|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() Ja tez zaraz uciekam lulkac.. A ponoc sterylizator bardzo fajny (mowily kumpele co maja i uzywaja |
|
|
|
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Dzien dobry mamuśki
Wieczorek się udał,a teraz zbieram sie do szkoły na ostatni zjazd i wakacje miłego dnia
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Znowu pada
Ale nawet się wyspałam Zakończyliśmy 31tc czyli tym samym od jutra zaczynamy 8 miesiąc ( nawet się pokryje z moim liczeniem miesięcy, bo jutro 4 )Pisałam wam, że urósł mi brzuch i jak się okazało od ostatniego mierzenia (w zeszłym tygodniu) przybyło 3 cm ![]() Cytat:
![]() Ja planowałam ustawiać wanienkę na stole w pokoju ale chyba by to było średnim pomysłem
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
ja się mierzę i nic mi nie rośnie a spodnie ciaśniejsze o co kaman??? tak sobie myślę, że do najszczuplejszych nie należałam i może mi z tyłu się wszystko do przodu ściąga? Już nie wiem i 1kg przytyłam dziś już się ograniczam, bo muszę znów sprawdzić jak mój cukier... na czczo miałam 82mg/dl i za 10min. minie godz od posiłku i będę mierzyć (może trochę podskoczyć - zjadłam czekoladowe płatki słodkie było pioruństwo)---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Chyba za nadto nie przesadziłam z ilością płatków bo cukier mam 129. Jutro na wizycie dowiem się jak i kiedy mierzyć cukier no i jakie są normy... Miłego dnia. U mnie wciąż chłodno ufff... i na szczęście (narazie?) nie pada
|
|
|
|
|
#1955 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Zasnęłam wczoraj przed kompem i tz obudził mnie po 24 jak szedł spac abym się przetoczyła do innego pokoju )Cytat:
Cytat:
) Teraz bedziemy rosły i rosły...przeciez to ostatnie miesiące
|
||
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
spray
![]() będzie dobrze zobaczysz, bądź dobrej myśli Cytat:
![]() Wyspałaś się to Ci zazdroszczę, ja już nie pamiętam kiedy się wyspałam, budzę się kilkanaście razy co noc, nie na siku, bo nie chce mi się czasem do 7-8 rano, a właśnie kiedy chce się lekko przekręcić, gdzieś mnie coś ciągnie, boli.. No no to gratulację 8 mc to u mnie to następi w czwartek aj czas szybko leci ![]() Ja się nie mierze, ostatnio ze 3-4 tyg temu miałam 99 i potem się już nie mierzyłam ![]() Dziś już uskuteczniam leżenie, wczoraj mi nie dali, dzieci biegały, 6 osób woła jeść... byłam wkurzona , zmęczona i chciałam być sama.. Sama siebie nie poznaję, ale cieszę się że szwagrowie nie nocowali wkońcu, bo bym sobie poodpoczywała... cały tydzień w pracy to jeszcze w weekend ale za to wczoraj z mężem mieliśmy wieczór zwierzeń, przypominaliśmy sobie nasze spotkania pierwsze ile wcześniej już na siebie zerkaliśmy , co pamiętamy z tamtego okresu, fajnie byłoo tak powspominać
|
|
|
#1957 |
|
Rozeznanie
|
To tez jem, ale wyczytalam ze z produktow pochodzenia roslinnego zelazo wchlania sie duzo gorzej. Wolowine jeszcze powinnam jesc, ale to akurat nie jest dla mnie problemem
![]() Nie spie od 8 rano, bo jakims dzieciakom zachcialo sie drzec z samego rana pod oknami no i oczywiscie jestem niewyspana
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, ja od 7ej na nogach nieustanne sapnie na lewym boku to masakra no i nie da się za długo
![]() mam pytanie, czy polecałyście już jakies majteczki jednorazowe poporodowe? bo na allegro trochę tego jest i nie wiem które dobre..... ![]() w Lublinie zimno i leje, nawet pies nie ma chęci na dwór wychodzić. chyba sobie na poprawę humoru naleśniki zaserwuję. dziś sama siedzę( z psem tylko znaczy ) all day
|
#1959 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamusie w ten piękny letni dzionek
![]() Czytam was regularnie od dobrych 3 miesięcy, ale jakoś bałam się że jak się pojawię na forum to wsiąknę na amen. I tak praktycznie jestem tu codziennie więc czas się ujawnić zanim wszystkie pojedziemy na porodówkę hihi
|
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to na co czekałaś ![]() Witamy W ogóle jak widzę że na lipcowo-sierpniowych , dziewczyny są w 34tygodniu czy 36 to myślę sobie, że to już tak niedaleko. Ja we wtorek wchodzę przecież już w 31 ;o chyba zaczynam się stresować
|
||
|
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
nom i coś o nas:
Jeśli dobrze liczę to zaczynam 26 tydzień ciążenia, termin mam na 7-10 październik więc niby jeszcze troszkę ale już mały stresik się pojawia jak to będzie. W tamtym roku nie udało się zostać mamusią (poroniłam w 14 tygodniu), ten rok zaczął się od staranek i mały heniutek teraz pręży się w najlepsze w brzuszku. Mówimy od początku na maleństwo heniek hehe ale na 100% będzie córcia HANIA ![]() Mam nadzieję, że uda mi się wbić w wasze zwarte grono i poczucie samotności, które mnie często dopada pójdzie sobie precz ;(
|
|
#1962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to całkiem ładny wynik, ale ja bym się płatkami nie najadła Cytat:
Liczę, że tylko brzuszek będzie rósł ![]() Cytat:
Ostatnio też nie mogłam spać, ale od kiedy jest trochę chłodniej to się wysypiam. Współczuję niewyspaniaDziękuję Leci, leci, te pół roku chyba wyjątkowo mi szybko minęło, mimo, że od lutego siedzę w domu.Ja teraz mam 97 - ostatnio źle zmierzyłam/.. rabarbar83 witaj
|
|||
|
|
|
#1963 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie nie wiem na co czekałam głupol ze mnie hehe
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ahh Wrocław !!! Moje miasto, niestety od prawie 2 lat porzucone dla wsi na kujawach, mieszkam teraz nad zalewem włocławskim piękne miejsce ale samotność doskwiera że hej no ale cóż zrobić życie weryfikuje wszystko ehh
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki
a ja nie śpię od 4 nie mogę jakoś spać, podobnie jak małgosia, a to mnie siku budzi, a to przewracam się na drugi bok i ból mnie budzi... obudziałam się i na siłe próbowałam zasnąc, ale już się nie dało... zrobiłam kakao i czytałam książkę o ciąży ![]() i wyczytałam w niej nowy babciny zabobon ciążowy heh dotyczy tej lini na brzuchu. mamy ją wszystkie tylko jej nie widać i nazywa się linea alba (biała linia), ciągnie się od spojenia do początku mostka. w ciąży pod wpływem hormonów ciemnieje i wtedy nazywa się ją wtedy linea nigra (ciemna linia)... teraz najlepsze co przeczytałam. jeśli linia jest od spojenia do pępka to będzie dziewczynka, jeśli od spojenia przez pępek do mostka do chłopak... oczywiście ledwie przeczytałam to musiałam sprawdzić i u mnie się zgadza no i przede wszystkim dzień dobry i witam nową mamę
|
#1965 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I prosze mnie nie straszyc bo ja jeszcze nic nie mam....a w głowie mam tylko ta Twoją komode z poukładanymi ciuszkami....masakra..... Mi Tz wczoraj tez złozył komode i przemeblowalismy sypialnie i mam zamiar zaczac działac
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
Oj to mi się nie zgadza bo mam powyżej pępka też tą linię
na usg połówkowym dzidziolek bezwstydnie wszystko pokazał a po chwili żeby nie było że się zgadza na takie podglądanie to nas delikatnie mówiąc olała autentycznie było widać jak siusia, ale mama wybacza przynajmniej wiem że pęcherz dzidziolek ma sprawny
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja z rana, u mnie nadal cukier po kolacji świruje
problemy z przewracaniem i mnie dotykają także rozumiem Was doskonale, dzisiaj albo wczoraj (już się gubię) zaczęliśmy z Mają/Zuzią 31 tydzień miłej niedzieli i lepszej pogody Wam kochane życzę - bo u mnie mega chmury i mega deszcz niestety a dzisiaj na 3 latka chrześniaka męża pędzimy i mamy taki super torcik dla niego wykonany przez moją kuzynkę - jak zrobię fotkę to się jutro pochwalę tym cudem |
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie szybko ten czas zleciał- jak patrzę na odliczanie natalii która jest dalej to już czuję oddech porodu na plecach haha
|
|
|
|
|
#1971 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam w kolejny paskudny dzień, ta pogoda mnie dobija - chcę słoneczka!
Ja kolejny dzień świruję z glukometrami i padam po prostu, wczoraj zjadłam trochę leczo z 2 kromkami chleba razowego i jeden glukometr pokazywał mi 117mg, a drugi 139, w ogóle cały dzień się ładnie w normach mieściłam (140). Ale dziś po na prawdę skromnym śniadaniu, znów się załamałam - zjadłam 2 kromki pieczywa razowego (wg etykiety bez dodatku karmelu itp) z chudą wędliną i ogórkiem i na jednym glukometrze miałam 137mg, a na drugim 157mg! Już mi wszystko jedno z tym szpitalem - nich mnie kładą jak to pomoże...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Piękne kolorki, i w ogóle uwielbiam paskowe ściany Chyba mi ucięło parę cytatów
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane
ja tylko na chwilunię i zmykam do Kościółka rabarbar83 witamy wizaż wciąga .... zatem uważaj na nas hahaha tak na serio - miło, że do nas dołączyłaś. Czekamy na fotkę brzuszka Prześlij swoje dane do Agnyski, dopiszę Cię do listy na 1 str |
|
|
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
Ja dwa lata mieszkam na budowie, wykończeniówka ciągnie się w nieskończoność
tatuś się bardziej przyda małej niż pokoik... rzeczy dla małej chomikuję w wielgaśnym kartonie narazie bo do zakupu mebli to też jeszcze daleko niestety
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coś napisałam i mi się nie wyświetliło na forum upsss trzeba się pouczyć tu poruszać hihi
|
|
|
#1975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w życiu bym nie pomyślała, że to ma jakieś znaczenieCytat:
Cytat:
Anetika wychodzi na to, że jesz za dużo na raz Nie stresuj się A dlaczego myślisz, że za późno masz dietę? Skąd przed krzywą miałaś wiedzieć że masz cukier?
|
|||
|
|
|
#1976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przez te ostatnie tygodnie nie odmawiałam sobie niczego (właściwie odkąd minęły mi mdłości czyli od jakiegoś 12 tc) i teraz pluję sobie w brodę, że mogłam szkodzić tym dziecku
|
|
#1977 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() Spray kochana mam nadzieje ze siostra jednak powie co i jak zebys sie nei denerwowała, kurde tez tak nie lubie jak cos ktos powie i potem wex sie człowieku zastanawia-trzymam kciuki zeby było dobrze Cytat:
Cytat:
witaj u nas ![]() no długo czekałas na ujawnienie hehe ![]() mamy taki sam termin porodu hehe tez mam okolice 10 paxdziernika ![]() ja od rana robie obiadek bo dzis roladki a jak wiadomo musza sie troche pogotowac zeby były miekkie no ale juz pozwijane usmazone i wrzuciłam je do piekarnika bo tam sie szybciej zrobią -juz mi slina leci hehe do tego oczywiście klseczk![]() a dziś sie uchachałam strasznie bo kolezanka z która jesem na innym watku zobaczyła dwie krechy-az mi sie noramlnie łezki pokazały -strasznie sie cieszę bo wiem ze juz dawno chciała ale decyzje musiała odłożyc na dłuzszy czas): kurde oszaleje z radości jak takie wiadomości bede miała z ran
|
||
|
|
|
#1978 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Oglądaliśmy go również. Bardzo fajny jest. Lekki i podobal mi się wizualnie, kształt, wnętrze gondolki, a potem mi kobita namieszała w golowie innymi modelami
![]() Sharifa Dziekuje, pochwalę tż A paski nie wyglądają tak idelanie z bliska ale ciiii ![]() Odpoczywaj Kochana odpoczywaj należy nam się. Szkoda że nie można nagromadzić odpoczynku na zapas ![]() Cytat:
![]() Ja laktator kupię dopiero po porodzie ..chyba Koleżanka mi tak doradziła bo ona kupiła przed i wogóle nie był jej potrzebny... Najwyżej wyślę tż po zakup z karteczką oczywiście ![]() Dobrze że masz butelki ,zawsze to jakaś oszczędność Cytat:
a to znaczy że ja też już coraz bliżej ![]() Ja mam 98cm i nie pytaj ile kilo więcej Cytat:
Cieplej się robi na sercu Wypoczywaj dziś. Tylko SKUTECZNIE ![]() Cytat:
![]() martuniaGratuluję 31 tygodnia ![]() Dziekujemy Dzień dobry Przede wszystkim witam nową mamusię! rabarbar super że do nas dołączyłaś teraz to już jestp o Tobie... wizazowe forum wciąga jak czarna dziura ![]() A ja dzis zaserwowałam Tż omleta w ramach podziekowania za paski, za wymycie okna i wogóle ze to, że jest kochany, bo jest Nie wyobrażam sobie życia bez niego. Tak jak kiedyś pisalyście, że drżycie o swoich kochanych Tż jak wyjeżdzają tak i ja mam. Ważne żeby doceniac to co mamy bo mamy naprawdę wiele Ale sentymentalnie dziś pojechałam
|
|
#1979 |
|
Wtajemniczenie
|
aa2 Rolllady
Dlaczego mi to robisz????
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.

a sterylizator zakupiłam ten sam, z wyglądu i na pierwszy rzut oka b. fajny 

miłego dnia
Ale nawet się wyspałam
słodkie było pioruństwo)

Ostatnio też nie mogłam spać, ale od kiedy jest trochę chłodniej to się wysypiam. Współczuję niewyspania
na czczo mam od 84 do 89 no ale po godz. po posiłku (tym dużym 
tatuś się bardziej przyda małej niż pokoik...
Dlaczego mi to robisz????