Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 10:57   #4171
mokra6
Zadomowienie

Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
A czemu tak dziwnie?? Cały etat i 5 h pracy??? Fajnie że możecie sobie zorganizować opieke nad małą i nie trzeba gdzieś w obce miejsca oddawać albo nianie wynajmować
bo ja w przedszkolu państwowym pracuję

Enis-Tobie się nie dziwię,że zostajesz z Frankiem. Ja jakbym nie miała nikogo do pomocy,tez zostałabym w domu.Do żłobka raczej nie oddałabymo nie! A płacić niani-też mi się nie widzi-już lepiej samemu opiekowac się dzieckiem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 11:02   #4172
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Asiago dzielna mamuśka z ciebie, dasz radę. Jeszcze troszkę i maluchy zaczną się zmieniać, więcej zainteresują się światem to może i karuzelka ich zajmie a ty będziesz miała więcej czasu dla siebie.
Julka zapewne zazdrosna jest. Gdyby była troszkę starsza to mogłaby na jakiś czas u babci posiedzieć w ramach wakacji ale w tej chwili podejrzewam że odczytałaby to jako odrzucenie z twojej strony.
Tak piszesz o tym przebieraniu a ja ostatnio jak prasowałam to doszłam do wniosku że ubranek na 56 tzn body mam po 2-3 szt. to może jednak dokupić jeszcze po 3?? Bo takich na 62 mam dużo więcej. Chyba zrobie sobie wypad do tesco bo te z F&M są dość tanie i ładne i przynajmniej w 3 pakach.
wiesz co to zależy od dziecka jakie się duże urodzi, mój Franek po tygodniu już nosił 62, ja miałam tylko pare ubranek na 56 wiec nic nie musiałam dokupować no ale tutaj dziewczyny pisały że na ich dzieci nawet 56 jest za duże wiec tak naprawde trudno powiedziec
jak nie szkoda Ci kasy to dokup sobie teraz pare ubranek a jak ci szkoda bo może okazać się że wogóle sie nie przydają to kup po porodzie

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Hejka,

Dziękuję wam kochane jesteście, a ja wykończona żeby troszkę pospać ściągnęłam wczoraj tyle mleka że starczyło na całą noc i maluchy jadły z butelek wtedy jest szybciej i ja się mniej męczę, a od rana znowu na cycu A Julkę to normalnie chyba dzisiaj wyrzucę z domu, deszcz pada to i ona ciągle wyje i to tak głośno że ciągle budzi maluchy, na złość trzaska drzwiami i rzuca czym popadnie

Mam mnóstwo małych ubranek (na Mikołaja 50 są za duże) a i tak nie nadążam z praniem, musiałam kupić drugą suszarkę bo nie miałam gdzie wieszać, nie mówię już o naszym praniu, bo na okrągło tylko piorę rzeczy maluchów, gdybym miała tyle co w wyprawce x2 prałabym 2 razy dziennie Mikołaja przebieram 5 razy dziennie, bo albo zagnie siusiaka do góry i ma obsikane plecy, albo tak uleje że ramiona mokre

No właśnie, ciekawe jak Bella sobie radzi zazdroszczę jej tych wszystkich pomocników ja żeby nie Julka miałabym sporo lżej, ale z nią czasem nie da się wytrzymać
dzielna z Ciebie mamka Asiago, jeszcze troszke wytrzymaj a bedzie napewno lepiej, a Julce pewnie z czasem minie, naprawde podziwiam Cie bo ja bym chyba tego nie wytrzymała
Tż powinien Ci pomóc
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 11:23   #4173
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Asiago dzielna mamuśka z ciebie, dasz radę. Jeszcze troszkę i maluchy zaczną się zmieniać, więcej zainteresują się światem to może i karuzelka ich zajmie a ty będziesz miała więcej czasu dla siebie.
Julka zapewne zazdrosna jest. Gdyby była troszkę starsza to mogłaby na jakiś czas u babci posiedzieć w ramach wakacji ale w tej chwili podejrzewam że odczytałaby to jako odrzucenie z twojej strony.
Tak piszesz o tym przebieraniu a ja ostatnio jak prasowałam to doszłam do wniosku że ubranek na 56 tzn body mam po 2-3 szt. to może jednak dokupić jeszcze po 3?? Bo takich na 62 mam dużo więcej. Chyba zrobie sobie wypad do tesco bo te z F&M są dość tanie i ładne i przynajmniej w 3 pakach.
Karuzelka już mi bardzo pomaga, działa na nie jak na Julkę, jak ją włączę to się uspokajają i zasypiają, pewnie dlatego ze tych samych melodii słuchały w brzuszku ogólnie one są spokojne, tylko jak zaczną naraz płakać to nie wiem gdzie ręce włożyć, no i Julka, z nią jest największy problem,ona je ciągle budzi tym swoim krzykiem i jęczeniem

Wiesz wydaje mi się że 3 szt to za mało zwłaszcza bodów, ja bym na twoim miejscu kupiła żeby mieć na cały tydzień po jednym Tak jak Enis pisała, ciężko powiedzieć czy ci się przydadzą, ale dziewczynki są zwykle drobniejsze i gorzej przybierają na wadze Ja mam ze 25 szt i co trzy dni piorę. U mnie najlepiej sprawdzają się kopertowe z długim rękawem i półśpiochy

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png

Edytowane przez asiago
Czas edycji: 2011-07-01 o 11:25
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 11:40   #4174
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Chyba F&F, a bie F&M
Ja właśnie wczo nakupowałam tam parę fajnych rzeczy,zaraz pokażę Zdj robione telefone,dlatego słabe kolory..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1476.jpg (116,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1477.jpg (149,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1475.jpg (111,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1474.jpg (117,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1473.jpg (120,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1472.jpg (108,2 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez mokra6
Czas edycji: 2011-07-01 o 11:42
Stary 2011-07-01, 12:02   #4175
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Asiu to chyba u mnie wygląda troszkę lepiej o tyle,że odpada mi robienie obiadu. Karmie je sama, pierwsza budzi się Lena zje a dopiero później Lilianka. Najgorzej jest chyba gdy przyjedzie moja babcia i mama,i same wszystko chcą robić (no bo ja młoda i głupia). Ech-ale dajemy radę. Jak Lena zasypia to mruczy. O właśnie jej coś nie pasuje,może w końcu laptopa sobie kupimy bo kompa wynieśli do pokoju na górę i nie w nos mi tam chodzić.
Stary 2011-07-01, 12:13   #4176
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
laski..............nie nadrobie was
czytam i czytam co u was słychac i nigdy nie mam czasu aby odpisac.......
u nas ok, wczoraj sie szczepilysmy
mala zdrowa 6, 8 kg i 71 cm
ja troche zsmarkana ale mam nadzieje ze nie zaraze małej
odezwe sie jak zjemy zupke i N zasnie
no no brawo dla Natusi duza juz z niej kobietka moja jest drobniejsza
Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
no to ledź, ledź, fajnie mieć bliskich przy sobie, zawsze można wyskoczyć na kawe i pogadać o pierdach
zebys wiedziala ze fajnie miec blisko przy sobie
dlatego nie wyobrazam wyprowadzic sie gdzies dalej

Cytat:
Popieram zdanie odnośnie ceny fotelika. Ten najmniejszy 0-13kg i tak montowany jest tyłem do kierunku jazdy więc siła uderzenia nie wyrywa fotelika ale wbija go w siedzenie także spoko może być nawet z kompletu z wózka (a wiadomo nie wszystkie są markowe) ale tak jak Mysia piszesz ten następny posłuzy juz na parę lat a nie miesięcy poza tym montujesz już normalnie także warto mieć gwarancje że w razie czego dziecko nie poleci do przodu razem z fotelikiem.
A kolor chyba im ciemniej tym lepiej choć jesli chodzi o jedzenie w samochodzie to jestem zdecydowaną przeciwniczką. Wolę zatrzymać sie na 10min żeby dziecko coś zjadło niż ma upaprać tapicerkę albo nie daj boże zakrztusić się na naszych pięknych polskich wybojach
ten co mysmy kupili montuje sie i przodem i tylem a ponoc tylem jest najbezpieczniej my bedziemy wozili oliwke przodem jak bedzie ciut wieksza
ale to fakt inwestycja w fotelik jest juz na kilka lat a ten stracza do 3-4lat pozniej kupimy taki juz od 15-36

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Asiu to chyba u mnie wygląda troszkę lepiej o tyle,że odpada mi robienie obiadu. Karmie je sama, pierwsza budzi się Lena zje a dopiero później Lilianka. Najgorzej jest chyba gdy przyjedzie moja babcia i mama,i same wszystko chcą robić (no bo ja młoda i głupia). Ech-ale dajemy radę. Jak Lena zasypia to mruczy. O właśnie jej coś nie pasuje,może w końcu laptopa sobie kupimy bo kompa wynieśli do pokoju na górę i nie w nos mi tam chodzić.
super ze dziewczynki sa takie grzeczne
a mama z babacia chca dobrze choc wiem ze to wkurzajace ja bym tak nie chciala wole wszystko sama...

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Chyba F&F, a bie F&M
Ja właśnie wczo nakupowałam tam parę fajnych rzeczy,zaraz pokażę Zdj robione telefone,dlatego słabe kolory..
bardzo fajne ciuszki zwlaszcza czapeczka
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:17   #4177
mokra6
Zadomowienie

No fajna czapka-za 14,5o Tylko jeszcze ciut przyduża. Zresztą to wszystko było 50% tańsze

Stary 2011-07-01, 12:40   #4178
Enia_
Zadomowienie

Mokra.............ja wracam 6 wrzesnia buuuu jak mi sie nie chce.............a czemu masz tylko 0,5 h przerwy?należą sie dwie po 0,5 czyli godzinka....
Fajne ciuszki

Pam....widzialam zdjęcia Oliwki w klubie jaka duza panna

wogóle wizaz sie zmienil, wczesniej wchodzilam w forum i subskrybowane wątki a teraz nie wiem w ogóle jak to zrobic tylko musialam szukac w wyszukiwarce wątku :/

Co do fotelika...........my kolejny jaki będziemy kupować to Chicco Key 1, dobre opinie , dwie szwagierki mają a u jednej sprawdził sie super gdy mieli wypadek - mały nawet ryski nie doznał
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2011-07-01 o 12:43
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:40   #4179
madzik2221
Zakorzenienie

dziewczynki wrzucilam fotki ze slubu,jak macie ochote to zapraszam na nk

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:46   #4180
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
juz lece oglądać
w ogóle szkoda ze nie mozemy sie przestawic na dyskusje w klubie..............my mamusie styczen luty - mamy klub i tylko tam gadamy
jest kilka tematów min.zakupy, zdjecia, foteliki,moda,plotki, wózki,dieta, karmienie, zabawki itd bardzo fajnie i wszystko w jednym a i łatwo szukać
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2011-07-01 o 12:49
Stary 2011-07-01, 12:46   #4181
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Witajcie

Miałam jakiś problem z zalogowaniem się - wizaż coś szwankuje?

Luii gratuluje zakupów - niezły postęp zrobiłaś, i fajnie tak za jednym razem. A po takim maratonie to nie dziwię się, że czułaś brzuch...

Asiago naprawdę dzielna z Ciebie kobietka, bardzo Cię podziwiam, że tak świetnie dajesz sobie radę A Julce trzeba chyba dać czas na oswojenie się z nową sytuacją, w sumie ma prawo być zazdrosna, ale może z czasem się uspokoi, jak zobaczy, że nie jest pomijana i że dla niej też znajdujecie czas i uwagę...

Kasiek ja mam troszkę ubranek na 56 (jeszcze nie poukładałam, ale już mam Twoją tabelkę przygotowaną ), ale ja się nastawiam, że młoda raczek nieduża będzie - tak na razie wychodzi z usg, a my też raczej mali jesteśmy.

Enia fajnie że zajrzałaś, Natalka to już duuuża dziewczynka

Mokra bardzo ładne ubranka - to w tesco?

A ja dziś znowu mam lenia... Nie wiem, czy to ta pogoda, że mi się ciągle spać chce... Ale muszę wyjść załatwić kilka spraw, a może popołudniu zmobilizuję się do prasowania i układania ciuszków w komodzie Dobrze, że obiad mam gotowy
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:47   #4182
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Piękne
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:55   #4183
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Mokra.............ja wracam 6 wrzesnia buuuu jak mi sie nie chce.............a czemu masz tylko 0,5 h przerwy?należą sie dwie po 0,5 czyli godzinka....
Fajne ciuszki

Pam....widzialam zdjęcia Oliwki w klubie jaka duza panna

wogóle wizaz sie zmienil, wczesniej wchodzilam w forum i subskrybowane wątki a teraz nie wiem w ogóle jak to zrobic tylko musialam szukac w wyszukiwarce wątku :/

Co do fotelika...........my kolejny jaki będziemy kupować to Chicco Key 1, dobre opinie , dwie szwagierki mają a u jednej sprawdził sie super gdy mieli wypadek - mały nawet ryski nie doznał
nio duza rosnie jak na drozdzach wczoraj ja wazylismy i ma 6,5kg

sprawdz sobie jak wypada fotelik chicco w testach adac

Cytat:
cudnie wygladalas
...
Stary 2011-07-01, 13:03   #4184
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myysiaaa Pokaż wiadomość
nio duza rosnie jak na drozdzach wczoraj ja wazylismy i ma 6,5kg

sprawdz sobie jak wypada fotelik chicco w testach adac

cudnie wygladalas
ma dobre notowania wiec uwazam ze jest ok, chociaz mam chec tez na inny drozszy ;-) zobaczymy , jeszcze jest czas...........
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2011-07-01 o 13:06
Stary 2011-07-01, 13:13   #4185
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Pięknie wyglądaliście....du uuuuużo szczęścia i radości raz jeszcze
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:15   #4186
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
ma dobre notowania wiec uwazam ze jest ok, chociaz mam chec tez na inny drozszy ;-) zobaczymy , jeszcze jest czas...........
a jakia grupa wagowa jest tego fotelika?

nie wiem ale ja slyszalam niepochlebne opinie na temat fotelikow chicco ale kupisz jak chcesz
...
Stary 2011-07-01, 13:46   #4187
karina222
Zadomowienie

Czy ktoś może mnie zmobilizować do ogarnięcia się? Nie wiem, może niech mi któraś dowali Zabieram się znowu do pakowania torby, mam równe 2 tygodnie do terminu A może by tak za tydzień urodzić?
Stary 2011-07-01, 13:47   #4188
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Chyba F&F, a bie F&M
no właśnie F&M to chyba perfumy
A ciuszki super

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Witajcie

Kasiek ja mam troszkę ubranek na 56 (jeszcze nie poukładałam, ale już mam Twoją tabelkę przygotowaną ), ale ja się nastawiam, że młoda raczek nieduża będzie - tak na razie wychodzi z usg, a my też raczej mali jesteśmy.
A ja dziś znowu mam lenia... Nie wiem, czy to ta pogoda, że mi się ciągle spać chce... Ale muszę wyjść załatwić kilka spraw, a może popołudniu zmobilizuję się do prasowania i układania ciuszków w komodzie Dobrze, że obiad mam gotowy
No ja tez zobacze teraz we wtorek co z usg wyjdzie i dopiero pojade na zakupy. Zdaje mi sie ze drobniutka bedzie bo mam naprawde maly brzuch ale biorac pod uwage ze tż urodzil sie 3800 to roznie moze byc

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:49   #4189
karina222
Zadomowienie

Cytat:
No ja tez zobacze teraz we wtorek co z usg wyjdzie i dopiero pojade na zakupy. Zdaje mi sie ze drobniutka bedzie bo mam naprawde maly brzuch ale biorac pod uwage ze tż urodzil sie 3800 to roznie moze byc
Mój miał 4200 I 52 cm wzrostu
Stary 2011-07-01, 13:54   #4190
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:

nie wiem ale ja slyszalam niepochlebne opinie na temat fotelikow chicco ale kupisz jak chcesz
chyba chodzi ci o jeden z modeli chicco, kiedyś na tvn był o tym program

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
Czy ktoś może mnie zmobilizować do ogarnięcia się? Nie wiem, może niech mi któraś dowali Zabieram się znowu do pakowania torby, mam równe 2 tygodnie do terminu A może by tak za tydzień urodzić?
Cytat:
Mój miał 4200 I 52 cm wzrostu
Musiał wyglądać jak kulka Ja nie liczę się w tych spekulacjach bo moja waga była stanowczo niedopieszczona.
Ciekawe czy ubranka 56 na niego pasowały tylko musiały się rozciągać wszerz

Zosia jest już z nami
Stary 2011-07-01, 13:57   #4191
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Musiał wyglądać jak kulka Ja nie liczę się w tych spekulacjach bo moja waga była stanowczo niedopieszczona.
Ciekawe czy ubranka 56 na niego pasowały tylko musiały się rozciągać wszerz
34 lata temu nie było ubranek na 56 Ja mam nadzieję, że nasze dziecko nie będzie jednak ponad 4 kg ważyło, chociaż ma takie szanse, bo ja ważyłam 3950
Stary 2011-07-01, 14:05   #4192
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
34 lata temu nie było ubranek na 56 Ja mam nadzieję, że nasze dziecko nie będzie jednak ponad 4 kg ważyło, chociaż ma takie szanse, bo ja ważyłam 3950
Czyli średnia wychodzi ci i tak ponad 4 kg. Dokładnie 4075

Mi 2500 ale wolałabym, żeby do 3 dobiła bo taką kruszynkę to strach na ręce brać.

Zosia jest już z nami
Stary 2011-07-01, 14:15   #4193
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Czyli średnia wychodzi ci i tak ponad 4 kg. Dokładnie 4075
No i wtedy poród może mi się wydłużyć z 3 do 4h

Każdego dnia budzę się rano i myślę sobie, że to nie jest dobry dzień na poród albo za zimno albo za ciepło, a w ogóle to bym chciała w nocy rodzić a nie w dzień Czuję się tak jakbym miała termin za 3 miesiące a nie za 2 tygodnie, więc chyba będę nieco zaskoczona jak zacznę rodzić
Stary 2011-07-01, 14:25   #4194
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
luii gratuluję zakupów! Fajnie, że Tż aktywnie w nich uczestniczył musisz duże leżeć przy tym twardnieniu brzucha i odpoczywać. powiem Ci, że jesteś "bardziej zaawansowana" teraz w przygotowaniach niż te z najbliższym terminem
dzisiaj dla odmiany mnie tak jakby szyjka w środku bolała, ale dzisiaj urodzić nie mogę, bo robię zakupy do końca a jeszcze jutro mam ostatni egzamin a potem niech się dzieje co chce
Muszę sie śpieszyć z zakupami bo kto mi pozniej doradzi....wszystkie stąd poodchodzicie a ja na szarym końcu......wiec musze korzystac z rad póki jeszcze tu jestescie bo potem wiadomo ze mamuski juz na wizaz czasu nie maja
Kciuki za jutrzejszy egzamin...

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
luii ale "wystrzeliłaś" z tymi zakupami. Ja już też wózek i łóżeczko mam (nie poskręcane... trochę się jeszcze boję skręcać...ech), większość ubranek mam (już raz upranych a teraz czekam na lepszą pogodę, żeby wreszcie w dzieciowym proszku wyprać i poprasować), teściowa szyje pieluszki (znalazła w szafie jakąś "starą" tetrę, więc nie muszę kupować), wczoraj zamówiłam na all 2 śpiworki...
Jeszcze tylko jakieś kocyki, rożek (jeden czy dwa????), przybornik do łóżeczka (bo do komody będę miała daleko), przewijak, prześcieradła...i marzy mi się jakaś pościel nowa, bo mam już 2 używane od koleżanki.
Nie mam jeszcze kosmetyków, ale z tym to chyba najmniejszy problem...
Z tych grubszych sprzetów to juz wszystko mamy....teraz czas na ubrabnka bo mam tylko jedne body...czekam na wyprzedaz w NEXT która powinna byc niebawem....

Ja nie kupuję pościeli narazie, mam przescieradełka a dzidzia bedzie spała w spiworku lub pod kocykiem. Takie malenstwo chyba w poscieli nie spi jkeszcze co? czy sie myle?

A ty ptrzestań sie bac skręcać to łóżeczko.... juz nic złego sie nie moze wydarzyć

Cytat:
No to rzeczywiście zakupy udane. Wszystko na raz a tż pewnie szczęśliwy LUII jak pies budzi w nocy to przeważnie cos mu sie chce, a nie mam zamiaru po nim sprzatać. wystarczy mi sierść. Ale akurat wtedy miał chyba ochote pochodzić
No własnie, nic mu się nie chciało.....zrobił cie w balona

Cytat:
dobra pakuje Oliwke do wózka i lece do mamy na kawke dobrze ze mam blisko bo tam pada niestety
Fajnie ze mozesz sobie tak na kawke do mamy wyskoczyc...

Cytat:
bo ja w przedszkolu państwowym pracuję
bardzo fajnie z ta praca ci wyjdzie tylko kilka godzin....

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Swietnie ze tak sobie dobrze radzisz z maluchami

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
Witajcie

Miałam jakiś problem z zalogowaniem się - wizaż coś szwankuje?

Luii gratuluje zakupów - niezły postęp zrobiłaś, i fajnie tak za jednym razem. A po takim maratonie to nie dziwię się, że czułaś brzuch...

Nie przejmuj sie leniem, ja tam mam go codziennie i az mi głupio czasem ze tak sobie bimbam i nic nie robie

Cytat:
A tam karina, co bedziesz sie przemeczac....odpocznij sobie, spakujesz ją jutro...

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 14:27   #4195
lulka265
Zakorzenienie

MADZIK Gratuluje WAm!!Wyglądałaś naprawde bardzo ładnie
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 14:27   #4196
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
No i wtedy poród może mi się wydłużyć z 3 do 4h

Każdego dnia budzę się rano i myślę sobie, że to nie jest dobry dzień na poród albo za zimno albo za ciepło, a w ogóle to bym chciała w nocy rodzić a nie w dzień Czuję się tak jakbym miała termin za 3 miesiące a nie za 2 tygodnie, więc chyba będę nieco zaskoczona jak zacznę rodzić
albo 14
ciekawe podejście. Ale w sumie mnie też wydaje się to wszystko takie mało realne, że to juz tak blisko. Z jednej strony te wszystkie przygotowania, wózki, łóżeczka a z drugiej jak pomyśleć że za parę tygodni rodzina się powiększy to takie dziwne się wydaje

Zosia jest już z nami
Stary 2011-07-01, 14:30   #4197
lulka265
Zakorzenienie

KARINA do pakowania kobieto!!!

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
albo 14
ciekawe podejście. Ale w sumie mnie też wydaje się to wszystko takie mało realne, że to juz tak blisko. Z jednej strony te wszystkie przygotowania, wózki, łóżeczka a z drugiej jak pomyśleć że za parę tygodni rodzina się powiększy to takie dziwne się wydaje

znam to uczucie,ale dziewczyny to zleci tak szybko,żę naprawde nie ma co zwlekać!!

ja rodziłam w innym mieście ,120 km od domu i może dlatego tak chciałam mieć wszystko pod ręką i tak szybko się spakowałam

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

LUII zazdroszczę Ci tego NEXTAuwielbiam te ciuszki
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 14:33   #4198
luii
Zadomowienie

Byłam dziś u GP....dostałam kolejną dawkę leku na twardnienia brzucha..... kolejna wizyte mam za 6 tyg ale jak zdecyduję wczesniej ze chce sobie juz odpoczać to mam się zgłosić po zwolnienie ....... i na to właśnie czekałam.....także dni są chyba już policzone dla mojego managera ale sie wscieknie ....

Pamiętacie jak wam pisalam ze na ostatniej wizycie w szpitalu lekarka mierzyła mi brzuch miarą krawiecką??
Zapytałam o to GP.....powiedziala ze to był pomiar płodu....i nie bedzie tego komentować bo to z epoki średniowiecza.....jednak tz miał racje ze to był pomiar długości ciemieniowo-siedzeniowej

Stary 2011-07-01, 14:42   #4199
Enia_
Zadomowienie

Cytat:

ja slyszałam kiedys w tv ale dokladnie o jeden model chodzilo a nie ogolnie o chicco, mam jeszcze na oku Maxi Cosi Tobi iGraco Nautilus - ten ostatni by najfajniejszy byl bo jest aż do 36 kg - ale wlasnie sie doczytalam ze ma za krotkie pasy wrrrrrrrrrr jak nie urok to sr :P

ja rodziłam w innym mieście ,120 km od domu i może dlatego tak chciałam mieć wszystko pod ręką i tak szybko się spakowałam

też zazdroszcze NEXTA............super ubranka-jakosciowo i ogólnie jesli o wygląd chodzi , my w szafie Natalii mamy większosc z Nexta
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2011-07-01 o 14:44
Stary 2011-07-01, 14:46   #4200
luii
Zadomowienie

Cytat:
albo 14
Mi też jakoś trudno uwierzyć ze wkrótce bedzie dodatkowa osóbka w domu......i jakoś tak to do mnie nie dociera.....chociaż wczoraj jak już łóżeczko stało skręcone to chcialabym maluszka juz odrazu.....a tu tyyyyyyyyyyyyyyyyyle jeszcze trzeba czekać....

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
KARINA do pakowania kobieto!!!

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

znam to uczucie,ale dziewczyny to zleci tak szybko,żę naprawde nie ma co zwlekać!!

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

LUII zazdroszczę Ci tego NEXTAuwielbiam te ciuszki
Wpadaj Lulka do mnie i razem się tam wybierzemy..... start 5 rano

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości