|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: o 5kg mniej
Wiecie co.. poza tym, że pijam wode zamiast słodkich napojów i wychodzę z psem na dłuższy spacer 2x dziennie, to nie ćwiczę, nie odżywiam się jakoś szczególnie lepiej.. Wpierniczam truskawki z cukrem i śmietaną, dziś nawet zjadłam dwa kawałki pizzy.. jeju
miałam się pilnować!Może za karę jutro rano wstanę wcześniej i pobiegam lub wsiąd na rower ?
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
moge sie dolaczyc?
nie jem slodyczy i nie pije gazowanych napoi ale moimi grzechami sa: dobre obiadki tzn lubie miesko i to najlepiej smazone i piwko;/ wiem ze to jest najbardziej tuczace i dlatego staram sie ograniczac
|
|
|
#303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyści nereczki ^^Najbardziej "tuczące" jest siedzenie na pupci Nie ma co sobie moim zdaniem odmawiać dobrego jedzonka, ważne aby się nie przejadać i stwarzać sobie regularnie okazję do spalenia nadmiaru zapasów energetycznych ^^ |
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis zrobilam tylko a6w i pojezdzilam na rowerku 30 min.. Wiecej nie dalam rady bo duszno u mnie potwornie... 38 stopni i ani ciut wiatru a ze mieszkam na poddaszu to mialam tu dzis jak w saunie... Poza tym dostalam @ i brzuch mnie boli wiec dzis bez szalenstw
![]() My z Tz zrezygnowlaismy z obiadow Raz ze za cieplo dwa ze za tuczaco
|
|
#305 |
|
Przyczajenie
|
Od poniedziałku zaczęłam dietę, to znaczy nic strasznego po prostu nie jem w ogóle słodyczy i słonych rzeczy , nie piję gazowanych ,słodkich wód. Dużo się ruszam , robię codziennie po 100 brzuszków ,skaczę na skakance ,trochę biegam .Zobaczę jak to będzie mój cel to 6 kg przez całe wakacje ... a gdy czytam wasze wypowiedzi to tym bardziej mnie to motywuje a ja jak się zaprę to potrafię po prostu brak mi motywacji ale myślę że razem z wami dam radę i ja
przez ten rok się okropnie zaniedbałam ,jeszcze rok temu na wakacjach nie było grama tłuszczyku na moim brzuszku teraz niestety jest za co chwycic a to wszystko dzięki temu że mieszkam w internacie a tam wiadomo nic się za wiele nie robi za to dużo się je .. ;/ Ale trzeba byc nastawionym pozytywnie ! damy rade
|
|
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Echh, u mnie jakoś bez spektakularnych efektów
Męczę się z tym BBL, i jakoś nie mogę się zmotywować do czegoś innego, spadło 0,5kg i dalej nic, a nie jem słodyczy, fast foodów, bardzo ograniczyłam słodkie napoje. Grrr, muszę się więcej ruszać, rano ćwiczę godzinkę, a wieczorem już mi się nie chce |
|
|
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny
![]() Ja zaczęłam walkę ze swoimi delikatnymi nadwyżkami w kilogramach około 2 tygodni temu, kiedy wchodząc rano na wagę ujrzałam 49kilo. Tak ja wiem, to malutko i w ogóle, ale ja mierzę 156cm wzrostu i mam naprawdę drobną budowę ciała. Najlepiej się czuję przy 45kg, wtedy mam fajny brzuszek, udka i nie mam tych wstrętnych "schabów" po boczkach. Ostatnio moja waga trzyma się 47kg, więc postanowiłam, że wobec tego zwiększam intensywność i częstotliwość zajęć rekreacyjno - tłuszcz spalających. Mam nadzieję, że będę w stanie pogodzić to bezproblemowo z sesją. |
|
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
Nie biegałam, ale 30 minut maszerowałam z psem po polnych drogach.
teraz biorę się za sprzątanie w domku, a także przegląd szaf, szafek, szafeczek. Więc trooochę roboty przede mną czas na kawusię teraz , a raczej mleko z kawą
|
|
#309 |
|
Zadomowienie
|
tak na serio biore sie za siebie w przyszlym tygodniu jak juz bede po sesji
karnecik na fitness juz czeka a mam pytanie macie cos na polepszenie spadku wagi?
|
|
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
W moim przypadku efekty ćwiczeń fajnie wzmaga aquaslim
|
|
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
No u mnie dziś było pływanie ( na środek jeziora i z powrotem), rower i 4 km biegania ... Niestety coś nie mogę się zabrać za brzuchy z Tamille ... ;/ czekam teraz na nowy rower i będę pokonywać mega długie dystanse
Jak jest słoneczko to aż chce się wsiąść na rower... A jutro rano siłka Potem się zobaczy... Damy radę dziewczyny!!! Nie ma rzeczy niemożliwych - jest tylko brak ambicji.
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis 30-ty dzien robilam a6w
Jeszcze 12 dni i koniec Poza tym nic innego dzis nie cwiczylam bo brzuch mnie boli i dzis sie lenie
|
|
#313 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj wieczorem, jeździłam po lesie ( pies biegał za mną, przede mną ) , ledwo wytrzymał, a ja gapa, zapomniałam mu wody zabrać
i w domu ćwiczylam abs8 nogi, tyłek, ramiona, brzuch, więc jestem zadowolona z siebie
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
Czy ten aquaslim przypadkiem trochę✂nie przeczyszcza?
A wiecie co? tak jak miałam mega zapał na początku tak teraz mnie opuszcza. Ostatnio mniej ćwiczę, może dlatego że za gorąco, albo po prostu leń mnie dopadł. Tłumacze sobie że za to tu posprzątałam, tu poprasowałam ... grrr... Dajcie mi jakiegoś porządnego kopa!
14.07.2016: waga: 58 kg (Cel: 54 kg) biust: 93 cm talia: 71 cm (Cel: 65 cm) biodra: 94 cm udo: 53 cm łydka: 33 cm ramię: 25,5 cm (Cel: 23 cm) Kolejne mierzenie środek sierpnia. Edytowane przez Lib_r4 Czas edycji: 2011-06-30 o 15:36 |
|
|
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
|
Trochę na pewno.
Ja odnoszę po sobie wrażenie jakby ogólnie przyspieszał przemianę materii. Jeszcze uwalnia od wzdętego brzuszyska PS: A co do "porządnego kopa" - może zmotywuj się jakimś zdjęciem apetycznego ciałka i wyobrażeniem siebie w tej roli Mnie to motywuje
Edytowane przez sanzinia Czas edycji: 2011-06-30 o 15:42 |
|
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
jak tylko zaczne chodzic na fitness to chyba sobie zakupie
a wlasnie mam pytanko. mam nast problem: wystraczy ze cos zjem lub wypije szklanke wody a moj brzuszek zaraz robi sie jak balon;/ mozna cos z tym zrobic?
|
|
|
#318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niby dalej ćwiczę BBL, ale jakoś tak byle jak, bez zapału, z jedzeniem jakoś się nie ograniczam, fakt- nie jem słodyczy, ale np. dziś upiekłam ciasto z wiśniami dla TŻ i co chwilę podjadam Waga poszła o 1kg w dół a dalej nic, BBL ćwiczę od 3 tyg i spadł mi tylko 1cm z pośladków i nic poza tym... Też potrzebuję kopa |
|
|
|
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis a6w i 30 min rowerek. Mam nadzieje ze jutro juz mnie brzuch nie bedzie bolal i bede mogla wiecej pocwiczyc bo koniec lipca coraz blizej
![]() Dziewczyny jak wam brak motywacji to wlaczcie sobie jakies zdjecia modelek albo wyobrazcie sobie siebie takie sexi z pieknymi, wysportowanymi cialkami na plazy Mi to pomaga
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
Uff... a ja dziś 8minut abs, 400 skoków na skakance i 1h TRX : ) Po tym ostatnim padam, niezły wycisk dała nam instruktorka
Jutro polecę i zakupię sobie te aquaslim, skoro tak polecacie Z dietą u mnie w porządku.. Jeszcze tylko 2 msce na zrzucenie mi zostało..
|
|
#321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wróciłam dzisiaj do domku i jutro z samego rana idę na basen. Będę liczyć ile basenów przepłynę. Będę pływać cały czas! na 100%! Jutro wiczorem wracam już do siebie więc jeśli będę✂się✂dobrze czuć to pobiegam! Teraz będę musiała też trochę inaczej jeść, nie mogę gryźć -założyłam sobie dzisiaj aparat. Więc czeka mnie dietka jogurtowo papkowa Może to i dobrze może schudne z 1kg ![]() Weekend przed nami! złóżmy jakieś obietnice weekendowe typu "będę...; nie będę..." ! Ja mogę zacząć.. więc przez weekend: Będę biegać, pływać, ćwiczyć. Nie będę jeść tłustych rzeczy, słodyczy, fast foodów, chipsów. Ani nie skuszę się na piwko! Słowo! Teraz czekam na Wasze "będę/ nie będę"! Najlepsza obietnica wygrywa ten oto puchar :
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Chciałabym się przyłączyć, mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko. Potrzebuję własnie zrzucić te 5 kg aby lepiej czuć się w swoim ciele . Co robię w tym kierunku? Staram się racjonalnie odżywiać, zero słodyczy, białego pieczywa, słodkich napoi, duuużo wody, owoców i warzyw. Czasami mi to wychodzi lepiej, czasami gorzej i właśnie potrzebuję systematyczności i kontroli, a przede wszystkim motywacji. Duzo tez ostatnio zaczęłam się ruszać: skakanka, hula hop, ćwiczenia rozciągające, a6w i dużo spaceruje. Chciałabym przez te wakacje doprowadzić siebie do porządku i pod względem fizycznym i pod względem emocjonalnym
|
|
#323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo tak to jest że czasem idzie lepiej a czasem gorzej... ale razem damy radę! musimy! prawda?
|
|
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bede jezdzic na rolkach (jesli bedzie pogoda) Bede jezdzic na rowerku! Nie bede jesc slodyczy! Nie bede jesc na noc! Nie dotkne chipsow! Nie bede jesc obiadow tylko kanapeczki! ![]() A co do diety papkowo- jogurtowej to jest ok, szybko sie chudnie, nawet bardzo ale gorzej jak juz mozna jesc a czlowiek jest baaardzo steskniony za normalnym jedzeniem... Wiem bo to przerabialam
|
|
|
#325 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście, ze damy radę
Jesteśmy silne kobietki! ![]() To tylko kilka tygodni wyrzeczeń i ciężkiej pracy, a potem (przy odrobinie samokontroli) rezultatami możemy cieszyć się przez dłuuugi czas, a więc warto? A no i moje obietnice, a więc: 1) będę dużo ćwiczyła 2) będę częściej przebywała na świeżym powietrzu 3) będę kontrolowała to co jem i jak jem 4) nie będę jadła słodyczy 4) nie zjem ani jednego kawałka ciasta, które upiekę (uwielbiam piec ciasta )5) nie będę się nad sobą użalać tylko wezmę się za siebie (koniec biadolenia o tym jaka to ja gruba, czas na działanie)
Doskonały w swej prostocie. Wspaniały w roztargnieniu. Cudowny w swych słabościach Edytowane przez maj_aa Czas edycji: 2011-07-01 o 08:25 |
|
|
|
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
ej dziewczyny poradzcie mi cos na ten brzuch
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Ojej, widzę że na poważnie
Hmm no dobrze, więc oto moje postanowienia: NIE BĘDĘ: * wcinała fast-foodów (ostatnio ulegam big-macom )* się objadać - choćby nie wiem jak smaczne było to co jem BĘDĘ: * jadła więcej owoców i warzyw, piła 1,5l wody dziennie * ruszać pupę z siedzenia jak często tylko się da * regularnie jeździć na rowerze (do tej pory było z doskoku) * dodaję do swoich ćwiczeń brzuszki na ab-swingu Ale ja nie wiem jaki masz brzuch i co poradzić ![]() Jeśli chodzi o spalenie tłuszczyku no to najlepiej ćwiczenia ogólne, takie jak jazda na rowerze czy pływanie. Z tego co czytałam na wizażu i innych forach same "brzuszkowanie" niewiele pomaga, tutaj trzeba treningu ogólnorozwojowego. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Ja też to przerabiałam. To prawda, chudnie się bardzo szybko w połączeniu z ćwiczeniami. Ja dodam od siebie jeszcze, że niestety jeśli zbyt długo (ja tak jadłam 2 miesiące) wcina się same jogurty, można sobie zniszczyć zdrowie. |
|
|
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam np. po chlebie ^^ więc odstawiłam na jakiś czas na rzecz macy i wtedy było u mnie lepiej z brzuchem... Zastanów się co sprawia, że masz taką reakcję organizmu. Sądzę że to musi mieć związek z tym CO jesz... Możliwe też że masz zespół jelita drażliwego - jak ja. Ale nie ma co dywagować na forum - lekarz się kłania i jego opinia. PS: nie mówię że jesteś jakoś ciężko chora czy coś więc nie panikuj tam czasem.Po prostu opinia specjalisty jest znacznie bardziej wiarygodna i pomocna
Edytowane przez sanzinia Czas edycji: 2011-07-01 o 12:30 |
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
hehe spokojnie jeszcze nie umieram:P chyba tak bedzie trzeba zrobic;/ echh
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

miałam się pilnować!

nie jem slodyczy i nie pije gazowanych napoi ale moimi grzechami sa: dobre obiadki tzn lubie miesko i to najlepiej smazone
i piwko;/ wiem ze to jest najbardziej tuczace i dlatego staram sie ograniczac

Czyści nereczki ^^

)