Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 12:21   #1801
danika
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

dzień dobry właśnie wcinam drugi śniadanko, wyprasowałam tonę mężowych koszul i odpoczywam

Agnieszka, Indygo gratuluje udanych wizyt niech dziewczynki rosną zdrowo

Lau cieżko ci musi być samej z takim maluchem...ja wczoraj ze 3 razy podniosłam chrzesniaka TZ-a i juz mi się brzuch napinał...ale jak nie ma szans pomocy to musisz jakoś sobie radzić. Trzymaj się i w miare możliwości łap oddech

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
hihi- to mój mąż
Co teraz powie do psa "do pana" to kulam

kurcze- w poprzednim poście miałam więcej cytatów zaznaczonych i się wszystkie nie wkleiły i już nie pamietam co kumu chciałam napisać
jaki jest limit cytowań????????
no dobre z tym pieskiem u znajomych jest pies Hugon i synek Hubert i dopiero wszystkim sie miesza
a co do cytowań to nie wiem jaki jest limit, ale też mi często szlag trafia niektóre cytaty i się gubie...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:29   #1802
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Szalejecie z tym jedzonkiem
Skoro to podwójne urodziny to trzeba zaszaleć

Cytat:
natka- zegarek fajny tez myślę o czymś prostym, na skórzanym pasku dla małża (do tej pory dostał sportowy, i na metalowej bransolecie)

kurcze- w poprzednim poście miałam więcej cytatów zaznaczonych i się wszystkie nie wkleiły i już nie pamietam co kumu chciałam napisać
Dziękuję

Nie wiem czy jest taki limit Mi czasami pokazuje, ze mam za dużo emotek

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:29   #1803
bruma
Rozeznanie

Cytat:
chyba jest limit ale nie wiem jaki ...ja kiedyś taż tak miałam...chciałam zbyt wielu osobom na raz odpowiedzieć i co...końcowe się nie pokazały
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:31   #1804
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Dziękuję

o prosze nie spotkałam się z tym jeszcze

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:33   #1805
anetika
Rozeznanie

Witam Mamusie
W końcu mam troszkę czasu żeby posiedzieć na kompie - jakiś mam dziś dzień "sprzątania" od rana coś robię i już całe mieszkanko błyszczy Chyba jeszcze później wezmę się za układanie i przeglądanie rzeczy dla maluszka, bo jak narazie wszytko jest w jednej szafie poupychane jak się da Także jeszcze mam plan na dzisiaj - posortować, poukładać zobaczyć ile czego jest i jakie rozmiarki

Co do mojego poziomu glukozy i glukometru... Hmm dziwne rzeczy i cyrki po prostu. Tak jak pisałam mierzyłam glukometrem Optium Xido i za każdym razem dawał mi spore wyniki po 1h od jedzenia. Wczoraj wieczorem TŻ się wkurzył i kupił mi w aptece zestaw Accu-Chek Active i przy badaniu wyników z jednej kropli krwi w Optium Xido było np. 158mg, a w Accu 124mg... I tak było kilka razy, że glukometr Accu pokazywał mi wyniki sporo mniejsze niż Xido, średnio różnica była ok 30mg. I już zgłupiałam kompletnie, bo wg jednego wyniki są dobre a wg drugiego już złe. Dzisiejsze wyniki też się sporo różnią - na czczo Xido - 96mg, Accu - 81, 1h po śniadaniu - Xido - 132mg, Accu-106, 1h po 2 śniadaniu Xido - 136mg, Accu-100mg... No różnice jak dla mnie spore i po prostu nie wiem już czy jest źle czy dobrze Czy któraś z Was kobietki ma ten glukometr Accu Chek Active?
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
A ja się trochę martwię, że u mojego synka coś złego się dzieje... Są dni kiedy kopie jak szalony, aż cały brzuch skacze, a potem na przykład 2 dni ciszy... I takie delikatne smyranko. Teraz to samo - już się cieszyłam, bo przedwczoraj i wczoraj rano dawał mi nieźle popalić, a potem cisza... Nawet wieczorem ok 23 nie dał nawet maleńkiego znaku, ze jest ze mną, a codziennie o tej porze chociaż trochę się ruszał Dzisiaj prawie całą noc nie spałam i czekałam, a tu
Zgodzę się z poprzedniczkami - nie denerwuj się tym. Z resztą i u mnie są takie "ciche dni" maluszka, a potem znów szaleje aż mi cały brzuch lata
Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
ja dziewczynki dziś będę tylko podglądać co tam na forum, bo się pakuję jutro jedziemy na urlopik i nie będzie nas przez 2 tyg i wizażu też
Udanego wypoczynku I kciuki za pogodę
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a na koniec wieści najważniejsze w środę byliśmy na usg. maleństwo zdrowe, ruchliwe, serduszko bije bez zarzutu, buźka ładna no i ku wielkiej radości męża to DZIEWCZYNKA!!!!!! ja byłam niezwykle pozytywnie zaskoczona, wprawdzie wcześniej było, ze to chłopiec ale nie na 100% ale jakoś tak mi sięwydawało. a tu taka niespodzianka

rośnie nam Agatka a usg potwierdziło termin na 18.09.2011
Świetne wieści - gratuluję córci
Cytat:
U mnie libido zerowe
U mnie niestety ostatnio też

Agnieszko -świetnie, że z szyjką wszystko dobrze i z cukrem też - oby tak dalej

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:34   #1806
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
to był 28 tydzień równo - 1243 gmam nadzieję, że będzie długonoga po mężu
ale duża a ta moja pannica długa po tacie i chuda po mamie (za starych dobrych czasów ) no! A ja bym chciała takiego małego klocuszka hihih mam tyyyle rzeczy na 56 i ciekawe czy wykorzystam

natka fajny zegarek
ja mojemu mężolowi na rocznicę chce kupić portfel, muszę się rozejrzeć

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:34   #1807
mooonik
Zakorzenienie

Helo

wczoraj w trakcie odpisywania przerwało mi połączenie i nie mieliśmy internetu do dziś rana No i dziś dopiero poczytałam wszystko.

Dziękuję za gratki dla córci, no rośnie klocuszek coraz częściej to odczuwam heh a wczoraj kupiłam małej skarpetki- jakie one maleńkie

Lulla raany aż mnie ciary przeszły. Co za bezczelność, żeby się włamać do kogoś mimo tego, że widać, że ktoś siedzi w domu?? Nie wyobrażalne. Przykro mi z powodu skradzionych rzeczy, bo może tylko rzeczy ale jakąś wartość miały Mam nadzieję, że złodziejowi uschnie to i tamto

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Co Ty Mooonik mówisz? Dawniej był oddział neonatologiczny i zajmowali się maluszkiem na miejscu. Wiem, bo córka urodziła sie półżywa (6 pkt) i od razu mi ją zabrali. Takie zmiany.....
Za to przyjaciółka rodziła w tym samym czasie w Koperniku (ponad 11 lat temu) i osobiście byłam przerażona jak ją odwiedziłam. Na sali chyba z 8-10 kobiet, zima więc okna wyzamykane czyli smród z dwóch olbrzymich wypchanych po brzegi worów pełnych wiecie czego. Po korytarzach biegające koty + charakterystyczny koci zapaszek. Pytam oburzona męża kumpeli skąd i dlaczego te koty, a on na to, że szpital sobie nie radzi z myszami, dlatego pozwalają biegać kotom. Mam nadzieję, że od tego czasu wiele się tam zmieniło.....
to widać się zmieniło... z tego co wiem, nie ma tam neonatologii teraz... ale miałaś przeżycia od początku z córą Nawet nie chcę myśleć jak przez to przeszłaś ...

odnośnie Kopernika - gały mi wyszły na wierzch chyba teraz już tak nie ma

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Co do ujastka... Nie ma tam lekarzy którzy pracują na etacie, w większości tacy, którzy są na zlecenia. Więc nie wiadomo na kogo się trafi. Może być super, a może też być do kitu. Po za tym przyjmują duzo osób i chcą jak najszybciej do domu wypisywać. I nie ma zbyt dobrej opieki poporodowej. Fakt, że jest czysto, nowocześnie i na wysokim poziomie. Ale ja po tych wszytskich opowieściach to się trochę zraziłam.
co od szybkiego wypisywania do domu- jeśli nie ma wskazania do zostania w szpitalu to po co trzymać?? Dla mnie im krócej tym lepiej, zresztą to będzie mój 1szy pobyt w szpitalu w życiu Poza tym to chyba w większości szpitali jest tak, ze wypuszczają po 48h? Taki standard. W Ujastku zależy też kiedy się urodzi- jak przed południem to zostawiają na 2doby, jak po na 3doby- przez szczepionkę dziecka od którejś muszą minąć 2dby w szpitalu. (nie wiem jak jest w innych szpitalach) Nie wiem co słyszałaś o opiece poporodowej- w czwartek rozmawiałam z koleżanką, która urodziła 2tyg drugą córcię właśnie w Ujastku i jest bardzo zadowolona zarówno z opieki przed jak i w trakcie i po porodzie. I żeby nie było- była "obca" dla szpitala- ani jej lekarz tam nie pracuje, ani położnej nie miała opłacanej ani na szkołę rodzenia tam nie chodziła. Ja póki co jestem bardzo nastawiona na ten szpital Jeszcze chcemy pojechać na dni otwarte i zobaczyć jak to wygląda, porozmawiać z położną itp.

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:36   #1808
agnieszka 0605
Zakorzenienie

anetika pachnie mi tu magią z tym glukometrem
ja mam inny model wiec niestety nie pomogę, ale różnice spore niestety ja bym mierzyła tym co wychodzi mniejszy wynik i cieszyła sie, że jest ok

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:37   #1809
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
jest limit 10 cytatów do jednego posta

Julitka

Stary 2011-07-02, 12:42   #1810
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję

a no fakt- bo Ty razem z TŻtem się dobraliście

Jakiś limit musi być- bo już mi nie raz te końcowe przepadają cytaty.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
bo Ty pojedynczo odpisujesz
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Co do mojego poziomu glukozy i glukometru... Hmm dziwne rzeczy i cyrki po prostu. Tak jak pisałam mierzyłam glukometrem Optium Xido i za każdym razem dawał mi spore wyniki po 1h od jedzenia. Wczoraj wieczorem TŻ się wkurzył i kupił mi w aptece zestaw Accu-Chek Active i przy badaniu wyników z jednej kropli krwi w Optium Xido było np. 158mg, a w Accu 124mg... I tak było kilka razy, że glukometr Accu pokazywał mi wyniki sporo mniejsze niż Xido, średnio różnica była ok 30mg. I już zgłupiałam kompletnie, bo wg jednego wyniki są dobre a wg drugiego już złe. Dzisiejsze wyniki też się sporo różnią - na czczo Xido - 96mg, Accu - 81, 1h po śniadaniu - Xido - 132mg, Accu-106, 1h po 2 śniadaniu Xido - 136mg, Accu-100mg... No różnice jak dla mnie spore i po prostu nie wiem już czy jest źle czy dobrze Czy któraś z Was kobietki ma ten glukometr Accu Chek Active?
No to ładna jazda!!!!

A przy glukometrze nie ma norm napisanych w instrukcji???

Bo z normami to ogólnie jest tak, że one są dla danego urządzenia (sprzętu laboratoryjnego etc.) a nie tak ot po prostu.
Oczywiście mniej więcej się pokrywają , ale to może być właśnie różnica nawet o 10-30%

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
jest limit 10 cytatów do jednego posta
noooooooo w końcu ktos kompetentny
to wiele wyjaśnia i ułatwia życie, że już nie wspomnie ile zdenerwowania zaoszczędzi
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:44   #1811
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
anetika pachnie mi tu magią z tym glukometrem
ja mam inny model wiec niestety nie pomogę, ale różnice spore niestety ja bym mierzyła tym co wychodzi mniejszy wynik i cieszyła sie, że jest ok
Dla mnie też to jest jakiś kosmos po prostu Wizytę u gina mam w czwartek, ale pójdę może do rodzinnej w poniedziałek to może mi coś doradzi... No zgłupieję jak nic przez te glukometry W ogóle dużo czytałam o tym Xido w internecie i opinie są różne, ale dużo jest też takich które potwierdzają to, że zawyża wyniki, także mam nadzieję, że i u mnie też zawyża - a na to jednak wygląda

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2011-07-02, 12:44   #1812
cotynato
Zakorzenienie

Archinta Nie zawsze
A w ogóle dobrze, że jesteś. Powiedz mi co ja z tym moim psem mam robić. Coraz częściej siura pod siebie. Wczoraj siedzimy z tż w pokoju, wieczór i słyszymy a ten leje na dywan , wychodzimy na dwór a ten już na klatce się załatwia( robi to strasznie często, tak jakby nie chciało mu się czekać i sobie siurnie wstępnie w windzie a pozniej tez na dworze). Ostatnio go głaskam a ten sobie kucnął i jedzie z koksem... Koleżanke mi ostatnio w radości obsikał. No kurde I takich sytuacji jest masa. Tak jakby nie umiał utrzymać tego moczu albo jakby złośliwie. Sama nie wiem. Wkurza mnie już strasznie.

Myślisz że to dlatego, ze młody, nienauczony czy to może jakaś choroba.
Pomóż znawco

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-02 o 12:46
Stary 2011-07-02, 12:48   #1813
anetika
Rozeznanie

Cytat:
a
A przy glukometrze nie ma norm napisanych w instrukcji???

Bo z normami to ogólnie jest tak, że one są dla danego urządzenia (sprzętu laboratoryjnego etc.) a nie tak ot po prostu.
Oczywiście mniej więcej się pokrywają , ale to może być właśnie różnica nawet o 10-30%
Jako takich norm nie ma, jest tylko tak jak na każdym od ilu do ilu jest prawidłowa glikemia u zdrowej osoby, u chorej itp. Ale wyczytałam, że i jeden i drugi glukometr mierzy glukozę z osocza, to chyba wyniki powinny być zbliżone. Sama już nie wiem

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2011-07-02, 12:51   #1814
danika
Zakorzenienie

Anetika ja mam Accu Check Go, u diabetologa w gabinecie mają ten Active. Poki co jestem zadowolona z niego, czasem jakiś błąd mi wyskoczy jak krzywo włoże pasek, ale tak to chyba pokazuje dobrze.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:52   #1815
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry mamusie i brzusie wczoraj coś mi się z netem stało i nie mogłam wejść na wizaż, choć byłam wciąz zalogowana...

Cytat:
A co jadłaś? Tak z ciekawości
Natalko wczoraj na śniadanie i kolację jadłam to samo a mianowicie jasne pieczywo, z chudą wędliną z kurczaka, plasterkiem pomidora i ogórka (na śniadanie 3kromki, na kolacje 2)

Cytat:
Mam takie dziwne pytanie do kobietek mierzących cukier - od kiedy zaczynacie liczyć czas od rozpoczęcia czy zakończenia posiłku? Dajmy na to zaczynam jeść obiad o 15.00 a kończę o 15.15 to pomiar po godzinie robię o 16.00 czy 16.15? Nie śmiejcie się ze mnie, ale ja na prawdę mam problem z ogarnięciem tego
Ja tak jak Ty i inne dziewczyny mierzę cukier po zakończeniu posiłku.

Cytat:
Ja już po zakupach i wizycie mała rośnie i jest "mała" bo ma 1200g, ale dłuugaśna i dlatego tak sie ta waga "rozłożyła". Ogólnie podobno mała jest do przodu o jakieś 10-15 dni i główka 8 cm wow Szyjka bez zmian, znaczy się nie skraca

Co do cukrzycy - za miesiąc mam zrobić jeszcze raz tę hemoglobinę glikoryzowaną, przez ten tydzień nie muszę się kłuć, tyle że mam nie jeść za dużo słodkiego i potem mam mierzyć co 2h i wtedy mam mieć poniżej 105. Chyba dam radę Także kochaniutkie - znowu jakaś nowość z tym mierzeniem

Z zakupów też jestem zadowolona, bo kupiliśmy wreszcie wszystko do pokoju małej teraz tylko montowanie, skręcanie i jeszcze jedynie firaneczki trzeba zakupić, ale to już nie takie duże pieniądze.
Gratuluję wizyty i dobrych wieści

Cytat:

a na koniec wieści najważniejsze w środę byliśmy na usg. maleństwo zdrowe, ruchliwe, serduszko bije bez zarzutu, buźka ładna no i ku wielkiej radości męża to DZIEWCZYNKA!!!!!! ja byłam niezwykle pozytywnie zaskoczona, wprawdzie wcześniej było, ze to chłopiec ale nie na 100% ale jakoś tak mi sięwydawało. a tu taka niespodzianka

Gratuluję udanej wizyty no i CÓRECZKI!

A ja też się Wam pochwalę, że Amelka już mi w brzuszku szaleje, dokładnia od tygodnia (zaczęła w dniu wyjazdu mężulka - skopała tatusia na pożegnanie ) Najwięcej czuję ją jak leżę na jednym czy drugim boku, wtedy "gulki" powstają - malutka się wygina i chyba często jej rączki tam czuję z położenia na ostatnim usg by się zgadzało. W dniu też często malutką czuję, jak siedzę troszkę zgarbiona i ją duszę wtedy się rozpycha - w końcu doczekałam się tego na co tak z utęsknieniem czekałam!!! Już się nie mogę doczekać poniedziałkowej wizyty

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:54   #1816
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
kto jeszcze lezakuje? ja ja ja heheeh
obudzilismy sie zjedlismy snaidanko i lezakujemy dalej-dzień leniwca

mały od rana bawi sie z mamunia ja mu pukam a on mi oddaje hehe raz a porzadnie kopnął meza -w końcu bo co mą zpołozy łape na brzuch to mały skubaniec siedzi cicho hehe

Indygo gratki dziewczynki

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

kasiakuleczka u mnei podobnie jak leze na boku to sie uaktywnia hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:56   #1817
cotynato
Zakorzenienie

Mój tż się dzisiaj rano podniecał, że wczroaj jak zasnęłam i przykładał rękę do brzucha to czuł kuksańce, ruszanie " takie malutkie jakby łokieć" i tak się cieszył głupi. I pytał czy ja tego nie czuję jak mu powiedziałam, że przecież śpie to zdziwiony był, że to mnie nie budzi takie silne to było.

Jak widać dużo mnie omija podczas snu, ale dobrze, że chociaż mu w końcu pokazał co potrafi. Chociaż powiem wam, ze może to dziwne, ale zawsze jak tż przyjdzie to on się rozbudza. Jak inni nie, ale tż ma jakiś dar, albo mały czuje tatuśka

Wymianka.
Stary 2011-07-02, 13:00   #1818
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

siedzę na przymusowym odwyku wizażowym(nawet nie mam za bardzo jak nadrabiać) bo szwagierka pojechała na urlop nad morze, a malzowi zacząl się na dobre sezon ślubny, więc nawet w weekendy jestem sama z Konradkiem. No i wariujemy, choć ja juz jestem zmęczona okrutnie bo wcale nie tak łatwo ciągle się schylać, wymyslac zabawy, podnosic go na krzeselko itd.

no własnie ja sobie piszę do Was a mały wyciągnął z otwartej pralki całe pranie i porozrzucał po podłodze. A czyściutką, świeżutka pościelą wyciera stolik teraz to juz mu dam spokój i tak muszę prać od nowa
PO pierwsze-biedactwo kochane po drugie ja uwielbiam Twojego K..no jest dla mnie mistrzem

Cytat:

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
zakazane kusi ja już powoli zaczynam wymiękać, już mnie się nie chce jak wcześniej, ja tylko marzę o spaniu i odpoczynku jak się do łóżka położe
A ja to bym nawet nie wymiekla ale ktos tu sie kiedys wystraszyl kopniaczka i no way

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Co do ruchów dzieciaczków...to mój mały przedostatniej nocy TAK SZALAŁ, że obudziłam się z bólu Skopał mnie niemiłosiernie żeberka i wnętrzności strasznie to odczuły, zwłaszcza żołądek bo w pewnym momencie zaczęło mnie mdlić...musiałam wstać, napić się wody i pochodzić i oczywiście szczerze porozmawiać z synem że chyba nie chce matki wykończyć jak jeszcze do wyjścia daleko ... i co ... poskutkowało Błażejek się troszkę uspokoił, na tyle, że zasnęłam
Biedna brumka dobrze ze posluchal mamy i dal Ci pozniej spac

Cytat:
Witajcie - o poranku nie ma to jak południe tak nazywać
Dzien bobly

Cytat:
natka fajny zegarek
Ja tez kupilam TŻtowi zegarek i byl to pierwszy moj prezent na jego urodziny sentymenalnie a wszyscy mi mowili ze sie nie kupuje bo sie wtedy odlicza czas zwiazku, eee tam; a on mi z kolei kupil ciapy pandy, takie cieplutkie na zime i tez wszyscy mowili ze sie nie kupuje bo cos tam, ehh skad to sie bierze? Agus portfel to super sprawa, a czy Twoj malz jest gadżeciarzem? bo ja np swojemu kupilam rok temu na gwiazdke piersioweczke ale taka z aplikacja zeby mial na te swoje wedkowanie podlodowe; w emoiku mozna znalezc cuda

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
co od szybkiego wypisywania do domu- jeśli nie ma wskazania do zostania w szpitalu to po co trzymać?? Dla mnie im krócej tym lepiej, zresztą to będzie mój 1szy pobyt w szpitalu w życiu Poza tym to chyba w większości szpitali jest tak, ze wypuszczają po 48h? Taki standard. W Ujastku zależy też kiedy się urodzi- jak przed południem to zostawiają na 2doby, jak po na 3doby- przez szczepionkę dziecka od którejś muszą minąć 2dby w szpitalu. (nie wiem jak jest w innych szpitalach) Nie wiem co słyszałaś o opiece poporodowej- w czwartek rozmawiałam z koleżanką, która urodziła 2tyg drugą córcię właśnie w Ujastku i jest bardzo zadowolona zarówno z opieki przed jak i w trakcie i po porodzie. I żeby nie było- była "obca" dla szpitala- ani jej lekarz tam nie pracuje, ani położnej nie miała opłacanej ani na szkołę rodzenia tam nie chodziła. Ja póki co jestem bardzo nastawiona na ten szpital Jeszcze chcemy pojechać na dni otwarte i zobaczyć jak to wygląda, porozmawiać z położną itp.
Nom, najlepiej jest jechac samemu i zobaczyc jak to wyglada na zywo
Stary 2011-07-02, 13:01   #1819
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziewczynki dziś będę tylko podglądać co tam na forum, bo się pakuję jutro jedziemy na urlopik i nie będzie nas przez 2 tyg i wizażu też
bawcie się "dobrze"!

Cytat:
no mój mąż wczoraj mówi ze śmiechem, jak usiłowałam się przekręcić w trakcie, to ja podrzemię jak ci się uda to mnie obudź. a poza tym piszą, że w ciąży ukrwienie sie poprawia i lepiej się odczuwa - dla mnie to jakaś masakra ... za wrażliwe :/
dobre!
Cytat:
gratulacje!

Cytat:
Jak widać dużo mnie omija podczas snu, ale dobrze, że chociaż mu w końcu pokazał co potrafi. Chociaż powiem wam, ze może to dziwne, ale zawsze jak tż przyjdzie to on się rozbudza. Jak inni nie, ale tż ma jakiś dar, albo mały czuje tatuśka
a u nas właśnie na odwrót - ja czuję jak mały się wierci, wołam męża, a tu cisza.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:03   #1820
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
a u nas właśnie na odwrót - ja czuję jak mały się wierci, wołam męża, a tu cisza.
U mnie też tak było. A teraz przełom. Tatuś przychodzi, ucho przystawi albo rękę a tu już idzie seria. Babcia przyjdzie, siedzi, kwitnie nad brzuchem a mały uparcie się nie ruszy

Własnie rozmiawiałam z przyjaciółką i mówi, że jej kuzynka poroniła Maluszek się udusił własną pępowiną. Straszne Chociaż aż dziwne, ze takie małe 12-13 tygodniowe maleństwo może się pępowiną już uduisc

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-02 o 13:05
Stary 2011-07-02, 13:08   #1821
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej mamuśki w sobotnie popołudnie dokończyłam placek, zrobiłam sałatkę, posprzątałam, umyłam podłogę i chwila odpoczynku się należy
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
siedzę na przymusowym odwyku wizażowym(nawet nie mam za bardzo jak nadrabiać) bo szwagierka pojechała na urlop nad morze, a malzowi zacząl się na dobre sezon ślubny, więc nawet w weekendy jestem sama z Konradkiem. No i wariujemy, choć ja juz jestem zmęczona okrutnie bo wcale nie tak łatwo ciągle się schylać, wymyslac zabawy, podnosic go na krzeselko itd.

no własnie ja sobie piszę do Was a mały wyciągnął z otwartej pralki całe pranie i porozrzucał po podłodze. A czyściutką, świeżutka pościelą wyciera stolik teraz to juz mu dam spokój i tak muszę prać od nowa
hej kochana miło Cię "widzieć" to masz wesoło z synkiem mały jest niesamowity
Cytat:

także proszę się nie martwić jakby co
a gdzie będziecie się urlopować? w jakim mieście? to trzymam za piękną pogodę
Cytat:
hej dziewczynki, w tygodniu nie miałam czasu więc teraz was nadrabiam. od wczoraj jestem już na L4. obudziłam się z takim powerem, że całą chałupkę wysprzątałam ale jak powiedzialam lekarzowi gdzie i jak mnie pobolewa to od razu sam kazał więcej odpoczywać.

to sobie teraz odpoczniesz na L-4 i gratulacje córeczki

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Hej, hej...

Co do ruchów dzieciaczków...to mój mały przedostatniej nocy TAK SZALAŁ, że obudziłam się z bólu Skopał mnie niemiłosiernie żeberka i wnętrzności strasznie to odczuły, zwłaszcza żołądek bo w pewnym momencie zaczęło mnie mdlić...musiałam wstać, napić się wody i pochodzić i oczywiście szczerze porozmawiać z synem że chyba nie chce matki wykończyć jak jeszcze do wyjścia daleko ... i co ... poskutkowało Błażejek się troszkę uspokoił, na tyle, że zasnęłam
dobre, już od małego chce rządzić w domu i postawić na swoim

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:09   #1822
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
nasza też już coraz śmielej się pokazuje tatusiowi a ostatnio go nawet kopnęła w brzuch leżeliśmy stykając się brzuchami, a córa szalała i w jednej chwili przysadziła takiego kopa mężowi, że się biedny wystraszył aż

Julitka

Stary 2011-07-02, 13:11   #1823
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie może być więcej niż 20 emotek

Cytat:
Nieźle Kurcze 30 mg/dl to stanowczo za duża różnica. Ja mam One Touch Select, ale z ciekawości wezmę od mamy drugi i też zrobię takie porównanie teraz po obiedzie. Jeśli dobrze pamiętam to Ty miałaś krzywą na granicy normy i profilaktycznie masz badać cukier? Jeśli tak to ja bym się skłaniała ku tym niższym wynikom

Cytat:
natka fajny zegarek
Dziękuje My na rocznicę jako tako nic sobie nie kupujemy, ale na pewno gdzieś się wybierzemy na kolację, albo do kina

Cytat:
a no fakt- bo Ty razem z TŻtem się dobraliście

Jakiś limit musi być- bo już mi nie raz te końcowe przepadają cytaty.
Oj tak, nieźle dobrani jesteśmy możliwe z tym limitem

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Natalko wczoraj na śniadanie i kolację jadłam to samo a mianowicie jasne pieczywo, z chudą wędliną z kurczaka, plasterkiem pomidora i ogórka (na śniadanie 3kromki, na kolacje 2)
U mnie przy 2 kromkach nawet z samym pomidorem będzie za duży cukier, więc robię tak: jedna kromka, badanie po godzinie i kolejna kromka

Cytat:
Mój tż się dzisiaj rano podniecał, że wczroaj jak zasnęłam i przykładał rękę do brzucha to czuł kuksańce, ruszanie " takie malutkie jakby łokieć" i tak się cieszył głupi. I pytał czy ja tego nie czuję jak mu powiedziałam, że przecież śpie to zdziwiony był, że to mnie nie budzi takie silne to było.

Mój tż też ostatnio mi mówił, że w nocy jak wrócił z pracy i chciał się przytulić to został skopany i że on by się w życiu nie wyspał jakby mu coś tak w brzuchu szalało

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-02, 13:12   #1824
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
jutro jedziemy na urlopik i nie będzie nas przez 2 tyg i wizażu też
Agnieszko, miłego wyjazdu i ładniejszej pogody

Cytat:

A to dobre! Fajnie, że się cieszycie

Mnie też dziś nie będzie, bo mama robi imprezkę
Natko, ja lew, ale prezent wcześniejszy, bo była fajna promocja

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:14   #1825
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie rozmiawiałam z przyjaciółką i mówi, że jej kuzynka poroniła Maluszek się udusił własną pępowiną. Straszne Chociaż aż dziwne, ze takie małe 12-13 tygodniowe maleństwo może się pępowiną już uduisc
dla mnie to już druga dzisiaj wiadomość o poronieniu... niby zupełnie obce osoby... tak dobrze wiem co czują kobiety (i rozumiem co mężczyźni), które straciły dziecko...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:17   #1826
lullaby_ml
Zakorzenienie

I cos na lato
http://www.youtube.com/watch?v=apmJ5P1nFvM
http://www.youtube.com/watch?v=y1cZkjyoqKQ

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
U mnie też tak było. A teraz przełom. Tatuś przychodzi, ucho przystawi albo rękę a tu już idzie seria. Babcia przyjdzie, siedzi, kwitnie nad brzuchem a mały uparcie się nie ruszy

Takie rzeczy nie powinny sie w ogole zdarzac, nigdy, nawet sobie nie wyobrazam co ta dziewczyna musiala czuc..
Stary 2011-07-02, 13:18   #1827
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Archinta Nie zawsze
A w ogóle dobrze, że jesteś. Powiedz mi co ja z tym moim psem mam robić. Coraz częściej siura pod siebie. Wczoraj siedzimy z tż w pokoju, wieczór i słyszymy a ten leje na dywan , wychodzimy na dwór a ten już na klatce się załatwia( robi to strasznie często, tak jakby nie chciało mu się czekać i sobie siurnie wstępnie w windzie a pozniej tez na dworze). Ostatnio go głaskam a ten sobie kucnął i jedzie z koksem... Koleżanke mi ostatnio w radości obsikał. No kurde I takich sytuacji jest masa. Tak jakby nie umiał utrzymać tego moczu albo jakby złośliwie. Sama nie wiem. Wkurza mnie już strasznie.

Myślisz że to dlatego, ze młody, nienauczony czy to może jakaś choroba.
Pomóż znawco
No wiem,że nie zawsze- czasem zaszalejesz i dasz 2 cytaty

Ciężko powiedzieć na odległość o co kaman, ale pamiętam ,ze masz młodego pieska- wiec to może być związane z wiekiem- warto wychodzić z nim nawet co 2h.

Przyczyną może być zapalenie dróg wyprowadzających mocz- łatwo można sprawdzić- łapiesz mocz do kubeczka (chochelki etc.) zanosisz do weta i badasz no albo w formie oszczędnościowej do ludzkiego labu- koszt raptem do 10 zł- a ciocia archinta zinterpretuje wynik

Ale z tego krótkiego opisu obstawiałabym głównie moczenie z uległości- co ma tez zwiazek z wiekiem. Ogólnie postępowanie jest takie by pies nabrał pewności siebie- Twoje nerwy od razu czuje i nie pomagasz mu tym samym Załączam Ci skan z jednej książeczki gdzie po krotce jest napisane co i jak.

Cytat:
Jako takich norm nie ma, jest tylko tak jak na każdym od ilu do ilu jest prawidłowa glikemia u zdrowej osoby, u chorej itp. Ale wyczytałam, że i jeden i drugi glukometr mierzy glukozę z osocza, to chyba wyniki powinny być zbliżone. Sama już nie wiem
Zakręcone to!
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry
kto jeszcze lezakuje? ja ja ja heheeh
obudzilismy sie zjedlismy snaidanko i lezakujemy dalej-dzień leniwca
Ja mam tak od 2 dni- i dziś nie powiem, też słyszę ,ze wyrko mnie wzywa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moczenie się psa.jpg (188,2 KB, 16 załadowań)
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:19   #1828
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Natko, ja lew, ale prezent wcześniejszy, bo była fajna promocja
Aa chyba, że tak

Cytat:
Przykro się słucha takich wiadomości

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-02, 13:21   #1829
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Nieźle Kurcze 30 mg/dl to stanowczo za duża różnica. Ja mam One Touch Select, ale z ciekawości wezmę od mamy drugi i też zrobię takie porównanie teraz po obiedzie. Jeśli dobrze pamiętam to Ty miałaś krzywą na granicy normy i profilaktycznie masz badać cukier? Jeśli tak to ja bym się skłaniała ku tym niższym wynikom
Tak - miałam wynik na granicy - 138mg i miałam badać dla świętego spokoju czy wszytko jest ok, jak widać spokoju nie mam Też mam nadzieję, że te mniejsze wyniki są prawidłowe
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Anetika ja mam Accu Check Go, u diabetologa w gabinecie mają ten Active. Poki co jestem zadowolona z niego, czasem jakiś błąd mi wyskoczy jak krzywo włoże pasek, ale tak to chyba pokazuje dobrze.
A czy wynik który uzyskasz z tego Accu go musisz jeszcze mnożyć przez 1,12? czy traktujesz go jako "ostateczny"? Bo gdzieś też czytałam, że trzeba wynik pomnożyć przez 1,12 i wtedy jest najbardziej optymalny wynik - ale pewności co do tego nie mam żadnej, dlatego pytam jak to jest u Ciebie

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2011-07-02, 13:21   #1830
cotynato
Zakorzenienie

Dziękuję

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości