to ogromny plus tej pracy
A w tym roku wolne wyjątkowo długie, bo od początku czerwca (najpierw miesiąc zwolnienia, potem wakacje) [/QUOTE]
jaki przedmiot i szkoła podstawowa , gim, liceum ?
zastanawiam sie nad nauczaniem matematyki w podstawówce chyba najlepiej

07-04-2015 Kamiś

Stary 2011-06-29, 22:09   #369
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Dziewczyny, przepraszam Was, ze nie odniosę się do Waszych postów imiennie, ale wcześniej zżarło mi wielkieeego posta, a teraz się czuję bardzo źle i zaraz się kładę spać...

Po pierwsze dziękuję każdej z Was za tak miłe słowa i tyle komplementów! Naprawdę mnie zaskoczyłyście taką reakcją, oczywiście mega pozytywnie Obiecuję po weselu wstawić jakieś zdjęcie
Któraś z Was pytała, czy mi suknia nie przeszkadza w trakcie cdhodzenia. Otóż nie Też się tego bałam, ale pomimo tego, że suknia jest leista to nie majta mi się między nogami.

Amelko- suknię kupowałam w Madonnie na Marszałkowskiej w Warszawie.

Jeśli chodzi o USC, to nas pytali np. na czyim jesteśmy utrzymaniu A w wykształceniu podałam, że wyższe, chociaż jestem dopiero w trakcie studiów magisterskich.

My za zapowiedzi nic nie zapłaciliśmy, bo w tym samym dniu zapłaciliśmy za ślub. Nas ta przyjemność wyniosła 500 zł, dla parafian 300. Jeszcze trzeba zapłacić kościelnemu i organiście osobno.
A w ramach ciekawostki, to powiem Wam, że w parafii mojej kuzynki, która mieszka pod Poznaniem w niedużym mieście, proboszcz woła ponad 1000 zł

Ja do spowiedzi też się bałam iść, bo z P. mieszkamy razem już 4 lata. Poza tym mój P. kilka miesięcy poszedł sobie ot tak do spowiedzi i rozgrzeszenia z tego powodu nie dostał. Na szczęście tym razem trafiliśmy na wyrozumiałego księdza, był miły i bez problemu dał nam rozgrzeszenie. Niestety nam proboszcz kazał mieć dwie spowiedzi, więc za dwa tygodnie czeka nas kolejny stres...

Pisałyście też coś o tych ciastach. Sporo zamawiacie! Z tego co ja się orientuję, to my będziemy mieć szarlotkę, sernik, rogaliki i owoce. Plus oczywiście tort.

Aha, kwiatuszku, dla mnie ten welon nie jest absolutnie żółty! Koniecznie weź go na przymiarkę sukni, as póki co nie stresuj się niepotrzebnie
A długi welon jest świetnym rekwizytem na sesjach plenerowych, więc się wiele nie namyślaj, tylko kupuj

Ja dzisiaj miałam ostatni egzamin i jutro jadę do domu Wreszcie! Już mi ta stolyca trochę bokiem wychodzi Przede mną jeszcze tylko pakowanie (nienawidzę...) i dość długa droga...
Mam nadzieję, że choć raz dziennie uda mi się do Was zerknąć i poczytać, jak Wam ostatnie przygotowania idą.

Trzymam za Was kciuki i życzę dużo pozytywnego nastawienia
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:09   #370
Malinum
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie... mówisz że nie zachwyca ale z jakiego powodu? bo jest ecru czy tak ogólnie? Bo widzę że mamy z tej samej firmy..
Nie zachwyca tak ogólnie W sensie ten model, jak zobaczyłam go na żywo to stwierdziłam, że muszę go wymienić na inny. Co do koloru akurat u mnie ecru pasuje o wiele lepiej, przy białym welonie za mocno widać różnicę w kolorze między nim a suknią. I nie wygląda na pożółkły, ani troszkę A ten Twój welonik bardzo ładny i kolor też jak najbardziej, porównaj sobie z kolorem sukni czy wszystko pasuje i czy Tobie odpowiada.
Malinum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 07:42   #371
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MagdaLena8504 Pokaż wiadomość
Mrowinka, a czego uczysz?
Cytat:
jaki przedmiot i szkoła podstawowa , gim, liceum ?
zastanawiam sie nad nauczaniem matematyki w podstawówce chyba najlepiej
Uczę języka polskiego w podstawówce i chwalę sobie tę pracę Wcześniej uczyłam w gimnazjum - porażka
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 08:10   #372
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27836149]Uczę języka polskiego w podstawówce i chwalę sobie tę pracę Wcześniej uczyłam w gimnazjum - porażka [/QUOTE]

Gimnazjum to chyba najgorsze co może być dla nauczyciela. Rozwydrzona ta młodzież, że aż żal. Pamiętam jak u mnie w klasie zwłaszcza chłopaki zachowywali się wobec nauczycieli... Najciężej miała pani od angielskiego- w jednej klasie rzucali w nią skórką od banana
a nasza wychowawczyni mawiała: najgorszemu wrogowi nie życzę żeby musiał cudze dzieci uczyć

surową jesteś nauczycielką?

edit: za 2 godziny jadę wybrać bukiet i zastanawiam się między tymi dwoma:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (47,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (30,0 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-06-30 o 08:17
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 08:20   #373
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Sam bukiet zdecydowanie ładniejszy drugi, tylko ten mysi ogonek do ręki Gdyby dało się go zakończyć tak, jak pierwszy, to brałabym od razu!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 08:31   #374
Konto usunięte

Cytat:

Czy surową? Chyba nie mnie to oceniać Ale nie, raczej nie jestem surowa.

Ten drugi bukiet ładniejszy
Stary 2011-06-30, 08:33   #375
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

dzięki za szybką odp jeśli wezmę ten drugi to na pewno zrobiłabym z normalną rączką a nie tym cienkim ogonkiem a myślicie, że perłowa sukienka nie będzie wyglądała żółto przy nim? bo chyba jest biały...

edit: znalazłam jeszcze inne zdjęcia tego pierwszego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jjkjnk.jpg (23,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vfffff.jpg (19,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet1.jpg (8,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet2.jpg (9,7 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-06-30 o 08:49
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 09:00   #376
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki za szybką odp jeśli wezmę ten drugi to na pewno zrobiłabym z normalną rączką a nie tym cienkim ogonkiem a myślicie, że perłowa sukienka nie będzie wyglądała żółto przy nim? bo chyba jest biały...

Kwiatuszku, kwiatki nigdy nie są tak śnieżnobiałe, jak na tych zdjęciach. Z tych bukietów umiem rozpoznać różę i eustomę i uwierz mi, że one są takie bardzie kremowe Zresztą kwiaciarka Ci na pewno doradzi. Weź ze sobą zdjęcie sukni, dodatków i tego przykładowego bukietu
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 09:02   #377
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

Wciąż uważam, że drugi zdecydowanie ładniejszy
Ale to do Ciebie musi przemawiać

A co do koloru... Wybierz lekko ecru róże (śmietankowe) i nic nie będzie wyglądać żółto

A ja zamówiłam ciasto i tort Niestety cukiernia przyjmuje zamówienia tylko do 16 i w żaden dzień byśmy nie zdążyli, więc złożyłam on-line (okazało się, że pracuje tam moja kumpela - jaki ten świat mały ).
Zatem tort będzie trzypiętrowy: u góry ananasowy, w środki węgierski, na dole cytrynowy (chciałam cytrynę z ananasem odwrotnie, ale ananas nie utrzymałby reszty). Z ciasta odrzuciliśmy kostkę adwokat, z reszty mamy kostkę królewską i truskawkową po pół blachy, a czarny las, serniki i jabłecznik po 1/4 blachy. Razem dwie blachy, co daje ok. 160 porcji (po 1,5 porcji na osobę).

Powoli wszystko się układa
W przyszłym tygodniu spotkanie z zespołem i na sali, może też z fotografem. No i będę zamawiać kwiaty - bukiet, na samochód itp. A wciąż nie mam koncepcji
Jutro fryzura próbna i pierwsza przymiarka A pojutrze panieński

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-06-30, 10:14   #378
asia_z
Zakorzenienie

hej dziewczyny ja co prawda jeszcze 2 dni, juz w zasadzie wszystko gotowe, ale mam doła bo pogody nie ma na sobotę zapowiadają deszcz i jest lipa jak nic. Moja mama załamana, ja w sumie nie lepiej. Dzisiaj dokupiliśmy tylko kieliszki do tłuczenia, i już wszystko. Wczoraj byłam na paznokciach. No i teraz czekac na sobotę i modlić sie o cud
Stary 2011-06-30, 11:30   #379
avilla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja co prawda jeszcze 2 dni, juz w zasadzie wszystko gotowe, ale mam doła bo pogody nie ma na sobotę zapowiadają deszcz i jest lipa jak nic. Moja mama załamana, ja w sumie nie lepiej. Dzisiaj dokupiliśmy tylko kieliszki do tłuczenia, i już wszystko. Wczoraj byłam na paznokciach. No i teraz czekac na sobotę i modlić sie o cud
Rozumiem. Też mam ślub w sobotę, a według tvn meteo sytuacja nie wygląda najlepiej. Chyba trzeba biec dokupić jakiś żakiet
avilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 11:43   #380
kakunia6
Raczkowanie

Hej dziewczynki. Widzę, że Wam też ludzie odmawiają
My to jesteśmy załamani Już kilkanaście osób nam odmówiło.
Do jutra mamy czas potwierdzeń, a jeszcze większa część osób się w ogóle nie określiła.
Nie wiem czy nie będziemy kogoś dopraszać jeszcze na ostatnią chwilę.
To jest przykre, że niektórzy ludzie zaproszenie na wesele traktują jak problem, a nie wyróżnienie
Wczoraj moja kumpela (w sumie przyjaciółka od podstawówki) napisała że Jej z Mężem nie będzie a ni na ślubie ani na weselu, bo jest w 4 tygodniu ciąży i musi się oszczędzać, poza tym nie ma z kim zostawić swojej pierwszej córki To już napisałam żeby wzięła tą córkę z sobą. To żaden problem przecież!!
Nie pisaliśmy Jej córeczki na zaproszeniu, bo z reguły znajomych z dziećmi się nie prosi. Napisała, że jeszcze porozmawia z mężem. Ale szczerze to wątpie. Odkąd wyjechałam z Polski (prawie 2 lata) z wieloma osobami urwał się kontakt i teraz właśnie okazuje się kto jest kim Normalnie tak jest przykro, że głowa mała. Aż się poryczałam wczoraj jak głupia przez to

W sobotę dziewczyny szykują mi panieńskie tutaj to się trochę wyluzuję

W następną niedziele lecimy już do Polski i będzie wir przygotowań

A tydzień przed ślubem następne panieńskie
To się nazywa życie

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 17:47   #381
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

a co tu dzisiaj tak cicho??

Cytat:
a zobaczysz, że akurat na Twój ślub będzie ładna pogoda

Cytat:
Napisane przez kakunia6 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Widzę, że Wam też ludzie odmawiają
My to jesteśmy załamani Już kilkanaście osób nam odmówiło.
Do jutra mamy czas potwierdzeń, a jeszcze większa część osób się w ogóle nie określiła.
Nie wiem czy nie będziemy kogoś dopraszać jeszcze na ostatnią chwilę.
To jest przykre, że niektórzy ludzie zaproszenie na wesele traktują jak problem, a nie wyróżnienie
Wczoraj moja kumpela (w sumie przyjaciółka od podstawówki) napisała że Jej z Mężem nie będzie a ni na ślubie ani na weselu, bo jest w 4 tygodniu ciąży i musi się oszczędzać, poza tym nie ma z kim zostawić swojej pierwszej córki To już napisałam żeby wzięła tą córkę z sobą. To żaden problem przecież!!
Nie pisaliśmy Jej córeczki na zaproszeniu, bo z reguły znajomych z dziećmi się nie prosi. Napisała, że jeszcze porozmawia z mężem. Ale szczerze to wątpie. Odkąd wyjechałam z Polski (prawie 2 lata) z wieloma osobami urwał się kontakt i teraz właśnie okazuje się kto jest kim Normalnie tak jest przykro, że głowa mała. Aż się poryczałam wczoraj jak głupia przez to

W sobotę dziewczyny szykują mi panieńskie tutaj to się trochę wyluzuję

W następną niedziele lecimy już do Polski i będzie wir przygotowań

A tydzień przed ślubem następne panieńskie
To się nazywa życie
Bardzo dobrze Cię rozumiem, strasznie to przykre jest kiedy ludzie robia łaskę że przyjdą i wykręcają się niewiadomo czym, zwłaszcza jesli zależało na ich obecności. Ja teraz dopatruję się w tym pozytywnej strony- widzę kto był prawdziwym przyjacielem a kto fałszywym i ile dla kogo znaczę.

U nas też jutro mija termin potwierdzeń. Telefon dzwoni jak oszalały, nie nadążam odbierać
żartuję na 260 osób potwierdziło całe 4
najbardziej dziwi mnie kuzynka, która bierze ślub w sobotę i powinna rozumieć o co chodzi, ale niestety ani ona ani nikt z jej rodziny również nie raczył potwierdzić

zamówiliśmy dziś obrączki zupełnie inne niż chciałam. Jednak bez żadnych cyrkonii, z żółtego złota po bokach i białego w środku z grawerem po skosie z zewnątrz. Od środku wygrawerowane będą tradycyjnie imiona i data ślubu. ile płaciłyście za Wasze obrączki? W innym mieście widziałam podobne do naszych i były ok 200zł tańsze i dawali jeszcze śliczny pierścionek gratis ale nie mieliśmy czasu, żeby tam jechac jeszcze raz

Zamówiłam tez bukiet. W końcu wyszło, że będzie mieszanka tych dwóch, które pokazywałam rano. Facet w kwiaciarni zaczął rzucać takimi nazwami kwiatów, że do końca nie wiem jak to będzie wyglądało ryzyk fizyk Świadkowa będzie miała miniaturkę mojego bukietu.
Za bukiety + butonierki maksymalnie wyjdzie 420zł.
Stary 2011-06-30, 18:27   #382
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam tez bukiet. W końcu wyszło, że będzie mieszanka tych dwóch, które pokazywałam rano. Facet w kwiaciarni zaczął rzucać takimi nazwami kwiatów, że do końca nie wiem jak to będzie wyglądało ryzyk fizyk Świadkowa będzie miała miniaturkę mojego bukietu.
Gratulacje za kolejną załatwioną sprawę
Kurcze, sporo mi się wydaje, bo to znaczy, że bukiet masz za ponad 200zł, a ja tyle mam maksymalnie przeznaczone

No zobaczymy, ja zamawiam w przyszłym tygodniu...

Dziewczyny, trzymajcie jutro mega mocno kciuki! O 10.30 mam próbne czesanie a o 13.00 pierwszą przymiarkę Zróbcie coś, żebym miała talię osy i żeby bułki pod pachami zmieściły się sukienkę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-06-30, 18:36   #383
MagdaLena8504
Raczkowanie

Aaby- trzymam kciuki na pewno będziesz wyglądać ślicznie

Mnie z wami od jutra na razie nie ma, nie wiem jak to nadrobię

buziaczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 19:12   #384
goosia207
Zakorzenienie

Hej,

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
ja też nie zauważyłabym że on nie jest biały gdybyś nie napisała!

no dokładnie, tylko do celów statystycznych...

dziewczyny poradźcie mi coś jak te dzieci rozsadzić... byłam dziś na sali i jedyne co wymyśliliśmy to żeby te starsze dzieci (które same potrafią jeść) posadzić razem, a te maluchy których trzeba pilnować podczas jedzenia to obok rodziców, lub nawet na kolanach.... nie wiem, ale chyba nic sensowniejszego nie wymyślimy
My sadzamy prawdopodobnie między rodziców.Mamy 12 dzieci w tym jedna kuzynka ma ok.13-14 lat, więc siądzie z młodzieżą.Brata córeczka ma 6 m-cy, więc w wózku i dwójka dzieci mojej siostry to spytam jak jej wygodnie. Zostaje 8 dzieci. Tżta kuzynka ma dwójkę i powiedziała żeby młodszej absolutnie nie dawać krzesła, bo na jej kolanach siądzie.Resztę raczej m-dzy rodziców i tyle.

Cytat:
Gimnazjum to chyba najgorsze co może być dla nauczyciela. Rozwydrzona ta młodzież, że aż żal. Pamiętam jak u mnie w klasie zwłaszcza chłopaki zachowywali się wobec nauczycieli... Najciężej miała pani od angielskiego- w jednej klasie rzucali w nią skórką od banana
a nasza wychowawczyni mawiała: najgorszemu wrogowi nie życzę żeby musiał cudze dzieci uczyć

Drugi mi się bardziej podoba

Cytat:

Bardzo dobrze Cię rozumiem, strasznie to przykre jest kiedy ludzie robia łaskę że przyjdą i wykręcają się niewiadomo czym, zwłaszcza jesli zależało na ich obecności. Ja teraz dopatruję się w tym pozytywnej strony- widzę kto był prawdziwym przyjacielem a kto fałszywym i ile dla kogo znaczę.

U nas też jutro mija termin potwierdzeń. Telefon dzwoni jak oszalały, nie nadążam odbierać
żartuję na 260 osób potwierdziło całe 4
najbardziej dziwi mnie kuzynka, która bierze ślub w sobotę i powinna rozumieć o co chodzi, ale niestety ani ona ani nikt z jej rodziny również nie raczył potwierdzić

zamówiliśmy dziś obrączki zupełnie inne niż chciałam. Jednak bez żadnych cyrkonii, z żółtego złota po bokach i białego w środku z grawerem po skosie z zewnątrz. Od środku wygrawerowane będą tradycyjnie imiona i data ślubu. ile płaciłyście za Wasze obrączki? W innym mieście widziałam podobne do naszych i były ok 200zł tańsze i dawali jeszcze śliczny pierścionek gratis ale nie mieliśmy czasu, żeby tam jechac jeszcze raz

To u nas nie było tak źle. Z 132 osób nie potwierdziło ok.30. Podzwoniłam sama. W tej chwili mamy 114 i mogą tylko odpaść 2 osoby, bo jako jedyni nie dali jeszcze znać
My się liczyliśmy z tym, że odpadną osoby, bo zawsze tak jest
Pokaż obrączki

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Kurcze, sporo mi się wydaje, bo to znaczy, że bukiet masz za ponad 200zł, a ja tyle mam maksymalnie przeznaczone

Dziewczyny, trzymajcie jutro mega mocno kciuki! O 10.30 mam próbne czesanie a o 13.00 pierwszą przymiarkę Zróbcie coś, żebym miała talię osy i żeby bułki pod pachami zmieściły się sukienkę
Stary 2011-06-30, 19:13   #385
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

bukiet mam mieć maksymalnie za 220zł, bukiet świadkowej- max 170 zł i butonierki po 15zł. Facet podawał mi maksymalne ceny, mówił że prawdopodobnie będzie mniej, ale woli powiedzieć więcej a jeśli nawet wyjdzie więcej to on już od siebie po prostu dołoży.

czary mary i masz talię osy chociaż wątpię, żeby potrzebne były Ci czary będzie dobrze. Ja mam w poniedziałek przymiarkę, myślałam że schudnę ze stresu ale waga trzyma się w miejscu i ani rusz w dół. Pewnie już tak zostanie aż do ślubu
Stary 2011-06-30, 20:12   #386
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:

chciałabym bardzo dziękuje za pocieszenie

podpisaliśmy juz wszystko u księdza, świadkowie też i daliśmy mu kasę. W sumie za mszę dostał 400 zł. I organista 150 zł, więc powinni być zadowoleni teraz tylko modlic sie o pogode
Stary 2011-06-30, 20:42   #387
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym bardzo dziękuje za pocieszenie

podpisaliśmy juz wszystko u księdza, świadkowie też i daliśmy mu kasę. W sumie za mszę dostał 400 zł. I organista 150 zł, więc powinni być zadowoleni teraz tylko modlic sie o pogode
Asiu, nie martw sie tak pogodą, będzie jaka będzie, nie to jest w tym dniu najważniejsze, liczycie sie Wy , kościól i sala sa zadaszone prawda ? bedzie dobrze

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

szukam właśnie inspiracji na teledysk ślubny - macie może jakieś ulubione linki ?

07-04-2015 Kamiś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 20:48   #388
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu, nie martw sie tak pogodą, będzie jaka będzie, nie to jest w tym dniu najważniejsze, liczycie sie Wy , kościól i sala sa zadaszone prawda ? bedzie dobrze [COLOR="Silver"]
masz rację, pogoda nie jest najważniejsza. Ale martwi mnie to, że mam bolerko z krótkim rękawem i w Kościele moge zmarznąć ale cieszę się, że już zmierzamy do mety i już za 3 dni będzie po wszystkim
Stary 2011-06-30, 20:52   #389
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację, pogoda nie jest najważniejsza. Ale martwi mnie to, że mam bolerko z krótkim rękawem i w Kościele moge zmarznąć ale cieszę się, że już zmierzamy do mety i już za 3 dni będzie po wszystkim
Spoko, spoko emocje Cię rozgrzeją, zresztą wydaje mi się że nawet nie zwrócisz uwagi czy Ci ciepło czy zimno

07-04-2015 Kamiś

Stary 2011-06-30, 21:15   #390
martarr
Raczkowanie

hej dziewczyny ja mam ślub 9 lipca tez pogodę zapowiadają nieciekawą. Trzymam kciuki za sobotnie pary żeby chodź nie padało zimno wam zapewne nie będzie bo emocji będzie dużo.
Mam do was pytanie czy macie kotyliony dla gości i księgę żeby się ludzie wpisywali bo ja się waham i w sumie nie wiem co robić kupować czy nie :/
martarr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości