|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
A mnie dobijają jeszcze osoby, które z nikomu nieznanych przyczyn dogadują się z wykładowcami, żeby w ten sam dzień pisać egzamin i zaliczenie, kiedy egzamin można spokojnie napisać dzień wcześniej, bo wykładowca zgodził się na ów termin(sam wcześniej proponował dzień wcześniej). Dodam do tego, że na naukę do obydwu mamy tydzień czasu, bo w tym tygodniu, na który są obydwa zaplanowane nic więcej nie ma... Dzisiaj się dowiedziałam, że za tydzień piszę egzamin i zaliczenie w tym samym dniu, bo starościna wraz z jedną koleżanką załatwiły nam taki termin... Ja się momentami zastanawiam, czy to też nie jest jakaś krecia robota, bo one ostatnio wszystko kumulują. Może to też jakaś metoda, żeby inni mieli gorszą średnią wliczaną do oceny na dyplomie, a one lepszą, bo może już wcześniej zdołały przyswoić cały materiał? Mnie już nic nie zdziwi... Edytowane przez Sondrina Czas edycji: 2011-06-01 o 23:07 |
|
|
|
|
#2642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to się dalej potoczyło?
|
|
|
|
|
#2643 |
|
Rozeznanie
|
Pocztę grupową najlepiej zastąpić Dropbox'em.
Użytkownicy posiadają folder na pulpicie i w przypadku udostępnienia nowego dokumentu przez jednego z nich, wszyscy otrzymują nowy dokument, którego przesłanie jest zasygnalizowane. W przypadku grupowych poczt istnieje wyżej opisana samowola (np. usuwanie wiadomości), konta pocztowe się blokują, bo logowanie się z kilkunastu różnych adresów IP w tym samym czasie zwyczajnie wygląda na włamanie.
1+1+1+1 Edytowane przez Varicella Czas edycji: 2011-06-02 o 10:31 |
|
|
|
#2644 |
|
Konto usunięte
|
denerwuje mnie, że panie ekspedientki np. w rossmanie, robią wielką łaskę, że udzielą informacji, gdzie leży dany produkt.
Dzisiaj szukałam ze 40 minut odświeżacza do szafy przy odświeżaczach do powietrza, w końcu się zapytałam, to jaka łaska , a okazało się, ze leżały zupełnie gdzie indziej. |
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
pracuję na stoisku a centrum handlowym i denerwują mnie ludzie, którzy myślą, że skoro tam pracuję to znam plan centrum na pamięć i jeszcze się oburzają jak czegoś nie wiem
"pracuje pani i nie wie" - no aż scyzoryk sie w kieszeni otwiera to ja im odpowiadam, że pracuje a nie się spaceruję wkurzają mnie też obcokrajowcy, którzy myślą, że mówię we wszystkich językach świata oraz ludzie, którzy próbują dostać jakiś rabat na rzecz za 20zł ostatnio facet robił u mnie zakupy na 377zł i nie miał tych 7zł drobnymi, bo nie miała jak wydać i się pyta czy może być bez 7zł, ja mu na to, że nie, bo będę musiała oddać z pensji, to on, że pewnie tak dużo zarabiam, że co to dla mnie 7zł - no rzeczywiście jak dla kogoś 8zł za godzinę to majątek to gratuluję - chociaż pewnie bogaci ludzie sobie nie zdają sprawy ile się zarabia w galeriach
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
haha jak wyżej :<
jakby większość ludzi popracowała chwilę za 6zł/h w znanych sieciach sklepów w których traktuje pracowników jak ... to by im się od razu światopogląd zmienił ale nie przeczę, edeldredzia - ja z rossmanem nigdy nie miałam problemów, ale wiecznie w superpharm natrafiam na niekompetentną obsługę. jak nie znajdę czegoś sama to nie mam co liczyć na obsługę : P jakakolwiek rada, porada czy cokolwiek jest poza ich możliwościami (co jest bardzo dziwne bo wymagania by zatrudnić kogoś są wysokie. panie w douglasie są za to świetnie obcykane i pomocne) |
|
|
|
#2647 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w superpharmie panie już parę razy mi bardzo fajnie doradziły i były bardzo miłe. Ale za to już parę razy cena przy kasie okazywała się kilka zł większa niż cena na półce
|
|
|
|
|
#2648 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
jest rozpiska sklepów ale ludziom się nie chce tam szukać
![]() ale wiszą drogowskazy gdzie jest wc albo jakiś wiekszy sklep ja naprawdę wchodzę tam i wychodzę jednym wejściem w dodatku na mokotów mam 20km i nigdy wcześniej tam nie bywałam a ludzie też pytają o jakieś ulice w pobliżu albo o tramwaje, albo gdzie czym można dojechać - a ja od 4 lat jeżdżę autem i już nie pamiętam linii autobusowych
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Tja to prawda jak miałam akcję w centrum handlowym i promowałam coś to mnie ochrona wyposażyła w przewodniki po galerii które najczęściej rozdawałam
|
|
|
|
#2651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2652 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Równie niezrozumiała jest dla mnie odpowiedź na pytanie o drobne : " ja takich szmatławców nie noszę" ( chodziło o 2 zł) i wielkie krzywienie się, gdy wydałam 10 zł w dwóch monetach pięciozłotowych. |
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Znajoma opowiedziała mi o nowym zakupie- zabawce z wmontowana kamęrą, "na nianię", żeby móc szpiegować jej poczynania.
ja rozumiem, że zostawia się swój skarb w cudzych rękach na parę godzin, ja to rozumiem, ale zabiłabym chyba za coś takiego (na miejscu niani)... Jeszcze niech w łazience zamontują kamerę, trzeba sprawdzić, czy niania kosmetyków nie podkrada...
|
#2654 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2656 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodziło mi o to, że zrobiła mi taką łaskę wskazując miejsce produktów, jakbym co najmniej poprosiła ją, żeby znalazła mi odpowiedni zapach i kolor a także przeczytała mi naklejki na produktach ![]()
|
|
|
|
|
#2657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przecież wykładowca powinien się pytać całości jak chcecie, a nie tylko starosty naklupcie im za to bo bardzo nie fair zrobili ![]() Jak już jesteśmy przy studiach nie rozumiem dlaczego ludzie również z nieznanych przyczyn umawiają się indywidualnie na egzamin z wykładowcą ( nie mają żadnego wyjazdu, innego egzaminu na innym kierunku, czy pilnej sprawy) raz zapytałam się dziewczyny dlaczego idzie sama zdawać a nie z resztą, powiedziała mi, że woli zaliczyć to ustnie bo większe prawdopodobieństwo, że zda, że chodziła na wszystkie wykłady siedziała na przodzie i na pewno wykładowca ją kojarzy z widzenia, a jak ją kojarzy to przecież ją nie obleje
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś jechałam pociągiem, bilet kosztował 2,33 i dałam konduktorce 10zł, a ona do mnie oburzona, 'że takimi grubymi'. Tydzień później, nauczona doświadczeniem, miałam wyliczoną dokładną kwotę - 2zł w jednej monecie i 33gr w żółciakach - tym razem jechał pan konduktor i jak mu dałam pieniądze to z zonkiem na twarzy 'co to jest?! Kto to widział takie drobne dawać?'.
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta się mnie pyta w czym pomóc no to mówię dzień dobry mam taki problem, mam cerę trądzikową ale jest ona zniszczona silnie działającym antybiotykiem czy może mi pani polecić jakiś lekki krem nawilżający? -ta no um e lol yyy hy.. he ho hmm sralala <bum cyk cyk> w sumie to tam oe uuu ee sialala no może uu I nic nie wydusiła z siebie konkretnego : P Sytuacja numer dwa, w czym pani pomóc? Szukam jakiegoś kremu, sprayu czegokolwiek co się kładzie na włosy przed prostowaniem -sreeee. .uu hyy .hmmm ta oo TO MOŻE ODŻYWKĘ DO WŁOSÓW ZNISZCZONYCH? e.. ?naprawdę się nie obrażę jak powiedzą po ludzku "przepraszam nie wiem, nie pomogę pani w tej sprawie"... znajdę kogoś innego kto mi pomoże albo wybiorę sama :P ale jak nie wie co mi polecic to wciska byle co <patrz sytuacja nr 2> Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2011-06-02 o 22:45 |
|
|
|
|
#2660 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też nie rozumiem idei chodzenia na wcześniejsze indywidualne terminy. Niektóre koleżanki ode mnie z roku, ani nie pracują, ani nie mają w tym czasie innych zajęć, bo wcześniej się chwaliły wolnymi pon. i pt. na drugim kierunku, a tu nagle nie mogą przyjść w ów wolny dzień i idą sami zdawać albo dołączają do zaocznych, którzy piszą z mniejszej partii materiału... Ale widać w tym logikę, jak prof. X ma mniej godzin z zaocznymi, to pójdę do zaocznych, a jak godzinowo jest tyle samo, to idę ustnie. I nie zrozumiem idei podchodzenia kilka razy do tego samego zaliczenia, żeby poprawić pozytywną ocenę na wyższą. Albo się nauczyłeś albo nie... Co do Superpharmu, to jeśli chodzi o szukanie kosmetyków to różnie bywa, czasem trudno ustalić, gdzie jest coś, czego akurat znaleźć nie umiemy, ale ja akurat trafiam na miłą panią w części aptecznej, gdy chcę wybrać jakiś filtr, krem wybielający, krem matujący, nie ma w ogóle problemu, naprawdę wszystko jest mi wyjaśniane. I widzę, że babka ukończyła naprawdę stosowne studia/kurs i zna się na rzeczy. To oczywiście zależy, na kogo się trafi ![]() Aaa, denerwuje mnie jeszcze, ze w niektórych sieciówkach czasami nie ma osoby wydającej numerki do przymierzalni, a nikt nie zawiesi karteczki, żeby bez nich wchodzić i człowiek zawsze się zastanawia, czy może wejść. Ostatnio po prostu weszłam. |
|
|
|
|
#2661 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Ja też
Nic tylko mnie ubić, zagrozenie dla ludzkości ![]() Cytat:
Naprawde nie jestesmy cudownymi istotami ![]() I kochałam, wychowałam, znałam ![]() Cytat:
Kocham go, bo po prostu jest.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie odpowiadajcie, czułam wewnętrzną potrzebe wypowiedzenia sie ![]() Cytat:
I "meldowanie" się u partnera co jakis czas ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie to już było mówione nie raz, ale strasznie mnie wkurza jak ktoś zdrabnia dosłownie każdy wyraz.
Pieniążki, majteczki, staniczki, zeszyciki itd. Ale to co dziś usłyszałam to już był hit: oo, widzę, że teraz TRAMWAJKIEM jeździsz |
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzeniona
|
A mnie wkurza, że u mnie każde kolokwium pisze się tylko raz - nie zaliczysz, to poprawka z ćwiczeń we wrześniu. Nie mam egzaminów zerówkowych nigdy, z każdego egzaminu ma się tylko jedną szansę, a potem jedna poprawka i wtedy ewentualnie warunek. U mojej koleżanki ćwiczenia można zaliczać do skutku na dyżurze, egzaminy też.
|
|
|
|
#2664 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Mnie nie przeszkadzałoby, gdyby ktoś poprawiał milion razy to samo kolokwium. Jeśli mu się chce - proszę bardzo. Dziwi mnie tylko, że wykładowcy chce się ciągle przygotowywać nowe zadania i to sprawdzać
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Konto usunięte
|
mnie też wkurza to zdrobnianie.
Jednak hitem tutaj u mnie było: o! masz nowy telefoniik? jak się prawuje klawiaturka dotykowa ? jezussssssss |
|
|
|
#2667 |
|
Wtajemniczenie
|
he he, to teraz moja kolej: absolutna perełka.
też praucję w ch, pani przepycha się przed resztę klientów, wręcza mi coś, co chyba było doładowaniem i mówi 'ja nie mam okularów, pani mi poda, jaki to jest kod' a ja zrobiłam tak: @_@ a chwilę później ogarnęłam, że nigdy nie miałam telefonu na kartę i nawet nie wiem, jak to działa. poza tym przy stoisku SPOŻYWCZYM a nie GSM było pełno klientów. kiedy jej odpowiedziałam że po pierwsze, nie wiem o co chodzi, a po drugie przecież muszę obsłużyć klientów, wyrwała mi ten świstek z ręki i odeszła, mrucząc coś niecenzuralnego na mój temat
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie na kolokwiach tylko na egzaminach, pod warunkiem, że są ustne, no i oczywiście, jeśli prowadzący zgodzi się mnie przepytać Stypendium naukowe robi wielką różnicę
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
U mnie terminy ustalają wykładowcy i nie da się przyjść zaliczać w innym terminie, a chętnie skorzystałabym z takiej możliwości. Takie stanie pod salą ze wszystkimi, wzajemne nakręcanie się, dopytywanie, przeżywanie kto czego nie umie wcale nie pomaga.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

:m dleje:

Jak to się dalej potoczyło?
to by im się od razu światopogląd zmienił
w superpharmie panie już parę razy mi bardzo fajnie doradziły i były bardzo miłe. Ale za to już parę razy cena przy kasie okazywała się kilka zł większa niż cena na półce 

przecież wykładowca powinien się pytać całości jak chcecie, a nie tylko starosty
?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale nie na kolokwiach tylko na egzaminach, pod warunkiem, że są ustne, no i oczywiście, jeśli prowadzący zgodzi się mnie przepytać
U mnie terminy ustalają wykładowcy i nie da się przyjść zaliczać w innym terminie, a chętnie skorzystałabym z takiej możliwości. Takie stanie pod salą ze wszystkimi, wzajemne nakręcanie się, dopytywanie, przeżywanie kto czego nie umie wcale nie pomaga.