|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
|
|
#37232 |
|
Zakorzenienie
|
Jako ze koty tutaj to juz codziennosc wstawiam fotki tej kociej rodzinki o ktorej pisalam rano, maluchow jest 4 ale nikaj dalo sie uchwycic wszystkie do kupy
moj maz okreslil maluchy mianem skuterow bo tylko mykaja po podworku
|
#37233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mam ochotę je zabrać do siebie (tylko pewnie by mi moją papugę - już swoją drogą starą i pewnie żylastą - zjadły )A jak Cycek obserwuje
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-30 o 22:56 |
|
|
|
|
#37234 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
przytuliłabym...To wrzucam kociaka mojej cioci pieszczoch i leń!
|
|
|
|
|
#37235 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko
gratuluję rosnącej w Tobie fasolki (lub fasolka) Miss Ti to świetne wyniki z tej matury ![]() Marika oddawaj mi to co masz na dole na włosach tam szybciutko koty )no to ja już nie wiem co mam robić, codziennie na głowie mam coś innego dzisiaj Sylwestrowy (TŻ) wygłaskał mnie i wybawił się włosami rano wyglądałam jak król lew trochę teraz takwszystko fajnie oprócz prawej strony (tam gdzie mam mniej włosów, chyba śpię na tej stronie )ale jakiś taki jeden zawijas się zrobił jakby z tych kilku warstw
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-30 o 23:10 |
|
|
|
#37236 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Świetny masz ten kolor, też chcę taki
|
|
|
|
|
#37237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, nie macie pojęcia ile to dla mnie znaczą takie komentarze !
To już niedługo, życzę Ci jak najmniej stresu ! Gratulacje !!! Cytat:
![]() Ojeju, ale piękne !!!
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#37239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#37240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sytuacja z babcią mnie rozwaliła na łopatki
|
|
#37241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a zeby nie bylo - twardo walcze o porost i wychodzi ze bede musiala robic odrosty w weekend bo jest juz bardzo widoczne a na weselu to wole pokazac sie bez nich
|
|
#37242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Foliowe papilotki są najlepsze !
||
|
|
|
#37243 | |
|
Zakorzenienie
|
kręcone?
ledwo fale...a kolor jak zrobiłam to był prawie czarny, nawet się ładnie sprał, ale nie wiem ile z niego to on a ile to co miałam pod spodem no i potem do tej kobity na balkon wyszła druga kobita i mówi: Mamo! to słychać, to nieładnie. A tamta: a gdzie tam słychać! potem opowiedziałam Sylwestrowemu to powiedział, ze trzeba się było obrócić i powiedzieć: słychać słychać! ![]() nie wiadomo ![]() a jeszcze 2 tyg na nowej pielęgnacji nie minęły tylko ja nie myję odżywką (zazwyczaj) ![]() Cytat:
wiem, że to nie pomaga, ale było milutko ![]() i pani w bibliotece na uczelni pytała czy włosy zakręciłam ![]() więc te niemiłe sytuacje równoważą się z miłymi ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Ojp ale boskie mnie się tak takie drobne kręciołki podobają ![]() a dzisiaj sobie szłam/jechałam po mieście i patrzyłam na kręconowłose...susz normalnie jakbym miała więcej odwagi to bym chodziła i szerzyła oświatę włosową
|
|
|
#37244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak je robiłaś? Niestety na takie szaleństwo mam za długie włosy Cytat:
ja wcześniej swoim włosom też nie robiłam nic dobrego, ale miałam koleżankę w LO, która uparcie swoje włosy czesała grzebieniem na sucho każdego dnia - grzebień o maksymalnie ciasnym rozstawie ząbków. Na nic nie zdawało się mówienie wszystkich, że ma busz na głowie i szopę. ![]() Co do głaskania to też to uwielbiam, a TŻ uwielbia się moim włosami "bawić" ale już nie pozwalam To dobrze jak sytuacje gorsze wyrównują się z tymi dobrymi. Myślę, że sprawcą jest tu Twoje delikatne rysy twarzy - tak jak mówisz koleżanka z grupy też taki aniołeczek po buzi i same akcje miała co tydzień
|
|
#37245 |
|
Zakorzenienie
|
no nie powiedziałabym, że mam twarz jak aniołek, może makijaż i zdjęcia robią swoje
![]() ale zawsze mam akcje, codziennie praktycznie ![]() (jeszcze dzisiaj stałam koło kasownika i zanim dojechałam na przystanek to skasowałam chyba z 10 biletów i co dwa bilety jakiś facet hasła rzucał: że powinnam opłaty pobierać w buziakach itd ![]() przepraszam, że nie na temat... a na temat: ciocia mi powiedziała, że piwo zlepia włosy
|
|
#37246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O piwie nic nie słyszałam, nie polewałam nim włosów, ani nie robiłam żadnych cudów z nim związanych (ale to pewnie do czasu), więc się nie wypowiem ![]()
|
|
#37247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ta babcia,to mnie zabila Ja to mialam kiedys taka swietna akcje w autobusie,ze do dzis placze jak sobie przypomne,ze smiechu oczywiscie.Moge opowiedziec ale nie chce przynudzac,wiec jak sobie zazyczycie to powiem. Opowiem krotko za to jak kiedys podczas wizyty w PL,poszlam do salonu i chcialam dowiedziec sie o przedluzenie moich wlosow(tak o z glupot) i babeczka sie pieklila,ze w zyciu sie tego nie podejme,przy moich lokach.Doslownie na drugi dzien u kosmetyczki inna odmowila mi zrobienia tipsow(chcialam taki prosty french,nie jakies odjechane),bo stwierdzila,ze ma super zdrowa plytke i nie bedzie mi jej niszczyc a do tego facet u jubilera nie chcial mi wyczyscic i wypolerowac mojego srebrnego lancuszka "Ale co pani od niego chce ,przeciez jest dobry!!!"W PL nie chca pieniazkow zarabiac,czy jak??? Te akcje mam tez z wlosami ,odmowily mi ostatnio dwie fryzjerki stopniowania,i badz tu czlowieku madry i zadbany |
|
|
|
|
#37248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, gorzej jak ktoś na siłę chce zarobić jak nie potrafi czegoś wykonać (a poza tym swoje paznokcie najlepsze, mam nadzieję, że nie masz tych tipsów w końcu (ja chętnie posłu---czytam historii )Seduction nie jestem ponoć podobna do siebie na zdjęciach , ale mniejsza o tojuż masz plan co serwujesz włosom następnym razem?
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-01 o 00:20 |
|
|
|
|
#37249 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chyba odkryłam coś, co by się nadawało fajnie na włosy. To jest krem Epiderm firmy Kosmed. Podaję skład: składniki biologicznie czynne (olej z aloesu i rumianku, olej z wiesiołka, witaminy A i E z kiełków pszenicy), lanolina, allantonina, alfa bisabolol. Nada sie na włosy zamiast oleju?
|
#37250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro myję włosy pierwszy raz odżywką miałam myć w sobotę rano, ale nie będę mieć czasu, więc wolę jutro.Czy jak w odżywce do mycia są jakieś tam proteiny (Isanka różowa) to lepiej jakby nie było ich już w odżywce bs? Chciałabym zafundować moim włosom jakiś szał, ale brak maski jakiejś konkretnej i olejów skutecznie mnie ogranicza, więc zrobię minimum ale w przyszłym tygodniu mam nadzieję, że już zaszaleję zrobię im za to ostatnio płukanie wodą z cytryną Gdzie mogę dostać czepek na włosy? Pod maski i oleje ![]() I jeszcze jedno pytanie z serii idiotycznych (obiecuję, że więcej nie będzie): czy jak przy analizie pisze "dobra odżywka do codziennego stosowania" to co ma się na myśli? Jako bs? Jako bazę? Że można używać często i nie powinno obciążać włosów? Muszę wiedzieć, bo mam kilka na oku.
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-01 o 00:46 |
|
|
|
|
#37251 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Na pewno bym coś odpowiedziała albo chociaż spojrzała w tamtą stronę - to zazwyczaj peszy 'odbiorcę' ![]() Oho! Nawrócona
|
|
|
|
|
#37252 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie pochwały i komplementy
![]() AjriszMarta mój kolor to ciemny brąz, a na niektórych zdjęciach wyszedł po prostu przekłamany Nie za bardzo potrafię robić zdjęcia Rybiorek ależ piękne kociaczki ![]() myszka2020 cieszę się z nowej notki na blogu
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-07-01 o 08:52 |
|
|
|
#37253 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy to się zdążyło zebrac ![]() Cytat:
Co do zestawu na wilgotnośc to nie wiem czy dla twoich loków nie będzie za słaby. Moje falki kiepsko tolerują cięższe stylizatory i dlatego tak. Cytat:
Dzięki za odpowiedź ![]() Rybiorku, jakie słodkie skuterki! Szkoda że mąż nie chce...Maliniarko, i ty mówiłaś, że postępy się zatrzymały...? ![]() Cytat:
A afro jak tylko trafi się jakaś okazja, bo strasznie mi ta fryzura przypadła do gustu Mam nadzieję że jeszcze parę razy i dorównam mistrzyni w kwestii efektu ![]() Cytat:
Wczoraj stałam na przejściu i widzę stoi taka dziewczyna z pięknymi blond lokami, wydaje mi się że 3b/c, ale włosy rozczesane na sucho. Całkiem Ano właśnie, dużo pozytywnych opinii słyszałam o płukaniu piwem, a mi się po tym zalepiony kołtun zrobił ![]() Ja swój kupiłam w Leclercu na stoisku kosmetycznym. Wisiały przy szczotkach i tego typu akcesoriach te czepki ![]() Idę zaraz myc włosy Właśnie kombinuję sobie zestaw...
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-07-01 o 08:41 |
|||||
|
|
|
#37254 |
|
Raczkowanie
|
Miss Transept ja mam 3 odżywki d/s, trzy szampony, jedną odżywkę b/s i dwa olejki
Ale jak jestem w drogerii i widzę te wszystkie kosmetyki to mam ochotę je kupić ale jakoś się powstrzymuję ![]() Brakuje mi tylko dobrej maseczki, tylko nie wiem jaką kupić.
www.pustamiska.pl Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-07-01 o 08:55 |
|
|
|
#37255 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W takim razie będę eksperymentować i może na coś trafię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że będą u mnie
|
|
#37256 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem czy dobrze zrobiłam, kupiłam pod wpływem chwili szampon i i odżywkę joanna len i rumianek
tylko mi się zdawało czy do OMO jest ok? W dodoatku zauważyłam że jeśli myję włosy szamponem z sls.... to się bardziej kręca i mniej puszą![]() to nienormalne....i co do olejku, czy moze być ta oliwka.... https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...niemowlat.html ???? |
|
|
|
#37257 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie po przerwie
na pewno któraś z Was używa jantara jako wcierkę. Czy możecie mi napisać łopatologicznie jak mam to wetrzeć w skalp? Mam podzielić włosy na kilka pasm i tuż przy nasadzie wcierać czy jest jakiś inny szybszy sposób na to? ![]() ![]() Polecacie coś jeszcze oprócz jantara, nafty z wit A+E na wypadające włosy? Chodzi mi o wzmocnienie cebulek, bo po ostatnich stresach lecą jak szalone Na pewno idę zrobić hormony, bo może tarczyca się odzywa po mamusi i babci...
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-07-01 o 12:35 |
|
|
|
#37258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wcierek na wypadające jedna z Dziewczyn używa tonik Garnier Neril - sama zaczęłam stosować, ale po trzech dniach wiele Ci nie powiem
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-01 o 12:42 |
|
|
|
|
#37259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#37260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Aż mam ochotę je zabrać do siebie
szybciutko
)
teraz tak

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

normalnie jakbym miała więcej odwagi to bym chodziła i szerzyła oświatę włosową
Niestety na takie szaleństwo mam za długie włosy
ale w przyszłym tygodniu mam nadzieję, że już zaszaleję