Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 09:20   #2671
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
aha wklejam fotki brzuszka podwojnego poczatek 18 tc (17+3/4 dni)
brzuszek masz mslutki ale nie ma się co przejmować-urosnie

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:20   #2672
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
fatal nie martw się mi zaczął wychodzić pod koniec 16 albo poczatkiem 17tego

Dziewczyny! Piszę, bo mnie wczoraj koleżanka przeraziła. Mówi do mnie: ale wiesz, że nie wolno się głaskać po brzuchu i najlepiej też nie kłaść rąk, bo można sprowokować skurcze niepotrzebne macicy. Słyszałyście to od lekarzy? Bo ona mówi, że jej tak mówił jej lekarz, może to też jest różnica, bo jej się zaczęła skracać szyjka już w 22 tygodniu ciąży? Się przestraszyłam, bo ja lubie czasem położyć rękę i czuć podwójnie małe.
Ja niczego takiego nie słyszałam, i na przykład przed snem czy jak się zamyślę to ciągle się po brzuszku głaszczę. Ale we wtorek będę na wizycie to jak nie zapomnę to się spytam.
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:21   #2673
Tincia
Wtajemniczenie

Bry

A ja walcze jak zawsze by nadrobić!!! Stwierdziłam, że się nie poddam i od wczoraj do dziś nadrobie hehe- tyyle fotek! az zal przeskoczyc, ale zaraz musze do pracy leciec. JEszcze 5dni pracujacych a pozniej tez poszaleje z ciuszkami itp juz nie moge sie doczekać, aż do Pepco wpadne

Aniu- fajnie, ze urlop udany. no i mam nadzieje, ze rocnzica udana

Cos jeszcze komus mialam odpisac, ale nie pamietam co i komu

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Właśnie zrobiłam zakup spontan na allegro
http://allegro.pl/new-look-koszulka-...693967607.html
Zakup fajowy Takie spontany najlepsze.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:23   #2674
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny! Piszę, bo mnie wczoraj koleżanka przeraziła. Mówi do mnie: ale wiesz, że nie wolno się głaskać po brzuchu i najlepiej też nie kłaść rąk, bo można sprowokować skurcze niepotrzebne macicy. Słyszałyście to od lekarzy? Bo ona mówi, że jej tak mówił jej lekarz, może to też jest różnica, bo jej się zaczęła skracać szyjka już w 22 tygodniu ciąży? Się przestraszyłam, bo ja lubie czasem położyć rękę i czuć podwójnie małe.
tak,słyszałam o tym i faktycznie jest to prawda-paru lekarzy powiedziało już to moim znajomym-po tym jak ja im wcześniej powiedziałam o tymale czy jeśli w 22 tyg będziesz/będziemy się głaskać po brzuszkach to myślę,że to za wcześnie.lepiej zapytaj swojego lekarza

Stary 2011-07-01, 09:25   #2675
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
poproszę o jakieś przepisy na bób
strasznie nie lubię bobu. Moja mama bób gotuje w osolonej wodzie i podaje z roztopionym masłem - więcej przepisów nie znam

Cytat:
Być może Twojej koleżance lekarz tak powiedział ze względu na skracającą się szyjkę, bo tak na logikę biorąc to jak tatuś ma poczuć kopiące dziecko jak nie położy ręki na brzuszku mamusi. Ja brzuszek głaszcze i myślę, ze dzidzia to lubi.

Cytat:
skoro u Ciebie poskutkowałao poskarżenie się to i ja chciałam się poskarżyć,że mały nie kpie mamusi-mimo,że mamusia czeka i prosi,że teraz ma niepowtarzalną okazję by pokopać rodzicielkę
Z utęsknieniem czeka się na pierwsze koniaczki. Zobaczysz jeszcze zacznie dokazywać. Ja ogólnie lubię jak się dzidzia rusza, poza tymi kopniakami w pęcherz bo to strasznie nieprzyjemne.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:35   #2676
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
acha chcialam powiedziec ze dzis sie poskarzylam na forum ze drugi blizniak nie fika- ale po poludniu zaczal teraz sobie razem harcuja, caly brzuch mi chodzi, na zewnatrz jeszcze nie widac ale ciekawe jak bedzie to wygladalo za pare miesiecy
jej, fajno Moja bratowa rodzila w maju blizniaki, zawsze dokladnie czula ktora dzidzia gdzie jest, jak sie rusza itd

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Nie trzeba mieć ciągłości 33 dni chorobowego. U mnie tak jest za 8 dni czerwca pracodawca wypłacił mi wynagrodzenie, na resztę czekam od ZUSu. 33 dni u mnie są liczone od początku roku. A byłam 2 tygodnie na zwolnieniu w kwietniu, potem w maju i teraz w czerwcu i tak wyszło, że 33 dni minęło koło 10 czerwca. I są to 33 dni kalendarzowe a nie robocze, np. jak ma się zwolnienie od 1 do 14 czerwca czyli 14 dni jest liczone, nie ważne, że część zwolnienia przypadło na weekendy.
jasne, jasne ze kalendarzowe Ja w zwolnieniu mialam dlugi weekened i drugi normalny hehe... ale z tym sumowaniem mnie zaskoczylas, bo w ustawie jest inaczej...
aaaa nie doczytalam dokladnie, zgadza sie- Tobie się sumuje, bo co miesiac bylaś na zwolnieniu czyli miedzy zwolnieniami nie mijalo 60 dni

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Ja miałam podobnie. Długo była na all. i innych portalach i nic. Zapłaciłam za nia 2700 i sprzedać chce tak za 1000zł ale wiem że za tyle nie pójdzie. Więc już dawałam 600zł i też nic.
No tak... dla nas nasze suknie, to emocje itd... i nam żal, a dla kogoś to tylko "używana kiecka" :/
Też mialam tren i ozdobe we wlosach i włosy "półrozpuszczone"

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja Moja sukienkę sprzedałam na mojeciuchy spróbuj może akurat ci sie uda
sprobuje- nie mam nic do stracenia

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-07-01, 09:37   #2677
princessskaa
Wtajemniczenie

Arrow Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

ggoraa ale wszystko dobrze się skończyło? zero komplikacji przy porodzie? Najważniejsze, żeby to łożysko nie wpłynęło na zdrowie Maluszka..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 09:38   #2678
glamourous
Zakorzenienie

a ja wlasnie wciagnelam drozdzowke z serem, kawa popijam i w miedzyczasie udalo mi sie ciazowy sweterek na all za 10.50 wylicytowac- nowy, moze zadna rewelacja ale na pewno sie przyda
Stary 2011-07-01, 09:39   #2679
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Rojku tak to prawda .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:40   #2680
dygotka8
Zakorzenienie

z tym głaskaniem to też nie popadajmy w przesadę!!!!można się głaskać bo to naturlany odruch,ale widocznie z jakichs powodów nie można tego robic przez 12 godzin dziennie...

Stary 2011-07-01, 09:40   #2681
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Ja na razie uciekam, bo robota czeka.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 09:41   #2682
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Tincia 10 miesięcy
olllaboga a moja dopiero 2 "wisi" no nic... niech wisi

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-07-01, 09:41   #2683
magolina
Wtajemniczenie

Hej mamuśki.
umyłam głowę (nienawidzę tego ), poczytam troche wizaż i biorę się za sprzątanko bo Tż dzisiaj wraca i muszę ogarnąć

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość

To pewnei zależy od rodziny, znajomych... u nas mało alkoholu poszło, aż się zdziwiłam, bo miałam stresa, że zabraknie A później się okazało, że jest ok. Tż'ta rodzina prawie nie piła, moja piła, ale się nie upiła, znajomi tez "z głowa" To chyba już nie te czasy, jak kiedyś że ludzie szli na wesele "zalać sie"
U nas poszło sporo alkoholu, ale było też mnóstwo super żarcia i mega wypasiona muzyka także nikt się jakoś szczególnie nie opił, nie było żadnych awantur. I też mi się wydaje że to już nie te czasu co to na każdym weselu musiała być jakaś bójka, choć u mojej siostry 20 lat temu na weselu w remizie bili się na sztachety

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki idę dzisiaj na wizytę, niby wszystko jest w porządku ale jakoś się boję.
Wszystko będzie ok, trzymam

Cytat:

poproszę o jakieś przepisy na bób
Dygotko ja po prostu gotuję w wodzie aż będzie miękki i tyle bo taki najbardziej lubie, można podobno jeszcze do smaku gałązkę kopru dodać do tej wody ale ja jeszcze tak nie robiłam

Cytat:
Też tak słyszałam od mojej przyjaciółki ale ja jakoś się nie mogę powstrzymać i często jak leżę to kładę sobie rękę na brzuchu albo sie smyram, ale chyba będę musiała to ograniczyć, lepiej dmuchać na zimne

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam chwalę się moimi zwierzakami
Chawa to pierwsze zdjęcie kociaka w ogóle super fotki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:42   #2684
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wlasnie wciagnelam drozdzowke z serem, kawa popijam i w miedzyczasie udalo mi sie ciazowy sweterek na all za 10.50 wylicytowac- nowy, moze zadna rewelacja ale na pewno sie przyda
przynam się zazdraszczę;/
ja chyba muszę uważąć co jem a ja tak lubię jeeeeść...
lecę kawkę sobie zrobić dziś na ciepło bo takiej na zimno to nie dam rady wypić
powiedzcie mi czy te 63 to dużo(oczywiście będę się upierała,że w jeansach tych z h&m się ważyłam-ciekawe ile one ważą+buty dosyć ciężkawe)

Stary 2011-07-01, 09:47   #2685
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja już po wizycie jestem

A więc tak :

jest to wszystko możliwe że brzuszek nam sie porusza w rytm serca bo maluszek już zoraz wiekszy jest czyli miałam racje.

Co do ruchów nadal nic nie czuje a maluszek pływał w brzuszku sobie także trzeba czekać na kopniaczki. Czasem tak jest że czuc ruchy a potem nic ale nie ma sie czym stresować

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej mamuśki.
umyłam głowę (nienawidzę tego ), poczytam troche wizaż i biorę się za sprzątanko bo Tż dzisiaj wraca i muszę ogarnąć

U nas poszło sporo alkoholu, ale było też mnóstwo super żarcia i mega wypasiona muzyka także nikt się jakoś szczególnie nie opił, nie było żadnych awantur. I też mi się wydaje że to już nie te czasu co to na każdym weselu musiała być jakaś bójka, choć u mojej siostry 20 lat temu na weselu w remizie bili się na sztachety

Wszystko będzie ok, trzymam

Dygotko ja po prostu gotuję w wodzie aż będzie miękki i tyle bo taki najbardziej lubie, można podobno jeszcze do smaku gałązkę kopru dodać do tej wody ale ja jeszcze tak nie robiłam

Też tak słyszałam od mojej przyjaciółki ale ja jakoś się nie mogę powstrzymać i często jak leżę to kładę sobie rękę na brzuchu albo sie smyram, ale chyba będę musiała to ograniczyć, lepiej dmuchać na zimne

Chawa to pierwsze zdjęcie kociaka w ogóle super fotki

Ja tez nienawidzę myć głowy wrrr.
Ja tam wolę nie głaskać ylko wieczorem położe dłonie na nim a tak wolę unikac bo wiem że to nie są żarty, tym bardziej że ja mimo to mam skurcze.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:52   #2686
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
olllaboga a moja dopiero 2 "wisi" no nic... niech wisi

Tincia ja w ogole zapomnialam o tym zgloszeniu juz mialam jej nie sprzedawac od paru miesiecy. Zostawilam to w spokoju
Ale w miedzy czasie byly tez pytania o nią, prosby o wyslanei wiecej zdjeci itp...

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 10:05   #2687
dygotka8
Zakorzenienie

kkkasikkk bardzo ładna jesteśswietne zdjęcia-właśnie jestem w trakcie ogladania sesji plenerowej a jaka suknię miałas-podasz mi model to bym wygooglała bo chciałabym w całości zobaczyć bardzo mi się podoba !!

Stary 2011-07-01, 10:05   #2688
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

jejku ale naskrobalyscie!!!!

nie nadrobie chyba wszystkiego teraz.
My dzisiaj od rodzicow wracamy do siebie to bede na biezaco!

Śliczne zdjęcia, ślub , brzuszki, cuuuudeńkaaaa
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 10:08   #2689
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie jestem

A więc tak :

jest to wszystko możliwe że brzuszek nam sie porusza w rytm serca bo maluszek już zoraz wiekszy jest czyli miałam racje.

Co do ruchów nadal nic nie czuje a maluszek pływał w brzuszku sobie także trzeba czekać na kopniaczki. Czasem tak jest że czuc ruchy a potem nic ale nie ma sie czym stresować
Myszeczko dzięki za informacje cieszę się że u Ciebie wszystko ok, a z tym głaskaniem po brzuszku to też teraz będe uważać
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 10:12   #2690
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
kkkasikkk bardzo ładna jesteśswietne zdjęcia-właśnie jestem w trakcie ogladania sesji plenerowej a jaka suknię miałas-podasz mi model to bym wygooglała bo chciałabym w całości zobaczyć bardzo mi się podoba !!
Dziękuję Sesja plenerowa była robiona w piaskowni pod Wrocławiem. Dużo osób myśli, że za granicą
Suknia to model atelier diagonal 2807 http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...onal-2807.html

Niestety sprzedać się nie może No trudno ... wisi dalej w garderobie

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 10:14   #2691
dygotka8
Zakorzenienie

Darusiaaa tez nadrabiałam pare stron bo wczoraj mnie nie było,ale sie udało

kkkasikkk a wstawiałaś do komisu?ja ze swoją w tym tyg może wreszcie pojadę.troszkę żałuję,ze nie wypożyczyłam do slubu choć z drugiej str to nie chciałam takiej uzywanej...
obejrzałam tą suknie-piękna!!
a Ty taka chudzinka jesteś!!

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-01 o 10:15
Stary 2011-07-01, 10:17   #2692
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
o super cena pokaż link

Co do głaskania to głaszczę - mam kontakt z dzidzią bo od razu mnie kopie ;-) uwielbiam to od wczoraj kopniaki coraz bardziej mocne są. Jeszcze tyle dni do USG

Ale codzienne kopniaki mówią że wszystko jest okey.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 10:17   #2693
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Darusiaaa tez nadrabiałam pare stron bo wczoraj mnie nie było,ale sie udało

kkkasikkk a wstawiałaś do komisu?ja ze swoją w tym tyg może wreszcie pojadę.troszkę żałuję,ze nie wypożyczyłam do slubu choć z drugiej str to nie chciałam takiej uzywanej...
obejrzałam tą suknie-piękna!!
a Ty taka chudzinka jesteś!!
Kilka razy wisiała na allegro. Teraz wisi na we-dwoje.pl i na jeszcze jednej stronie ze ślubami, ale chyba jednak się nie sprzeda. Będę z niej chyba robić sukienki dla mojej księżniczki na bale przebierańców

Stary 2011-07-01, 10:24   #2694
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
przynam się zazdraszczę;/
ja chyba muszę uważąć co jem a ja tak lubię jeeeeść...
lecę kawkę sobie zrobić dziś na ciepło bo takiej na zimno to nie dam rady wypić
powiedzcie mi czy te 63 to dużo(oczywiście będę się upierała,że w jeansach tych z h&m się ważyłam-ciekawe ile one ważą+buty dosyć ciężkawe)
a czego zazdroscisz, sweterka czy drozdzowki???
ja zazwyczaj wcinam na sniadanie owsianke- taka ze sie wode dodaje i styka, ale dzis weszlam do sklepu kupic i tak sie baba guzdrala, kolejka sie zrobila wiec zrezygnowalam. kolezanka szla do sklepu wiec ja o bule poprosilam i dawno mi cos tak nie posmakowalo moze mi powoli apetyt wraca?

co do wagi to powiem tak- przedwczoraj wazylam 64.5 (bez jeansow i butow) wczoraj 63.4 a dzis 65.1- ja juz normalnie sama sobie nie ufam a swojej wadze to ju zzupelnie...1.5 kilo roznicy w ciagu 24 godzin- a waze sie zawsze na czczo, po wstaniu na golasa i po kibelku

a ile masz wzrostu? duzo ci przybylo? bo to tak trudno powiedziec duzo czy malo, jak dla mnie w sam raz ale ja dosc wysoka jestem...

poczatek miesiaca dziewczynki i zapowiada mi sie ladnie juz mam 6 nowych zamowien i 3 do zrealizowania z zeszlego tyg wiec jest co robic wreszcie

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
o super cena pokaż link

Co do głaskania to głaszczę - mam kontakt z dzidzią bo od razu mnie kopie ;-) uwielbiam to od wczoraj kopniaki coraz bardziej mocne są. Jeszcze tyle dni do USG

Ale codzienne kopniaki mówią że wszystko jest okey.
http://allegro.pl/om279-b-p-c-sliczn...678904290.html
Stary 2011-07-01, 10:26   #2695
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Uwielbiam tego sprzedawcę dużo od niego kupuje. Sweterek ten też obserwowałam ale przegapiłam ;-)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 10:27   #2696
dygotka8
Zakorzenienie

glamourous tej buły zazdroszczę bo ja nie mogę
zjadłam 2 cząstki czekolady gorzkeij i chyba muszę zakończyć przygodę ze słodyczami.
mam 165 cm.waga w 5 tyg ciązy to było 59,potem w karcie ciązy wpisana waga jest 58,5kg.(w 9 tyg).potem zmalała,a potem już wzrosła.

ja nie mam wagi w domu więc mogę tylko u lekarza się ważyć

zastanawiams ie czy kupić sobie ciśnieniomierz-podobno dobrze jest kotrolować ciśnienie,ale czy na tym etapie już czy poczekać jeszcze do III trymestru?

Stary 2011-07-01, 10:30   #2697
czarnaoak
Przyczajenie

Question Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Hej Dziewczyny. Ja jestem w 19tc i mi gin powiedziala ze jak juz czuje ruchy dzidzusia od ponad tygodnia to mozliwe ze bedzie sie chcial urodzic w 38tc. Podobno zanim bylo usg do daty pierwszych ruchow dodawalo sie 20 tygodni i to byl termin porodu. Slyszalyscie cos podobnego? Nie wiem jak sie do tego ustosunkowac, czy mam byc przygotowana na wczesniejsza niespodzianke??
czarnaoak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 10:42   #2698
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaoak Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Ja jestem w 19tc i mi gin powiedziala ze jak juz czuje ruchy dzidzusia od ponad tygodnia to mozliwe ze bedzie sie chcial urodzic w 38tc. Podobno zanim bylo usg do daty pierwszych ruchow dodawalo sie 20 tygodni i to byl termin porodu. Slyszalyscie cos podobnego? Nie wiem jak sie do tego ustosunkowac, czy mam byc przygotowana na wczesniejsza niespodzianke??
pierwsze słyszę.
może należałoby zapytać naszych mam??
moja mama każde dziecko urodziła w terminie jakim lekarz jej wyliczył(tzn róznica była 1-2 dniowa-nie większa)

Stary 2011-07-01, 10:44   #2699
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez czarnaoak Pokaż wiadomość
Ja to słyszałam. Ponoć tak robiły nasze babcie, od daty pierwszych kopniaków doliczały sobie 20 tygodni. Jednak nie zawsze się to sprawdza. Moja znajoma poczuła synka w 18 tygodniu, a urodził się 10 dni po terminie Wielki klocek

Stary 2011-07-01, 10:44   #2700
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim
Od rana Was nadrabiałam - od czwartkowego południa - i udało się

U mnie dzisiaj ziiimnooooo i leje calutki czas :/, Ale może lepsza taka pogoda niż upały - sama już nie wiem - trudno mi ostatnio dogodzić

Dziewczyny - śliczne brzuszki Ja już 21t.c. i ani jednego zdjęci anie mam... Musze poprosić TŻ żeby m jakieś porobił.. Na początku obiecywałam sobie, że będe robiła co tydzień

Wczoraj miałam taki dzień, ż enic nie robiłam tylko jadłam. Miałam wolne - wzięłam sobie jeden dzień urlopu, że odpocząć - i nic tylko ciągle coś przeżuwałam Dziś już troche mniej jem, ale też niemało... No a potem się dziwię, że waga wskazuje tyle ile wskazuje

Poza tym bolą mnie dziąsła, puchną nogi (podobno arbuza trzeba jeść) i w ogóle zmierzła jestem nadal - ie wiem jak TŻ ze mna wytrzymuje

Niby się zapisałam na USG prenatalne, ale czekam, aż mi oddzwonią z konkrektnym terminem - i doczekać sie nie mogę. W poniedziałek chyba zadzwonię i zapytam, czy w ogóle zdążą mi zrobić w przeciąu 2 tygodni, bo jak nie to musze gdzieś indziej się zapisać... U mojego gna połówkowe będę miała najwcześńiej za 2 tygodnie wieć chciałam dodatkowe sobie zrobić (mój gin. nie robi chyba 3D), ale w końcu nie wiem czy zdążę...

NO to się pożaliłam - mogę wracać do pracy...

Aha, Dziewczyny - te co nie lubią myć włosów - wyobraźcie sobie, że ja myje codziennie rano przd wyjściem do pracy I tak już ponad 10 lat rozpoczynam dzień

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2011-07-01 o 10:58
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości