Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 10:52   #4561
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
u nas nocka nie najgorsza, choc od godziny 1-szej stekanie i jakis zywczyk sie wlaczyl, zatkalam 2 razy smokiem ale o 2-giej sie poddalam, potem mala nagle chciala sie bawic

a ja nei moglam zasnac bo brzuch mnie boli okresowo...to naprawde@ przyszla juz dzisiaj to widze...
czy to normalne dostac@ 8 tyg po porodzie mimo, ze karmie tylko UU????????

potem pobudka od 5 stekanie przez sen.... ale dociagnela do 6-stej i potem od 7:40 juz spania nie bylo, TZ sie zlitowal i wzial ja do zabawy bo przeciez radosc byla do karuzelki do taty i w ogole kupa tezi pospalam godzinke jeszcze

a potem bylo karmienie i kupa do lopatek tez i kapanie na szybko pod kranem w umywalce

krakowskie powiedzonko tez sie zdziwilam jak do krakowa przyjecham, tzn wredny taki zazarty

podziwiam, mobilizujesz mnie i chyba od poniedzialku ide na silke, no musze po prostu...

nooo to widze ze ten sam poczatek dnia z kupa do lopatek lacze sie w bolu, ale za to Zoska byla taka szczesliwa po tej kupie...ze zrobila jeszcze jedna na przewijaku na szczescie mala i dalo sie ja ogarnac na szybko

kochana dawaj znac co z malutkim siostry

noo ja dzisiaj tez uskuteczniam probe butelkowa, dobry pomysl, zrobie chyba tak jak ty..
kurcze boje sie jedynie, zeby nie przyzwyczaila sie do butelki bo juz niestety sie denerwuje przy U jak jej wolno leci...

i jeszcze ja ten @ dostalam... a biore tabletki Cerazzette czy jakos tak... Andiotku normalne to?

moja dzisiaj etz miala aktywnosc do karuzelki o 3 w nocy... ale zasnela potem szczesliwie sama, bo ja zasnelam ewidentnie wczesniej od niej

oj oj moja tez tak steka przez sen..normalnie nei da sie przy tym soac

lece pod prysznic, bo maz mi zrobil krolewskie sniadanko wiec sie byczylismy w pizamach mala spi wiec lece. buzka
ciesze sie
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
moj starszy pil idealnie , nocki mialam super
pozniej sie za to kilkakrotnie psul

zapomnialam napisac chyba ze za picie z butelki

zazdroszcze zakupow

super ten smok z ta dziurka, bardzo mi sie podoba.

moj lezac tez sie probuje podnosic sam. jest mega silny, trzeba bardzo uwazac jak sie go nosi, az sie boje go dawac komus na rece kto go nie zna

hmmm mierzylam sie w obwodzie, w najszerszym miejscu i spadlo mi 5 cm od porodu-to tak chyba srednio co? bo pamietam ze w 5 dobe zamawialam pas poporodowy i musialam podac wymiary(pas i tak jakis maly przyszedl, za maly)

posprzatalam , umylam klatke, mlody spi,
no te nasze dzieciaki to silne istotki są

moja tez spi
3 razxy lulana
w koncu zaslonilam rolete w pkoju i zasnela
my sprzatamy

dzisiaj jade na 35 lecie slubu moich rodzicow
Stary 2011-07-02, 11:04   #4562
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
u nas nocka nie najgorsza, choc od godziny 1-szej stekanie i jakis zywczyk sie wlaczyl, zatkalam 2 razy smokiem ale o 2-giej sie poddalam, potem mala nagle chciala sie bawic

a ja nei moglam zasnac bo brzuch mnie boli okresowo...to naprawde@ przyszla juz dzisiaj to widze...
czy to normalne dostac@ 8 tyg po porodzie mimo, ze karmie tylko UU????????

potem pobudka od 5 stekanie przez sen.... ale dociagnela do 6-stej i potem od 7:40 juz spania nie bylo, TZ sie zlitowal i wzial ja do zabawy bo przeciez radosc byla do karuzelki do taty i w ogole kupa tezi pospalam godzinke jeszcze

a potem bylo karmienie i kupa do lopatek tez i kapanie na szybko pod kranem w umywalce

krakowskie powiedzonko tez sie zdziwilam jak do krakowa przyjecham, tzn wredny taki zazarty

podziwiam, mobilizujesz mnie i chyba od poniedzialku ide na silke, no musze po prostu...

nooo to widze ze ten sam poczatek dnia z kupa do lopatek lacze sie w bolu, ale za to Zoska byla taka szczesliwa po tej kupie...ze zrobila jeszcze jedna na przewijaku na szczescie mala i dalo sie ja ogarnac na szybko

kochana dawaj znac co z malutkim siostry

noo ja dzisiaj tez uskuteczniam probe butelkowa, dobry pomysl, zrobie chyba tak jak ty..
kurcze boje sie jedynie, zeby nie przyzwyczaila sie do butelki bo juz niestety sie denerwuje przy U jak jej wolno leci...

i jeszcze ja ten @ dostalam... a biore tabletki Cerazzette czy jakos tak... Andiotku normalne to?

moja dzisiaj etz miala aktywnosc do karuzelki o 3 w nocy... ale zasnela potem szczesliwie sama, bo ja zasnelam ewidentnie wczesniej od niej

oj oj moja tez tak steka przez sen..normalnie nei da sie przy tym soac

lece pod prysznic, bo maz mi zrobil krolewskie sniadanko wiec sie byczylismy w pizamach mala spi wiec lece. buzka
Łączę się w stękającym bólu... Spać od 4 nie mogłam do 8, bo tam mi stękał nad uchem. Więc on wyspany, ja niekoniecznie.

@ spokojnie mogłaś dostać, niestety.
Co więcej nawet karmiąc UU możesz mieć owulację i zajść w ciążę
Nie musi być @, ale może
Ja na szczęście jeszcze nie mam...

Edzik dwa razy już zasnął i dwa razy się obudził - stęka i brzuch go boli Nic nie pomaga...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:42   #4563
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, muszę się Wam wygadać i wyżalić
Wróciliśmy ze szpitala dziś...Julek nam się wczoraj zaksztusił w sklepie jak go poiłam herbatką-standardowo i na spokojnie wzięłam go główką w dól i klepałam , a tu nic!!! Panika, mąż go przejął i też nic, chłopak ze sklepu pobiegł z nami na górę do mieszkania jego rodziców i tam dalsza akcja, Julek zaczął oddychać, ale był bezwładny i zero płaczu szybko w samochód i do szpitala, na szczęście byliśmy blisko szpitala dziecięcego.
Tam się odblokował i w płacz, ja też...
zostawili nas na obserwację na 24h, badania, bo mógł dostać zapalenia płuc chemicznego(od płynu co się mógł dostać do płucek)

Przeżyliśmy traumę, jeszcze się nigdy nie najadłam tyle strachu, w nocy nie mogłam zasnąć, kontrolowałam czy śpi

Nie sądziłam, że zachłyśniecie tak może się skończyć
teraz boję się za każdym razem gdy coś się dzieje

nie wiem jakby się to skończyło gdyby nie właściciele sklepu...
o ja pierdziele!!!!!!!!!!!!
współczuje
wyobrazam sobie jaki strach musiałas czuc
dobrze ze skonczyło sie bez komplikacji
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
daje infacol i BioGaie
ale jak widać są gorsze dni też,
czasem jeden pierdek ją męczy i męczy,
wypchnie i błogo zasypia

możesz dać

anula to u Was są zbiorowe pokoje do karmienia ??? u nas to takie pojedyncze tylko

gusia może to dziś

Grazin małemu pomaga ta wiśniowa poduszka ???

mary babydream mniejsze s ajakies twarde, ale 4 są już mięciutkie prawie jak pampersy ale to Cię chyba nie zadowala Dady i tak taniej wychodzą

wieka22 o matko !!!!!!!!!! to straszne !!!!!!!! ale dobrze że nic się nie stało

Kiara śliczności !!!
minimalny przyrost to 450/miesiąc więc pięknie przybrała

aniutka_85 ale już nie boli ???

dzień dobry !
lecę bo Zosia chce świnkę Peppe
ale wrócę
pomaga poduszka
czasem mu dam na brzuch jak płacze (jak lezy w bujaku) i odpływa w minute i nie płacze (po czym budzi sie jak poduszka wystygnie z płaczem)
czasem jsak jestr marudny to daje mu ta poduszke i sie uspakaja bo to takie prezyjemne ciepełko
np teraz tak miałam ryczał i gazy go meczyły połozyłam podusie właczyłam suszare i lezy i chyba przysypia
ale mineły 2 i pół godz od kaermienia wiec bedzie syrena zaraz;p

listopadowa witam w klubie miłośników viburcolu
tylko po co to na recepte jest???? mi został ostatni i trzymam na zarna godz a do pediatry nie chce mi sie iść

enchan współczuje matury bardzo duzo maturzystów jest w Twojej sytuacji

ja was doczytuje na raty:P
wczoraj poczytałam ale na gościu bo cos z wizazem sie działo i nie odpisałam

malutki był wczoraj prze kchany!!! dawno nie mielismy takiego dnia!
praktycznioe nie płakał
cały czas sie usmiechał i nawet jak lezał to nie kwękał i nie stękał tylko sie patrzył i cieszzył
kąpiel marzenie była tez pierwszy raz taka zeby cały czas spokojny był i uśmiechniety nawet przy ubieraniu
potem odpłynąl przy wieczornym karmieniu i dopoiłam go o 22 i potem znowu dopiero o 3 30 a potem o 6 30

i OSIĄGNELIŚMY TO BEZ CZOPKA

przed chwila ngpo brzuszek bolał ale chyba przechodzi

zaraz go nakarmie i idziemy na pole mimo ze zimno ale słońce nieśmiało wychodzi

Edytowane przez Grazin
Czas edycji: 2011-07-02 o 12:02
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:55   #4564
dorkabl
Zadomowienie

czesc dziewczyny, biegnę, biegnę z postali!
Doczytuje! Staram sie przynajmniej ale ostatnio mam mało czasu, trochę spraw na głowie

Byłam w czwartek w szpitalu, na kontroli u kardiologa. Trauma mi została. Bałam sie ze mnie złapią i położą do łóżka

Zmykam na all kupić chustę do noszenia. Dzięki matall za pomoc

Tam jeszcze wcześniej pisałyście o odparzeniach. U nas pomogł linomag. Odparzenie miał na bank po czyms co zjadłam (chyba ryba) bo i krostki na twarzy wyskoczyły w tym samym momencie :/ Krostki pani doktor zdiagnozowała jako"cos co zjadłam, na uczulenie na nabiał to nie wygląda"
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:00   #4565
gusiagatko
Zakorzenienie

Hej Kochane
Ja tak tylko na szybko. Byłam na wizycie w szpitalu, na ktg skurcze regularne ale ja ich nie czułam tak jak powinnam, tylko trochę mnie piekły
Dostałam więc do domu proszek na ich wzmocnienie. Mam brać go co godzinę na język i dużo się ruszać. Idziemy z Tż na dłuuuuuuuuugi spacer. Położna i lekarka mówiły, żę jak dobrze pójdzie to przez weekend urodzę
A jak nie to normalnie w poniedziałek na wizytę do mojej gin.

Z dzidzią wszystko ok

Całuję Was i lecę spacerować

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:04   #4566
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Ja tak tylko na szybko. Byłam na wizycie w szpitalu, na ktg skurcze regularne ale ja ich nie czułam tak jak powinnam, tylko trochę mnie piekły
Dostałam więc do domu proszek na ich wzmocnienie. Mam brać go co godzinę na język i dużo się ruszać. Idziemy z Tż na dłuuuuuuuuugi spacer. Położna i lekarka mówiły, żę jak dobrze pójdzie to przez weekend urodzę

Z dzidzią wszystko ok

Dawaj znać, jakby coś się ruszyło
My tu wszystkie czekamy w wielkim napięciu

Edzik umęczony cyckiem, noszeniem i wiśniową poduszką przysypia...
Nie cierpię jak go boli brzuch wtedy wszystko jest BE.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:19   #4567
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Moje dziecie się popsuło wczoraj nie mogliśmy jej wieczorem znowu uśpic, na szczęście przespała noc tak jak zawsze. A dzisiaj znowu cyrk z usypianiem
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:38   #4568
MoniaK
Zakorzenienie

Helloł
Ja tylko na chwilkę wpadam, bo mały się zaraz obudzi i spadamy na obiad do mamy. W nocy dał mi popalić a teraz odsypia i śpi już 2,5 godziny.

Gusia trzymaj się dzielnie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:39   #4569
delicadeza
Raczkowanie

Witajcie Dziękuję po stokroć za tak miłe powitanie
Mattallewar, Anulinka,Mimbi, Mamaoptymistka, Dddaiissyy, Moria, Andziot, Paulizia, Agus 87, Agnieszka _pe25, Moniqac -jako że jestem matołek ikonkowy nie przesyłam kwiatka emotikowego tylko wielki bukiecior dla Was wszystkich !!!!
Już piszę coś o bobasie, na ogół grzeczny - zwłaszcza jak tatuś jest w domu, jak nie ma zdarza mu się matce dać popalić chyba czuje, że mamusia to by tylko nosiła i tuliła i jak ma oczy otwarte i leży w łóżeczku to są ogromne nudy i stękanie pod tytułem : nie śpię, na raczki poproszę. Jutro skończy 4 tygodnie i jako, że urodzony w niedzielę może jest totalnym leniuchem przy cycku. Butlą zdarza mi się go karmić ale butla jest BLE, krzywi się, stęka, ucieka ryjkiem, jest czerwony jak burak, krztusi się ot i cały cyrk.
Mieliśmy wczoraj wieczorny maraton UU do 23 ponad półtorej godziny, w nocy z 40 minut ciumkania od 4.15. Ja to się naprawdę zastanawiam czy mu coś tam leci jak tak długo je czy tylko jest to czysta przyjemność
Póki co kupki są do 6 -8 razy dziennie.
Używamy pieluch Dada 2i pampków 3 (tak się TŻ kupiło) ale są ok, jednak na udkach też pozostawiają ślady.
Na odparzenia przetestowaliśmy linomag zielony i działa, często nawet jak nie ma odparzeń to używam.
Kąpiel dzidziuś lubi, tylko kurczowo zaciska obie dłonie na ręce tatusia aż ma paluchy białe tak mocno trzyma - jak nie ma ręki trzymającej boi się. Płaczu przy ubieraniu nie ma - oby tak dalej.
Moniqac mieszkam obecnie w Katowicach
Paulizia mnie też strasznie boli lewy sutek, już nie pierś, bo lewa miała zapalenie - ale on już boli ze 3 tyg. Smaruję bephantenem i zmywam potem. Piję herbatkę hippa i herbapolu, karmi żłopię niemal codziennie, pije bawarkę i wody dużo a jakoś pokarmu za wiele nie ma.
Dziewczyny, te które czują takie kulki bądź koraliki w piersiach pod palcami jest skuteczny masaż (mnie pomogło), tylko jest przy tym trochę pisania a jako że dzidzia stękoli to jeśsli będzie zapotrzebowanie na opis masażu wstukam później.
Dodam jeszcze, że u małego na usypianie działają kołysanki Steczkowskiej i Turnaua.
Mam takie pytanie do tych z Was, które były nacinane i szyte: jak długo dochodziłyście do siebie, czy się zrosło bez komplikacji? Bo u mnie się szwy rozeszły i teraz jest cały cyrk.
Udanego dnia, słoneczko na Śląsku wyszło Idę ogarnąć mieszkanie i prasować, obiadek TŻ zrobił.
Ps. jak się te superaśne emotiki tworzy? (wiem, wiem - baran ze mnie ale nie umiem)
delicadeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:14   #4570
delicadeza
Raczkowanie

Witajcie, czy to możliwe aby wcięło posta albo ładował się wizaz z tak dużym półgodzinnym opóźnieniem ?? Jak go skasowało to się normalnie zastrzelę, bo był długi ale co mi tam napiszę od początku później.
Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuję za przyjęcie do swego grona
Stary 2011-07-02, 13:28   #4571
eweska
Moderatoreska

No dziś u Piotrusia bez zmian czyli stan zapalny się nie pogłębia ani nie spada, będzie miał prawdopodobnie zakładane sączki bo gronkowiec zaatakował od kolanek i poszło w górę, ma zapalenie kości i rozpad chrząstek. Będą mu uzupełniać płynny w stawach, założą sączki bo może mieć ropę, muszą bidulka ponacinać.
Boże jak ten Piotruś się wymęczy Aż płakać się chce takie maleństwo
Ma mieć jeszcze raz przetaczana krew bo ma za mało leukocytów.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:29   #4572
anula_81
Zakorzenienie

A ja zalapalam dola...
po pierwsze
1. miala byc dzis piekna pogoda a nie ma..niby jest 20 stopni a siapi z nieba niewiadomo co.
2. sprobowalismy dac malej mojego mleka w butelce 20 ml co prawda tylko, TZ uradowany karmil a potem dalam jej cycka i ciagnela i butelke i U ladnie, ale potem byl placz, nie wiem czy dlatego ze wolniej zaczyna leciec? czy moze brzuszek i gazy bo poszly 3 beki potem placz, ssanie smoka i paluchow i wielka kupa i zabawa z usmiechami na macie a teraz spi.
przybiera na wadze 250 na tydzien mimo tego placzu wiec moze jednak mozna jej dac butle? Planowalismy z TZtem butle zeby jej dal dzis w nocy a ja ja doiero bym nakarmila ok 5 rano, zeby troche odespac...ale sie boje...
MAM WYRZUTY SUMIENIA..ze teraz nie bedzie chciala piersi i sie poryczalam...
3. dostalam okres co mnie naprawde doluje..to @ na bank bo boli brzuch straszliwie..boje sie ze to oznaka ze z pokarmem cos nei tak...ale dlaczego mam okres skoro biore te tabletki?!?!?! nie kumam...
4. mialam isc na solarium ale nawet tego mi sie odechcialo...

chyba musi mnie ktos przytulic

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
Witajcie, czy to możliwe aby wcięło posta albo ładował się wizaz z tak dużym półgodzinnym opóźnieniem ?? Jak go skasowało to się normalnie zastrzelę, bo był długi ale co mi tam napiszę od początku później.
Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuję za przyjęcie do swego grona
witaj kochana, bo ja chyba z tego wszystkiego jeszcze sie nie przywitalam moglo posta wciac, niestety tak sie zdarza..
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Helloł
Ja tylko na chwilkę wpadam, bo mały się zaraz obudzi i spadamy na obiad do mamy. W nocy dał mi popalić a teraz odsypia i śpi już 2,5 godziny.
wspolczuje nocki korzystaj z tego , ze maly teraz spi

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Moje dziecie się popsuło wczoraj nie mogliśmy jej wieczorem znowu uśpic, na szczęście przespała noc tak jak zawsze. A dzisiaj znowu cyrk z usypianiem
oj oj, moja na szczescie mimo, ze sie obudzila wczoraj jak pisalam to zaraz zasnela, najwazniejsze ze w nocy wam ladnie spi

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Edzik umęczony cyckiem, noszeniem i wiśniową poduszką przysypia...
Nie cierpię jak go boli brzuch wtedy wszystko jest BE.
mnie sie wdaje ze u Zosi to tez brzuszek albo malo pokarmu jej leci...na szczescie ona nie placze az tak strasznie tylko chwilke, ale i tak sie martwie.

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Z dzidzią wszystko ok

ja obstawiam ze urodzisz w ten weekend na bank! jak ja tak spacerowalam w ten dzien co zaczelam rodzic to wlasnie sie smialismy, ze wychodzilam ten porod
trzymamy kciuki i koniecznie daj znac bo ja juz sie tej twojej dzidzi doczekac nie moge

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
o ja pierdziele!!!!!!!!!!!!

malutki był wczoraj prze kchany!!! dawno nie mielismy takiego dnia!
praktycznioe nie płakał
cały czas sie usmiechał i nawet jak lezał to nie kwękał i nie stękał tylko sie patrzył i cieszzył
kąpiel marzenie była tez pierwszy raz taka zeby cały czas spokojny był i uśmiechniety nawet przy ubieraniu
potem odpłynąl przy wieczornym karmieniu i dopoiłam go o 22 i potem znowu dopiero o 3 30 a potem o 6 30

i OSIĄGNELIŚMY TO BEZ CZOPKA

przed chwila ngpo brzuszek bolał ale chyba przechodzi

zaraz go nakarmie i idziemy na pole mimo ze zimno ale słońce nieśmiało wychodzi
gratuluje wczorajszego dnia!! widzisz jakie masz kochane dziecko? moze go nie doceniliscie
milego spacerku..

Cytat:
Łączę się w stękającym bólu... Spać od 4 nie mogłam do 8, bo tam mi stękał nad uchem. Więc on wyspany, ja niekoniecznie.

@ spokojnie mogłaś dostać, niestety.
Co więcej nawet karmiąc UU możesz mieć owulację i zajść w ciążę
Nie musi być @, ale może
Ja na szczęście jeszcze nie mam...

Edzik dwa razy już zasnął i dwa razy się obudził - stęka i brzuch go boli Nic nie pomaga...
no najlepsze ze oni przez sen stekaja prawda? i ja jej nie chce budzic bo jak jej dam cyca to przeciez nic nei da, wiec takie stekanie trzeba tylko przeczekac. w dzien na szczescie steka mniej bo mamy kilka sposobow na kupke, wiec jest chwila placzu a jak kupka albo pierdzioszek pojda to jest mega rozluznienie
co do @ to mam zalamke...specjalnie i tak biore tabletki bo wiem ze mozna zajsc w ciaze..ale @ sie nie spodziewalam

juz maruder cos marudzi pod nosem

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:34   #4573
eweska
Moderatoreska

Później siorka ma jeszcze do mnie zadzwonić bo są na badaniach, załatwił jej mąż z ordynatorem aby Olę tam przebadali również, więc są teraz na badaniach.
Jejku serce normalnie się kraja jak tego słucham, bidulek kochany tylke cierpienia już za malego
Normalnie udusiłabym tego, który go tym dziadostwem zaraził, bo innej opcji nie ma gdzies musiał zostać zarażony Przecież gronkowiec nie bierze się od tak sobie.
Stary 2011-07-02, 13:35   #4574
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No dziś u Piotrusia bez zmian czyli stan zapalny się nie pogłębia ani nie spada, będzie miał prawdopodobnie zakładane sączki bo gronkowiec zaatakował od kolanek i poszło w górę, ma zapalenie kości i rozpad chrząstek. Będą mu uzupełniać płynny w stawach, założą sączki bo może mieć ropę, muszą bidulka ponacinać.
Ojej, jak mi żal Piotrusia i Twojej siostry. Przecież matka cierpi tak bardzo widząc swoje maleństwo chore. Czy można jakoś pomóc??

Cytat:
A ja zalapalam dola...
po pierwsze
1. miala byc dzis piekna pogoda a nie ma..niby jest 20 stopni a siapi z nieba niewiadomo co.
2. sprobowalismy dac malej mojego mleka w butelce 20 ml co prawda tylko, TZ uradowany karmil a potem dalam jej cycka i ciagnela i butelke i U ladnie, ale potem byl placz, nie wiem czy dlatego ze wolniej zaczyna leciec? czy moze brzuszek i gazy bo poszly 3 beki potem placz, ssanie smoka i paluchow i wielka kupa i zabawa z usmiechami na macie a teraz spi.
przybiera na wadze 250 na tydzien mimo tego placzu wiec moze jednak mozna jej dac butle? Planowalismy z TZtem butle zeby jej dal dzis w nocy a ja ja doiero bym nakarmila ok 5 rano, zeby troche odespac...ale sie boje...
MAM WYRZUTY SUMIENIA..ze teraz nie bedzie chciala piersi i sie poryczalam...
3. dostalam okres co mnie naprawde doluje..to @ na bank bo boli brzuch straszliwie..boje sie ze to oznaka ze z pokarmem cos nei tak...ale dlaczego mam okres skoro biore te tabletki?!?!?! nie kumam...
4. mialam isc na solarium ale nawet tego mi sie odechcialo...

chyba musi mnie ktos przytulic
Przytulam Nie miej wyrzutów sumienia z powodu butelki. Ja też skapitulowałam i podaję małej MM raz dziennie rano. Bo wtedy zawsze jest najbardziej głodna, a ja mogę jeszcze podrzemać. Pamiętaj, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:36   #4575
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Ojej, jak mi żal Piotrusia i Twojej siostry. Przecież matka cierpi tak bardzo widząc swoje maleństwo chore. Czy można jakoś pomóc??
Rano jak gadałam z siostrą to mówiła, że wszyscy do niej dzwonią z rodziny, znajomi, mówi że aż miło się robi że ma takie wsparcie.
Trzeba czekać na dalsze badania.
Stary 2011-07-02, 13:40   #4576
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej

Jestem mega szczesliwa
Jak wspominalam mielismy wczoraj w domu dyskoteke. Maly w bujaku, dobra muza hehe no i tak sie nachylalam nad nim i sie ruszalam i spiewalam i on bidny patrzyl na mnie i tez sie ruszal!!!! Delikatnie machal glowka i ramionkami... widac, ze tez chcial potanczyc, ale nie mogl i do tego wielkie usmiechy... no byl taki wniebowziety, ze az sie poryczalam. Taki maluszek, a juz chce mu sie tanczyc Nastepnym razem Tz go nagra!!!!!

Koncze kawe i ide sprzatac dalej
Stary 2011-07-02, 13:48   #4577
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
Kiara76 świetna ta Twoja córcia i ma super fajny pępek
He, he pępek powoli "zarasta", bo miałyśmy z nim problem, ponieważ pępowina była mega gruba, kikutek nie chciał odpaść, potem się trochę slimaczyło, a teraz od góry zachodzi powoli skórka i może ładnie się wciągnie do środka, a na razie ma guziczek

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ciesze sie ze pieluszka sie sprawdza

wiecie skad mi akurat wzial sie ten pomysl?
bo sama jako dziecko z tak owa spalam plus smok, a potem od niczego sie oduczyc nie moglam
U nas od wczoraj sprawdza się taka szmatka - przytulanka, mini pielucha , więc również dziękuję za ten pomysł

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
od kiedy dziecko powinno podnosić głowie leżąc na brzuszku?
bo mój w ogóle nie chce leząc na brzuszku....
wkurza go ta pozycja niemiłosiernie....
chyba, że śpi...to mu nie przeszkadza...
Lenka zaczęła podnosić główkę na przełomie drugiego i trzeciego tygodnia, podnosi na wysokość ok. 2-3cm i zaraz ryje nosem w kocyk ale moja starsza córa podnosiła dopiero jakoś po skończeniu dwóch miesięcy, z tym, że starszej nie kładłam wcześniej na brzuszek bo się bałam, a Lenkę kładę sobie na piersi i opieram plecy pod kątem na oparciu sofy, a wtedy ona leżąc na brzuszku najpierw siłuje się z główką, a potem zasypia i tak ją odkładam do łóżeczka.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Probowalas moze tych herbatek na laktacje? Ja pije Hipp i wieczorkiem wypijam sobie Karmi classic i czasem mam wrazenie, ze piersi mi pekna
Ja piję HIPP-a na laktację, 1 szklaneczkę dziennie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
A teraz oficjalnie i publicznie chciałam przeprosić herbatkę Hipp koperkową granulowaną. Przedwczoraj jeszcze niczego nie podejrzewałam, wczoraj już byłam czujna, a dziś nabrałam pewności.
Też mam zamiar kupić tę koperkową z HIPP, tylko nie na kupkę, bo tej mamy aż w nadmiarze, ale na dopajanie i uspokojenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
W trakcie ostatniego jedzenia wydawało mi się, że Pepe ciśnie kupę.
Jak go odkładałam po odbiciu poczułam coś mokrego na plecach.
O matko, takiej kupy to jeszcze nie było. Bo kończyła się na łopatkach małego
Dobre, wczoraj miałam podobnie, mała leżała obok mnie na poduszce i słyszę : idzie kupa. Dobra, myślę niech porządnie zrobi, biorę potem na ręce, a poducha pod pleckami cała musztardowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pępowina.jpg (8,0 KB, 67 załadowań)
Stary 2011-07-02, 13:50   #4578
delicadeza
Raczkowanie

W takim razie piszę jeszcze raz, teraz w wersji okrojonej
Matallewar, Anulinka, Mimbi, Mamaoptymistka, Ddaiissyy, Miria, Andziot, Paulizia, Agus_87, Agnieszka_pe25, Moniqac dziękuję za przyjęcie i gdybym nie była matołkiem emotikowym wysłałabym Wam kwiatki ale w tym razem wielki bukiet dla Was.
Napiszę coś o synusiu - generalnie kategoria tych spokojnych tylko jak ma fazę pt "Nudzi mi się" i stękoli w łóżeczku to trzeba podchodzić co chwilkę, pogłaskać po ryjku i po pleckach i jest cisza na chwilę. Jak jest tatuś w domu, to jest spokojniejszy a mamusię szantazuje płaczem jak wyczuje, że tatuś poza domem
Jest na UU ale zdarza mi się go dokarmiać mm Nan1 jako, że jutro skończy 4 tyg.
Kąpiel też nie sprawia problemów, tylko zaciska raczki na dłoni tatusia aż ma paluchy białe - chyba bezpieczniej się czuje, jak nie ma rączki jest syrena
W nocy w miarę spi, tylko stęka okrutnie przez sen. Wczoraj mieliśmy wieczorny maraton UU przez półtorej godz, nocny po 5 godz. spania 40 minutowy. Ja już nie wiem czy to normalne żeby dzidzior tyle wisiał na UU. Raz je 15 min, innym razem godzinę.
U nas przy usypianiu działają kołysanki Grzesia Turnaua i Steczkowskiej.
Moniqac mieszkam obecnie w Katowicach.
Paulizia mnie też strasznie boli sutek lewy, to ten od piersi objętej zapaleniem, smaruję bepanthenem i zmywam do karmienia.
Dziewczyny, które czują w piersiach takie kulki albo koraliki małe jest świetny sposób na tzw. przepchnięcie ich poprzez masaż jeśli bedzie przydatny opis masażu napiszę wieczorem, bo mały juz się zdążył obudzić i jęczy za cyckiem.
Mam pytanie do dziewczyn, które były cięte i zszywane: ile u Was trwało dochodzenie do siebie, jak się pozrastało i czy boli nadal? bo ja popękałam, tzn szwy rozpuszczalne puściły za wcześnie i jest cyrk z lakarzami, jeden to, drugi tamto i nie wiadomo kogo słuchać.
Ściskam Was mocno, jeszcze raz dziękuję i pędzę do Wikusia.
Stary 2011-07-02, 13:50   #4579
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Ewesko płakac mi się chce gdy czytam Twoje posty o Piotrusiu , tak mi szkoda tego maleństwa, jestem pewna, że wszystko będzie dobrze, innej opcji nie ma

Anulka nie miej wyrzutów sumienia, że podasz małej mleko z butelki, moja od początku jest dokarmiana i pije ładnie i z butli i z piersi. Używamy butelek TT i mleka AR które jest gęste - więc z piersi leci jej lżej niż z butli A jeżeli chodzi o stekania i płacze przy UU, to ja na początku podejrzewałam brzuszek - a to jednak po prostu mało jej leciało i tak się kręciła. Mam nadzieję, że u Ciebie to nie to Przytulam
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:58   #4580
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Ewesko płakac mi się chce gdy czytam Twoje posty o Piotrusiu , tak mi szkoda tego maleństwa, jestem pewna, że wszystko będzie dobrze, innej opcji nie ma
Trzymajcie kochane kciuki aby kostki nie były zbyt mocno uszkodzone w poniedzialek podejmą decyzję czy zostaje u nas w mieście w szpitalu czy go wywożą do innego miasta, ma mieć też konsultację chirurgiczna i ortopedyczną, będzie reszta wyników i okaże się jakie są uszkodzenia, jakie są rokowania i co dalej.

Oleńka juz miała pobraną krew teraz czekają godzinę na wyniki, oby tylko ona jeszcze nie miała tego gronkowca.

Mój mąż od 3 nad ranem w drodze, na 20 najwcześniej powinien dojechać, albo i później.
Pogoda beznadziejna niby słonko się pokazuje, ale jest dość chłodno i wieje bardzo i jak tu wyjść na spacer.
Stary 2011-07-02, 14:04   #4581
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
, ale na pewno będzie dobrze... Musi być

Delicadeza, witaj
Moniqac, super że wyniki Szymka dobre

A u nas taka nocka, że w ciężkim szoku jestem.
Mała poszła spać o 22, wstała o 23.30 na mleko, potem spała do 5, wypiła mleko, poszła w kimę i spała do 11. A teraz znowu jej się przysnęło. Mojego dziecka nie poznaję

Co do odparzeń to akurat Izka nie ma takiego problemu. Ale zdażało się u Adriana - stosowaliśmy, oprócz zasypki Nivea (albo mąki ziemniaczanej), sudokrem, linomag, alantan plus. Z tego co pamiętam, to tormentiol faktycznie nie jest wskazany u tak małego dziecka.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 14:24   #4582
amarcia
Wtajemniczenie

delicadeza hejoooooo
Ja byłam nacinana i gdzieś tam jeszcze pękłam dodatkowo, długo mnie szyli i później cały czas miałam uczucie ciągnięcia. Wewnątrz mam szwy rozpuszczalne a na zewnątrz były wiązane i z takimi wyszłam do domciu. Miały niby odpaść same ale położna na patronażu powiedziała, ze sa za długie i wyjęła mi je po 14-tu dniach. Jechałam codziennie octaniseptem i kalium. W 3-cim tyg przy zgieciu, tam gdzie zaczyna sie udo, poczułam że co ś sie dzieje. Zbierała sie ropka w jednym miejscu Położna poradziła przykładać rivanolem i po dwóch dniach było po problemie
Teraz wszystko jest już super, jestem zrośnięta i zagojona, w piatek minęło 4 tygodnie od porodu
U Ciebie dobrze wszystko?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 15:04   #4583
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
W takim razie piszę jeszcze raz, teraz w wersji okrojonej
Matallewar, Anulinka, Mimbi, Mamaoptymistka, Ddaiissyy, Miria, Andziot, Paulizia, Agus_87, Agnieszka_pe25, Moniqac dziękuję za przyjęcie i gdybym nie była matołkiem emotikowym wysłałabym Wam kwiatki ale w tym razem wielki bukiet dla Was.
Napiszę coś o synusiu - generalnie kategoria tych spokojnych tylko jak ma fazę pt "Nudzi mi się" i stękoli w łóżeczku to trzeba podchodzić co chwilkę, pogłaskać po ryjku i po pleckach i jest cisza na chwilę. Jak jest tatuś w domu, to jest spokojniejszy a mamusię szantazuje płaczem jak wyczuje, że tatuś poza domem
Jest na UU ale zdarza mi się go dokarmiać mm Nan1 jako, że jutro skończy 4 tyg.
Kąpiel też nie sprawia problemów, tylko zaciska raczki na dłoni tatusia aż ma paluchy białe - chyba bezpieczniej się czuje, jak nie ma rączki jest syrena
W nocy w miarę spi, tylko stęka okrutnie przez sen. Wczoraj mieliśmy wieczorny maraton UU przez półtorej godz, nocny po 5 godz. spania 40 minutowy. Ja już nie wiem czy to normalne żeby dzidzior tyle wisiał na UU. Raz je 15 min, innym razem godzinę.
U nas przy usypianiu działają kołysanki Grzesia Turnaua i Steczkowskiej.
Moniqac mieszkam obecnie w Katowicach.
Paulizia mnie też strasznie boli sutek lewy, to ten od piersi objętej zapaleniem, smaruję bepanthenem i zmywam do karmienia.
Dziewczyny, które czują w piersiach takie kulki albo koraliki małe jest świetny sposób na tzw. przepchnięcie ich poprzez masaż jeśli bedzie przydatny opis masażu napiszę wieczorem, bo mały juz się zdążył obudzić i jęczy za cyckiem.
Mam pytanie do dziewczyn, które były cięte i zszywane: ile u Was trwało dochodzenie do siebie, jak się pozrastało i czy boli nadal? bo ja popękałam, tzn szwy rozpuszczalne puściły za wcześnie i jest cyrk z lakarzami, jeden to, drugi tamto i nie wiadomo kogo słuchać.
Ściskam Was mocno, jeszcze raz dziękuję i pędzę do Wikusia.
ja nie bylam nacinana, ale peklam
szwy wyszly po ok 4 tygodniach wlasnie
teraz juz nic nie boli, a jestem 2,5 miesiaca po porodzie
Stary 2011-07-02, 15:11   #4584
enchantresss
Rozeznanie

hej !

Tak wolno działa mi net, że aż mi się odechciewa go włączać ..
Zanim mi się kolejna strona wątku załaduje to zapominam o czym czytałam na poprzedniej, a w cytowanie nawet nie próbuję się bawić, bo to masakra jakaś .. no nic ..

Na początek najważniejsze : ogromne kciuki za synusia siostry Eweski ! Jak czytam Twoje posty to aż mnie ciary przechodzą
Dlaczego takie niewinne, bezbronne maleństwa muszą cierpieć ..
Coś strasznego. A najstraszniejsza jest pewnie ta bezradność ..
Pozostaje nam tylko trzymać kciuki za szybki powrót do zdrowia i wierzyć, że będzie dobrze !!
MUSI BYĆ .

Wszystkim dziękuję za wyrazy współczucia odnośnie mojej nieszczęsnej matury
i dziękuję za wyrozumiałość, bo bałam się, że i Wy mnie zlinczujecie za to jakim głąbem się okazałam

U nas nocka jak zwykle w porządku, pobudki tylko na karmienia (te dziecko mogłoby robić za budzik,
codziennie o 23.30 i o 2.30, ta poranna już różnie) ..

Przed chwilą nakarmiłam małą głodomorrę, TŻ nosi z nadzieją, że uśnie, bo obiecałam oddać mu laptopa jak dziecko zaśnie ;D

delicadeza - ja byłam nacinana, szwy rozpuszczalne i te do zdjęcia też .. Pierwszy ściągnęli mi po 4 dobach i to była masakra, bo od tamtej pory nie mogłam robić siku, siadać normalnie, ani w sumie funkcjonować jak człowiek.. a ściąganie szwów wspominam gorzej niż poród .. Po 3 tygodniach przestało boleć . Dziś minęły 4 tygodnie i już nie boli, czasem delikatnie ciągnie ..

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 15:29   #4585
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
boże aż sie serce kraja
masakra...
strasznie mi szkoda takiego maluszka i siostry..
nawet wole sobie nie wyobrazac co czuje.
lekarze w naszym kraju to w wiekszosci przzypadków partacze...
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
amarcia, Ty pytalas o nakladki silik/?
ja srednio co 2 karmienie w nich karmie
wszystko super
dzidzia je tak i tak
karmie juz tak miesiac

dziewczonko, za Tate

anulko o Norwegii artykul dzis na WP
http://praca.wp.pl/title,Norwegia-cz...wiadomosc.html

Dzis Gabik ma 5 tygodni

Kiedy dzidzie zaczynaja mowic "agu"
nie moze sie doczekac
mój zaczał mówić a gu kilka dni temu

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

A jeszcze tak a'propo usg i tego czego na tym badaniu nie widać... nie wiem czy już Wam nie pisałam, jak mojej koleżance z forum invitrowego chcieli zrobić w szpitalu czyszczenie macicy bo na podstawie usg uznali, że oba jej płody obumarły... Nie zgodziła się, przez co została zwyzywana przez lekarza, zażądała powtórnego badania przez innego lekarza, które w końcu po 12h(!) jej wykonano (po 12h płaczu, bezsennej nocy). Następnego dnia, inny lekarz stwierdził, że jednak jedno dziecko ŻYJE! a na kolejnym usg po 2 tygodniach okazało się, że oba maluszki żyją... Wyobrażacie to sobie?
co???
jak to w ogole możliwe????????//
masakra

Cytat:
Czy Wasze dzieci też jak chcą spac to tak marudzą, oczy się zamykają, ale jeszcze ostatkiem sił je otwierają?? Jak ja tego nie lubie Zawsze taka walka ze snem...
tak
ululanie pomaga
Cytat:
Zostaniesz moim prywatnym bóstwem
Edzik spał z nią 3 razy - sam zasypiał w łóżeczku
No po prostu SZOK.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Czy to możliwe, że Edzik najada się w 7-10 minut?
Bo on dłużej nie je...
Ale nie marudzi już...
no sebek też je do 10 min maksymalnie...
i zaczał jesc co 2,5 h do 3 h oprócz nocy gdzie robi jeszcze dłuzsze przerwy. mam nadzieje ze to dlatego ze szybciej sie najada a nie objaw jakiejs choroby
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Chyba możliwe
Bo mnie też to chyba tyczy
Wczoraj i dzisiaj w ciągu dnia tak delikatnie brudna wkładka. Na początku zastanawiałam się czy to nie z wysiłku jeszcze coś tam kapnie ale od dłuższego czasu nic i gin też nic nie mówił.

Dodam, że mleka mam coraz mniej
Przystawiam małego już czasem co godzinę i żadnej poprawy.
Herbatki i tabletki nic nie dają...
A ja tak chce jeszcze karmić.
a dajesz butelke tez?
kurde szkoda ze masz mniej
buuu
i pierdołko coś to zrobiła z kostką
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeew...

ale pogoda o mamo

Nocka jak na moje dziecko lux - 22.00, 1.00, 4.00, 7.00...

A wiecie co? Karola ma coś takiego, że zawsze budzi sie ok 3.00 na karmienie i wtedy jest super aktywna ok godziny. Bardzo grzeczna fakt... Leży, rozgląda się, próbuje gaworzyć. Myślicie, ze ma to jakis zwiazek z tym, że o tej porze sie rodziła?
moj tez ma pore karmienia w okolicach 3 w nocy i kilkaaaa ładnych razy sie nam zdarzyło ze przez godzine aktywny tylko nie płakał ale siedzi znaczy lezy patrzy i guga
a rodzic sie o 18 20 wiec ja zwiazku nie widze

cos mi chyba nie zacytowało...

maluszek mi śpi (tfu tfu)

matal faktycznie emotikonki wizazowe sa uzależżniające mi tej ikonki brakuje najbardziej -> w czasie pisania smsów
anula nie miej wyrzutów sumienia kochana...
Stary 2011-07-02, 15:51   #4586
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

A ja tak na szybko. Rano praca, potem makro.
Pepe marudził, spał po 15 minut, więc wyprawiłam go z TŻ na spacer i do babci ( jestem bo znowu wściekałam się na niego )
Wstawiłam zapiekankę do pieca ( bom strasznie głodna ), a na razie zadowoliłam się miską lodów Carte Dor
Zaraz biorę się za porządki i jak zdążę, to papiery.

Grazin, viburcol kupisz bez recepty w czechowicach ( kupowałam 2 dni temu)

eweska, trzymamy i przesyłamy
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 15:53   #4587
principessina
Zakorzenienie

Witam Was Kochane po prawie miesiecznej przerwie, glupio mi sie tak na nowo wcinac w Wasze rozmowy, bo nie mam czasu nadrobic watku, czasem nawet nie mam kiedy przez 2 dnia wziac prysznica, o necie w tej chwili moge pomarzyc...Nie wiem czy cucciola79 pisala Wam, ze bylismy z synkiem 2,5 tygodnia w szpitalu, synek mial pyrolostenoze, wymiotowal krwia i w kupce tez byla krew, co my przeszlismy, ja prawie wylysialam z nerwow, ze stresu tez stracilam sporo mleka, mialam dwa razy zapalenie piersi i raz zastoj, 4 dni nie moglam malego karmic, bo byl pod kroplowka, mieli operowac, ale pomogly leki, teraz mamy je podawac do tego miesiaca, Flavio juz tak bardzo nie wymiotuje, ale ma dosc silny refluks, z tego powodu zle sypia,w ciagu dnia prawie w ogole nie spi, wiec nie mam czasu, niestety kwasowosc podchodzi mu do przelyku i czesto placze, takze po jedzonku, biedny jest taki trzeba uwazac, bo ulewa mu sie nawet 2 godzinki po karmieniu3 razy dziennie robimy aerozol, bo maly ma tez kaszel, mleczko dostaje sie do oskrzeli i do oplucnej, pozatym o 6tej rano chodze z nim na plaze wdychac swieze powietrze, o 9tej juz jestemy z powrotem, bo jest po 38 stopni, wiec dla dziecka za goraco, reasumujac wygladam jak zombie....

eweska trzymam kciuki za Piotrusia, niestety nie doczytalam, ale czy Twoja siostra nie oczekiwala dwoch coreczek

mam nadzieje, ze w krotce bede miec wiecej czasu dla Was, czasem podczytuje na iphonie, ale niewygodnie sie z niego pisze, wrzucilam pare fotek do albumu
sciskam mocno Wasze maluszki
Stary 2011-07-02, 15:59   #4588
amarcia
Wtajemniczenie

principessina miałyśmy o was info .
Jesteś bardzo dzielna i wspaniale sobie radzisz, nawet wyobrażać sobie nie mogę co czułaś i nadal przechodzisz. Najwazniejsze, ze najgorsze już za wami, teraz dzien po dniu bedzie lepiej
Pozdrawiamy i uściskaj syneczka
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 16:17   #4589
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
A ja tak na szybko. Rano praca, potem makro.
Pepe marudził, spał po 15 minut, więc wyprawiłam go z TŻ na spacer i do babci ( jestem bo znowu wściekałam się na niego )
Wstawiłam zapiekankę do pieca ( bom strasznie głodna ), a na razie zadowoliłam się miską lodów Carte Dor
Zaraz biorę się za porządki i jak zdążę, to papiery.

Grazin, viburcol kupisz bez recepty w czechowicach ( kupowałam 2 dni temu)

eweska, trzymamy i przesyłamy
a w ktorej aptece? maja jeszcze viburcol n czy po prostu jest normalny viburcol bez recepty?
i tak nie bede miala kiedy do czecho jechac brr

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane po prawie miesiecznej przerwie, glupio mi sie tak na nowo wcinac w Wasze rozmowy, bo nie mam czasu nadrobic watku, czasem nawet nie mam kiedy przez 2 dnia wziac prysznica, o necie w tej chwili moge pomarzyc...Nie wiem czy cucciola79 pisala Wam, ze bylismy z synkiem 2,5 tygodnia w szpitalu, synek mial pyrolostenoze, wymiotowal krwia i w kupce tez byla krew, co my przeszlismy, ja prawie wylysialam z nerwow, ze stresu tez stracilam sporo mleka, mialam dwa razy zapalenie piersi i raz zastoj, 4 dni nie moglam malego karmic, bo byl pod kroplowka, mieli operowac, ale pomogly leki, teraz mamy je podawac do tego miesiaca, Flavio juz tak bardzo nie wymiotuje, ale ma dosc silny refluks, z tego powodu zle sypia,w ciagu dnia prawie w ogole nie spi, wiec nie mam czasu, niestety kwasowosc podchodzi mu do przelyku i czesto placze, takze po jedzonku, biedny jest taki trzeba uwazac, bo ulewa mu sie nawet 2 godzinki po karmieniu3 razy dziennie robimy aerozol, bo maly ma tez kaszel, mleczko dostaje sie do oskrzeli i do oplucnej, pozatym o 6tej rano chodze z nim na plaze wdychac swieze powietrze, o 9tej juz jestemy z powrotem, bo jest po 38 stopni, wiec dla dziecka za goraco, reasumujac wygladam jak zombie....

eweska trzymam kciuki za Piotrusia, niestety nie doczytalam, ale czy Twoja siostra nie oczekiwala dwoch coreczek

mam nadzieje, ze w krotce bede miec wiecej czasu dla Was, czasem podczytuje na iphonie, ale niewygodnie sie z niego pisze, wrzucilam pare fotek do albumu
sciskam mocno Wasze maluszki
princi witaj tak miałysmy o was info i wszystkie bardzo sie martwiłyśmy...
wspułczuje problemów ze zdrowiem Flavcia oby było juz tylko lepiej!!!
szybciutko Flavcio Ci wynagrodzi ten czas teraz.
a karmisz jeszcze p[iersia??
trzymaj sie!!!!!!!!!!
Stary 2011-07-02, 16:32   #4590
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a w ktorej aptece? maja jeszcze viburcol n czy po prostu jest normalny viburcol bez recepty?
i tak nie bede miala kiedy do czecho jechac brr
Normalny, bez N. A czym one się różnią??
W aptece Eureka na Piłsudskiego ( koło Willi Eureka ).

princi, najważniejsze, że wszystko idzie ku dobremu, ściskam i życzę dużo zdrowia Flavciovi, a Wam wytrwałości
mam nadzieję, że w związku z tą sytuacją Twoja bratowa i koleżanki odpuściły sobie przyjazd do Włoch
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości