|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
jestem
ogarnełam łazienke poscierałam kurze posprzatałam kuchnie jestem gienialna bo to wszystko zrobiłam w godzine, ale sie upociłam jak nie wiem tez tak macie? ze troche porobicie i czujecie sie jakby was kto woda oblał? ide zaraz wziasc szybki prysznic jeszcze mezul poodkurza i umyje podłogi i jest cacy![]() Lu ja tez bym wzieła nuz albo tłuczek-mam metalowy sasasa własnei uzupełniam płyny pije wode hehe plan na dzis 3 litry-ciekawe czy sie uda na razie wypiłam mleko i teraz wode pije prosto z butli bo ubzdurałam sobie ze tak mi lepiej smakuje hehe
|
|
|
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
Nasz sasiad jest policjantem i napewno mu damy znac co zaszlo tej nocy, pewnie bedzie wysylal tu patrol; my w ogole mieszkamy na takim osiedlu ze otaczaja nas straznicy wiezienni i policjanci ale zglosic to trzeba bo niewiadomo czy ten ktos nie bedzie chcial wrocic, no oby nie.---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#1653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chcę sie zapisać, ale jakoś zmobilizowac sie nie mogę ![]() Cytat:
oj nieeeeeeeee, a ja tak na nia liczę!!!!!!!!!!! A jak myłśicie- będę mogła iść na te 2h do domu? Bo mieszkam zaraz obok przychodni. Cytat:
A dzis mam tekiego leeeeeeeeeeeenia- jeszcze jestem w pidzamce w wyrku- sasasaaaaaaa ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Mucka- gratulację zakupu/ dostania wózka
|
||||
|
|
|
#1654 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
wybaw się i pojedz![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1655 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super wieści, córcia duuuża ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze Ci się dostanie od córci, zobaczysz Cytat:
Dzięki z Lula pocieszenie. Ale wkurzona jestem totalnie ) zaświadczenie o zarobkach do małża pracy![]() Cytat:
Cytat:
. Jak się dobrze czuję, to hasam, jak źle, to wysyłam innych .Czerwiec ciężki wreszcie skończony. Lipiec na pewno będzie duuużo lepszy, czego Wam życzę |
|||||||||
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wszyscy spali, cale osiedle bylo czarne, jeszcze ta pogoda-wiatr, deszcz, no masakra; co do cytrynki-u mnie pielegniarka byla zdziwiona ze nie wzielam sobie cytrynki wiec to chyba zalezy gdzie i raczej bedziesz mogla sobie na 2 godz isc do domu, no chyba Ci zaufaja ze nic nie zjesz
|
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
![]() :brzyda l: (wypluj te słowa kobieto)Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Idę po to zaświadczenie, pa! |
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nadal walczę z glukometrem, na czczo miałam 87mg, 1 h po śniadaniu 136mg, teraz 1h po 3 waflach wasy z chudą wędliną 139mg, za to po 2h zawsze ładnie spada teraz miałam 92mg. Ale i tak strasznie to wszytko wysokie po tej jednej godzinie (normę mam podaną do 140mg), ciekawe co będzie się działo po obiedzie... Przez to wszytko mam paskudny humor i jeszcze ta pogoda dobijająca
|
|
#1659 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, że mała nadal nie ma jajeczek i jaka ładna waga![]() Cytat:
|
|
|
#1660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak cos zjem to tylko sama sobie zaszkodze ![]() Ja raczej sie zastanawiam jak tam oni mają podejscie do "wysiłku" pt. spacer 30m- bo to niby tez moze zaburzyć wynik. Cytat:
Powodzenia z tym kredytem!!! |
|||
|
|
|
#1661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde wiem co przezywasz z tymi kredytami, opisalam to zreszta ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Biedna
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1662 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ujastka... Nie ma tam lekarzy którzy pracują na etacie, w większości tacy, którzy są na zlecenia. Więc nie wiadomo na kogo się trafi. Może być super, a może też być do kitu. Po za tym przyjmują duzo osób i chcą jak najszybciej do domu wypisywać. I nie ma zbyt dobrej opieki poporodowej. Fakt, że jest czysto, nowocześnie i na wysokim poziomie. Ale ja po tych wszytskich opowieściach to się trochę zraziłam. Cytat:
Az mnie ciarki przeszły...Dużo rzeczy zginęło?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wróciłam do wizycie u mojej ginekolog. Krzywa cukrowa- mimo wcześniejszych obaw wyszłą wzorcowo, maluszek rośnie zdrowo- choc na razie jest ułożony poprzecznie i lekarka wspominała, że jeśli się nie obróci będzie wskazanie do cięcia cesarskiego. Ale na razie jesczez dużo czasu, więc powinien się obrócić. Jest duży i zdrowy, serducho bije mocno, ale nie tak cxalkiem wiadomo czy to chłopiec Wymarzłam strasznie, bo leje i jest niecałe 10 stopi. Więc zrobiłam sobie ciepła kapiel, bardzo mleczne latte i troszkę się rozgrzałam. Zaraz siadam do czytania, bo koleżąnnka pożyczyła mi "Dom nad rozlewiskiem"
|
|
#1663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mucka - ladny ten wozek U mnie dzis strasznie duszno, co prawda mam wentylator, ale potem mnie glowa boli od tego "wiatru" wiec i tak zle i tak niedobrze. Ale za to dzisiaj mamy juz lipiec czyli u mnie w pracy zaczynamy letnie godziny czyli tylko od 8 do 14
|
|
|
#1664 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i kochana za 30 tydzien![]() Cytat:
za 26 tydzień![]() Cytat:
dla chłopakówCytat:
mocno, co za dupki, żeby tak bezczelnie okradać uczciwych ludzi![]() Cytat:
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
anetika no trochę wysokie te wyniki
i normę też masz inną podaną niż ja i dziewczyny -> my mamy do 120. Mam nadzieję, że opanujesz sytuację i będziesz wiedziała co jeść, żeby było ok |
|
|
|
#1666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tż nakładał mi szampon koloryzujący na włosy
mucka21 ładny wózeczek ![]() Cytat:
nawet jeśli by nic nie ukradł, bezczelny jeden![]() Ahya gratulacje udanych zakupów Może jakieś fotki?Co do szkoły rodzenia to brzmi ciekawie ![]() Cytat:
Heh no nie będziemy Luli męczyć![]() nie wpadłam na to porównanieaa2 to teraz czas na odpoczynek moja droga A ja też wodę tylko z butli![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas miało być chłodno, a się duszę- z chęcia sie zamienie na te 10 stopni ![]() anetika- najważniejsze,że po tych 2h spada Ci do normy- takze spoko luzzzzzzzz, będzie dobrze TU masz artykuł o krzywej cukrowej Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-01 o 14:37 |
|
|
|
|
#1668 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze tak jak piszesz, że z garażu nie macie drzwi do domu, bo ja już bym pod siebie ze strachu zrobiła A złodziejowi niech łapy uschną!!!!!!!! Tak jak mi ciężarnej wózek - spacerówkę na początku ciąży ukradli - oj spota ich za to kara |
||
|
|
|
#1669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wode tez tankuje z butelki, bo lepiej wchodzi ze szklanki jakos nie mam ochoty na wode
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- ma jeszcze czas. Ciekawe co mi moja gin. w poniedziałek na wizycie powie Ja też jem i co...? i jestem w 27tc i przytyłam 2kg. raz o pól kg waga mi spada, raz przybiera, już mnie to wchodzenie na wagę wkurza
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - na to twardnienie brzuszka mogę brać taką normalną no-spe z apteki czy Wy jakąś inną, specjalną bierzecie?
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Lulla przykro mi z powodu tych Waszych nocnych przeżyć
mućka ładny ten wozek ![]() Cytat:
gratuluję udanej wizyty
|
|
|
|
|
#1673 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za badanie i maluszka a co do ziamna-u nas tez bardzo chlodno i pada, ale lepsze to niz ta duchota jaka byla przez ostatnie dniCytat:
wiec życze jakiegos deszczu![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1674 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne babcine bluzeczki pogoda rzeczywiscie paskudna już widze tą piękna suknie ślubną, cała się upaćka biedna oby chociaż nie padało jutro popołudniu mój kuzyn miał też taką okrppną pogode w sierpniu w ubiegłym roku lało, wiało, masakra.Cytat:
![]() Cytat:
a sukienke już wklejałam kiedyś ale rzuce też pewnie jakieś foty z weseliska ![]() pączuś słodki z Waszej Niuni ja się aż boje ważenia Natalki na następnej wizycie ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze że tylko te rzeczy zginęły. Zgłoście to koniecznie na policji, co by się ten patafian nie czuł bezkarny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a woda z butelki tez mi lepiej smakuje ![]() dziekuję wybawie się pewnie średnio bo też nie zamierzam za bardzo skakać i tańczyć z tą szyjką ale jakieś przytulaski i inne pioseneczki lżejsze jak najbardziej a moja mama już oczwiście spanikowana i dla niej to najlepiej jakbym nie szła na to weselisko Przyszła bluza dla Natalci, jest przesłodka aaa... dziewczyny kupiłam sobie stanik do karmienia w textil market z 7,99
|
|||||||
|
|
|
#1675 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a z materiałami to aż strach liczyć, muszę szukać dalej
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magnez borę 2 razy dziennie i aspargin też. Wczoraj zapodałam sobie tą nospę i przeszło - pytam bo niby na ulotce pisze, że nie bardzo dla kobiet w ciąży w zwątpiłam. Dziś mam wieczorem wizytę i mam nadzieję, że z dzidzią i szyjką będzie ok
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-01 o 15:01 |
|
|
|
|
#1677 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam mierzyć na czczo i po godzinie, ale gin kazał mi parę razy zrobić też pomiar po 2h żeby wiedzieć jaki jest spadek. I po tych 2h jest ładnie tylko po tej 1 za wysoko ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie to
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze naprawdę dziwnie jest z tą krzywą - mi wyszła 75g oi 2h 173 czyli dużo za dużo a wyniki mam ok i jem normalnie (teraz jak jem też białe pieczywo to wyniki mam ciut wyższe ale poniżej 12o), a Tobie niby glukoza wyszła lepiej z badania a teraz za to wyniki z pomiarów masz wyższe musisz kochana pokombinować
|
|
|
|
|
#1680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A rożek będzie zielony. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

ogarnełam łazienke poscierałam kurze posprzatałam kuchnie jestem gienialna bo to wszystko zrobiłam w godzine, ale sie upociłam jak nie wiem tez tak macie? ze troche porobicie i czujecie sie jakby was kto woda oblał? ide zaraz wziasc szybki prysznic 

ale zglosic to trzeba bo niewiadomo czy ten ktos nie bedzie chcial wrocic, no oby nie.

z jednego wysłali go 40 km dalej bo okulisty nie mają

klask i:

czasem zajrzę na konkursy bo mama też się wkręciła, a jak was zacznę czytać to chyba z tydzień by mi zajęło a mama by się zanudziła 

normalnie wrrrr

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)