|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mój tż-et i pieniądze...
Aż normalnie nie wiem co napisać...
Po pierwsze należy zacząć od tego, że wszystko jest nie tak. Chłopak "łaskawie" się godzi na wakacje z tobą za pieniądze twojej babci - nie wydaje ci się to dziwne? Bo w normalnym związku to on powinien zrobić wszystko, żeby na wakacje pojechać z tobą za swoją kasę, ewentualnie jeśli to niemożliwe to chociaż powinien być wdzięczny a nie wysnuwać jakieś absurdalne żądania finansowe... Po drugie z jakiej paki masz dokładać się do jego samochodu - a co współwłaścicielem zostaniesz? Pewnie nie, więc po co ci taka inwestycja? Zwłaszcza, że inwestowanie w samochody to akurat strata pieniędzy. Po trzecie - nie wydaje ci się dziwne, że on ci pożycza pieniądze na prezent dla niego, na dodatek taki, który miałaś mu kupić "w nagrodę" bo ci w czymś pomógł? Jak dla mnie to jedyne na czym zależy twojemu chłopakowi to na pieniądzach na ten samochód i jak widać zrobi wszystko żeby je mieć, nawet kosztem ciebie. Po drugie on za grosz nie ma wstydu i przyzwoitości. Ja bym nie chciała się spotykać z kimś takim...
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
masakra, po prostu nie iwreze, w to co czytam. jestes naiwna, a poza tym widze, ze pousuwalas wszystko z tematow, ktore zalozylas o swoim lasym na pieniazki chlopaku, zeby nikt nie przeczytal, chyba jaki ten wasz zwiazek jest IDEALNY poza kwestia pieniedzy oczywiscie
on o Ciebie nie dba, tylko o pieniadze, nie jest mu glupio? ani Tobie, ze jestes z nim ? mi by bylo wstyd jednak. |
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym polubiła takie wychodzenie, jakbym za zwykłe skoszenie trawy miała dostać kilka stów
![]() Szkoda, że już zapominasz o tym jak on bezczelnie i chamsko się zachowywał. Ot, chociażby wtedy jak dopytywał czy babcia jakiejś pomocy nie potrzebuje bo kasa by mu się przydała. Albo jeżdżenie do własnych dziadków w dniu wypłaty ich emerytur. To jest jakaś żenada, koleś żeruje na każdym, a Ty go jeszcze tłumaczysz. On w ogóle nie widzi problemu. Napisałaś, że oddał za alkohol bo uznał, że mu wypominasz, ojej, dumny paź się znalazł
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
Widocznie facet lubi sobie wygodnie pożyć i poczuć się "jak burżuj". Auto mu zasponsorowali rodzice i dziadkowie, od płacenia za niego w restauracji i kupowania mu drogiego alkoholu jesteś ty.
Swoją drogą, jeśli ci z nim dobrze, to po co ten wątek? Oczekujesz, że powiemy "porozmawiaj z nim"? Nie jestem zwolenniczką zrywania ze sobą z byle powodu, ale tutaj po prostu moim zdaniem nie ma o czym rozmawiać. Facet bezczelny i bez klasy. Btw. Pierwsze auto za 16-17tys. i to przy pensji 700zł? Świetny żart.
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochany chłopiec DOSKONALE wie co robi .. Ehh .. Nie mam zamiaru obrażać tu nikogo, ale inaczej tego w słowa dobrać nie mogę. Bo skoro Autorka jest tegoroczną maturzystką ( tak jak ja ) to chyba potrafi czytać ze zrozumieniem i analizować czytany przez nią tekst.Tylko jedno mnie zastanawia .. Kochasz go, okej miłość jest ślepa i takie tam. Nie znam Was więc wypisywać referatów tu nie będę. Tyle ze w normalnym związku powinnaś KOCHAĆ i szanować przede wszystkim Siebie. przeczytałam 10 stron tego wątku. I jakoś odczułam ze masz z tym też problem .. Jeśli się mylę to mnie popraw.
|
|
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle, dziewczyny, my się czepiamy! Chłopak jest cudny, idealny, ot, tylko w takiej drobnej kwestii jak finanse są malutkie nieporozumienia. Ale co tam, przecież to nic ![]()
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Własna matka ma od niego ODKUPIĆ wspólny samochód.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#312 |
|
Konto usunięte
|
Boże, czytając inne rewelacje w postach o Twoim "facecie", to myślę że nie tylko ja doceniłam swojego faceta
Gdzie Ty masz rozum kobieto? Ja bym wiała aż by się kurzyło za mną...
|
|
|
|
|
#313 | |
|
Rozeznanie
|
Przeczytalam caly watek i tez pozwole sie dolaczyc.
Cytat:
W sumie mam wrazenie, ze facet odbiera na zupelnie innych falach i zachowania, ktore dla Ciebie sa oczywiscie niedopuszczalne dla niego sa absolutna norma. Dlatego dopiero po ogromnej awanturze, gdy facet sie orientuje, ze przegial i masz dosc dostajesz przeprosiny... do nastepnego razu. Ok moze kiedys sie dotrzecie do siebie ale szczerze: po co te nerwy i po co ryzykowac, ze jednak niektore roznice okaza sie nie do przeskoczenia? |
|
|
|
|
|
#314 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Poza tym, skoro tak dzielicie pieniądze, to wypadałoby poinformować babcię na co one idą. Że również będzie miałą udział w samochodzie, a nie tylko w sponsorowaniu wakacji. Cytat:
W pewnym momencie wykazałaś jakieś zrozumienie dla problemu, ale widzę, że zaczyna się tradycyjna obrona TŻ - on taki nie jest, tak było raz, nic nie rozumiecie i źle mówicie. Zrobisz jak uważasz, ale przygotuj się na kolejne warunki TŻ, świetne pomysły i bycie bankomatem.
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, myślę, że już nie ma co się produkować
|
|
|
|
|
#316 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Autorka nie jest dziewczyną tylko sponsorem i potencjalnym źródłem dochodów.
|
|
#318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteście za młodzi na takie zależności finansowe! Czym innym jest, gdy on bierze kasę od swojej mamy, a czym innym, gdy bierze od babci swojej dziewczyny. Ok, jesteście razem ponad 2 lata, ale mimo wszystko to jeszcze nie ten czas i nie te kwoty ![]() Cytat:
Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2011-07-01 o 17:51 |
||
|
|
|
|
#319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Padłam Mimo to jednak szkoda mi Autorki.
|
|
|
#320 | |
|
.
|
przeciez studia zaoczne tez kosztuja... i zazwyczaj jest to kilka tysiecy rocznie
![]() Cytat:
kurcze, ja mam auto 12-letnie. jezdze nim na dlugich trasach, bo nawet taki powrot na weekend do domu to 700km w obie strony... mimo swojego wieku auto jest BEZAWARYJNE. wczoraj bylam na przegladzie - trzyma sie swietnie. ale jakby nie patrzec - dalam 100zl za przeglad. w zeszlym miesiacu placilam ubezpieczenie- 350zl. benzyna - jakies 350zl. uzytkuje samochod od 1,5 roku i ciagle pojawiaja sie jakies wydatki - myjna, naprawa glosnikow, wymiana oleju, zakup plynu do spryskiwaczy, wymiana zarowek czy wycieraczek... lepiej, zeby facet kupil tansze auto i mial zapas kasy na jego ekspoatacje, bo zanim kupi tamto auto to praca moze mu przejsc kolo nosa ![]() a- najwazniejsze. wartosc rynkowa mojego auta to jakies 4-5 tys. zl Edytowane przez skazana_na_bluesa Czas edycji: 2011-07-01 o 18:06 |
|
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodego chłopaka, który studiuje nie stać na taki wydatek ale najwyraźniej Tż autorki uważa, że będzie super jak będzie miał furę za ileś tam tysiaków. Wiecie co ? - ŻAL Nie dość, że bierze kasę od każego to ma jeszcze taki tupet, ja nie wiem skąd on się urwał ? Prawdziwy facet chce na wszystko zarobić/ w ostatecznym wypadku uzbierać SAM. Mój Tż np ma w planach kupno motoru i co bierze ode mnie i mojej rodziny ? Nie... zbiera już od kilku lat- dorywczo pracując, ponieważ studiuje. Nic już więcej nie napiszę bo tak jak niektóre z Was albo i większość uważam, że autorka nic z tym nie zrobi.
|
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam uwierzyć, że nagle, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki facet się zastosował do tylu rad, które dziewczyny tu podały? Po prostu dziewczyna tak napisała, żeby wizażanki z niej zeszły. Do tego tłumaczy faceta. Nie wierzę, moje prawo
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
Współczuje faceta
Ja z moim facetem tez planujemy wakacje ale jak jest u niego krucho z kasa lub oszczedza (aktualnie tez na auto) to poprostu płacimy kazdy za siebie np za nocleg i tyle.... jak Ty droga autorko z nim tyle wytrzymałaś?
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tematu to kopnij gościa w cztery litery bo jakiś jest za bardzo skupiony na pieniądzach i tym wymarzonym aucie. Obawiam się, że kiedy będzie już miał to swoje wymarzone auto zajmie się tylko i wyłącznie nim bo przecież to jest jego główny cel życiowy. Ty jesteś tylko szczebelkiem w drabinie prowadzącej do auta (tak jak jego rodzice, babcia, Twoja babcia). BTW mi do auta nikt nie chce dopłacić i za koszenie co tydzień 40arowej działki też nie płaci... muszę założyć wątek o tym jaka jestem nieszczęśliwa
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Robiła za sponsora
![]() Kasa misiu, kasa ![]() Problem tkwi w braku asertywności autorki (próbowałaś negocjować? bo mnie 500 zł za skoszenie trawy wydawałoby się chore, tak samo jak samo wzięcie 800 zł za to - zaproponowałabym babci dłuższą pomoc) i bezczelności jej chłopaka. Chcesz mieć więcej na motor, to se uczciwie zarób chłopcze,bez kombinacji tego typu, że nie pojedziecie oboje na wakacje bo on musi mieć + 500 na auto. A Ty Autorko przestań być kasą zapomogową, bo raz że Ciebie samej chyba na to nie stać, a dwa: nie hoduj sobie osoby, która tylko wymaga i nie daje nic od siebie. Bo jeszcze na kwiatki i pierścionek zaręczynowy będziecie się składać, oczywiście po "równo".
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2011-07-01 o 18:34 |
|
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na temat mojego oc wolę się nie wypowiadać... swoją drogą jak chłopak zamierza auto zarejestrować na siebie, to niech się dowie jak się mają stawki dla kierowcy 21-letniego
|
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
To gdzie jest ta miłość...?
Ale właściwie,patrząc na nie tylko przykład autorki ale i innych osób w moim otoczeniu, ludzie dostają ("mają") takiego partnera -tutaj chłopaczka- na jakiego zasługują i chcą. W przypadku tej historii nawet posunęłabym się do stwierdzenia, że ma takiego faceta na jakiego ją stać. Stać jest tegoroczną maturzystkę aby sponsorować chłopaczka - to sponsoruje i zabiera go, za pieniądze babcine na wakacje. Ale też prosi go i błaga żeby te wakacje chciał z nią spędzić... Autorko- masz to na co się godzisz, nie wymagasz ani nie oczekujesz więcej i z tego co się domyslam nigdy nie stawiałaś mu poprzeczki za wysoko a nawet dużo poniżej normy...Więc teraz nie za bardzo rozumiem wielkiego zdziwienia. Ale ja nie doradze Tobie zrywać z nim ani teraz ani później. Tylko miej trochę honoru i sponsoruj go na przyszłość za własne pieniądze. Aaaaa... co do jego żądania podziału pieniędzy w proporcjach nierównych i chęci zawłaszczenia ich na swój cel - sprawdziłabym ile "rynkowo"kosztuje praca ,którą wykonał na rzecz twojej babci i dała mu dokładnie tyle ile faktycznie zarobił. A na wakacje pojechałabym sama...juz jako singielka, szczęsliwa singielka. Edytowane przez new woman in town Czas edycji: 2011-07-01 o 18:33 |
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 litry = 20 zł benzyny, ropy lub 8-10 zl gazu. Ni cholery nie wychodzi 100 zl. I on sobie za to koszulki żada? albo whisky? co za burak. Jeszcze Ty placilas za obiad, za TWOJE się nażarł i z wlasnej dziewczyny zdarł gorzej niz taksówka. I Ty mówisz ze on Cie kocha?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego pracuje tylko na pół etatu, skoro jeszcze nie studiuje? Robi jeszcze coś poza tym? Czy po prostu nie chce się przemęczać, tylko doić kasę od innych?
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

i szanować przede wszystkim Siebie. przeczytałam 10 stron tego wątku. I jakoś odczułam ze masz z tym też problem .. Jeśli się mylę to mnie popraw. 

Gdzie Ty masz rozum kobieto? Ja bym wiała aż by się kurzyło za mną...
muszę założyć wątek o tym jaka jestem nieszczęśliwa