|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
młoda jest jeszcze więc darowałam sobie komentarz następnie dodała, że jej znajoma wyszła za mąż w wieku 18 lat bodajże a teraz jest 20-letnią rozwódkąCytat:
|
||
|
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak ostatnio byłam w intimissimi w outlecie factory to zauważyłam , że ktoś wcześniej wziął się na sposób i przykleił do zasłonki gumę do żucia-niewiele myśląc, skorzystałam z niej(i tak już tam była przyklejona)dzięki czemu zasłonka ładnie przylegała do ścianki i nie było szpary ![]() Co do tych dziur-kiedyś w c&a, patrząc w lustro w przymierzalni, natrafiłam na wzrok jakiegoś wysokiego kolesia, perfidnie się gapiącego. Ale się wtedy wkurzyłam, ale nic mu nie powiedziałam, bo się speszył i poszedł. Ogółem nie cierpię takich przymierzalni, wtedy zamiast myśleć o przymierzaniu to się zastanawiam czy przypadkiem ktoś mnie nie podgląda, czy nie widać czegoś przez szpary...a wystarczy naprawdę niewiele, np. zasłonka na takie kółko zakładane na kołka, przy czym ścianki lekko zachodzące za tą zasłonkę... i jest git. Tak trudno zbudować ludzką, dyskretną przymierzalnię?
|
|
#3723 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I dzieci cierpią na tym, że ojciec jest byle jaki, a matka niewiele lepsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul, łatwo tak mówić
A jak widzi się kilkunastu ludzi patrzących na Ciebie ze wściekłością, bo siedzę to jednak lepiej się przesunąć
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale w sumie racja, u nas ksiądz często wygłasza kazanie mówiące o tym, że obecnie jest tendencja do wybierania sobie przykazań - "nie zabijaj" owszem "nie kradnij" jako tako, ale "nie cudzołóż", szanowanie rodziców to już gorzej
|
|
#3726 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej tyłek 5 cm. przed moją twarzą, ale co tam
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2011-07-01 o 18:07 |
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie denerwują ludzie, którzy jak coś chcą to udają wielkich przyjaciół, a na codzień to mają tam gdzie słońce nie dochodzi
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
denerwują mnie bogaci i ustawieni gówniarze którzy najwięcej mają do powiedzenia choć wszelkie rzeczy załatwiane są przez ustawionego tatusia lub mamusię
|
|
|
|
#3731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
Co do przymierzalni, to ja lubię tylko te w zarze, reserved
można sie zamknąć i nikt nie przeszkadza ani nie wejdzie nie proszony ![]() powiedzcie mi czy w new yorker są kamery? bo ostatnio koleżanka mi mówiła, że tak, byłam w new yorker i tam ani słowa o tym
|
|
|
|
#3735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Natknieta przez kilka ostatnich wątków na wizażu jak i historie zaobserwowane w najbliższym otoczeniu:
Nie rozumiem pokolenia dzisiejszych dziewczyn +/- dwudziestolatków. Nie rozumiem dlaczego wybierając studia dziewczyny kierują sie tym gdzie i co studiują ich misie-pysie. Naprawdę trzeba studiować w tym samym mieście i to samo Nie rozumiem dlaczego dziewczyny mają ciśnienie aby już na pierwszym roku studiów mieszkać z chłopem. Ciul, że spotykają się ledwo parę miesięcy i to tylko w weekendy. One muszą mieszkać ze swoim misiem bo inaczej to wstyd przed znajomymi (a że rodzice się na to godzą to w ogóle nie mam słów). A wynajmowanie pokoju z koleżanką to już w ogóle dziecinada, bo one to przecież takie pannice że hoho.
|
|
#3737 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Także słyszałam o takim przypadku jak pisała emelie. Mam takiego znajomego na studiach(pewnie niejednego), szpaner że głowa mała. Plus jedna z nauczycielek opowiadała nam kiedyś, że zwolniono jej koleżankę-nauczycielkę z jednego z elitarnych warszawskich liceów za to, że klasa była na wycieczce w górach i jedna panna skręciła sobie nogę w kostce, bo wybrała się na przechadzkę w 10 cm obcasach . Jej rodzice zrobili awanturę Bogu ducha winnej nauczycielce i ją wylali.A chłopak mi opowiadał, że gadał kiedyś w pracy z jakąś klientką i opowiadała mu, że miała w lo w klasie rodzeństwo, bliźniaków, bardzo bogatych. I kiedyś rozmawiali między sobą, które jedzie posche cayenne a które innym super drogim samochodem na wakacje A potem jak jeden z tych samochodów rozbili to tatuś powiedział, że ten i tak był już stary i na drugi dzień mieli już nowy .
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez mc266 Czas edycji: 2011-07-01 o 23:34 |
|
|
|
|
#3739 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() [ Co innego jak się para nie wybiera na studia, wtedy jak mają 20 lat to pracują, mieszkają razem i faktycznie są rodziną Wtedy też rozumiem, że taki ktoś łapie byle jakie miejsce zamieszkania, bo nawet mieszkanie z partnerem/partnerką jest lepsze od mieszkania z chorą rodzinką. ]A przede wszystkim, nie ogarniam mieszkania młodych z rodzicami Mieszkają w cudzym domu, żyją na cudzy koszt, ale uważają, że są rodziną i roszczą sobie nie wiadomo jakie prawa
|
|
#3740 |
|
Rozeznanie
|
Hmm moje koleżanki mają po 19/20 lat i też już śluby się szykują. Nie mówiąc, że parę ze względu na wpadkę też było. Ja już to napisałam w jednym wątku, ale powtórzę. Nie rozumiem jak można w wieku dwudziestu kilku lat poobstawiać się bachorami i bawić w rodzinę. Ja się nie czuję gotowa nawet na chłopaka, a dzieci to nie wiem czy chcę mieć wogole. Przecież takie decyzje rzutują na całą naszą przyszłość. Jeszcze zdążą nacieszyć się pieluchami. No ale w Polsce jak się ma 32 lata i brak męża, to ludzie gadają. Straszna zaściankowość tu panuje. Mieszkam na wsi i najbardziej denerwuje mnie, że wszyscy o sobie wszystko wiedzą i jeszcze interesują się moimi osobistymi sprawami. No i wścibska rodzinka. Czy tylko ja jestem tego zdania, że niech się każdy martwi o siebie, jak zechce pomoc to sam się odezwie. Nienawidzę tego mieszania się w cudze życie. Wszędzie pełno natrętów i życzliwych z radami.
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, z mojej klasy z liceum 4 koleżanki w tym roku biorą lub juz wzięły ślub.
Liceum skończyłam w 2009roku, czyli dziewczyny mają 20-21 lat. |
|
|
|
#3742 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Jak ktoś chce mieć męża i dziecko, to niech najpierw zdobędzie jakieś wykształcenie, pracę i lokum. Choćby wynajęte. Ale nie jednopokojowa klitka, bo będzie można potem z dzieckiem się tam udusić ![]() Dopóki ktoś nie ma wykształcenia i/lub pracy i/lub własnego choćby wynajętego lokum, niech się bawi w dom, ale lalkami Jak się jeszcze młodzi wpakują w taki głupi układ typu mieszkanie u rodziców jednego z nich, to pal licho. Problem tej dwójki i rodziny. Ale jak się w takich warunkach dziecko urodzi, to się robi nieciekawie. Takich dzieci mi naprawdę szkoda.
|
|
#3743 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ostatnio słyszę, że jedna koleżanka z roku za dwa miesiące wychodzi za mąż. Jest z chłopakiem 1,5 roku, od pół mieszkają razem. 3 następne są zaręczone i za rok wychodzą za mąż, jedna czeka na oświadczyny. No a jedna koleżanka z LO 3 dni temu wzięła ślub. Jedna koleżanka z gimnazjum ma już kilkoro dzieci. A dziewczyna ode mnie z osiedla, młodsza, też ma 2-letnie dziecko... Przeraża mnie to... A co przymierzalni, to tylko te w Zarze, Reserved i Promodzie mi odpowiadają. A te z Bershki nie są najgorsze... Czasami mam wrażenie, że te przymierzalnie są po to, by sprawdzać, co robi klientka i czy przypadkiem nie zamienia starego stanika na nowy. Nie zdziwi mnie nawet monitoring w przymierzalniach, choć jest to zakazane. Dlatego bielizny nie próbuję bezpośrednio na ciało... Jakby nie pasowało, to odsprzedam. Ale z reguły pasuje, bo obliczyłam sobie rozmiar, wiem jakie ramiączka są dla mnie najlepsze
|
|
|
|
|
#3744 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I to chyba tyle, jeżeli o śluby chodzi. Bo ciąż wśród moich znajomych to chyba żadnej nie ma. I dobrze. Niech ludzie najpierw dorosną, nauczą się żyć sami, poznają swojego partnera... A potem niech śmiało zakładają rodziny skoro chcą To dobry czas na zakładanie rodziny, rodzenie dzieci itd.
|
|
#3745 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja Was teraz zszokuję - chodzę do małego gimnazjum, w czerwcu mieliśmy 6 dziewczyn w ciąży
Jakiś okres godowy chyba
|
#3746 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz chociaż, że wszystkie 6 przyszłych mam właśnie skończyło gimnazjum, a nie że są w 1-2 klasie..
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale przyszli ojcowie -> Patrząc na nich zastanawiam się jak można być aż tak zdesperowanym
|
|
#3749 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobre |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

młoda jest jeszcze więc darowałam sobie komentarz
następnie dodała, że jej znajoma wyszła za mąż w wieku 18 lat bodajże a teraz jest 20-letnią rozwódką

a jak ostatnio byłam w intimissimi w outlecie factory to zauważyłam , że ktoś wcześniej wziął się na sposób i przykleił do zasłonki gumę do żucia-niewiele myśląc, skorzystałam z niej(i tak już tam była przyklejona)dzięki czemu zasłonka ładnie przylegała do ścianki i nie było szpary 
I dzieci cierpią na tym, że ojciec jest byle jaki, a matka niewiele lepsza
w superpharmie panie już parę razy mi bardzo fajnie doradziły i były bardzo miłe. Ale za to już parę razy cena przy kasie okazywała się kilka zł większa niż cena na półce
jej tyłek 5 cm. przed moją twarzą, ale co tam