|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Hello,
podobno do środy ma być taka pogoda. Na wszelki wypadek zakupiłam Stasiowi kalosze, bo do tej pory nie mieliśmy. No paaa, bawcie się dobrze Cytat:
ech rozmarzył sie czlowiek...![]() Będzie dobrze! I chyba będę lubić ten Twój koniec miesiąca, bo przynajmniej do nas wpadasz ;-) Cytat:
![]() Cytat:
Joaśka a czemu chcesz Mi na noc ściągać pieluchę? Ona juz w czasie dnia woła? My też czekamy, aż się troszkę cieplej zrobi i zaczniemy w dzień. Na razie to tylko qpa pięknie na nocnik, a siq jak się uda. Gucia, nie zacytowało mi, ale tak właśnie masz teraz myśleć. Wiesz jak ![]() Lecę fasolke bułgarke obierać i rybkę podszykować. No właśnie, Karenina - jak na Ciebie to nieprzyzwoicie długa nieobecność.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-07-01 o 13:43 |
|||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Joaśka takie czasy- sprzęty się mi sypią
Konspi a my kaloszy nie mamy- ciągle zapominałam kupić i teraz skiśniemy w domu! Ela gratuluje nocnikowania! My z tym bardzo daleko w lesie:P |
|
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=jo@śka;27864209] Wiecie, jestem zawsze za kobietą w ciąży ale pracodawca też nie ma łatwo... No ale zachować się jednak powinno umieć .[/QUOTE] w sumie ja tez rozumiem "problem" ciezarnej dla pracodawcy, bo musi liczyc sie z nieoczekiwanymi nieobecnosciami (gdyby ciaza zle przebiegala) i musi "trzymac" dla niej miejsce pracy przynajmniej, przez okres urlopu wychowawczego. Jednak z drugiej strony gdybym im dzis polozyla wypowiedzenie na stole, to bylabym tutaj tylko do konca lipca ... i wydaje mi sie, ze szybkie znalezienie nowego pracownika, wyszkolenie go odpowiednio lub tez i wdrozenie w system moze przysporzyc wiecej problemu niz ciezarna, ktora jeszcze jest w firmie przez kilka miesiecy, a ktora traktuja za przeproszeniem jak wrzod na doopie. Ale moze tez sie zupelnie myle, w koncu pracodawca nie jestem, a jak kiedys jednym zostane, to bede musiala tez taka sytuacje dobrze rozpatrzyc. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
#3004 | |||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=gucia6;27864840]My tez nie mielismy jakiejs najwspanialszej pogody nad morzem, ale troche pozwiedzalismy i cudownie odpoczelismy... co zaowocowalo nawet fasolka
![]() Cytat:
No włąśnie coś mi podejrzanie wyglądała ta nieobecność Kareniny. Ale że nie poszła do znajomych lub kafejki skorzystać z neta??? Cytat:
Cytat:
Jeśli tak, to coś musiało mnie zaćmić. Do nocy bez pampersa u nas daleko. Chodziło mi o dzień oczywiście |
|||
|
|
|
#3005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mnie coraz bardziej kręci taka praca, niż biurko i papierologia! a można by założyć jakąś małą działalność ![]() myślę że warto co do ciąży to pewnie, że dla pracodawcy jest to problem. Ale chyba mniejszy niź przyjmowanie nowego pracownika, szkolenie go, wdrażanie itd więc zła reakcja pracodawcy na info o ciąży, zniechęca kobietę do dalszej , dobrej współpracy. to jest właśnie alternatywa dla żeli po prostu lakier który się utwardza w lampie UV Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-07-01 o 14:25 |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Kate gotowa jeszcze to Zakopane odwołać![]() [QUOTE=jo@śka;27865244] Cytat:
pisałas że Mi kaszlala w nocy---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Oczywiscie są też plusy, ale wg mnie najlepszą alternatywą jest duuuża samodzielność u dobrego pracodawcy, hehe łatwo powiedzieć...---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Ale co Ela w kosmetykę chciałabyś pójść? Ja ostatnio jak szukałam tego złobka dla Stasia to na serio stwierdziłam, ze chciałabym coś takiego prowadzić i zajmować się tymi malymi, slodkimi dzieciaczkami. (Ostatnio dochodze do wniosku, że nawet mam cierpliwość) ![]() Efilia, tyle u nas przesiadujesz, może skrobnij coś do nas? Dzisiaj małż krócej pracuje, a u mnie robota w polu, nawet pralki nie nastwiłam...
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Joasiu, mysle, z to wlasnie kwestia "dobrego wychowania" rowniez wsrod pracownic. Ja osobiscie jestem zdania, ze ciaza to nie choroba, zreszta tu w Niemczech tak dlugo jak ciaza przebiega prawidlowo i warunki pracy nie sa zagrazajace, to nie rozdaja "L4". Zreszta w pierwszej ciazy chodzilam do pracy do 8 miesiaca i korona mi z glowy nie spadla... no ale to jestem ja, twarda baba - kobieta pracujaca
![]() I tak jak mowi Ela, takie przyjecie wiadomosci jak to mialo w moim przypadku w najmniejszym stopniu nie podbudowalo mojej motywacji, ktora i tak juz od jakiegos czasu dryfuje dosc blisko podloza ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak poszłam do dyra mu powiedziec ze jestem w ciazy to nawet na mnie nie popatrzył tylko powiedział ze na zastepstwo napewno kogos znajdziemy
nawet mi nie pogratulował ja mam zamiar pracowac do Świąt Bożego Narodzenia jasli tylko wszystko bedzie w porządku Kurcze troch zła jestem bo wybierałam sie dzis z Kamilka do koscioła dzis ma byc błogosławienstwo dzieci ale jest tak strasznie zimno tak strasznie wieje ze chyba nie pojde gdyby procesji nie bylo to bysmy w kosciele siedziały ale na procesje jak tu wyjsc z dzieckiem jak taka zimnica a ona cos mi kichac zaczyna boje sie zeby mi sie potem nie rozchorowała
|
#3010 | ||||
|
Zadomowienie
|
Pan informatyk co nam robi reklamę w gazecie chyba mnie zabije bo mu miałam do piętnastej 24 oferty powysyła a mam narazie 2
Nie wiem czy się Wam obiło o oczy ale mnie się tak wydaje że w rossmanie jest promocja 2 paczki pampersów i dają chusteczki gratis, tylko że nie wiem czy te pampersy po 79,90 czy 89,90? W sumie to tak czy tak się opłaci. Pewnie jak ja ruszę du...sko to już ich nie będzie![]() Cytat:
A co do humoru to już mi troche wraca tylko teraz nie wiem czy przez to że już początek miesiąca czy mnie troche odstresowałyście i oderwałyście od tej monotoniiiiii![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do chorobowego to jak się ma własną firmę to nie ma takiego słowa w słowniku jak choroba:P Cytat:
![]() No albo dobrze płatna posada w jednostce budżetowej Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-07-01 o 15:17 |
||||
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten hybrydowy to nie wiem, ale ja żele poznam na kilometr...
|
|
|
#3012 | ||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=konspiracja;2786566 2]
bo Kate gotowa jeszcze to Zakopane odwołać![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Moje dzieciaki wycinają, rysują i kleją. Odeszłam tylko po kawę,a weszłam na wizaz...
|
||||
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
My już wogóle pampersów nie kupujemy, bo te dady na noc dały rade. Zresztą są plusy jak dziecko ma szybciej mokro- w końcu chociaż mu to przeszkadza!
|
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
Jasne, ze są plusy. W końcu pampersy to wynalazek ku wygodzie rodziców (i całe szczęście, że jest) a nie dla dobra dziecka. Ja od jutra zaczynam używać pieluchy wielorazowe, które mam pożyczone od szwagierki. Tam to będzie czuła, że ma mokro
|
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Pietrusia, u nas tez pogoda do bani;/ domyslam sie, ze zostalyscie w domku?
Guciu ja na staz chodzilam do ktoregos tam pazdziernika. a pracownica miala rodzic we wrzesniu, a poszla na L4 od konca kwietnia juz, a potem przylazila(jak to sama okreslala) "w odwiedziny", bo sie jej w domu nudzilo kurcze my nie mamy kaloszkow nie bardzo jest tu gdzie kupic;/ patrzylam ostatnio i tylko wieksze rozmiary byly.Jo@sia napisz koniecznie jak sie sprawdza u Was wielorazowki ![]() Maria pisalas kiedys o majtach treningowych- co to za cudo? uzywacie? bylysmy przed poludniem psine wyprowadzic, a potem biegiem do domu, bo sie rozpadalo. no i moje Małe nie mialo dzis drzemki, wiec spi od 20 minut. ja zaraz sie ide myc i pod kolderke z ksiazka. milego weekendu!
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Joaśka to powodzenia!
My też byliśmy na spacerze w końcu...pojeździł godzine autkiem i wróciliśmy. Starszliwie zimno się zrobiło... |
|
|
|
#3017 |
|
Rozeznanie
|
asioczka - napiszę na pewno
zebra - dzięki, mam nadzieję, ze sprawnie pójdzie... ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Utworzyłam album Wysłałam Wam zaproszenia. Kto chce, niech akceptuje, kto nie chce nie musi Jeśli ktoś nie dostał a chce, to niech mi wyśle - wysyłałam tylko dziewczynom wypowiadającym się na ostatnich dwóch czy trzech stronach... Póki co w albumie aż dwa zdjęcia z dziś, jak Mi jest w gaciach od piżamy, w kuce (kurtce) a tak naprawdę w bluzie, okularach, z patyczkiem po lizaku w buzi i myśli, ze jest cool... Na pewno będzie więcej |
|
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
#3019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Joasiu dziękuje Mi jest świetna czekam na więcej zdjęć
|
|
|
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=asioczka;27871609]Pietrusia, u nas tez pogoda do bani;/ domyslam sie, ze zostalyscie w domku?
Guciu ja na staz chodzilam do ktoregos tam pazdziernika. a pracownica miala rodzic we wrzesniu, a poszla na L4 od konca kwietnia juz, a potem przylazila(jak to sama okreslala) "w odwiedziny", bo sie jej w domu nudzilo kurcze my nie mamy kaloszkow nie bardzo jest tu gdzie kupic;/ patrzylam ostatnio i tylko wieksze rozmiary byly.Jo@sia napisz koniecznie jak sie sprawdza u Was wielorazowki ![]() Maria pisalas kiedys o majtach treningowych- co to za cudo? uzywacie? bylysmy przed poludniem psine wyprowadzic, a potem biegiem do domu, bo sie rozpadalo. no i moje Małe nie mialo dzis drzemki, wiec spi od 20 minut. ja zaraz sie ide myc i pod kolderke z ksiazka. milego weekendu Widziałam na Allegro majtki treningowe 29zł o ile pamiętam zaraz poszukam to wstawie. Narazie ich nie kupiłam bo nie wiem czy są warte, a Joasia coś pisała że ma majtki nie wiem czy treningowe ale pamiętam że porzyczyłaś od szwagierki. Dzieci czują że mają mokro i można je prać ![]() My dziś pojechaliśmy do Sącza bo dalej jest zimno i mokro. Kupiłam tenisóweczki, spódniczke i body mama zadowolona z zakupów dla córusi![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- wklejam linka http://allegro.onet.pl/majtki-trenin...6.html#gallery |
|
|
|
#3022 |
|
Rozeznanie
|
gochaa - dzięki
![]() Maria - właśnie dorzuciłam kilka zdjęć gucia - to świetnie, ze pracujesz już nad biznesplanem. To podstawa. Tych wymogów higienicznych nie zazdroszczę... Maria - ja nie mam majtek treningowych, tylko po prostu pieluchy wielorazowe, takie misiowe, na napy i do nich daje się takie wkładki bawełniane czy bambusowe, jakoś tak... Nie przemokną tak szybko na zewnątrz a dziecko czuje, że ma mokro. Mam ich tylko kilka więc nie wiem czy mi zdążą schnąć
|
|
|
|
#3023 |
|
Rozeznanie
|
Maria - a jakie tenisóweczki??? Wklej zdjecia zakupów
Fajne te majty. Na pewno przydatne na wyjścia. JA mam coś takiego jak na zdjęciu (specjalnie teraz bym takich nie kupowała ale jak mogłam pożyczyć...) |
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
1. i znó zasnołem na siedząco
2. mały Elmirek :P 3. napatrzyłęm się pieski i kotki i też tak chce!
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-07-29 o 21:34 |
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
Joasia pojechałam do Sącza bo chciałam do ccc po te tenisóweczki co ma Mi ale ccc nie znalazłam. Kupiłam w Botti . Wstawie jak tylko fotke zrobie
Fajne zdjęcia, a w tym wózku najbardziej mi się podoba![]() Co do majtek to nie wiem narazie się wstrzymuje ![]() Gocha Ty masz dobrze, bo zawsze Ci uśnie gdzie popadnie
|
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
hello
Guciu, gratulacje Katekate - spoko, ja też drugiego w życiu nie planuje, z tego co wiem Katarina też nie więc jest nas min. 3 ![]() i to na tyle z mojego nadrabiania.. Konspi,dziękuję za pamięc, egzamin niestety do tyłu prof zlapal mnie na czyms czego do konca nie rozumialam i zaczal ten temat drążyć i drążyc i wstawił 2 ![]() ale na razie sie nie przejmuje, w środe lecimy na Krete na 2tyg więc będę myśleć po powrocie postaram się jeszcze odezwać do wyjazdu, buziaki |
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Ola jest nas conajmniej 4- też nie planuje drugiego dziecka.
Szkoda, że z egzaminem nie poszło jak trzeba, ale napewno poprawisz. Wakacje- super! Gochaa świetne foty! Dobrze z takim dziekciem co zaśnie w karzdych warunkach
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-07-02 o 08:25 |
|
|
|
#3029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
foty super! MI łobuziara, ale rzeczywiscie ma dwa oblicza- arabska ksiezniczka przeurocza ![]() Maria pochwal sie zakupami fajne te majty. tylko trzeba by wiecej kupic, a nie wiem czy jest sens moze jak dzieci byly mlodsze... bo teraz, tak jak pisze Gucia- przeciez nie ma tragedii jak na podloge troche poleci przez gatki. tym bardziej, ze moja kupe na kibelek robi.Gocha, Wojtula jak zwykle wymiata fajnie,ze ma kudlatych przyjaciol )) nie ma nic lepszego dla dziecka (zreszta dla doroslego tez no i to zasypianie w roznych miejscach zawsze mnie rozwala, bo moja za pierona nie chce spac w dzien ;].Guciu, a w zlobku Sandra ma pampera czy taka wielorazowa? na pewno takie wielorazowe przyspieszaja odpieluchowanie, dziecko jest bardziej swiadome swojego ciala i reakcji
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

A te 10 dni w Zakopanem napewno nas tyle wyniesie o ile nie więcej
ech rozmarzył sie czlowiek...

Jeśli tak, to coś musiało mnie zaćmić. Do nocy bez pampersa u nas daleko. Chodziło mi o dzień oczywiście
bo Kate gotowa jeszcze to Zakopane odwołać

gdyby procesji nie bylo to bysmy w kosciele siedziały ale na procesje jak tu wyjsc z dzieckiem jak taka zimnica a ona cos mi kichac zaczyna boje sie zeby mi sie potem nie rozchorowała 

nie bardzo jest tu gdzie kupic;/ patrzylam ostatnio i tylko wieksze rozmiary byly.
prof zlapal mnie na czyms czego do konca nie rozumialam i zaczal ten temat drążyć i drążyc i wstawił 2