Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 23:53   #1951
kellysss
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
za 25 tc a sterylizator zakupiłam ten sam, z wyglądu i na pierwszy rzut oka b. fajny zle zobaczymy jaki będzie w praktyce

uciekam spać, strasznie boli mnie kręgosłup. Miłego wieczorka dla Was Kochane
dzieki.... i milych snow.....

Ja tez zaraz uciekam lulkac..

A ponoc sterylizator bardzo fajny (mowily kumpele co maja i uzywaja)

Stary 2011-07-03, 06:44   #1952
anuska_s
Rozeznanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Dzien dobry mamuśki

Wieczorek się udał,a teraz zbieram sie do szkoły na ostatni zjazd i wakacjei dziękuję bardzo za życzonka, rocznica ślubu to nasza pierwsza i najlepszy najukochańszy prezencik rośnie u mnie w brzuszku, Fabianek do zobaczenia popołudniu lub wieczorkiemmiłego dnia
Stary 2011-07-03, 08:22   #1953
19natka88
Zakorzenienie

Znowu pada Ale nawet się wyspałam Zakończyliśmy 31tc czyli tym samym od jutra zaczynamy 8 miesiąc ( nawet się pokryje z moim liczeniem miesięcy, bo jutro 4)

Pisałam wam, że urósł mi brzuch i jak się okazało od ostatniego mierzenia (w zeszłym tygodniu) przybyło 3 cm

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
U nas zaczal sie 25 tydzien
Leci ten czas leci kochane

Natka....Fajny ten stojak pod wanienke.... na pewno sie przyda...
Ja kompalam Alana na poczatku na łozku w sypialni i pamietam jak cierpialy
przy tym moje plecy...Potem kupilam sobie ten przewijak na łozeczko i na tym kładłam wanienke Teraz tez tak bede robic
Gratulacje
Ja planowałam ustawiać wanienkę na stole w pokoju ale chyba by to było średnim pomysłem

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:02   #1954
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Pisałam wam, że urósł mi brzuch i jak się okazało od ostatniego mierzenia (w zeszłym tygodniu) przybyło 3 cm
No to ładnie ja się mierzę i nic mi nie rośnie a spodnie ciaśniejsze o co kaman??? tak sobie myślę, że do najszczuplejszych nie należałam i może mi z tyłu się wszystko do przodu ściąga? Już nie wiem i 1kg przytyłam ale żarłam przez kilka dni jak głupek dziś już się ograniczam, bo muszę znów sprawdzić jak mój cukier... na czczo miałam 82mg/dl i za 10min. minie godz od posiłku i będę mierzyć (może trochę podskoczyć - zjadłam czekoladowe płatki słodkie było pioruństwo)

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Chyba za nadto nie przesadziłam z ilością płatków bo cukier mam 129. Jutro na wizycie dowiem się jak i kiedy mierzyć cukier no i jakie są normy... Miłego dnia. U mnie wciąż chłodno ufff... i na szczęście (narazie?) nie pada

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:18   #1955
pestka78
Rozeznanie

Dzień dobry
Zasnęłam wczoraj przed kompem i tz obudził mnie po 24 jak szedł spac abym się przetoczyła do innego pokoju)

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A nie zniechęcił Cię trochę jego wygląd? Bo mnie strasznie.
Też szłam nastawiona na x-landera ale jak go zobaczyłam to lekko zwątpiłam
Poza tym ponoć ciężko się zmienia ze spacerówki na inne. A nie wiem jak ty, ale ja np. cieszę się że w inne można bez problemu wcisnąć fotelik czy gondolkę bez wysiłku fizycznego i nerwów
Mi się x lander akurat podoba, ale ten mutsy tez nie jest zły....

Cytat:
Znowu pada Ale nawet się wyspałam Zakończyliśmy 31tc czyli tym samym od jutra zaczynamy 8 miesiąc ( nawet się pokryje z moim liczeniem miesięcy, bo jutro 4)

Gratuluje 8 miesiąca) Teraz bedziemy rosły i rosły...przeciez to ostatnie miesiące
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:43   #1956
MalgosiaM8
Zakorzenienie

spray będzie dobrze zobaczysz, bądź dobrej myśli

Cytat:

Pada to prawda, pogoda pod psem
Wyspałaś się to Ci zazdroszczę, ja już nie pamiętam kiedy się wyspałam, budzę się kilkanaście razy co noc, nie na siku, bo nie chce mi się czasem do 7-8 rano, a właśnie kiedy chce się lekko przekręcić, gdzieś mnie coś ciągnie, boli..

No no to gratulację 8 mc to u mnie to następi w czwartek aj czas szybko leci

Ja się nie mierze, ostatnio ze 3-4 tyg temu miałam 99 i potem się już nie mierzyłam

Dziś już uskuteczniam leżenie, wczoraj mi nie dali, dzieci biegały, 6 osób woła jeść... byłam wkurzona , zmęczona i chciałam być sama.. Sama siebie nie poznaję, ale cieszę się że szwagrowie nie nocowali wkońcu, bo bym sobie poodpoczywała... cały tydzień w pracy to jeszcze w weekend

ale za to wczoraj z mężem mieliśmy wieczór zwierzeń, przypominaliśmy sobie nasze spotkania pierwsze ile wcześniej już na siebie zerkaliśmy , co pamiętamy z tamtego okresu, fajnie byłoo tak powspominać

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:46   #1957
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
To już lepiej gotowaną fasolę lub figi suszone Przynajmniej smaczne
To tez jem, ale wyczytalam ze z produktow pochodzenia roslinnego zelazo wchlania sie duzo gorzej. Wolowine jeszcze powinnam jesc, ale to akurat nie jest dla mnie problemem

Nie spie od 8 rano, bo jakims dzieciakom zachcialo sie drzec z samego rana pod oknami no i oczywiscie jestem niewyspana
Stary 2011-07-03, 09:46   #1958
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

hej dziewczynki, ja od 7ej na nogach nieustanne sapnie na lewym boku to masakra no i nie da się za długo

mam pytanie, czy polecałyście już jakies majteczki jednorazowe poporodowe? bo na allegro trochę tego jest i nie wiem które dobre.....

w Lublinie zimno i leje, nawet pies nie ma chęci na dwór wychodzić. chyba sobie na poprawę humoru naleśniki zaserwuję. dziś sama siedzę( z psem tylko znaczy) all day

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 10:12   #1959
rabarbar83
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie w ten piękny letni dzionek
Czytam was regularnie od dobrych 3 miesięcy, ale jakoś bałam się że jak się pojawię na forum to wsiąknę na amen. I tak praktycznie jestem tu codziennie więc czas się ujawnić zanim wszystkie pojedziemy na porodówkę hihi
Stary 2011-07-03, 10:18   #1960
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, ja od 7ej na nogach nieustanne sapnie na lewym boku to masakra no i nie da się za długo

mam pytanie, czy polecałyście już jakies majteczki jednorazowe poporodowe? bo na allegro trochę tego jest i nie wiem które dobre.....

w Lublinie zimno i leje, nawet pies nie ma chęci na dwór wychodzić. chyba sobie na poprawę humoru naleśniki zaserwuję. dziś sama siedzę( z psem tylko znaczy) all day
Ja gdzieś czytałam że te na H... nie pamiętam teraz nazwy
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie w ten piękny letni dzionek
Czytam was regularnie od dobrych 3 miesięcy, ale jakoś bałam się że jak się pojawię na forum to wsiąknę na amen. I tak praktycznie jestem tu codziennie więc czas się ujawnić zanim wszystkie pojedziemy na porodówkę hihi
O mamo to na co czekałaś
Witamy

W ogóle jak widzę że na lipcowo-sierpniowych , dziewczyny są w 34tygodniu czy 36 to myślę sobie, że to już tak niedaleko. Ja we wtorek wchodzę przecież już w 31 ;o chyba zaczynam się stresować

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 10:30   #1961
rabarbar83
Rozeznanie

nom i coś o nas:
Jeśli dobrze liczę to zaczynam 26 tydzień ciążenia, termin mam na 7-10 październik więc niby jeszcze troszkę ale już mały stresik się pojawia jak to będzie. W tamtym roku nie udało się zostać mamusią (poroniłam w 14 tygodniu), ten rok zaczął się od staranek i mały heniutek teraz pręży się w najlepsze w brzuszku. Mówimy od początku na maleństwo heniek hehe ale na 100% będzie córcia HANIA
Mam nadzieję, że uda mi się wbić w wasze zwarte grono i poczucie samotności, które mnie często dopada pójdzie sobie precz ;(
Stary 2011-07-03, 10:30   #1962
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

No to ładnie ja się mierzę i nic mi nie rośnie a spodnie ciaśniejsze o co kaman??? tak sobie myślę, że do najszczuplejszych nie należałam i może mi z tyłu się wszystko do przodu ściąga? Już nie wiem i 1kg przytyłam ale żarłam przez kilka dni jak głupek dziś już się ograniczam, bo muszę znów sprawdzić jak mój cukier... na czczo miałam 82mg/dl i za 10min. minie godz od posiłku i będę mierzyć (może trochę podskoczyć - zjadłam czekoladowe płatki słodkie było pioruństwo)

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Chyba za nadto nie przesadziłam z ilością płatków bo cukier mam 129. Jutro na wizycie dowiem się jak i kiedy mierzyć cukier no i jakie są normy... Miłego dnia. U mnie wciąż chłodno ufff... i na szczęście (narazie?) nie pada
U mnie przez miesiąc nie poszło ani cm do przodu, a wczoraj taka niespodzianka
No to całkiem ładny wynik, ale ja bym się płatkami nie najadła

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Gratuluje 8 miesiąca) Teraz bedziemy rosły i rosły...przeciez to ostatnie miesiące
Wróciłaś Dziękuję Liczę, że tylko brzuszek będzie rósł

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Pada to prawda, pogoda pod psem
Wyspałaś się to Ci zazdroszczę, ja już nie pamiętam kiedy się wyspałam, budzę się kilkanaście razy co noc, nie na siku, bo nie chce mi się czasem do 7-8 rano, a właśnie kiedy chce się lekko przekręcić, gdzieś mnie coś ciągnie, boli..

No no to gratulację 8 mc to u mnie to następi w czwartek aj czas szybko leci

Ja się nie mierze, ostatnio ze 3-4 tyg temu miałam 99 i potem się już nie mierzyłam
Do tego pioruńsko wieje Ostatnio też nie mogłam spać, ale od kiedy jest trochę chłodniej to się wysypiam. Współczuję niewyspania

Dziękuję Leci, leci, te pół roku chyba wyjątkowo mi szybko minęło, mimo, że od lutego siedzę w domu.
Ja teraz mam 97 - ostatnio źle zmierzyłam/..

rabarbar83 witaj napisz coś wiecej o sobie

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-03, 10:38   #1963
rabarbar83
Rozeznanie

No właśnie nie wiem na co czekałam głupol ze mnie hehe

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Ahh Wrocław !!! Moje miasto, niestety od prawie 2 lat porzucone dla wsi na kujawach, mieszkam teraz nad zalewem włocławskim piękne miejsce ale samotność doskwiera że hej no ale cóż zrobić życie weryfikuje wszystko ehh
Stary 2011-07-03, 10:52   #1964
thelilah
Zadomowienie

hej kobitki

a ja nie śpię od 4
nie mogę jakoś spać, podobnie jak małgosia, a to mnie siku budzi, a to przewracam się na drugi bok i ból mnie budzi... obudziałam się i na siłe próbowałam zasnąc, ale już się nie dało...
zrobiłam kakao i czytałam książkę o ciąży

i wyczytałam w niej nowy babciny zabobon ciążowy heh
dotyczy tej lini na brzuchu. mamy ją wszystkie tylko jej nie widać i nazywa się linea alba (biała linia), ciągnie się od spojenia do początku mostka. w ciąży pod wpływem hormonów ciemnieje i wtedy nazywa się ją wtedy linea nigra (ciemna linia)... teraz najlepsze co przeczytałam. jeśli linia jest od spojenia do pępka to będzie dziewczynka, jeśli od spojenia przez pępek do mostka do chłopak... oczywiście ledwie przeczytałam to musiałam sprawdzić i u mnie się zgadza

no i przede wszystkim dzień dobry i witam nową mamę
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 10:53   #1965
pestka78
Rozeznanie

Natka ja jestem cały czas Tylko czasu na cokolwiek brak przez te moje wyprowadzki - przeprowadzki....

Rabarbar witaj

Stary 2011-07-03, 10:59   #1966
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
hej kobitki

a ja nie śpię od 4
nie mogę jakoś spać, podobnie jak małgosia, a to mnie siku budzi, a to przewracam się na drugi bok i ból mnie budzi... obudziałam się i na siłe próbowałam zasnąc, ale już się nie dało...

dotyczy tej lini na brzuchu. mamy ją wszystkie tylko jej nie widać i nazywa się linea alba (biała linia), ciągnie się od spojenia do początku mostka. w ciąży pod wpływem hormonów ciemnieje i wtedy nazywa się ją wtedy linea nigra (ciemna linia)... teraz najlepsze co przeczytałam. jeśli linia jest od spojenia do pępka to będzie dziewczynka, jeśli od spojenia przez pępek do mostka do chłopak... oczywiście ledwie przeczytałam to musiałam sprawdzić i u mnie się zgadza

Eeee. Ja na usg widziałam siurka a linia tylko do pępka. Powyżej brak- chyba, że by się mocno powpatrywać

Wymianka.
Stary 2011-07-03, 11:00   #1967
pestka78
Rozeznanie

Cytat:

W ogóle jak widzę że na lipcowo-sierpniowych , dziewczyny są w 34tygodniu czy 36 to myślę sobie, że to już tak niedaleko. Ja we wtorek wchodzę przecież już w 31 ;o chyba zaczynam się stresować
COtka tylko bez stresu I prosze mnie nie straszyc bo ja jeszcze nic nie mam....a w głowie mam tylko ta Twoją komode z poukładanymi ciuszkami....masakra..... Mi Tz wczoraj tez złozył komode i przemeblowalismy sypialnie i mam zamiar zaczac działac
Stary 2011-07-03, 11:03   #1968
rabarbar83
Rozeznanie

Oj to mi się nie zgadza bo mam powyżej pępka też tą linię
na usg połówkowym dzidziolek bezwstydnie wszystko pokazał a po chwili żeby nie było że się zgadza na takie podglądanie to nas delikatnie mówiąc olała autentycznie było widać jak siusia, ale mama wybacza przynajmniej wiem że pęcherz dzidziolek ma sprawny
Stary 2011-07-03, 11:05   #1969
martunia_199
Zakorzenienie

Witam się i ja z rana, u mnie nadal cukier po kolacji świruje problemy z przewracaniem i mnie dotykają także rozumiem Was doskonale, dzisiaj albo wczoraj (już się gubię) zaczęliśmy z Mają/Zuzią 31 tydzień majtki zamówiłam chyba właśnie Hartmana ale nie jednorazowe tylko takie co można wyprać - sprawdzę jak wrócę do domku, bo póki co jestem w domku rodzinnym. Za 3 tygodnie przylatują moi rodzice i bardzo się cieszę bo od stycznia się nie widzieliśmy i już mi za nimi strasznie tęskno miłej niedzieli i lepszej pogody Wam kochane życzę - bo u mnie mega chmury i mega deszcz niestety a dzisiaj na 3 latka chrześniaka męża pędzimy i mamy taki super torcik dla niego wykonany przez moją kuzynkę - jak zrobię fotkę to się jutro pochwalę tym cudem

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:13   #1970
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
COtka tylko bez stresu I prosze mnie nie straszyc bo ja jeszcze nic nie mam....a w głowie mam tylko ta Twoją komode z poukładanymi ciuszkami....masakra..... Mi Tz wczoraj tez złozył komode i przemeblowalismy sypialnie i mam zamiar zaczac działac
No trzeba już działać. Ja to muszę jeszcze muszę masę rzeczy kupić
Strasznie szybko ten czas zleciał- jak patrzę na odliczanie natalii która jest dalej to już czuję oddech porodu na plecach haha

Wymianka.
Stary 2011-07-03, 11:33   #1971
anetika
Rozeznanie

Witam w kolejny paskudny dzień, ta pogoda mnie dobija - chcę słoneczka!
Ja kolejny dzień świruję z glukometrami i padam po prostu, wczoraj zjadłam trochę leczo z 2 kromkami chleba razowego i jeden glukometr pokazywał mi 117mg, a drugi 139, w ogóle cały dzień się ładnie w normach mieściłam (140). Ale dziś po na prawdę skromnym śniadaniu, znów się załamałam - zjadłam 2 kromki pieczywa razowego (wg etykiety bez dodatku karmelu itp) z chudą wędliną i ogórkiem i na jednym glukometrze miałam 137mg, a na drugim 157mg! I co siedzę i ryczę, że tak późno wzięłam się za tą dietę , wcześniej jadłam duuużo więcej, czyli cukry musiałam mieć nieziemsko wysokie, tak się boję że przez tyle czasu robiłam krzywdę mojemu maluszkowiJuż mi wszystko jedno z tym szpitalem - nich mnie kładą jak to pomoże...
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Wizażystki
Do tej pory tyko czytałam forum traktując je jako skarbnicę wiedzy. Ale chyba nadszedł czas, by zacząć brać w nim aktywny udział
Poza tym, tak niewiele dziewczynek w październiku, więc troszkę podniosę tą liczbę.
Próbowałam ogarnąć cały temat, ale tyle tego jest... I jestem przerażona. Większość z Was już ma wszystko gotowe, a ja w takiej rozsypce. Termin mam na 2 października (zrobiliśmy sobie noworoczny prezent ) a ja zdążyłam kupić tylko kilka ciuszków. Nie mam jeszcze wybranego łóżeczka, wózka, nawet szpitala w którym chciałabym rodzić - a opcji mam wieeeele i to rozrzuconych po całej Polsce.
Zauważyłam, że większość z Was bardzo uważa na cukier, a żadna nie skarży się na anemię. A mnie niestety dopadło to drugie i to już od początku ciąży. Pomijając bardzo zawiłą i dramatyczną historię, kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży - to od 5 tygodnia mam około 6-7 HGB i za cholerę nie chce mi się to unormować. Jem codziennie wołowinę i brokuły wg wskazań lekarza, łykam Tardyferon 2xdziennie i kwas foliowy 3xdziennie i za dwa tygodnie na wizycie jak nadal wyniki się nie poprawią, no to niestety terapia zastrzykowa
Może macie jakieś pomysły....
Witamy Masz datę porodu w pierwszą rocznicę mojego ślubu Na pewno poradzisz sobie z żelazem
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
O żesz... na czczo mam od 84 do 89 no ale po godz. po posiłku (tym dużym ) 140 - 144 no i te normy... u mnie każdy mówi, że norma do 140 jest już sama nie wiem...
U mnie też norma jest do 140mg, to chyba rzeczywiście jest tak jak dziewczyny pisały co region czy też lekarz to inne normy... Zgłupieć można
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Moja siostra jest na coś chora, dostała skierowanie do szpitala na jakąś operację, ale nie chce mi powiedzieć o co chodzi 'żebym się nie denerwowała, bo zaszkodzę dziecku i że wszystko będzie dobrze'. A jak się tu nie denerwować, już prawie po ścianach chodze, bo się dowiedziałam, że ona nawet do koscioła poszła się modlić w tej sprawie chociaż jest niepraktykująca
Biedna Trzymam kciuki za siostrę
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam kolorkami w sypialni... Ostatnie poprawki
Piękne kolorki, i w ogóle uwielbiam paskowe ściany

Chyba mi ucięło parę cytatów

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:39   #1972
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie Kochane

ja tylko na chwilunię i zmykam do Kościółka

rabarbar83 witamy
wizaż wciąga .... zatem uważaj na nas hahah
a tak na serio - miło, że do nas dołączyłaś. Czekamy na fotkę brzuszka
Prześlij swoje dane do Agnyski, dopiszę Cię do listy na 1 str

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:40   #1973
rabarbar83
Rozeznanie

Ja dwa lata mieszkam na budowie, wykończeniówka ciągnie się w nieskończoność większość robimy sami więc może dlatego... no i kasa kasa na wszystko. Mąż mi teraz nie pozwala na babranie się w gipsach i farbie więc sam walczy żeby zdążyć wykończyć ściany i podłogi w sypialni i pokoiku dla heniutka, a tu jeszcze tyle do zrobienia ehh mam nadzieję że mi nie padnie na zawał czy coś tatuś się bardziej przyda małej niż pokoik...
rzeczy dla małej chomikuję w wielgaśnym kartonie narazie bo do zakupu mebli to też jeszcze daleko niestety

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 11:51   #1974
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

ja tylko na chwilunię i zmykam do Kościółka

rabarbar83 witamy
wizaż wciąga .... zatem uważaj na nas hahah
a tak na serio - miło, że do nas dołączyłaś. Czekamy na fotkę brzuszka
Prześlij swoje dane do Agnyski, dopiszę Cię do listy na 1 str
ojejciu ja jestem świeżynka jeśli chodzi o bytność na jakimkolwiek forum i nie wiem jak mam do Agnyski się zgłosić
coś napisałam i mi się nie wyświetliło na forum upsss trzeba się pouczyć tu poruszać hihi
Stary 2011-07-03, 11:55   #1975
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
hej kobitki

a ja nie śpię od 4

Ja mam do mostka tą linię Ale w życiu bym nie pomyślała, że to ma jakieś znaczenie

Cytat:
Natka ja jestem cały czas Tylko czasu na cokolwiek brak przez te moje wyprowadzki - przeprowadzki....

Rabarbar witaj

Wiem, wiem

Cytat:
No trzeba już działać. Ja to muszę jeszcze muszę masę rzeczy kupić
Strasznie szybko ten czas zleciał- jak patrzę na odliczanie natalii która jest dalej to już czuję oddech porodu na plecach haha

Anetika
wychodzi na to, że jesz za dużo na raz Spróbuj dzielić posiłki Nie stresuj się Te wyniki i tak nie są takie straszne
A dlaczego myślisz, że za późno masz dietę? Skąd przed krzywą miałaś wiedzieć że masz cukier?

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-03, 12:04   #1976
anetika
Rozeznanie

Cytat:

Anetika
wychodzi na to, że jesz za dużo na raz Spróbuj dzielić posiłki Nie stresuj się Te wyniki i tak nie są takie straszne
A dlaczego myślisz, że za późno masz dietę? Skąd przed krzywą miałaś wiedzieć że masz cukier?
Bo przed krzywą w 24-25 tc miałam zwykłe obciążenie 50 gr, i ono wyszło w normie, ale też na granicy (po 1h 138mg) gin zlecił mi wtedy zrobić za 3-4 tyg. krzywą z 75 gr, ale przez ten czas nie "dietować". Wtedy się tym nie przejęłam, nie czytałam o powikłaniach, diecie itp. Ale wychodzi na to, że skoro teraz mam takie wyniki a nie inne, to dietę powinnam mieć już od tego 25 tygodnia, a nie teraz od 30 Przez te ostatnie tygodnie nie odmawiałam sobie niczego (właściwie odkąd minęły mi mdłości czyli od jakiegoś 12 tc) i teraz pluję sobie w brodę, że mogłam szkodzić tym dziecku

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:28   #1977
aa2
Zakorzenienie

dzień doberek

Spray kochana mam nadzieje ze siostra jednak powie co i jak zebys sie nei denerwowała, kurde tez tak nie lubie jak cos ktos powie i potem wex sie człowieku zastanawia-trzymam kciuki zeby było dobrze

Cytat:
nom i coś o nas:
Jeśli dobrze liczę to zaczynam 26 tydzień ciążenia, termin mam na 7-10 październik więc niby jeszcze troszkę ale już mały stresik się pojawia jak to będzie. W tamtym roku nie udało się zostać mamusią (poroniłam w 14 tygodniu), ten rok zaczął się od staranek i mały heniutek teraz pręży się w najlepsze w brzuszku. Mówimy od początku na maleństwo heniek hehe ale na 100% będzie córcia HANIA
Mam nadzieję, że uda mi się wbić w wasze zwarte grono i poczucie samotności, które mnie często dopada pójdzie sobie precz ;(
Cytat:
No właśnie nie wiem na co czekałam głupol ze mnie hehe

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Ahh Wrocław !!! Moje miasto, niestety od prawie 2 lat porzucone dla wsi na kujawach, mieszkam teraz nad zalewem włocławskim piękne miejsce ale samotność doskwiera że hej no ale cóż zrobić życie weryfikuje wszystko ehh

witaj u nas
no długo czekałas na ujawnienie hehe
mamy taki sam termin porodu hehe tez mam okolice 10 paxdziernika

ja od rana robie obiadek bo dzis roladki a jak wiadomo musza sie troche pogotowac zeby były miekkie no ale juz pozwijane usmazone i wrzuciłam je do piekarnika bo tam sie szybciej zrobią -juz mi slina leci hehe do tego oczywiście klseczk

a dziś sie uchachałam strasznie bo kolezanka z która jesem na innym watku zobaczyła dwie krechy-az mi sie noramlnie łezki pokazały -strasznie sie cieszę bo wiem ze juz dawno chciała ale decyzje musiała odłożyc na dłuzszy czas): kurde oszaleje z radości jak takie wiadomości bede miała z ran
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:32   #1978
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Bebe-beni 4runner.
Oglądaliśmy go również. Bardzo fajny jest. Lekki i podobal mi się wizualnie, kształt, wnętrze gondolki, a potem mi kobita namieszała w golowie innymi modelami

Sharifa Dziekuje, pochwalę tż A paski nie wyglądają tak idelanie z bliska ale ciiii
Odpoczywaj Kochana odpoczywaj należy nam się. Szkoda że nie można nagromadzić odpoczynku na zapas

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

U nas zaczal sie 25 tydzien
Leci ten czas leci kochane

Mysle nad laktatorem i chyba wezme ten:
http://www.mothercare.ie/medela-mini...east-pump.html

Butelki mam po Alanie (avent) ale musze zobaczyc w jakim sa stanie...
Jak beda ok to tylko smoczki dokupie...
Gratuluję 25 tygodnia
Ja laktator kupię dopiero po porodzie ..chyba Koleżanka mi tak doradziła bo ona kupiła przed i wogóle nie był jej potrzebny... Najwyżej wyślę tż po zakup z karteczką oczywiście
Dobrze że masz butelki ,zawsze to jakaś oszczędność

Cytat:

Pisałam wam, że urósł mi brzuch i jak się okazało od ostatniego mierzenia (w zeszłym tygodniu) przybyło 3 cm :eek
Natka Gratuluję początku 8 miesiąca a to znaczy że ja też już coraz bliżej
Ja mam 98cm i nie pytaj ile kilo więcej

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Dziś już uskuteczniam leżenie, wczoraj mi nie dali, dzieci biegały, 6 osób woła jeść... byłam wkurzona , zmęczona i chciałam być sama.. Sama siebie nie poznaję, ale cieszę się że szwagrowie nie nocowali wkońcu, bo bym sobie poodpoczywała... cały tydzień w pracy to jeszcze w weekend

ale za to wczoraj z mężem mieliśmy wieczór zwierzeń, przypominaliśmy sobie nasze spotkania pierwsze ile wcześniej już na siebie zerkaliśmy , co pamiętamy z tamtego okresu, fajnie byłoo tak powspominać
Super jest powspominać Cieplej się robi na sercu
Wypoczywaj dziś. Tylko SKUTECZNIE

Cytat:
U mnie sie zgadza

martuniaGratuluję 31 tygodnia To już z górki

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Piękne kolorki, i w ogóle uwielbiam paskowe ściany
Dziekujemy

Dzień dobry
Przede wszystkim witam nową mamusię!
rabarbar super że do nas dołączyłaś teraz to już jestp o Tobie... wizazowe forum wciąga jak czarna dziura

A ja dzis zaserwowałam Tż omleta w ramach podziekowania za paski, za wymycie okna i wogóle ze to, że jest kochany, bo jest
Nie wyobrażam sobie życia bez niego. Tak jak kiedyś pisalyście, że drżycie o swoich kochanych Tż jak wyjeżdzają tak i ja mam.
Ważne żeby doceniac to co mamy bo mamy naprawdę wiele
Ale sentymentalnie dziś pojechałam
Stary 2011-07-03, 12:36   #1979
Malgosia1983
Wtajemniczenie

aa2 Rolllady Dlaczego mi to robisz????
Stary 2011-07-03, 12:40   #1980
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
aa2 Rolllady Dlaczego mi to robisz????
kochana a Ty z zabrza jesteś????
to wpadaj
z jakich okolic?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości