|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
|
|
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
Po 8-mym tygodniu??? o jaaaaaaaaaaaaaaa cie
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja wieczornie,
Ale sie dzisiaj zmachalam za wszystkie czasy, TZ jednak odkurzal, ale ogolnie w domu czysto jako tako wreszcie(choc w garderobie ciuchy lataja i nic nie moge znalezc mala troche marudna po tej szczepionce, ale dajemy rade ytlko jesc nie chce, przed kapiela pociumkala 5 minut i placz ze zmeczenia bo spiaca caly czas nieziemsko. Kapiel ok i usmiechy i w ogole, a potem placz, U i 15 minut z przerwami na malenkiego beka i zasnela tak, ze nawet nie ma szans jej wybudzic. Boje sie jednak ze bedzie spala niespokojnie bo tak po tej szczepionce spala ze pol godzinki i budzila sie, przytulilam smok i znowu spala np 15 minut... i to samo. trzymajcie kciuki! grazin Zoska tez lubi na Supermena Ps. Zostalo ci troche tej zapiekanki?Matall foty boskie i tez chce czapeczke zyrafke noooo! Daisuniu jak sie milo czyta jak twoj TZ tak pieknie bawi sie z Gabi, kto by pomyslal co? Strasznie sie ciesze, ze wszystko sie uklada. Co do karmienia w CH czy na miescie na lawce jak jest cieplo. to chyba trzeba sie przelamac po prostu, na lawce mialam opory najpierw ale teraz luzik a w tych pokojach do karmienia to total luz bo tam pelno kobiet karmiacych ![]() co do pokarmu to mroz w osobnych opakowaniach, polozna mowila ze tzreba mrozic w danym dniu i opisuje pokarm z data w ktorym byl zamrozony bo trzeba dawac dziecku ten najstarszy najpierw bo podobno pokarm sie zmienia z wiekiem dziecka. Ja mam zatem pomrozone 30 ml, 40 ml 20 ml w osobnych pudeleczkach ![]() Camomile milo sie czyta ze dzis troszke lepiej, moze sie jakos wszystko ulozy co? trzymam kciuki. Fajnie ze TZ podawal malej mleczko z butelki juz. Ja na razie sie boje podawac moje mleko z butelki, ale chyba sie przelamie. Zobaczymy. Siasiek wspolczuje gorszego dnia, przytulam! Eweska pozdrowienia dla siostry i malutkiego Nie wierze ze mezus ciagle ma focha!!!!Andziot widze, ze postepy w kapieli nagrzej prysznicem, lez goraca wode i naparuje sie cieplem w lazience![]() lece sie kapac i chyba spac o tej wczesnej porze bo nie wiem co moja corcia w nocy nam pokaze. |
|
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz zaraz... coś mi sie tu chyba obiło o oko, że sposobem na spanko jest karmienie na śpiocha o 23.00 tak?
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekam więc dalej Stasiu ![]() lecę do Tż, do jutra |
|
|
|
|
#4326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dlatego wzięłam od razu tabletki ![]() Cytat:
amarcia ja brzuszków jeszcze nie robiłam, ale dzisiaj pierwszy raz skorzystałam z hula hopu takiego z wypustkami, jutro będę miała siniaki a kręciłam tylko 10 min, a z kg to nawet się nie wypowiadam, moja waga stoi jak zaklęta na magicznych 62,5 kg i ani drgnie
|
|
#4327 |
|
Wtajemniczenie
|
tak mi powiedziala, ale nie wiem czy chodzilo jej typowo o cc czy ogolnie
|
|
#4328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę spać. Buziaki. |
|
|
|
|
#4329 |
|
Wtajemniczenie
|
aga_pe no właśnie... trzeba wujka google o te brzuszki zapytać
|
|
|
|
#4330 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() hmm wyczytałam ze mozna ALE TRZEBA OBSERWOWAC czyli jak wszystko zobaczymy jutro. mały i tak mi daje w kosc codziennei wiec nawet nie wiem czy bede wiedziec ze mu cos zaszkodzziło![]() Cytat:
ałaaaaaaaaaaaaa nie martw sie ze podałas mm lepiej to niz mialaby byc głodna. rózzne są dzieci. ale miejmy nadzieje ze sie nauczy i troche ją pokarmisz. moze jeszcze "odsypia poród" dasz rade ![]() a lepiej sie juz czujesz? Cytat:
![]() czasem mamy w wannie spokój mały siedzi i sie rozgląda ale tylko go wyciagamy to zadyma a dzzisiaj?? przed kąpielą godzina ryku rozebrałam i ... spokój... w wanience spokój przy ubieraniu spokój ![]() z tż sie na siebie patrzylismy i nie wiedzielismy co mu sie stało ![]() Cytat:
moze powiem Ci moje sposoby co działa na ryk kolkowy u nas 1. właczyc suszarke na najwyzsze obroty - zazwyczaj uspokaja w 90% przypadków 2. wiśniowa poduszka tudzież termofor tudzzież gorące pieluszki na brzuchu 3. noszenie na rękach w pozycji na samolot 4. kąpiel na brzuchu i masowanie brzucha 5. odgazowanaie dziecka przezz włozenie mu w dupkę termometru no i głównie to choc nie raz mam ryk pare godzin... i nic nie pomagaa oj cos sie moj smrodek z płaczem budzi ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- anula juz zapiekanki nie ma tz wchłonął wszystko a i ja zjadłam 2 porcje![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- daisy ciesze sie ze Twój maz ma takie fajne podejscie do Gabi
cos Ci miałam napisac jeszcze i mnie skleroza dopadła![]()
|
|
#4331 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzeci tydzień po porodzie to dobry czas na rozpoczęcie niewyczerpujących mięśni brzucha – mogą to być tradycyjne brzuszki, nożyce albo po prostu spinanie mięśni brzucha podczas wydechu.
Takiego teksta znalazłam ooooooooo |
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
aha daisy juz wiem co chciałam
Ty dalej pieluchy "1" stosujesz?? ile Gabi wazy?
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30 za niska dla takich maluszkow ![]() Cytat:
i spotkanie z dietetyczka moze zostane na stepie tzn na aero kick power![]() zobacze jaki bedzie dzien
|
||
|
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
I wiecie co? Jak popatrzyłam na cenę musteli np to się załamałam, więc... kupiłam sobie masło do ciała z ziajki mamma mia poporodowe, wcieram i mocno sobie wmawiam, ze 12 zł a działa
siła sugestii
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tez stosuje autosugestie ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- ide spac bo was nie ma ![]() mały cos niespokojnie spi ale dałam mu wisniowa poduszke i jestem uzbrojona w suszarke i nie zawaham sie jej uzyc ![]() dobranoc papa
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała też śpi ale pewnie nie za długo już a że ja zaraz na stojąco przytnę komara to właśnie dam jej U na śpiocha i zobaczę co się stanie
Do jutra
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Hey, you
Graża, Andziot, Ddaaiissyy, słowo harcerza ["wszystkie brzydkie dziewczęta, idą do harcerstwa" na nananaa, muszę wygooglować, kto to śpiewał ], którym nigdy nie byłam, że już oleję wujka G w sprawie dolegliwości niemowlęcych ![]() Miałam dziś straszne urwanie tyłka, ale znalazłam chwilę na wyciszenie, uspokojenie, relaks, mianowicie... BYŁAM W ROSSMANNKU. Rossmann mnie uspokaja Oczywiście 2233764 godziny spędziłam na dziale z rzeczami dla dzieci, ale NICZEGO NIE KUPIŁAM ![]() Natomiast zaopatrzyłam się w serum Eveline, które polecała cioteczka Listopadowa ![]() Aha! I uwaga. Poszliśmy z moim cellulitem, flaczkiem poporodowym i otłuszczonymi udami do fitness clubu i zapisaliśmy się na fitness 2 x w tyg. Do tego jeszcze godzina siłki. Bylebym wytrwała ![]() Pomijam kwestię, że właśnie zeżarłam pół paczki biszkoptów i wypiłam Lecha free ![]() Zosiu, Hanka w pozycji na brzuszku odbija czasami od razu, czasami po 5 min, duuuużo szybciej, niż na ramieniu Kasia łodzka! MoniaK, tak od razu po żarciu kładę na brzuch, nie wiem, czy można, czy nie, ale daje to efekty, zero skutków ubocznych, więc zostajemy przy tym. A czym położna argumentowała? ![]() Atiz, miałaś milion odpowiedzi, ale ja też odpowiem Używam chusteczek i pieluch DADA. Wg mnie chusteczki są super, najlepsze te zielone,potem fioletowe [niebieskich nie używałam i nie będę, bo omijam rumianek]. Pieluchy też super, u nas sprawdziły się lepiej, niż pampersy i huggiesy. No i ceeeena Cytat:
Kochane, Wy tu piszecie o pieluchach trójkach, a my od 2 dni dopiero na dwójkach. Na upartego jeszcze w jedynki hankowy tyłek się zmieści ![]() A czy któraś używa Babydream? Bo kupiłam dwie pieluszki na próbę i były spoko. Rozważam kupno większej paki. Wie ktoś coś? Cenowo się opyla? Anula, no tak myślałam, że macie tam cywilizowaną opcję z tymi szczepionkami. Poza tym chyba tak nie szaleją z tymi szczepieniami ![]() Moniczko nadmorska, u mnie też długo ciekło! I cieknie ciągle, ale tym razem okres, drugi w tym miesiącu Staś przystojniak! Jakie oczęta wielkie! ![]() Amarcia, kopę lat ], więc od jutra brzuszki Co do autosugestii, to też ją stosuję, tylko, że droższą, bo właśnie Musteli i nie widzę żadnych efektów. Naiwniaczek ze mnie |
|
|
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, muszę się Wam wygadać i wyżalić
Wróciliśmy ze szpitala dziś...Julek nam się wczoraj zaksztusił w sklepie jak go poiłam herbatką-standardowo i na spokojnie wzięłam go główką w dól i klepałam , a tu nic!!! Panika, mąż go przejął i też nic, chłopak ze sklepu pobiegł z nami na górę do mieszkania jego rodziców i tam dalsza akcja, Julek zaczął oddychać, ale był bezwładny i zero płaczu szybko w samochód i do szpitala, na szczęście byliśmy blisko szpitala dziecięcego.Tam się odblokował i w płacz, ja też... zostawili nas na obserwację na 24h, badania, bo mógł dostać zapalenia płuc chemicznego(od płynu co się mógł dostać do płucek) Przeżyliśmy traumę, jeszcze się nigdy nie najadłam tyle strachu, w nocy nie mogłam zasnąć, kontrolowałam czy śpi Nie sądziłam, że zachłyśniecie tak może się skończyć teraz boję się za każdym razem gdy coś się dzieje nie wiem jakby się to skończyło gdyby nie właściciele sklepu...
|
|
#4339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak dobrze ze wszystko sie skonczylo tylko na strachu ![]() w zyciu bym nie pomyslala ze akcja z krztuszeniem po herbatce moze sie tak skonczyc! a moj tak czesto sie krztusi, jeszcze nigdy nie musialam go brac glowa do dolu.... ciesze sie ze wyszliscie z tego calo
|
|
|
#4340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mialam sie Ciebie aga_pe zapytac w ktorym szpitalu w koncu rodzilas? Bo mialas watpliwosci co do tego co chcialas bodajze |
|
|
|
|
#4341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bylam umowiona na wizyte w prywatnym, w miedzy czasie dostalam goraczki, przeziebilam sie(cyrki zeby ktos mi przepisal lek itd) i musialam odmowic. w miedzy czasie mialam wizyte u mojego gina i stwierdzilam ze porozmawiam wprost. jak nie bedzie tak jak chce to rodze prywatnie. na szczescie wszystko, co do najmniejszej kwestii potoczylo sie tak jak sobie zaplanowalam i urodzilam tam gdzie pracuje moj gin i do niczego doczepic sie nie moglam
|
|
|
#4342 |
|
Raczkowanie
|
Wieka, to musiało być dla Was straszne przeżycie, teraz już będzie dobrze, nie denerwuj się
![]() Gusiu, no jak tam, gotowa na przyjście maluszka? Jeszcze tylko chwilka i będziecie razem Tak pędzicie z tymi postami, że nie mogłam nadrobić, dwa dni mnie tylko tutaj nie było, a czytania tyle, że szok Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej, mała waży 4225g, czyli przybrała od wyjścia ze szpitala 600g przez prawie 4 tygodnie, nie wiem czy to nie za mało? Karmię cycem i 1 raz dziennie daję mm, ale nie zjada go dużo, zwykle od 40 do 90ml, a przygotowuję zawsze 120ml. Z brzuszkiem nie mamy już kłopotów, to musiała być jednak reakcja na otoczenie, zbyt dużo bodźców zewnętrznych, wczoraj lekarz też powiedział, żeby ograniczyć jej wizyty w sklepach i innych skupiskach ludzkich. Zobaczymy .... Mała dwie ostatnie noce spała mi ciurkiem po 7-8h A na koniec wczorajszy zaciesz i ulubiona kąpiel
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
wiosenne synki wiosenni synkowie, hmmm wsio jedno , my wiemy o co chodzi
![]() ide spac, bye |
|
|
|
#4344 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() brak mi słów ![]() Jedyne, co mogę powiedzieć, to życzę Piotrusiowi dużo zdrówka ![]() Sania życzę, żeby maluszkowi jak najszybciej bioderka wróciły do normy ![]() Cytat:
Cytat:
żeby dziurka się pomniejszała. Dużo zdrówka dla Stasia To pieluszkowanie, to pic na wodę. Ja bym tego nie robiła Cytat:
Wieka22 bardzo współczuję Kiara pięknie się Lenka uśmiecha |
||||
|
|
|
#4345 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki!
Spaaaaać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jejuu, najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło ale co się strachu najadłaś to Twoje Kiara - Lenka cudo i ten uśmiech
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-07-01 o 06:51 |
||||
|
|
|
#4346 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny melduję, że żyję. Jak pisałam miałam atak kamieni na nerkach. Cały zeszły weekend spędziłam na ostrym dyżurze, aż w końcu w niedzielę wylądowałam w szpitalu, a ponieważ to była niedziela nic za bardzo mi nie mogli zrobić oprócz podstawowych badań więc poprosiłam lekarkę o wypis i zapewniłam, że załatwie to wszystko prywatnie. Tak więc w poniedziałek prawie na czworaka doczołgałam się do urolog, a ten po zrobieniu usg wysłał mnie od razu na następny dzień na kruszenie. Dopiero ten zabieg przyniósł mi ulgę. Jedyne co się cieszę, to to, że atak dostałam tak świeżo po porodzie, kiedy moje przewody moczowe są bardzo rozszerzone więc pewnie już ten piasek wysikałam i nawet nie poczułam
Jednak najbardziej poszkodowane przez to wszystko było moje dziecko, ponieważ kiedy mąż woził mnie po szpitalach ona musiała zostawać to z sąsiadkami, to z kuzynką lub z ciocią, ale nie chciałam jej zabierać ze sobą, bo tam tyle zarazków. No i w końcu znalazłam plus nie karmienia piersią, można się faszerować środkami przeciwbólowymi, bo inaczej to nie wiem jak bym to przeżyła. Miałam też tak, że po paru dniach takiego faszerowania dostałam pokarm i z lewego U leciału mi ciurkiem, ale co z tego jak to przesiąknięte chemią było, przestałam brać tabletki, mleko też zniknęło ![]() Lecę nadrabiać zaległości wizażowe
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak widać są gorsze dni też, czasem jeden pierdek ją męczy i męczy, wypchnie i błogo zasypia możesz dać anula to u Was są zbiorowe pokoje do karmienia ??? u nas to takie pojedyncze tylko ![]() gusia może to dziś Grazin małemu pomaga ta wiśniowa poduszka ??? mary babydream mniejsze s ajakies twarde, ale 4 są już mięciutkie prawie jak pampersy ale to Cię chyba nie zadowala Dady i tak taniej wychodzą wieka22 o matko !!!!!!!!!! to straszne !!!!!!!! ale dobrze że nic się nie stało ![]() Kiara śliczności !!! minimalny przyrost to 450/miesiąc więc pięknie przybrała aniutka_85 ale już nie boli ??? dzień dobry ! lecę bo Zosia chce świnkę Peppe ale wrócę
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
anula czapka zakupiona w h&m... ale w Holandii
![]() amarcia Jeśli nawet, u nas to nie przejdzie, Edzik zasypia dopiero o 23... wieka Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło Co do ćwiczeń - ja bym chciała, ale musiałabym znaleźć na to czas A tak - na aerobik nie da rady - bo kto z małym zostanie? Tż lada chwila idzie do szpitala znów, a mamy nie chcę tak często prosić... Brzuszki, ok, ale Edzik musiałby zacząć spać... Chyba, że w nocy będę je robić, jak już małego uśpię ![]() Kiara od 150g tygodniowo chyba jest norma. Albo od 120g. Więc przybrała dobrze, choć niewiele ![]() Noc całkiem spoko, pobudki o 2:30, 5:20, 7:50, ale tej o 2:30 w ogóle nie pamiętam ![]() A teraz dziecko robiło RYK na rękach, a odłożone do łóżeczka ma zaciesz z karuzelki Guga sobie. Niesamowite.Muszę spróbować usypiania ze smokiem i pieluchą, bo Edzik albo na rękach, albo leżąc i przytulając się do mamy...
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry choć pochmurny...
Próbowałam dać małej U po 22.00 wczoraj, ale jak ta kobieta śpi to spi i nawet nie ma możliwości żeby jej smoczek włożyć do buzi a co dopiero cycusia, więc był standard co 3 godz. - 24.00, 3.10, 6.15. I naprawdę nie narzekam, bo je i zaraz zasypia. O 3.30 Karolajn skończyła 4 tygodnie ![]() A ja czuję sie tak jakos... dziwnie... jakbym okres miała dostać! To możliwe po tak krótkim czasie??? Jak było u was? |
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
nie chwalac sie u nas nocka cudna mala zasnela po 21 i spala do 6 rano, pozniej do 8.30 czym przemywacie dzieciom oczka?? SŁYSZAŁYŚCIE, ŻE CO 4 MATURZYSTA NIE ZDAŁ EGZAMINU ?????????? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

, minka pt BUC

Nie wierze ze mezus ciagle ma focha!!!!
a kręciłam tylko 10 min, a z kg to nawet się nie wypowiadam, moja waga stoi jak zaklęta na magicznych 62,5 kg i ani drgnie

Ja sie chyba zastrzele

coming soon lipiec'2016

u nas to takie pojedyncze tylko