|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
ojej, 3mam kciuki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
o o o o o
mam niusa o tych krostkach na policzkach naszych dzieciaków |
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napiszę ![]() I dawaj newsa o krostkach
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
eweska jeny strasznie mi przykro
biedny Piotruś ...aż brak słów .... wszystko musi być dobrze !!! bassienka a próbowałaś na brzuszku kłaść do spania ??? moja na brzuchu zdecydowanie dłużej śpi Paulizia fajnie że Cię mamusia odwiedza odpoczniesz troszku ![]() za miesięcznicęmy po obiedzie, o dziwo Gabulek się nie obudził, a ona uwielbia budzić się głodna w porze obiadu, pewnie chce uczestniczyć w rodzinnych posiłkach
|
|
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
mata braz na lato? wez jakis wystrzałowy kolorek
![]() wlasnie rozmawiałam z kuzynka. jej mała rok temu tez miala takie krosteczki. lekarze wmawiali jej skaze, poszla z tym do dermatologa dzieciecego i okazało sie ze to faktycznie tradzik niemowlecy. powiedział jej ze pojawia sie u dzieci karmionych piersia i jest wynikiem zmian hormonalnych w organizmie matki ok 4 tyg po porodzie. minelo samo ok 8 tyg. po południu dostane zdjecie jak kuzynki córa wygladała z tymi krostami , porównam i dam znac czy u mnie takie same wybaczcie ze pisze bez pol liter i duzych ale jedna reka rozumiecie prawda?
Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-07-01 o 13:58 |
|
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
jedynie dźwiga łepetynkę jak go nosze do odbicia na ramieniu...wtedy ja odchyla do tyłu.... ale spać na brzuszku czasem lubi... tylko jak nie śpi się strasznie denerwuje eweska po prostu brak mi słów... coś strasznego...trzymam kciuki z całego serduszka za maleństwo! oby wyzdrowiał jak najszybciej!
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiemy
|
|
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za info o leżaczku
Dzisiaj też jeszcze nie było kupy, Pepe dał popalić TŻ, jak byłam w pracy. Teraz śpi, ale pewnie, jak się obudzi, to będzie powtórka z rozrywki ( już stęka eweska, razem z Piotrusiem trzymamy mocno za drugiego Piotrusia i przesyłamy dobre fluidy mamaoptymistka, Pepe zasypia z pieluchą od samego początku, dawałam mu ją już w szpitalu, staram się zawsze doglądać, czy nie ma za bardzo na buzi i nosku, czasami muszę odsunąć, zresztą daję mu tylko tetrowe pieluchy, takie cieńkie i myślę, że spokojnie powietrze przez nie przechodzi. amarcia, nasza pediatra mówiła, że to hormonalne i samo zejdzie |
|
|
|
#4449 |
|
Moderatoreska
|
Gadałam z siostrą, lekarze nie chca za wiele mówić bo nie mają jeszcze wszystkich badań jak i posiewów. Jedyne co wiadomo to ma bakterie która powoduje rozpad kości/stawów, ale jeszcze nie wiedzą co to za bakteria.
Na rentgenie wyszło, że ma już 6 kości nie w takim stanie jak powinny być, czyli kostki sie już rozpadaja , lekarz nie chce im powiedzieć co będzie dalej co mu grozi, jakie będą powikłania no nic nie wiedzą.Siostra płacze z resztą ja z nią również, jeszcze weekend będzie i to czekania. Bidulek malutki. Lekarze mówią że minimum miesiąc ma tą bakterię, CRP ma 130, a norma jest do 5 i ciągle rosnie bo wczoraj miał mniej, czyli stan zapalny się nasila. Leczenie może potrwać kilka miesięcy, ale jakie spustoszenie w kościach zrobi ta bakteria nie wiadomo, oby jak najmniejsze. Mógł się zarazić jeszcze w brzuchu lub w szpitalu, ale więcej będzie wiadomo jeśli zbadają co to za bakteria. No i co to za lekarze, że nawet głupiej morfologii nie zrobili bo ona by juz wykazała że jest coś nie tak, siorka mówiła że nie rusza nózkami, to lakarze mówili że to przez zaparcia bo jak rusza nóżkami to mięśnie brzucha itp. normalnie nie wiem co bym tym lekarzom zrobiła, jedynie jedna lekarka od razu powiedziała że może mieć stan zapalny bioderek i skierowała go do szpitala, gdyby nie ona to siorka żyła by w nieświadomości i z synkiem byłoby coraz gorzej Jejku mam nadzieję, że to się dobrze skończy. W poniedziałek też zapadnie decyzja czy będą go leczyć w nas w Centrum Pediatrii gdzie w tej chwili jest, czy będą go wywozić gdzieś indziej. Normalnie serce się kraja
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
amarcia moja Hania też ma takie krostki szorstkie na policzkach...w sumie już jej schodzą, bo smaruję Alantanem,ale co to może być? Ja nie karmię piersią...Teraz za uchem jednym jej się pojawiły, takie zaczerwienione drobne krosteczki...potówki? I w ogóle ma baaardzo suche płatki uszu, też próbuje zaradzić Alantanem, trochę pomaga.
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Strasznie mi przykro;( Mam nadzieję,że uda się to opanować, bo jak mu zaczną kości kruszeć, to może nie móc chodzić Z opisu to tak brzmi jak reumatoidalne zapalenie stawów...Ale to chyba u dorosłych.
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska, wspieraj siostrę
|
|
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
spice mnie to wygląda na objawy skazy białkowej
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
A my zaliczylysmy spacer w deszczu i szczesliwym trafem mala dalej spi w wozeczku, nawet nie smiem jej budzic
![]() ja jestem senna masakrycznie w ta pogode, a wlasnie zjadlam lody i ciagle wrzucam w siebie jedzenie , jestem nieustannie glodna..to jakas masakra jest. jak ja mam zrzucic te pare kilo z du.pki i bioderek?? Klaterina ja juz sie przestalam wazyc bo waga nie chciala drgnac nawet zeszlego tygodnia, wiec sie na nia obrazilam Moria Iguska wyglada genialnie w tej chustawce! gdyby nie to, ze mamy juz mieszkanie mega zagracone wszelkimi dzieciowymi rzeczami i na 70 metrach naprawde nie da rady wcisnac jeszcze chustawki...choc mnie korci... a co do naszych TZtow, to mam nadzieje, ze to sie poprawi, bo we wrzesniu mam panienski mojej przyjaciolki- jestem swiadkowa wiec bedzie musial cala nocke z mala zostac. Szkola zycia to bedzie cos czuje Dziewczonka kciuki za tate ![]() antropia Piotrus cudowny! moniaK dobrze, moj lekarz wczoraj powiedzial ze dziecko przybiera srednio od 120-250 na tydzien. Moj gruber przybiera zawsze ok 240-250... ![]() Eweska boziuniu az mnie serce boli jak slysze ze taki maluszek sie musi wycierpiec tyle. mam nadzieje, ze nie bedzie tak strasznie, przesylam usciski dla siostry kochana trzymajcie sie jakos![]() Basienka wszyscy mi mowia, zebym mojej nie chwalila bo tez bedzie plakac, przytulam ![]() paulizia ale fajnie, ze mama przylatuje, do mnie tesciowie za 2,5 tygodnia ![]() no nieee.....dziecko dalej spi..a zaraz pora jedzenia
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny maluszek pozostaje wierzyc, ze bedzie dobrze i szybko beda mogli rozpoczac leczenie
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Post w klubie.
... po przeczytaniu wiadomosci o siostrze Eweski stwierdzam, ze chyba powinnam go jednak skasowac... |
|
|
|
#4456 |
|
Moderatoreska
|
Siostra dzwoniła bo przyszły wyniki posiewów, wyniki ok, lekarze mówią że to gronkowiec ale potwierdzą to jeszcze badania, na szczęście we krwi nic nie wykryli czyli nie zdążyła bakteria jeszcze tam się dostać, więc nie powinna się przenieść i zainfekować inne narządy.
Mały będzie w szpitalu minimum 2 miesiace bo leczenie jest długotrwałe Bidulek malutki.A dodam że siorka rodziła tam gdzie Moniqac a ona coś o gronkowcu wspominała, ciekawe czy małego w szpitalu nie zarazili, choć tego to się już nie dowiemy. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-07-01 o 14:39 |
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewesko najważniejsze, że już wiedzą co mu jest i mogą zacząć leczenie. Mam nadzieję, że bardzo kostki małego nie ucierpią ![]() Mój syn znów to zrobił! Zasnął w łóżeczku ![]() aga_pe kocham Cię normalnie za tą pieluchę i Ciebie moria za filmik ze smokiem
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
hellooo
w zyciu nie odpisze,,,, dzidziol non stop na rekach ![]() odkladam = pobudka pisze 1 reka wiec wiele nie napisze Gabi dziekuje za komentarze Ciociom w albumie !!!!!!!!!!!!! amarcia; guzik mustela daje, lece z 2 opakowaniem, bo dwa w promocji kupilam - nie ma szalu No to ten kremik musimy dzidziulom z Avene kupic ! tylko znów nie pamietam nazwy Dziewczynki, powiedzcie jak on sie nazywa - przeciw ttrądzikowi krem z Avene wieka - serdecznie wspolczuje ja bedac w szpitalu ;lezalam na sali z mama, ktorej corka podczas porodu zachłysnela sie wodami plodowymi i miala zapalenie plucek. Widzialam jak sie krztusi.. dobrze, ze byla w szpitalu potem po powrocie do domu balam sie kilka dni sama mała karmic, małz na karmienie urywal sie z pracy aby byc ze mna !! wierze Ci, jak strachu sie najadls ![]() minie ten strach i najwazniejsze, ze wszystko ok !! Kiara. -tempo jak w poczekalni ale sie rozkrecily pogaduchy wiesz co Gabi dokladnie w miesiac od wyjscia ze szpitala przybyla 1250 ale ona malusia sie urodziła - wychodzac ze szpitala miala 2750 (urodzona 2880) i karmie tylko UU Piekne zdjecia !! i ten usmiech !! Gabi malo sie smieje jeszcze a swiadomi to juz w ogole agus oczka przemywam jak moria Najpierw gazikiem i solą fizjologiczna a teraz płatkiem kosmetycznym i wodą przegotowaną badz solą Wszyskto ok, a oczko ktore wczesniej ropiało juz wyzdrowiało anulinka ale mialas cudna nocke u mnie Gabi kupilismy hustawke FP i nie bawi ją posiedzi 5min i płacz - w sumie mam ją juz ok 3 tygodni i moze 5x malutka w niej siedziała. Nie ma reguły, ze sie sprawdzi na 100% MoniaK; tak jak wyzej napisałam - Gabi w ciagu miesiaca przybyła 1250 - jest tylko na UU eweska; o kurde... skad sie to bierze Rozpad kosci ?? moze Mam Twoja zle cos zrozumiala? Brzmi katastroficznie !!!!! bassienka; a moze to skok ? mnie tez Gabi sie popsula Paulizia; ale Ci zazdroszcze ze mam przyjezdza !! U mnie z oczkiem odpukac juz calkiem ok.... posłuchałam rad Andziot i kropiłam systematycznie nasze dzieci podobne objawy widze mają.... Gabi ta nozka drzy zwłaszcza, gdy np sie przeciaga albo jej nózki do przewijania podnosze... gdy ma jakiś wysiłek... takze mnie to baardzo martwi i nie wiem czy iść do lekarza, czy nie... ale mary pisała, ze jej Hanusia też tak ma .. Enchantresss nie martw sie bardzo szkoła poprawisz !!! najwazniejsze, że Gabik zdrowy i grzeczny poradzisz sobie ale to sprawa drugorzedna teraz ![]() Moria, super zakupy ![]() ja sie balam na początku tej predkosci hustawki, ze to dla takiego maluszka za szybko Co na jutro planujesz - w sensie na Twoje wychodne? Grazin, Gabi ciagle ma "1" Wczoraj ważyła 4.01 ![]() Skoncze jedynki i juz biore dwójki Jak nocka u Was ? Listopadowa, dziekuje za wskazówki próbowałam tak dzis robic ale sie nie udało za mało mam cierpliwosci i własnie Gabik wisi na moim ramieniu Musze nad soba popracowac ! Dziekuje za wskazowki ![]() gusiu, jutro do szpitala ? ale tylko KTG ? a nie ma szans, ze Cie zostawia ? u nas nocka super karmienie 22.30, potem 3.30 i 5.30 no a nastepnie spanie do 9 z małym haczykiem szkoda ze w dzien nie chce tak spac ładnie - chyba, ze na mnie a gdy odkładam pobudka. Jesli na mnie lezy potrafi 3h przespac .. i co ja mam z nią zrobic Ciezko mi z nią Fajnie ją dzis karmiłam, tzn na 1 cycku Gabi na drugim laktator Udoiłam 100ml - musi małzowi wystarczyc - bo cche do szkoły na chwilke Potem Wam wkleję jakis ponoć super preparat przeciw kolce, od mojego promotora sie dowiedziałam, ktory ma 14msc Kubusia. Sciagał z niemiec
|
#4459 |
|
Moderatoreska
|
Daisy gadałam też z siostrą i potwierdziła, tak jej lekarze też powiedzieli, bakteria niszczy kości i dochodzi do ich rozpadu.
On ma zainfekowane całe nóżki i stawy. Dziwię się że na usg bioderek nikt tego nie wykrył |
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Krem Cicalfate Avene. Srodek z Niemiec- Lefax lub sab simplex
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z karmieniem juz lepiej. Wczoraj wieczorem strasznie mnie UU rozbolaly i nie wiedzialam co jest grane. Okazalo sie, ze twarde jak skaly i mleka tyle mi sie zebralo, ze laktatorem juz bez problemu odciagam po 60 ml z jednej U wiec MM dzisiaj ani razu jej nie dawalam Byla dzis znowu polozna, powiedzialam jej, ze bez problemu odciagam laktatorem i wole tak karmic bo jak przystawie to ona zasypia i obie sie denerwujemy a to nie potrzebne. Powiedziala, ze skoro taka podjelam ostateczna decyzje to OK. Jutro znowu polozna przyjdzie pobrac krew z pietki do badania. Nie chce zapeszac ale dziecko mam grzeczne jak aniolek, jak najedzona i sucha pielucha to grzecznie spi albo sobie lezy z otwartymi oczkami. Czasem tylko krzyknie donosnym glosikiem jak cos jej nie pasuje ![]() W nocy przespala jednym ciagiem ponad 5 godzin. Chcialam ja na mleko wybudzic ale sie nie dalo bo ledwo smoczek od butli jej wlozylam do buzi to odrazu zasnela i tak kilka razy wiec dalam sobie spokoj. Obudzila sie po 6 rano i wtedy juz normalnie zjadla. A ja juz czuje sie lepiej. Czasem dopada mnie takie zmeczenie chwilowe, ze nie wiem co sie dzieje i nogi mi sie trzesa ale mam nadzieje, ze szybko przejdzie. Dobrze, ze juz goraczka nie wraca. Ciezko mi was ostatnio nadrobic bo ciagle cos do roboty ale mam nadzieje, ze juz niedlugo wszystko sie unormuje. Ciesze sie tylko, ze dziecko grzeczne bo chyba bym padla na twarz jak by mi ciagle krzyczala. Dziewczyny co do diety dla karmiacych, to ja jem doslownie wszystko. Na poczatku myslalam, ze bede jadla po porodzie ryz z kurczakiem ale szybko mi sie odmienilo po tym, jak zaraz po porodzie dostalam do jedzenia tosty z dzemem truskawkowym a dwie godziny pozniej na obiad kalafior z ziemniakami i zielonym groszkiem. Na podwieczorek dawali jogurty i banany. Stwierdzilam, ze skoro w szpitalu daja takie jedzenie to co mi szkodzi dalej tak jesc. Malej nic nie jest. Przyznam sie, ze mam male wyrzuty sumienia bo rano sie coli napilam ale co do jedzenia, to zadnych ograniczen. |
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
dzieeeki
juz raz mi podawalas nazwe kremu tylko nie zapisalam fajnie, ze jestes z powrotem Wlasnie - ten specyfik sab simplex i dziala to? Ewesko, az nie wiem co powiedziec... dobrze mowisz, jak moniqac byla w szpitalu to panował gronkowiec... az kogos powinno sie do odpowiedzialnosci pociagnac...
|
#4464 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
a jak w szpitalu panował gronkowiec to szybko się oni go nie pozbyli. Masakra normalnie, współczuje im bardzo siorka nie dość że patyk to teraz całkowicie zniknie, tyle nerwów, stresu. Koszmar normalnie jakiś
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-07-01 o 15:28 |
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
amarcia, Ty pytalas o nakladki silik/?
ja srednio co 2 karmienie w nich karmie wszystko super dzidzia je tak i tak karmie juz tak miesiac dziewczonko, za Tate ![]() anulko o Norwegii artykul dzis na WP http://praca.wp.pl/title,Norwegia-cz...wiadomosc.html Dzis Gabik ma 5 tygodni Kiedy dzidzie zaczynaja mowic "agu" nie moze sie doczekac
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo osób chwali. Ja się boję, bo go nie dopuścili na rynek polski... Jakiś powód musiał być... A gugać zaczynają przy drugim skoku rozwojowym, czyli ok. 7-8 tyg, u nas ok. 6 zaczęło się
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka za tatę trzymam mocno
![]() antropia uwielbiam tygryska a synalkowi pasuje idealnie, mały słodziak co do podnoszenia główki nie wiem czy mój by podnosił na brzuszku bo mu to nie pasuje, ale jak jest trzymany na rękach to już nie leci mu bezwładnie tylko potrafi sam chwile utrzymaćeweska kurczę aż mi się słabo robi jak to czytam, biedulek mały sie nacierpi i dla siostry dużo sił anula_81 wyrzucić lodówkę hihi Radek śpi od 12, na śpiocha niemal dopił jednego U i to też niedużo i dalej śpi moje dziecię wraca może powoli do stanu wcześniejszego ? I oby to nie była zasługa deszczowej pogody. Poprasowałam pieluchy w tym czasie (w końcu już się do tego przyzwyczaiłam i przekonałam), puściłam pranie ogarnęłam mieszkanie i czekam na mężula z zakupami
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
a Gabryni to włoski zaczynają się wycierać z tyłu na główce
![]() próbowałam udoić coś po karmieniu, ale przez 20min uzbierałam całe 3krople efektywnie ssie ta moja córa ![]() a SabSimplex ma ten sam skład co Espumisan, Esputicon, Infacol i wszystkie takie, tylko w większym stężeniu
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-01 o 15:53 |
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy TŻ na operacje? nic sie nie zmieniło? Ona nieunikniona? Klaterina; moze miał skok wczesniej ? tylko prosze , nie błagaj o taką pogodę na całe lato
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czuje się nieźle - ale wiesz, bierze 32 tabletki dziennie ![]() A skok - możliwe, że wcześniej. Edzik miał w 3 i 6 tygodniu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

a taka była grzeczna....

za miesięcznicę

po prostu brak mi słów... coś strasznego...trzymam kciuki z całego serduszka za maleństwo! oby wyzdrowiał jak najszybciej!

( już stęka