|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
Cytat:
![]() moja tez spi 3 razxy lulana w koncu zaslonilam rolete w pkoju i zasnela ![]() my sprzatamy dzisiaj jade na 35 lecie slubu moich rodzicow
|
||
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc on wyspany, ja niekoniecznie.@ spokojnie mogłaś dostać, niestety. Co więcej nawet karmiąc UU możesz mieć owulację i zajść w ciążę Nie musi być @, ale może Ja na szczęście jeszcze nie mam... Edzik dwa razy już zasnął i dwa razy się obudził - stęka i brzuch go boli
|
|
|
#4563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje ![]() wyobrazam sobie jaki strach musiałas czuc ![]() dobrze ze skonczyło sie bez komplikacji ![]() Cytat:
czasem mu dam na brzuch jak płacze (jak lezy w bujaku) i odpływa w minute i nie płacze (po czym budzi sie jak poduszka wystygnie z płaczem) czasem jsak jestr marudny to daje mu ta poduszke i sie uspakaja bo to takie prezyjemne ciepełko ![]() np teraz tak miałam ryczał i gazy go meczyły połozyłam podusie właczyłam suszare i lezy i chyba przysypia ale mineły 2 i pół godz od kaermienia wiec bedzie syrena zaraz;p listopadowa witam w klubie miłośników viburcolu ![]() tylko po co to na recepte jest???? mi został ostatni i trzymam na zarna godz a do pediatry nie chce mi sie iść ![]() enchan współczuje matury bardzo duzo maturzystów jest w Twojej sytuacji![]() ja was doczytuje na raty:P wczoraj poczytałam ale na gościu bo cos z wizazem sie działo i nie odpisałam ![]() malutki był wczoraj prze kchany!!! dawno nie mielismy takiego dnia! praktycznioe nie płakał cały czas sie usmiechał i nawet jak lezał to nie kwękał i nie stękał tylko sie patrzył i cieszzył ![]() kąpiel marzenie była tez pierwszy raz taka zeby cały czas spokojny był i uśmiechniety nawet przy ubieraniu ![]() potem odpłynąl przy wieczornym karmieniu i dopoiłam go o 22 i potem znowu dopiero o 3 30 a potem o 6 30 ![]() i OSIĄGNELIŚMY TO BEZ CZOPKA ![]() przed chwila ngpo brzuszek bolał ale chyba przechodzi ![]() zaraz go nakarmie i idziemy na pole mimo ze zimno ale słońce nieśmiało wychodzi
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-07-02 o 12:02 |
||
|
|
|
#4564 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny, biegnę, biegnę z postali!
Doczytuje! Staram sie przynajmniej ale ostatnio mam mało czasu, trochę spraw na głowie ![]() Byłam w czwartek w szpitalu, na kontroli u kardiologa. Trauma mi została. Bałam sie ze mnie złapią i położą do łóżka ![]() Zmykam na all kupić chustę do noszenia. Dzięki matall za pomoc ![]() Tam jeszcze wcześniej pisałyście o odparzeniach. U nas pomogł linomag. Odparzenie miał na bank po czyms co zjadłam (chyba ryba) bo i krostki na twarzy wyskoczyły w tym samym momencie :/ Krostki pani doktor zdiagnozowała jako"cos co zjadłam, na uczulenie na nabiał to nie wygląda"
|
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() Ja tak tylko na szybko. Byłam na wizycie w szpitalu, na ktg skurcze regularne ale ja ich nie czułam tak jak powinnam, tylko trochę mnie piekły ![]() Dostałam więc do domu proszek na ich wzmocnienie. Mam brać go co godzinę na język i dużo się ruszać. Idziemy z Tż na dłuuuuuuuuugi spacer. Położna i lekarka mówiły, żę jak dobrze pójdzie to przez weekend urodzę ![]() A jak nie to normalnie w poniedziałek na wizytę do mojej gin. Z dzidzią wszystko ok ![]() Całuję Was i lecę spacerować ![]()
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawaj znać, jakby coś się ruszyło ![]() My tu wszystkie czekamy w wielkim napięciu ![]() Edzik umęczony cyckiem, noszeniem i wiśniową poduszką przysypia... Nie cierpię jak go boli brzuch
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecie się popsuło
wczoraj nie mogliśmy jej wieczorem znowu uśpic, na szczęście przespała noc tak jak zawsze. A dzisiaj znowu cyrk z usypianiem
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Ja tylko na chwilkę wpadam, bo mały się zaraz obudzi i spadamy na obiad do mamy. W nocy dał mi popalić a teraz odsypia i śpi już 2,5 godziny. Gusia trzymaj się dzielnie
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Dziękuję po stokroć za tak miłe powitanie Mattallewar, Anulinka,Mimbi, Mamaoptymistka, Dddaiissyy, Moria, Andziot, Paulizia, Agus 87, Agnieszka _pe25, Moniqac -jako że jestem matołek ikonkowy nie przesyłam kwiatka emotikowego tylko wielki bukiecior dla Was wszystkich !!!! Już piszę coś o bobasie, na ogół grzeczny - zwłaszcza jak tatuś jest w domu, jak nie ma zdarza mu się matce dać popalić chyba czuje, że mamusia to by tylko nosiła i tuliła i jak ma oczy otwarte i leży w łóżeczku to są ogromne nudy i stękanie pod tytułem : nie śpię, na raczki poproszę. Jutro skończy 4 tygodnie i jako, że urodzony w niedzielę może jest totalnym leniuchem przy cycku. Butlą zdarza mi się go karmić ale butla jest BLE, krzywi się, stęka, ucieka ryjkiem, jest czerwony jak burak, krztusi się ot i cały cyrk. Mieliśmy wczoraj wieczorny maraton UU do 23 ponad półtorej godziny, w nocy z 40 minut ciumkania od 4.15. Ja to się naprawdę zastanawiam czy mu coś tam leci jak tak długo je czy tylko jest to czysta przyjemność Póki co kupki są do 6 -8 razy dziennie. Używamy pieluch Dada 2i pampków 3 (tak się TŻ kupiło) ale są ok, jednak na udkach też pozostawiają ślady. Na odparzenia przetestowaliśmy linomag zielony i działa, często nawet jak nie ma odparzeń to używam. Kąpiel dzidziuś lubi, tylko kurczowo zaciska obie dłonie na ręce tatusia aż ma paluchy białe tak mocno trzyma - jak nie ma ręki trzymającej boi się. Płaczu przy ubieraniu nie ma - oby tak dalej. Moniqac mieszkam obecnie w Katowicach ![]() Paulizia mnie też strasznie boli lewy sutek, już nie pierś, bo lewa miała zapalenie - ale on już boli ze 3 tyg. Smaruję bephantenem i zmywam potem. Piję herbatkę hippa i herbapolu, karmi żłopię niemal codziennie, pije bawarkę i wody dużo a jakoś pokarmu za wiele nie ma. Dziewczyny, te które czują takie kulki bądź koraliki w piersiach pod palcami jest skuteczny masaż (mnie pomogło), tylko jest przy tym trochę pisania a jako że dzidzia stękoli to jeśsli będzie zapotrzebowanie na opis masażu wstukam później. Dodam jeszcze, że u małego na usypianie działają kołysanki Steczkowskiej i Turnaua. Mam takie pytanie do tych z Was, które były nacinane i szyte: jak długo dochodziłyście do siebie, czy się zrosło bez komplikacji? Bo u mnie się szwy rozeszły i teraz jest cały cyrk. Udanego dnia, słoneczko na Śląsku wyszło Idę ogarnąć mieszkanie i prasować, obiadek TŻ zrobił.Ps. jak się te superaśne emotiki tworzy? (wiem, wiem - baran ze mnie ale nie umiem) |
|
|
|
#4570 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, czy to możliwe aby wcięło posta albo ładował się wizaz z tak dużym półgodzinnym opóźnieniem ?? Jak go skasowało to się normalnie zastrzelę, bo był długi
ale co mi tam napiszę od początku później.Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuję za przyjęcie do swego grona
|
|
|
|
#4571 |
|
Moderatoreska
|
No dziś u Piotrusia bez zmian czyli stan zapalny się nie pogłębia ani nie spada, będzie miał prawdopodobnie zakładane sączki bo gronkowiec zaatakował od kolanek i poszło w górę, ma zapalenie kości i rozpad chrząstek. Będą mu uzupełniać płynny w stawach, założą sączki bo może mieć ropę, muszą bidulka ponacinać.
Boże jak ten Piotruś się wymęczy Aż płakać się chce takie maleństwo ![]() Ma mieć jeszcze raz przetaczana krew bo ma za mało leukocytów. |
|
|
|
#4572 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
A ja zalapalam dola...
po pierwsze 1. miala byc dzis piekna pogoda a nie ma..niby jest 20 stopni a siapi z nieba niewiadomo co. 2. sprobowalismy dac malej mojego mleka w butelce 20 ml co prawda tylko, TZ uradowany karmil a potem dalam jej cycka i ciagnela i butelke i U ladnie, ale potem byl placz, nie wiem czy dlatego ze wolniej zaczyna leciec? czy moze brzuszek i gazy bo poszly 3 beki potem placz, ssanie smoka i paluchow i wielka kupa i zabawa z usmiechami na macie a teraz spi. przybiera na wadze 250 na tydzien mimo tego placzu wiec moze jednak mozna jej dac butle? Planowalismy z TZtem butle zeby jej dal dzis w nocy a ja ja doiero bym nakarmila ok 5 rano, zeby troche odespac...ale sie boje... MAM WYRZUTY SUMIENIA..ze teraz nie bedzie chciala piersi i sie poryczalam... 3. dostalam okres co mnie naprawde doluje..to @ na bank bo boli brzuch straszliwie..boje sie ze to oznaka ze z pokarmem cos nei tak...ale dlaczego mam okres skoro biore te tabletki?!?!?! nie kumam... 4. mialam isc na solarium ale nawet tego mi sie odechcialo... chyba musi mnie ktos przytulic ![]() Cytat:
moglo posta wciac, niestety tak sie zdarza..Cytat:
korzystaj z tego , ze maly teraz spi![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymamy kciuki i koniecznie daj znac bo ja juz sie tej twojej dzidzi doczekac nie moge ![]() Cytat:
![]() milego spacerku.. Cytat:
co do @ to mam zalamke...specjalnie i tak biore tabletki bo wiem ze mozna zajsc w ciaze..ale @ sie nie spodziewalam ![]() juz maruder cos marudzi pod nosem
|
|||||||
|
|
|
#4573 |
|
Moderatoreska
|
Później siorka ma jeszcze do mnie zadzwonić bo są na badaniach, załatwił jej mąż z ordynatorem aby Olę tam przebadali również, więc są teraz na badaniach.
Jejku serce normalnie się kraja jak tego słucham, bidulek kochany tylke cierpienia już za malego ![]() Normalnie udusiłabym tego, który go tym dziadostwem zaraził, bo innej opcji nie ma gdzies musiał zostać zarażony Przecież gronkowiec nie bierze się od tak sobie.
|
|
|
|
#4574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie miej wyrzutów sumienia z powodu butelki. Ja też skapitulowałam i podaję małej MM raz dziennie rano. Bo wtedy zawsze jest najbardziej głodna, a ja mogę jeszcze podrzemać. Pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. |
||
|
|
|
#4575 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Trzeba czekać na dalsze badania. |
|
|
|
|
#4576 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Jestem mega szczesliwa ![]() Jak wspominalam mielismy wczoraj w domu dyskoteke. Maly w bujaku, dobra muza hehe no i tak sie nachylalam nad nim i sie ruszalam i spiewalam i on bidny patrzyl na mnie i tez sie ruszal!!!! Delikatnie machal glowka i ramionkami... widac, ze tez chcial potanczyc, ale nie mogl Koncze kawe i ide sprzatac dalej
|
#4577 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale moja starsza córa podnosiła dopiero jakoś po skończeniu dwóch miesięcy, z tym, że starszej nie kładłam wcześniej na brzuszek bo się bałam, a Lenkę kładę sobie na piersi i opieram plecy pod kątem na oparciu sofy, a wtedy ona leżąc na brzuszku najpierw siłuje się z główką, a potem zasypia i tak ją odkładam do łóżeczka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4578 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie piszę jeszcze raz, teraz w wersji okrojonej
Matallewar, Anulinka, Mimbi, Mamaoptymistka, Ddaiissyy, Miria, Andziot, Paulizia, Agus_87, Agnieszka_pe25, Moniqac dziękuję za przyjęcie i gdybym nie była matołkiem emotikowym wysłałabym Wam kwiatki ale w tym razem wielki bukiet dla Was. Napiszę coś o synusiu - generalnie kategoria tych spokojnych tylko jak ma fazę pt "Nudzi mi się" i stękoli w łóżeczku to trzeba podchodzić co chwilkę, pogłaskać po ryjku i po pleckach i jest cisza na chwilę. Jak jest tatuś w domu, to jest spokojniejszy a mamusię szantazuje płaczem jak wyczuje, że tatuś poza domem Jest na UU ale zdarza mi się go dokarmiać mm Nan1 jako, że jutro skończy 4 tyg. Kąpiel też nie sprawia problemów, tylko zaciska raczki na dłoni tatusia aż ma paluchy białe - chyba bezpieczniej się czuje, jak nie ma rączki jest syrena W nocy w miarę spi, tylko stęka okrutnie przez sen. Wczoraj mieliśmy wieczorny maraton UU przez półtorej godz, nocny po 5 godz. spania 40 minutowy. Ja już nie wiem czy to normalne żeby dzidzior tyle wisiał na UU. Raz je 15 min, innym razem godzinę. U nas przy usypianiu działają kołysanki Grzesia Turnaua i Steczkowskiej. Moniqac mieszkam obecnie w Katowicach. Paulizia mnie też strasznie boli sutek lewy, to ten od piersi objętej zapaleniem, smaruję bepanthenem i zmywam do karmienia. Dziewczyny, które czują w piersiach takie kulki albo koraliki małe jest świetny sposób na tzw. przepchnięcie ich poprzez masaż jeśli bedzie przydatny opis masażu napiszę wieczorem, bo mały juz się zdążył obudzić i jęczy za cyckiem. Mam pytanie do dziewczyn, które były cięte i zszywane: ile u Was trwało dochodzenie do siebie, jak się pozrastało i czy boli nadal? bo ja popękałam, tzn szwy rozpuszczalne puściły za wcześnie i jest cyrk z lakarzami, jeden to, drugi tamto i nie wiadomo kogo słuchać. Ściskam Was mocno, jeszcze raz dziękuję i pędzę do Wikusia. |
|
|
|
#4579 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewesko płakac mi się chce gdy czytam Twoje posty o Piotrusiu
, tak mi szkoda tego maleństwa, jestem pewna, że wszystko będzie dobrze, innej opcji nie ma ![]() Anulka nie miej wyrzutów sumienia, że podasz małej mleko z butelki, moja od początku jest dokarmiana i pije ładnie i z butli i z piersi. Używamy butelek TT i mleka AR które jest gęste - więc z piersi leci jej lżej niż z butli A jeżeli chodzi o stekania i płacze przy UU, to ja na początku podejrzewałam brzuszek - a to jednak po prostu mało jej leciało i tak się kręciła. Mam nadzieję, że u Ciebie to nie to
|
|
#4580 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Oleńka juz miała pobraną krew teraz czekają godzinę na wyniki, oby tylko ona jeszcze nie miała tego gronkowca. Mój mąż od 3 nad ranem w drodze, na 20 najwcześniej powinien dojechać, albo i później. Pogoda beznadziejna niby słonko się pokazuje, ale jest dość chłodno i wieje bardzo i jak tu wyjść na spacer. |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Delicadeza, witaj Moniqac, super że wyniki Szymka dobre A u nas taka nocka, że w ciężkim szoku jestem. Mała poszła spać o 22, wstała o 23.30 na mleko, potem spała do 5, wypiła mleko, poszła w kimę i spała do 11 ![]() Co do odparzeń to akurat Izka nie ma takiego problemu. Ale zdażało się u Adriana - stosowaliśmy, oprócz zasypki Nivea (albo mąki ziemniaczanej), sudokrem, linomag, alantan plus. Z tego co pamiętam, to tormentiol faktycznie nie jest wskazany u tak małego dziecka. |
|
|
|
|
#4582 |
|
Wtajemniczenie
|
delicadeza hejoooooo
![]() Ja byłam nacinana i gdzieś tam jeszcze pękłam dodatkowo, długo mnie szyli i później cały czas miałam uczucie ciągnięcia. Wewnątrz mam szwy rozpuszczalne a na zewnątrz były wiązane i z takimi wyszłam do domciu. Miały niby odpaść same ale położna na patronażu powiedziała, ze sa za długie i wyjęła mi je po 14-tu dniach. Jechałam codziennie octaniseptem i kalium. W 3-cim tyg przy zgieciu, tam gdzie zaczyna sie udo, poczułam że co ś sie dzieje. Zbierała sie ropka w jednym miejscu Położna poradziła przykładać rivanolem i po dwóch dniach było po problemie Teraz wszystko jest już super, jestem zrośnięta i zagojona, w piatek minęło 4 tygodnie od porodu U Ciebie dobrze wszystko? |
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szwy wyszly po ok 4 tygodniach wlasnie teraz juz nic nie boli, a jestem 2,5 miesiaca po porodzie
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Rozeznanie
|
hej !
Tak wolno działa mi net, że aż mi się odechciewa go włączać .. Zanim mi się kolejna strona wątku załaduje to zapominam o czym czytałam na poprzedniej, a w cytowanie nawet nie próbuję się bawić, bo to masakra jakaś .. no nic ..Na początek najważniejsze : ogromne kciuki za synusia siostry Eweski ! Jak czytam Twoje posty to aż mnie ciary przechodzą ![]() Dlaczego takie niewinne, bezbronne maleństwa muszą cierpieć .. Coś strasznego. A najstraszniejsza jest pewnie ta bezradność .. Pozostaje nam tylko trzymać kciuki za szybki powrót do zdrowia i wierzyć, że będzie dobrze !! MUSI BYĆ . Wszystkim dziękuję za wyrazy współczucia odnośnie mojej nieszczęsnej matury ![]() i dziękuję za wyrozumiałość, bo bałam się, że i Wy mnie zlinczujecie za to jakim głąbem się okazałam ![]() U nas nocka jak zwykle w porządku, pobudki tylko na karmienia (te dziecko mogłoby robić za budzik, codziennie o 23.30 i o 2.30, ta poranna już różnie) .. Przed chwilą nakarmiłam małą głodomorrę, TŻ nosi z nadzieją, że uśnie, bo obiecałam oddać mu laptopa jak dziecko zaśnie ;D delicadeza - ja byłam nacinana, szwy rozpuszczalne i te do zdjęcia też .. Pierwszy ściągnęli mi po 4 dobach i to była masakra, bo od tamtej pory nie mogłam robić siku, siadać normalnie, ani w sumie funkcjonować jak człowiek.. a ściąganie szwów wspominam gorzej niż poród .. Po 3 tygodniach przestało boleć . Dziś minęły 4 tygodnie i już nie boli, czasem delikatnie ciągnie ..
|
#4585 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra... strasznie mi szkoda takiego maluszka i siostry..nawet wole sobie nie wyobrazac co czuje. lekarze w naszym kraju to w wiekszosci przzypadków partacze... Cytat:
![]() Cytat:
jak to w ogole możliwe????????// masakra Cytat:
![]() ululanie pomaga ![]() Cytat:
![]() i zaczał jesc co 2,5 h do 3 h oprócz nocy gdzie robi jeszcze dłuzsze przerwy. mam nadzieje ze to dlatego ze szybciej sie najada a nie objaw jakiejs choroby ![]() Cytat:
kurde szkoda ze masz mniej ![]() buuu i pierdołko coś to zrobiła z kostką ![]() Cytat:
![]() a rodzic sie o 18 20 wiec ja zwiazku nie widze cos mi chyba nie zacytowało... maluszek mi śpi (tfu tfu)matal faktycznie emotikonki wizazowe sa uzależżniające mi tej ikonki brakuje najbardziej -> w czasie pisania smsów![]() anula nie miej wyrzutów sumienia kochana...
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tak na szybko. Rano praca, potem makro.
Pepe marudził, spał po 15 minut bo znowu wściekałam się na niego )Wstawiłam zapiekankę do pieca ( bom strasznie głodna ), a na razie zadowoliłam się miską lodów Carte Dor ![]() Zaraz biorę się za porządki i jak zdążę, to papiery. Grazin, viburcol kupisz bez recepty w czechowicach ( kupowałam 2 dni temu) eweska, trzymamy i przesyłamy |
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Kochane po prawie miesiecznej przerwie, glupio mi sie tak na nowo wcinac w Wasze rozmowy, bo nie mam czasu nadrobic watku, czasem nawet nie mam kiedy przez 2 dnia wziac prysznica, o necie w tej chwili moge pomarzyc...Nie wiem czy cucciola79 pisala Wam, ze bylismy z synkiem 2,5 tygodnia w szpitalu, synek mial pyrolostenoze, wymiotowal krwia i w kupce tez byla krew, co my przeszlismy, ja prawie wylysialam z nerwow, ze stresu tez stracilam sporo mleka, mialam dwa razy zapalenie piersi i raz zastoj, 4 dni nie moglam malego karmic, bo byl pod kroplowka, mieli operowac, ale pomogly leki, teraz mamy je podawac do tego miesiaca, Flavio juz tak bardzo nie wymiotuje, ale ma dosc silny refluks, z tego powodu zle sypia,w ciagu dnia prawie w ogole nie spi, wiec nie mam czasu, niestety kwasowosc podchodzi mu do przelyku i czesto placze, takze po jedzonku, biedny jest taki
trzeba uwazac, bo ulewa mu sie nawet 2 godzinki po karmieniu 3 razy dziennie robimy aerozol, bo maly ma tez kaszel, mleczko dostaje sie do oskrzeli i do oplucnej, pozatym o 6tej rano chodze z nim na plaze wdychac swieze powietrze, o 9tej juz jestemy z powrotem, bo jest po 38 stopni, wiec dla dziecka za goraco, reasumujac wygladam jak zombie....eweska trzymam kciuki za Piotrusia, niestety nie doczytalam, ale czy Twoja siostra nie oczekiwala dwoch coreczek ![]() mam nadzieje, ze w krotce bede miec wiecej czasu dla Was, czasem podczytuje na iphonie, ale niewygodnie sie z niego pisze, wrzucilam pare fotek do albumu sciskam mocno Wasze maluszki
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
principessina miałyśmy o was info .
Jesteś bardzo dzielna i wspaniale sobie radzisz, nawet wyobrażać sobie nie mogę co czułaś i nadal przechodzisz. Najwazniejsze, ze najgorsze już za wami, teraz dzien po dniu bedzie lepiej ![]() Pozdrawiamy i uściskaj syneczka |
|
|
|
#4589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak nie bede miala kiedy do czecho jechac brrCytat:
tak miałysmy o was info i wszystkie bardzo sie martwiłyśmy...wspułczuje problemów ze zdrowiem Flavcia oby było juz tylko lepiej!!!szybciutko Flavcio Ci wynagrodzi ten czas teraz. a karmisz jeszcze p[iersia?? trzymaj sie!!!!!!!!!!
|
|
#4590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W aptece Eureka na Piłsudskiego ( koło Willi Eureka ). princi, najważniejsze, że wszystko idzie ku dobremu, ściskam i życzę dużo zdrowia Flavciovi, a Wam wytrwałości mam nadzieję, że w związku z tą sytuacją Twoja bratowa i koleżanki odpuściły sobie przyjazd do Włoch |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

za picie z butelki

szybko w samochód i do szpitala, na szczęście byliśmy blisko szpitala dziecięcego.
u nas to takie pojedyncze tylko

Czekamy na Ciebie fasolko

plus smok, a potem od niczego sie oduczyc nie moglam
Położna poradziła przykładać rivanolem i po dwóch dniach było po problemie
)