Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 01:43   #3751
emelie
Wtajemniczenie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

No, ale tak to jest, jak u nas na WDŻ puszczają filmy z porodów, a o antykoncepcji nie ma ani słowa, a na biologii uczymy się obliczać dni płodne Do tego nie chodzi o NPR tylko o najzwyklejszy, prymitywny kalendarzyk małżeński
Stary 2011-07-02, 01:55   #3752
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
No, ale tak to jest, jak u nas na WDŻ puszczają filmy z porodów, a o antykoncepcji nie ma ani słowa, a na biologii uczymy się obliczać dni płodne Do tego nie chodzi o NPR tylko o najzwyklejszy, prymitywny kalendarzyk małżeński
Naprawdę? Ja się w gimnazjum normalnie uczyłam o antykoncepcji... Tj. miałam wspomniane i opisane po krótce wszystkie metody zapobiegania ciąży To tyle. Ale to dla mnie żadna nowość nie była. Ze mną mama rozmawiała o antykoncepcji już wiele lat wcześniej. I co roku uzupełniała moją wiedzę A w dobie powszechnego internetu każdy chcący sam się szybko dokształci

Właśnie - dziwią mnie rodzice, którzy nie potrafią/nie chcą rozmawiać z dziećmi o seksie i antykoncepcji. Tak jakby seks był zły i w ogóle ich dzieci nie dotyczył. Nawet jak dziecko ma już 18-19 lat
Mam koleżankę, której mama jest panią ginekolog... Owa mama ani razu nie rozmawiała ze swoją córką na temat seksu, antykoncepcji. Nic
Stary 2011-07-02, 01:58   #3753
muszynianka
Zakorzenienie

Ja tylko w liceum, w gimnazjum pani od biologi miała 7 dzieci :- )
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 02:12   #3754
Callitus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Ja tylko w liceum, w gimnazjum pani od biologi miała 7 dzieci :- )
Ciekawi mnie, czy byly efektem jakze skutecznego kalendarzyka?
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 02:18   #3755
201604190949
Konto usunięte

Moje dziecko to 'biedne' będzie bo od małego będzie miało penisa lub srom (w zależności od płci ) a nie siusiaka i cipcię czy jak to tam rodzice dzieciom mówią. Jak zapytają skąd ja się wziąłem/wzięłam to dostaną pełen opis stosunku seksualnego i nie ważne, że będą miały kilka lat zaledwie. Ok, nie zrozumieją ale potem jak zapytają znowu to dostaną taki sam opis, będą drążyć 'a co to jest pochwa?' i też wyjaśnię, rozrysuję. I nie będzie pszczółek, ptaszków, bocianów i 'rodzice bardzo mocno się przytulili i pojawiłeś się ty' 'wyszłaś z pępka mamy'
I mam nadzieję, że to uchroni moje dziecko przed głupimi poglądami na temat seksu, antykoncepcji itp.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 02:47   #3756
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Moje dziecko to 'biedne' będzie bo od małego będzie miało penisa lub srom (w zależności od płci ) a nie siusiaka i cipcię czy jak to tam rodzice dzieciom mówią.
Ja w sumie nie znam ładnego określenia na kobiece narządy... "Srom" jest ohydne, a "cipka" woła o pomstę do nieba... Dlatego sama zawsze stosuję jakieś peryfrazy typu "miejsca intymne" itd. Przydałoby się jakieś nowe słowo w języku polskim... Może zrobimy na Wizażu konkurs na nie?

Cytat:
Jak zapytają skąd ja się wziąłem/wzięłam to dostaną pełen opis stosunku seksualnego i nie ważne, że będą miały kilka lat zaledwie. Ok, nie zrozumieją ale potem jak zapytają znowu to dostaną taki sam opis, będą drążyć 'a co to jest pochwa?' i też wyjaśnię, rozrysuję. I nie będzie pszczółek, ptaszków, bocianów i 'rodzice bardzo mocno się przytulili i pojawiłeś się ty' 'wyszłaś z pępka mamy'
Słusznie, że głupot nie chcesz dzieciom mówić. Ale mówienie 3latkowi o tym jak dokładnie wygląda stosunek płciowy to moim zdaniem kiepski pomysł. Raz, że nie zrozumie, a dwa, że przez to nie będzie zadowolony z odpowiedzi.
Mnie rodzice od zawsze mówili wprost jak wygląda stosunek. Ale nie opowiadali z detalami jak miałam 3 lata Trzeba dziecku dawkować wiedzę. Pewne elementy można po prostu pominąć przy opowieści dla 3, 4 czy 5latka. A dziecko jeszcze nie raz w swoim życiu o to zapyta. Co roku można rozszerzać wiedzę
Moja mama tak robiła Co roku po prostu dodawała nowe elementy do tego, co już zrozumiałam w poprzednich latach. I dobrze na tym wyszłam. Sama w przyszłości zamierzam robić podobnie (o ile będę miała dzieci).
Stary 2011-07-02, 02:57   #3757
201604190949
Konto usunięte

Ale tu nie chodzi o to, żeby był zadowolony Tu chodzi o prawdę Nie bardzo wiem jak można 3 latkowi powiedzieć skąd się wziął pomijając coś.

Mi srom nie przeszkadza. Czasem mówię wagina ale to w sumie niewłaściwe anatomicznie.
Stary 2011-07-02, 03:00   #3758
muszynianka
Zakorzenienie

Mi się podoba wagina
Stary 2011-07-02, 03:17   #3759
201604190949
Konto usunięte

No tak ale wagina to pochwa tak na prawdę. Bożena Najlepiej ^^
Stary 2011-07-02, 03:55   #3760
witchwq
Zakorzenienie

dziwi mnie, ze w pracy, gdzie kazdy ma swoje kompetencje, gdy powstaje nowe tanowisko z nowymi komeptencjami, kazdy chce te kompetencje podwazyc. nie obeszloby mnie to zbyt mocno, gdyby chodzilo o papiery, ale jesli chodzi o zajmowanie sie wczesnymi nastolatkami, zwlaszcza tymi "trudnymi" kazde podwazenie kompetencji niesie za soba katastrofalne skutki i stawia to nowe stanowisko pod znakiem zapytania. tylko jak ma sobie radzic ta nowa osoba, na tym nowym stanowisku, wciaz uczaca sie odpowiednich zachowan, gdy zewszad inni podwazaja jej opinie i decyzje przy tych "trudnych" dzieciach. no jak cos takiego ma przetrwac?

pracuje na takim "nowym" stanowisku, i dopuki nikt mi nie wchodzi w parade, to sobie daje rade. raz lepiej raz gorzej, ale jesli nie dochodzi do ekstremalnych sytuacji (jak np. nie mam gdzie isc z podopiecznymi i gniezdzimy sie po roznych czesciach halu i trudno jest wtedy zapanowac nad dzieciakami) - DAJE RADE. a potem, po jednym ekstremalnym potknieciu w takiej wlasnie sytuacji, gdzie nie bylo dla nas miejsca, slysze, ze jestem za slaba do tej pracy, ze (w doslownym tlumaczeniu) do tej pracy potrzebny jest ktos ostrzejszy.

lubie te dzieciaki, nawet te najtrudniejsze. i one lubia mnie. daje im cos z siebie i chociaz moze teraz natychmiast nie zmienie ich zachowania, to moze w przyszlosci moje slowa, lub czas spedzony ze mna sprawi, ze chocby w jednym procencie zmienia swoje zachowanie na lepsze. chcialabym tego doswiadczyc. chociaz codziennie spotykam na korytarzach dzieci, ktore u mnie byly, za zle zachowanie, a ktore teraz mi sie chwala, ze dostaly pochwale, albo ze byly grzeczne! chwala sie, ja je pozytywnie wzmacniam, ale widac to za malo. zgodnie z zalozeniami powinnam robic to, co robie, ale nie powinam wybuchac gniewiem, ktorym jednak czasem wybucham. z drugiej strony sa wspolpracownicy, ktorzy oczekuja, ze bede ostra jak brztwa. a jak nie, to beda gadac z dyrektorka, ze sobie nie radze. nie moge zadowolic wszystkich.

clu sprawy: naiwna bylam, myslalam, ze poza granicami pl pracuje sie przyjemniej. niestety, zachowanie kobiet (bo to z nimi w 99% pracuje, jesli chodzi o doroslych) jest takie samo niezaleznie od narodowosci.... bagienko do wspolnego taplania, a jak ktos nie tapla sie na ich pozomie - zgnoic do poziomu mulu... niech sie nauczy regol.... smutne to.
Stary 2011-07-02, 08:09   #3761
pannaleksandra
Wtajemniczenie

mnie od wielu lat szokuje zachowanie mojej kuzynki i naprawdę jej rodzice to anioły.
Przykładowo powinna w tym roku pisać maturę. No i zbliżał się okres studniówek, mama ją pytała czy ma sukienkę, to powiedziała, że nie idzie, bo nie ma fajnych znajomych, za dużo kosztuje itp, no trudno- nikt jej przecież nie będzie zmuszać. Tyle, że dopiero przed maturami wyszło na jaw, dlaczego tak naprawdę nie chciała, a właściwie nie mogła iść na studniówkę. Okazało się, że na koniec drugiej klasy nie zdała, teraz ją powtarzała i praktycznie przez cały rok ukrywała to przed rodzicami, którzy byli święcie przekonani, że za parę miesięcy będą mieć w domu studentkę.
Kolejna historia dotycząca tej samej kuzynki: rodzice powiedzieli jej, że jeśli zda prawo jazdy kupią jej samochód. No więc grzecznie zdała za pierwszym razem, rodzice tak jak obiecali kupili samochód, jeździła sobie nim po mieście i dopiero niedawno wyszło, że tak naprawdę nie zdała tego prawa jazdy i cały czas jeździła bez.
W sumie dziwi mnie zachowanie jej rodziców, bo są z nią naprawdę duże problemy odkąd weszła w wiek dojrzewania i mimo to rodzice pozwalają jej cały czas praktycznie na wszystko i wciąż mają do niej 100% zaufanie, tłumaczą się, że to ich ukochana jedynaczka itp, ale moim zdaniem robią jej krzywdę, bo jest przyzwyczajona, że cokolwiek zrobi i tak wszyscy pójdą jej na rękę i za nic nie musi ponosić konsekwencji.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 09:43   #3762
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale tu nie chodzi o to, żeby był zadowolony Tu chodzi o prawdę Nie bardzo wiem jak można 3 latkowi powiedzieć skąd się wziął pomijając coś.
Niestety, chodzi o to żeby 3latek był zadowolony z odpowiedzi... Jak nie będzie to przez resztę dnia będzie Ci pytał o to skąd się wziął. Jak kwestia go naprawdę interesuje. A jak nie interesuje, to poleci bawić się w czasie kiedy Ty będziesz jeszcze dalej opisywała stosunek płciowy 3latek ma jednak ograniczoną możliwość skupienia się I nie wszystko też zrozumie. Dlatego wiedzę lepiej dawkować

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
clu sprawy: naiwna bylam, myslalam, ze poza granicami pl pracuje sie przyjemniej. niestety, zachowanie kobiet (bo to z nimi w 99% pracuje, jesli chodzi o doroslych) jest takie samo niezaleznie od narodowosci.... bagienko do wspolnego taplania, a jak ktos nie tapla sie na ich pozomie - zgnoic do poziomu mulu... niech sie nauczy regol.... smutne to.
Najlepsze są grupy mieszane

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
mnie od wielu lat szokuje zachowanie mojej kuzynki i naprawdę jej rodzice to anioły.
Przykładowo powinna w tym roku pisać maturę. No i zbliżał się okres studniówek, mama ją pytała czy ma sukienkę, to powiedziała, że nie idzie, bo nie ma fajnych znajomych, za dużo kosztuje itp, no trudno- nikt jej przecież nie będzie zmuszać. Tyle, że dopiero przed maturami wyszło na jaw, dlaczego tak naprawdę nie chciała, a właściwie nie mogła iść na studniówkę. Okazało się, że na koniec drugiej klasy nie zdała, teraz ją powtarzała i praktycznie przez cały rok ukrywała to przed rodzicami, którzy byli święcie przekonani, że za parę miesięcy będą mieć w domu studentkę.
Kolejna historia dotycząca tej samej kuzynki: rodzice powiedzieli jej, że jeśli zda prawo jazdy kupią jej samochód. No więc grzecznie zdała za pierwszym razem, rodzice tak jak obiecali kupili samochód, jeździła sobie nim po mieście i dopiero niedawno wyszło, że tak naprawdę nie zdała tego prawa jazdy i cały czas jeździła bez.
W sumie dziwi mnie zachowanie jej rodziców, bo są z nią naprawdę duże problemy odkąd weszła w wiek dojrzewania i mimo to rodzice pozwalają jej cały czas praktycznie na wszystko i wciąż mają do niej 100% zaufanie, tłumaczą się, że to ich ukochana jedynaczka itp, ale moim zdaniem robią jej krzywdę, bo jest przyzwyczajona, że cokolwiek zrobi i tak wszyscy pójdą jej na rękę i za nic nie musi ponosić konsekwencji.
Rany, jej rodzice naprawdę robią jej sporą krzywdę Jak tak dalej pójdzie to dziewczyna już w ogóle się niczego nie nauczy...
Stary 2011-07-02, 09:56   #3763
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
(....)Okazało się, że na koniec drugiej klasy nie zdała, teraz ją powtarzała i praktycznie przez cały rok ukrywała to przed rodzicami, którzy byli święcie przekonani, że za parę miesięcy będą mieć w domu studentkę.
jeżeli rodziców aż tak mało obchodzi ich dziecko, że nie byli na ani jednej wywiadówce swojej pociechy (no bo jak inaczej można o czymś takim nie wiedzieć?), to niech się potem nie dziwią, że spotyka ich taka wiadomość

nastolatek jest nastolatkiem- w teorii jest już "prawie dorosły", w praktyce- jest to w 70 procentach głupie ciele. Dobrze, ze skończyło się tylko na powtarzaniu klasy, bo jakby np. rzuciła szkołę, to też by się nie dowiedzieli Ja jak wyjmowałam papiery z jednego LO po roku (bo przenosiłam się do innego miasta i do innego LO), to się aż zdziwiłam, że nikt nie zawiadomił moich rodziców czy coś. Nie mogli być ze mną wtedy, a ja miałam tylko 16 lat. Nikt o nic nie zapytał. Mogłam spoko rzucić szkołę

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:20   #3764
201610310857
Konto usunięte

Moim zdaniem to wina rodziców.
masakra.
Mam koleżankę, która nie zdała matury, przyszła do domu, rodzice NAWET jej nie zapytali, "jak Ci poszło?" No, zero. dziewczyna boi się, że prawda wyjdzie na jaw, zanim poprawi się w sierpniu.
masakra
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:26   #3765
malowanareggae
Raczkowanie

Cytat:
Ukochana córeczka, a nie chodzą na wywiadówki, nie chcieli obejrzeć świadectwa czy zobaczyć prawa jazdy? Dziwne...
malowanareggae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 12:41   #3766
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Naprawdę? Ja się w gimnazjum normalnie uczyłam o antykoncepcji... Tj. miałam wspomniane i opisane po krótce wszystkie metody zapobiegania ciąży To tyle. Ale to dla mnie żadna nowość nie była. Ze mną mama rozmawiała o antykoncepcji już wiele lat wcześniej. I co roku uzupełniała moją wiedzę A w dobie powszechnego internetu każdy chcący sam się szybko dokształci
Nie no, w książce są wypisane wszystkie metody antykoncepcji, ale nauczycielka tłumaczyła tylko kalendarzyk
Ale WDŻ to masakra - rozmawiają (ja nie chodzę, bo nauczycielka jest za bardzo subiektywna, a ja nie mogę przebywać w towarzystwie ludzi o takich poglądach, bo mi ciśnienie skacze ) o aborcji, in vitro, poradach etc., ale z tego, co mi wiadomo, to o antykoncepcji zero. Jestem w drugiej klasie, w trzeciej już nie ma WDŻ. Nie wiem, może oni chcą ich uczyć o seksie dopiero w liceum?... Ale wtedy już duża część ma za sobą /rozpoczyna współżycie, a o zabezpieczeniu się uczy przed seksem, a nie po albo w trakcie

U mnie w domu nigdy nie było tematów tabu i mając już 7 lat wiedziałam mniej więcej co to seks. O metodach antykoncepcyjnych i wszelkich rzeczach, które mnie w tym temacie zainteresowały dokształcałam się sama, ale gdybym spytała rodziców na pewno chętnie by mnie poinformowali. Po prostu wiedzą chyba, że nie ma takiej potrzeby, bo należę do rozsądnych ludzi Zresztą, sama z nimi rozmawiam na takie tematy i powiedziałam, że nie ma potrzeby informowania mnie, skąd biorą się dzieci
Moje koleżanki na ten temat wiedzą mało, ich to chyba nie interesuje. Może jestem jakaś zboczona, nie wiem

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-07-02 o 12:42
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 13:56   #3767
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

witchwq - staraj się nie przejmować i rób swoje. Ty podchodzisz do tego z sercem i to widać, a osoby, które pracują już od wielu lat mogą być już zawodowo wypalone i ich metody, podejście mogą się zwyczajnie nie sprawdzać.

Cytat:
Z jednej strony straszną krzywdę jej robią, a z drugiej ja się pytam do czego ograniczają swoje zainteresowanie nią? Bo szkoły, która powinna być teraz najważniejsza, już one nie obejmują.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 14:01   #3768
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Niestety, chodzi o to żeby 3latek był zadowolony z odpowiedzi... Jak nie będzie to przez resztę dnia będzie Ci pytał o to skąd się wziął. Jak kwestia go naprawdę interesuje. A jak nie interesuje, to poleci bawić się w czasie kiedy Ty będziesz jeszcze dalej opisywała stosunek płciowy 3latek ma jednak ograniczoną możliwość skupienia się I nie wszystko też zrozumie. Dlatego wiedzę lepiej dawkować
No ok, to daj przykład dawki wiedzy dla trzylatka.
Stary 2011-07-02, 15:34   #3769
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie no, w książce są wypisane wszystkie metody antykoncepcji, ale nauczycielka tłumaczyła tylko kalendarzyk
Kalendarzyk czy NPR?

Cytat:
U mnie w domu nigdy nie było tematów tabu i mając już 7 lat wiedziałam mniej więcej co to seks. O metodach antykoncepcyjnych i wszelkich rzeczach, które mnie w tym temacie zainteresowały dokształcałam się sama, ale gdybym spytała rodziców na pewno chętnie by mnie poinformowali. Po prostu wiedzą chyba, że nie ma takiej potrzeby, bo należę do rozsądnych ludzi Zresztą, sama z nimi rozmawiam na takie tematy i powiedziałam, że nie ma potrzeby informowania mnie, skąd biorą się dzieci
Moje koleżanki na ten temat wiedzą mało, ich to chyba nie interesuje. Może jestem jakaś zboczona, nie wiem
Moim zdaniem tak właśnie powinno być... Rodzice powinni rozmawiać z dzieckiem o seksie Niekoniecznie muszą opowiadać od razu o wszystkim, nie muszą omawiać dokładnie wszystkich środków antykoncepcyjnych... Sporo informacji można znaleźć w necie przecież. Ale chodzi o to żeby dziecko wiedziało, że seks jest dobry, ale trzeba do niego odpowiedzialnie podejść.
No i dziecko musi czuć, że ma oparcie w rodzicach. Że jak będzie miało pytanie odnośnie do seksu, zawsze może je rodzicom zadać

Cytat:
Trzylatkowi to powinna wystarczyć informacja, że seks to czynność, którą wykonuje dwoje (kochających się) dorosłych ludzi. Mężczyzna wsuwa penisa między nogi kobiety. A potem w brzuchu kobiety zaczyna się rozwijać dziecko
Wszystko zależy jeszcze od poziomu rozwoju 3latka. Jak to ogarnięty 3latek i pyta dalej, to jasne, że trzeba rozszerzać wiedzę Byle po prostu od razu nie wtłoczyć nie wiadomo jakiej dawki informacji do małej główki dziecka
Stary 2011-07-02, 15:42   #3770
muszynianka
Zakorzenienie

No moi rodzice też mnie nie pytali, wiedzieli że nie chcą by chodzili na wywiadówki - byłam już wtedy dużym dzieckiem, pracowałam, zarabiałam a oceny to była moja sprawa, niby czemu mieliby chodzić za każdym razem na wywiadówkę?
Ja nie wiem, 18/19 lat to prawie dorosły człowiek a zero samodzielności, to wina nadgorliwych rodziców. I problemu z komunikacją
Stary 2011-07-02, 15:55   #3771
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Kalendarzyk czy NPR?

Moim zdaniem tak właśnie powinno być... Rodzice powinni rozmawiać z dzieckiem o seksie Niekoniecznie muszą opowiadać od razu o wszystkim, nie muszą omawiać dokładnie wszystkich środków antykoncepcyjnych... Sporo informacji można znaleźć w necie przecież. Ale chodzi o to żeby dziecko wiedziało, że seks jest dobry, ale trzeba do niego odpowiedzialnie podejść.
No i dziecko musi czuć, że ma oparcie w rodzicach. Że jak będzie miało pytanie odnośnie do seksu, zawsze może je rodzicom zadać
Kalendarzyk, nie NPR, właśnie dlatego tak mnie to zaskoczyło

I też uważam, że moi rodzice dobry sposób obrali - wielu rodziców np. każe dzieciom zamykać oczy gdy w oglądanym filmie wystąpi jakaś (nawet lekka) scena erotyczna, a moi tego nie praktykowali. Kiedyś sama się krępowałam, ale teraz już mi przeszło i nie mam obaw, żeby rozmawiać na takie tematy.
Stary 2011-07-02, 16:00   #3772
karolynka90
Zakorzenienie

Moi rodzice nigdy w życiu ze mną nie rozmawiali na temat seksu, antykoncepcji.
Dlatego też nie potrafiłabym z mamą rozmawiać o tym bez skrępowania mimo iż przy nikim innym nie czuję wstydu w tym temacie.
Pamiętam za to jak w telewizji leciał jakiś film i była właśnie dość mocna scena - tzn po prostu dość intensywne pocałunki na stole. Mama jak to zobaczyła, szybko złapała pilota i przełączyła.
Stary 2011-07-02, 16:03   #3773
Torina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Moi rodzice nigdy w życiu ze mną nie rozmawiali na temat seksu, antykoncepcji.
Dlatego też nie potrafiłabym z mamą rozmawiać o tym bez skrępowania mimo iż przy nikim innym nie czuję wstydu w tym temacie.
Pamiętam za to jak w telewizji leciał jakiś film i była właśnie dość mocna scena - tzn po prostu dość intensywne pocałunki na stole. Mama jak to zobaczyła, szybko złapała pilota i przełączyła.
U mnie też zawsze przełączała. Mało tego - nadal to robi, z tekstem "Nie ma nic ciekawego?" Mimo, że mam 19 lat i rodzice zdają sobie sprawę z tego, że współżyję z chłopakiem.

W każdym razie - ja swojego dziecka w ten sposób nie wychowam
Stary 2011-07-02, 16:09   #3774
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Kalendarzyk, nie NPR, właśnie dlatego tak mnie to zaskoczyło
Rany... Toż to metoda ze średniowiecza...

Cytat:
I też uważam, że moi rodzice dobry sposób obrali - wielu rodziców np. każe dzieciom zamykać oczy gdy w oglądanym filmie wystąpi jakaś (nawet lekka) scena erotyczna, a moi tego nie praktykowali. Kiedyś sama się krępowałam, ale teraz już mi przeszło i nie mam obaw, żeby rozmawiać na takie tematy.
Moi tak nigdy nie robili, na szczęście. I chwała im za to. Przynajmniej mogę z nimi normalnie porozmawiać o seksie
Stary 2011-07-02, 16:20   #3775
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
witchwq - staraj się nie przejmować i rób swoje. Ty podchodzisz do tego z sercem i to widać, a osoby, które pracują już od wielu lat mogą być już zawodowo wypalone i ich metody, podejście mogą się zwyczajnie nie sprawdzać.

Z jednej strony straszną krzywdę jej robią, a z drugiej ja się pytam do czego ograniczają swoje zainteresowanie nią? Bo szkoły, która powinna być teraz najważniejsza, już one nie obejmują.
No i to chodzi, ich największy błąd polega na tym, że ufają jej we wszystkim "na słowo", mimo że wielokrotnie ich zawiodła. Nie wiem, jakie jest ich rozumowanie, ale pewnie uważają, że będąc na każde jej zawołanie, nie karząc jej i tak dalej, wychowają szczęśliwego człowieka, który sobie poradzi w życiu. Ciekawa jestem, kiedy zaczną żałować.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 16:22   #3776
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Rany... Toż to metoda ze średniowiecza...
Wpadka murowana

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-07-02 o 16:45
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 16:42   #3777
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Wiesz bardzo możliwe, że trzylatkowi na pytanie skąd się wziął wystarczy "z brzucha mamy". Jak zada kolejne pytania(np. jak się z brzucha wydostało) to podasz więcej informacji, bo dziecko pytając będzie sygnalizowało na jaką wiedzę jest już gotowe.
A gdy podasz mu wszystkie informacje naraz może się czuć zagubione, bo zadało proste pytanie oczekując prostej odpowiedzi a tu cały wykład

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 16:46   #3778
201604190949
Konto usunięte

Ale ja wolę żeby się poczuło zagubione niż żeby mu się wydawało, że jest z żołądka.
Stary 2011-07-02, 16:47   #3779
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Wpadka murowana
Tutaj nawet ktoś z idealnymi miesiączkami może zaliczyć wpadkę. U zdrowej kobiety, przy idealnie równych cyklach, w różnych cyklach owulacja może być w różny dzień
Nawet KK uznaje kalendarzyk z metodę przestarzałą...

Jak dobrze, że ja na WDŻ nie chodziłam. Wrzucili nam WDŻ w 3 klasie w LO. Jak wszyscy zakuwali do matury Cała klasa się wypisała z WDŻetu
Stary 2011-07-02, 16:48   #3780
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Dobijają mnie ludzie na studiach, szczególnie jedna moja koleżanka. Przed każdym zaliczeniem ćwiczeń/egzaminem/kolokwium jęczy, że nic nie umie. Następnie dostaje 4 i jęczy, że to TYLKO 4, a ona zasłużyła na więcej albo że inna osoba ma 4,5. Nie daj Boże jak mam od niej lepszą ocenę - jęczy, że dlaczego ja, a nie ona.
Niestety po roku nasza znajomość raczej rozpadnie się, jako że na jednym z egzaminów po tym jak powiedziałam, że mi nie poszło i nie mam zamiaru wysłuchiwać jej jęczenia że ona dostanie tylko 5, podeszła do mnie po wyjściu od egzaminatora i zapytała się, czy chcę jakieś rady żeby zdać, bo ona ma 4,5. Bez rad dostałam 4 i nie jęczałam z tego powodu
Jęczy tak w każdej dziedzienie życia - że nie ma faceta (nie dziwię się), że boli ją nóżka, paluszek i główka

Haha, skąd ja to znam
Moja koleżanka natomiast wiecznie narzeka, jak to ona ma źle i nic jej się nie układa, w ogóle to ciągle tylko pecha ma, itd, itp....
I tu wymienia mi listę swoich problemów: bo niczego nie zalicza, bo nigdzie nie wychodzi i tylko siedzi w czterech ścianach, bo nie ma znajomych, bo nie ma faceta (z takim podejściem to też się nie dziwię), bo nikt jej nigdzie nie zabiera, bo jej współlokatorki mają lepiej...już słuchać się tego nie da. A ostatnio stwierdziła, że na pewno zostanie starą panną (ma 21 lat) oraz że zastanawia się, który jej problem jest największy.
Do tego dochodzi jeszcze to, że ja słyszę jak to mam dobrze i że problemów to nie mam żadnych. Tylko ona ma
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości