Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 23:06   #2641
Sondrina
BAN stały

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Ja też miałam przeboje z pocztą grupową. I na licencjacie i na SUM-ie raz było tak, że ktoś ustawił sobie ściąganie poczty na swoją prywatną i wszystko kasowało ale w końcu udało się dojść do porozumienia.
Ale lepszy był hit bo potem znów zaczęły ginąć maile, ktoś kasował, ze skrzynki wysłanych również. W końcu okazało się, że to jedna taka dziewczyna i wiecie jak się tłumaczyła? Ze ona kasowała te maile, żeby ludzie nie pozdawali i nie skończyli studiów tylko wylecieli bo wtedy ona będzie miała mniejszą konkurencję w szukaniu pracy :m dleje:: eek:

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

To mnie przeraża... Że też tacy ludzie chodzą po świecie

A mnie dobijają jeszcze osoby, które z nikomu nieznanych przyczyn dogadują się z wykładowcami, żeby w ten sam dzień pisać egzamin i zaliczenie, kiedy egzamin można spokojnie napisać dzień wcześniej, bo wykładowca zgodził się na ów termin(sam wcześniej proponował dzień wcześniej). Dodam do tego, że na naukę do obydwu mamy tydzień czasu, bo w tym tygodniu, na który są obydwa zaplanowane nic więcej nie ma... Dzisiaj się dowiedziałam, że za tydzień piszę egzamin i zaliczenie w tym samym dniu, bo starościna wraz z jedną koleżanką załatwiły nam taki termin... Ja się momentami zastanawiam, czy to też nie jest jakaś krecia robota, bo one ostatnio wszystko kumulują. Może to też jakaś metoda, żeby inni mieli gorszą średnią wliczaną do oceny na dyplomie, a one lepszą, bo może już wcześniej zdołały przyswoić cały materiał? Mnie już nic nie zdziwi...

Edytowane przez Sondrina
Czas edycji: 2011-06-01 o 23:07
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 08:39   #2642
Casini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Ale lepszy był hit bo potem znów zaczęły ginąć maile, ktoś kasował, ze skrzynki wysłanych również. W końcu okazało się, że to jedna taka dziewczyna i wiecie jak się tłumaczyła? Ze ona kasowała te maile, żeby ludzie nie pozdawali i nie skończyli studiów tylko wylecieli bo wtedy ona będzie miała mniejszą konkurencję w szukaniu pracy :m dleje:: eek:
Nieźle Jak to się dalej potoczyło?
Casini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 10:30   #2643
Varicella
Rozeznanie

Pocztę grupową najlepiej zastąpić Dropbox'em.
Użytkownicy posiadają folder na pulpicie i w przypadku udostępnienia nowego dokumentu przez jednego z nich, wszyscy otrzymują nowy dokument, którego przesłanie jest zasygnalizowane.

W przypadku grupowych poczt istnieje wyżej opisana samowola (np. usuwanie wiadomości), konta pocztowe się blokują, bo logowanie się z kilkunastu różnych adresów IP w tym samym czasie zwyczajnie wygląda na włamanie.

Edytowane przez Varicella
Czas edycji: 2011-06-02 o 10:31
Varicella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 12:49   #2644
201610310857
Konto usunięte

denerwuje mnie, że panie ekspedientki np. w rossmanie, robią wielką łaskę, że udzielą informacji, gdzie leży dany produkt.
Dzisiaj szukałam ze 40 minut odświeżacza do szafy przy odświeżaczach do powietrza, w końcu się zapytałam, to jaka łaska , a okazało się, ze leżały zupełnie gdzie indziej.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 13:32   #2645
Paulinka675
Zakorzenienie

pracuję na stoisku a centrum handlowym i denerwują mnie ludzie, którzy myślą, że skoro tam pracuję to znam plan centrum na pamięć i jeszcze się oburzają jak czegoś nie wiem

"pracuje pani i nie wie" - no aż scyzoryk sie w kieszeni otwiera
to ja im odpowiadam, że pracuje a nie się spaceruję

wkurzają mnie też obcokrajowcy, którzy myślą, że mówię we wszystkich językach świata

oraz ludzie, którzy próbują dostać jakiś rabat na rzecz za 20zł
ostatnio facet robił u mnie zakupy na 377zł i nie miał tych 7zł drobnymi, bo nie miała jak wydać i się pyta czy może być bez 7zł, ja mu na to, że nie, bo będę musiała oddać z pensji, to on, że pewnie tak dużo zarabiam, że co to dla mnie 7zł - no rzeczywiście jak dla kogoś 8zł za godzinę to majątek to gratuluję - chociaż pewnie bogaci ludzie sobie nie zdają sprawy ile się zarabia w galeriach

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 13:51   #2646
muszynianka
Zakorzenienie

haha jak wyżej :<
jakby większość ludzi popracowała chwilę za 6zł/h w znanych sieciach sklepów w których traktuje pracowników jak ... to by im się od razu światopogląd zmienił

ale nie przeczę, edeldredzia - ja z rossmanem nigdy nie miałam problemów, ale wiecznie w superpharm natrafiam na niekompetentną obsługę. jak nie znajdę czegoś sama to nie mam co liczyć na obsługę : P jakakolwiek rada, porada czy cokolwiek jest poza ich możliwościami (co jest bardzo dziwne bo wymagania by zatrudnić kogoś są wysokie. panie w douglasie są za to świetnie obcykane i pomocne)
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 13:56   #2647
201712181913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
jakby większość ludzi popracowała chwilę za 6zł/h w znanych sieciach sklepów w których traktuje pracowników jak ... to by im się od razu światopogląd zmienił

ale nie przeczę, edeldredzia - ja z rossmanem nigdy nie miałam problemów, ale wiecznie w superpharm natrafiam na niekompetentną obsługę. jak nie znajdę czegoś sama to nie mam co liczyć na obsługę : P jakakolwiek rada, porada czy cokolwiek jest poza ich możliwościami (co jest bardzo dziwne bo wymagania by zatrudnić kogoś są wysokie. panie w douglasie są za to świetnie obcykane i pomocne)
To chyba zależy od konkretnego sklepu, bo ja zawsze trafiam na miłą obsługę w superpharmie, a w rossmannie koło mnie, jak o coś zapytasz, to tylko coś odwarkują i jeszcze się krzywią w superpharmie panie już parę razy mi bardzo fajnie doradziły i były bardzo miłe. Ale za to już parę razy cena przy kasie okazywała się kilka zł większa niż cena na półce
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:21   #2648
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:26   #2649
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
jest rozpiska sklepów ale ludziom się nie chce tam szukać

ale wiszą drogowskazy gdzie jest wc albo jakiś wiekszy sklep

ja naprawdę wchodzę tam i wychodzę jednym wejściem w dodatku na mokotów mam 20km i nigdy wcześniej tam nie bywałam a ludzie też pytają o jakieś ulice w pobliżu albo o tramwaje, albo gdzie czym można dojechać - a ja od 4 lat jeżdżę autem i już nie pamiętam linii autobusowych

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 14:45   #2650
muszynianka
Zakorzenienie

Tja to prawda jak miałam akcję w centrum handlowym i promowałam coś to mnie ochrona wyposażyła w przewodniki po galerii które najczęściej rozdawałam
Stary 2011-06-02, 15:58   #2651
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez torba Pokaż wiadomość
To chyba zależy od konkretnego sklepu, bo ja zawsze trafiam na miłą obsługę w superpharmie, a w rossmannie koło mnie, jak o coś zapytasz, to tylko coś odwarkują i jeszcze się krzywią w superpharmie panie już parę razy mi bardzo fajnie doradziły i były bardzo miłe. Ale za to już parę razy cena przy kasie okazywała się kilka zł większa niż cena na półce
To przecież nie problem, muszą Ci sprzedać produkt za taką cenę jaka jest na półce

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:08   #2652
201803120851
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
pracuję na stoisku a centrum handlowym i denerwują mnie ludzie, którzy myślą, że skoro tam pracuję to znam plan centrum na pamięć i jeszcze się oburzają jak czegoś nie wiem.
Dokładnie ! Jak pracowałam w kinie, to leżało ono wprawdzie w centrum handlowym, ale na uboczu za to na nieszczęście przy wejściu i nie orientowałam się, gdzie i czy jest KAŻDY sklep jest położony w tym centrum. I zdarzali się tacy, że gdy obsługiwałam klienta, przepychali się przez kolejkę i przekrzykiwali klienta, rzucając pytaniem do mnie " pani, a kantor jakyś to gdzie tu znajdę?"

Równie niezrozumiała jest dla mnie odpowiedź na pytanie o drobne : " ja takich szmatławców nie noszę" ( chodziło o 2 zł) i wielkie krzywienie się, gdy wydałam 10 zł w dwóch monetach pięciozłotowych.
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:12   #2653
Suvia
Zakorzenienie

Znajoma opowiedziała mi o nowym zakupie- zabawce z wmontowana kamęrą, "na nianię", żeby móc szpiegować jej poczynania.

ja rozumiem, że zostawia się swój skarb w cudzych rękach na parę godzin, ja to rozumiem, ale zabiłabym chyba za coś takiego (na miejscu niani)... Jeszcze niech w łazience zamontują kamerę, trzeba sprawdzić, czy niania kosmetyków nie podkrada...

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:14   #2654
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 16:41   #2655
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casini Pokaż wiadomość
Nieźle Jak to się dalej potoczyło?
Odkąd się wszystko ujawniło skończyły się problemy ze znikającymi wiadomościami
Dobrze że już kończę te studia
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 17:31   #2656
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość

Ja też nigdy nie miałam problemów, z resztą, rozumiem, że ktoś może mieć zły dzień i wcale nie musi się szczerzyć 12h/12h pracy.
Chodziło mi o to, że zrobiła mi taką łaskę wskazując miejsce produktów, jakbym co najmniej poprosiła ją, żeby znalazła mi odpowiedni zapach i kolor a także przeczytała mi naklejki na produktach
Stary 2011-06-02, 18:30   #2657
Liptonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
To mnie przeraża... Że też tacy ludzie chodzą po świecie

A mnie dobijają jeszcze osoby, które z nikomu nieznanych przyczyn dogadują się z wykładowcami, żeby w ten sam dzień pisać egzamin i zaliczenie, kiedy egzamin można spokojnie napisać dzień wcześniej, bo wykładowca zgodził się na ów termin(sam wcześniej proponował dzień wcześniej). Dodam do tego, że na naukę do obydwu mamy tydzień czasu, bo w tym tygodniu, na który są obydwa zaplanowane nic więcej nie ma... Dzisiaj się dowiedziałam, że za tydzień piszę egzamin i zaliczenie w tym samym dniu, bo starościna wraz z jedną koleżanką załatwiły nam taki termin... Ja się momentami zastanawiam, czy to też nie jest jakaś krecia robota, bo one ostatnio wszystko kumulują. Może to też jakaś metoda, żeby inni mieli gorszą średnią wliczaną do oceny na dyplomie, a one lepszą, bo może już wcześniej zdołały przyswoić cały materiał? Mnie już nic nie zdziwi...
Sondrina, a czy termin egzaminu nie ustala cała grupa? przecież wykładowca powinien się pytać całości jak chcecie, a nie tylko starosty
naklupcie im za to bo bardzo nie fair zrobili

Jak już jesteśmy przy studiach
nie rozumiem dlaczego ludzie również z nieznanych przyczyn umawiają się indywidualnie na egzamin z wykładowcą ( nie mają żadnego wyjazdu, innego egzaminu na innym kierunku, czy pilnej sprawy) raz zapytałam się dziewczyny dlaczego idzie sama zdawać a nie z resztą, powiedziała mi, że woli zaliczyć to ustnie bo większe prawdopodobieństwo, że zda, że chodziła na wszystkie wykłady siedziała na przodzie i na pewno wykładowca ją kojarzy z widzenia, a jak ją kojarzy to przecież ją nie obleje
Liptonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:59   #2658
Martii=*
Zadomowienie

Kiedyś jechałam pociągiem, bilet kosztował 2,33 i dałam konduktorce 10zł, a ona do mnie oburzona, 'że takimi grubymi'. Tydzień później, nauczona doświadczeniem, miałam wyliczoną dokładną kwotę - 2zł w jednej monecie i 33gr w żółciakach - tym razem jechał pan konduktor i jak mu dałam pieniądze to z zonkiem na twarzy 'co to jest?! Kto to widział takie drobne dawać?'.
Stary 2011-06-02, 22:43   #2659
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nigdy nie miałam problemów, z resztą, rozumiem, że ktoś może mieć zły dzień i wcale nie musi się szczerzyć 12h/12h pracy.
Ja nie mówię że szczerzyć ale dwa przykłady z ostatniego miesiąca...
Kobieta się mnie pyta w czym pomóc no to mówię dzień dobry mam taki problem, mam cerę trądzikową ale jest ona zniszczona silnie działającym antybiotykiem czy może mi pani polecić jakiś lekki krem nawilżający?
-ta no um e lol yyy hy.. he ho hmm sralala <bum cyk cyk> w sumie to tam oe uuu ee sialala no może uu

I nic nie wydusiła z siebie konkretnego : P

Sytuacja numer dwa, w czym pani pomóc?
Szukam jakiegoś kremu, sprayu czegokolwiek co się kładzie na włosy przed prostowaniem
-sreeee. .uu hyy .hmmm ta oo TO MOŻE ODŻYWKĘ DO WŁOSÓW ZNISZCZONYCH?

e.. ?
naprawdę się nie obrażę jak powiedzą po ludzku "przepraszam nie wiem, nie pomogę pani w tej sprawie"... znajdę kogoś innego kto mi pomoże albo wybiorę sama :P ale jak nie wie co mi polecic to wciska byle co <patrz sytuacja nr 2>

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2011-06-02 o 22:45
Stary 2011-06-02, 23:03   #2660
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Liptonka Pokaż wiadomość
Sondrina, a czy termin egzaminu nie ustala cała grupa? przecież wykładowca powinien się pytać całości jak chcecie, a nie tylko starosty
naklupcie im za to bo bardzo nie fair zrobili

Jak już jesteśmy przy studiach
nie rozumiem dlaczego ludzie również z nieznanych przyczyn umawiają się indywidualnie na egzamin z wykładowcą ( nie mają żadnego wyjazdu, innego egzaminu na innym kierunku, czy pilnej sprawy) raz zapytałam się dziewczyny dlaczego idzie sama zdawać a nie z resztą, powiedziała mi, że woli zaliczyć to ustnie bo większe prawdopodobieństwo, że zda, że chodziła na wszystkie wykłady siedziała na przodzie i na pewno wykładowca ją kojarzy z widzenia, a jak ją kojarzy to przecież ją nie obleje
Powinniśmy się na to zgodzić wszyscy, ale panie mądralińskie po cichu wysmażyły maila, a dzisiaj były oburzone, jak im zwróciliśmy uwagę, że nikt oprócz nich nie chce tego pisać w tym samym dniu po 5-minutowej przerwie i zażądaliśmy, żeby ten egzamin pozostał tam, gdzie ma być. Starościna nie chciała tego słuchać, ale ja jej wygarnęłam co o tym myślę i potem w ślad za mną poszła reszta i mam nadzieję, ze to dotarło. Bo jednak usłyszeć słowa krytyki od grupy ludzi, a od jednej osoby, to ogromna różnica.

Też nie rozumiem idei chodzenia na wcześniejsze indywidualne terminy. Niektóre koleżanki ode mnie z roku, ani nie pracują, ani nie mają w tym czasie innych zajęć, bo wcześniej się chwaliły wolnymi pon. i pt. na drugim kierunku, a tu nagle nie mogą przyjść w ów wolny dzień i idą sami zdawać albo dołączają do zaocznych, którzy piszą z mniejszej partii materiału... Ale widać w tym logikę, jak prof. X ma mniej godzin z zaocznymi, to pójdę do zaocznych, a jak godzinowo jest tyle samo, to idę ustnie. I nie zrozumiem idei podchodzenia kilka razy do tego samego zaliczenia, żeby poprawić pozytywną ocenę na wyższą. Albo się nauczyłeś albo nie...

Co do Superpharmu, to jeśli chodzi o szukanie kosmetyków to różnie bywa, czasem trudno ustalić, gdzie jest coś, czego akurat znaleźć nie umiemy, ale ja akurat trafiam na miłą panią w części aptecznej, gdy chcę wybrać jakiś filtr, krem wybielający, krem matujący, nie ma w ogóle problemu, naprawdę wszystko jest mi wyjaśniane. I widzę, że babka ukończyła naprawdę stosowne studia/kurs i zna się na rzeczy. To oczywiście zależy, na kogo się trafi

Aaa, denerwuje mnie jeszcze, ze w niektórych sieciówkach czasami nie ma osoby wydającej numerki do przymierzalni, a nikt nie zawiesi karteczki, żeby bez nich wchodzić i człowiek zawsze się zastanawia, czy może wejść. Ostatnio po prostu weszłam.
Stary 2011-06-02, 23:10   #2661
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A ja wybrałabym raczej psa. Jestem okropna, ah jej.
Ja też Nic tylko mnie ubić, zagrozenie dla ludzkości

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
az sie przylacze do dyskusji bo sprawa bardzo ciekawa i bardzo mnie poruszylo co inne wizazanki pisaly....a wlasciwie zniesmaczylo
dla mnie oczywiste jest ze z pozaru ratowalabym CZLOWIEKA i obojetnie czy byloby to obce dziecko, sasiadka, czy moja corka, maz, mama..itd, oczywiscie probowalabym tez ratowac ukochanego zwierzaka ale nie oszukujmy sie ludzkie zycie jest najwazniejsze. Czlowiek jest zdolny do pieknych i wznioslych rzeczy no i nie oszukujmy sie jestesmy wyzej na drabinie niz np kot, choc ja koty bardzo kocham ale w sytuacji zagrozenia pierwszy jest czlowiek i naprawde szokuja mnei wypowiedzi gdzie ludzie ratowaliby zwierzeta??!!
Ktos wczesniej napisal ze nie zna sasiadki wiec ratuje zwierze......szok po prostu, strazacy tez nie znaja osob , ktore ratuja, wiec ten argument jest smieszny jak dla mnie ciekawe jaka bylaby reakcja jakby strazak uratowal kota z pozaru a nie czlowieka No bo kotka lubilem i dokarmialem a tej Pani przeciez nie znam. Niezle, zastanowice sie nad czyms zanim cos klepniecie ludzie.
Człowiek jest zdolny równiez do morderstwa, kłamstwa i zdrady Naprawde nie jestesmy cudownymi istotami

I kochałam, wychowałam, znałam

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
To jest KOT. Zwierzę. On Cię specjalnie nie kocha, nie jest zdolny do takich uczuć, wbrew temu, co się niektórym wydaje. Może jedynie odczuwać jakieś przywiązanie, ale nie miłość.
Ale ja nie licze na wyznania, kwiaty i kartki na urodziny od niego Kocham go, bo po prostu jest.
Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
A czy to ma jakieś znaczenie? Nawet jeśli jest obce, to jest CZŁOWIEK. Nie potrafiłabym żyć ze świadomością, że uratowałam swojego kota, a dałam umrzeć czyjemuś dziecku/babci/mamie itd. Sumienie by mi spać nie dało.

A co do tego pierwszego zdania, to dziecko może spanikować, wystraszyć się i trzeba je samemu wynieść.
A ktos inny nie mógłby zyc ze swiadomoscia, że przez niego zgineło bezbronne stworzenie
Cytat:
Napisane przez cheloni Pokaż wiadomość
I z tego powodu miałoby się nie uratować dziecka? Ja bym jakoś nawet nie pomyślała czy to dziecko znalazło się tam przypadkiem czy nie, skoro tam jest i potrzebuje pomocy tzn. że trzeba mu pomóc... Ale widzę, że bezinteresowna pomoc zanika w dzisiejszych czasach...
No przeciez pomagam. Kotu

Nie odpowiadajcie, czułam wewnętrzną potrzebe wypowiedzenia sie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
To też mnie dziwiło, kiedyś koleżanka sama sobie konta na nk nie założyła i kazała mi podać moje hasło, ja dla zasady haseł nikomu ni daje.
Podobnie zawsze dziwiła mnie konieczność podawania wzajemnie wszystkich haseł do wszystkich możliwych kont w związku. Są osoby dla których pełny wgląd we wszystko w związku to oczywistość. Dla mnie totalna przesada i brak zaufania.
Tez mnie to dziwi I "meldowanie" się u partnera co jakis czas
Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Dwie sytuacje z tego tygodnia.

1. gdy jechałam autobusem za mną siedziały dwie dziewczyny (na moje oko studentki) które ubrane były w krótkie szorty i samą górę bikini bez jakiejkolwiek bluzki Nie wiem, ja tak chodzę na działce,plaży czy ściezce rowerowej ale nie wsiadłabym tak do autubusu jadącego do centrum miasta Na dodatek te dziewuchy obgadywały każdego, m.in jego strój, wygląd itp nie racząc nawet ściszyć głosu.
Sama tak czasem noszę
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 23:14   #2662
kingur
Raczkowanie

Pewnie to już było mówione nie raz, ale strasznie mnie wkurza jak ktoś zdrabnia dosłownie każdy wyraz.
Pieniążki, majteczki, staniczki, zeszyciki itd.
Ale to co dziś usłyszałam to już był hit: oo, widzę, że teraz TRAMWAJKIEM jeździsz
kingur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 23:17   #2663
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
I nie zrozumiem idei podchodzenia kilka razy do tego samego zaliczenia, żeby poprawić pozytywną ocenę na wyższą. Albo się nauczyłeś albo nie...
A mnie wkurza, że u mnie każde kolokwium pisze się tylko raz - nie zaliczysz, to poprawka z ćwiczeń we wrześniu. Nie mam egzaminów zerówkowych nigdy, z każdego egzaminu ma się tylko jedną szansę, a potem jedna poprawka i wtedy ewentualnie warunek. U mojej koleżanki ćwiczenia można zaliczać do skutku na dyżurze, egzaminy też.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 23:24   #2664
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
A mnie wkurza, że u mnie każde kolokwium pisze się tylko raz - nie zaliczysz, to poprawka z ćwiczeń we wrześniu. Nie mam egzaminów zerówkowych nigdy, z każdego egzaminu ma się tylko jedną szansę, a potem jedna poprawka i wtedy ewentualnie warunek. U mojej koleżanki ćwiczenia można zaliczać do skutku na dyżurze, egzaminy też.
Nie o to mi chodzi. Osoby, które nie zdały powinny mieć możliwość poprawy i to nie jednej pod warunkiem, że widać, ze się starają. Chodzi mi o sytuację, gdy ktoś dostanie 4 z kolokwium, ale marzy mu się 5 i będzie chodził to poprawiać na innych zajęciach po 5 razy, bo on musi mieć 5. Że nie wspomnę, ze są osoby poprawiające 4,5 na 5.
Stary 2011-06-02, 23:29   #2665
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Nie o to mi chodzi. Osoby, które nie zdały powinny mieć możliwość poprawy i to nie jednej pod warunkiem, że widać, ze się starają. Chodzi mi o sytuację, gdy ktoś dostanie 4 z kolokwium, ale marzy mu się 5 i będzie chodził to poprawiać na innych zajęciach po 5 razy, bo on musi mieć 5. Że nie wspomnę, ze są osoby poprawiające 4,5 na 5.
Jak to mówią: "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" Mnie nie przeszkadzałoby, gdyby ktoś poprawiał milion razy to samo kolokwium. Jeśli mu się chce - proszę bardzo. Dziwi mnie tylko, że wykładowcy chce się ciągle przygotowywać nowe zadania i to sprawdzać
Stary 2011-06-02, 23:52   #2666
201610310857
Konto usunięte

mnie też wkurza to zdrobnianie.

Jednak hitem tutaj u mnie było: o! masz nowy telefoniik? jak się prawuje klawiaturka dotykowa
?

jezussssssss
Stary 2011-06-03, 07:43   #2667
makeupnotwar
Wtajemniczenie

he he, to teraz moja kolej: absolutna perełka.
też praucję w ch, pani przepycha się przed resztę klientów, wręcza mi coś, co chyba było doładowaniem i mówi 'ja nie mam okularów, pani mi poda, jaki to jest kod' a ja zrobiłam tak: @_@
a chwilę później ogarnęłam, że nigdy nie miałam telefonu na kartę i nawet nie wiem, jak to działa. poza tym przy stoisku SPOŻYWCZYM a nie GSM było pełno klientów. kiedy jej odpowiedziałam że po pierwsze, nie wiem o co chodzi, a po drugie przecież muszę obsłużyć klientów, wyrwała mi ten świstek z ręki i odeszła, mrucząc coś niecenzuralnego na mój temat

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 08:10   #2668
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak robię Ale nie na kolokwiach tylko na egzaminach, pod warunkiem, że są ustne, no i oczywiście, jeśli prowadzący zgodzi się mnie przepytać Stypendium naukowe robi wielką różnicę
Stary 2011-06-03, 10:14   #2669
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liptonka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego ludzie również z nieznanych przyczyn umawiają się indywidualnie na egzamin z wykładowcą ( nie mają żadnego wyjazdu, innego egzaminu na innym kierunku, czy pilnej sprawy) raz zapytałam się dziewczyny dlaczego idzie sama zdawać a nie z resztą, powiedziała mi, że woli zaliczyć to ustnie bo większe prawdopodobieństwo, że zda, że chodziła na wszystkie wykłady siedziała na przodzie i na pewno wykładowca ją kojarzy z widzenia, a jak ją kojarzy to przecież ją nie obleje
Ale jeżeli wykładowca nie ma nic przeciwko i ona tym wam nie szkodzi to o co chodzi? Każdy kombinuje pod siebie,normalka... Ja też wolałabym zaliczać egzamin w ten sposób, chociażby po to, żeby uniknąć czekania na egzamin z grupą ludzi, którzy się zazwyczaj wzajemnie nakręcają ("nic nie umiem", "uczyłem się 2 godziny na to", albo: "umiem na pamięć 55 podręczników, myślicie że to wystarczy???"). Nie cierpię tego...

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:17   #2670
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Ja tak robię Ale nie na kolokwiach tylko na egzaminach, pod warunkiem, że są ustne, no i oczywiście, jeśli prowadzący zgodzi się mnie przepytać Stypendium naukowe robi wielką różnicę
U mnie nie da się poprawić oceny pozytywnej, ale gdyby się dało, to nie widziałabym nic złego w tym, że ktoś takowe poprawia Mnie tym krzywdy nie robi, co najwyżej nadrabia pracy wykładowcy, ale skoro ten się zgodził, to żaden problem.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Ja też wolałabym zaliczać egzamin w ten sposób, chociażby po to, żeby uniknąć czekania na egzamin z grupą ludzi, którzy się zazwyczaj wzajemnie nakręcają ("nic nie umiem", "uczyłem się 2 godziny na to", albo: "umiem na pamięć 55 podręczników, myślicie że to wystarczy???"). Nie cierpię tego...
To jest straszne U mnie terminy ustalają wykładowcy i nie da się przyjść zaliczać w innym terminie, a chętnie skorzystałabym z takiej możliwości. Takie stanie pod salą ze wszystkimi, wzajemne nakręcanie się, dopytywanie, przeżywanie kto czego nie umie wcale nie pomaga.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości