|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
ja juz nie wiem nic. pogadam z nim pewnie dopiero jak czlowiek przy okazji wesela.
dzis odebralam mebelki dla malej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | ||
Wtajemniczenie
|
Na razie jestem w martwym punkcie, muszę pogadać z moim tatą czy pożyczyłby mi coś na ten wyjazd, a resztę będę kombinować jakoś sama.. Normalnie miałam jechać w tym roku do pracy gdzieś nad morze, no ale wyszło inaczej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zośka, Karla- dziewczyny współczuję Wam sytuacji z tż-tami ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tż chyba nigdy nie olał kumpli dla mnie , mnie dla nich, tak, tak to najbardziej, chyba, że juz to na nim wymusiłam to wtedy zły siedział, naburmuszony na cały świat, a i tak próbował mnie wtedy gdzies wyciagnac, do pizzeri czy do baru byle by kumpli spotkać. Dupek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zadomowienie
|
moja mama ma 38 lat :P a ja 20 :P
ja sobie dam rade ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Wtajemniczenie
|
Wy wszystkie macie młode mamuśki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zadomowienie
|
moi starsi bracia (cioteczni) tez nie spisza sie do ojcostwa ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zadomowienie
|
Karla, księżniczka bez różu? no nie ma innej opcji
![]() moi rodzice mają kolo 45 lat, więc mówię im, że to najlepszy czas na zostanie dziadkami.. ![]() ![]() Ja mam dużą rodzinę ze strony taty, wychodzi gdzieś, że rodzeństwa ciotecznego mam z 13 osób. No fakt, przede mną jest 3 braci i siostra.. i powiem szczerze że cały czas myślałam że to ja będę pierwsza miała dziecko.. dwóch braci koło 30, już po ślubie i jeden na razie ma dziecko, które urodziło się jakoś w maju tego roku.. więc jednak trochę mnie wyprzedził. jeszcze jest dwójka 25 lat ale im się raczej nie spieszy.. ![]() Ej wiecie co jest mi smutno.. ;< bo to ja zaczęłam z tego co pamiętam użalać się jakiego to mam pecha i że będę musiała sama wychowywać dziecko. i czuje sie tak jakby mój pech przechodził na was ;< Patiisia, to ty gdzieś blisko morza mieszkasz? ![]() ![]()
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-07-02 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Zadomowienie
|
aguu nie przechodzi na nas pech
![]() ![]() ![]() a tak w ogole to mamy podobny termin i sytuacje :P dziwne, nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przychodzi mi na myśl tylko jedno słowo.. patologia. ![]() ale wierzę, nie ja to wiem, że będzie nam lepiej samemu niż znosić ich jeszcze będą źli na samych siebie, że okazali się dupkami. ![]()
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
dokladnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Dziewczyny na pewno dacie sobie radę i będziecie świetnymi mamusiami! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zadomowienie
|
tak jak wszystkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zadomowienie
|
Ja skąd jestem?
![]() ![]() ale mnie dziwnie boli brzuch o.O nawet nie umiem tego opisać. ;x dobra, zaczynam się martwić.. wr.
#1394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- A no i dochodzą do tego trudności z oddychaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie bojcie sie, ze nie dacie same rady z dzieckiem. Ja jestem zdana tylko na siebie bo mojemu TZtowi sie w glowie poprzewracalo i daje sobie rade. Sama przewijam, przebieram a wczoraj sama zaliczylam pirwsza kapiel malej bo nawet w tym mi nie pomogl (a nigdy w zyciu dziecka nie kapalam). Naprawde to wszystko samo przychodzi. W dodatku macie przy sobie rodzicow a ja jestem zdana tylko i wylacznie na siebie a rade daje sobie swietnie. Naprawde lepiej samej sobie poradzic niz prosic o pomoc jakiegos palanta, ktory pomoze z wielka laska albo nie pomoze w cale i jeszcze bedzie mial pretensje, ze glowe mu sie zawraca. Nie powiem, jestem zmeczona i juz ledwo na oczy widze ale wiem, ze dam rade i prosic o pomoc nie mam zamiaru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cieszę sie, że sobie radzisz, miło czytać takie pozytywne nowiny ![]() A co jest z Twoim Tż? Dlaczego Tobie nie pomaga? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz do kolegi sobie poszedl bo ma to gdzies, ze jestem slaba i cos sie moze stac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A można spytać co się dzieje z tż? ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o zazdrosc o dziecko. Dziecko sobie grzecznie spalo w wozku i tylko czasem na rece bralam jak plakala a tak to ogladalam z nim jakies durne filmy ale on zaczal mnie olewac i przesiadywac na portalach spolecznosciowych i zaczal ogladac filmy z sluchawkami na uszach bo mu laptop za cicho gra- to on zaczal a ja mala wtedy zaczelam z nudow brac bo ile mozna sie gapic w sciane albo w monitor laptopa nie slyszac glosu? Po prostu kretyn i tyle, sam nie wie czego chce i zachowuje sie jak burak a jak juz nie wytrzymalam i sie wkurzylam porzadnie to chcial kota ogonem odwrocic i przyszedl mi powiedziec, ze caly czas sie dzieckiem tylko zajmuje i ze wszystko jest moja wina. Zawsze sie za pepek swiata uwazal, nie raz przesiadywal caly dzien na facebooku i jakos go wtedy nie obchodzilo, ze umieralam z nudow a teraz najlepiej wine na kogos zwalic bo do niego dotarlo, ze mnie to juz porzadnbie wkurza. Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-07-02 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak sobie myslę, jak patrze na inne pary, które wydawały sie być zgrane , a tak na prawdę po narodzinach dziecka jest bardzo źle to w moim przypadku na pewno nic się nie zmieni . W mojej sytuacji najlepiej będzie jak sama zamieszkam, jakoś już mnie ta mysl ,aż tak bardzo nie męczy. Martynko zajmuj się maleństwem jak najlepiej potrafisz, niby faceci sa prości jak budowa cepa, ale mi i tak ciężko ich zrozumiec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wychodzil to powiedzial, ze na chwile tylko wychodzi a nie ma go juz dwie godziny. Szwy mnie jeszcze szczypia i chcialam sie umyc ale jak mam wejsc do wanny jak palanta w domu nie ma a mala nie odbila po mleku i sie boje ze sie przekreci na plecy i uleje wiec samej jej nie zostawie. No raj po prostu, nawet sie umyc nie mozna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak czuję, że musze sie psychicznie do tego wszystkiego przygotowac co będzie za 7 miesięcy, obawiam sie tego bardzo. Życzę Tobie wszystkiego dobrego, spróbujcie porozmawiać, jesteście oboje dorośli trzeba dojść do porozumienia, przecież to jest tak samo Twoje dziecko jak i jego. Chamstwo, wyjść do kumpli wiedząc, że w domu jest kobieta z dzieckiem, która sama nie da rady, ale ja już teraz wiem ,że u mnie będzie dokładnie tak samo. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-02 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Wtajemniczenie
|
A tak a propos mi się dziś śniło ,że urodziłam i karmiłam maleństwo piersią, takie sny już mam , hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
Nie ma sie czego bac. Ja jestem akurat tak "pocerowana", ze nie wiem czy bardziej sie da a juz wstaje prawie normalnie. Siadanie tez na poczatku jest tragiczne ale u mnie nejgorszy byl moment wstawania z lozka z pozycji siedzacej na stojaca bo jak sie wstaje to krew tam naplywa i bolalo wtedy tragicznie ale dzwonilam przez pierwszy dzien po polozna i mi pomagala wstawac albo sama wstawalam ale wtedy zajmowalo mi to 15 minut. Myc mozna sie normalnie, dwie godziny po porodzie bralam prysznic. Ale zablokowalam sie psychicznie na "siku" bo sie balam, ze jak mi na te szwy poleci to bedzie szczypalo no i szczypalo ale nie bylo tak zle jak myslalam. Nie ma sie czego bac, szwy to maly pikus akurat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zadomowienie
|
Martynka, och to jestem z Ciebie dumna
![]() ![]() To rzeczywiście nie za ciekawie przecież to oczywiste że zajmujesz się dzieckiem? to jest chyba kolej rzeczy.. Czyli na dobrą sprawę mniej byś się denerwowała gdyby jednak był w pracy? ah, faceci.. ;c może nie umie zaakceptować nowej sytuacji? Ale trzymaj się ![]() Patiisia, nie skreślaj od razu że będziesz chciała bez pomocy mamy, fakt będzie to denerwujące ale nie daj się! ![]() ![]() Zosiu, mi się kiedyś śniło że przebierałam dziecko a na dobrą sprawę nie miałam nic i co chwile mi się przypominało że nie mam chusteczek, pampersów itp i musiałam latać do sklepu. ![]() ![]() Martwiłam się, bo wydawało mi się że dziecko się nie rusza.. ach, te paranoje. ![]() A właśnie Patiisia, ja miałam też tak ale ogólnie przed ciążą.. chyba chociaż nie pamiętam ale wiem o co ci chodzi, jest to bardzo wkurzające, mnie obecnie kuje tak jakby między cyckami.. i już nie wiem od czego.. Martynka, czyli ogólnie po tych szwach nie trzeba leżeć ani nic, że normalnie można iśc do łazienki czy nie? ;x A tak w ogóle to później one się same rozpuszczają czy trzeba je zdejmować?
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-07-02 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
aguu normalnie sie chodzi, tylko czuje sie dyskomfort. Jezeli sie boisz ze popekaja jak bedziesz chodzic, to sie nie boj. Szwy sa mocne i wytrzymuja chodzenie i nawet numer dwa wytrzymuja
![]() Aha i te szwy sa rozpuszczalne. Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-07-02 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.