Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 21:59   #2851
marli
Raczkowanie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
co do decyzji o 2 dziecku, 3 lata temu mowilam ze dzieci sa brzydkie, rozowe, wygladaja po porodzie jak swinki, sraja, jedza i beczą! to sa moje slowa!

ja jestem jedynaczką i NIGDY bym swojego dziecka nie skrzywdzila w ten sposob.
Decyzja byla przemyslana i jak najbardziej swiadoma
Juz podczas poroduy zartobiliwie sie polozna zapytala "drugie bedzie?" ja jej na to "szybciej niz pani mysli" ( i krzyk bo skurcz hahaha)
nie wiem jak kiedys moglam tak po dzieciach myslec ale priorytety sie zmieniaja strasznie.
Darusia ubawiłąm się tym Twoim opisem sprzed 3 lat

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Darusiaaa no właśnie mam nadzieję,że i mi mi sie priorytety zmienią
bo teraz to więcej strachu,obawy i przerażenia jest we mnie niż radości...

wiecie może za ile można kupić wagę łazienkową elektroniczną?? parzłam na allegro to znalałzam z odbiorem osobistym za 50 czy 60 zł.jakos taka za 20zł do mnie nie przemawia,ale może się mylę?bo bym sobie kupiła w tym tygodniu
ja swoją wagę kupiłam w Tesco za 20 kilka zł
a co do obaw i przerażenia to moim zdaniem całkiem normalne odczucia w ciąży. w koncu stajemy przed nowym b. poważnym i mega odpowiedzialnym wyzwaniem
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:15   #2852
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Kurde muszę sie właśnie gdzies tego dowiedzieć bo nie chce zrezygnowac ani z jednego . Gdzie ja mogę cos na ten temat znajśc ??
Poszukaj nr tel do NFZ w swoim mieście i przedzoń. Zapytasz, odpowiedzą i masz pewne źródło

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciąży też tak miałam. Siedziałam głównie na necie i czytałam książki. Dygotka później będzie Ci brakować tej nudy i ciszy. Wsłuchuj się w nią jak najdłuzej.
A ja cały czas na obrotach... dom, praca, szkoła ( na szczęście już tylko praca do napisania) i nie mogę się doczekać kiedy odpocznę... kiedy będę mogła usiąść na spokojnie, zobaczyć co u Was, poczytać książkę o ciąży, zrobić obiadek, upiec ciasto... oj marzy mi się ale już niedługo...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:20   #2853
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny proszę pomóżcie mi
Strasznie się przeziębiłam zaczęło się wczoraj bólem gardła dzisiaj doszła rano chrypa a teraz już prawie nie mówięWczoraj kupiłam tantum Verde pastylki do ssania i Prenalen syrop mama zrobiłam mi mleko z masłem czosnkiem i miodem nie wiem już czym się mam leczyć jeszcze płukałam wodą z solą.
Mama gadała z ciocią i każą mi jutro jechać na pogotowie z bólem gardła mnie przyjmą pogotowie mi się kojarzy z nagłym wypadkiem a nie taką normalną przypadłością
Stary 2011-07-02, 22:33   #2854
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

z siusianiem tez tak mam jak wy:P
pampersy se kupie;P

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

aniu nie pomoge, niestety;/ ja bylam chora ale to mialam antybiotyk augumentin
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:53   #2855
marli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Strasznie się przeziębiłam zaczęło się wczoraj bólem gardła dzisiaj doszła rano chrypa a teraz już prawie nie mówięWczoraj kupiłam tantum Verde pastylki do ssania i Prenalen syrop mama zrobiłam mi mleko z masłem czosnkiem i miodem nie wiem już czym się mam leczyć jeszcze płukałam wodą z solą.
Mama gadała z ciocią i każą mi jutro jechać na pogotowie z bólem gardła mnie przyjmą pogotowie mi się kojarzy z nagłym wypadkiem a nie taką normalną przypadłością,
Pogotowie to chyba przesada przy przeziębieniu, a przynajmniej w poczatkach przeziębienia. Na pewno powinnaś dużo pić, może jakieś wapno i przeciwzapalnie paracetamol - ja jak byłam mocno przeziębiona i było podejrzenie ciaży to lekarka mi zaleciła paracetamol przecwzapalnie właśnie i też miałam tantum verde, ale psikany. Połóż się, wypoczywaj i nic nie mów ze względu na chrypę. Zdrówka
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 22:56   #2856
Darusiaaaa
Zakorzenienie

oo tak aniu nic nie mow, pisz: ) najlepiej z nami!;*
A.Camus
Stary 2011-07-02, 23:03   #2857
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

a niby dlaczego nie mozna więcej niż 1 kawę (taką sypana fusiatą??)

Hmm... nie wime czemu, wyczytałam gdzieś że w ciąży to jedna kawa z mlekiem- nie było sprecyzowane, czy sypana czy rozpuszczalna. Myślę, że to chodzi o ciśnienie... no bo niby o co...

Aniu, ja bym zrobiła tak jak dziewczyny pisza... to co bierzesz jest ok, dodaj odpoczynek ew. paracetamol- to nie zaszkodzi a działa przeciwzapalnie. Ja na pewno bym nie leciała od razu do lekarza.
A wypisywaniu ot tak antybiotykow, to ja przeciwna, bo przeciez bol gardla i w ogóle w dorosłym życiu, to głównie wirusówki, a na wirusy antybiotyk nie pomoże...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-03 o 00:03
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 07:05   #2858
janeczka7891
Zadomowienie

Aniu wypoczywaj i kuruj się Oby szybko minęło.

W ogóle to witam.
Obudziłam się dziś po 5 i nie potrafię spać już 2 razy jadłam i nudzi mi sie jak nie wiem,czytac ksiazki nie chce mi sie, w tv nic ciekawego nie leci o tej porze :-/ masakra a tak apropo to któryś dzień z kolei :/ jak tak dalej pojdzie to nie wiem co zrobie, jeszcze za oknem deszcz :/

Dziewczyny a tak mi niedobrze, muli mnie dziwnie, ja mysle ze to od tej głupiej wody bo wypijam ją litrami i co się napiję to mi się zaraz tak własnie robi. No i drugi problem to zjem i nie czuje sie w ogole najedzona :/ caly czas tak jakbym czula ze glodna jestem, no a przeciez nie bede jadła co minute :/ jem porcje takie jak zawsze, wiec mnie to dziwi ze nie najadam sie.

Ahhh to sie namarudzilam tak z samego rana w niedziele;p
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 07:27   #2859
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak mi niedobrze, muli mnie dziwnie, ja mysle ze to od tej głupiej wody bo wypijam ją litrami i co się napiję to mi się zaraz tak własnie robi. No i drugi problem to zjem i nie czuje sie w ogole najedzona :/ caly czas tak jakbym czula ze glodna jestem, no a przeciez nie bede jadła co minute :/ jem porcje takie jak zawsze, wiec mnie to dziwi ze nie najadam sie.
U mnie z kolei odwrotnie prawie nic nie mogę zjeść bo od razu mam pełny żołądek nawet po zwykłym serku danio. Nie chcę nawet myśleć o następnej wizycie bo w 16 tygodniu miałam 4 kilo na minusie i lekarz pytał niby w żartach kiedy zacznę w końcu coś jeść. Miłej niedzieli babeczki
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 07:47   #2860
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez sie czuje jakbym miala beczke zamiast zoladka i mogla bym jesc non stop!! masakra...

u nas dzisiaj zatrzymuja sie na wzgorzu na ktorym kiedys byl zamek rycerze idacy na grunwald a pogoda taka dupna pada, nawet z mala nie pojdziemy a chcialam bardzo sie przejsc bo co roku chodzilam i te zdjecia i stroje super to wszystko wyglada.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

nawet nie wiem czy pojdziemy na obiad do mojej mamy bo pogoda okropna....
A.Camus
Stary 2011-07-03, 08:22   #2861
magolina
Wtajemniczenie

Witam z rana, mnie dzisiaj wykończyły moje sny najgorsze jest to że zawsze to miejsce śni mi się na coś złego, no i zaczęłam sobie wkręcać jakieś głupoty, dodatkowo śniło mi się że miałam poród przedwczesny i że karmiłam w domu dziecko krzywymi piersiami były jakies takie niewymiarowe i powygniatane, a najlepsze bo śni mi się że próbuje karmić (oczywiście bezskutecznie) i nagle pytam się Tż: to co urodziłam?? (mając dziecko na rękach) a on do mnie: dziewczynkę, no to ja patrzę w kroczę i mówię: oooo Lenka porażka.

Dziś zaczęłam 20 tc
Poczytałam o tych skurczach przepowiadających i trochę by mi ten opis pasował, tylko u mnie trwają dłużej i są częstsze
Za tydzień mam wizytę, a w czwartek obrona, dlatego modle się aby wszystko było ok, bo na szpital znów nie mogę sobie pozwolić

A pogoda dzisiaj straszna leje, pochmurno, zimno i generalnie do
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 08:29   #2862
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mnie tez sie ostatnkio 1 raz snilo dziecko

snilo mi sie ze urodzilam, ze moja mama miala biuro ubezpieczeniowe w szpitalu obok pokoju lekarza, ze urodzilam od razu dostalam wozek ze szpitala i poszlam na spoacer do mojej cioci , ktora pyta sie co urodzilam a ja na to ze nie wiem bo jeszcze nie przewijalam wiec nie wiem, a czy duze i ile cm tez nie wiedzialam ani nic....kosmos.
A.Camus
Stary 2011-07-03, 08:48   #2863
dygotka8
Zakorzenienie

dzień dobry
ja juz wyspana oglądam tv i czekam az mi się jeść zachce.tż musiał szybko wyjśc więc nie zdążyłam się z nim zabrać,ale przynajmniej się nie przeziębię przy takiej pogodzie....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 08:57   #2864
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
bardzo sie boje zeby sie sytuacja nie powtorzyla zwlaszcza ze tym razem bede miala 2 razy wiecej roboty jak nie wiecej koszmar,naawet nie chce tego wspominac ani na zapas sie zamartwiac jak to bedzie
jeeeny te pierwsze tygodnie to naprawde jest koszmar, przynajmniej u mnie byl,ciagle zmeczenie,bol piersi,bol przy karmieniu, niepewnosc o wszystko- pierwszy miesiac to najchetniej bym wymazala z pamieci
Ad.1. Glam, ja też najbardziej się tej depresji znowu boję Wogóle nie umiałam się cieszyć sytuacją, ciągle płakałam, jak ona płakała to i ja. Nie chciałam zostawać sama tak się czegoś bałam

Ad.2. Ja bym pierwsze 3 miesiące wywaliła Później już nabrałam wprawy, przywykłam do niespania

Cytat:
Strasznie się przeziębiłam zaczęło się wczoraj bólem gardła dzisiaj doszła rano chrypa a teraz już prawie nie mówię
Mi na gardło pomaga Bioparox. To jest antybiotyk, ale mi nic innego nie pomaga, mimo, że ten ból gardła to od jakiegoś wirusa

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:18   #2865
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja znowu sie ogromnie cieszylam, nie moglam sie napatrzec na mala, zjadlabym ja najchetniej, po porodzie taka dumna bylam ze dalam rade jakbym byla jedyna na swiecie!
cycek obżarty wiec stwierdzilam ze nie bede meczyla siebie ani jej i dostala butle i bylo cacy
A.Camus
Stary 2011-07-03, 09:19   #2866
dygotka8
Zakorzenienie

ania21_21
cos o leczeniu przeziębienia w ciąży
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...e_w_ciazy.html

poczytaj też komentarze pod artykułem..

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-03 o 09:21
Stary 2011-07-03, 09:24   #2867
ania21_21
Zadomowienie

witajcie dziewczyny z rana
wczoraj było ze mną tak źle że jednak wylądowałam na pogotowiu około dwunastej zaczęło mnie dosłownie dusić nie mogłam złapać oddechu lekarz powiedział mi że to silne zapalenie gardła i mam się zgłosić na kontrolę do lekarza w poniedziałek przepisał mi tantum verde w psikaniu, Halset i Dentosept do płukania gardła tylko on jest na bazie etanolu i nie wiem czy go brać
Dzisiaj się lepiej wcale nie czuje
Stary 2011-07-03, 09:31   #2868
dygotka8
Zakorzenienie

tak czekałam aż zgłodnieję juz półtorej godziny i teraz tak mnie żołądek boli(( głodu nie czuję,ale i tak sobie już przygotowuje coś do zjedzenia,ale tak skubaniec boli(
nie wiem jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzenie przy tej glukozie...a czy wtedy pić wodę mozna czy też nie??coś czuję,ze ja po tym badaniau zrobię

Stary 2011-07-03, 09:35   #2869
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wez sobie cos do jedzenia, od razu jak juz 2 raz ci pobiora do wyniku krew to sobie zjesz.
A.Camus
Stary 2011-07-03, 09:38   #2870
dygotka8
Zakorzenienie

wziąć na pewno wezmę.tż powiedział,że może ze mną jechać an to badanie,dopiero na najblizszej wizycie dowiem sie kiedy będzie to badania.będę musiała się w ksiązki zaopatrzyć...

Stary 2011-07-03, 09:48   #2871
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no ja nie wzielam za 1 razem bo nie wiedzialam jak to wyglada i siedzialam jak pipka:P
dobrze ze byly inne ciezarowki to sie troche pogadalo

nawet nie wiecie jak ja bym chciala byc juz po porodzie (wrrr) i chcialabym tulic ta mala kruszynke i byc z nia w domu i pokazywac oliwce ze jest potrzebna, mowic zeby mi cos przyniosla podala czy zrobila cacy i dala buzi, bedziemy robic wszystko zeby nie poczula sie odepchnieta, razem bedziemy malucha kapaly, w sensie ona bedzie patrzec ii np poda mi mydelko itd....
bedziemy miec wesolo!

wkurzam sie czasami ze duzo osob mysli ze 1 dziecko to epadka a teraz 2 i to znowu wpadka, no cholera jasna, majac 23 lata nie mozna miec dziecka bo sie go chce??? tak po prostu! a potem drugiego!
a tak znajomi w moim wieku toi chyba wszyscy zapytali czy chcielismy 2 bo oni to nawet pierwszego nie chca...;/
A.Camus
Stary 2011-07-03, 09:53   #2872
dygotka8
Zakorzenienie

Darusiaaa ja mam 28 i też były pytania czy to planowane....no a jakie ma być?
nie wiem jak można wpadkę zaliczyć jeśli kochają się dwie odpowiedzialne osoby...

niedawno byłam zasypana pytania od znajomych czy wybrałam już wózek,czy szukam mebelków czy kupuje ubranka....zdziwienie było,gdy powiedziałam,że to jeszcze za wcześnie

kliknę sobie ten ciśnieniomierz bo sie tak będę zbierała,że za miesiąc nie kupię.....

dziewczyny nie pamiętam,która z Was kupowąła te legginsy:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1654366521#gallery

czy przesyłka już doszła?czy faktycznie nie prześwitują?łatwo rozmiar dobrać?bo aj chcę 2 pary żeby mieć w domu w czym chodzić.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-03 o 10:03
Stary 2011-07-03, 09:56   #2873
Ona231
Zadomowienie

Dzień dobry

Mnie weekend pracowicie upływa, to niestety czasu na wizaż brak

Aniu może spróbuj sobie kupić Prental Grip Care, to jest suplement dla kobiet w ciąży właśnie na przeziębienie i kuruj się.

Darusiu ale nie warto się takimi opiniami przejmować, na każdego przychodzi pora. Na jednych wcześniej na innych później. A najważniejsze, że Wy wiecie, że to Wasza wspólna decyzja
Stary 2011-07-03, 10:04   #2874
ela3010
Zadomowienie

Witam się i ja niedzielnie po śniadankowo

U mnie słonko wylazło ale nie wróżę go sobie na cały dzień, zimno jest. Ale może utrzyma się bez deszczu bo planujemy wyjazd do parku dinozaurów z synem więc przydałaby się w miarę pogoda.

Seona ja też miałam deprechę poporodową, tzn jej początki, zaraz na drugi dzień w szpitalu. Zadzwoniłam po męża z samego rana żeby był ze mną cały dzień bo czuję że coś niedobrego się ze mną dzieje, miałam ochotę wyjść i nie wracać, dziecko krztusiło mi się w nocy tymi flegmami po porodzie, bałam się że się dusi, katorgi przeżywałam, a w domu jeszcze gorzej, eh. Właśnie z takiego lenistwa przejść na etat 24godzinny to jest trauma
Moja koleżanka to takiego szoku po porodzie dostała że krzyczała do sióstr które ją odwiedzały żeby nie ważyły się mieć dzieci, masakra

Aniu dobrze że poszłaś do lekarza masz się czym leczyć i mam nadzieję że poprawa nastąpi migiem

Apropo nie spania w nocy to moja znajoma miała 3 córki rok po roku, czyli najstarsza miała 2 lata, druga 1rok a 3cia się urodziła, potem jak trzecia miała 15mcy urodził się chłopak, i potem za 5 lat po chłopcu kolejna córa, i wszystkie dzieci do 3 go roku życia nie przespały ani jednej całej nocy, ile razy ona musiała do tej gromady wstawać w nocy to nie chcę wiedzieć, ale dała radę, my kobiety to silne bestie jesteśmy, nie ma co

Mnie też niedługo czeka ta glukoza, przeżyję, poród gorszy

Ja teraz w nocy chodzę tylko raz lub dwa razy siku, ale było tak jak u ciebie dygotko, ciągle latałam, sfrustrowana latałam i zła. Z synem to najbardziej uciązliwe odwiedzanie toalety okazało się w 3cim trymestrze, ciężka jak kula musiałam zwlec się z łóżka, od razu synek w brzuszku budził się, i tak wiercił że nie mogłam spać, pupę w żebra mi wbijał, byłam pewna że lada moment pękną mi te żebra, bolało jak cholera.
Myślałam że nic gorszego nie może się wydarzyć, ale potem to bieganie nocne wokół noworodka to jest odlot, eh, za 4 miesiące powtóreczka będzie.
Ale właśnie tak jak pisze Daria, jedynacy tacy samotni, moja siostra ma synka jednego, nie podoba mi się to.

Poza tym mam tyle miłości w sobie że muszę się nią podzielić. Ale minutę po porodzie powiedziałam że nigdy więcej dzieci i porodów.

Glam Ty przy trójce to na skuterze będziesz jeździć po domu żeby ze wszystkim zdążyć

A te sny ciążowe to faktycznie są przekosmiczne
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 10:15   #2875
dygotka8
Zakorzenienie

ela- ja i przed ciążą wstawałam conajmniej ze 2 razy do łazienki;//

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-04 o 22:06
Stary 2011-07-03, 10:31   #2876
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zgadza sie ja wlasnie jedynaczka i tragedia, ok moze nie bylo zle jak bylam mala ale teraz? MASAKRA!
Kazdy ma swoja rodzine, kazdy powyrastal juz z latania i "paczkowego" zycia i jak mam ochote pogadac nieraz czy cos i dzwonie do koelzanki do ona jest wlasnie np u siostry czy cos...
moj tz ma siostre -kretynke, ale ja ma i jak cos to wie ze moze do niej isc....
nie ma co ukrywac ze kiedys rodzice odejda i wtedy zostane calkiem sama....
A.Camus
Stary 2011-07-03, 10:52   #2877
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie wiecie jak ja bym chciala byc juz po porodzie (wrrr) i chcialabym tulic ta mala kruszynke i byc z nia w domu i pokazywac oliwce ze jest potrzebna, mowic zeby mi cos przyniosla podala czy zrobila cacy i dala buzi, bedziemy robic wszystko zeby nie poczula sie odepchnieta, razem bedziemy malucha kapaly, w sensie ona bedzie patrzec ii np poda mi mydelko itd....
bedziemy miec wesolo!
Darusiaaa też tak to sobie wyobrażam i powtarzam jak mantrę, że tak właśnie będzie

Cytat:
dziewczyny nie pamiętam,która z Was kupowąła te legginsy:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1654366521#gallery
Dygotka, fajne i niedrogie Właśnie zamówiłam i zapłaciłam. Ja nie umiem szukać na Allegro. Jak tu puścicie linki to często z nich korzystam.

Edit: ale jaja, babeczka jest z Rzeszowa i adres koło mojej Mamy I można odbierać osobiście to wyślę Mamę, żeby mi odebrała. To chyba z takiego sklepu odzieżowego, koło mojej Mamy

Cytat:
przepisał mi tantum verde w psikaniu, Halset i Dentosept do płukania gardła tylko on jest na bazie etanolu i nie wiem czy go brać
Ania, ten Dentosept jest do płukania gardła, nie połykasz go, więc nie ma obaw

Cytat:
u mnie najprawdopodobniej będzie tak,że zostanę z dzieckiem całkiem sama od poczatku,ale chyba poproszę tż by wziął ten tacierzyński od razu parę dni po porodzie bo obawiam się,że mogę zwariować...
Dygotka a nie masz możliwości aby Twoja Mama lub TŻ przyjechała choć na kilka dni? A mąż mojej znajomej, która miała CC dostał dodatkowo 2 tygodnie opieki nad żoną po CC!!! I to podobno jakiś nowy przepis. Poza tym jest chyba jeszcze tydzień dla ojca i może jak będzie miał niewykorzystany urlop to może wtedy wziąć?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ostatnio kupiłam sobie tutaj bardzo fajne tanie kapcie do szpitala, ceny niskie a kapcie fajne, na raz do szpitala i później bez żalu wyrzucić (ja nie przynoszę rzeczy ze szpitala do domu, jakoś się brzydzę zarazków): http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=1789763&p=2

Tutaj kupiłam sobie getry ale nie polecam http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=16021947
Ten pas to taki klin jakiś dziwaczny, a nie ten elastyczny pas, co lubię

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 10:59   #2878
dygotka8
Zakorzenienie

Seona legginsy jak juz będziesz miała to pisz koniecznie jakie są to wtedy kliknę

spać mi się chce...ha,a dziś się wyspałam bo chyba tylko ze 3 razy wstawałamw nocy

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-04 o 22:07
Stary 2011-07-03, 11:02   #2879
ela3010
Zadomowienie

No tak, dygotka, na początku jest ciężko ale potem lapie się ten rytm to i radość przychodzi i miłość do dzieciątka. Myślę że lada dzień te ruchy poczujesz. Ja w tej ciąży późno poczułam i też się już martwiłam ale teraz to bobas kopie jak szalony!!!.

Daria ja mam siostrę i brata, brat niepełnosprawny więc nie pogadam ani nic, ale gdybym siostry nie miała to masakra. Jak byłyśmy młodsze to darłyśmy koty, ale potem to super sprawa, pogaduchy, kawka, zakupy. Mieszkamy blisko siebie więc tym bardziej się zżyłyśmy. Jej syn a mój chrześniak ma 16 lat, jedynak, i przez długi czas mnie traktował jak siostrę, słuchanie muzyki zwierzenia, ale jak założyłam rodzinę to już to się urwało ze mną ale za to z moim mężem ma super kontakt, szuka bliskości w rodzinie, bo nie ma brata czy siostry z którymi mógłby się pokłócić, wyjść na imprezę. Uważam że rodzice robią błąd mając jedno dziecko z własnego wyboru, chyba że są inne przyczyny niezależne od nich.

Moja koleżanka będąc jedynaczką i mając jakieś 15 lat czyli bunt, zrobiła mega awanturę o to że jest jedynym ich dzieckiem, wpadła do ich pokoju z krzykiem czy są zadowoleni, bo oni mają siebie a ona, ma wszystko, laptop, swój pokój , gry komp, sprzęt ale nie ma z kim pogadać, pobyć.Masakra, jej mama płakała że błąd zrobiła. Eh.

Kkasikk ogladałam Twoją galerię na nk, ślicznaś, a jaka sesja. Po prostu bomba!!!
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:17   #2880
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
co do decyzji o 2 dziecku, 3 lata temu mowilam ze dzieci sa brzydkie, rozowe, wygladaja po porodzie jak swinki, sraja, jedza i beczą! to sa moje slowa!

ja jestem jedynaczką i NIGDY bym swojego dziecka nie skrzywdzila w ten sposob.
Decyzja byla przemyslana i jak najbardziej swiadoma
Juz podczas poroduy zartobiliwie sie polozna zapytala "drugie bedzie?" ja jej na to "szybciej niz pani mysli" ( i krzyk bo skurcz hahaha)
nie wiem jak kiedys moglam tak po dzieciach myslec ale priorytety sie zmieniaja strasznie.

Darusiaaa nas było 8śmioro i tez NIGDY nie chciałam 1 dziecka a 4 , chociaż przy porodzie darłam sie że nigdy więcej dzieci

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Darusiaaa no właśnie mam nadzieję,że i mi mi sie priorytety zmienią
bo teraz to więcej strachu,obawy i przerażenia jest we mnie niż radości...

wiecie może za ile można kupić wagę łazienkową elektroniczną?? parzłam na allegro to znalałzam z odbiorem osobistym za 50 czy 60 zł.jakos taka za 20zł do mnie nie przemawia,ale może się mylę?bo bym sobie kupiła w tym tygodniu
Dygotka Ja w prawdzie mam już długo i nie pamiętam ile za nia dalismy ale ostatnio były w biedronce i Moje siostry 2 sobie kupiły i są zadowolone z nich, dobrze waża i nie były drogie.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości