Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 23:21   #1771
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Ja już po zakupach i wizycie mała rośnie i jest "mała" bo ma 1200g, ale dłuugaśna i dlatego tak sie ta waga "rozłożyła". Ogólnie podobno mała jest do przodu o jakieś 10-15 dni i główka 8 cm wow Szyjka bez zmian, znaczy się nie skraca

Co do cukrzycy - za miesiąc mam zrobić jeszcze raz tę hemoglobinę glikoryzowaną, przez ten tydzień nie muszę się kłuć, tyle że mam nie jeść za dużo słodkiego i potem mam mierzyć co 2h i wtedy mam mieć poniżej 105. Chyba dam radę Także kochaniutkie - znowu jakaś nowość z tym mierzeniem

Z zakupów też jestem zadowolona, bo kupiliśmy wreszcie wszystko do pokoju małej teraz tylko montowanie, skręcanie i jeszcze jedynie firaneczki trzeba zakupić, ale to już nie takie duże pieniądze.
jakie dobre wieści kochana mała rośnie i jest super, kłuć się nie trzeba i zakupy zrobione dla małej to bardzo dobry dzień dziś dla Was zaczął się nowy miesiąc i od razu dobre wiadomoscito czekamy na fotki już zrobionego pokoiku córeczki

A ja sobie wzięłam relaksującą kąpiel mmmmmm super

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Własna kuchnia własne sprzątanie wlasny balgan i nic nikomu do tego. Oto chodzi.
pięknie to ujęłaś
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi kupujecie do szpitala te najmniejsze papmpersy 1? one zawsze są w opakowaniu po 43? dziś w kauflandzie widziałam i kosztowały 26 zeta i zastanawiam sie czy kupicone sa od 2 kilo do 5 chyba a potem to juz chyba lepiej te 2 co?
moja kuzynka co nie dawno urodziła, mówiła, że pampersów 1 miała jedną paczkę, a później już 2, tylko mały miał 57cm jak się urodził i później poprostu już były za małe, tylko kurcze nie wiem ile było w tym opakowaniu sztuk
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja sobie jeszcze takie muszę zamówić Cudaczki są
słodziaki

dobra mykam bo już wszystkie mamuśki śpią ciekawe jak ja się przestawie na nocne wstawanie jak już mały będzie na świecie
dobranoc mamuśki

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-07-01 o 23:23
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 06:50   #1772
MAGiALENA
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

cześć śpiochy!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 07:34   #1773
Aiszka22
Raczkowanie

Agnieszko jak to dobrze, że szyjka się nie skraca!!! No i z tym cukrem też wygląda dobrze, więc teraz tylko wyluzować się i skupić na samych przyjemnych rzeczach No i oczywiście gratuluje długiej i dorodnej córeczki

A ja się trochę martwię, że u mojego synka coś złego się dzieje... Są dni kiedy kopie jak szalony, aż cały brzuch skacze, a potem na przykład 2 dni ciszy... I takie delikatne smyranko. Teraz to samo - już się cieszyłam, bo przedwczoraj i wczoraj rano dawał mi nieźle popalić, a potem cisza... Nawet wieczorem ok 23 nie dał nawet maleńkiego znaku, ze jest ze mną, a codziennie o tej porze chociaż trochę się ruszał Dzisiaj prawie całą noc nie spałam i czekałam, a tu

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
cześć śpiochy!
dzień dobry I wcale nie takie śpiochy, bo ja już po śniadanku!
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 07:43   #1774
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
A ja się trochę martwię, że u mojego synka coś złego się dzieje... Są dni kiedy kopie jak szalony, aż cały brzuch skacze, a potem na przykład 2 dni ciszy... I takie delikatne smyranko. Teraz to samo - już się cieszyłam, bo przedwczoraj i wczoraj rano dawał mi nieźle popalić, a potem cisza... Nawet wieczorem ok 23 nie dał nawet maleńkiego znaku, ze jest ze mną, a codziennie o tej porze chociaż trochę się ruszał Dzisiaj prawie całą noc nie spałam i czekałam, a tu !
nie kombinuj, nic złego się nie dzieje!
pewnie maluszek potrzebuje troszkę odpoczynku między swoimi szaleństwami. główka do góry! może danego dnia zmęczyłaś się albo właśnie więcej odpoczywałaś i on też zmieniał sobie plan dnia.
u mnie niedawno był taki dzień, kiedy czułam tylko sporadyczne i delikatne smyranie. już się popłakałam, ale mąż mnie uspokajał, że na pewno następnego dnia Kacper znów będzie się bardziej wiercił. i tak było.

Stary 2011-07-02, 07:59   #1775
Aiszka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
nie kombinuj, nic złego się nie dzieje!
pewnie maluszek potrzebuje troszkę odpoczynku między swoimi szaleństwami. główka do góry! może danego dnia zmęczyłaś się albo właśnie więcej odpoczywałaś i on też zmieniał sobie plan dnia.
u mnie niedawno był taki dzień, kiedy czułam tylko sporadyczne i delikatne smyranie. już się popłakałam, ale mąż mnie uspokajał, że na pewno następnego dnia Kacper znów będzie się bardziej wiercił. i tak było.
Obyś miała rację... Ja wiem, że panikara jestem, ale co zrobić jak te nasze dzieciaki są dla nas takie ważne Poza tym cały czas prześladuje mnie poczucie, że skoro jest teraz tak dobrze to zaraz może się coś popsuć Wiem, głupia jestem. Ale to chyba przez to, że lekarz nie dawał mi szans na zajście w ciążę, mówił, że może za kilka lat po terapii hormonalnej, potem miałam przygody z wyciekaniem wód (fałszywy alarm), heparyna w brzuch, bo podejrzewali problemy z krzepnięciem krwi, potem skurcze i problemy z szyjką.... Więc chyba czekam co będzie następne Oj chyba kopa potrzebuję i to porządnego

No, pokopał mnie troszkę Wybaczcie, że czasem tak smęcę, ale nie krzyczcie jak niedługo znowu trochę Wam potruję, że ruchów mało.....

Edytowane przez Aiszka22
Czas edycji: 2011-07-02 o 08:13
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 08:38   #1776
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Oj chyba kopa potrzebuję i to porządnego

No, pokopał mnie troszkę
mówisz - masz!

ja też się martwię. po poronieniu wszystko przeżywa się dwa razy bardziej... ale damy radę, prawda?!

Stary 2011-07-02, 09:35   #1777
19natka88
Zakorzenienie

Dzieńdoberek W końcu nie pada i nawet słonko się przebija

Cytat:
Dlatego kwota ponad 200 plus 100 wizyta tylko po to żeby zrobił zastrzyk to trochę za dużo... Wiem że nie powinnam tego przeliczać na kase ale taka profilaktyka to... sama nie wiem
Jeśli jest oczywiste, że taki zastrzyk dostaniesz po porodzie (za darmo?) to też bym się nie zdecydowała

Cytat:
absolutnie nie i dobrze, że kupiłaś pochwal się jutro jaki
TAKI może nie jest szałowy ale tż chciał taki zwyklejszy zegarek, do chodzenia do pracy i na co dzień, bo taki elegancki juz ma
Jak ja zamawiałam pajace (ale u kogoś innego) to też mi nikt nie odpisał ale przyszło wszytko jak trzeba także spokojnie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Z okazji zbliżających się urodzin

A bo Ty też raczek jesteś którego masz?

Oj, naszego starego dni już chyba są policzone

Asia, kopiesz się z dzieckiem? Moje gdzieś dopiero od tygodnia, dwóch rusza się o różnych porach dnia i nie trzeba się wsłuchiwać, wyciszać, daje czadu nawet jak siedzę na przystanku. Aż się wczoraj rozglądałam, czy nikt na mój brzuch nie patrzy, bo to dziwnie wyglądało, jak się ruszał pod bluzką

Cytat:
a powiedzcie mi kupujecie do szpitala te najmniejsze papmpersy 1? one zawsze są w opakowaniu po 43? dziś w kauflandzie widziałam i kosztowały 26 zeta i zastanawiam sie czy kupicone sa od 2 kilo do 5 chyba a potem to juz chyba lepiej te 2 co?

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Aga he he miałam napisac ze mu pukałam hi hi
Ja mam jedną paczkę 1, w takim jasnym opakowaniu - Premium Care() Są tam 74 sztuki, i potem mam pakę 2 - 94szt A w rossmanie mniejsze opakowanie widziałam, ale nie pamiętam ile sztuk

Cytat:
A ja się trochę martwię, że u mojego synka coś złego się dzieje... Są dni kiedy kopie jak szalony, aż cały brzuch skacze, a potem na przykład 2 dni ciszy... I takie delikatne smyranko. Teraz to samo - już się cieszyłam, bo przedwczoraj i wczoraj rano dawał mi nieźle popalić, a potem cisza... Nawet wieczorem ok 23 nie dał nawet maleńkiego znaku, ze jest ze mną, a codziennie o tej porze chociaż trochę się ruszał Dzisiaj prawie całą noc nie spałam i czekałam, a tu
Nie martwić się bo dzidziol też to czuje A u niego na pewno wszytko ok, mój Michaś też ma takie dni spokoju, a dzisiaj już od rana szaleje Czasami zdarza mi się, że w środku nie czuję ruchów a brzuch się rusza - może masz podobnie? W każdym razie nie zamartwiać się na zapas

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:11   #1778
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)
a Ja nadal jestem wkurzona wczorajszą sytuacją: narzeczony dostaje co tydzień wypłatę (w piątki lub sobotę), a nagle ich szef poinformował że wypłaty nie dostaną tylko od teraz będzie w poniedziałek. No poprostu masakra. W dodatku pracuje tam mnóstwo facetów którzy w weekendy jeźdźą do rodzin po prawie 100 km, a teraz nawet nie mają po co jechać bo nie mają kasy by im dać i nie mają za co zabardzo pojechać. Jak Mi narzeczony o tym powiedział to o mało nie wybuchłam. My naszczęście możemy możemy pożyczyć od rodziców troszkę na zakupy

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

natka Ja mam podobnie do Ciebie momentami, nie czuje ruchów a narzeczony czuje na ręce lub widzę że brzuch się rusza =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:12   #1779
lausanne
Wtajemniczenie

siedzę na przymusowym odwyku wizażowym(nawet nie mam za bardzo jak nadrabiać) bo szwagierka pojechała na urlop nad morze, a malzowi zacząl się na dobre sezon ślubny, więc nawet w weekendy jestem sama z Konradkiem. No i wariujemy, choć ja juz jestem zmęczona okrutnie bo wcale nie tak łatwo ciągle się schylać, wymyslac zabawy, podnosic go na krzeselko itd.

no własnie ja sobie piszę do Was a mały wyciągnął z otwartej pralki całe pranie i porozrzucał po podłodze. A czyściutką, świeżutka pościelą wyciera stolik teraz to juz mu dam spokój i tak muszę prać od nowa
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:39   #1780
DzastaW
Zadomowienie

lausanne współczuje tego schylania się i podnoszenia małego

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

zmykam obudzić narzeczonego (może dam radę), bo trzeba zaproszenia rozwieźć =)
miłego weekendu Wam życzę =)

Stary 2011-07-02, 10:47   #1781
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Agnieszko jak to dobrze, że szyjka się nie skraca!!! No i z tym cukrem też wygląda dobrze, więc teraz tylko wyluzować się i skupić na samych przyjemnych rzeczach No i oczywiście gratuluje długiej i dorodnej córeczki

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

dzień dobry I wcale nie takie śpiochy, bo ja już po śniadanku!
Podobno każdy ruch, nawet takie smyranko się liczy.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

siedzę na przymusowym odwyku wizażowym(nawet nie mam za bardzo jak nadrabiać) bo szwagierka pojechała na urlop nad morze, a malzowi zacząl się na dobre sezon ślubny, więc nawet w weekendy jestem sama z Konradkiem. No i wariujemy, choć ja juz jestem zmęczona okrutnie bo wcale nie tak łatwo ciągle się schylać, wymyslac zabawy, podnosic go na krzeselko itd.

no własnie ja sobie piszę do Was a mały wyciągnął z otwartej pralki całe pranie i porozrzucał po podłodze. A czyściutką, świeżutka pościelą wyciera stolik teraz to juz mu dam spokój i tak muszę prać od nowa
Biedactwo

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:52   #1782
AgnesD
Rozeznanie

ja dziewczynki dziś będę tylko podglądać co tam na forum, bo się pakuję jutro jedziemy na urlopik i nie będzie nas przez 2 tyg i wizażu też

także proszę się nie martwić jakby co

acha niezła pogoda nam się zapowiada na urlop cały czas pada

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

no i najważniejsze proszę nie robić jakiś numerów i nie rodzić w razie co zaciskamy nóżki i nie dajemy się
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:01   #1783
DzastaW
Zadomowienie

agnesD miłego wyjazdu =)

Stary 2011-07-02, 11:04   #1784
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Niby wiem, że nie najgorzej ale wiesz jak to jest Chyba wszystkie mamusie potrzebujemy tutaj takiego potwierdzenia jeszcze, że nie jest tak źle
Kochana nie przejmuj się musi być dobrze
Dla pocieszenia dla ciebie mam 2cm szyjki i rozwarcie a jestem spokojna, także mniej nerwów

Cytat:
Dobry wieczór

Strasznie dużo się tu działo od wczoraj.
Gratuluję udanych wizyt (Małgosiu, pewno Ci ulżyło, że synek się odwrócił ,
Nawet nie umiem opisać jak bardzo się z tego cieszę

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
no i najważniejsze proszę nie robić jakiś numerów i nie rodzić w razie co zaciskamy nóżki i nie dajemy się
Miłego urlopu we dwoje noo prawie we dwoje, ale wiesz o co chodzi

Zaciskamy i się nie dajemy

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:04   #1785
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

hej dziewczynki, w tygodniu nie miałam czasu więc teraz was nadrabiam. od wczoraj jestem już na L4. obudziłam się z takim powerem, że całą chałupkę wysprzątałam ale jak powiedzialam lekarzowi gdzie i jak mnie pobolewa to od razu sam kazał więcej odpoczywać.

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Ja ostatnio popsułam wszystko bo nie potrafiłam zmienić pozycji i tż nie mógł ze śmiechu a potem jeszcze mały dostał czkawki i koniec
no mój mąż wczoraj mówi ze śmiechem, jak usiłowałam się przekręcić w trakcie, to ja podrzemię jak ci się uda to mnie obudź. a poza tym piszą, że w ciąży ukrwienie sie poprawia i lepiej się odczuwa - dla mnie to jakaś masakra ... za wrażliwe :/

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
No wlasnie ja tez mialam kupic tego rogala do spania ale o jakim spaniu ja mowie ale do karmienia kupie, zbiore sie i kupie
a ja nie kupowałam rogala, wzięłam dodatkowa kołdrę, zwijam ją w rulon i śpi się rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
U nas to samo, młody zaczął kopać i poczuliśmy się jak zboczeńce jakieś. A ogólnie libido mam zerowe przez całą ciążę, mogłabym w ogóle wykreślić ten punkt z życia.
ja nie wiem, co oni w tych gazetach i książkach piszą o tym libido.....

a na koniec wieści najważniejsze w środę byliśmy na usg. maleństwo zdrowe, ruchliwe, serduszko bije bez zarzutu, buźka ładna no i ku wielkiej radości męża to DZIEWCZYNKA!!!!!! ja byłam niezwykle pozytywnie zaskoczona, wprawdzie wcześniej było, ze to chłopiec ale nie na 100% ale jakoś tak mi sięwydawało. a tu taka niespodzianka

rośnie nam Agatka a usg potwierdziło termin na 18.09.2011

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:06   #1786
DzastaW
Zadomowienie

indygo gratulacje córeczki =)))

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

miałam obudzić narzeczonego, ale nie dałam rady więc znów wpadłam do Was =)

Stary 2011-07-02, 11:13   #1787
AgnesD
Rozeznanie

indygo oczywiście gratuluje córeczki

małgosiu oczywiście wiem o co chodzi

cieszę się bardzo z tego urlopu, w umie ostatni raz we dwoje, a tak w ogóle to jedziemy w rodzinne strony, ach rodzinki nie widzieliśmy od świąt - niestety rodziców też i tęskno bardzo, ale jeszcze trochę jeszcze chwila , no i nad morze sobie skoczymy byle pogoda była
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:15   #1788
DzastaW
Zadomowienie

trzymam kciuki za ładną pogodę =)

Stary 2011-07-02, 11:16   #1789
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Nawet nie umiem opisać jak bardzo się z tego cieszę

Kochana ty lepiej głośno się nie ciesz bo ten mały spryciarz może jeszcze złośliwie się przekręcić Mój to czasami mam wrażenie że ma takie złośliwe zagrywki w tylu nie kopnę jak mamusia chce się pochwalić i już mi się przekręcił raz do góry to się stresowałam, teraz znów ma główkę na dole, ale coś czuję że się jeszcze kilka razy to zmieni
Chociaż w sumie jak u Ciebie rozwarcie jest to może mały już się spakował i czeka

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, w tygodniu nie miałam czasu więc teraz was nadrabiam. od wczoraj jestem już na L4. obudziłam się z takim powerem, że całą chałupkę wysprzątałam ale jak powiedzialam lekarzowi gdzie i jak mnie pobolewa to od razu sam kazał więcej odpoczywać.

no mój mąż wczoraj mówi ze śmiechem, jak usiłowałam się przekręcić w trakcie, to ja podrzemię jak ci się uda to mnie obudź. a poza tym piszą, że w ciąży ukrwienie sie poprawia i lepiej się odczuwa - dla mnie to jakaś masakra ... za wrażliwe :/

a ja nie kupowałam rogala, wzięłam dodatkowa kołdrę, zwijam ją w rulon i śpi się rewelacyjnie

a na koniec wieści najważniejsze w środę byliśmy na usg. maleństwo zdrowe, ruchliwe, serduszko bije bez zarzutu, buźka ładna no i ku wielkiej radości męża to DZIEWCZYNKA!!!!!! ja byłam niezwykle pozytywnie zaskoczona, wprawdzie wcześniej było, ze to chłopiec ale nie na 100% ale jakoś tak mi sięwydawało. a tu taka niespodzianka

O proszę Gratulacje

Co do tego libido to ja też nie wiem o co im chodzi.
Z pozycją - hahah

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:28   #1790
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

baw się dobrze, moze pogoda też się poprawi

a z rodzeniem poczekamy na Ciebie, nie martw się

Cytat:
gratki no i proszę ale oryginalne imię

ja mam nadzieję że moja Małgosia nie okaże się suma sumarum Tymkiem. Też nie było na 100% (ginek dał 99%)
Stary 2011-07-02, 11:29   #1791
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kochana ty lepiej głośno się nie ciesz bo ten mały spryciarz może jeszcze złośliwie się przekręcić Mój to czasami mam wrażenie że ma takie złośliwe zagrywki w tylu nie kopnę jak mamusia chce się pochwalić i już mi się przekręcił raz do góry to się stresowałam, teraz znów ma główkę na dole, ale coś czuję że się jeszcze kilka razy to zmieni
Chociaż w sumie jak u Ciebie rozwarcie jest to może mały już się spakował i czeka

Co do tego libido to ja też nie wiem o co im chodzi.
Z pozycją - hahah
Spakował i czeka ale tekst
Niech jeszcze posiedzi w tym brzuszku do połowy sierpnia a potem może wychodzić
Mam nadzieję że spryciula się już nie przekręci , czułam ostatnio jak się przekręcił tydzień temu, jak mi w poprzek brzucha stanął to jak tu było nie poczuć

Miałam leżeć i pachnieć dziś, ahaaa.... pomarzone, już posprzątałam co nieco , bo zaraz szwagierka z dziećmi przyjedzie... potem jakiś obiad zrobić, a ja dalej bym poszła spać ehhh
ale powiemm szczerze pokonałam piętro do mamy z wałóweczką i się zmachałam

A libido hm wysokie nie jest, coś tam kiełkuje, ale chyba tu chodzi o to ukrwienie dobre i wieksze doznania, ale sory z brzuszkiem to sobie można poszaleć

25.08.2011

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2011-07-02 o 11:30
Stary 2011-07-02, 11:36   #1792
lausanne
Wtajemniczenie

a moje libido jest całkiem znośne. Ale cały czas mi się wydaje że to dlatego że nie bardzo nam można
Stary 2011-07-02, 11:43   #1793
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
a moje libido jest całkiem znośne. Ale cały czas mi się wydaje że to dlatego że nie bardzo nam można
zakazane kusi ja już powoli zaczynam wymiękać, już mnie się nie chce jak wcześniej, ja tylko marzę o spaniu i odpoczynku jak się do łóżka położe

25.08.2011

Stary 2011-07-02, 11:44   #1794
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość

natka Ja mam podobnie do Ciebie momentami, nie czuje ruchów a narzeczony czuje na ręce lub widzę że brzuch się rusza =)

Cytat:

No kochana proszę się w miarę możliwości nie przemęczać

Cytat:
ja dziewczynki dziś będę tylko podglądać co tam na forum, bo się pakuję jutro jedziemy na urlopik i nie będzie nas przez 2 tyg i wizażu też

także proszę się nie martwić jakby co

Udanego urlopu Żadna do rodzenia się nie szykuje jeszcze

Cytat:

U mnie libido zerowe

Gratulacje córeczki

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:59   #1795
bruma
Rozeznanie

Hej, hej...
Na początku oczywiście GRATULUJĘ wszystkim mamom udanych wizyt i wzorowo rosnących maluszków i niektórych klocuszków

indygo gratulacje córeczki

AgnesD życzę udanego wyjazdu, odpocznij sobie kochana...nawet jak nie będzie pogody, to w pochmurne dni również można coś wymyśleć Ważne jest to, że jedziecie razem i spędzicie ten czas we dwoje/no troje

Co do ruchów dzieciaczków...to mój mały przedostatniej nocy TAK SZALAŁ, że obudziłam się z bólu Skopał mnie niemiłosiernie żeberka i wnętrzności strasznie to odczuły, zwłaszcza żołądek bo w pewnym momencie zaczęło mnie mdlić...musiałam wstać, napić się wody i pochodzić i oczywiście szczerze porozmawiać z synem że chyba nie chce matki wykończyć jak jeszcze do wyjścia daleko ... i co ... poskutkowało Błażejek się troszkę uspokoił, na tyle, że zasnęłam
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:02   #1796
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Wróciłam z zakupów... efekt taki: tż ma dwie koszule, ja: nic Ja się pytam: dlaczego te ciążowe ciuchy są takie obrzydliwe i drogie? Kurde ja mam 23 lata a ciuchy są jak na jakieś babcie 60 letnie - koszule ze stójkami, zabudowane dekolty no tragedia po prostu A mama z babcią jeszcze przed wyjazdem : "musisz sobie coś kupić, i koniecznie elegancką koszulę i nie dopasowane" Prawie się popłakałam w przymierzalni
wiesz co? ja z ciazowych ciuchów na allegro kupiłam tzw doły, czyli dzinsy, spódnice i legginsy. do tego nosze normalne bluzki - nadal wchodzę w te sprzed ciąży (do koszulowych pas zakładam), a tak to sobie pokupowałam takie tuniki, koszulki dłuższe itp na targu, niedrogie a śliczne - żadna nie jest ciążowa, tylko ciut większy rozmiar i wszyscy mówią, że ładnie to wygląda. tylko babcia wyskoczyłam, ze mam nosic "wolniejsze" bluzeczki w ciazy. wkurzyła mnie, odpaliłam jej od razu, że to są ciazowe ciuchy to az sie reflektowała i mówi" ojej, 5 minut u mnie jestes, a ja od razu same uwagi", nie omieszkałam dodac "no własnie"

Cytat:
baw się dobrze, moze pogoda też się poprawi

a z rodzeniem poczekamy na Ciebie, nie martw się

gratki no i proszę ale oryginalne imię

ja mam nadzieję że moja Małgosia nie okaże się suma sumarum Tymkiem. Też nie było na 100% (ginek dał 99%)
no czyżby koleżanka Agata? ja absolutnie na róż się nie przerzucam, pokój i dodatki to turkus, beż żółty itp w razie jakby Wojtuś nam wyszedł

dzięki za gratulacje mąż przeszczęśliwy i mi za Agatka dziękuje, a ja mu na to - przecież to ty płeć roznosisz.

aha, nie wiem, która pisała, że mąż powiedział o dziecku, ze ma nadzieje, że będzie tak długo jak pan spać ale się usikałam ze śmiechu))))) ja siezastanawiam ile razy do dziecka powiem imieniem suni. jak siostra kupiła pieska to mówiłyśmy do suńki Weronisia, jak do jej córki

aha, polecam wam ten artykuł z WO, to żeby nie panikować:

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...rzejmowac.html

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-07-02 o 12:04 Powód: uzup
Stary 2011-07-02, 12:11   #1797
archinta
Zakorzenienie

Witajcie - o poranku nie ma to jak południe tak nazywać

Jestem tak rozleniwiona, że nie mam pytań. Mam nadzieję,że to wynik schodzenia stresów, a nie np. anemii

Cytat:
Narazie mam wymyślone tak: szaszłyki (kurczak, boczek, cebula,papryka), kieszonki z ciasta francuskiego z kurczakiem, pieczarkami i brokułem z sosem czosnkowym, kotlety, do tego wiadomo jakaś sałatka, trochę szynki, pomidor, ser, jedno ciasto zrobi mama i zamówię tort w cukierni Narazie tyle wymyśliłam
Szalejecie z tym jedzonkiem
Cytat:
Ja już po zakupach i wizycie mała rośnie i jest "mała" bo ma 1200g, ale dłuugaśna i dlatego tak sie ta waga "rozłożyła". Ogólnie podobno mała jest do przodu o jakieś 10-15 dni i główka 8 cm wow Szyjka bez zmian, znaczy się nie skraca

Co do cukrzycy - za miesiąc mam zrobić jeszcze raz tę hemoglobinę glikoryzowaną, przez ten tydzień nie muszę się kłuć, tyle że mam nie jeść za dużo słodkiego i potem mam mierzyć co 2h i wtedy mam mieć poniżej 105. Chyba dam radę Także kochaniutkie - znowu jakaś nowość z tym mierzeniem

Z zakupów też jestem zadowolona, bo kupiliśmy wreszcie wszystko do pokoju małej teraz tylko montowanie, skręcanie i jeszcze jedynie firaneczki trzeba zakupić, ale to już nie takie duże pieniądze.
Gratki za wizytę i udane zakupy - jak już poskręcacie wsio to fotki zapodaj koniecznie!
Cytat:
a za rok okragłe urodzinki to planujemy z meżem zrobić razem bo mamy miesiąc róznicy wiec to neiwiele a zrobimy chyba w lokalu-sie zobaczy
Ja okragłe tez w lokalu robiłam
Ale wy góffniary jesteście
Cytat:
Asia, kopiesz się z dzieckiem? Moje gdzieś dopiero od tygodnia, dwóch rusza się o różnych porach dnia i nie trzeba się wsłuchiwać, wyciszać, daje czadu nawet jak siedzę na przystanku. Aż się wczoraj rozglądałam, czy nikt na mój brzuch nie patrzy, bo to dziwnie wyglądało, jak się ruszał pod bluzką

Cytat:
Kochana nic się nie stresuj Każde bejbe ma okresy wyciszenia- to tak jak u nas- raz śmigasz jak przecinak innym razem nie masz ochoty spod kołdry nosa wyściubić.
Ja 3 tyg. temu dostałam nakaz od lek. liczenia ruchów dziecka(mimo że to jeszcze dosyć wczesna ciąża, no ale było pewne zagrożenie) powiem Ci, ze odchodziłam od zmysłów jak po tygodniu mały był niemrawy- ale tez pogoda się pochrzaniła i ja sama po sobie czułam spadek energii. Mąż uspakajał, głaskał brzuszek, ja piłam meliskę i harce wróciły
Cytat:

siedzę na przymusowym odwyku wizażowym...

Tylko TY się tam nam znów nie przemęczaj!

A czy Konradek czasem już nie miał akcji "zmywania" podłóg coś mi się kojarzy,że on tak lubi pomagać na swój sposób
Cytat:
ja dziewczynki dziś będę tylko podglądać co tam na forum, bo się pakuję jutro jedziemy na urlopik
Udanego wyjazdu !!!
Cytat:

w środę byliśmy na usg. maleństwo zdrowe, ruchliwe, serduszko bije bez zarzutu, buźka ładna no i ku wielkiej radości męża to DZIEWCZYNKA!!!!!! ja byłam niezwykle pozytywnie zaskoczona, wprawdzie wcześniej było, ze to chłopiec ale nie na 100% ale jakoś tak mi sięwydawało. a tu taka niespodzianka

no leję z tego
I gratuluję dziewczynki! Super!!!!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:13   #1798
agnieszka 0605
Zakorzenienie

od rana nie mogłam połączyć się z netem i jak cotka ostatnio normalnie zaczęłam chodzić po ścianach

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
czekamy na fotki już zrobionego pokoiku córeczki
jeszcze trochę i będą zdjęcia - póki co można się jeszcze przestraszyć wchodząc do pokoiku

Aiszka22 nie stresujemy się! moja mała kopie jak się jej zachce, raz skopie porządnie, a raz tak delikatnie tylko "poszmyra" główka do góry!

lausanne witaj kochana
nie szalej tam z tymi porządkami do kiedy szwagierka urlopuje?

AgnesD; udanego urlopu duuużo słoneczka i uśmiechu!

indygo79 córa i jakie śliczne imię gratulacje! a ile waży mała księżniczka?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:16   #1799
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
aha, nie wiem, która pisała, że mąż powiedział o dziecku, ze ma nadzieje, że będzie tak długo jak pan spać ale się usikałam ze śmiechu))))) ja siezastanawiam ile razy do dziecka powiem imieniem suni. jak siostra kupiła pieska to mówiłyśmy do suńki Weronisia, jak do jej córki
hihi- to mój mąż
Co teraz powie do psa "do pana" to kulam

natka- zegarek fajny tez myślę o czymś prostym, na skórzanym pasku dla małża (do tej pory dostał sportowy, i na metalowej bransolecie)

kurcze- w poprzednim poście miałam więcej cytatów zaznaczonych i się wszystkie nie wkleiły i już nie pamietam co kumu chciałam napisać
jaki jest limit cytowań????????
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:20   #1800
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

indygo79 córa i jakie śliczne imię gratulacje! a ile waży mała księżniczka?
to był 28 tydzień równo - 1243 gmam nadzieję, że będzie długonoga po mężu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości