![]() |
#241 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
Cytat:
![]() Cytat:
Proszę ![]() Ja robiłam kiedyś zakupy w sklepie internetowym, bo nie mogłam nigdzie indziej dostać produktów, które mnie interesowały. Fajny sklep, tylko drogo, moze na coś się skuszęhttp://rawfoods.pl/ ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
a ja pomagałam urodzić mojej koteczce 4 maluszka bo chodziła z nim godzine i nie mogła sobie poradzić - niestety był martwy. Ale 3 wcześniejsze były przepiękne i zdrowe, ale po tym zdarzeniu wysterylizowałam kotke:P
Ja też jestem wegetarianką, ale jak czytacie już tylko jajka jem, bo po mleku mnie boli brzuch, po serze - pryszcze... ciekawe co bedzie dalej ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- woooooooooooooooow wielkie dzieki za adres tego sklepu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez EmilkaZ Czas edycji: 2011-06-30 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie ma za co ![]() Skończysz żywiąc się energią słoneczną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
ha ha ha no nie wiem nie wiem jak to sie skończy
![]() w jakiej postaci można jeść algi http://rawfoods.pl/sklep/superfoods/ ? Ciekawe ile się czeka na przesyłkę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Te w proszku, to się chyba po prostu dosypuje do jedzenia. Planujesz zakupy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
planuje na pewno mąkę, algi i słodycze
![]() reszta kusi oj kusi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Konto usunięte
|
Kusi, kusi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
ma zielone pojęcie
|
Ja staram się regularnie jeść algi. Mam takie w proszku
![]() ![]()
![]() |
#254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie je kupujesz?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
ma zielone pojęcie
|
W Almie
![]()
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Chatul, odpowiem Ci już tutaj
![]() Dlaczego tak Cię zaskoczyło, że chcę od razu przejść na weganizm? Chciałam sobie znaleźć jakieś pewne źródło jajek, bo ich chyba brakowałoby mi najbardziej, ale nie wiem, skąd wytrzasnąć farmę, gdzie dobrze traktuje się zwierzęta... Mogłabym pod to podpiąć rodzinę ze wsi, ale oni mieszkają jakieś 400 km ode mnie ![]() Ty jesteś wegetarianką, prawda? ![]()
![]() |
#257 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem, ale po tej parowce bo zjadlam jedna zrobilo mi sie nie dobrze i mialam ochote zwymiotowac. Takie rzeczy ja smalec, na sama mysl pwoduja u mnie ![]() Cytat:
JA znam na tradycyjna meksykanska salse: Pomidory pokrojone w kosteczke cebula czerwona lub biala lub obie oryginalnie maksykanska pietruszka cilantro jak sie nie ma to zwykla sok z cytryny mozna dodac odrobine suszonej ostrej papryki jak ktos lubi na ostro troszke soli pieprzu do smaku Albo guacamole robi sie ta baze jak salse tyle, ze dodaje sie awokado zmielone , ja miele recznym blenderem na korbke ![]() Uwielbiam to z tymi meksykanskimi recznie wyrabianym chipsami z maki kukurydzianej. Cytat:
![]() Cytat:
To mnie najbardziej poraza i jeszcze jaby tak zrobili to samo z osiolkami, ktore kocham bardzo , bardzo to by bylo superowo. JAk ja widze takiego osiolka to mi sie tak dobrze na sercu robi. Nie wiem co ja mam z tymi osiolkami , ale one sa takie slodkie i kochane. podobno najwieksza rzez tych zwierzat jest we wloszech ![]() Pisalyscie tutaj o ssaniu oleju mozecie cos wiecej na ten temat napisac? ![]() Ja sie zastanawiam czy mozna to zastapic jedzeniem oleju z kokosa, bo ja takowy posiadam i chce go czegos zuzyc, a nie wiem do czego bo do smarowania ciala sie nie nadaje bo smierdzi i do smazenia czy gotowania tez sie nie nadaje bo proces smazenia powoduje straszny smrod. Wyczailam kus kus z firmy Kupiec co o tym sadzicie innego nie szlo znalezc? Aha i mam pytanie na temat firmy Melvit? Maja takie platki ryzowe i to nawet dobrze smakuje.Skladu niestety nie podali zadnego na opakowaniu tylko ile ma to wartosci odzywczych i kalorii. kasiamajo moze glupie pytanie, ale co tam zaryzykuje ![]() Surojad oznacza, ze sie nie gotuje, nie przetwarza i sie to co ma je na surowo tak? Ja bym chyba lubila nawet tak jesc tyle, ze ja lubie z warzyw brokuly i kalafior ,a musze je ugotowac bo one maja takie micro bugs i zeby ich sie pozbyc to tylko gotowanie ;/ ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Ogladam o tych zielonych szejkach ![]() Jakas salata z owocami + mrozne truskawki ![]() Nie wypilam bym tego, ale lubie czasem cos takiego zjesc Rozne odmiany salat, ktora to sie nazywa baby salad do tego swieze truskawy i winogrona + posiekane orzechy wloskie lub migdaly lub wszystko razem+ jak ktos chce moze dodac ser feta, ja nie lubie to nie daje. Ja to jem na surowo bez zadnych dressingow, co najwyzej dam troche soli morskiej do smaku. ![]()
![]() |
![]() |
#258 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak, je się na surowo, suszy na słoncu, używa dehydratora, kisi, mrozi, ewentualnie podgrzewa do 40 stopni (wyższa temp. niszczy enzymy). Ja jem na surowo brokuły i kalafiora, tylko wcześniej mocze je w wodzie, żeby wypłynął bród, a robali się nie boję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Czyli do 40°C można podgrzewać? W czym się wtedy podgrzewa? Smaży się? Nieee. Gotuje? W garnku?
![]() |
![]() |
#260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mleko? Krowie czy sojowe? Sama teraz myślę, czy nie lepiej byłoby zacząć (chociaż na początek) poprzestać na wegetarianizmie... Tahivare zwróciła mi uwagę, że dla organizmu to może być zbyt wielki szok - od razu przejść na weganizm. Właściwie, to ile powinnam jeść białka, jeżeli przestanę spożywać mięso? I czy ta soja naprawdę jest taka zła? ![]() Dobra, teraz serio durne pytanie - czy to normalne, że nie szkoda mi much i komarów i jeżeli mi przeszkadzają (gryzą, upierdliwie siadają) to je zabijam? ![]() I wiem, że to dziwne, ale ja tak naprawdę nie znoszę zwierząt. Denerwują mnie. Po prostu względy etyczne każą mi szanować żyjące stworzenia.
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-30 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | ||||
ma zielone pojęcie
|
0 z chowu ekologicznego. 1 z chowu wolnowybiegowego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
Czy mogłabym Cię spytać, jak wyglądają Twoje jadłospisy? Bo rozumiem, że wyniki krwi itd. masz w normie?
![]() |
#263 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() W czasie kiedy byłam już wege, krew miałam badaną chyba 3 albo 4 razy (musiałam do jakichś badań szkolnych ![]() Od jakiegoś roku-półtora nie badam krwi. Szkoda mi serca. A jak wygląda mój jadłospis... Różnie, naprawdę różnie.
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-06-30 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Mhm. Postaram się coś wykombinować z tym jadłospisem. Znam się trochę na żywieniu, więc może sobie poradzę
![]() Swoją drogą - przeszłaś na wegetarianizm z dnia na dzień czy odstawiałaś mięso stopniowo?
![]() |
#265 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
ja mam głownie na kurz na niektore pyłki drzew
ale ogólnie to testy wykazuja co roku co inne to przestalam je robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A przepisy zawsze się przydadzą, więc wrzuć kilka, jak będziesz miała czas ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie nazwy nie drażnią, przyzwyczaiłam się chyba już do nich po prostu. Nazwy to zresztą jeszcze nic ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę tą salsę koniecznie wypróbować. Mnie raw ciekawi, ale nie wiem czy długo bym wytrzymała, napewno muszę się w to bardziej zagłębić, bo poki co wydaje mi się to bardzo skomplikowane. Do tego często jem coś na mieście z racji braku czasu, wieć raw był by bardzo ciężki dla mnie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.