|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
Ja też mam w poniedziałek USG na 13:30 Zazdroszczę chęci do pracy - na mnie czeka sterta szycia, ale ta pogoda nastraja mnie do leniuchowania. |
|
|
|
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
Poczytałam was i troszkę się uspokoiłam.
Od wczorajszego popołudnia mam uczucie napiętego podbrzusza, nie jest twarde, tylko tak odczuwam, jakbym miała balon pod skórą, praktycznie cały czas. No i lekkie uczucie ciężkości w macicy. Nic nie boli, ale denerwuje mnie to i martwi. Rano nawet się poryczałam że coś nie tak. Biorę no-spę i magnez i czekam do poniedziałku, bo mam kontrolną wizytę, której się boję. Nie miałam usg od 13 tygodnia, niby czuję jakieś tam pukanie ale i tak strach jest a do tego jeszcze doszedł ten brzuszek I jak zauważyłyście humor mi nie dopisuje, w nocy śniły mi się skurcze i poród w 17 tygodniu i potem z nerwów spać nie mogłam ![]() To Wam się wypłakałam ![]() Wracam do łożka
|
|
#2823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a nie chodzenie do pracy-cudowne!!!!!! ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
a ta kawa rozpuszczana zalewana samym mlekiem-pyyysznościa jeszcze do tego dosypany cukier wanilinowy- choc ja kawę zalewałam wodą tak z 1/4 szkl a resztę ciepłym mlekiem-a jak jest upalnie można wrzucić kostki lodu lub zmiksować z lodami śmietankowymi zrobię sobie w tym tyg
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny jak sie dzieje cos niedobrego co was martwi to zawsze lepiej zamiast plakac wsiasc w auto czy taksowje i pojechac na izbe przyjec poloznicza- tam na pewno jest jakis lekarz dyzurujacy cala dobe, obejrzy i uspokoi wiem ze jak bylam w irlandii- tam tych wizyt jest naprawde badzo malutko wiec dziewczyny specjalnie jezdzily i sciemnialy ze nie czuja ruchow, ze sie przewrocily na brzuch czy cos- zeby dodatkowe usg w ten sposob miec
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ela na zwolnieniu jest oznaczenie czy można chodzić czy trzeba leżeć.ja zawsze sprawdzam.poza tym moje miejsce zamieszkania jest inne niż zameldowania u mnie tez pada-suuuper ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
ela na zwolnieniu jest oznaczenie czy można chodzić czy trzeba leżeć.ja zawsze sprawdzam.poza tym moje miejsce zamieszkania jest inne niż zameldowania u mnie tez pada-suuuper ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- mnie ostatnio tez brzuch pobolewa,ale ja bym to nazwała takim napięciem jakbym ćwiczyła brzuszki ![]() zaczęłam brać zesatw witamin dla kobiet w ciązy więc dodatkowo nie biorę ani magnezu ani niczego więcej. tylko no spe czasem spac mi się chce
|
|
#2826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2827 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro - jak będę miec ochotę na kawe -to sprubuję z cukrem waniliowym. Na pewno będzie pycha Cytat:
Ja zażywam witaminy i magnez. Sama tak zadecydowałam, apotem powiadomiłam gina, który mało majtek przez głowę nie ściągnął z zachwytu dodając, ze mogę magnez zażywać 3x dziennie. Nawt stwierdził, ze magnezu nie można przedawkować co nie do końca jest prawdą tyle, ze przedawkowanie nie jest groźne. |
||
|
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
za wszystkie wizyty.
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
Dygotka no na początku nie dawałam rady, zasypiałam w dzień jak tylko mały kimnął, ale potem jakoś lepiej sobie radziłam, zasypiałam wtedy kiedy synuś czyli np o 21, i wstawaliśmy o 4tej głównie. Nie zawsze wybudzał się na 2 godziny, czasem na pół, różnie to było, czasem dwa trzy razy po 15 minut. A jak miał 9 mcy to potrafiłam wstawać do niego 15 razy
, dawałam sobie kropki na kartce bo chciałam wiedzieć ile dokładnie razy wstaję bo rano nie wierzyłam że to tak dużo może być. Trafiło nam się niespokojne i czujne na każdy dźwięk dziecko, ale już wyrósł. Ciekawe jakie drugie będzie .Myślę że na tym l4 mam zaznaczone że mogę chodzić, chyba by mnie tak nie uziemił ![]() Dziewczyny zazdroszczę wam bycia cały dzień samemu, ja też tak siedzę tylko że dołem latają teściowie i trzaskają drzwiami, krzyczą do siebie czyli rozmawiają, nie mogę spokojnie wyjść na dwór bo zaraz Mateuszowi tysiąc pomysłów poddają, nie cierpię tego, wrrrrr |
|
|
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za kciuki |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja narazie biore kwas foliowy oraz magnez (przez skurcze nocne) Wogóle to nawet teraz juz folik kazał mi odstawic, ale jak zobaczy jak mi morfologia poleciała to sie za głowe chyci.
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak myslę, wogóle to myślę że ona jest leniwa i męczy ja ważenie oraz mierzenie ciśnienia i zapisywanie tego.
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Chawa-dobrze,że ja tylko rozpuszczalkę piję,a to badziwie które niemal kofeiny nie ma
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
JA kawę pijam raz na 3 dni bardzo słabą z jednej łyżeczki z dużą ilością mleka. Chociaż przed ciążą wypijałam jej dużo.
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-07-02 o 19:06 |
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
ja też pijam z jednej łyżeczki(ale podkreślam,że rozpuszczalna bo jest róznica jakby nie było) i oczywiście z dużą ilością mleka,wcześniej z dodatakiem jeszcze lodów bo smak kawy mnie odrzucał. staram sie pijać tylko wtedy kiedy nienajlpiej się czuję.
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedys potrafiłam 5 dziennie fusiatych wypic, a teraz jak jade w gości tylko do 1 siostry i tam pije 2 w1 a tak to nie poje.
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to właśnie one? Czasem zaczynają się ze 2-3 tygodnie wcześniej a czasem później, ale wyglądają właśnie tak: takie napinanie brzucha jak balon na kilka- kilkanaście sekund i przechodzi i tak kilka razy. Cytat:
Nagle z takiego nicnierobienia i leżenia do góry brzuchem zapiernicz totalny i brak snu. Moja do 4-5 miesiąca w nocy spała ładnie- budziła się tylko na cyca, zjadła i zasypiała po ululaniu i spała długo. W dzień było gorzej, bo prawie nie spała i płakała, ja byłam skonana a ona w nocy budziła się jeszcze kilka razy, a ja marzyłam o całej nocy przespanej ciurkiem Później się odwróciło i w dzień spała ładnie, ale nocne kilkugodzinne zabawy się zaczęły A po 1,5 roku uspokoiło się. Miałam do pomocy obie mamy, które mi ugotowały lub posprzątały mieszkanie a ja w tym czasie spałam razem z małą. Jak tylko zasnęła, spałam razem z nią. A później zaczęłam się przyzwyczajać do takiej małej ilości snu, mamy przychodziły coraz rzadziej bo dawałam radę sama. Ad.2. Te zarobki to chyba zależy od miejsca zamieszkania. Jak kiedyś liczyłam to ja z mojej pensji utrzymałabym siebie i dziecko, ale musiałabym mieszkać np. w mniejszym mieszkaniu (np. po mojej Babci). Ale to by było takie minimum dosłownie, żeby starczyło od 1-go do 1-go. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Mnie na początku od kawy odrzuciło całkiem. Teraz piję jedną z ekspresu ciśnieniowego. Robię jednak słabszą niż kiedyś. Aha, a jeszcze co do tych płaczących dzieci. To nie było ciągle tak źle Oczywiście były chwile kiedy dziecko gugało, gaworzyło, leżało sobie grzecznie, można było sobie na nie patrzeć i upajać się widokiem
|
||
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Seona-podziwiam,że zdecydowałas się na drugie dziecko
ogólnie podziwiam kobiety za takie decyzje...ciekawe czy ja będe chciała więcej niż jedno...ale ja juz teraz wiem co to jest macierzyństwo i ta świadomośc jest straszna...bo ciągle się martwię i jestem prztygnębiona,ale to nie na pisanei na ogólnodostepnym forum o prywatnych przemyśleniach itd...ja pracuję i mieszkma w wawie,wynajęcie mieszkania to 1500-1600zł i w górę....padłabym z głodu po pierwszym miesiącu, ba po pierwszych paru dniach cos znowu piersi zaczęły mnie boleć://
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-02 o 20:19 |
|
|
|
#2839 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dzisiaj ciśnienie jest tak niskie, że głowa mi pęka. Właśnie kawkę słabą wypiłam, mam nadzieję, że pomoże...
dygotka ja wczoraj miałam takie gorące i bolesne, i siostra poleciła mi zrobić okład - pomogło Myszeczka - moja sis do 2 chodzi, w poprzedniej ciąży też chodziła i nie było z tym problemu. Tylko ona narzekała że podwójnie ją kują bo obaj badania zlecali ![]() rojku - śliczne te miśki
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w jakiejś gazecie dla kobiet ("Oliwia" czy coś takiego) były fajne japonki
Tzn. takie byle co, co można wziąć pod prysznic w szpitalu a później wywalić bez żalu Może jutro będą bo nie miałam przy sobie pieniędzy, wszystko wydałam na karuzelę dla dziecka (te koniki i samoloty takie za 2 zł )
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Anusiak- mnie tylko bola jak przed okresm,i słabiej. nie mam jakos wybitnie gorących piersi-raczej normalnie
|
#2842 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Ja uciekam całkowicie - już nie będę tu co chwilkę zaglądać. Zaraz tż wróci z pracy, a jeszcze muszę sąsiadce iść |
||
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi i depresje poporodowa to tez mialam z tym mega problem
i bardzo sie boje zeby sie sytuacja nie powtorzyla zwlaszcza ze tym razem bede miala 2 razy wiecej roboty jak nie wiecej koszmar,naawet nie chce tego wspominac ani na zapas sie zamartwiac jak to bedzie ale tez mam teraz takie stany lekko depresysjne,zastanawialam sie nawet czy by nie poprosic lekarza o jakies leki uspokajajace/ usypiajace ale kurczce nie chce maluchow podtruwac- i tylko to mnie powstrzymuje---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- aaa wlasnie, wczoraj jak bylam na izbie przyjec dla dzieci to przyszla kobitka z tygodniowym noworodkiem- bo mala plakala cale popoludnie i ona juz nie wiedziala co zrobic...mowie kobitce od razu ze moze kolka. widac ze byla na osttnich nogach, najgorsze jest to ze jak czekala na swoja kolejke to malutka jej usnela jak aniolek. a za chwile ja wzieli na pobranie krwi i badania i znow sie rozdarla jeeeny te pierwsze tygodnie to naprawde jest koszmar, przynajmniej u mnie byl,ciagle zmeczenie,bol piersi,bol przy karmieniu, niepewnosc o wszystko- pierwszy miesiac to najchetniej bym wymazala z pamieci
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
glamourous-też się tego boję....poza tym chciałabym będąc w ciązy wysypiać się...żebym do łazienki wstawła 2 razy w nocy,a nie 4-6....nad ranem jak idę to już zamknietymi oczyma bo ledwo zyję....za każdym razem jak wracam z łazienki to na dodatek usnąc nie mogę
płakac mi się chce!!co ja bym dała by wypocząc wreszcie
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja cały czas czuje podbrzusze. Raz czuję, że jest, raz nazwać mogę to bólem...
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
co do decyzji o 2 dziecku, 3 lata temu mowilam ze dzieci sa brzydkie, rozowe, wygladaja po porodzie jak swinki, sraja, jedza i beczą! to sa moje slowa!
ja jestem jedynaczką i NIGDY bym swojego dziecka nie skrzywdzila w ten sposob. Decyzja byla przemyslana i jak najbardziej swiadoma Juz podczas poroduy zartobiliwie sie polozna zapytala "drugie bedzie?" ja jej na to "szybciej niz pani mysli" ( i krzyk bo skurcz hahaha) nie wiem jak kiedys moglam tak po dzieciach myslec ale priorytety sie zmieniaja strasznie.
|
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam fajne dekaracje- może coś zgapię?
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaaa no właśnie mam nadzieję,że i mi mi sie priorytety zmienią
![]() bo teraz to więcej strachu,obawy i przerażenia jest we mnie niż radości... wiecie może za ile można kupić wagę łazienkową elektroniczną?? parzłam na allegro to znalałzam z odbiorem osobistym za 50 czy 60 zł.jakos taka za 20zł do mnie nie przemawia,ale może się mylę?bo bym sobie kupiła w tym tygodniu
|
#2850 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nie jesteś pewna to zapytaj się lekarza swojego, a skoro nie musisz leżeć, to możesz iść nawet na koniec świata ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

.

Moja jak się wybudzała, to ja odpisywałam na meile, kąpałam się, myłam włosy, robiłam maseczkę, paznokcie, zmywałam, czasem włączałam pranie - o 4 nad ranem

, dawałam sobie kropki na kartce bo chciałam wiedzieć ile dokładnie razy wstaję bo rano nie wierzyłam że to tak dużo może być. Trafiło nam się niespokojne i czujne na każdy dźwięk dziecko, ale już wyrósł. Ciekawe jakie drugie będzie

Nagle z takiego nicnierobienia i leżenia do góry brzuchem zapiernicz totalny i brak snu. Moja do 4-5 miesiąca w nocy spała ładnie- budziła się tylko na cyca, zjadła i zasypiała po ululaniu i spała długo. W dzień było gorzej, bo prawie nie spała i płakała, ja byłam skonana a ona w nocy budziła się jeszcze kilka razy, a ja marzyłam o całej nocy przespanej ciurkiem
płakac mi się chce!!co ja bym dała by wypocząc wreszcie