Zazdrośnice cz. 38 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 12:07   #1051
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice cz. 38

W Krakowie też leje :/
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:13   #1052
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
naturalny mam okropny, coś takiego: http://forum.szafa.pl/addon.php?59,m...biatowska.jpeg na innych to wygląda ale na mnie blee
teraz mam sprany ciemny brąz, no i chcę brąz ale troszkę jaśniejszy
ja mam taki naturalny i nigdy nie farbowałam włosów wszyscy sie nim podniecają

Cytat:
jak masz siusiaka, to tak, a jak nie, to musimy głosować za wprowadzeniem homoseksualnych związków partnerskich

a tak w ogóle co myślicie o wprowadzeniu związków partnerskich?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

mam pytanie, jak chce się mieć dostęp do informacji o pacjencie w szpitalu, a nie jest się małżeństwem, to jak to się robi? idzie do prawnika i tam się coś podpisuje? mam nadzieję, że wiecie o co chodzi
sa zwiazki homo ktore moga zapewnic dzieciom lepszy byt niz nie jedna hetero rodzina.... sa rozne patologie, bieda alkoholozm i oni moga miec dziecko a homo ktorzy zapwniliby dziecku wszystko nie moga miec dzieci, chyba wszedzie gdzie jest miłość i spokój jest dziecku lepiej niz w domu dziecka. jestem za czemu nie? nie mozna ludzi skreslac z góry.trzeba dawać szanse

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
ostatni dzien w szklarni juz za mna

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Powiedzieć Wam coś?;>

Uroczyście oświadczam, że po tygodniu i 2,5 dniach oglądania seriali postanowiłam oficjalnie zabrać się za zbieranie się rozpoczęcia pisania magisterki... na razie wypisuję sobie słówka i biblio i może niedługo stworzę plan...

Teraz oczekuję oklasków na zachętę

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Przez swoją sytuację rodzinną czasem zastanawiam się, czy całe życie będę wystraszonym dzieckiem czy może nigdy dzieckiem nie byłam... Czasem nie pojmuję życia, tż nie wszystko rozumie no i tak...
Się popłakałam...

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Wiem, że nie powinnam takich rzeczy pisać na wątku... Przepraszam...
nie wiem o co chodzi, mogę się domyślać ale myśle, że napewno kiedys sobie wszystko odbijesz, jak już bedziesz miala swoja rodzinę bedzie dobrze!

Cytat:
haha ślub bierze na dniach to już nie musi sie starac ja czasem tż mówię, że po ślubie nie będę się golić i będę chodzić w rozciągnietych swetrach. może on w to wierzy i dlatego nie chce sie oswiadczyć? musze zmienic taktyke...
lepiej zrob na odwrót terazsie nie myj nie gol a jak tż zacznie sie czepiac to powiedz, że na takie rzeczy moze liczyć tylko po ślubie.. powiedz, że pierscionek i obrączki mają taką magiczną moc zmieniania kobiety w BOGINIE SEXU
Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
a ja lubię wspólne zdjęcia, a P. niespecjalnie tzn. dwa naraz to maks. dla niego. potem się wkurza, że to za długo trwa, aż wyjdzie idealne już widzę naszą sesję ślubną
a ja mam odwrotnie to tż ciagle mi glowe suszy ze musimy gdzies isc robic sobie jakies nowe zdjecia a ja ciagle nie chce bo nie lubie mojego RYJA i grubej DUPY

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
dziewczynki żegnam się już, jeszcze cały czas dopinamy szczegóły związane z weselem, także nie wiem, czy się wyśpimy dzisiaj ale będzie dobrze - jestem już po spowiedzi i komunii, więc ogarnął mnie błogi spokój i nic nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi pogoda się psuje, ale może jutro będzie w miarę ok

tak więc ostatni raz piszę jako panienka a odezwę się jako żona całuję was mocno i trzymajcie magiczne kciuki!!!

pa
ahhhhh to już i po raz kolejny zazdroszcze przeokropnie! ale i życzę wam wszystkiego najlepszego! Duzo miłości i zeby wam się zawsze wszystkie wspolne marzenia i plany spełniały
i zeby tż nie byl zazdrosny o gavina czy jak mu tam było^^

Cytat:
kurde, choroba mnie bierze
chorobe! zrobić ci herbatki z cytrynką i z miodkiem?

Cytat:
Byłam biegać...

oklaski?;>

uhhh a ja dopiero wstałam jak codziennie wstaje o 4.30 to teraz moglabym spac i spac a mam wolne
nie chce mi sie nic a i dostalam kolejna dobra ocene 4,5 na koniec z angielskiego ;-) teraz mam tylko dwie ndst do poprawy.. jedno jutro ;/ musze sie pouczyc
a tż wczoraj mi kupił kinecta zawsze chcialam miec hehehe wczoraj gralam caly wieczór a on sie ze mnie smiał

aaa i jako, że 1go sieprnia mam urodziny tż już planuje co by wymyślić..
znaczy niby już wymyslil i mnie podpuszcza powiedzial, że ciezko bedzie mu przebić zeszly rok bo zabral mnie do http://www.darkrestaurant.pl/ ale tam bylo znakomicie.. tylko za obiad z deseserem dla 2 osob zaplacil ponad 600zł..;/
a ja powiedzialm ze jest jedna taka rzecz ktora by przebila darkrestaurant.... a on sie tak tajemniczo uśmiechnął...
hmmm cos chcialam jeszcze pisac jak mi się przypomni to napisze dzis moge caaaly dzien siedziec na forum^^
W Poz ziiiimno;/ i pada od wczoraj a takie upaly już byly, zawsze na weekend brzydko
Stary 2011-07-01, 12:23   #1053
Antii89
Zakorzenienie

Glen Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, cieszcie się sobą i kochajcie dłuuugie lata.

karola to może zaręczyny będą?
A jak było w tej restauracji? Zaciekawiło mnie to.
Stary 2011-07-01, 12:26   #1054
najfajniejsza
Zakorzenienie

Madzia, gardło mnie boli, więc ciumkam tabletkę

U mnie też leje.

nuuuuudnoooooooo.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:26   #1055
madziamacius8786
Zakorzenienie

Karola jestem ciekawa co Twój Tż wymyśli

Naj ciepłej herbaty się napij teraz jakiś wirus panuje..
Stary 2011-07-01, 12:32   #1056
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

u nas nie leje, jest pochmurno i ok. 16, 17 stopni
za 2 godzinki wyruszamy na ślub stresuje się niesamowicie
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:43   #1057
capriola_87
Zakorzenienie

Karola, 600 zl???? Jesteś pewna? Przecież tam najdroższy zestaw kosztuje 120.... My mieliśmy tam rezerwacje na zeszłe Walentynki, ale w końcu pożałowaliśmy kasy i poszliśmy do Pizzy Hut
Stary 2011-07-01, 12:49   #1058
najfajniejsza
Zakorzenienie

Zjadłabym kiedyś w takim miejscu, ale nie za taką kasę

Kurde, nasza mała Glenia kilka miesięcy temu ledwie na wakacje wyjeżdżała i żabkę z pierścieniem dostała
Stary 2011-07-01, 12:49   #1059
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
u nas nie leje, jest pochmurno i ok. 16, 17 stopni
za 2 godzinki wyruszamy na ślub stresuje się niesamowicie
Oby nie padało do wyjścia z kościoła
Ty się stresujesz? To co ma powiedzieć Glenia
Stary 2011-07-01, 12:58   #1060
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

no nudy, to fakt
Filmy mi się nie chcą ściągać, net tnie :/

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:07   #1061
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Glen Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, cieszcie się sobą i kochajcie dłuuugie lata.

karola to może zaręczyny będą?
A jak było w tej restauracji? Zaciekawiło mnie to.
Wiec tak, wchodzimy i jest jeszcze jasno idziemy do takiego specjalnego pokoju gdzie czeka na nas kelner i robi wywiad, czego nie lubimy jesc, czego nie możemy (bo przez caly czas nie wiadomo co dostaniemy do jedzenia ) i on tam notuje i pozniej idizemy do restauracji kelner nas prowadzi za rece i macamy siedzenia siadamy on nam pokazuje na czuja gdzie mamy sztucce picie i wogole
pozniej przynosza zarcie kazdy mial z nas cos innego najpierw probowalam jesc sztuccami ale mi nie szlo bo tam nie widac kompletnie nic i jedlismy obiadek rekami tż sie oczywiscie mi psocil i podrzucal dziwne rzeczy do talerza (najfajniesze ejst to zgadywanie a co to moze byc smakuje jak to i tamto...ciekawe jaki ma kolor...) i na stolikach sa dzwoniki jak sie potrzebuje kelnera to sie dzwoni i na koncu mowimy kelnerowi ze chcemy juz wyjsc i on nas wyprowadza z sali tam gdzie bylismy na poczatku i sie pyta jak myslimy co jedliśmy i wtedy jest kupa śmiechu przychodzi szef kuchni i mowi nam co to naprawde bylo i o ile sie pomylilismy w zgadywaniu a te potrawy byly takie troche wytworne wiec nam zwykłym śmkiertelnikom trudno bylo zgadnąc świetnie to wspominam ;-)

a najlepsze jest to ze to byli kilka dni przed urodzinami bo akurat 1go sierpnia nie bylo już miejsc a w sam dzien urodzin siostra tz tez mnie wziela do restauracji MEXICANA i tam jest najlepsza margarita na swiecie^^ a sernik podaje sam ZORRO ^^ wiec po moich urodzinach mamy kilka fajnych knajpek gdzie milo mozna spedzic czas

a co do zaręczyn to pewnie jeszcze nie:P sadze ze troche poczekam^^

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Karola jestem ciekawa co Twój Tż wymyśli

Naj ciepłej herbaty się napij teraz jakiś wirus panuje..
ja tez jestem ciekawa az się boje
Zawsze sie zastanawiam, co mialabym zrobic w sytuacji kiedy tz by cos wymyslil na moje ur czy obojetnie na co a mi by sie to nie podobalo.. chyba bym udawala zadowolona zeby mu przykro nie bylo a potem bym byla wkurzona w domu ze mi sie nie podobalo
na szczescie nigdy nie walnął gafy ale zawsze mam stres dlatego nie lubie niespodzianek bo nie wiem czego sie spodziewać

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Karola, 600 zl???? Jesteś pewna? Przecież tam najdroższy zestaw kosztuje 120.... My mieliśmy tam rezerwacje na zeszłe Walentynki, ale w końcu pożałowaliśmy kasy i poszliśmy do Pizzy Hut
my wybralismy jakis zestaw ktorego juz nie ma w menu to bylo 260zł od osoby plus za kazdy napoj chyba sobie z 10zł liczyli i tak jakos wyszło..;/ jak my bylismy to najtanszy kosztowal 120zł nie wiem teraz nagle zmienili ceny dobrze moze pojdziemy jeszcze raz, a wiem ile placil bo bylam przy placeniu az mi glupio bylo;]
Stary 2011-07-01, 13:08   #1062
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
Wiec tak, wchodzimy i jest jeszcze jasno idziemy do takiego specjalnego pokoju gdzie czeka na nas kelner i robi wywiad, czego nie lubimy jesc, czego nie możemy (bo przez caly czas nie wiadomo co dostaniemy do jedzenia ) i on tam notuje i pozniej idizemy do restauracji kelner nas prowadzi za rece i macamy siedzenia siadamy on nam pokazuje na czuja gdzie mamy sztucce picie i wogole
pozniej przynosza zarcie kazdy mial z nas cos innego najpierw probowalam jesc sztuccami ale mi nie szlo bo tam nie widac kompletnie nic i jedlismy obiadek rekami tż sie oczywiscie mi psocil i podrzucal dziwne rzeczy do talerza (najfajniesze ejst to zgadywanie a co to moze byc smakuje jak to i tamto...ciekawe jaki ma kolor...) i na stolikach sa dzwoniki jak sie potrzebuje kelnera to sie dzwoni i na koncu mowimy kelnerowi ze chcemy juz wyjsc i on nas wyprowadza z sali tam gdzie bylismy na poczatku i sie pyta jak myslimy co jedliśmy i wtedy jest kupa śmiechu przychodzi szef kuchni i mowi nam co to naprawde bylo i o ile sie pomylilismy w zgadywaniu a te potrawy byly takie troche wytworne wiec nam zwykłym śmkiertelnikom trudno bylo zgadnąc świetnie to wspominam ;-)

a najlepsze jest to ze to byli kilka dni przed urodzinami bo akurat 1go sierpnia nie bylo już miejsc a w sam dzien urodzin siostra tz tez mnie wziela do restauracji MEXICANA i tam jest najlepsza margarita na swiecie^^ a sernik podaje sam ZORRO ^^ wiec po moich urodzinach mamy kilka fajnych knajpek gdzie milo mozna spedzic czas

a co do zaręczyn to pewnie jeszcze nie:P sadze ze troche poczekam^^

ja tez jestem ciekawa az się boje
Zawsze sie zastanawiam, co mialabym zrobic w sytuacji kiedy tz by cos wymyslil na moje ur czy obojetnie na co a mi by sie to nie podobalo.. chyba bym udawala zadowolona zeby mu przykro nie bylo a potem bym byla wkurzona w domu ze mi sie nie podobalo
na szczescie nigdy nie walnął gafy ale zawsze mam stres dlatego nie lubie niespodzianek bo nie wiem czego sie spodziewać

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

my wybralismy jakis zestaw ktorego juz nie ma w menu to bylo 260zł od osoby plus za kazdy napoj chyba sobie z 10zł liczyli i tak jakos wyszło..;/ jak my bylismy to najtanszy kosztowal 120zł nie wiem teraz nagle zmienili ceny dobrze moze pojdziemy jeszcze raz, a wiem ile placil bo bylam przy placeniu az mi glupio bylo;]
Brzmi świetenie, takie nowe doświadczenie.
Stary 2011-07-01, 13:10   #1063
carmelova
Zakorzenienie

Mój B. jest nacudowniejszy na świecie
Wczoraj zjadł mój jogurt który miałam wziąc do pracy i rano znalazłam w lodówce kartkę z napisem "Kochanie przepraszam, że zjadłem Twój jogurt PS. kupię Ci nowy, ten był niesmaczny" :P A teraz odebrałam telefon z recepcji, że ktoś zostawił dla mnie paczkę, schodzę, a tam jogurt, sok marchwiowy i tiramisu na deser - wszystko od B.

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2011-07-01 o 13:16
Stary 2011-07-01, 13:14   #1064
madziamacius8786
Zakorzenienie

Carmi to Ci się Tżtet trafił zazdroszcze i smacznego
Stary 2011-07-01, 13:19   #1065
karola991
Zakorzenienie

Carmi.. ale słodki ahhh ^^
Stary 2011-07-01, 13:20   #1066
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Wczoraj zjadł mój jogurt który miałam wziąc do pracy i rano znalazłam w lodówce kartkę z napisem "Kochanie przepraszam, że zjadłęm Twój jogusrt PS. kupię Ci nowy, ten był niesmaczny" :P A teraz odebrałam telefon z recepcji, że ktoś zostawił dla mnie paczkę, schodzę, a tam jogurt, sok marchwiowy i tiramisu na deser - wszystko od B.
jaki kochany

Karola, fajnie to brzmi ale wciąż - nie za 600 zł te 200-300 to jeszcze by się opłacało imho a w Mexicanie (czy jakoś tak) w warszawie to jak zamówi się chyba szarlotkę to gasną światła, śpiewają i tańczą czy jakoś tak
Stary 2011-07-01, 13:21   #1067
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm a kiedy byliście? Bo od dwóch lat na stronie są te same ceny, i najtańszy jest za 60, a najdroższy za 120 zl.... No ale niewazne, wazne ze się super bawiliscie

A jak ta Mexicana? Słyszałam o niej troche i moze tam sie wybierzemy z TZtem

Cytat:
Wczoraj zjadł mój jogurt który miałam wziąc do pracy i rano znalazłam w lodówce kartkę z napisem "Kochanie przepraszam, że zjadłem Twój jogurt PS. kupię Ci nowy, ten był niesmaczny" :P A teraz odebrałam telefon z recepcji, że ktoś zostawił dla mnie paczkę, schodzę, a tam jogurt, sok marchwiowy i tiramisu na deser - wszystko od B.
jaaaaaaaa chcę Twojego TŻta!!!
Powiesz mu że go kocham?
Stary 2011-07-01, 13:29   #1068
karola991
Zakorzenienie

Cytat:
jaki kochany

Karola, fajnie to brzmi ale wciąż - nie za 600 zł te 200-300 to jeszcze by się opłacało imho a w Mexicanie (czy jakoś tak) w warszawie to jak zamówi się chyba szarlotkę to gasną światła, śpiewają i tańczą czy jakoś tak
teraz jest już taniej od 60zł od osoby do 120 wiec można pojsc
u nas w mexicanie tesz gasna swiatła i wbiega zorro krzyczac jakies tam zorrowe teksty i strzela z koperytek i podaje sernik z plonacymi zimnymi ogniami

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Capri no w zeszlym roku bylismy no nie wiem czemu tak ale jak dostalismy tam ceny to takie byly ;/ ja na stronie tego nie sledzilam bo to byla niespodzianka i ja do samego wejscia tam nie wiedzialam gdzie jestem;]
MExicana jest super też najtaniej nie jest ale jest fajny klimacik i jedzenie bardzo dobre a margarie mozna wziac w kilku smakach i z alko albo bez :Torba:
Stary 2011-07-01, 13:36   #1069
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
teraz jest już taniej od 60zł od osoby do 120 wiec można pojsc
u nas w mexicanie tesz gasna swiatła i wbiega zorro krzyczac jakies tam zorrowe teksty i strzela z koperytek i podaje sernik z plonacymi zimnymi ogniami
a tak! sernik, a nie szarlotkę! no to pewnie to samo robi w Wawie
Stary 2011-07-01, 13:55   #1070
Biska
Zakorzenienie

AAAAA!!!!! ślubik dzisiaj mamy

Gleńka! życzę Wam aby pogoda dopisała Wam nie tylko dziś ale i przez caaaaałe wspólne, cudowne życie w MAŁŻENSTWIE :

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

a ja mam dziś 50 dni

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:59   #1071
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm a kiedy byliście? Bo od dwóch lat na stronie są te same ceny, i najtańszy jest za 60, a najdroższy za 120 zl.... No ale niewazne, wazne ze się super bawiliscie

a jak ta mexicana? Słyszałam o niej troche i moze tam sie wybierzemy z tztem

jaaaaaaaa chcę twojego tżta!!!
powiesz mu że go kocham?
nie!
Stary 2011-07-01, 14:00   #1072
Antii89
Zakorzenienie

Ale będziemy mieć teraz mężatek na wątku.

Carmi
Masz bosssssskiego TŻta!
Stary 2011-07-01, 14:06   #1073
Biska
Zakorzenienie

Carmi gratuluję, trafił Ci się ideał
Naj pogratuluj siostrze! Naprawdę niezłe wyniki osiągnęła, tym bardziej biorąc pod uwagę to ilu maturzystów nie zdało
Picz jakaś Ty piękna!
Arrakis spokojnej podróży

Stary 2011-07-01, 14:12   #1074
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Glenia Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia i pociechy z męże życzę oraz cudownego słoneczka w dzisiejszym dniu
Stary 2011-07-01, 14:12   #1075
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Carmi gratuluję, trafił Ci się ideał
Naj pogratuluj siostrze! Naprawdę niezłe wyniki osiągnęła, tym bardziej biorąc pod uwagę to ilu maturzystów nie zdało
Picz jakaś Ty piękna!
Arrakis spokojnej podróży
A tam ideał, każdy ma swoje wady
Bisiu Ty jeszcze pracujesz w tej firmie? Coz mi chyba umknęło.
Stary 2011-07-01, 14:13   #1076
madziamacius8786
Zakorzenienie

Bisiu 50 dni zleci jak z bicza
Stary 2011-07-01, 14:13   #1077
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość

a ja mam dziś 50 dni
ja cię, ale ten czas leci
niedługo zostanie nas tu ledwie pare starych panien

Chcę ślubiku, a co mi tam
Stary 2011-07-01, 14:20   #1078
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
A tam ideał, każdy ma swoje wady
Bisiu Ty jeszcze pracujesz w tej firmie? Coz mi chyba umknęło.
Teoretycznie tak, jednakże jestem w trakcie załatwiania formalności i póki co wszystko jest na dobrej drodze ( żeby nie zapeszać). Nie chodzę już tam.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Bisiu 50 dni zleci jak z bicza
eee nie musi już teraz szczególnie mi się nie śpieszy, bo przeraża mnie załatwianie całej reszty

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Nie wiem czy się chwaliłam, ale od prawie miesiąca praktycznie mieszkam u Tż Jego rodziców nie ma, jesteśmy sami w mieszkaniu do siebie przychodzę tylko posprzątać, ugotować obiad, zrobić pranie i wziąć czyste ubrania

Stary 2011-07-01, 14:21   #1079
carmelova
Zakorzenienie

Bisiu w takim razie trzymam kciuki No i gratuluję 50 dni do ślubu Mi zostało 386
Stary 2011-07-01, 14:29   #1080
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Bisiu w takim razie trzymam kciuki No i gratuluję 50 dni do ślubu Mi zostało 386
kciuki na pewno bardzo się przydadzą
Ja pamiętam jak niecały rok temu myślałam, że to JESZCZE rok a teraz nie wiem gdzie się ten czas podział, serio

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości