|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
dzień dobry
właśnie wcinam drugi śniadanko, wyprasowałam tonę mężowych koszul i odpoczywam Agnieszka, Indygo gratuluje udanych wizyt niech dziewczynki rosną zdrowo ![]() Lau cieżko ci musi być samej z takim maluchem...ja wczoraj ze 3 razy podniosłam chrzesniaka TZ-a i juz mi się brzuch napinał...ale jak nie ma szans pomocy to musisz jakoś sobie radzić. Trzymaj się i w miare możliwości łap oddech Cytat:
u znajomych jest pies Hugon i synek Hubert i dopiero wszystkim sie miesza ![]() a co do cytowań to nie wiem jaki jest limit, ale też mi często szlag trafia niektóre cytaty i się gubie... |
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Skoro to podwójne urodziny to trzeba zaszaleć
![]() Cytat:
Nie wiem czy jest taki limit Mi czasami pokazuje, ze mam za dużo emotek
|
|
|
|
|
#1803 |
|
Rozeznanie
|
...ja kiedyś taż tak miałam...chciałam zbyt wielu osobom na raz odpowiedzieć i co...końcowe się nie pokazały
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1805 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie
![]() W końcu mam troszkę czasu żeby posiedzieć na kompie - jakiś mam dziś dzień "sprzątania" od rana coś robię i już całe mieszkanko błyszczy Chyba jeszcze później wezmę się za układanie i przeglądanie rzeczy dla maluszka, bo jak narazie wszytko jest w jednej szafie poupychane jak się da Także jeszcze mam plan na dzisiaj - posortować, poukładać zobaczyć ile czego jest i jakie rozmiarkiCo do mojego poziomu glukozy i glukometru... Hmm dziwne rzeczy i cyrki po prostu. Tak jak pisałam mierzyłam glukometrem Optium Xido i za każdym razem dawał mi spore wyniki po 1h od jedzenia. Wczoraj wieczorem TŻ się wkurzył i kupił mi w aptece zestaw Accu-Chek Active i przy badaniu wyników z jednej kropli krwi w Optium Xido było np. 158mg, a w Accu 124mg... I tak było kilka razy, że glukometr Accu pokazywał mi wyniki sporo mniejsze niż Xido, średnio różnica była ok 30mg. I już zgłupiałam kompletnie, bo wg jednego wyniki są dobre a wg drugiego już złe. Dzisiejsze wyniki też się sporo różnią - na czczo Xido - 96mg, Accu - 81, 1h po śniadaniu - Xido - 132mg, Accu-106, 1h po 2 śniadaniu Xido - 136mg, Accu-100mg... No różnice jak dla mnie spore i po prostu nie wiem już czy jest źle czy dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie niestety ostatnio też Agnieszko -świetnie, że z szyjką wszystko dobrze i z cukrem też - oby tak dalej
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) no! A ja bym chciała takiego małego klocuszka ![]() natka fajny zegarek ja mojemu mężolowi na rocznicę chce kupić portfel, muszę się rozejrzeć
|
|
|
|
|
#1807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Helo
![]() wczoraj w trakcie odpisywania przerwało mi połączenie i nie mieliśmy internetu do dziś rana No i dziś dopiero poczytałam wszystko.Dziękuję za gratki dla córci, no rośnie klocuszek coraz częściej to odczuwam heh a wczoraj kupiłam małej skarpetki- jakie one maleńkie Lulla raany aż mnie ciary przeszły. Co za bezczelność, żeby się włamać do kogoś mimo tego, że widać, że ktoś siedzi w domu?? Nie wyobrażalne. Przykro mi z powodu skradzionych rzeczy, bo może tylko rzeczy ale jakąś wartość miały Mam nadzieję, że złodziejowi uschnie to i tamto ![]() Cytat:
...odnośnie Kopernika - gały mi wyszły na wierzch chyba teraz już tak nie ma ![]() Cytat:
Poza tym to chyba w większości szpitali jest tak, ze wypuszczają po 48h? Taki standard. W Ujastku zależy też kiedy się urodzi- jak przed południem to zostawiają na 2doby, jak po na 3doby- przez szczepionkę dziecka od którejś muszą minąć 2dby w szpitalu. (nie wiem jak jest w innych szpitalach) Nie wiem co słyszałaś o opiece poporodowej- w czwartek rozmawiałam z koleżanką, która urodziła 2tyg drugą córcię właśnie w Ujastku i jest bardzo zadowolona zarówno z opieki przed jak i w trakcie i po porodzie. I żeby nie było- była "obca" dla szpitala- ani jej lekarz tam nie pracuje, ani położnej nie miała opłacanej ani na szkołę rodzenia tam nie chodziła. Ja póki co jestem bardzo nastawiona na ten szpital
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
anetika pachnie mi tu magią
ja mam inny model wiec niestety nie pomogę, ale różnice spore niestety ja bym mierzyła tym co wychodzi mniejszy wynik i cieszyła sie, że jest ok
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
jest limit 10 cytatów do jednego posta
|
#1810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się dobraliście ![]() Jakiś limit musi być- bo już mi nie raz te końcowe przepadają cytaty. bo Ty pojedynczo odpisujesz Cytat:
A przy glukometrze nie ma norm napisanych w instrukcji??? Bo z normami to ogólnie jest tak, że one są dla danego urządzenia (sprzętu laboratoryjnego etc.) a nie tak ot po prostu. Oczywiście mniej więcej się pokrywają , ale to może być właśnie różnica nawet o 10-30% ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- noooooooo w końcu ktos kompetentny ![]() to wiele wyjaśnia i ułatwia życie, że już nie wspomnie ile zdenerwowania zaoszczędzi |
||
|
|
|
#1811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Archinta
Nie zawsze A w ogóle dobrze, że jesteś. Powiedz mi co ja z tym moim psem mam robić. Coraz częściej siura pod siebie. Wczoraj siedzimy z tż w pokoju, wieczór i słyszymy a ten leje na dywan , wychodzimy na dwór a ten już na klatce się załatwia( robi to strasznie często, tak jakby nie chciało mu się czekać i sobie siurnie wstępnie w windzie a pozniej tez na dworze). Ostatnio go głaskam a ten sobie kucnął i jedzie z koksem... Koleżanke mi ostatnio w radości obsikał. No kurde Myślisz że to dlatego, ze młody, nienauczony czy to może jakaś choroba. Pomóż znawco
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-02 o 12:46 |
|
|
|
#1813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Anetika ja mam Accu Check Go, u diabetologa w gabinecie mają ten Active. Poki co jestem zadowolona z niego, czasem jakiś błąd mi wyskoczy jak krzywo włoże pasek, ale tak to chyba pokazuje dobrze.
|
|
|
|
#1815 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie i brzusie
![]() Natalko wczoraj na śniadanie i kolację jadłam to samo a mianowicie jasne pieczywo, z chudą wędliną z kurczaka, plasterkiem pomidora i ogórka (na śniadanie 3kromki, na kolacje 2) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja też się Wam pochwalę, że Amelka już mi w brzuszku szaleje, dokładnia od tygodnia (zaczęła w dniu wyjazdu mężulka - skopała tatusia na pożegnanie ) Najwięcej czuję ją jak leżę na jednym czy drugim boku, wtedy "gulki" powstają - malutka się wygina i chyba często jej rączki tam czuję wtedy się rozpycha - w końcu doczekałam się tego na co tak z utęsknieniem czekałam!!! |
|||
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() kto jeszcze lezakuje? ja ja ja heheeh obudzilismy sie zjedlismy snaidanko i lezakujemy dalej-dzień leniwca ![]() mały od rana bawi sie z mamunia ja mu pukam a on mi oddaje hehe raz a porzadnie kopnął meza -w końcu bo co mą zpołozy łape na brzuch to mały skubaniec siedzi cicho heheIndygo gratki dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- kasiakuleczka u mnei podobnie jak leze na boku to sie uaktywnia hehe
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż się dzisiaj rano podniecał, że wczroaj jak zasnęłam i przykładał rękę do brzucha to czuł kuksańce, ruszanie " takie malutkie jakby łokieć" i tak się cieszył głupi. I pytał czy ja tego nie czuję
Jak widać dużo mnie omija podczas snu, ale dobrze, że chociaż mu w końcu pokazał co potrafi. Chociaż powiem wam, ze może to dziwne, ale zawsze jak tż przyjdzie to on się rozbudza. Jak inni nie, ale tż ma jakiś dar, albo mały czuje tatuśka ![]()
|
|
|
|
#1818 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze posluchal mamy i dal Ci pozniej spacDzien bobly Cytat:
a wszyscy mi mowili ze sie nie kupuje bo sie wtedy odlicza czas zwiazku, eee tam; a on mi z kolei kupil ciapy pandy, takie cieplutkie na zime i tez wszyscy mowili ze sie nie kupuje bo cos tam, ehh skad to sie bierze? Agus portfel to super sprawa, a czy Twoj malz jest gadżeciarzem? bo ja np swojemu kupilam rok temu na gwiazdke piersioweczke ale taka z aplikacja zeby mial na te swoje wedkowanie podlodowe; w emoiku mozna znalezc cuda![]() Cytat:
|
|
|
#1819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie rozmiawiałam z przyjaciółką i mówi, że jej kuzynka poroniła Maluszek się udusił własną pępowiną. Straszne
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-02 o 13:05 |
|
|
|
|
#1821 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki w sobotnie popołudnie
dokończyłam placek, zrobiłam sałatkę, posprzątałam, umyłam podłogę i chwila odpoczynku się należy![]() Cytat:
mały jest niesamowity![]() Cytat:
za piękną pogodę![]() Cytat:
i gratulacje córeczki![]() Cytat:
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio go nawet kopnęła w brzuch leżeliśmy stykając się brzuchami, a córa szalała i w jednej chwili przysadziła takiego kopa mężowi, że się biedny wystraszył aż
|
|
#1823 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nie może być więcej niż 20 emotek
![]() Cytat:
Kurcze 30 mg/dl to stanowczo za duża różnica. Ja mam One Touch Select, ale z ciekawości wezmę od mamy drugi i też zrobię takie porównanie teraz po obiedzie. Jeśli dobrze pamiętam to Ty miałaś krzywą na granicy normy i profilaktycznie masz badać cukier? Jeśli tak to ja bym się skłaniała ku tym niższym wynikomCytat:
My na rocznicę jako tako nic sobie nie kupujemy, ale na pewno gdzieś się wybierzemy na kolację, albo do kina![]() Cytat:
możliwe z tym limitemCytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszko, miłego wyjazdu i ładniejszej pogody
Cytat:
Fajnie, że się cieszycie Mnie też dziś nie będzie, bo mama robi imprezkę ![]() Natko, ja lew, ale prezent wcześniejszy, bo była fajna promocja
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to już druga dzisiaj wiadomość o poronieniu... niby zupełnie obce osoby... tak dobrze wiem co czują kobiety (i rozumiem co mężczyźni), które straciły dziecko...
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
I cos na lato
http://www.youtube.com/watch?v=apmJ5P1nFvM http://www.youtube.com/watch?v=y1cZkjyoqKQ ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#1827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciężko powiedzieć na odległość o co kaman, ale pamiętam ,ze masz młodego pieska- wiec to może być związane z wiekiem- warto wychodzić z nim nawet co 2h. Przyczyną może być zapalenie dróg wyprowadzających mocz- łatwo można sprawdzić- łapiesz mocz do kubeczka (chochelki etc.) zanosisz do weta i badasz no albo w formie oszczędnościowej do ludzkiego labu- koszt raptem do 10 zł- a ciocia archinta zinterpretuje wynik ![]() Ale z tego krótkiego opisu obstawiałabym głównie moczenie z uległości- co ma tez zwiazek z wiekiem. Ogólnie postępowanie jest takie by pies nabrał pewności siebie- Twoje nerwy od razu czuje i nie pomagasz mu tym samym Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Aa chyba, że tak
![]() Cytat:
Przykro się słucha takich wiadomości
|
|
|
|
|
#1829 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam nadzieję, że te mniejsze wyniki są prawidłowe![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

właśnie wcinam drugi śniadanko, wyprasowałam tonę mężowych koszul i odpoczywam
niech dziewczynki rosną zdrowo 
i już nie pamietam co kumu chciałam napisać 

...ja kiedyś taż tak miałam...chciałam zbyt wielu osobom na raz odpowiedzieć i co...końcowe się nie pokazały
Także jeszcze mam plan na dzisiaj - posortować, poukładać zobaczyć ile czego jest i jakie rozmiarki
Dzisiaj prawie całą noc nie spałam i czekałam, a tu 
a wczoraj kupiłam małej skarpetki- jakie one maleńkie
Mam nadzieję, że złodziejowi uschnie to i tamto
. Mam nadzieję, że od tego czasu wiele się tam zmieniło.....