|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
![]() gdzie wy wszystkie jestescie? jak mnie jeden dzien nie ma to 10 stron postów a jak jestem i MAM CZAS to wszystkie gdzies wywiało ![]() chyba sie obrazam ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- DEMOT na dzis
|
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem - jedną półkulą tu drugą na allegro... Taka jestem wielofunkcyjna
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
i chyba same tu jestesmy
co kupujesz??zmieniłam awatar ![]() nudy straszneeeeeeeeeeee
|
#4594 |
|
Wtajemniczenie
|
o jaki uśmiech
![]() szwagierka kupuje duzo u jednego sprzedawcy wiec buszuje w jego aukcjach zeby sie jedna przesyłka do nas teleportowało |
|
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jedna reka karmie, a druga pisze
![]() idziemy zaraz do kolezanki Antka ![]() kupilam w prezencie sukienusie do niej buciki i reczniczek jejciu jak fajnie sie wybiera ciuszki dla dziewusiGlodna jestemmmmmmmmmmmmm, a nie mam czasu zjesc
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziekuje za slowa otuchy i pamiec o nas
Flavcio juz mniej wymiotuje, ale ta kwasota mu non stop podchodzi i jest w zwiazku z tym marudnyGrazin tak karmie piersia, ale co ja przeszlam mamma mia ![]() anulinka a gdzie tam odpuscila! zaraz w klubie napisze to wylysiejesz od tych nowin!!!
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
Princi najwazniejsze, ze nie mial tego zabiegu... tak sie zlozylo, ze wczoraj troche czytalam o tym schorzeniu wiec super, ze leki pomagaja i niedlugo Flavio bedzie absolutnie zdrowy!!!
I super, ze juz jestescie z nami
|
#4598 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pocieszajace ze u dziecka szybcej i lepiej sie regeneruje organizm i mam nadzieje z calego serca ze bedzie wszystko dobrze Cytat:
Cytat:
za nockeCytat:
mam nadzieje ze teraz juz flavio bedzie zdrowy, skad mu sie to wzielo? teraz to juz chyba nic mu nie grozi*?? Cytat:
![]() co do ikonek to mi brakuje tej: a w ciazy the best byla ta ![]() gusia anula
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
ja dalej bez humoru, az mi wstyd bo widze jakie nproblemy maja maluszki siostry Eweski i Princi i glupio mi ze marudze
juz nawet mleko rozmrazam na noc dla TZ ale wiem ze sie zlamie i sama ja pewnie nakarmie, bo szkoda mi jej butelke w nocy podawac.. Weredka, Dziewczonka, Grazinku, AgaPe, kochane jestescie tylko mnie to meczy, ze ja mam swoje mleko i chyba calkiem neizle skoro mala tak ladnie przybiera i w butli tez chce jej podac swoje, ale boje sie ze sie do tej butli przyzwyczai... Anulinka, Listopadowa , Amarcia, Enchan, caluje was tez mocno![]() Eweska trzymam kciuki za maluszka PRINCI!! dobrze ze juz jestes w domu, bedzie dobrze, musi sie wszystko ulozyc ![]() mala znowu ma mega spanie po poludniu, wiec pewnie wieczorem bedzie jojczenie...ehh |
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka pe25 pyrolostenoza to przerost miesnia odZwiernika ponoc niektore dzieci tak maja i wychodzi to po ukonczeniu pierwszego miesiaca zycia...
|
#4601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dodatkow kazde karmienie to ulanie , a raz nawet solidny paw 2h po posilku. musze mu zagescic dzisiaj. ZERO spania od 11. chce mu sie spac, jakies 2h po posilku, probuje spac i za chwile sie budzi z glodu. ehhhtak bym mu wlaczyla wibre w lezaczku, moze by posiedzial ale sie popsula, mam ochote zabic tz bo mial to naprawic przed wyjazdem ![]() Cytat:
ucaluj flavio od nas agnieszka.m jak z zatwardzeniami u antosia? wszystko ok? barrrrrrrrdzo czekam dzisiaj na wieczor, na 20ta, na kapanko i chwile wytchnienia w takich chwilach barrrrdzo brak mi tz
|
|
|
#4602 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny i dzieciaki
![]() Dziękuję bardzo za komplementy pod adresem Adaśka. Eweska, trzymam kciuki za synka siostry. Wierzę, że leczenie będzie przebiegać szybciutko i Piotruś na pewno dojdzie do siebie, będzie zdrowy jak rybka. Siostrze życzę dużo siły i wytrwałości. Gusia, trzymam kciuki by się rozkręciło szybciutko. Ja niestety na bieżąco z wątkiem nie jestem. Wchodzę chociaż raz dziennie, ale nigdy czasu mi nie starcza by doczytać całość co piszecie. Mam nadzieję, że się to zmieni wkrótce. U nas dobrze, Adaś grzeczny, martwi mnie tylko jego oczko bo coś mu ropieje, przemywamy solą fizjologiczną, ale na razie nie widzę poprawy. Pępek też jeszcze nie odpadł, ale trzyma się w zasadzie na włosku. No i mamy problem z pieluchami, nie wiem co jest, chyba ich zakładać nie potrafię, bo ciągle mi siuśki bokiem gdzieś uciekają i trzeba go przebierać całego. Mamusie chłopców macie jakiś patent?? ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Princi, dużo zdrówka dla Flavcia, mam nadzieję, że z dnia na dzień u Was będzie lepiej. |
|
|
|
#4603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4604 |
|
Raczkowanie
|
witam mamusie i dzieciaczki
![]() Jakie nosidełko polecacie najbardziej dla takiego miesięcznego szkraba? Wiem, że te pytanie już było, ale przeszukuję wątek i nic mi nie wyskakuje Wiem też, że takich maluchów nie bardzo można w czymś takim przechowywać, ale to jest mi potrzebne tylko na godzinkę, dwie, żebym mogła cokolwiek w domku zrobić bo niestety tatuś nauczył nosić, a mamusia tyle siły nie ma ![]() A i pytanie niedyskretne do mamuś po cesarce, nie korciły was przytulaski z mężem przed wizytą u gina, ja wczoraj byłam tak blisko i spanikowałam mimo, że nic mnie nie boli i czuję się świetnie
|
#4605 |
|
Rozeznanie
|
Princi , witam
![]() Masakra ile takie bezbronne dzieciątka muszą się wycierpieć, np. Twój synuś i synuś siostry Eweski .. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka ! Buziaki dla Was . Paulizia , taaak, zgadzam się z Tobą - ubranka dla dziewczynek są mega słodkie ![]() Koniecznie nagraj Antosia jak tańcuje Grazin , też Cię nie poznałam po tym avku, ale jest śliczniasty ![]() moja Gabryśka zasnęła na brzuchu i śpi jak zabita, ahhh
|
#4606 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ewesko bardzo przykre że tyle ten biedny Piotrulek musi znosić. Mam nadzieję że szybko wyzdrowieje i życzę mu wiele zdrówka. Princi jesteś bardzo wytrwała i szok że udało Ci się zachować lakatację Dużo zdrówka dla Flawcia.Ważyłam się z małym na wadze elektronicznej i wyszło że waży w 19 dniu życia 4700 g czyli od wyjścia że szpitala przybrał 1100 g. Dziś mamy dość niespokojny dzień dłuższy niż 15 minut sen trwa teraz od 16 tej a tak cały dzień maruderek. Mam wrażenie że mój synuś coraz więcej widzi bo czasem tak się gdzieś zapatrzy ![]() anula 81 jak będziesz podawać z butli 1-2 razy dziennie nie sądzę aby mały nie chciał pić z cycka. Po powrocie do pracy przy starszym synu (miał 4,5 m-ca) teściowa podawała mu moje mleczko a mimo to karmiłam go do roku nie odzwyczaił się. Ja czekam jeszcze 2 tyg a potem zacznę magazynować pokarm (odciągać i zamrażać) żeby móc wyjść czasem z domu na więcej niż 15 minut. A poza tym zamierzam biegać więc muszę mieć w pogotowiu mleczko. Dziś rano pierwszy raz podałam vitaminki mam nadzieję że to nie z ich powodu był dziś niespokojny
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-02 o 18:48 |
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed wizyta u gina gdzies od 5 tyg po porodzie.a własciwie czemu gin mógłbyu zabronic?? i czym to grozi??
|
|
#4608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niech tylko TŻ z pracy wróci
|
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
YYYYYYYYYYYY, dziewczyny w jakim nastroju...
Mrrrrrrrrrrrr... ![]() Ja dzis nie mogę, bo mam zajęte ręce... Trzymam kciuki, żeby się rozkręciło ![]() GUSIA ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- http://allegro.pl/sliczny-komplet-su...685540180.html fajne?
Edytowane przez amarcia Czas edycji: 2011-07-02 o 19:27 |
|
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
principessina mysmy tu wszystkie o was myslały i przesyłamy pozytywne fluidy
Trzymajcie się kochani![]() Paulizia a ty w UK jestes teraz sama z tż- em? i ogarniasz wszystko? My mieszkamy z tesciową, gdyby ona przy garach nie stała to bysmy z mężem chyba chleb z masłem jedli :/ |
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Fotos w albumie.
Potem doczytam watek i klub. |
|
|
|
#4612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Amarcia bardzo fajne ale czy wygodne dla leżącego dziecka ????
|
|
#4613 |
|
Moderatoreska
|
Ola została też w szpitalu, wyszedł jej stan zapalny i również anemia
Miała już prześwietlenie i na szczęście kości nie są uszkodzone, podejrzewają, że ma to samo co Piotruś tylko jest jeszcze wczesne stadium i mogła się od niego zarazić poprzez smoczki do butelek itp.Chirurg powiedziała że u Piotrusia nie przejdzie to wszystko bez echa, że mogą się spodziewać nawet tego że będzie kaleką, że nie będzie chodził, że wstrzyma się wzrost kości, lub trzeba będzie w późniejszym wieku go operować, choć to są najgorsze rokowania choć nie jest powiedziane że tak będzie, to mu grozi a jak będzie się okaże. Miał robioną punkcję i na szczęście nie muszą mu zakładać sączków bo nie ma ropy w stawach. Masakra normalnie jak się dowiedziałam o Oli że zostaje w szpitalu to normalnie łzy się lały, czekaliśmy wszyscy w napięciu na wyniki. Przepraszam że wam tu smęcę
|
|
|
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Ewesko
kochana trzymajcie się. Bardzo smutne że Twoja siostra i jej dzieciaczki muszą tak mocno cierpieć. Oby ten koszmar szybko się skończył. Serce pęka jak maluszki chorują.
|
#4615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymajcie sie! duzo siły i pozytywnych wibracji przesyłam
|
|
|
|
|
#4616 | |||
|
Zakorzenienie
|
delicadeza
princi za Was trzymałam i będę nadal Dzielni jesteście ![]() ewesko brak mi słów aby wyrazić jak bardzo jest mi przykro. Trzymam kciuki nieustannie i bardzo Wam współczuję ![]() anula Mocno Cię przytulam!Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochane Wy moje. Po długaśnym spacerze nogi wchodzą w pupkę i narazie nic poza tym. Czekam dalej, może się rozkręci ![]() Buziaki
|
|||
|
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
Gusia ja też zaciskam
może rozkręcić się bardzo szybko, pamiętasz jak weszłam na poczekalnię rano że chyba mam skurcze a o 13 tej Franio się pojawił. Życzę aby się rozkręciło i żeby poród był błyskawiczny.
|
#4618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze ze u olki nie jest to tak daleko posuniete. ale z malutkim masakra jakas! ![]() tyle osob trzyma kciuki ze to nie moze sie skonczyc zle, musi byc dobrze
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewesko tak mi smutno mamnadzieje ze te rokowania jednak mocno przesadzone ![]() i jeszcze Olusia ![]() trzymam mocno kciuki
|
|
#4620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- chyba padne! ![]() wykapalam tego malego brzdaca, o dziwo wypil cala butle (zageszczona) i to bardzo szybko, a teraz w najlepsze bawi sie w lezaczku ![]() a bylam pewna ze padnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

za nocke
a w ciazy the best byla ta 
, Amarcia, Enchan, caluje was tez mocno
dodatkow kazde karmienie to ulanie , a raz nawet solidny paw 2h po posilku. musze mu zagescic dzisiaj. ZERO spania od 11. chce mu sie spac, jakies 2h po posilku, probuje spac i za chwile sie budzi z glodu. ehhh
w takich chwilach barrrrdzo brak mi tz

kochana trzymajcie się. Bardzo smutne że Twoja siostra i jej dzieciaczki muszą tak mocno cierpieć. Oby ten koszmar szybko się skończył. Serce pęka jak maluszki chorują.