|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
ja tez cos dzisiaj mało funkcjonalna jestem. maz poszedł do pracy a ja powinnam wziasc sie za reszte porzadków. Do tego mam w planach prasowanie, obiad na jutro ale jakos nie moge sie podnieść z sofy
Najchetniej poszlabym spac i tyle |
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko ja ludzi lubię ,a raczej obserwowac ich zachowania,reakcje itd ,fascynuje mnie człowiek jako zwierzę
|
|
#4143 |
|
Rozeznanie
|
No no ale sie cisza zrobiła...
gdzie sie wszystie straciły ???Nam wlasnie przyszedł fotelik samochodowy dla młodej tż poszedł go przymierzyć do auta ale z wygladu jest zarąbisty
|
#4144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co tu taka cisza jest w ogóle?? Justa, Kasiek mój sen był proroczy i rodzicie? ![]() To klejenie tapety to u nas chyba będzie jak dziecko 3 lata skończy, bo idzie nam to wszystko tak, że lepiej nie mówić. Ja jak na razie to w niczym nie biorę czynnego udziału, a małż ma zapalenie korzonków, więc też ma super zapłon |
|
|
|
|
#4145 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie rodzę
Byłam odebrać resztę wózka bo wczoraj wpłaciliśmy zaliczke i zabraliśmy tylko fotelik i gondole. Dzisiaj całą resztę. Już stoi w garażu tylko muszę przejść się tam jutro i folią poprzykrywać, żeby nie niszczyło się. I zastanawiam się co ze stelażem i gondolą ze starego wózka. Zadzwonię jutro do dziewczyn do pracy może ktoś potrzebuje. Współczucia dla męża z powodu korzonków
|
#4146 |
|
Zadomowienie
|
karina zaskoczę Cię, ale ja też jeszcze nie rodzę.
po prostu wir przygotowań mnie wciąga dzisiaj na ścianie wylądowało kubusiowe towarzystwo, mąż się uparł poprzyklejać jutro tylko jeszcze półkę kupimy, zamontujemy kinkiet i chyba będzie a mój nie chodzi na ryby
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki
![]() u nas zimno, wieje i pada, masakra jakaś egzamin poszedł średnio, nie trafiłam za bardzo na to co umiałam Franek dobrze zniósł dzisiejszą opiekunkę, teraz smacznie sobie śpi ![]() a ja moge chwilkę odpocząć, zaraz ide pod ciepły prysznic i musze się nasmarowac moimi mazidłami do ciała mój Tż tez nie chodzi na ryby, ale tam gdzie mamy mieszkać jak się wkoncu wybudujemy to są stawy zarybione i ma zamiar nauczyć siebie i Franka ![]() Madzik miała załączyć zdjęcia a coś od dwóch dni się nie odzywa, chyba że coś przegapiłam
|
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
ENIS najważniejsze żeby zaliczyć
Pogoda rzeczywiście popsuła się na maksa. Pada, wieje, zimno a z psem trzeba wyjść nigdy mnie dzieci na zwierza nie namówią. I chyba w sobotę okien nie wymyjemy bo nie zapowiada się na wypogodzenie.Brzuch mi juz odpuścił, chyba potrzebowałam trochę lenistwa choć i tak jakaś zmęczona jestem także za chwila pod prysznic i spać.
|
#4149 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój tz tez raczej od rozrywek stroni i oboje lubimy własne towarzystwo... Bylismy dzis na zakupach....kupiliśmy łóżeczko, materac, przescieradła, stolik do przewijania, przewijak, pokrowce, kocyk, pieluszki bawełniane, komodę, regał, półkę, lampkę nocną i jeszcze kilka pierdołek...... Wszystko juz stoi skręcone w pokoiku i wcale tz namawiać nie musiałam ![]() Tyle chodzenia dziś mieliśmy ze znowu brzuch mi zaczął twardnieć i to dość mocno i czesto ....a juz tak sie poprawiło z tymi skurczami...
|
|||||
|
|
|
#4150 |
|
Zadomowienie
|
luii gratuluję zakupów! Fajnie, że Tż aktywnie w nich uczestniczył
musisz duże leżeć przy tym twardnieniu brzucha i odpoczywać. powiem Ci, że jesteś "bardziej zaawansowana" teraz w przygotowaniach niż te z najbliższym terminem dzisiaj dla odmiany mnie tak jakby szyjka w środku bolała, ale dzisiaj urodzić nie mogę, bo robię zakupy do końca a jeszcze jutro mam ostatni egzamin a potem niech się dzieje co chce
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
luii ale "wystrzeliłaś" z tymi zakupami
. Ja już też wózek i łóżeczko mam (nie poskręcane... trochę się jeszcze boję skręcać...ech), większość ubranek mam (już raz upranych a teraz czekam na lepszą pogodę, żeby wreszcie w dzieciowym proszku wyprać i poprasować), teściowa szyje pieluszki (znalazła w szafie jakąś "starą" tetrę, więc nie muszę kupować), wczoraj zamówiłam na all 2 śpiworki...Jeszcze tylko jakieś kocyki, rożek (jeden czy dwa????), przybornik do łóżeczka (bo do komody będę miała daleko), przewijak, prześcieradła...i marzy mi się jakaś pościel nowa, bo mam już 2 używane od koleżanki. Nie mam jeszcze kosmetyków, ale z tym to chyba najmniejszy problem... enis myślę, że z egzaminem będzie ok justa za jutrzejszy
|
|
|
|
#4152 |
|
Rozeznanie
|
dobry w ten paskudny dzien
![]() enis super ze Franio dobrze zniosl nowa opiekunke i trzymam kciuki za dobry wynik egzaminuaha jak bedziesz kupowac fotelik to najpierw przymierz czy pasi wam do samohodu nie bo niekazdy podchodzi pod dany samochod... ten co my kupilismy pasuje tak srednio dzis tż jeszcze raz go przymontuje a jak nie to go ooddamy bo jakos zle sie wczoraj trzymal siedzenia... my juz nie spimy Oli dzis miala kiepska nocke chyba przez ten deszcz budzila sie co godzine
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png Edytowane przez Myysiaaa Czas edycji: 2011-07-01 o 07:52 |
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Sonia dziękuję
![]() nasza wczorajsza jedna naklejka kubusiowa dzisiaj odpadła chyba trzeba będzie ją na klej wziąć ![]() enis na pewno zaliczysz! ![]() Myysia też właśnie słyszałam, że nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu
|
#4154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojego Franka cos w nocy bolał brzuch, budził się co godzine z płaczem, także jesteśmy niewyspani, wstaliśmy przed 7 i pijemy rumianek z koperkiem ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- kurcze, nawet nie wiedziałąm że te foteliki sie tak rożnią, ale to co on jest za duży do waszego autka? jakie macie autko ? |
|
|
|
|
#4156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
LUII jak pies budzi w nocy to przeważnie cos mu sie chce, a nie mam zamiaru po nim sprzatać. wystarczy mi sierść. Ale akurat wtedy miał chyba ochote pochodzić ![]() Cytat:
JUSTA powodzenia na egzaminie. Nasze naklejki też dziennie dociskam ale to kwestia tego, że [przyklejone nie na gładkiej powierzchni tylko na tapecie.
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-07-01 o 08:17 |
||
|
|
|
#4157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() my mamy skode fabie kombi ale ta nową, przed chwila dzwonil tż że zamontowal go jeszcze raz i jednak pasuje na cale szczescie jutro weźmiemy Oli na przejażdżke i go przetestujemy
|
|
#4158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo my za 2 m-ce też musimy coś kupic. Poka poka.Wracając do ryb- mój TŻ tez niestety rybak i grzybiarz Przed ślubem łowił prawie codziennie po pracy, bo miał blisko staw. Po ślubie byliśmy parę razy we 2 i raz był z kolegami. Teraz już dawno mówi,że musi jechać na ryby,ale jakoś mu się schodzi. I dobrze. Bo też nie lubię.(kiedyś mu połamałam wędki ) Jeszcze zeby przywoził coś do domu, ale on siedzi,aby siedzieć---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Asiago jesteś mistrzyni świata Ciekawe jak Bella sobie radzi?? Ona ma lepiej,bo ma dom ludzi do pomocy
|
|
#4159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolor billy![]() http://allegro.pl/britax-first-class...677926410.html
|
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
Byłam wczo w pracy i wracam od 10 października na cały etat normalnie, tylko będę pracować nie 5 godzin, a 4,5, bo należy mi się jedynie pół godz.na karmienie. L będziemy się opiekować z mamą, jak ja będę miec na 1 zmianę to mama na 2, i na odwrót. Będzie nam brakowac godz lub 2-to moja babcia się zajmie przez ten czas L. Musze wrócic, bo będziemy miec za mało kasy i nic byśmy nie zrobili w domu. TŻ troche zły,że wrócę, bo mówi,że jakoś byśmy sobie poradzili.Wolałby żebym została z małą, no ale sratatata... Też bym wolała, ale niestety teraz wszystko jest uzależnione od kasy. Zresztą ja lubię to co robię i chcę wyjść z domu,ubrać się ładnie, umalować itp. Teraz łaże w dresach,nieumalowana,bo po co...
Po drugie ja mam przecież plana Popracuję parę m-cy i... Damy radę!!!---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Ale nie wiedzialam,że te rzeczy są tak drogie
|
|
#4161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a czy drogi jeszcze nie tak bardzo a wez po uwage ze to wydatek na pare lat
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Franek własnie usnął, dzisiaj jets strasznie marudny, chyba prze tą noc pogoda też mnie wkurza bo albo upał albo zimno, zwariować idzie Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-01 o 09:56 |
|
|
|
|
#4163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobra pakuje Oliwke do wózka i lece do mamy na kawke dobrze ze mam blisko bo tam pada niestety
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A kolor chyba im ciemniej tym lepiej choć jesli chodzi o jedzenie w samochodzie to jestem zdecydowaną przeciwniczką. Wolę zatrzymać sie na 10min żeby dziecko coś zjadło niż ma upaprać tapicerkę albo nie daj boże zakrztusić się na naszych pięknych polskich wybojach
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja narazie nigdzie si,ę nie wybieram, a to dlatego że musiałabym dać Franka do żłobka a jakoś mnie to narazie nie przekonuje, no a po drugie mam jeszcze studia i to by było za dużo na mojej głowie, bo tż-ta nie ma i ktoś musi to wszystko ogarnąć
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-07-01 o 10:02 |
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
laski..............nie nadrobie was
![]() czytam i czytam co u was słychac i nigdy nie mam czasu aby odpisac....... u nas ok, wczoraj sie szczepilysmy mala zdrowa 6, 8 kg i 71 cm ![]() ja troche zsmarkana ale mam nadzieje ze nie zaraze małej odezwe sie jak zjemy zupke i N zasnie
|
#4169 |
|
Zadomowienie
|
Hejka,
Dziękuję wam żeby troszkę pospać ściągnęłam wczoraj tyle mleka że starczyło na całą noc i maluchy jadły z butelek wtedy jest szybciej i ja się mniej męczę, a od rana znowu na cycu A Julkę to normalnie chyba dzisiaj wyrzucę z domu, deszcz pada to i ona ciągle wyje i to tak głośno że ciągle budzi maluchy, na złość trzaska drzwiami i rzuca czym popadnieMam mnóstwo małych ubranek (na Mikołaja 50 są za duże ) a i tak nie nadążam z praniem, musiałam kupić drugą suszarkę bo nie miałam gdzie wieszać, nie mówię już o naszym praniu, bo na okrągło tylko piorę rzeczy maluchów, gdybym miała tyle co w wyprawce x2 prałabym 2 razy dziennie Mikołaja przebieram 5 razy dziennie, bo albo zagnie siusiaka do góry i ma obsikane plecy, albo tak uleje że ramiona mokreNo właśnie, ciekawe jak Bella sobie radzi zazdroszczę jej tych wszystkich pomocników
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Julka zapewne zazdrosna jest. Gdyby była troszkę starsza to mogłaby na jakiś czas u babci posiedzieć w ramach wakacji ale w tej chwili podejrzewam że odczytałaby to jako odrzucenie z twojej strony. Tak piszesz o tym przebieraniu a ja ostatnio jak prasowałam to doszłam do wniosku że ubranek na 56 tzn body mam po 2-3 szt. to może jednak dokupić jeszcze po 3?? Bo takich na 62 mam dużo więcej. Chyba zrobie sobie wypad do tesco bo te z F&M są dość tanie i ładne i przynajmniej w 3 pakach.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Najchetniej poszlabym spac i tyle 

gdzie sie wszystie straciły
???
05.06.2010 

nigdy mnie dzieci na zwierza nie namówią. I chyba w sobotę okien nie wymyjemy bo nie zapowiada się na wypogodzenie.
mój tż ostatnio nic tylko na budowie, nic się doprosić nie mogę, ciągle zajęty, gdyby nie mama to bym chyba usiadła i zaczęła wyć...a było już tak dobrze, pokarmu coraz mniej ale robię wszystko żeby chociaż do 3 m-ca je karmić, ale i one coraz więcej jedzą a mniej śpią, pogoda do d..y, nawet wyjść na spacer nie można, dzisiaj wygląda że będzie lepiej ale mają być burze
....a juz tak sie poprawiło z tymi skurczami...
za jutrzejszy

i trzymam kciuki za dobry wynik egzaminu
Oli dzis miala kiepska nocke chyba przez ten deszcz budzila sie co godzine