Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 14:04   #2731
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

aniolina hehhe ja to jestem jednak wredota ale na mnie nie zwracaj uwagi moj potwor kochany je NON STOP
Obiady zjesc nie moge, sniadania tez nie, kolacji NIC NIE JEM JESLI SIE NIE PODZIELE, chyba ze uda mi sie jak spi
heheheheh

moja tez teraz gorzej sypia niz jak byla mlodsza, za jakie grzechy
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 14:15   #2732
Aniolina
Rozeznanie

Te wozek espiro enzo fajnie wyglada, ale mnie jednak ta waga i wymiary po zlozeniu troche odstraszaja.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

no to we are doomed
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 14:35   #2733
glamourous
Zakorzenienie

Aniolina- nie no zdarzaja sie dzieci aniolki, widzialam pare takich egzemplarzy w zyciu swoim- no dziecko mojej kuzynki siedzialo po godz-2 na kolanach i rpzgladalo sie (nawet jak juz kolo 8-9 mcy miala) nawet zabawek nie potrzebowala...a moja to jak tylko odkryla jak sie przemieszczac raczkiem to sekundy usiedziec nie mogla
znajomych synek- starszy od soni o miesiac tez potrafil siedziec na macie i bawic sie zabawkami przez jakies 2 godz prawie sie z miejsca nie ruszajac- a moja w tym czasie wkolo niego harcowala

sa dzieci co spia cale noce juz po tych 6 mies- roku...szczesliwi rodzice takich maluchow... ja jestem ciekawa jak mi sie to ulozy z parka
Stary 2011-07-01, 14:37   #2734
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no moja juz po 2 miesiach spala ale jak zeby sie zaczely to jedna pobodka byla...
A.Camus
Stary 2011-07-01, 14:56   #2735
glamourous
Zakorzenienie

wlasnie, a propos malych diabelkow- moja corcia wczoraj caly moj olejek na rozstepy dolala sobie do kapieli. zostawilam ja na sekundke sama i poszlam na balkon pranie wieszac, wracam a tu na wannie tluste oka plywaja, buteleczka pusta...z wielkim trudem ja doczyscilam i wanne zreszta tez a raz mi sie taka warstwa sudocremu wysmarowala ze myslalam ze ja szpachelka bede musiala obdrapywac. cale duze opakowanie na siebie wysmarowala

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

dziewczyny czy to schiz? mialam w pierwszej ciazy tshirt ze snoopim- ubzduralam sobie jakos ze to moj szczesliwy bo w nim urodzilam Sonie (nie bylo czasu zeby sie przebrac jak juz doarlam do szpitala) i teraz szukam identycznego na all i ebayu zeby tym razem tez dobrze poszlo...moze ja wariatka jestem????
Stary 2011-07-01, 15:36   #2736
Darusiaaaa
Zakorzenienie

schiz schiz ale snoopy fajny
A.Camus
Stary 2011-07-01, 15:43   #2737
Tigresa
Raczkowanie

Witajcie dziewczęta
Pooglądałam zdjęcia - wszystkie śliczne
A ja ostatnio przeżywam jakieś wahania nastrojów, ale najczęściej to chce mi się płakać, wystarczy jakaś bzdura a ja już łzy w oczach. Normalnie aż mi głupio. To chyba te hormony nie?

Glam uwielbiam opowieści o wyczynach Twojej córci.

Tigresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 15:52   #2738
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
wlasnie, a propos malych diabelkow- moja corcia wczoraj caly moj olejek na rozstepy dolala sobie do kapieli. zostawilam ja na sekundke sama i poszlam na balkon pranie wieszac, wracam a tu na wannie tluste oka plywaja, buteleczka pusta...z wielkim trudem ja doczyscilam i wanne zreszta tez a raz mi sie taka warstwa sudocremu wysmarowala ze myslalam ze ja szpachelka bede musiala obdrapywac. cale duze opakowanie na siebie wysmarowala [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------
Ja pamiętam jak od znajomej trojaczki (ok 1,5roku) po kąpieli wysmarowały się Penatenem no i za kilka minut kąpiel musiała się powtórzyć. Widziałam to bo nagrała to na kamerze na pamiątkę jakie to łobuzy.
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:02   #2739
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tigresa Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta
Pooglądałam zdjęcia - wszystkie śliczne
A ja ostatnio przeżywam jakieś wahania nastrojów, ale najczęściej to chce mi się płakać, wystarczy jakaś bzdura a ja już łzy w oczach. Normalnie aż mi głupio. To chyba te hormony nie?

Glam uwielbiam opowieści o wyczynach Twojej córci.
też tak mam i liczę,że to hormony....

mozna wiecej niż 1 kawę w ciągu dnia??taką rozpuszczalną z 1 łyzeczki?bo głowa mi pęka;/

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:11   #2740
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Kurcze nie wiem, czy nie kupiłam złych spodni w h&m. Dziś chłodno u mnie więc do sklepu ubrałam spodnie dzinsowe z h&m, co kupiłam kilka tygodni temu, a one mi tak jakby z pupy zjeżdzają. Nisko w kroku są jakby. Kurcze ... kupiłam rozmiar 38, 40 na 100% były za duże bo je ubierałam .... ale 38 może są za małe albo kurcze ze duże i dlatego mi z pupy zjeżdzają
Denerwujące jest to jak cały czas muszę je do góry podciągać

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:13   #2741
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
też tak mam i liczę,że to hormony....

mozna wiecej niż 1 kawę w ciągu dnia??taką rozpuszczalną z 1 łyzeczki?bo głowa mi pęka;/
Można 2 słabe kawy dziennie.

Ja tylko na chwilkę, bo lenia mam i leżę z książką

KKasikkk wydaje mi się nadal są troszkę za duże jak zjeżdżają. Ale lepiej troszkę większe niż za małe. A próbowałaś regulować gumkę w pasie, mi zjeżdżały bo ten pas był jeszcze troszkę za duży i mam luz w biodrach na 2 cm, żebym za miesiąc nie kupowała nowych, ale po zmniejszeniu gumki jest ok.

Edytowane przez gosiaczekkk85
Czas edycji: 2011-07-01 o 16:18
gosiaczekkk85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:22   #2742
dygotka8
Zakorzenienie

kkkasikkk ja wzięłam większy rozmiar bo ten który był idealny to miały za wąski pas i brzuch by mi się w 7miesiącu już nie zmieściłby i te moje też sa niestety za duze.co prawda z tyłka mi spadaja i to porządnie,ale pas jest za to ok i póki co jest luźny.Ja nosze pasek,nie chce mi się z tymi gumkami bawić

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-01 o 17:52
Stary 2011-07-01, 16:56   #2743
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki
Właśnie wróciłam z USG 3D i jestem zła bo mała za cholerę nie chciała się pokazać nóżki i rączki trzymała przy buzi stwierdzam ze 100% pewnością że tylko się pokazuje mojemu ginekologowi małpka jedna u niego się ustawia jak do portretu
A i odebrałam wyniki dzisiaj robiłam żelazo, mocz, toxo, morfologię i glukozę ta ostatnia do poprawki bo facetka w przychodni nie była pewna czy robić z obciążeniem i zrobiła normalnie no i w poniedziałek poprawka
CO mnie przeraziło mam toxo dodatnią to znaczy pielęgniarka mi powiedziała że miałam przebytą ale nie choruję już teraz się zastanawiam czy to rok temu nie chorowałam co maleństwo umarło nie sprawdziłam wtedy i teraz żałuję
Mam w związku z tym pytanie jak już chorowałam to można jeszcze raz na to świństwo zachorować
dokładnie mam tak:
IgM ujemny
IgG 51 dodatni
Wiem że to już było poruszane przepraszam
Stary 2011-07-01, 17:02   #2744
dygotka8
Zakorzenienie

ania21_21 tego co mi goldkia tłumaczyła i co wygooglałam sobie tzn,że wcześniej miałam juz stycznośc z toxo i teraz zarówno ja jak i dzieciaczek jesteśmy bezpieczni.a wyniki mam tak jak Ty IgG dodatnie-u mnie ponad 100
ja teraz jak pójdę to poprosze o skierowanie na dokładniejsze badania krwi i pewnie będę musiała niedługo zrobić glukozę 75g blee

Stary 2011-07-01, 17:09   #2745
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

witaminkaccc jaką masz umowę? Od trzeciego miesiąca umowa (na czas określony, próbny itp.) automatycznie ulega przedłużeniu do dnia porodu.

Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki idę dzisiaj na wizytę, niby wszystko jest w porządku ale jakoś się boję.

mam umowe na czas okreslony do 12.08, ale juz mi przedłuża do konca wrzesnia

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
fatal nie martw się mi zaczął wychodzić pod koniec 16 albo poczatkiem 17tego

Dziewczyny! Piszę, bo mnie wczoraj koleżanka przeraziła. Mówi do mnie: ale wiesz, że nie wolno się głaskać po brzuchu i najlepiej też nie kłaść rąk, bo można sprowokować skurcze niepotrzebne macicy. Słyszałyście to od lekarzy? Bo ona mówi, że jej tak mówił jej lekarz, może to też jest różnica, bo jej się zaczęła skracać szyjka już w 22 tygodniu ciąży? Się przestraszyłam, bo ja lubie czasem położyć rękę i czuć podwójnie małe.

tak, mi lekarz pow, zeby nie glaskac za dlugo, a od 26 tyg, do 36-37 tyg ciąży w ogole nie glaskac, bo wlasnie mozna skurcze wywolac i porod moze byc.... wiec potwierdzam, z 2ch zródeł

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość

Tak jak obiecałam chwalę się moimi zwierzakami
boskie zwierzaki

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:12   #2746
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ania21_21 tego co mi goldkia tłumaczyła i co wygooglałam sobie tzn,że wcześniej miałam juz stycznośc z toxo i teraz zarówno ja jak i dzieciaczek jesteśmy bezpieczni.a wyniki mam tak jak Ty IgG dodatnie-u mnie ponad 100
ja teraz jak pójdę to poprosze o skierowanie na dokładniejsze badania krwi i pewnie będę musiała niedługo zrobić glukozę 75g blee
Dzięki dygotka jestem spokojniejsza
Ja właśnie też mam do wypicia 75 g w poniedziałek
Stary 2011-07-01, 17:15   #2747
dygotka8
Zakorzenienie

ja się dzis pytałam jak z tą glukozą-to w domu mam rozpuścić w ciepłej wodzie(nie lubie przegotowanej wody),mogę też dodać trochę soku z cytryny,ale nie wiem czy już w domu czy na miejscu??wolę na miejscu sobie sok wycisnąć...ale wcześniej to ja to będę musiała porządnie schłodzić-ciepłego czy letniego NIE wypiję.po badaniu chyba będę musiała pójść na obiad bo na głodniaka wracać to co najwyżej mogę paść na chodniku...

Stary 2011-07-01, 17:17   #2748
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Aha, Dziewczyny - te co nie lubią myć włosów - wyobraźcie sobie, że ja myje codziennie rano przd wyjściem do pracy I tak już ponad 10 lat rozpoczynam dzień
znam ten ból....

30t 1d - ?
Stary 2011-07-01, 17:19   #2749
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
schiz schiz ale snoopy fajny
nigdzie nie moglam znalezc a w sklepach juz pewnie i tak nie bedzie bo to 2 lata temu kupowalam ((((
Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jak od znajomej trojaczki (ok 1,5roku) po kąpieli wysmarowały się Penatenem no i za kilka minut kąpiel musiała się powtórzyć. Widziałam to bo nagrała to na kamerze na pamiątkę jakie to łobuzy.
jak bede miala chwilke to wrzuce fotki

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem, czy nie kupiłam złych spodni w h&m. Dziś chłodno u mnie więc do sklepu ubrałam spodnie dzinsowe z h&m, co kupiłam kilka tygodni temu, a one mi tak jakby z pupy zjeżdzają. Nisko w kroku są jakby. Kurcze ... kupiłam rozmiar 38, 40 na 100% były za duże bo je ubierałam .... ale 38 może są za małe albo kurcze ze duże i dlatego mi z pupy zjeżdzają
Denerwujące jest to jak cały czas muszę je do góry podciągać
ja dzis dostalam kupione na all jeansy ciazowe z HM wlasnie - dziewczyna sprzedawala bo kupila rozmiar 40 i okazlay sie na nia za male...ja normalnie biore 38 a te sa idealne po prostu, wlasnie mialam pisac ze dawno nie mialam tak idealnie dopasowanych i ladnie lezacych jeansow po tych jeansach to powiedzialabym ze rozmiarowka zanizona...
chcoaiz czekaj sprawdzilam mam ogrodniczki- rozmiar M...bluzke M i S- nie dojdzie sie do ladu z ta rozmiarowka
Stary 2011-07-01, 17:29   #2750
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość

ja ostatnio widziałam na ulicy wózek hitreec, chyba już kiedyś o nim pisałyście, i szczerze to mi się baaardzo spodobał! nie chcemy kupować drogiego wózka, wolę kupić taki ok 1000, a potem lekką spacerówkę. http://www.krolestwodziecka.com/woze...-06-p-664.html

tez mysle o tym wózku... nie wiem tyl;ko jak sie go prowadzi, wiec bede szukac gdzies....... ps. na allegro 12 zł taniej :P :P :P i tez kurier gratis :P

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
glamourus na espiro enzo evo

miałam okazje przetestowac... super sie prowadzi i lekki jest

30t 1d - ?
Stary 2011-07-01, 17:43   #2751
Aniolina
Rozeznanie

kkkasikkk co do tych jeansow z HM to ja kupilam 40 choc nosze 38. Jeszcze 2 tygodnie temu byly zdecydowanie za luzne. Teraz jak podciagnelam gumki maks jest juz lepiej. Ja jestem wieksza no i one mniejsze
Dodatkowo kupilam sobie te szelki i teraz w nich siedzie. Wlozylam je pod koszule i troszke w sumie widac, ale jest lepiej. Opuszczam sobie troche przod- i tyl sie sam podnosi. Z szelkami juz jest w ogole super.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:44   #2752
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Glamouros, patrzylam tez na te mojzeszowe koszyki, ale minusem jest dla mnie to ze sa takie niziutkie, a ta kolyska jest dosyc wysoko, a przynajmniej tak wyglada. Nie musialabym sie mocno do dzidzi schylac, mam duza szanse na cesarke wiec byloby mi wygodniej. NO i jak malutka bedzie miala pol roku to planujemy, ze bedzie spala w lozeczku w pokoju obok.
Wydaje mi sie, ze po tych pierwszych 6 miesiacach to nie trzeba juz tak czesto wstawac do dziecka. NO a jednak na poczatku to chodzic do pokoju obok co chwile moze byc uciazliwe. Tylko ta cena faktycznie mnie troche stopuje, choc jesli plauje wiecej niz jedno dziecko to sie moze oplacac. NO i to jednoczesnie przewijak. Im wiecej o tym pisze tym bardziej sie namyslam

Aniolina żebys sie czasem nie zdziwiła

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:53   #2753
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
ggoraa ale wszystko dobrze się skończyło? zero komplikacji przy porodzie? Najważniejsze, żeby to łożysko nie wpłynęło na zdrowie Maluszka..
Byly male komplikacje przy porodzie- od wyplyniecia wod do wyjscia malego minelo 36 godzin, wiec troszke sie dzialo, ale Filip urodzil sie zdrowiuski
Cytat:
My właśnie chcemy małą przez pierwsze 3-4 miesiące mieć w sypialni. Jak już będzie przesypiać 5-6 godzin w nocy, to chcemy żeby spała już w swoim pokoiku. Fajnie, bo od razu w tej kołysce jest funkcja przewijaka, a wszystkie łóżeczka turystyczne są wieeeelkie.
Tez myslalam, o tej kolysce,ale sie rozmyslilam.... z obawy, ze moj synek bedzie chcial zajrzec do srodka i przewroci kolyske z siostra

Cytat:
wlasnie, a propos malych diabelkow- moja corcia wczoraj caly moj olejek na rozstepy dolala sobie do kapieli. zostawilam ja na sekundke sama i poszlam na balkon pranie wieszac, wracam a tu na wannie tluste oka plywaja, buteleczka pusta...z wielkim trudem ja doczyscilam i wanne zreszta tez a raz mi sie taka warstwa sudocremu wysmarowala ze myslalam ze ja szpachelka bede musiala obdrapywac. cale duze opakowanie na siebie wysmarowala
Masakra.... ale moj synek nie lepszy- juz wylal zarowno szampon do wlosow, zel do kapania, a sudocream jadl

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
znam ten ból....
Oj ja tez...od 8 klasy podstawowej- czyli od ponad 14 lat..jak nie umyje rano wlosow to wygladam jakbym ich nie myla pare dni

Dzis okropny dzien, zarowno pogodowo jak i u mnie- znow sie z Tżtem pozarlismy, szlak mnie trafia, bo nie powinnam sie denerwowac,ale mam ochote go udusic!
Stary 2011-07-01, 18:31   #2754
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez codziennie myje wlosy rano przed praca i nawet sie nie zastanawiam czy lubie czy nie, po prostu robie bo musze a jak raz nie umyje to sie caly dzien z tym zle czuje
Ja wogóle nienawidzę myć włosów (a już odżywek i czekania z nimi na włosach znieść nie mogę), a rano tym bardziej

glamourous, Ty teraz w Polsce pracujesz? Twój mąż też wrócił? Ma tutaj pracę?

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
ja ostatnio widziałam na ulicy wózek hitreec, chyba już kiedyś o nim pisałyście, i szczerze to mi się baaardzo spodobał! nie chcemy kupować drogiego wózka, wolę kupić taki ok 1000, a potem lekką spacerówkę. http://www.krolestwodziecka.com/woze...-06-p-664.html
Ładny wózeczek

Cytat:
dziweczyny ale te kolyski to max 6 miesiecy posluza jak juz dziecko zacznie siadac a potem wstawac to absolutnie nie mozna go w czyms takim klasc spac- bo niech sie obudzi, usiadzie i wyleci
Tak, łóżeczko i tak musi być, albo kojec jak kto woli http://www.sklep.smykoteka.pl/kojec-...171-id-94.aspx

Cytat:
A te wózki nie są takie strasznie niskie? Ja kiedyś widziałam i normalnie jak dla lalek dla mnie A na bank to był Espiro

Cytat:
My właśnie chcemy małą przez pierwsze 3-4 miesiące mieć w sypialni. Jak już będzie przesypiać 5-6 godzin w nocy, to chcemy żeby spała już w swoim pokoiku. Fajnie, bo od razu w tej kołysce jest funkcja przewijaka, a wszystkie łóżeczka turystyczne są wieeeelkie.
Oj żebyś się nie zdziwiła Moja to do 4-5 m-ca był anioł Spała w swoim łóżeczku, w swoim pokoju, niekiedy do 9-10 rano. Byłam wyspana jak suseł a później się zaczęło, jak "dorosła", zaczęła ząbkować, zaczęła stawać, siadać jak się obudziła i wybudzała się na 2-3 godziny w nocy np. nie spała od 4 do 6-7 rano!! Byliśmy tak skonani, zmęczeni, nie mieliśmy sił na nic, kryzys związku na maxa, bo jedno bardziej zmęczone od drugiego wypominało, kto dłużej w nocy spał Nic nie pomagało na uśpienie jej.

Cytat:
amoja tez teraz gorzej sypia niz jak byla mlodsza, za jakie grzechy
Moja odpukać odkąd skończyła 1,5 roku zaczęła spać całe noce 1,5 roku bez przespanej nocy, z 2-3 pobudkami z tym kilkugodzinnymi, czujecie to? Lepiej zrobiło się ok. roku a po 1,5 roku pełen sukces.

Cytat:
Napisane przez Tigresa Pokaż wiadomość
Normalne

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
stwierdzam ze 100% pewnością że tylko się pokazuje mojemu ginekologowi małpka jedna u niego się ustawia jak do portretu

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
tak, mi lekarz pow, zeby nie glaskac za dlugo, a od 26 tyg, do 36-37 tyg ciąży w ogole nie glaskac, bo wlasnie mozna skurcze wywolac i porod moze byc.... wiec potwierdzam, z 2ch zródeł
Ja w poprzedniej ciąży cały czas dotykałam brzucha, nie głaskałam tylko trzymała ręce aby czuć kopniaki i urodziłam dokładnie w dniu wyliczonym wg OM. Nie wierzę w takie rzeczy Nawet nie chciała wcześniej wychodzić, gin. musiała mi poród wywoływać na zasadzie: "Chcesz jutro rodzić?", "Tak chcę" to mi odkleiła jajo płodowe, w drodze do domu zaczął odchodzić mi czop, w nocy dostałam skurczy, rano pojechałam do szpitala a wieczorem pierdłam i urodziłam. Och żeby teraz było tak samo, tak łatwo lekko i przyjemnie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:46   #2755
ania21_21
Zadomowienie

A propo wzruszania się dzisiaj byłam w kinie z tż przed USG na Kungfu Panda 2 i na koniec się popłakałam normalnie dobrze że miałam okulary i było ciemno
A jakie humorki mam jak tż zwalił aparat w tamtym tygodniu i zepsuł przez to wylądował u moich rodziców na materacu w pokoju okropna jestem
Stary 2011-07-01, 18:48   #2756
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja wogóle nienawidzę myć włosów (a już odżywek i czekania z nimi na włosach znieść nie mogę), a rano tym bardziej

Moja odpukać odkąd skończyła 1,5 roku zaczęła spać całe noce 1,5 roku bez przespanej nocy, z 2-3 pobudkami z tym kilkugodzinnymi, czujecie to?
Ja w poprzedniej ciąży cały czas dotykałam brzucha, nie głaskałam tylko trzymała ręce aby czuć kopniaki i urodziłam dokładnie w dniu wyliczonym wg OM. Nie wierzę w takie rzeczy Nawet nie chciała wcześniej wychodzić, gin. musiała mi poród wywoływać na zasadzie: "Chcesz jutro rodzić?", "Tak chcę" to mi odkleiła jajo płodowe, w drodze do domu zaczął odchodzić mi czop, w nocy dostałam skurczy, rano pojechałam do szpitala a wieczorem pierdłam i urodziłam. Och żeby teraz było tak samo, tak łatwo lekko i przyjemnie
zapytaj lekarza o to głaskanie brzucha-moja siostra i koleżanka pytały swoich ginów-obaj potwierdzili chodzi o głaskanie,nie o dotykanie i to od któregos tam tygodnia.

siostrra moja nie przespała całej nocy póki jej dziecko nie skonczyło 2 lata.Zdaję sobie sprawy,że tak może być i w moim przypadku...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-01 o 18:49
Stary 2011-07-01, 19:47   #2757
ela3010
Zadomowienie

Witam was moje drogie

Byłam u rodziców ale teraz wszystko grzecznie nadrobiłam. Dziewczyny mój syn zaczął przesypiać całe noce po 3 roku życia, czy wy to sobie wyobrażacie:mad :.. Właśnie tak jak pisze seona wybudzał się na dwie trzy godziny w nocy i brykał, a ja wyszywałam. My z tżtem dzieliliśmy noc na połowę

kasik dawaj kontakt na nk

Idę kąpać synia.

Zmykam.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:02   #2758
Myszeczka86
Zakorzenienie

Laseczki zobaczcie jakie fajne koszulki i tanie

http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-k...696175021.html

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:25   #2759
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Laseczki zobaczcie jakie fajne koszulki i tanie

http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-k...696175021.html
no no bardzo fajne chyba sobie taką sprawię
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 23:57   #2760
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc laski
u nas ostatnio caly dzien w plenerze...dzis na obiad zrobilismy sobie grilla i bylo bardzo fajnie...

cisnieniomierz warto sobie kupic...i nie sugerowac sie tym,ze przed ciaza mialo sie niskie cisnienie.to samo bylo u mnie a w ciazy,po 35 tyg ciazy cisnienie mi tak zaczelo w gore isc,ze mialam przez to wywolywany porod.na szczescie byl to dzien przed terminem porodu...

zdjecia brzuszkow piekne...i rosna juz nam ladnie te nasze bebenki

JOAMIC piekne zdjecia slubne

GLAM Twoje tez piekne,bardzo ciekawa jestem tego slubu w indiach...a moge wiedziec gdzie mieszkacie czy w pl

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości