|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Hej
![]() Nie jestem na bieżąco, ale miałam ciężki tydzień. Sporo nauki, ale dziś się obroniłam i teraz postaram się być juz na bieżąco
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
ma.ko gratulacje za obronę!!!
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pracy - za pierwszą wypłatę dostanę buty ![]() ![]() gratulu ję![]()
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepraszam, że nie odpisywałam, ale nie miałam czasu, wybaczcie
Miałam ważny powód Wkleiłam fotki sukni![]() My już końcówkę zaproszeń rozdajemy, także wszystko zmierza w dobrym kierunku, a jutro wybieramy się na pierwszą spowiedź przedślubną
|
|
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My już pierwszą spowiedź mamy za sobą
|
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
paula, to już bliżej jak dalej, jakoś pójdzie
![]() Kinga, już wyraziłam opinię na temat Twojej pięknej sukni Wyglądasz prześlicznie ![]() ma.ko serdeczne gratulacje !!
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
To super! Nam ksiądz powiedział żeby na ok. miesiąc przed pierwszą spowiedź i przed samym ślubem 2 dni czy dzień już nie pamiętam
![]() Cytat:
Dzięki Nie mogę się doczekać odbioru nagrody![]() ma.ko GRATULACJE!!!! |
|
|
|
|
#1360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuje ![]() A ja dziś wybrałam siez nów ze świadkową na zakupy. Sukienki na poprawiny nie kupiłam, ale kupiłam buty na wesele http://www.e-rylko.com/produkt/p9jw8.../r/0/k/0/pp/18 takie tylko ecru. Mam obawy bo mają 9 cm, ale ewentualnie dokupie takie niższe które widziałam. Tamte sa bardziej w bez z brazowymi paskami, ale po północy będzie mi wszystko jedno ehehe
|
|
#1361 |
|
Raczkowanie
|
mnie też chwilę nie było, bo miałam egzaminy ale już po mam nadzieję, że do przodu
miałam dzisiaj sen z serii ślubnych koszmarów śniło mi się że było moje wesele i wszystko wyszło nie tak goście się nie chcieli bawić nikt nam nie chciał składać życzeń tort był jakiś taki rozciapany i pani go jakąś łyżką tak brzydko nakładała i podany był nie w tej chwili co miał być podany...w ogóle wszystko było źle. Pocieszam się tym, że sny na odwrót się sprawdzają
|
#1362 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szcześciara! My jeszcze przed. Wczoraj byłam w kancelarii i ksiądz mnie ponaglił, że jeszcze protokół nie spisany(!) a inny mówił, że przyjdziemy ze wszystkim miesiąc przed i będzie gitara.. a tu się okazało, że teraz możemy nie zdążyć ![]() A jak to jest z tą spowiedzią? Nie mieszkamy razem ale wiadomo, że święci nie jesteśmy a wyspowiadać się trzeba.. a zachowanie czystości przez jakiś czas między spowiedziami, to taki celibat na siłę..i nie wiem jak należy podejść do tego tematu Cytat:
|
||
|
|
|
#1363 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem zla bylismy ustalic menu na sali i okazalo sie ze chca nam 10 zl od talerzyka podniesc. niby nie musimy sie na to zgodzic ale pani powiedziala ze jak jej nie damy to zejdzie nam z dekoracji z jedzenia nie ale roznych dekoracji na stolach moze nie byc. boje sie ze jak jej nie podniesiemy to cos po zlosci moze zrobic i co wtedy
. sale zamawialismy dwa lata temy i pani powiedziala ze jesli teraz podpisujemy umowe to na pewno nic sie nie zmieni bedzie tak jak na umowie a teraz twierdzi ze tak nie mowila. ja wiem ze 10 zl od talerzyka to nie jest duzo ale jednak przy 160 osobach to troche bedzie a o to moja lista: Sprawy zalatwione: -suknia -welon -ponczochy (kupilam z gatty kolr off-white) -buty -podwiązka -garnitur -buty TŻ -krawat -obraczki -sala -kamerzysta i fotograf -zespół -kwiaty żywe do sali -bukiet dla mnie i świadkowej/butonierki -samochod do ślubu -wystrój samochodu -pudelka na ciasta -alkohol -sukienka na poprawiny -zaproszenia (rozdane już wszystkie) sprawy do załatwienia: -koszula dla TŻ (kupil ale mu sie nie podoba) -brak bizuterii -napoje - kokardki do wódki i narazie więcej nie pamietam odmowilo mi juz 20 osob przez cala sobote bylam zla ale tata doprosil jeszcze wujkow tak zeby te 160 osob bylo, bo sale mamy duza a i tak szykowali sie na 160 osob wiec chcemy zeby tyle bylo. |
|
|
|
#1364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a druga to też w tym tygodniu przed ślubem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Wy też dojdziecie do porozumienia Szkoda, że Wam już 20 osób odpadło, ale dobrze, że mieliście kogo doprosić
|
|
#1365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1366 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to co nam jeszcze zostalo: kupic alkohol i napoje, juz wiemy co i ile, ustalic wszystko z organistka, ostatnia wizyta u ksiedza i probny slub ![]() spowiedz kupic klodke i wygrawerowac inicjaly (w Bydgoszczy jest taki most na ktorym Pary Mlode przypinaja klodki i kluczyk wrzucaja do rzeki. Jak ktos chce rozwod to najpierw musi wylowic kluczyk i odpiac klodke, czy cos takiego) kupic zapasowa koszule buty na poprawiny i to juz wszystko ![]() A ja wlasnie w weekend mialam moj Panienski, bylo super. Kolezanka mi wszystko organizowala. Mielismy lekcje robienia drinkow w restauracji, pozniej obiad i pozniej dalsze picie. W ostatnim pubie spotkalismy chlopaka jednej z dziewczyn i on zaczal szukac facetow do zdjec ze mna... Powiem Wam ze nie bylam przekonana co do Panienskiego ale naprawde to bardzo fajne uczucie byc na swoim panienskim. Naprawde bardzo sie ciesze ze bede zona TZ
|
||
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Stysik - dzięki
przynajmniej jestem spokojna, że będzie za co żyć na swoim :PCytat:
Gratuluję udanego panieńskiego! Fajny pomysł z tą lekcją robienia drinków |
|
|
|
|
#1368 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ma.ko, gratuluję ![]() Ja jak zwykle ostatnio z opóźnieniem, ale codziennie rozdajemy zaproszenia, zostało nam jeszcze 30 z 90, więc jest dobrze ![]() Teraz muszę się jeszcze zmobilizować i zrobić listę spraw załatwionych i do załatwienia aha kupiliśmy dzisiaj buty ślubne dla TŻ, a wczoraj kupiłam sobie sukienkę na wesele znajomych
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej, witam Was po weekendzie
![]() Jestem padnięta i trochę niezadowolona, niestety nie udało nam się zaprosić w ten weekend tyle osób ile planowaliśmy i musimy się sprężyć w zbliżający się weekend... Ale zrobiliśmy dziś projekt do wygrawerowania na kielichy nasze weselne więc będzie można z tym już działać![]() No i byliśmy pooglądać meble w sobote bo musimy sobie jakies mebelki do pokoju zakupić nawet już coś upatrzyliśmy
|
|
|
|
#1370 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo ciekawy wieczór zaplanowała koleżanka ![]() Cytat:
Jaką sukieneczkę kupiłaś?Cytat:
Nam jeszcze niestety tylko łazienka została do remontu, więc za wiele do wybierania już nie mamy, ale za to pokoiki urządzone Pocieszę Cię, że my w następną niedzielę mamy do rozdania 28 zaproszeń A dziś rozdaliśmy 14 zaproszeń
|
|
#1371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bardzo lubie takie sprawy meblowo-dekoratorskie bardzo lubię meble systemowe, bo można co jakiś czas zrobić przemeblowanie te same meble a efekt całkiem inny ![]() to sporo się Wam udało rozdać dziś ![]() nam na nadchodzący weekend trochę mniej, bo 20 zostało, ale z tego co TŻ mówił, będzie dość ciężko ![]() nam zostały już tylko ze strony TŻ, więc w miarę luz, ale czasem z niektóymi ludzmi nie wiem o czym rozmawiać... :P |
|
|
|
|
#1372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "W imieniu naszym i rodziców chcielibyśmy Was serdecznie zaprosić na nasz ślub i wesele, które odbędą się....ble ble ble tu i tu" Tej formułki ". Mój K. cwaniakował, że ja tak długo wygłaszam formułkę, a jak on zaprasza to mówi 2 razy dłużej i bardziej szczegółowo ![]() jusztyska, ja właśnie też mam problem, o czym rozmawiać z obcymi ludźmi Ale najczęściej o coś pytają, więc nie siedzę bez słowa A meble systemowe mam niemal w każdym pokoju
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-07-04 o 00:27 |
|
|
|
|
#1375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsza spowiedź przedślubna za nami, nie było łatwo, tyle pytań od księdza... ehh, ale rozgrzeszenie dał hehe
|
#1377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za panieński ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
a my wczoraj spadliśmy z ambony
i mieliśmy pracowity dzień, bo jeździliśmy trochę z zaproszeniami i udało się kilka rozdać chociaż jeszcze dużo zostało
|
#1379 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my nie spadliśmy z ambony, chociaż powinniśmy W ogóle ksiądz nie czytał zapowiedzi, ale to u niego norma Dobrze chociaż, że na kartce w gablocie nas wywiesił
|
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
oj szkoda zawsze to fajnie tak usłyszeć siebie
my to się tak głupio uśmiechaliśmy do siebie jak nas wyczytał
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

Wkleiłam fotki sukni
kla ski:

no ale wszystko się dobrze skończyło, wklejam też obiecane zdjęcia kieliszków, wybaczcie jakość zdjęc ale robione telefonem, pokaże też swoje ubranka na butelki, zdjęcie z all
śniło mi się że było moje wesele i wszystko wyszło nie tak goście się nie chcieli bawić nikt nam nie chciał składać życzeń tort był jakiś taki rozciapany i pani go jakąś łyżką tak brzydko nakładała i podany był nie w tej chwili co miał być podany...w ogóle wszystko było źle. Pocieszam się tym, że sny na odwrót się sprawdzają

Dobrze chociaż, że na kartce w gablocie nas wywiesił