Sierpniowe Panny Młode cz.III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 23:00   #1351
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III

Hej
Nie jestem na bieżąco, ale miałam ciężki tydzień. Sporo nauki, ale dziś się obroniłam
i teraz postaram się być juz na bieżąco

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 23:34   #1352
madziares25
Zadomowienie

ma.ko gratulacje za obronę!!!
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:30   #1353
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
I jak idzie praca ? Dużo jeszcze zostało ? Gratuluje Łosiowej pracy Super
Jeszcze cała dyskusja, wnioski i pół wyników. Plus całość do poprawy do promotora i później z powrotem do mnie. Ale obiecałam sobie, że do przyszłego piątku złożę. I mam nadzieję się wyrobić.
A co do pracy - za pierwszą wypłatę dostanę buty

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
dziś się obroniłam
gratulu ję
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 08:02   #1354
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziewczyny przepraszam, że nie odpisywałam, ale nie miałam czasu, wybaczcie

Miałam ważny powód Wkleiłam fotki sukni

My już końcówkę zaproszeń rozdajemy, także wszystko zmierza w dobrym kierunku, a jutro wybieramy się na pierwszą spowiedź przedślubną

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:52   #1355
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Nie jestem na bieżąco, ale miałam ciężki tydzień. Sporo nauki, ale dziś się obroniłam

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

My już końcówkę zaproszeń rozdajemy, także wszystko zmierza w dobrym kierunku, a jutro wybieramy się na pierwszą spowiedź przedślubną
Super

My już pierwszą spowiedź mamy za sobą
Stary 2011-07-02, 14:13   #1356
thea2
Zadomowienie

paula, to już bliżej jak dalej, jakoś pójdzie

Kinga, już wyraziłam opinię na temat Twojej pięknej sukni Wyglądasz prześlicznie

ma.ko serdeczne gratulacje !!
Stary 2011-07-02, 14:31   #1357
paula54
Zakorzenienie

Cytat:

gratulu ję jeszcze raz szczęściarokla ski:
Stary 2011-07-02, 14:53   #1358
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 15:43   #1359
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Super

To super! Nam ksiądz powiedział żeby na ok. miesiąc przed pierwszą spowiedź i przed samym ślubem 2 dni czy dzień już nie pamiętam

Cytat:

Kinga, już wyraziłam opinię na temat Twojej pięknej sukni Wyglądasz prześlicznie
)
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
gratulu ję jeszcze raz szczęściarokla ski:
Dzięki Nie mogę się doczekać odbioru nagrody

ma.ko GRATULACJE!!!!

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 15:49   #1360
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam bieliznę Nareszcie.
Nadal w pończochami jest problem - niby te samonośne mają większa gamę kolorystyczną. Jak zamawiałam przez internet i szukałam po sklepach, to zawsze cieliste są lekko opalone - a ja bym najbardziej chciała takie "niewidzialne"... Zostawię już chyba te co mam.
Bo to chyba musisz szukać "natural"

Cytat:
Napisane przez jagoda221 Pokaż wiadomość
A my mamy już ubranka na butelkidla pary młodej
ale fajne

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
przyszły w końcu moje kotyliony dla gości i rodziców, już myślałam ze ich nie dostanę bo zamawiałam je jeszcze w kwietniu no ale wszystko się dobrze skończyło, wklejam też obiecane zdjęcia kieliszków, wybaczcie jakość zdjęc ale robione telefonem, pokaże też swoje ubranka na butelki, zdjęcie z all
ubranka super. A kieliszki ciekawe

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
zostało nam do załatwienia:
- transport dla gości
- dekoracja kościoła
- ubrać do końca Pana Młodego (koszula, bielizna, krawat, musznik)
- ubrać do końca Pannę Młodą (pończochy, soczewki, łańcuszek, może welon mgiełka na sesję)
- zamówić figurkę na tort
- kupić alkohole (wódka, piwo, szampan, kolorowe)
- zrobić pudełko na koperty
- kupić ferrero rocher na winietki
- wymyślić/kupić podziękowania dla rodziców

oraz standardowo najwcześniej miesiąc przed zadzwonić/spotkać się: sala, dj, foto, kam, kierowca auta, hotel dla gości
nie Strasz mnie kochana. Dziś 49, a ja dalej nie zrobiłam rozpiski co ammy a co przed nami. ALe juz teraz po obronie za wszystko się wezmę

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
ma.ko gratulacje za obronę!!!
Cytat:
gratulu ję
Cytat:
Cytat:
ma.ko serdeczne gratulacje !!
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Cytat:
ma.ko GRATULACJE!!!!
Dziękuje

A ja dziś wybrałam siez nów ze świadkową na zakupy. Sukienki na poprawiny nie kupiłam, ale kupiłam buty na wesele http://www.e-rylko.com/produkt/p9jw8.../r/0/k/0/pp/18 takie tylko ecru. Mam obawy bo mają 9 cm, ale ewentualnie dokupie takie niższe które widziałam. Tamte sa bardziej w bez z brazowymi paskami, ale po północy będzie mi wszystko jedno ehehe

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 15:49   #1361
fitalasa
Raczkowanie

mnie też chwilę nie było, bo miałam egzaminy ale już po mam nadzieję, że do przodu cieszę się z waszych kolejnych osiągnięć ślubnychmiałam dzisiaj sen z serii ślubnych koszmarów śniło mi się że było moje wesele i wszystko wyszło nie tak goście się nie chcieli bawić nikt nam nie chciał składać życzeń tort był jakiś taki rozciapany i pani go jakąś łyżką tak brzydko nakładała i podany był nie w tej chwili co miał być podany...w ogóle wszystko było źle. Pocieszam się tym, że sny na odwrót się sprawdzają
Stary 2011-07-02, 16:12   #1362
martitaw
Raczkowanie

Cytat:
Hej
gratuluję i skaczę do do góry razem z Tobą

Cytat:

Szcześciara! My jeszcze przed. Wczoraj byłam w kancelarii i ksiądz mnie ponaglił, że jeszcze protokół nie spisany(!) a inny mówił, że przyjdziemy ze wszystkim miesiąc przed i będzie gitara.. a tu się okazało, że teraz możemy nie zdążyć
A jak to jest z tą spowiedzią? Nie mieszkamy razem ale wiadomo, że święci nie jesteśmy a wyspowiadać się trzeba.. a zachowanie czystości przez jakiś czas między spowiedziami, to taki celibat na siłę..i nie wiem jak należy podejść do tego tematu

Cytat:
A ja dziś wybrałam siez nów ze świadkową na zakupy. Sukienki na poprawiny nie kupiłam, ale kupiłam buty na wesele http://www.e-rylko.com/produkt/p9jw8.../r/0/k/0/pp/18 takie tylko ecru. Mam obawy bo mają 9 cm, ale ewentualnie dokupie takie niższe które widziałam. Tamte sa bardziej w bez z brazowymi paskami, ale po północy będzie mi wszystko jedno ehehe
łaaaadneee
Stary 2011-07-03, 07:13   #1363
anetka111
Raczkowanie

ja jestem zla bylismy ustalic menu na sali i okazalo sie ze chca nam 10 zl od talerzyka podniesc. niby nie musimy sie na to zgodzic ale pani powiedziala ze jak jej nie damy to zejdzie nam z dekoracji z jedzenia nie ale roznych dekoracji na stolach moze nie byc. boje sie ze jak jej nie podniesiemy to cos po zlosci moze zrobic i co wtedy . sale zamawialismy dwa lata temy i pani powiedziala ze jesli teraz podpisujemy umowe to na pewno nic sie nie zmieni bedzie tak jak na umowie a teraz twierdzi ze tak nie mowila. ja wiem ze 10 zl od talerzyka to nie jest duzo ale jednak przy 160 osobach to troche bedzie

a o to moja lista:

Sprawy zalatwione:
-suknia
-welon
-ponczochy (kupilam z gatty kolr off-white)
-buty
-podwiązka
-garnitur
-buty TŻ
-krawat
-obraczki
-sala
-kamerzysta i fotograf
-zespół
-kwiaty żywe do sali
-bukiet dla mnie i świadkowej/butonierki
-samochod do ślubu
-wystrój samochodu
-pudelka na ciasta
-alkohol
-sukienka na poprawiny
-zaproszenia (rozdane już wszystkie)

sprawy do załatwienia:
-koszula dla TŻ (kupil ale mu sie nie podoba)
-brak bizuterii
-napoje
- kokardki do wódki

i narazie więcej nie pamietam

odmowilo mi juz 20 osob przez cala sobote bylam zla ale tata doprosil jeszcze wujkow tak zeby te 160 osob bylo, bo sale mamy duza a i tak szykowali sie na 160 osob wiec chcemy zeby tyle bylo.
anetka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:50   #1364
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
To super! Nam ksiądz powiedział żeby na ok. miesiąc przed pierwszą spowiedź i przed samym ślubem 2 dni czy dzień już nie pamiętam
a nam włąśnie powiedział, żeby do pierwszej iść końcem czerwca więc byliśmy a druga to też w tym tygodniu przed ślubem

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
Szcześciara! My jeszcze przed. Wczoraj byłam w kancelarii i ksiądz mnie ponaglił, że jeszcze protokół nie spisany(!) a inny mówił, że przyjdziemy ze wszystkim miesiąc przed i będzie gitara.. a tu się okazało, że teraz możemy nie zdążyć
A jak to jest z tą spowiedzią? Nie mieszkamy razem ale wiadomo, że święci nie jesteśmy a wyspowiadać się trzeba.. a zachowanie czystości przez jakiś czas między spowiedziami, to taki celibat na siłę..i nie wiem jak należy podejść do tego tematu
Właśnie tak to jest, że każdy inaczej mówi. A jeśli chodzi o spowiedź to każdy do tego inaczej podchodzi

Cytat:
Napisane przez anetka111 Pokaż wiadomość
ja jestem zla bylismy ustalic menu na sali i okazalo sie ze chca nam 10 zl od talerzyka podniesc. niby nie musimy sie na to zgodzic ale pani powiedziala ze jak jej nie damy to zejdzie nam z dekoracji z jedzenia nie ale roznych dekoracji na stolach moze nie byc. boje sie ze jak jej nie podniesiemy to cos po zlosci moze zrobic i co wtedy . sale zamawialismy dwa lata temy i pani powiedziala ze jesli teraz podpisujemy umowe to na pewno nic sie nie zmieni bedzie tak jak na umowie a teraz twierdzi ze tak nie mowila. ja wiem ze 10 zl od talerzyka to nie jest duzo ale jednak przy 160 osobach to troche bedzie

odmowilo mi juz 20 osob przez cala sobote bylam zla ale tata doprosil jeszcze wujkow tak zeby te 160 osob bylo, bo sale mamy duza a i tak szykowali sie na 160 osob wiec chcemy zeby tyle bylo.
To faktycznie kiepsko, skoro mówiła, że cena będzie taka jaka była, to nie powinna jej zmieniać. U nas też pani nas zaskoczyła, ale ostatecznie się dogadaliśmy Mam nadzieję, że Wy też dojdziecie do porozumienia

Szkoda, że Wam już 20 osób odpadło, ale dobrze, że mieliście kogo doprosić U nas odpadło póki co 7 osób-ale to od początku wiedzieliśmy, że ich nie będzie
Stary 2011-07-03, 15:25   #1365
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:

A ja się muszę pochwalić - Łoś dzisiaj dostał pracę! Co prawda nie wymarzoną, ale zawsze jakąś. Na początek będzie. Tylko musi jeszcze zdać egzamin po szkoleniu. Ale mam nadzieję, że z tym nie będzie problemów.
gratulacje
Cytat:
ładne

Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
mnie też chwilę nie było, bo miałam egzaminy ale już po mam nadzieję, że do przodu cieszę się z waszych kolejnych osiągnięć ślubnychmiałam dzisiaj sen z serii ślubnych koszmarów śniło mi się że było moje wesele i wszystko wyszło nie tak goście się nie chcieli bawić nikt nam nie chciał składać życzeń tort był jakiś taki rozciapany i pani go jakąś łyżką tak brzydko nakładała i podany był nie w tej chwili co miał być podany...w ogóle wszystko było źle. Pocieszam się tym, że sny na odwrót się sprawdzają
na pewno na odwrót
Cytat:
a nam włąśnie powiedział, żeby do pierwszej iść końcem czerwca więc byliśmy a druga to też w tym tygodniu przed ślubem
ja się zapytałam naszego czy ta druga musi być dzień przed, czy nie może być wcześniej? a on na to: no tak żebyście nagrzeszyć nie zdążyli

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 18:55   #1366
Michalina81
Raczkowanie

Cytat:
Hej
Gratulacje

Cytat:
To bardzo nieladnie z ich strony. Wiadomo ze kazda Para raczej nie bedzie ryzykowac i pewnie zaplaci te dodatkowe pieniadze. Ale jezeli w umowie byla cena ustalona to nie powinni czegos takiego robic.

A to co nam jeszcze zostalo:
kupic alkohol i napoje, juz wiemy co i ile,
ustalic wszystko z organistka,
ostatnia wizyta u ksiedza i probny slub
spowiedz
kupic klodke i wygrawerowac inicjaly (w Bydgoszczy jest taki most na ktorym Pary Mlode przypinaja klodki i kluczyk wrzucaja do rzeki. Jak ktos chce rozwod to najpierw musi wylowic kluczyk i odpiac klodke, czy cos takiego)
kupic zapasowa koszule
buty na poprawiny
i to juz wszystko

A ja wlasnie w weekend mialam moj Panienski, bylo super. Kolezanka mi wszystko organizowala. Mielismy lekcje robienia drinkow w restauracji, pozniej obiad i pozniej dalsze picie. W ostatnim pubie spotkalismy chlopaka jednej z dziewczyn i on zaczal szukac facetow do zdjec ze mna... Powiem Wam ze nie bylam przekonana co do Panienskiego ale naprawde to bardzo fajne uczucie byc na swoim panienskim. Naprawde bardzo sie ciesze ze bede zona TZ
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 20:03   #1367
paula54
Zakorzenienie

Stysik - dzięki przynajmniej jestem spokojna, że będzie za co żyć na swoim :P

Cytat:
Napisane przez Michalina81 Pokaż wiadomość
kupic klodke i wygrawerowac inicjaly (w Bydgoszczy jest taki most na ktorym Pary Mlode przypinaja klodki i kluczyk wrzucaja do rzeki. Jak ktos chce rozwod to najpierw musi wylowic kluczyk i odpiac klodke, czy cos takiego)

A ja wlasnie w weekend mialam moj Panienski, bylo super. Kolezanka mi wszystko organizowala. Mielismy lekcje robienia drinkow w restauracji, pozniej obiad i pozniej dalsze picie. W ostatnim pubie spotkalismy chlopaka jednej z dziewczyn i on zaczal szukac facetow do zdjec ze mna... Powiem Wam ze nie bylam przekonana co do Panienskiego ale naprawde to bardzo fajne uczucie byc na swoim panienskim. Naprawde bardzo sie ciesze ze bede zona TZ
W Krakowie podobno też jest jakiś most z kłódkami. Muszę poszukać na mapie...
Gratuluję udanego panieńskiego!
Fajny pomysł z tą lekcją robienia drinków
Stary 2011-07-03, 20:59   #1368
dhalii
Raczkowanie

Cześć

ma.ko, gratuluję

Ja jak zwykle ostatnio z opóźnieniem, ale codziennie rozdajemy zaproszenia, zostało nam jeszcze 30 z 90, więc jest dobrze
Teraz muszę się jeszcze zmobilizować i zrobić listę spraw załatwionych i do załatwienia aha kupiliśmy dzisiaj buty ślubne dla TŻ, a wczoraj kupiłam sobie sukienkę na wesele znajomych

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 22:42   #1369
jusztyska
Zadomowienie

Hej, hej, witam Was po weekendzie

Jestem padnięta i trochę niezadowolona, niestety nie udało nam się zaprosić w ten weekend tyle osób ile planowaliśmy i musimy się sprężyć w zbliżający się weekend...

Ale zrobiliśmy dziś projekt do wygrawerowania na kielichy nasze weselne więc będzie można z tym już działać

No i byliśmy pooglądać meble w sobote bo musimy sobie jakies mebelki do pokoju zakupić nawet już coś upatrzyliśmy
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 23:02   #1370
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, niefajnie się zachowała ta kobieta od sali... To taki szantaż- jak nie zapłacicie, to dekoracje będą gorsze Nie lubię takiego czegoś, że niby ma się drogę wyboru, a w praktyce jest inaczej.
Cytat:
Gratulacje

O to super, że świetnie się bawiłaś Bardzo ciekawy wieczór zaplanowała koleżanka
Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Cześć

ma.ko, gratuluję

Ja jak zwykle ostatnio z opóźnieniem, ale codziennie rozdajemy zaproszenia, zostało nam jeszcze 30 z 90, więc jest dobrze
Teraz muszę się jeszcze zmobilizować i zrobić listę spraw załatwionych i do załatwienia aha kupiliśmy dzisiaj buty ślubne dla TŻ, a wczoraj kupiłam sobie sukienkę na wesele znajomych
Brawo za zakupy Jaką sukieneczkę kupiłaś?
Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Hej, hej, witam Was po weekendzie

Jestem padnięta i trochę niezadowolona, niestety nie udało nam się zaprosić w ten weekend tyle osób ile planowaliśmy i musimy się sprężyć w zbliżający się weekend...

Ale zrobiliśmy dziś projekt do wygrawerowania na kielichy nasze weselne więc będzie można z tym już działać

No i byliśmy pooglądać meble w sobote bo musimy sobie jakies mebelki do pokoju zakupić nawet już coś upatrzyliśmy
Oooo, jak fajnie się tak rozglądać za mebelkami Nam jeszcze niestety tylko łazienka została do remontu, więc za wiele do wybierania już nie mamy, ale za to pokoiki urządzone
Pocieszę Cię, że my w następną niedzielę mamy do rozdania 28 zaproszeń Ale damy radę

A dziś rozdaliśmy 14 zaproszeń Ale wszystkie od strony K., więc chodziłam sobie na luzie i nie musiałam wygłaszać formułki
Stary 2011-07-03, 23:27   #1371
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Oooo, jak fajnie się tak rozglądać za mebelkami Nam jeszcze niestety tylko łazienka została do remontu, więc za wiele do wybierania już nie mamy, ale za to pokoiki urządzone
Pocieszę Cię, że my w następną niedzielę mamy do rozdania 28 zaproszeń Ale damy radę

A dziś rozdaliśmy 14 zaproszeń Ale wszystkie od strony K., więc chodziłam sobie na luzie i nie musiałam wygłaszać formułki
ano fajnie tak się rozglądać ja bardzo lubie takie sprawy meblowo-dekoratorskie bardzo lubię meble systemowe, bo można co jakiś czas zrobić przemeblowanie te same meble a efekt całkiem inny

to sporo się Wam udało rozdać dziś
nam na nadchodzący weekend trochę mniej, bo 20 zostało, ale z tego co TŻ mówił, będzie dość ciężko
nam zostały już tylko ze strony TŻ, więc w miarę luz, ale czasem z niektóymi ludzmi nie wiem o czym rozmawiać... :P
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 00:07   #1372
toothyy
Raczkowanie

Cytat:

Jejq, to chyba tylko my nie mamy pierwszej spowiedzi. Mowilam wam juz chyba ze ksiadz powiedzial ze skoro mieszkamy razem to nie mamy co isc do pierwszej spowiedzi. Moze to i lepiej ?
toothyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 00:17   #1373
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
A jakiej formułki? - znowu czegoś nie wiem
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 00:24   #1374
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toothyy Pokaż wiadomość
Jejq, to chyba tylko my nie mamy pierwszej spowiedzi. Mowilam wam juz chyba ze ksiadz powiedzial ze skoro mieszkamy razem to nie mamy co isc do pierwszej spowiedzi. Moze to i lepiej ?
Pewnie, że lepiej
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A jakiej formułki? - znowu czegoś nie wiem
"W imieniu naszym i rodziców chcielibyśmy Was serdecznie zaprosić na nasz ślub i wesele, które odbędą się....ble ble ble tu i tu" Tej formułki ".
Mój K. cwaniakował, że ja tak długo wygłaszam formułkę, a jak on zaprasza to mówi 2 razy dłużej i bardziej szczegółowo

jusztyska, ja właśnie też mam problem, o czym rozmawiać z obcymi ludźmi Ale najczęściej o coś pytają, więc nie siedzę bez słowa A meble systemowe mam niemal w każdym pokoju

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-07-04 o 00:27
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 00:36   #1375
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem gaduła i nawet u Łosiowej rodziny musiałam swoje trzy grosze przy zapraszaniu wtrącić. Aż się czasem na mnie tak groźnie patrzył. Ale tak to jest ze mną. Czasem nie potrafię wytrzymać i milczeć...

Cytat:
Napisane przez toothyy Pokaż wiadomość
Ja bym się cieszyła z jednej spowiedzi. Bo w sumie i sumienie czyste, i problemów mniej. My czekamy aż się zapowiedzi u Łosia w parafii skończą i wtedy idziemy po kartki do spowiedzi, bo ostatnio zapomnieliśmy w ogóle zapytać
Stary 2011-07-04, 08:44   #1376
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Pierwsza spowiedź przedślubna za nami, nie było łatwo, tyle pytań od księdza... ehh, ale rozgrzeszenie dał hehe

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 09:15   #1377
Stysik
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo nieladnie z ich strony. Wiadomo ze kazda Para raczej nie bedzie ryzykowac i pewnie zaplaci te dodatkowe pieniadze. Ale jezeli w umowie byla cena ustalona to nie powinni czegos takiego robic.
u mnie na przykład nie mamy jeszcze umowy bo na mojej sali podpisuje się 3 tyg przed weselem, wtedy też podaje konkretną ilość osób i menu i za panieński
Cytat:
P

"W imieniu naszym i rodziców chcielibyśmy Was serdecznie zaprosić na nasz ślub i wesele, które odbędą się....ble ble ble tu i tu" Tej formułki ".
Mój K. cwaniakował, że ja tak długo wygłaszam formułkę, a jak on zaprasza to mówi 2 razy dłużej i bardziej szczegółowo
u nas to wygląda tak, że mój tż zawsze daje kopertę z zapro a ja mówię: "niniejszym chcieliśmy zaprosić Was na wesele"

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Pierwsza spowiedź przedślubna za nami, nie było łatwo, tyle pytań od księdza... ehh, ale rozgrzeszenie dał hehe

"Granice? Nigdy żadnej nie widziałem.
Ale słyszałem, że istnieją w umysłach niektórych ludzi."

Stysik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:04   #1378
fitalasa
Raczkowanie

a my wczoraj spadliśmy z ambony i mieliśmy pracowity dzień, bo jeździliśmy trochę z zaproszeniami i udało się kilka rozdać chociaż jeszcze dużo zostało
Stary 2011-07-04, 10:27   #1379
thea2
Zadomowienie

Cytat:
A ja jestem gaduła i nawet u Łosiowej rodziny musiałam swoje trzy grosze przy zapraszaniu wtrącić. Aż się czasem na mnie tak groźnie patrzył. Ale tak to jest ze mną. Czasem nie potrafię wytrzymać i milczeć...

Ja bym się cieszyła z jednej spowiedzi. Bo w sumie i sumienie czyste, i problemów mniej. My czekamy aż się zapowiedzi u Łosia w parafii skończą i wtedy idziemy po kartki do spowiedzi, bo ostatnio zapomnieliśmy w ogóle zapytać
Ja też jestem straszną gadułą, ale wśród prawie obcych mi ludzi wolę pomilczeć, bo nie znam ich poglądów/oczekiwań i wolałabym nie narażać się na kłopotliwe dyskusje
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
To już macie z głowy
Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
u mnie na przykład nie mamy jeszcze umowy bo na mojej sali podpisuje się 3 tyg przed weselem, wtedy też podaje konkretną ilość osób i menu i za panieński
u nas to wygląda tak, że mój tż zawsze daje kopertę z zapro a ja mówię: "niniejszym chcieliśmy zaprosić Was na wesele"

Krótko i na temat
Cytat:
Napisane przez fitalasa Pokaż wiadomość
a my wczoraj spadliśmy z ambony i mieliśmy pracowity dzień, bo jeździliśmy trochę z zaproszeniami i udało się kilka rozdać chociaż jeszcze dużo zostało

A my nie spadliśmy z ambony, chociaż powinniśmy W ogóle ksiądz nie czytał zapowiedzi, ale to u niego norma Dobrze chociaż, że na kartce w gablocie nas wywiesił
Stary 2011-07-04, 10:46   #1380
fitalasa
Raczkowanie

oj szkoda zawsze to fajnie tak usłyszeć siebie my to się tak głupio uśmiechaliśmy do siebie jak nas wyczytał

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości