Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, cz.35 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 16:05   #1771
Stysik
Zakorzenienie

Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
OŻESZ!!!!!! to ja też mam dziś 100 dni (zapomniałam )

Cytat:
Napisane przez gitmartusia Pokaż wiadomość
No właśnie tak myślałam, żeby zrobić tym bardziej, że Nasza sala jest 10 km od kościoła no a chcielibyśmy dojechać na nią jako ostatni. Tylko z drugiej strony mam problem, bo prawdopodobnie (jak pogoda dopisze) będą Nas "prowadzić" mojego i moi zresztą też koledzy z klubu motocyklowego i tak głupio, żeby z Nami na cmentarz pojechali.
a na zdjęcia jedziecie tego dnia?
Cytat:
Napisane przez sweetieSS Pokaż wiadomość

a tak serio to 18 sierpnia, albo wcześniej na wesele brata A, bo zaciążyli i teraz wielka rodzinna radosć
super

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
My się umówilismy na jutro z przyjaciólmi moich rodziców których chcieliśmy zaprosić i właśnie dostałam tel ze ICH teściowa umarła i zadzwonią do nas jak znajdą chwile zeby się spotkac
a dużo zapro Wam zostało?
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
dokładnie
a już wymiata widok gości rozlewających alko na parkingu
ja byłam na bezalkoholowym i nikt nie chodził do auta się napić
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
mamy dziś równiutkie 50 dni do ślubu
... chyba zaczynam się ciut stresować

Cytat:

Witam, pogoda do bani
Zapomniałam się pochwalić, ze w końcu zaniosłam wczoraj zapowiedzi

Cytat:
w obu parafiach zapowiedzi wisiały przez 2 niedziele
ksądz mówił, że tradycyjnie powinny 3 tygodnie być, a nowocześnie 2 tygodnie wszystko zależy od proboszcza

Cytat:
Przyszłam się pochwalić, że dostaliśmy dziś pierwszy prezent ślubny - od sąsiadów dziadka P., pewnie za kołocz ... jeszcze nie wiem co, bo P. mi tylko dzwonił, ale może to dziś wieczorem przywiezie, a jak nie to dopiero po weekendzie

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:34   #1772
Roougee
Zadomowienie

Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c

Cytat:
Madzia ale to teściowa znajomych moich rodziców których chcieliśmy zaprosić na wesele zmarła. A nie matka mojego TŻta

Znajomi moich rodziców sa po 50tce więc teściowa miała koło 80 lat.
Jakby zmarła teściowa Rock to byłaby feta na wizażu a nie smutek

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27859687]A u mnie zostało 15 dni Wczoraj zamówiliśmy kwiaty, zaliczyliśmy pierwszą spowiedź i spotkanie w poradni, a dzisiaj odbieram sukienkę [/QUOTE]

Cytat:

Witam, pogoda do bani
Zapomniałam się pochwalić, ze w końcu zaniosłam wczoraj zapowiedzi
U mnie też:/ niby ciepło a jak zawieje to zimno i bez słońca
W końcu!! za to
Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość

Nio i super...u mnie zapowiedzi już poszły w parafii potwierdzenie odebrałam, u tż teraz w niedzielę i też spoko.
Ja zapłaciłam 100 zł, a TŻ 70zł.
Teraz w niedzielę idziemy na naukę tańca.
Tak ogólnie w parze...
No i chciałabym nauczyć się układu dla nas...
Jak bedzie nam dobrze wychodziło, to zatańczymy, a jak nie to jakiegoś wolnego przytulańca...
A chciałabym zatańczyć mixa.
Mianowicie początek zaczynamy walca do nocy i dni...tańczymy chwilkę, potem jest jakby zdarta płyta i szał bo tańczymy dirty dancing, oczywiście w kuminacyjnym momencie tż mnie łapie, ale tak jakby przenosił przez próg i krecimy się w koło i w tym momencie z dużego balona spadają na nas małe baloniki i płatki kwiatków itp, jeszcze kawałaeczek dirty i znowu zdarta płyta i zakończymy ładnie walcem
Fajnie by było, ale tż powiedział, że to na płycie będzie i wszyscy się będą z niego śmiali...i co z tego?
Fajnie będzie, potem śmiechu co nie miara...na wesoło, to od razu goście się rozweselą, a nie tak smutaśnie przytulańcowo....tak wymysliłam hehe
Jak myslicie?
Z opisu wygląda super a na żywo, jak wam wyjdzie, będzie świetnie!
Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
CZEŚĆ!
przyszłam się pochwalić
Kupiliśmy ślubny garnitur dla TŻ!!, pudełko na koperty i dwie tuby strzelające - jedna sercami a druga płatkami róż

Łeb mi dziś pęka niesamowicie, bo od samego rana potwornie leje i pogoda jest paskudna ale i tak jestem szczęśliwa

Ugotowałam szczawiówkę - chcecie?
za zakupy
nie lubię

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:08   #1773
morenica
Zakorzenienie

Hej
Ale kropona pogoda. cały dzień, pada leje, ja jeszcze podziębiona. czekam sobie na TZ i jedziemy do moich rodziców na spóźniony Dzień ojca.
Wczoraj były u mnie moje koleżanki, dałam Im zaproszenia. Jedna wiedziała o ślubie, ale druga była baaaardzo zwdziwona No i koleżanka powiedziała, że może będzie miała dla mnie pracę w przedszkolu, gdzie Ona zaczyna. to jakieś nowe, dopiero się buduje. tylko jest jeden problem - dojazd. ono jest poza moim miastem, może TZ by mnie podwoził, ale tam są różne godziny i to jest anglojęzyczne, a ja miałam ostatni raz kontakt z językiem jak się do matury uczyłam. musiałabym sobie wiele rzeczy przypomnieć, nie mam wykształcenia kierunkowego i jakoś nigdy nie widziałam siebie w pracy z przedszkolami. w szkole jak najbardziej i nawet będę robiła podyplomówkę, żeby móc uczyć w szkole i sama nie wiem zadzwonię w tygodniu i się dowiem co i jak

A jutro do rodzinki TZ rozdać zaproszenia. czeka Nas jutro sporo rozwożenia

Buziaki
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:23   #1774
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Ile razy u Was czytane są zapowiedzi? Bo w Rybniku w mojej parafii 3 razy, i dopiero po tym czasie dostanę podbitą karteczkę.
U mnie i u narzeczonego wisiały 2 gablotce przy kościele przez 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Jutro mam obronę, właśnie powinnam się uczyć, a siedzę na wizażu
Powodzenia

Cytat:
1 spowiedz tak późno?
Tak, bo cały czerwiec spędziłam unieruchomiona w domu (miałam skręconą kostkę i gips), więc wszystkie sprawy nam się tak poprzesuwały.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:26   #1775
margolka1986
Zakorzenienie

ja tylko na razie chciałam zamelowac ze zmokłam ale... zaniosłam kartke na zapowiedzi - kieszeń lżejsza o 50 zł ale kolejna sprawa z głowy

Ojej to dzisiaj 50 dni... to ja tez się już stresuję...

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:31   #1776
gitmartusia
Zadomowienie

Hej

Nie chce mi się dzisiaj za bardzo pisać więc tylko składam dla wszystkich gratki za załatwione sprawy i trzymam kciuki za te do załatwienia

stysik zdjęcia będziemy robić na tygodniu po weselu, ale jeśli pogoda w dniu ślubu dopisze i będzie troszkę wolnego czasu to pstrykniemy sobie parę fotek z najbliższymi na placu kościelnym (bardzo łądnym i zielonym swoją drogą ) lub w parku przed ślubem.
Stary 2011-07-01, 17:45   #1777
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
ej chyba aż tak jej nie nie lubimy
Cytat:
stysik zdjęcia będziemy robić na tygodniu po weselu, ale jeśli pogoda w dniu ślubu dopisze i będzie troszkę wolnego czasu to pstrykniemy sobie parę fotek z najbliższymi na placu kościelnym (bardzo łądnym i zielonym swoją drogą ) lub w parku przed ślubem.
a bo pomyślałam, że jakbyście na zdjęcia jechali to możecie na cmentarz iść... a tak to bym pojechała w czasie wesela chyba... albo następnego dnia

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 18:07   #1778
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

zostało nam do załatwienia:
- transport dla gości
- dekoracja kościoła
- ubrać do końca Pana Młodego (koszula, bielizna, krawat, musznik)
- ubrać do końca Pannę Młodą (pończochy, soczewki, łańcuszek, może welon mgiełka na sesję)
- zamówić figurkę na tort
- kupić alkohole (wódka, piwo, szampan, kolorowe)
- zrobić pudełko na koperty
- kupić ferrero rocher na winietki
- wymyślić/kupić podziękowania dla rodziców

oraz standardowo najwcześniej miesiąc przed zadzwonić/spotkać się: sala, dj, foto, kam, kierowca auta, hotel dla gości
Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
U mnie pada już drugi dzień;/;/Siedzę przez to w domu.
Jedziemy znowu na przymiarkę GPS dziś ( musieli zmniejszać moje o 2 rozmiary, a TŻ o jeden) i może TŻ kupi sobie buty ślubne
Mamy sprawe z napijami załatwoiną W ostatnim tygodniu pojedziemy do Makro kupić butelki 0.2l - wychodzi najtaniej.
Byliśmy na filmie :P TRANSFORMERS 3 / ale dwie poprzednie wersje były lepsze, dodatkowo troszkę było za długie/ Ale efektów dużo.
Nastepny film to AUTA 2 i Ten nowy z Julią Roberts

Miłego wyjazdu i do / oby szybkiego/ zobaczenia na wizazu

oj aż tak się nie znam. Ale jak fajnie wygląda i warto cenowo, to może te ewentualne zagniecenia na łokciach i pod kolanami nie są takie istotne...

My mamy tyle samo :P:P:P

Też się zaczynam denerwować, że już tak mało czasu, a jeszcze nie wszystko mam. Wiem, że spokojnie ze wszystkim zdążę, ale chciałabym mieć ze 2 tygodnie psychicznego luzu z załatwieniami. Może się uda

Zostało nam:
- buty dla TŻ
- koszula i krawat na II dzień dla TŻ
- koszule na przebranie z krótkim rękawem
- buty dla mnie / jak się trafią ładniejsze niż mam/
- bolerko dla mnie / mają w salonie gdzie moja suknia nową dostawe, więc na przymiarce dobiorę/
- spinki do mankietów i kolczyki dla mnie / będzie jubiler robić/
- ciasto
- tort
- zajechać do kwiaciarki zawieść przyssawki na auto
- ostatnie zaproszenia rozdać
- załatwić 3 kierowców na wesele
- napisać do DJ, orkiestry, fontanny, fotografa
- sesja narzeczeńska
- 3 spotkania w poradni
- makijażystka
- zamówić prezent dla rodziców / dziś/
- prezent dla świadków
- wysłać zaproszenia na ślub
- rozdać kołocz z zaproszeniami na ślub
- przykleić kokardki na wódkę i wino
- kolorowe alkohole
- uwędzić produkty na swojski stół
- upiec chleb powitalny
- winietki doczepione do prezencików dla gości, z tyłu kilka słów podziękowania za przybycie
- prezenty dla gości odebrać / 23 lipca

- jedzenie na panieński i alkohol

Chyba tyle

Mi się najbardziej podoba wersja oryginalna, albo bez ramiączek.
za 50 dni Kochane ! ja wieczorem dam liste spraw do zalatwienia..

Cytat:
TŻa obrączka była za mała o 6 albo 7 rozmiarów... Jeszcze musiał płacić za powiększenie, co jest dla mnie chore, bo to ona źle dobrała mu rozmiar...

Poprawić poprawią na pewno , gorzej jak zrobią tak jak w naszym przypadku i nie wezmą odpowiedzialności na siebie za to, że źle rozmiar dobrały i będą kazały płacić
o tyle rozmiarów mozna sie pomylić / niesmaowite...
mam nadzieje ze zgodnie z tym co mówia jednak poprawią bez kosztów !

wymianka książkowa

Stary 2011-07-01, 18:27   #1779
gitmartusia
Zadomowienie

kasiunialusia znalazłam suknię bardzo podobną do tej którą chcesz, może Cię jeszcze bardziej zainspiruje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8814_x1.jpg (36,7 KB, 63 załadowań)
Stary 2011-07-01, 20:25   #1780
niunia32
Zakorzenienie

cześć!!
ja dzisiaj też zmokłam i zmarzłam wracając z pracy.
mamy w sklepie nową ochronę i już pierwsze notki na pracowników poszły: "kasjerka opuszczając kasę nie zgasiła lampki" buhaha

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 20:51   #1781
gitmartusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
cześć!!
mamy w sklepie nową ochronę i już pierwsze notki na pracowników poszły: "kasjerka opuszczając kasę nie zgasiła lampki" buhaha
Hej

No to teraz będziecie cały czas pod obserwacją
Stary 2011-07-01, 21:22   #1782
Mediona
Zadomowienie

Witam dziewczynki. Wróciłam z urlopu jestem wykonczona w jeden tydzien zrobiłam mase rzeczy ale jestem szczesliwa w tydzien załatwiłam kościół przyśpieszony kurs tanca garnitur przymiarke sukni kupiłam bielizna zamówiłam kwaty strojenie auta i koscioła obraczki kupiłam i rozwiozłam 30 zaproszen i fryzura prubna jak wrzucę zdjęcia na kompa to wrzucę na stronke
Twraz weekend i muszę odpoczac
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:29   #1783
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki. Wróciłam z urlopu jestem wykonczona w jeden tydzien zrobiłam mase rzeczy ale jestem szczesliwa w tydzien załatwiłam kościół przyśpieszony kurs tanca garnitur przymiarke sukni kupiłam bielizna zamówiłam kwaty strojenie auta i koscioła obraczki kupiłam i rozwiozłam 30 zaproszen i fryzura prubna jak wrzucę zdjęcia na kompa to wrzucę na stronke

Krejzolka z Ciebie... tempo zabójcze... za wszystkie załatwione sprawy!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:56   #1784
pomarancza24
Zadomowienie

czesc i nadrabiam
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No więc byliśmy w salonie, mierzyliśmy, wybraliśmy rozmiary (takie jakie mieli na stanie). Oczywiście nie kupowaliśmy od razu, bo są cholernie drogie jak dla nas, tylko czekaliśmy na okazję. No i się nadarzyła (-50%). Zamówiliśmy, ale już w Wawie owe rozmiary, po czym jak przyszły (siostra je odebrała i przywiozła), mój kochany TŻ stwierdził, że chyba jednak powinny być mniejsze... W sumie miał rację. Te w salonie jakoś inaczej leżały... Więc telefon za telefonem do salonu, czy da się wymienić, podmienić etc... I z racji tego, że nie mieliśmy graweru, to się udało. Odbiór na zasadzie Oni dają nam już te właściwe, my oddajemy te. Bez dopłat itp... No, ale nie mamy póki co kiedy jechać, TŻ ma zapierdziel w robocie, a jednak kawałek do stolicy mamy... A tak już bym chciała je mieć w domu
aha, juz myslalam ze cos sie stalo...
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
my mieliśmy stoły 10-osobowe i na każdym stole lista z 10 nazwiskami
tym sposobem konkretne miejsce każdy już wybierał sam
tez super pomysl
Cytat:
Przez Was nie zdążę do pracy na 14 uciekaaaaaaaaaaaam papa bede po 23 do miłego myślę o Was
Jesteście jak nałógPA
dokładnie

Cytat:
My się zawsze dzielimy - TŻ daje panu młodemu kopertę z kasą, a ja pannie młodej coś innego - kwiatki, wino albo co tam chcąi skoro ja mam dawać osobno to nie chcę tak zwyczajnie

To trochę za późno

Na swoim ślubie też nie chcę kwiatów za to chcę artykuły godpodarstwa domowego w cenie tak do 30 zł np. komplet łyżeczek, szklanek czy cukiernicę TŻ się śmieje, że dostanę 50 wałków i będę miała do wyboru, którym mam go lać
nie slyszlama nigdy o takim pomysle, bardzo fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez Bounty_ Pokaż wiadomość
100 dni

Cytat:
To jest bardzo przykre. Jakby mi ktoś kilka lat wcześniej to uzmysłowił, to bym nie trudziła się tak na tych studiach. Jak moje dzieci powiedzą, że nie idą na studia, to ich zmuszać nie będę.

Może coś takiego:
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...655302343.html
albo do takiego:
http://allegro.pl/pudelko-winietki-p...676417717.html

Albo jako bilecik przyczepiony do kwiatków
Więcej pomysłów nie mam :P
fajne te zaproszenia w pudelku
Cytat:
pomyślę

OŻESZ!!!!!! to ja też mam dziś 100 dni (zapomniałam )

Cytat:
macie
dzieki
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:04   #1785
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Przyszłam się pochwalić, że dostaliśmy dziś pierwszy prezent ślubny - od sąsiadów dziadka P., pewnie za kołocz ... jeszcze nie wiem co, bo P. mi tylko dzwonił, ale może to dziś wieczorem przywiezie, a jak nie to dopiero po weekendzie

czekam aż mama wróci z pracy i jedziemy odebrać nowe okulary, szkoda tylko, że pogoda dalej do
jak fajnie
Cytat:
Poprawić poprawią na pewno , gorzej jak zrobią tak jak w naszym przypadku i nie wezmą odpowiedzialności na siebie za to, że źle rozmiar dobrały i będą kazały płacić
E, no może nie.
Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
a dużo zapro Wam zostało?
2
Cytat:
E no bez przesady Niech sobie żyje spokojnie ale da nam wiety spokój

Zmykam, bo mamy filmowy wieczor z 4 czesciami 'piratów z karaibów'

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:09   #1786
gitmartusia
Zadomowienie

Cytat:
Wow istne szaleństwo !!! Wielkie się należą.
No i oczywiście z niecierpliwością czekamy na zdjęcia

pomarancza jak tam wczorajsza próbna i przymiarka sukni? Opowiadaj i o fotki prosimy
Stary 2011-07-01, 22:13   #1787
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Zmykam, bo mamy filmowy wieczor z 4 czesciami 'piratów z karaibów'
miłego seansu

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:14   #1788
Bounty_
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

zostało nam do załatwienia:
- transport dla gości
- dekoracja kościoła
- ubrać do końca Pana Młodego (koszula, bielizna, krawat, musznik)
- ubrać do końca Pannę Młodą (pończochy, soczewki, łańcuszek, może welon mgiełka na sesję)
- zamówić figurkę na tort
- kupić alkohole (wódka, piwo, szampan, kolorowe)
- zrobić pudełko na koperty
- kupić ferrero rocher na winietki
- wymyślić/kupić podziękowania dla rodziców

oraz standardowo najwcześniej miesiąc przed zadzwonić/spotkać się: sala, dj, foto, kam, kierowca auta, hotel dla gości

nie stresuj się

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
czesc i nadrabiam

dzieki

Stary 2011-07-01, 22:21   #1789
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
o tyle rozmiarów mozna sie pomylić / niesmaowite...
mam nadzieje ze zgodnie z tym co mówia jednak poprawią bez kosztów !
Mi się wydaje, że u nas to ona najzwyczajniej w świecie się zakręciła przy wpisywaniu rozmiaru, ale oczywiście "to nie jej wina, nigdy się jeszcze nie zdarzyło, żeby był źle dobrany rozmiar, widocznie pan przytył", taaaa, schudł 5 kg ale palce mu przytyły o kilka rozmiarów Miałam ochotę to babę roznieść po prostu, każdy może się pomylić, ale niech chociaż się przyzna łaskawie do tego błędu i weźmie za niego odpowiedzialność, a nie kurde, 200 zł w portfelu mniej u TŻa
Przypuszczam, że poprawią bez kosztów, bo nigdy nie spotkałam się z czymś takim, wszędzie poprawiają bez problemu (z informacji od znajomych), bo to chcąc nie chcąc zazwyczaj tylko i wyłącznie ich wina, ale nie, nam się musiało pechowo trafić :/

Cytat:
No to poszalałaś
Pokazuj zdjęcia wszystkiego, czego zdjęcia masz z załatwionych rzeczy

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:39   #1790
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
U mnie pada już drugi dzień;/;/Siedzę przez to w domu.
Jedziemy znowu na przymiarkę GPS dziś ( musieli zmniejszać moje o 2 rozmiary, a TŻ o jeden) i może TŻ kupi sobie buty ślubne
Mamy sprawe z napijami załatwoiną W ostatnim tygodniu pojedziemy do Makro kupić butelki 0.2l - wychodzi najtaniej.
Byliśmy na filmie :P TRANSFORMERS 3 / ale dwie poprzednie wersje były lepsze, dodatkowo troszkę było za długie/ Ale efektów dużo.
Nastepny film to AUTA 2 i Ten nowy z Julią Roberts

Też się zaczynam denerwować, że już tak mało czasu, a jeszcze nie wszystko mam. Wiem, że spokojnie ze wszystkim zdążę, ale chciałabym mieć ze 2 tygodnie psychicznego luzu z załatwieniami. Może się uda

Zostało nam:
- buty dla TŻ
Mi się najbardziej podoba wersja oryginalna, albo bez ramiączek.
za zalatwione sprawy
Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Witam serdecznie w ten deszczowy LIPCOWY dzień!
W środę wybrałam się na Śląsk i zakupiłam materiał na suknię, mam nadzieję, że będzie ok. Wzbudziłam ogromne zdziwienie prosząc o 25 m tiulu halkowegoPanie stwierdziły, że chyba przesadziłam z ilością, i sukienka będzie wyglądała jak do baletu, a mnie się wydawało, że tyle kazała kupić krawcowa Przemyślałam sprawę i wzięłam połowę ewentualnie dokupię w Częstochowie.
Załatwiłam też w swojej parafii świadectwo chrztu i bierzmowania. W kancelarii byli bardzo zdziwieni, że jeszcze nie zaczęliśmy spisywać protokołu, niestety nie mamy jeszcze zaświadczeń z USC-w Częstochowie trzeba na ten dokument czekać MIESIĄC a w Rybniku wystawiają od ręki!
Ile razy u Was czytane są zapowiedzi? Bo w Rybniku w mojej parafii 3 razy, i dopiero po tym czasie dostanę podbitą karteczkę.

Cytat:

Nio i super...u mnie zapowiedzi już poszły w parafii potwierdzenie odebrałam, u tż teraz w niedzielę i też spoko.
Ja zapłaciłam 100 zł, a TŻ 70zł.
Teraz w niedzielę idziemy na naukę tańca.
Tak ogólnie w parze...
No i chciałabym nauczyć się układu dla nas...
Jak bedzie nam dobrze wychodziło, to zatańczymy, a jak nie to jakiegoś wolnego przytulańca...
A chciałabym zatańczyć mixa.
Mianowicie początek zaczynamy walca do nocy i dni...tańczymy chwilkę, potem jest jakby zdarta płyta i szał bo tańczymy dirty dancing, oczywiście w kuminacyjnym momencie tż mnie łapie, ale tak jakby przenosił przez próg i krecimy się w koło i w tym momencie z dużego balona spadają na nas małe baloniki i płatki kwiatków itp, jeszcze kawałaeczek dirty i znowu zdarta płyta i zakończymy ładnie walcem
Fajnie by było, ale tż powiedział, że to na płycie będzie i wszyscy się będą z niego śmiali...i co z tego?
Fajnie będzie, potem śmiechu co nie miara...na wesoło, to od razu goście się rozweselą, a nie tak smutaśnie przytulańcowo....tak wymysliłam hehe
Jak myslicie?
mi sie te tance mieszane nie podobaja, troche to sztucznie wyglada, ale kazdy lubi co innego

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
przyszłam się pochwalić
Kupiliśmy ślubny garnitur dla TŻ!!, pudełko na koperty i dwie tuby strzelające - jedna sercami a druga płatkami róż

Łeb mi dziś pęka niesamowicie, bo od samego rana potwornie leje i pogoda jest paskudna ale i tak jestem szczęśliwa

Ugotowałam szczawiówkę - chcecie?
super!!!

Cytat:

czekam aż mama wróci z pracy i jedziemy odebrać nowe okulary, szkoda tylko, że pogoda dalej do
wooo juz
Cytat:
hmm moze jej nie lubi ale bez przesady
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
cześć!!

Cytat:
woooo brawo
Cytat:

pomarancza jak tam wczorajsza próbna i przymiarka sukni? Opowiadaj i o fotki prosimy
powiem szczerze ze wlosy wyszly pieknie dokladnie tak jak sobie wymyslilam!!! makijaz na szybklo sobie walnełam i pojechalam, wszystko razem wyglada jestem mega zadowolona, bizuteria super pasuje, kwiat zywy we wlosach tez wiem ze nie bede miec czerwonych ust i paznocki ale za to bede miec procz czerownych butow ktorych wogole nie widac, bukiecik, kwiat we wlosach i uwaga!! zamiast bialej wstazki stylu do zawiazania gorsetu to czerwona. Myslalam ze bedzie to kiczowato wygladalo ale wyglada cudnie i super mi krawcowa doradzila Moja siostra widziala mnie pierwszy raz i byla w szoku
Cytat:

nie stresuj się

babusiek nie zacytowalo mi ciebie, udanego urlopu

i nie zacytowalo mi dziewczyny ktora wkleila zdjecia sukien z roznymi wersjami mi sie podoba oryginalna i 2 i z koronka, ale kkokardka mi sie nie podoba
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:47   #1791
gitmartusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
powiem szczerze ze wlosy wyszly pieknie dokladnie tak jak sobie wymyslilam!!! makijaz na szybklo sobie walnełam i pojechalam, wszystko razem wyglada jestem mega zadowolona, bizuteria super pasuje, kwiat zywy we wlosach tez wiem ze nie bede miec czerwonych ust i paznocki ale za to bede miec procz czerownych butow ktorych wogole nie widac, bukiecik, kwiat we wlosach i uwaga!! zamiast bialej wstazki stylu do zawiazania gorsetu to czerwona. Myslalam ze bedzie to kiczowato wygladalo ale wyglada cudnie i super mi krawcowa doradzila Moja siostra widziala mnie pierwszy raz i byla w szoku
No to super, że wszystko świetnie do siebie pasuje !!! A masz może jakieś zdjęcia
Stary 2011-07-01, 22:57   #1792
Elfka86
Zakorzenienie

Siedzę i myślę na jaki kolor malnąć pazurki u rąk, a na jaki u nóg

Kieckę mam brzoskwiniową, a dodatki kremowe i nie wiem - różowy? fioletowy? czerwony? lila? złoty?
Stary 2011-07-01, 23:07   #1793
gitmartusia
Zadomowienie

Uciekam spać. Dobrej nocki wszystkim życzę
Stary 2011-07-01, 23:13   #1794
margolka1986
Zakorzenienie

pomarańcza ależ jestem ciekawa tego efektu...

Cytat:
Mi się wydaje, że u nas to ona najzwyczajniej w świecie się zakręciła przy wpisywaniu rozmiaru, ale oczywiście "to nie jej wina, nigdy się jeszcze nie zdarzyło, żeby był źle dobrany rozmiar, widocznie pan przytył", taaaa, schudł 5 kg ale palce mu przytyły o kilka rozmiarów Miałam ochotę to babę roznieść po prostu, każdy może się pomylić, ale niech chociaż się przyzna łaskawie do tego błędu i weźmie za niego odpowiedzialność, a nie kurde, 200 zł w portfelu mniej u TŻa
Przypuszczam, że poprawią bez kosztów, bo nigdy nie spotkałam się z czymś takim, wszędzie poprawiają bez problemu (z informacji od znajomych), bo to chcąc nie chcąc zazwyczaj tylko i wyłącznie ich wina, ale nie, nam się musiało pechowo trafić :/
eh czasem ludzie są nieobliczalni.., szkoda 200 zl...

wymianka książkowa

Stary 2011-07-02, 00:19   #1795
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dobry

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Nikogo nie ma? ojoj to dobranoc

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:33   #1796
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
miłego seansu

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

dobranoc
K. mnie tak wkur..ł że miły wieczór szlag trafił
Zaraz mnie rozerwie

- 25 kg
Stary 2011-07-02, 00:43   #1797
margolka1986
Zakorzenienie

rock co sie stało ?

jakbys chciała pogadac czy coś to PW

wymianka książkowa

Stary 2011-07-02, 00:47   #1798
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
rock co sie stało ?

jakbys chciała pogadac czy coś to PW
A szkoda gadać i szczępić jezyka ale jak zwykle to ja bede ta zła

- 25 kg
Stary 2011-07-02, 00:50   #1799
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
K. mnie tak wkur..ł że miły wieczór szlag trafił
Zaraz mnie rozerwie

Ułaa Rock. Poszło o coś istotnego czy o jakąś pierdołę?

Garnituru nie znalazłam w necie, bo dostałam tel, że mogę się przydać do opieki nad Polą...więc popędziłam do niej jak na skrzydłach i dopiero teraz wróciliśmy. Jestem w niej zakochana Przewijałam ją, lulałam i ukochiwałam achh
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:52   #1800
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
A szkoda gadać i szczępić jezyka ale jak zwykle to ja bede ta zła
niestety skąds to znam...

wymianka książkowa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości