Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-30, 21:16   #4321
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
uuuu Stanisław... jaki kawaler... do wzięcia... na ręce

Karola wykąpana, pojadła (pociumkała raczej) i śpi - ciekawe jak długo...

Czy już ćwiczycie brzuszki dziewczyny?
cwicze delikatnie, pytalam poloznej, mowila ze po 8 tyg mozna, no wiec cwicze. dzisiaj zauwazylam ze flak mniejszy(a byl ogrrromny)

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
Stas pozdrawia ciotki wizazowe, minka pt BUC
Stary 2011-06-30, 21:18   #4322
amarcia
Wtajemniczenie

Po 8-mym tygodniu??? o jaaaaaaaaaaaaaaa cie
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:18   #4323
anula_81
Zakorzenienie

Jestem i ja wieczornie,
Ale sie dzisiaj zmachalam za wszystkie czasy, TZ jednak odkurzal, ale ogolnie w domu czysto jako tako wreszcie(choc w garderobie ciuchy lataja i nic nie moge znalezc)
mala troche marudna po tej szczepionce, ale dajemy rade ytlko jesc nie chce, przed kapiela pociumkala 5 minut i placz ze zmeczenia bo spiaca caly czas nieziemsko. Kapiel ok i usmiechy i w ogole, a potem placz, U i 15 minut z przerwami na malenkiego beka i zasnela tak, ze nawet nie ma szans jej wybudzic. Boje sie jednak ze bedzie spala niespokojnie bo tak po tej szczepionce spala ze pol godzinki i budzila sie, przytulilam smok i znowu spala np 15 minut... i to samo.
trzymajcie kciuki!

grazin Zoska tez lubi na Supermena Ps. Zostalo ci troche tej zapiekanki?
Matall foty boskie i tez chce czapeczke zyrafke noooo!
Daisuniu jak sie milo czyta jak twoj TZ tak pieknie bawi sie z Gabi, kto by pomyslal co? Strasznie sie ciesze, ze wszystko sie uklada. Co do karmienia w CH czy na miescie na lawce jak jest cieplo. to chyba trzeba sie przelamac po prostu, na lawce mialam opory najpierw ale teraz luzik a w tych pokojach do karmienia to total luz bo tam pelno kobiet karmiacych
co do pokarmu to mroz w osobnych opakowaniach, polozna mowila ze tzreba mrozic w danym dniu i opisuje pokarm z data w ktorym byl zamrozony bo trzeba dawac dziecku ten najstarszy najpierw bo podobno pokarm sie zmienia z wiekiem dziecka. Ja mam zatem pomrozone 30 ml, 40 ml 20 ml w osobnych pudeleczkach

Camomile milo sie czyta ze dzis troszke lepiej, moze sie jakos wszystko ulozy co? trzymam kciuki. Fajnie ze TZ podawal malej mleczko z butelki juz. Ja na razie sie boje podawac moje mleko z butelki, ale chyba sie przelamie. Zobaczymy.

Siasiek wspolczuje gorszego dnia, przytulam!

Eweska pozdrowienia dla siostry i malutkiego Nie wierze ze mezus ciagle ma focha!!!!

Andziot widze, ze postepy w kapieli nagrzej prysznicem, lez goraca wode i naparuje sie cieplem w lazience

lece sie kapac i chyba spac o tej wczesnej porze bo nie wiem co moja corcia w nocy nam pokaze.

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:20   #4324
amarcia
Wtajemniczenie

Zaraz zaraz... coś mi sie tu chyba obiło o oko, że sposobem na spanko jest karmienie na śpiocha o 23.00 tak?
Stary 2011-06-30, 21:22   #4325
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
gusia
bedziesz tulic bez konca
tak jak daisulka napisala ja tez mialam byc majowa jestem kwietniowa, nic sie nie poradzi

Cytat:
gagusiatko jeszcze chwilka , poczekaj

czekam więc dalej

Stasiu buziaczki dla Ciebie

lecę do Tż, do jutra

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:23   #4326
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

zosiaaa; oj super pamietasz
Przez 3 tygodnie płakałam, że mi sie nudzi i w ogóle nie wiem, ze mam dziecko
Teraz sie to zmieniło
To do dzieła Kochana z okazji zielonego swiatła
Tylko uważaj troszke jednak, jeśli nie planujesz 2 ciąży
nie 2 ciąża nie wchodzi w grę, może kiedyś w przyszłości odległej
dlatego wzięłam od razu tabletki

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Jutro będzie wiadomo coś wiecej maja być yniki, a dziś o 15 miała przyjechać krew z Katowic i mieli przetaczać. Nie gadałam jeszcze z siorką zadzwonię wieczorem do niej bo pewnie jeszcze w szpitalu jest, popołudniu miała teściowa zająć się Olą.
duuuużo zdrówka dla Piotrusia

amarcia ja brzuszków jeszcze nie robiłam, ale dzisiaj pierwszy raz skorzystałam z hula hopu takiego z wypustkami, jutro będę miała siniaki a kręciłam tylko 10 min, a z kg to nawet się nie wypowiadam, moja waga stoi jak zaklęta na magicznych 62,5 kg i ani drgnie

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:24   #4327
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Po 8-mym tygodniu??? o jaaaaaaaaaaaaaaa cie
tak mi powiedziala, ale nie wiem czy chodzilo jej typowo o cc czy ogolnie
Stary 2011-06-30, 21:34   #4328
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Może faktycznie deszczowa pogoda = niskie ciśnienie = spokojne dziecko
Musisz zaobserwować tą zależność przy następnej ulewie
u mnie wychodzi słonki
Nawet lodówkę rozmroziłaś? OMG Gratulacje, że miałaś siłe
U mnie dziś było odwrotnie. Zuzanka pół dnia przemarudziła. Jeszcze takiego dnia nie miałyśmy, a jak do marudzenia przyłączyła się Anula to po prostu .
Idę spać. Buziaki.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:34   #4329
amarcia
Wtajemniczenie

aga_pe no właśnie... trzeba wujka google o te brzuszki zapytać
Stary 2011-06-30, 21:38   #4330
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
a my mozemy jesc brokuła???

hmm wyczytałam ze mozna ALE TRZEBA OBSERWOWAC czyli jak wszystko zobaczymy jutro. mały i tak mi daje w kosc codziennei wiec nawet nie wiem czy bede wiedziec ze mu cos zaszkodzziło
Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Dziekuje za gratulacje

Wyrodna matka jestem bo kupilam dzis puszke MM. Mala od trzech dni prawie nic nie jadla bo jak tylko przystawie jak do UU to odrazu zasypia i nie moge jej wybudzic, nie pomaga dmuchanie, glaskanie po policzku ani nic innego. Maksymalnie 10 minut ciagnie i zasypia a to za malo. Nawet polozna dzis byla i mowila, ze mala musi wiecej jesc bo trzesa jej sie raczki od niskiego cukru. Kazala oczywiscie co chwile dostawiac i nie dociera do niej, ze dziecko zasypia i nie pije!!! Nie wiem czy mam z mostu skoczyc z tego powodu? Bo caly czas mi mowia, ze dostawiac i koniec ale co to da? I ciagle przez to musze ja na rekach nosic bo placze z glodu. Polozna powiedziala, ze jutro przyjdzie jeszcze raz i pokaze jak dostawiac (tylko ze ja dostawiac potrafie ale dzieciak mi zasypia). Dzisiaj chciala mnie podreczyc ale przyszla po 9 a na 10 mialam z mala wizyte w szpitalu na badanie krwi wiec jej powiedzialam, ze dzis czasu nie mam bo musze jechac.
Chciala mi szwy ogladac (ciagle ktos oglada ale pomoc mi nie potrafia) ale nie chcialam bo co to zmieni skoro juz kilka osob to widzialo i nic nie poradzili bo samo zejsc musi (porozrywana i poszyta jestem az do samej cewki moczowej a oprocz tego wszystko spuchniete bo krew mi podeszla).
Ale musze przyznac, ze opieka w szpitalu super, bo starali sie ze wszystkim pomagac (nawet z tym nieszczesnym przystawianiem). Tylko polozne sie dziwily, ze moje pierwsze dziecko a ja odrazu wszystko chcialam sama robic (ledwo doszlam do siebie a dziecko lezalo w kocykach nie ubrane, to co chwile pytalam czy moge ja sama ubrac, pozniej co chwile przychodzily i pytaly czy moga sprawdzic pieluche dziecku, to zawsze je odsylalam bo sama juz mialam zmienione). W sumie jdyne co dalam sobie pokazac to karmienie piersia i kapanie dziecka.

A co do mleka to mam zamiar karmic mlekiem odciagnietym z UU tyle ile uda mi sie odciagnac a reszte MM. Tylko ze z UU musze recznie sciagac bo mam jeszczec ten pokarm, ktorego jest malo i laktatorem ani drgnie. I ciesze sie, ze kupilam to mleko w proszku bo mala caly czas plakala jak nie byla na rekach a teraz juz dwie godziny spi w wozku. Tylko jutro bede sie tlumaczyc przed polozna Ale mam to gdzies, wazne, ze dziecko szczesliwe i najedzone.
pęknięta do cewki moczowej?????????
ałaaaaaaaaaaaaa
nie martw sie ze podałas mm lepiej to niz mialaby byc głodna. rózzne są dzieci.
ale miejmy nadzieje ze sie nauczy i troche ją pokarmisz.
moze jeszcze "odsypia poród"
dasz rade
a lepiej sie juz czujesz?
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

może jak zjemy to mimbi się pojawi w końcu

Xanti fajnie że zajrzałaś, widzę Cię czasem na pasku

zaraz kąpiel
i RYK !!!!!!!!!
moje uszy na dłuższą metę tego nie wytrzymają ...
u nas ryk przy kąpieli normalka.
czasem mamy w wannie spokój mały siedzi i sie rozgląda
ale tylko go wyciagamy to zadyma
a dzzisiaj??
przed kąpielą godzina ryku
rozebrałam i ... spokój...
w wanience spokój
przy ubieraniu spokój

z tż sie na siebie patrzylismy i nie wiedzielismy co mu sie stało

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kregoslup mam w kawalkachi znowoz cale poludnie byl placz i lamentjuz nawet kropelki na te kolki nie pomagajaJa sie chyba zastrzelePomocy
jezu jak Ci współczuje...
moze powiem Ci moje sposoby co działa na ryk kolkowy u nas
1. właczyc suszarke na najwyzsze obroty - zazwyczaj uspokaja w 90% przypadków
2. wiśniowa poduszka tudzież termofor tudzzież gorące pieluszki na brzuchu
3. noszenie na rękach w pozycji na samolot
4. kąpiel na brzuchu i masowanie brzucha
5. odgazowanaie dziecka przezz włozenie mu w dupkę termometru

no i głównie to
choc nie raz mam ryk pare godzin...
i nic nie pomagaa

oj cos sie moj smrodek z płaczem budzi

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

anula juz zapiekanki nie ma tz wchłonął wszystko a i ja zjadłam 2 porcje

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

daisy ciesze sie ze Twój maz ma takie fajne podejscie do Gabi cos Ci miałam napisac jeszcze i mnie skleroza dopadła
Stary 2011-06-30, 21:38   #4331
amarcia
Wtajemniczenie

Trzeci tydzień po porodzie to dobry czas na rozpoczęcie niewyczerpujących mięśni brzucha – mogą to być tradycyjne brzuszki, nożyce albo po prostu spinanie mięśni brzucha podczas wydechu.

Takiego teksta znalazłam ooooooooo
Stary 2011-06-30, 21:41   #4332
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

aha daisy juz wiem co chciałam Ty dalej pieluchy "1" stosujesz?? ile Gabi wazy?
Stary 2011-06-30, 21:46   #4333
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
przypiekłam wczoraj małego na spacerku, ma cała buzie w krostkach i spuchniete oczka dzis mu kupiłam kremik z ziajk 30
chciałam sie pochwalic ze moj synus zakochał sie w bujaczku z lewkiem , jest w nim mega grzeczny ,dzieki za rady aby w niego zainwestowac, eraz zastanawiam sie nad mata edu
jutro minie miesiac i tydz od porodu a mi nadal leci z d..y a wy pisałyscie ze po cesarce to szybko mija, kurde co ze mna
sorki za wypracowanie postaram sie czesciej pisac
proponuje 50
30 za niska dla takich maluszkow
Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
ojej

dziękuję

Aguś fajny tytuł
Cytat:
Czesc Mamunie i jedna ostała się nam Brzuchatka
Nareszcie mogę odpisać !! Dzidziul usnał na moment

moniqac
; dzieki za linka
a to juz 2 skok, nie ?

mary poziomkowa; nie czytaj googli, bo w przypadku świeżo upieczonych mamuś stwierdzam, że google to samo zło!!
Gabrysia też tak czasem robi i również od początku - na pewno jeszcze w szpitalu była taka akcja i z małżem mówimy, iż skrzypi, pieje albo po prostu, że włączyła się jej piszczałka.
Także nie umiałam jak Grazin zdefiniować jej odgłosów dlatego nie podpierałam się wujkiem google

Paulizia; a to trzesienie to nie jest efekt Moro ?
Czy chodzi raczej nie o trzęsienie a o drżenie? Bo jeśli drżenie to Gabik ma to samo i ja głupia zaglądając do netu doczytałam się porażenia mózgowego... bałam się więcej drążyc temat
Mary sprowadziła mnie na ziemię, mówiąc iż Hanutce także tak się zdarza, choć Gabrysi zdarza się to wg mnie nad wyraz często: srednio nawet i 10-15 x na dzien
Oczko chyba już ok u Antosia? Stwierdzam tak po zdj na FB Jaki On pięeeekny tzn Antoś, nie FB

Aliczka zaglądaj częściej !!
a przy cycku Gabi wisi ok 20-30min maaax
45 sobie nie wyobrazam

amarcia; ja dokładnie tak samo - nie jestem psychicznie gotowa by poczytac poczekalnię i chyba jeszcze troszkę czasu minie, kiedy tam zajrzę.. zwłaszcza jak sobie jeszcze przypomnę moje piepr**enie na początku ciazy
Gabi ma to samo na buzi i też nie wiem, czy to potówki czy to uczulenie na truskawki.
Najlepsze jest to, że te krostki w niektórych częściach dnia są bardziej widoczne, w innej zanikają
Pojęcia nie mam co to...
Także krostki są na samej buźce.
A może to trądzik niemowlęcy ?? No nie wiem sama

eweska; utłuc takich lekarzy!
co za niedopatrzenie
i to OB faktycznie niepokojąco wyyysokie.
Ale miałaś pełne ręce roboty z 3 maluszków No ale Ty dzielna jesteś !!
Dawaj nam znać co z Piotrusiem
A TŻ przyjezdza?

Lolus, moje włosy w ogóle nie wypadają
Nadziwić się im nie mogę, jakie gęste. W życiu tak ładnych nie miałam.
Nadal jem te witaminki co w ciąży tj femibion 2 + DHA
Drogie są... ale już wolę wydawać na witaminy niż na kuracje przeciw wypadaniu włosków...
A Ty jesz coś ? Może tu jest problem? Brak witamin ?
Haha podobał mi się tekst Twojego TŻ odnośnie odbijania
Mój mąż jest totalnie zakochany w Gabrysi
Stwierdzam, że to on powinien być na tacierzyńskim a nie ja na macierzynskim.
Tzn zajmuję się Gabikiem najlepiej jak potrafię ale nie umiem być taka twórcza w zabawach jak mąż.
Chyba wychodzi jego zamiłowanie do oglądania bajek. Naprawdę kapitalnie zajmuje się Malutką.
Czasem sam mi zwraca uwage, zebym była bardziej hmmm że tak powiem "interaktywna" i twórcza w wymyślaniu zabaw ale nie potrafię

Dziewczonka; toś poszalała z zakupami
Zazdroszczę Wagi, przykro mi tylko, że okupiona takimi mękami z powodu ataków

andziot; to co Zosieńka zrobiła z pieluszką także i mnie za serce chwyciło !! Chyba czasem sobie nie zdajemy sprawy jak nawet takie Maluszki 2 letnie wiele rozumieją.. przynajmniej ja sobie nie zdaję sprawy

moria i jak zakupy?
wypuściłaś się na tą dłuższą trasę?

Grazin no naprawde jesteście demony !! Dwa diabły wcielone! 3x ! Szok a do tego ryzykanci
U mnie nie padało

listopadowa, nie no, ewidentnie sie nie zrozumiałyśmy
Jeszcze raz Cię przepraszam - nie takie były intencje moje.
Mając taką ciocię jak Ty, takze traktowałabym ją jak autorytet!!
Sama chciałabym Gabika przestawić na takie tory jak Twoja Iza!
Proszę powiedz mi jak to w praktyce robiłaś?
Malutka płakała a Ty zostawiałaś ją w łóżeczku i tylko miziałaś po buzi, dotykałaś, mówiłaś do niej - aby wiedziała, że jesteś blisko?
Moja mama tak z Gabi właśnie postępowała i udawało się jej Gabi np uśpić czy w ogóle uspokoić a ja nie potrafię
Jak szczepienia dzieciaczki zniosły? Kto bardziej się bał

anulko, andziotko - jak karmicie w CH to gdzie takie miejsca się znajdują dla karmiących mamuś? Gdzieś w okolichac Toalet ?
chciałabym kiedys z domu wyjść...

Anulko, jeszcze mam do Ciebie pytanie - Ty mroziłaś pokarm - prawda?
Rozumiem, że odciągałaś na raty?
Każdą porcję pakowałaś do oddzielnego pojemniczka czy dolewałaś odciągnięty do tego zamrożonego?
Mam mleko ok 70ml ale stoi w lodówce od przedwczoraj... to chyba muszę wylać? Nie mogę już zamrozić?
Pytam, bo w sobotę muszę pokazać się w szkole... ostatni zjazd mam i bram mi 3 wpisów...przecież nie pójdę z niemowlakiem

aguś, ale Ci pięknie Oleńka spi !
a kiedy zaczynasz plan treningowy?
Ale fajowski tytuł !
Strzał w samą 10

mamaoptymistka, ale pięknie pani doktor ujęła jak należy podchodzić do Maleństwa !

Gusiaczku, do 24 macie czas...
ale nie martw się, jeśli będziesz lipcowa, przecież kilka mamuś jest kwietniowych i też nikomu to nie przeszkadza, że nie pasi do tytułu wątku mamuś majowo-czerwcowych.
A lipiec równie piękny miesiąc jak i czerwiec. Ja też chcialam by Gabik był czerwcowy a wyszedł majowy.
Jak już będziesz miała Malutką, będzie Ci wszystko jedno kiedy przyszła na świat.
No i widzę, że już jaaaakiś malutki postęp jest

agnieszka_pe !! Brawa dla Norbiego hihi
rozumiem, z bólu zaczął płakać ?

spice, smutno mi się zrobiło jakie Hania miała przeboje na szczepieniu To także przede mną
a tą pediatrę to bym powiesiła na uschłej gałęzi
Na USG wczoraj nie dotarłam

Wyszykowałam sie, TŻ wyrwał się z pracy, wsiadłam do auta i tyle było dobrego... chyba padł akumulator, tzn na pewno a meza auta nie chciałam jechać bo to wielkie i akurat w tym przypadku niepraktyczny samochód,gdyż w godzinach szczytu raz że korki w Krk a dwa ciężko byłoby mi zaprakowac.
Ważyłam dziś Gabinkę, waży golutka 4,01
Cieszę się, bo wychodząc z nią ze szpitala miesiąc temu było 2730...
Nocka standardowo (odpukać) ok
Karmienie 22.30, potem 2,30, następnie 6 rano i jeszcze pospałysmy do 9.30
Moje dziecię usnęło dopiero ok 30min temu.
W ciągu dnia przykimała max po 15-30min - tak że na raty Was podczytałam.
No i słyszę, że już chyba się wybudza
Już nie mogę powiedzieć, że się nudze - nawet brak czasu na ugotowanie obiadku, dobrze, że TŻ wczoraj zrobił to miałam co zjeśc.
Muszę gotować wieczorkiem, jak on wraca z pracy.
Malutka jak nie leży na mnie to jęczy i płakusia Gdy uśnie, próbuję ją przełożyć na nasze łóżko (o łóżeczku już nie marzę) ale zazwyczaj mi się wybudza.

Aha.... pampersy w Rossmanie tanie wydaje mi się
"1" 43sztuki 25,90
a te białe (także "1") Pampers Premium 78sztuk 49zł.
wiec na spotkanie z trenerem ide jutro
i spotkanie z dietetyczka
moze zostane na stepie tzn na aero kick power
zobacze jaki bedzie dzien
Stary 2011-06-30, 21:53   #4334
amarcia
Wtajemniczenie

I wiecie co? Jak popatrzyłam na cenę musteli np to się załamałam, więc... kupiłam sobie masło do ciała z ziajki mamma mia poporodowe, wcieram i mocno sobie wmawiam, ze 12 zł a działa siła sugestii
Stary 2011-06-30, 22:07   #4335
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
I wiecie co? Jak popatrzyłam na cenę musteli np to się załamałam, więc... kupiłam sobie masło do ciała z ziajki mamma mia poporodowe, wcieram i mocno sobie wmawiam, ze 12 zł a działa siła sugestii
tez mam ten z ziajki
i tez stosuje autosugestie

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

ide spac bo was nie ma

mały cos niespokojnie spi ale dałam mu wisniowa poduszke i jestem uzbrojona w suszarke i nie zawaham sie jej uzyc

dobranoc
papa
Stary 2011-06-30, 22:10   #4336
amarcia
Wtajemniczenie

Mała też śpi ale pewnie nie za długo już a że ja zaraz na stojąco przytnę komara to właśnie dam jej U na śpiocha i zobaczę co się stanie

Do jutra
Stary 2011-06-30, 22:24   #4337
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hey, you

Graża, Andziot, Ddaaiissyy, słowo harcerza ["wszystkie brzydkie dziewczęta, idą do harcerstwa" na nananaa, muszę wygooglować, kto to śpiewał ], którym nigdy nie byłam, że już oleję wujka G w sprawie dolegliwości niemowlęcych

Miałam dziś straszne urwanie tyłka, ale znalazłam chwilę na wyciszenie, uspokojenie, relaks, mianowicie... BYŁAM W ROSSMANNKU. Rossmann mnie uspokaja Oczywiście 2233764 godziny spędziłam na dziale z rzeczami dla dzieci, ale NICZEGO NIE KUPIŁAM

Natomiast zaopatrzyłam się w serum Eveline, które polecała cioteczka Listopadowa Mam nadzieję, że kupiłam dobre, bo tam było z 200 do wyboru

Aha! I uwaga. Poszliśmy z moim cellulitem, flaczkiem poporodowym i otłuszczonymi udami do fitness clubu i zapisaliśmy się na fitness 2 x w tyg. Do tego jeszcze godzina siłki. Bylebym wytrwała

Pomijam kwestię, że właśnie zeżarłam pół paczki biszkoptów i wypiłam Lecha free

Zosiu, Hanka w pozycji na brzuszku odbija czasami od razu, czasami po 5 min, duuuużo szybciej, niż na ramieniu

Kasia łodzka!

MoniaK, tak od razu po żarciu kładę na brzuch, nie wiem, czy można, czy nie, ale daje to efekty, zero skutków ubocznych, więc zostajemy przy tym. A czym położna argumentowała?

Atiz, miałaś milion odpowiedzi, ale ja też odpowiem Używam chusteczek i pieluch DADA. Wg mnie chusteczki są super, najlepsze te zielone,potem fioletowe [niebieskich nie używałam i nie będę, bo omijam rumianek]. Pieluchy też super, u nas sprawdziły się lepiej, niż pampersy i huggiesy. No i ceeeena

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011
wiosenni synkowie i wiosenne córusie, ale to za dłuuugo

Kochane, Wy tu piszecie o pieluchach trójkach, a my od 2 dni dopiero na dwójkach. Na upartego jeszcze w jedynki hankowy tyłek się zmieści

A czy któraś używa Babydream? Bo kupiłam dwie pieluszki na próbę i były spoko. Rozważam kupno większej paki. Wie ktoś coś? Cenowo się opyla?

Anula, no tak myślałam, że macie tam cywilizowaną opcję z tymi szczepionkami. Poza tym chyba tak nie szaleją z tymi szczepieniami

Moniczko nadmorska, u mnie też długo ciekło! I cieknie ciągle, ale tym razem okres, drugi w tym miesiącu Staś przystojniak! Jakie oczęta wielkie!

Amarcia, kopę lat Kochana, ja po CC jestem i moja gin dała mi pozwolenie na ćwiczenia od 1 lipca [umownie], więc od jutra brzuszki Co do autosugestii, to też ją stosuję, tylko, że droższą, bo właśnie Musteli i nie widzę żadnych efektów. Naiwniaczek ze mnie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 22:28   #4338
wieka22
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, muszę się Wam wygadać i wyżalić
Wróciliśmy ze szpitala dziś...Julek nam się wczoraj zaksztusił w sklepie jak go poiłam herbatką-standardowo i na spokojnie wzięłam go główką w dól i klepałam , a tu nic!!! Panika, mąż go przejął i też nic, chłopak ze sklepu pobiegł z nami na górę do mieszkania jego rodziców i tam dalsza akcja, Julek zaczął oddychać, ale był bezwładny i zero płaczu szybko w samochód i do szpitala, na szczęście byliśmy blisko szpitala dziecięcego.
Tam się odblokował i w płacz, ja też...
zostawili nas na obserwację na 24h, badania, bo mógł dostać zapalenia płuc chemicznego(od płynu co się mógł dostać do płucek)

Przeżyliśmy traumę, jeszcze się nigdy nie najadłam tyle strachu, w nocy nie mogłam zasnąć, kontrolowałam czy śpi

Nie sądziłam, że zachłyśniecie tak może się skończyć
teraz boję się za każdym razem gdy coś się dzieje

nie wiem jakby się to skończyło gdyby nie właściciele sklepu...

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 22:53   #4339
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, muszę się Wam wygadać i wyżalić
Wróciliśmy ze szpitala dziś...Julek nam się wczoraj zaksztusił w sklepie jak go poiłam herbatką-standardowo i na spokojnie wzięłam go główką w dól i klepałam , a tu nic!!! Panika, mąż go przejął i też nic, chłopak ze sklepu pobiegł z nami na górę do mieszkania jego rodziców i tam dalsza akcja, Julek zaczął oddychać, ale był bezwładny i zero płaczu szybko w samochód i do szpitala, na szczęście byliśmy blisko szpitala dziecięcego.
Tam się odblokował i w płacz, ja też...
zostawili nas na obserwację na 24h, badania, bo mógł dostać zapalenia płuc chemicznego(od płynu co się mógł dostać do płucek)

Przeżyliśmy traumę, jeszcze się nigdy nie najadłam tyle strachu, w nocy nie mogłam zasnąć, kontrolowałam czy śpi

Nie sądziłam, że zachłyśniecie tak może się skończyć
teraz boję się za każdym razem gdy coś się dzieje

nie wiem jakby się to skończyło gdyby nie właściciele sklepu...
o rety, chyba bym umarla ze strachu!
jak dobrze ze wszystko sie skonczylo tylko na strachu
w zyciu bym nie pomyslala ze akcja z krztuszeniem po herbatce moze sie tak skonczyc!
a moj tak czesto sie krztusi, jeszcze nigdy nie musialam go brac glowa do dolu....

ciesze sie ze wyszliscie z tego calo
Stary 2011-06-30, 23:02   #4340
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
cwicze delikatnie, pytalam poloznej, mowila ze po 8 tyg mozna, no wiec cwicze. dzisiaj zauwazylam ze flak mniejszy(a byl ogrrromny)

tez zaczynam cwiczyc po cc jakos na dniach

a mialam sie Ciebie aga_pe zapytac w ktorym szpitalu w koncu rodzilas? Bo mialas watpliwosci co do tego co chcialas bodajze

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 23:12   #4341
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
tez zaczynam cwiczyc po cc jakos na dniach

a mialam sie Ciebie aga_pe zapytac w ktorym szpitalu w koncu rodzilas? Bo mialas watpliwosci co do tego co chcialas bodajze
mialam watpliwosci.
bylam umowiona na wizyte w prywatnym, w miedzy czasie dostalam goraczki, przeziebilam sie(cyrki zeby ktos mi przepisal lek itd) i musialam odmowic. w miedzy czasie mialam wizyte u mojego gina i stwierdzilam ze porozmawiam wprost. jak nie bedzie tak jak chce to rodze prywatnie.

na szczescie wszystko, co do najmniejszej kwestii potoczylo sie tak jak sobie zaplanowalam i urodzilam tam gdzie pracuje moj gin i do niczego doczepic sie nie moglam
Stary 2011-06-30, 23:15   #4342
Kiara76
Raczkowanie

Wieka, to musiało być dla Was straszne przeżycie, teraz już będzie dobrze, nie denerwuj się

Gusiu, no jak tam, gotowa na przyjście maluszka? Jeszcze tylko chwilka i będziecie razem

Tak pędzicie z tymi postami, że nie mogłam nadrobić, dwa dni mnie tylko tutaj nie było, a czytania tyle, że szok

Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej, mała waży 4225g, czyli przybrała od wyjścia ze szpitala 600g przez prawie 4 tygodnie, nie wiem czy to nie za mało? Karmię cycem i 1 raz dziennie daję mm, ale nie zjada go dużo, zwykle od 40 do 90ml, a przygotowuję zawsze 120ml.

Z brzuszkiem nie mamy już kłopotów, to musiała być jednak reakcja na otoczenie, zbyt dużo bodźców zewnętrznych, wczoraj lekarz też powiedział, żeby ograniczyć jej wizyty w sklepach i innych skupiskach ludzkich. Zobaczymy ....

Mała dwie ostatnie noce spała mi ciurkiem po 7-8h , od 20-21.00 do 3.25 i 4.30, ale potem budziła się już co 1,5 - 2,5 h więc za bardzo nie pospałam, bo chodze spać ok. 23-24.00

A na koniec wczorajszy zaciesz i ulubiona kąpiel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 29.06.2011r..jpg (48,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (42,6 KB, 46 załadowań)
Stary 2011-06-30, 23:19   #4343
agus87
Zakorzenienie

wiosenne synki wiosenni synkowie, hmmm wsio jedno , my wiemy o co chodzi

ide spac, bye
Stary 2011-07-01, 00:06   #4344
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Co my mamy za durną służbę zdrowia

Siostra była u dwóch lekarzy z synkiem bo jej się nie wypróżniał, ciągle płakał tylko, wysypały go tez pleśniawki, nic nie pomagało i dziś pojechała do pediatry który miał dyżur do 20 i dostali skierowanie do szpitala bo podejrzewa zapalenie bioderek, ma bardzo duze pleśniawki, ma przepuklinę pępkową i gdzies w pachwince, ale to chyba od tego płaczu, a najlepsze że była na usg bioderek i lekarz się nie wyznał, była u pediatry dwa dni temu o przepuklinie nikt nic jej nie powiedział. Ma mieć badania robione bidulek malutki tak się męczy już od początku z tymi zaparciami, przewinąć sie nie daje, siorka to mówiła lekarzowi że nie rusza sam nóżkami, lezy ciagle na zabkę yo żaden pediatra się nie domyślił że coś może być nie tak dopiero trzeci lekarz
Jej szkoda mi Piotrusia bardzo, ale zbadają go i mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze, nic powaznego.

brak mi słów
Jedyne, co mogę powiedzieć, to życzę Piotrusiowi dużo zdrówka

Sania życzę, żeby maluszkowi jak najszybciej bioderka wróciły do normy

Cytat:
Polozylam go,poszlam do wc i slysze taki wrzask,krzyk i placz jakiego nigdy jeszcze nieslyszalam. Serce mialam w gardle,wpadam,patrze a on szarpie sie sam za wlosy i wrzeszczy.myslalam ze padne. A jaki byl zdziwiony!
Agnieszka mój też tak ostatnio robił ... aż mu głowe do tyłu odginało, tak się szarpał za kudły

Cytat:
witam
czytam wszystko dzielnie ale nie mam kiedy pisac,jak nie mały to co innego ;-)
dzis bylismy sie zwazyc mały wazy 4.700,a 17 miał 4.150 ładnie mi tyje,ale nie widac po nim jest dłłługi , uzywamy jeszcze pampkow 1 , choc mam juz 3 paki 2...
je po 120 ml mm i mojego tez tyle sie staram doic ale nie zawsze mi sie udaje daje swoje jeszcze około 4 razy na dobe- juz powoli konczy mi sie mleczko ;-(
bylismy we wtorek w Szczecinie w klinice i ..... dziura ma juz 5 mm,a miała 6 ,ale jakies przepływy sie pogorszyły i prawa komora grubieje w sierpniu znowu kontrola
bylismy na bioderkach i okazały sie ok(na szczescie) ,ale nie wiem czemu kazał mi pieluszkowac do 5 msca zycia
przypiekłam wczoraj małego na spacerku, ma cała buzie w krostkach i spuchniete oczka dzis mu kupiłam kremik z ziajk 30
chciałam sie pochwalic ze moj synus zakochał sie w bujaczku z lewkiem , jest w nim mega grzeczny ,dzieki za rady aby w niego zainwestowac, eraz zastanawiam sie nad mata edu
jutro minie miesiac i tydz od porodu a mi nadal leci z d..y a wy pisałyscie ze po cesarce to szybko mija, kurde co ze mna
sorki za wypracowanie postaram sie czesciej pisac
Monika trzymam żeby dziurka się pomniejszała. Dużo zdrówka dla Stasia A napisz jeszcze, czy u Stasia wykryto tą wadę, jak jeszcze byłaś w ciąży, czy jak już się urodził?
To pieluszkowanie, to pic na wodę. Ja bym tego nie robiła

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Andziot Twoja córeczka Zosia rozkoszna. Czasem sobie myślę o Tobie o Eve jak dajecie radę z niemowlęciem i takimi malutkimi dziećmi, przecież tych dwu latków to z oka spuścić nie można. Też dużo opieki wymagają.

Zastanawiam się nad kupnem karuzeli i myślę i myślę i nie wiem jaką kupić.
Ja polecam Tiny Love Wyspa Marzeń http://www.tinylove.com.pl/index.php...a-wyspa-marzen

Wieka22 bardzo współczuję

Kiara pięknie się Lenka uśmiecha

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 06:49   #4345
moria44
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki!

Spaaaaać

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
(...) A jakbysmy wziely te nasze wrzeszczunki na wspolny spacer?? To dopiero by bylo, wyobrazasz sobie
Hehe, to by było coś! Zawsze raźniej z dwoma krzykaczami bo sama to ja się wstydzę i wolę nie wychodzić

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
moria czy ty próbowałaś tego sposobu usypiania z linka którego wklejałaś???
bo my teraz próbujemy, jesteśmy przy 24 razie wkładania smoczka i powolutku zaczyna zasypiać
Tak, my tak właśnie usypiamy Igę, dajemy smoka, głaszczemy po główce co bardzo lubi, podsuwam jej ostatnio pieluchę pod policzek jak dziewczyny. Czasem szybko zasypia a czasem trochę walczymy

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kregoslup mam w kawalkachi znowoz cale poludnie byl placz i lamentjuz nawet kropelki na te kolki nie pomagajaJa sie chyba zastrzelePomocy
cucciola Macie huśtawkę dla Małej? U nas bardzo pomogła, ja przez pierwsze 5 tyg. wstawałam rano i zaczynał się maraton - cycki i noszenie - cycki - noszenie - drzemka na rączkach. Nosiłam ją i łzy mi jak grochy leciały kręgosłup mnie tak bolał, że aż tchu nie mogłam dobrze nabrać. No i zamówiliśmy huśtawkę - rano jak zawsze Iga dostała jeść no a później zaczęło się marudzenie. Normalnie chodziłabym z nią uwieszoną na ramieniu ale spróbowałam włożyć do huśtawki - uspokoiła się po minucie, zasnęła po 10, spała przez 3,5h ( co w dzień jej się nigdy nie zdarzało) i tak jest do dziś. Huśtawka uratowała mnie z opresji. Plecy wciąż bolą i czasem ledwo wstaję w łóżka no ale bolą nie od dzisiaj więc cudu po ciąży się nie spodziewałam

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze szpitala dziś...Julek nam się wczoraj zaksztusił w sklepie jak go poiłam herbatką
Ja cieeee, kurde te pieprz.one herbatki Ja mam takie nerwy na nie no ale czasem, szczególnie przy mm trzeba podać. Aż mi się ręce trzęsą gdy Iga ją pije i zawsze trzymam córkę w takiej pozycji, że leży maksymalnie pionowo a i tak parę razy się zakrztusiła
Jejuu, najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło ale co się strachu najadłaś to Twoje

Kiara - Lenka cudo i ten uśmiech

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-07-01 o 06:51
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 07:07   #4346
aniutka_85
Raczkowanie

dziewczyny melduję, że żyję. Jak pisałam miałam atak kamieni na nerkach. Cały zeszły weekend spędziłam na ostrym dyżurze, aż w końcu w niedzielę wylądowałam w szpitalu, a ponieważ to była niedziela nic za bardzo mi nie mogli zrobić oprócz podstawowych badań więc poprosiłam lekarkę o wypis i zapewniłam, że załatwie to wszystko prywatnie. Tak więc w poniedziałek prawie na czworaka doczołgałam się do urolog, a ten po zrobieniu usg wysłał mnie od razu na następny dzień na kruszenie. Dopiero ten zabieg przyniósł mi ulgę. Jedyne co się cieszę, to to, że atak dostałam tak świeżo po porodzie, kiedy moje przewody moczowe są bardzo rozszerzone więc pewnie już ten piasek wysikałam i nawet nie poczułam Jednak najbardziej poszkodowane przez to wszystko było moje dziecko, ponieważ kiedy mąż woził mnie po szpitalach ona musiała zostawać to z sąsiadkami, to z kuzynką lub z ciocią, ale nie chciałam jej zabierać ze sobą, bo tam tyle zarazków. No i w końcu znalazłam plus nie karmienia piersią, można się faszerować środkami przeciwbólowymi, bo inaczej to nie wiem jak bym to przeżyła. Miałam też tak, że po paru dniach takiego faszerowania dostałam pokarm i z lewego U leciału mi ciurkiem, ale co z tego jak to przesiąknięte chemią było, przestałam brać tabletki, mleko też zniknęło
Lecę nadrabiać zaległości wizażowe

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 08:46   #4347
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziotku wspomagasz czymś Gabulka w walce z bolącym brzuchaczkiem? Mam kropelki Lactiv baby, jakiś odpowiednik biogai podobno i tak myślę czy malej nie zapodać. Nie zaszkodzi na te malutkie jelitka? Dziś w nocy kończymy 4 tyg
daje infacol i BioGaie
ale jak widać są gorsze dni też,
czasem jeden pierdek ją męczy i męczy,
wypchnie i błogo zasypia

możesz dać

anula to u Was są zbiorowe pokoje do karmienia ??? u nas to takie pojedyncze tylko

gusia może to dziś

Grazin małemu pomaga ta wiśniowa poduszka ???

mary babydream mniejsze s ajakies twarde, ale 4 są już mięciutkie prawie jak pampersy ale to Cię chyba nie zadowala Dady i tak taniej wychodzą

wieka22 o matko !!!!!!!!!! to straszne !!!!!!!! ale dobrze że nic się nie stało

Kiara śliczności !!!
minimalny przyrost to 450/miesiąc więc pięknie przybrała

aniutka_85 ale już nie boli ???

dzień dobry !
lecę bo Zosia chce świnkę Peppe
ale wrócę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:06   #4348
matallewar
Zakorzenienie

anula czapka zakupiona w h&m... ale w Holandii

amarcia Jeśli nawet, u nas to nie przejdzie, Edzik zasypia dopiero o 23...

wieka Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło

Co do ćwiczeń - ja bym chciała, ale musiałabym znaleźć na to czas A tak - na aerobik nie da rady - bo kto z małym zostanie? Tż lada chwila idzie do szpitala znów, a mamy nie chcę tak często prosić... Brzuszki, ok, ale Edzik musiałby zacząć spać... Chyba, że w nocy będę je robić, jak już małego uśpię

Kiara od 150g tygodniowo chyba jest norma. Albo od 120g. Więc przybrała dobrze, choć niewiele

Noc całkiem spoko, pobudki o 2:30, 5:20, 7:50, ale tej o 2:30 w ogóle nie pamiętam Na automacie dałam delicol i cycka i od razu zasnęłam
A teraz dziecko robiło RYK na rękach, a odłożone do łóżeczka ma zaciesz z karuzelki Guga sobie. Niesamowite.

Muszę spróbować usypiania ze smokiem i pieluchą, bo Edzik albo na rękach, albo leżąc i przytulając się do mamy...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:13   #4349
amarcia
Wtajemniczenie

Dzień dobry choć pochmurny...
Próbowałam dać małej U po 22.00 wczoraj, ale jak ta kobieta śpi to spi i nawet nie ma możliwości żeby jej smoczek włożyć do buzi a co dopiero cycusia, więc był standard co 3 godz. - 24.00, 3.10, 6.15. I naprawdę nie narzekam, bo je i zaraz zasypia.

O 3.30 Karolajn skończyła 4 tygodnie

A ja czuję sie tak jakos... dziwnie... jakbym okres miała dostać! To możliwe po tak krótkim czasie??? Jak było u was?
Stary 2011-07-01, 09:17   #4350
agus87
Zakorzenienie

hej dziewczyny
nie chwalac sie u nas nocka cudna
mala zasnela po 21 i spala do 6 rano, pozniej do 8.30
czym przemywacie dzieciom oczka??

SŁYSZAŁYŚCIE, ŻE CO 4 MATURZYSTA NIE ZDAŁ EGZAMINU ??????????

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości