|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
Ostatnio niepokoi mnie pewna myśl, otóż mój mąż niecały tydzień jest mężem
, chyba uważa że dziecko powinno pojawić sie dokładnie 9 miesięcy od daty ślubu, |
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
|
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
tak wygląda moja wersja robocza z kokardą w kolorze sukni
![]() i na biuscie wszędzie byłaby koronka, a nie tylko te dwa pasy które leca przez cała suknie
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
a najlepsze jest ze w niedziele po poprawinach ukroiłam sobie grubszy kawałek sera na co mąż stwierdził a co ty w ciąży jesteś że masz taką zachciankę
![]()
|
|
|
|
#1747 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jedziemy znowu na przymiarkę GPS dziś ( musieli zmniejszać moje o 2 rozmiary, a TŻ o jeden) i może TŻ kupi sobie buty ślubne ![]() Mamy sprawe z napijami załatwoiną ![]() / ale dwie poprzednie wersje były lepsze, dodatkowo troszkę było za długie/ Ale efektów dużo.Nastepny film to AUTA 2 i Ten nowy z Julią Roberts Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też się zaczynam denerwować, że już tak mało czasu, a jeszcze nie wszystko mam. Wiem, że spokojnie ze wszystkim zdążę, ale chciałabym mieć ze 2 tygodnie psychicznego luzu z załatwieniami. Może się uda Zostało nam: - buty dla TŻ - koszula i krawat na II dzień dla TŻ - koszule na przebranie z krótkim rękawem - buty dla mnie / jak się trafią ładniejsze niż mam/ - bolerko dla mnie / mają w salonie gdzie moja suknia nową dostawe, więc na przymiarce dobiorę/ - spinki do mankietów i kolczyki dla mnie / będzie jubiler robić/ - ciasto - tort - zajechać do kwiaciarki zawieść przyssawki na auto - ostatnie zaproszenia rozdać - załatwić 3 kierowców na wesele - napisać do DJ, orkiestry, fontanny, fotografa - sesja narzeczeńska - 3 spotkania w poradni - makijażystka - zamówić prezent dla rodziców / dziś/ - prezent dla świadków - wysłać zaproszenia na ślub - rozdać kołocz z zaproszeniami na ślub - przykleić kokardki na wódkę i wino - kolorowe alkohole - uwędzić produkty na swojski stół - upiec chleb powitalny - winietki doczepione do prezencików dla gości, z tyłu kilka słów podziękowania za przybycie - prezenty dla gości odebrać / 23 lipca - jedzenie na panieński i alkohol Chyba tyle ![]() Cytat:
|
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
nie dodało mi sie drugie zdjęcie :/
|
#1749 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27859687]A u mnie zostało 15 dni Wczoraj zamówiliśmy kwiaty, zaliczyliśmy pierwszą spowiedź i spotkanie w poradni, a dzisiaj odbieram sukienkę ![]() 1 spowiedz tak późno? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jedyne co mi nie pasuje to 3D, bo nie lubie takich filmów ![]() Witam, pogoda do bani Zapomniałam się pochwalić, ze w końcu zaniosłam wczoraj zapowiedzi
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
to już była najwyższa pora
![]() Dałam księdzu 50 zł. U mnie w kościele nie ma cennika
|
#1752 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie w ten deszczowy LIPCOWY dzień!
W środę wybrałam się na Śląsk i zakupiłam materiał na suknię, mam nadzieję, że będzie ok. Wzbudziłam ogromne zdziwienie prosząc o 25 m tiulu halkowego Panie stwierdziły, że chyba przesadziłam z ilością, i sukienka będzie wyglądała jak do baletu, a mnie się wydawało, że tyle kazała kupić krawcowa Przemyślałam sprawę i wzięłam połowę ewentualnie dokupię w Częstochowie. Załatwiłam też w swojej parafii świadectwo chrztu i bierzmowania. W kancelarii byli bardzo zdziwieni, że jeszcze nie zaczęliśmy spisywać protokołu, niestety nie mamy jeszcze zaświadczeń z USC-w Częstochowie trzeba na ten dokument czekać MIESIĄC a w Rybniku wystawiają od ręki! Ile razy u Was czytane są zapowiedzi? Bo w Rybniku w mojej parafii 3 razy, i dopiero po tym czasie dostanę podbitą karteczkę.
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Sosnowcu (to nie śląsk ) jest wielka hurtownia materiałów, koronek i dodatków ale mogą w niej tylko kupować ludzie z branży krawieckiej.U mnia zapowiedzi tez 3 niedziele i dopiero mogę je odebrac od ksiedza
|
|
#1754 | |
|
Zadomowienie
|
Weź z tym koronkowym na szyję, a jeśli już chcesz koniecznie ta kokardkęto białą, a nie w kolorze.
Tak myślę... Cytat:
Ja zapłaciłam 100 zł, a TŻ 70zł. Teraz w niedzielę idziemy na naukę tańca. Tak ogólnie w parze... No i chciałabym nauczyć się układu dla nas... Jak bedzie nam dobrze wychodziło, to zatańczymy, a jak nie to jakiegoś wolnego przytulańca... A chciałabym zatańczyć mixa. Mianowicie początek zaczynamy walca do nocy i dni...tańczymy chwilkę, potem jest jakby zdarta płyta i szał bo tańczymy dirty dancing, oczywiście w kuminacyjnym momencie tż mnie łapie, ale tak jakby przenosił przez próg i krecimy się w koło i w tym momencie z dużego balona spadają na nas małe baloniki i płatki kwiatków itp, jeszcze kawałaeczek dirty i znowu zdarta płyta i zakończymy ładnie walcem ![]() Fajnie by było, ale tż powiedział, że to na płycie będzie i wszyscy się będą z niego śmiali...i co z tego? Fajnie będzie, potem śmiechu co nie miara...na wesoło, to od razu goście się rozweselą, a nie tak smutaśnie przytulańcowo....tak wymysliłam hehe ![]() Jak myslicie? |
|
|
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
I w niedzielę wypadałoby iść na pierwszą spowiedź przedslubną...a w piątek przed ślubem ostatnia.
Jeju teraz to latanie się zacznie...muszę sobie pospisywać gdzieś to, co mam do załatwienia, bo mam wrażenie uporczywe, że coś mi umknęło... ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Muszę uciekać do pracki, jeszcze wstąpię na chwilkę na nasze małe słodkie gniazdko przed pracą...znowu zrobię wizualizację, gdzie ma co stać ![]() Ja chcę być żonką już ![]() Piesia mi będzie brakowało... Rodzice na innym osiedlu mieszkają, ale w sumie dokładnie 3 przystanki i 20 minut spacerkiem, więc nie jest źle...za to do pracy oboje mamy rzut beretem... Dziewczyny, a jak długoterminowa na sierpień się przedstawia? Dobra uciekam do spisanka po 23 jak wrócę z pracy... Jeszcze 6 tygodni ![]() ![]() Buziaczki dla Was słodziaczki kochane PA---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- U nas też leje...papatki ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- U nas też leje papa |
|
|
|
#1756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam, to co radziła krawcowa, czyli cieniutką taftę, w beli wyglądała bardzo fajnie, tylko teraz mam wrażenie że strasznie szeleści będę szumiała jak las kupowałam w hurtowni Jorg, według adresu w Czeladzi, było tam dosłownie wszystko- materiały, koronki, aplikacje z kamieniami, kryształkami, koralikami, rękawiczki, welony, woalki, stroiki itp. Ja nic, poza taftą i tiulem, więcej nie chciałam, bo górną warstwę w groszki znalazłam w Częstochowie. To była także moja pierwsza samodzielna wycieczka samochodowa z Częstochowy do Rybnika- TŻ powierzył mi swoją ukochaną foczkę
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja krawcowa z Częstochowy też sie tu zaopatruje bo podobno w okolicy nie ma innych miejsc ![]() za wycieczke
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
W Siewierzu jest też hurtownia materiałów ślubnych, ale lepsze ceny mają w Czeladzi. Koronkę udało Ci się wybrać? Bo pamiętam, że miałaś jechać z krawcową kupić.
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Wydaje mi się że jeszcze ładniejszą niż tamta poprzednia![]() Jestem zadowolona i we wtorek jade na przymiarkę której już sie nie mogę doczekac
|
|
#1760 |
|
Wtajemniczenie
|
CZEŚĆ! ![]() przyszłam się pochwalić ![]() Kupiliśmy ślubny garnitur dla TŻ!!, pudełko na koperty i dwie tuby strzelające - jedna sercami a druga płatkami róż Łeb mi dziś pęka niesamowicie, bo od samego rana potwornie leje i pogoda jest paskudna ale i tak jestem szczęśliwa ![]() Ugotowałam szczawiówkę - chcecie?
|
#1761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale tego chyba nie trzeba bardzo dużo? Super, że się udało. Ja moją upragnioną organzę w groszki znalazłam w sklepie w firanami![]() Jeśli któraś szuka woalki- to ja swoje zamówiłam u Marty Rudiak, w przyszłym tygodniu powinny dojść, przymierzę i wybiorę jedną z trzech
"mów mi dobrze albo nie mów nic" Edytowane przez izabla Czas edycji: 2011-07-01 o 13:41 |
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli taki kiepski dzień czasem trochę radości wniesie![]() Poka garniak i pudełko ![]() Ja ide na botwinke choć szczawiowa nie pogardze![]() Cytat:
Aż jestem ciekawa jak ta twoja suknia bedzie sie prezentowała![]() I nie ważne gdzie kupiona, ważne ze jest ![]() A co to za Marta? podaj linka do strony jak masz
|
|
#1764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() link do sklepu:http://www.martarudiak.com/sklep/?op...iary-slubne,43 Można też w google wpisać jej imię i nazwisko, i się strona pojawi
"mów mi dobrze albo nie mów nic" Edytowane przez izabla Czas edycji: 2011-07-01 o 14:02 |
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo już sama nie wiem co na tej głowie bede miała
|
|
#1766 |
|
Rozeznanie
|
Coś dziwnego zrobiłam w swoim poście wyżej
|
#1767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a garniaka zaraz poszukam w necie. Twój TŻ już ma gajer kupiony?
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Podszyłaś sie pod moją skromną osobe
Cytat:
![]() Szukaj szukaj, jak wróce to chęc zobaczyc uciekam
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam się pochwalić, że dostaliśmy dziś pierwszy prezent ślubny
- od sąsiadów dziadka P., pewnie za kołocz ... jeszcze nie wiem co, bo P. mi tylko dzwonił, ale może to dziś wieczorem przywiezie, a jak nie to dopiero po weekendzie ![]() czekam aż mama wróci z pracy i jedziemy odebrać nowe okulary, szkoda tylko, że pogoda dalej do
|
|
|
|
#1770 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poprawić poprawią na pewno ![]() Chyba bym miała w zanadrzu jakąś piersióweczkę w torebce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A nic nie poradzę na to, że kwaśne muszę zagryźć słodkim, bo inaczej mi nie smakuje ![]() Też nie lubię 3d Cytat:
) jedna boska sukienka odpadła, a wyglądałam w niej ![]() Jutro mam obronę, właśnie powinnam się uczyć, a siedzę na wizażu |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

, chyba uważa że dziecko powinno pojawić sie dokładnie 9 miesięcy od daty ślubu,

Przemyślałam sprawę i wzięłam połowę
choć szczawiowa nie pogardze