Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 19:37   #4621
TheXanthippe
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Własnie przegladalam ksiazeczke malej i mam wpisane ze wykonano zabieg credego. Wujek google mi co nieco powiedzial o tym i nurtuje mnie pytanie czy mala moze miec od tego klopoty z oczkami. Juz w szpitalu jej ropialy. Teraz jest juz ok. Andziotku moze ty sie wypowiesz??
Stary 2011-07-02, 19:52   #4622
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Gusia ja też zaciskam może rozkręcić się bardzo szybko, pamiętasz jak weszłam na poczekalnię rano że chyba mam skurcze a o 13 tej Franio się pojawił. Życzę aby się rozkręciło i żeby poród był błyskawiczny.
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
gusia, ty sie tyle wyczekasz ze jak juz sie zacznie to na pewno szybciusko pojdzie. kciuki sa

dziękuję, oby tak właśnie było
mamaoptymistka pamiętam właśnie, że u Ciebie to ekspresem poszło

Idę pod prysznic i Tż pomęczyć
Dobrej nocy

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 20:11   #4623
martynka89
Zakorzenienie

gusia zeby sie szybko rozkrecilo

eweska wspolczuje z powodu dzieciaczkow twojej siostry. Trzymam kciuki zeby szybko wyzdrowialy.

Princi witamy po dlugiej przerwie.

A ja znow mam nerwy. Wczoraj pierwsza kapiel malej a TZ oczywiscie spal. Nie budzilam go bo zaraz by byla awantura, ze go ze snu wyrywam wiec wzielam sie sama za kapanie chociaz sie balam zeby jej przez przypadek nie puscic bo chwilami dopada mnie straszne oslabienie. Jasnie pan wstal do lazienki jak juz mala wycieralam wiec mu powiedzialam zeby odrazu wode z wanienki wylal a on na mnie z geba, ze bez niego to ja nic zrobic nie potrafie No co za palant, jak nalalam wody do wanienki to ledwo ja z wanny wyjelam i dlatego mu powiedzialam zeby wylal bo nie chcialam dzwigac drugi raz a ten zaraz z geba. Wzial urlop ojcowski, ktory przysluguje przeciez z racji pomocy kobiecie przy dziecku a on caly czas siedzi na necie a jak nie to spi albo lazi po kolegach. No pomoc niesamowita. A ja ledwo zyje i juz prawie na oczy nie widze ze zmeczenia. Dziecka na spacer tez nie chce zabrac a moglabym sie zdrzemnac przez ten czas bo mala jak sie z nia wyjdzie na dwor, spi jak aniolek wiec problemow by z nia nie mial.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 20:15   #4624
andziot
Zakorzenienie

eweska przytulam Was mocno !!!!!!!! strasznie mi żal Piotrusia i Oleńki ... tak małe dzieciątka nie powinny chorować !! Trzeba mieć nadzieję, że bakteria szybko sobie pójdzie i nie zostawi śladów po sobie !!!!!

anula okres mogłaś dostać mimo karmienia, wpływu na laktację nie ma to na pewno, więc się nie martw
tylko zastanawia mnie to, że bierzesz tabletki i masz krawienie, może to tylko jakies plamienie przez tabsy ??? co to za tabletki ?? ile wzięłaś już ???

od jednego razu Zosia Ci piersi nie odrzuci, nie panikuj, bardziej bym się zastanowiła czy Twoje UU wytrzymają taką przerwę ???

gusia ogromne !!

Paulizia nagraj, nagraj swojego tancerza, chcemy zobaczyć

principessina witaj z powrotem dzielna mamuśko
dużo przeszliście z Flavciem, ale jak piszesz już jest lepiej i mam nadzieję będzie coraz lepiej
tęskniliśmy za Wami i trzymaliśmy

amarcia mi się tak średnio podoba ta sukienusia

Xanti od tego nie ropieją oczka, to ma zabezpieczyć przed zakażeniem

jestem już !
ale padnieta

Gabulek ciężko zasypiał,
musiałam wydusić serię pierdów i beka

Kąpiel dziś bez ryku bo małpka szybowała nad głową

kupiłam Gabi zawieszkę TAKĄ
tylko na spinacz, będzie do wózka i fotelika

w ogóle to Gabrynia fajnie się już zaciesza do tych zabawek,
skupia się niesamowicie i macha tymi rączkami

dobranoc,
bo sił mi brak ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 20:26   #4625
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ola została też w szpitalu, wyszedł jej stan zapalny i również anemia Miała już prześwietlenie i na szczęście kości nie są uszkodzone, podejrzewają, że ma to samo co Piotruś tylko jest jeszcze wczesne stadium i mogła się od niego zarazić poprzez smoczki do butelek itp.
Chirurg powiedziała że u Piotrusia nie przejdzie to wszystko bez echa, że mogą się spodziewać nawet tego że będzie kaleką, że nie będzie chodził, że wstrzyma się wzrost kości, lub trzeba będzie w późniejszym wieku go operować, choć to są najgorsze rokowania choć nie jest powiedziane że tak będzie, to mu grozi a jak będzie się okaże. Miał robioną punkcję i na szczęście nie muszą mu zakładać sączków bo nie ma ropy w stawach.
Masakra normalnie jak się dowiedziałam o Oli że zostaje w szpitalu to normalnie łzy się lały, czekaliśmy wszyscy w napięciu na wyniki.
Przepraszam że wam tu smęcę
:przytulam: zycze duuuuzo silyyyytrzymam kciuki za piotrusia i olenke

moja corka zrobila po 3 dniach bezefektwnych zielona kupe po czopku pepti jej nie sluzy
Stary 2011-07-02, 20:39   #4626
anula_81
Zakorzenienie

U nas znowu musialam mala wybudzic na jedzenie kolo 18 stej bo spalaby dalej, potem tez chciala spac, ale jak zrobila kupke to dostala zywczyka i zabawa na calego. teraz pojadla po kapieli pousmiechala sie i chyba zasypia...
a ja padam na pysk tzn.

Eweska kciuki za Olenke i w ogole oboje dzieciakow i zeby maz caly i zdrowy dojechal do domu.

Grazin moja Zosia tez je szybciej duzo, za wyjatkiem wieczoru kiedy sobie lubi pociumkac dla uspokojenia chyba
Andziot nie no wlasnie to jednak okres bo to juz taka krew typowo na @ sie pojawila... i bol brzucha podobny i leb boli standardowo
a tabletki biore te Cerazette chyba w PL tez sa? dla karmiacych. Tabletki biore juz dokladnie 12 dni, wiec nie tak dlugo. Ale to nie ejst plamienie takie zwykle, kurcze moze do lekarza sie przejsc? ale tu takiego specjalisty to ze swieca szukac
co do UU to wlasnie tez tak pomyslalam,ze mi eksploduja i tak bede musiala odciagnac, wiec poczekam z tym jeszcze. Na szczescie TZ ma urlop pd przyszlego poniedzialku wiec wtedy moze cos wykombinujemy...
fajna zawieszka! mamy podobna
Zoska tez uwielbia mate i dostaje szalu jak widzi te zabawki, dzisiaj chyba ze 40 minut sama sie tam bawila i smiala sie do zabawek..

Cytat:
gusia, ty sie tyle wyczekasz ze jak juz sie zacznie to na pewno szybciusko pojdzie. kciuki sa

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

chyba padne!
wykapalam tego malego brzdaca, o dziwo wypil cala butle (zageszczona) i to bardzo szybko, a teraz w najlepsze bawi sie w lezaczku
a bylam pewna ze padnie
moja Zosia dzisiaj po karmieniu zaczela sie smiac, ogladac sciany i ani jej bylo do spania, na szczescie pobawilysmy se chwilke i karuzelka poszla w ruch i jojczy dalej ale zasypia chyba mam nadzieje.
ide sie kapac
do jutra po poludniu bo wczesniej jedziemy na mala wycieczke chyba jak pogoda dopisze

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 20:53   #4627
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobry wieczór!

ja na szybko, dzień był super, ale bardzo męczący i jedyne na co mam siłę, to prysznic

Ewesko, ogromnie mi przykro z powodu Piotrunia. Pozostaje tylko mocno trzymać kciuki, żeby wszystko było dobrze, żadnych powikłań. No i żeby Oleńka była zdrowa!

Princi, bardzo miło Cię widzieć! Cieszę się, że jesteście już w domu. Wiele przeszliście, ale teraz wszystko na dobrej drodze. Milion buziaków dla Ciebie i Flavio. Jesteście bardzo dzielni!

Gusiu, jeśli urodzisz jutro, to między naszymi córeczkami będą 2 miesiące różnicy

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

przeczytałam klub

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-02, 20:54   #4628
martynka89
Zakorzenienie

Przedstawiam wam moja malutka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1107.jpg (27,9 KB, 59 załadowań)
Stary 2011-07-02, 20:59   #4629
Zytus
Rozeznanie

Czesc mamuski, malo sie udzielam ale czytam na bierząco.

Eweska, trzymam kciuki za dzieciaczki siostry, napewno wszytsko bedzie dobrze.

gusia, zeby w koncu cos zaczelo sie dziac pamietam ze najgorsze to dla mnie czekanie bylo

I jeszcze mam pytanko o MM, czy musze konsultowac z pediatra jakbym chciala dziecku dac takie mleczko??
bo chcialabym spróbowac czy bedzie takie chcial, ale nie wiem czy moge mu od tak sobie podac.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:02   #4630
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość

A i pytanie niedyskretne do mamuś po cesarce, nie korciły was przytulaski z mężem przed wizytą u gina, ja wczoraj byłam tak blisko i spanikowałam mimo, że nic mnie nie boli i czuję się świetnie
Ja już też działałam w tym kierunku A na wizytę się dopiero wybieram.
Cytat:
Ola została też w szpitalu, wyszedł jej stan zapalny i również anemia Miała już prześwietlenie i na szczęście kości nie są uszkodzone, podejrzewają, że ma to samo co Piotruś tylko jest jeszcze wczesne stadium i mogła się od niego zarazić poprzez smoczki do butelek itp.
Chirurg powiedziała że u Piotrusia nie przejdzie to wszystko bez echa, że mogą się spodziewać nawet tego że będzie kaleką, że nie będzie chodził, że wstrzyma się wzrost kości, lub trzeba będzie w późniejszym wieku go operować, choć to są najgorsze rokowania choć nie jest powiedziane że tak będzie, to mu grozi a jak będzie się okaże. Miał robioną punkcję i na szczęście nie muszą mu zakładać sączków bo nie ma ropy w stawach.
Masakra normalnie jak się dowiedziałam o Oli że zostaje w szpitalu to normalnie łzy się lały, czekaliśmy wszyscy w napięciu na wyniki.
Będę mocno trzymała kciuki za maleństwa. Oby wszystko było dobrze!!
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:04   #4631
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Zytus, jaki av

nie musisz konsultować, podaj, jakie uważasz, byleby dla noworoda Dopiero jeśli zauważysz jakieś niepokojące objawy - wysypka, sensacje kupowe, kolki - to wtedy

vege!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-02, 21:06   #4632
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość

gusia, zeby w koncu cos zaczelo sie dziac pamietam ze najgorsze to dla mnie czekanie bylo

I jeszcze mam pytanko o MM, czy musze konsultowac z pediatra jakbym chciala dziecku dac takie mleczko??
bo chcialabym spróbowac czy bedzie takie chcial, ale nie wiem czy moge mu od tak sobie podac.
Ja czasami dokarmiam MM jak zabraknie mi mleka w UU do sciagniecia. Nic nie konsultowalam, kupilam mleko dla noworodka.
Stary 2011-07-02, 21:29   #4633
Zytus
Rozeznanie

W takim razie spróbuje ktoregos dnia, albo wieczorkiem. Moze wtedy da mi troszke dluzej pospac
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:38   #4634
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

nie musisz konsultowac
Stary 2011-07-02, 21:51   #4635
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
agnieszka ja ci to wytlumacze!
1. twoj tz musi byc mega ciachem
2. twoj antos jest mega ciachem
3. a w kolejce staly same kobiety

schudlam! na wadze wreszcie 4ka przekrecila sie na 3ke.
ad. 1 i ad. 2 wiadomo, że w moich oczach, to są największe i najsłodsze ciacha (wy możecie zobaczyć w albumie, oczywiście nie wymagam, abyście bezkrytycznie podzielały moją opinię )
ad. 3 też tak myślałam, ale podobno oprócz 3 pań było dwóch panów (ale wiecie, zawsze mogli być innej orientacji )

Gratuluję wyników w odchudzaniu

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Hej

Jestem mega szczesliwa
Jak wspominalam mielismy wczoraj w domu dyskoteke. Maly w bujaku, dobra muza hehe no i tak sie nachylalam nad nim i sie ruszalam i spiewalam i on bidny patrzyl na mnie i tez sie ruszal!!!! Delikatnie machal glowka i ramionkami... widac, ze tez chcial potanczyc, ale nie mogl i do tego wielkie usmiechy... no byl taki wniebowziety, ze az sie poryczalam. Taki maluszek, a juz chce mu sie tanczyc Nastepnym razem Tz go nagra!!!!!

Koncze kawe i ide sprzatac dalej
Mój też uwielbia tańczyć. Codziennie mąż włącza MTV Dance i tańczy z nim na rękach, a Antoś aż piszczy z radości i rytmicznie macha witkami
Także Antosie chyba czują nutę
Lolka, a twój jak?

Prinipessina witamy Dużo zdrówka dla Flavia i siły dla ciebie

Cytat:
agnieszka.m jak z zatwardzeniami u antosia? wszystko ok?
MASAKRA Jak już się wydaje, że jest lepiej, bo nie ma takiego jęku przy wyciskaniu i konsystencja jest zwarta, ale już nie taka sucha, to za chwilę znowu płacz i ból. Dziwne to, bo od paru dni jest ten sam system (pomijam już fakt, że od początku jest to samo mleko), 100 ml herbatki na dzień, 40-50 ml wody plus za twoją radą łyżeczka wody przed każdym posiłkiem, a pomimo to dalej problem i właśnie raz lepiej, raz gorzej. Raz podałam mu ten proszek troisty, ale nie było na niego żadnej reakcji. Przez 2 dni regularnie podawałam infacol, ale też nie było ani lepiej ani gorzej. Dzisiaj podałam łyżeczkę świeżo wyciśniętego soku jabłkowego - oprócz tego, że bardzo mu smakował, to też nic się nie działo.
Bardzo to dziwne, bo pierdki idą normalnie, nie ma przy nich bólu, a z kupą takie jaja. W piątek nie byliśmy u pediatry, bo wydawało się, że jest poprawa (lekka jest nawet teraz, ale to i tak nie jest to, co być powinno), a teraz w mojej wspaniałej przychodni lekarz dopiero w środę przyjmuje
Mam jeszcze ten sab simplex w domu, ale czy ja wiem, czy próbować to podać skoro to raczej nie kolka, tylko ewidentne zatwardzenie

Eweska za Piotrusia i Oleńkę. Boże dlaczego ich to spotkało? To takie niesprawiedliwe Nawet sobie nie wyobrażam, co musi teraz czuć twoja siostra, bardzo jej współczuję.

My dzisiaj pochodziliśmy trochę po wyprzedażach, bo chciałam coś Antosiowi kupić w rozmiarze 68, bo 62 już mu się powoli kończy i powiem wam, że bez rewelacji. W h&m w sumie 2 wieszaki z przecenionymi rzeczami, w c&a niby więcej, ale jakoś nic mnie nie powaliło na kolana - wzięłam tylko 2 body. Trochę lepiej było w tesco (takie nowe u nas otworzyli, nazywa się tesco extra i dużo więcej rzeczy tam jest) i udało mi się małego w miarę obkupić. Dołączając do tego, to co miałam już dla niego wcześniej, to myślę, że do września mamy spokój z garderobianymi zakupami. Jutro jedziemy do moich rodziców na działkę, mam nadzieję, że nie będzie padało

Edytowane przez Agnieszka.M
Czas edycji: 2011-07-02 o 21:52
Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 01:37   #4636
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Wszyscy śpią, a ja doję
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 07:37   #4637
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
No dziś u Piotrusia bez zmian czyli stan zapalny się nie pogłębia ani nie spada, będzie miał prawdopodobnie zakładane sączki bo gronkowiec zaatakował od kolanek i poszło w górę, ma zapalenie kości i rozpad chrząstek. Będą mu uzupełniać płynny w stawach, założą sączki bo może mieć ropę, muszą bidulka ponacinać.
Boże jak ten Piotruś się wymęczy Aż płakać się chce takie maleństwo
Ma mieć jeszcze raz przetaczana krew bo ma za mało leukocytów.

Biedny Piotruś
I Ola też? Nie no, mam łzy w oczach, biedne dzieciaczki.
Trzymam mocno żeby Piotruś nie miał poważnych komplikacji i żeby u Oli szybko to wyleczyli
Dobrze, że ją zbadali, zanim się rozwinęło.

anula Ty się tak nie przejmuj! Edzik czasem dostaje moje mleko z butli i czasem marudzi przy UU. Ale ja tego nie łączę! UU może wolniej leci, ale to też bliskość mamy. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi butla raczej, bo mała już umie ssać
A co do @ - z Twoim pokarmem wszystko w porządku, @ może się pojawić przy karmieniu UU i tabletkach
Uszy do góry

princi jak mały?? Lepiej się już czuje? Biedaczek

aniutka Lepsza chusta niż nosidełko Ja mam tkaną NATI - mogę spokojnie polecić

martynka No tż mógłby Ci pomóc

Noc super!
Spaliśmy od 21:30 do 3:00, karmienie+usypianie 45 minut i dalej do 6:40
Potem karmienie i już nie chciał spać, teraz przysypia

Pogoda paskudna, zimno i pada
Ale dziś testujemy matę edu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 07:39   #4638
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
ad. 1 i ad. 2 wiadomo, że w moich oczach, to są największe i najsłodsze ciacha (wy możecie zobaczyć w albumie, oczywiście nie wymagam, abyście bezkrytycznie podzielały moją opinię )
ad. 3 też tak myślałam, ale podobno oprócz 3 pań było dwóch panów (ale wiecie, zawsze mogli być innej orientacji )

Mój też uwielbia tańczyć. Codziennie mąż włącza MTV Dance i tańczy z nim na rękach, a Antoś aż piszczy z radości i rytmicznie macha witkami
Także Antosie chyba czują nutę
Lolka, a twój jak?

Prinipessina witamy Dużo zdrówka dla Flavia i siły dla ciebie

MASAKRA Jak już się wydaje, że jest lepiej, bo nie ma takiego jęku przy wyciskaniu i konsystencja jest zwarta, ale już nie taka sucha, to za chwilę znowu płacz i ból. Dziwne to, bo od paru dni jest ten sam system (pomijam już fakt, że od początku jest to samo mleko), 100 ml herbatki na dzień, 40-50 ml wody plus za twoją radą łyżeczka wody przed każdym posiłkiem, a pomimo to dalej problem i właśnie raz lepiej, raz gorzej. Raz podałam mu ten proszek troisty, ale nie było na niego żadnej reakcji. Przez 2 dni regularnie podawałam infacol, ale też nie było ani lepiej ani gorzej. Dzisiaj podałam łyżeczkę świeżo wyciśniętego soku jabłkowego - oprócz tego, że bardzo mu smakował, to też nic się nie działo.
Bardzo to dziwne, bo pierdki idą normalnie, nie ma przy nich bólu, a z kupą takie jaja. W piątek nie byliśmy u pediatry, bo wydawało się, że jest poprawa (lekka jest nawet teraz, ale to i tak nie jest to, co być powinno), a teraz w mojej wspaniałej przychodni lekarz dopiero w środę przyjmuje
Mam jeszcze ten sab simplex w domu, ale czy ja wiem, czy próbować to podać skoro to raczej nie kolka, tylko ewidentne zatwardzenie

My dzisiaj pochodziliśmy trochę po wyprzedażach, bo chciałam coś Antosiowi kupić w rozmiarze 68, bo 62 już mu się powoli kończy i powiem wam, że bez rewelacji. W h&m w sumie 2 wieszaki z przecenionymi rzeczami, w c&a niby więcej, ale jakoś nic mnie nie powaliło na kolana - wzięłam tylko 2 body. Trochę lepiej było w tesco (takie nowe u nas otworzyli, nazywa się tesco extra i dużo więcej rzeczy tam jest) i udało mi się małego w miarę obkupić. Dołączając do tego, to co miałam już dla niego wcześniej, to myślę, że do września mamy spokój z garderobianymi zakupami. Jutro jedziemy do moich rodziców na działkę, mam nadzieję, że nie będzie padało

super ze wasze antosie takie muzykalne! moje wszystkie trzy chlopaki to sztywniaki

ja tez agnieszka nie moge pojac jak to jest, ze sie podaje to samo mleko, a raz jest ok, kolejnego dnia cos sie dzieje. tak sobie myslalam o mamach karmiacych cycem, skoro nasze dzieci butelkowe maja takie przebje to pewnie dzieci od cycusia tez i wcale tutaj niekiedy dieta nie musi miec wplywu na to skoro nasze rozstrajaja sie tak same.

mysle ze musialabys i tak podejsc do pediatry z antosiem, skoro wszystko zawodzi, albo jeszcze sprobowac np biogai

agus
co do kupy olenki, to moj robil codziennie ale potrafil sie meczyc i napinac 11h zeby wkoncu wypchnac. tak wlasnie mial na bebilonie pepti.

na nutramigenie jak robi 1 na dzien to tez jest zielonkawa, czasem robi 2x dziennie i jest zolta. czytalam ze niby zielona po takich mlekach jest czesto ze wzgl na wieksza ilosc zelaza-niby. fakt ze mowilam lekarzowi i pytal sie tylko o sluz w kupce

jaka mielismy noc od 4tej maly nie spi, stekal, jeczal, marudzil ale jakims cudem dospalam do 8mej! a myslalam ze to 6ta.

maly wyglada tragicznie, ma czerwone , zmeczona , podpuchniete oczy. chyba cos mu jest, do tego ma kaszelek
Stary 2011-07-03, 08:06   #4639
andziot
Zakorzenienie

Dzień dobrerek

pogoda do bani,
jak wstawałam o 3 do małej to padało
i tak pada do teraz,
a w sumie to leje,
ciemno jakby zaraz noc miała nadejść

pobudki o 3 i 8
sen od 20
więc fajowo

dziś znów podałam moje mleczko z butelki
ze 30ml
wypiła w końcu,
ale ile się najęczała
na sam koniec zassała i wszystko na raz poszło ...

jak szłam odciagać mleko to Zosia do mnie : "mama ziu ziu cyce"

co do wyprzedaży to ja też uważam że bez szału
w H&M tylko wieszaki i to już poprzebierane, dla dzidziusiów to tylko 56 już zostało,
dla Zosi też resztki,
w Zarze jakoś jeszcze dla Gabi nie kupuję bo i tak latem najlepiej w bodziaku, a tam już extrawaganckie ciuchy
nie byłam tylko w tych typowo dziecięcych 5-10-15 i coccodrillo (tego sklepu w sumie nie lubię)

co tutaj robić jak taka pogoda do spania tylko .....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-03, 08:15   #4640
caffelate05
Rozeznanie

Witajcie Mamusie,
mało piszę ostatnio ale doczytuję w miarę na bieżąco. Juluś grzeczny i kochany, bezproblemowe dziecko mam ale za to ja do perfekcyjnych pań domu nie należę i mimo iż mały ładnie śpi i w dzień i w nocy jakaś niewyrobiona jestem ze wszystkim. A może po prostu za wysoko sobie poprzeczkę ustawiłam. Bo i odkurzyć codziennie muszę i pranie zrobić i obiad porządny i czasem chleb upiec, co drugi dzień twarożek domowy zrobić i jeszcze wizaż doczytać i robi się wieczór a ja w piżamie

Ewesko przeczytałam wczoraj co spotkało dzieciaczki Twojej siostry. Nie mogę przestać o nich myśleć. Bardzo mi przykro, nie wyobrażam sobie co Twoja siostra musi przeżywać Takie maluszki nie powinny chorować. Najważniejsze, że ktoś w końcu zauważył, że coś jest nie tak i że są już pod dobrą opieką. Teraz najważniejsze by leczenie pomogło i wszystko się dobrze skończyło.

anulinka2009 Twój post mi przypomniał moje początkowe dojenia na rozkręcenie laktacji, zasypiałam przy tym Podziwiam Cię, że Ty cały czas ściągasz, przy okazji dowiedziałam się, że moja Mama mnie tak karmiła, z tym, że pokarm ściągała ręcznie

Zytus niby piszą, żeby konsultować rodzaj MM z pediatrą, ale my też tego nie robiliśmy, bo kiedy była potrzeba dokarmienia to była noc i TŻ gnał do apteki całodobowej. Potem pediatra i położna stwierdzili, że bardzo dobre mleko wybraliśmy (Enfamil z Lipilem).

Ja dziś miałam iść z Julkiem i z koleżanką i jej córeczką na jogę do parku. Tak się cieszyłam na to wyjście a tu pada i pada i zimno i wieje, nici z wyjścia

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 08:22   #4641
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobryy!!!

Dziewczynki, Iga mi się popsuła Tak ładnie spała w nocy po 7 godzin, jak spała 5 to marudziłam a od dwóch dni budzi się co 2-3 lub co godzinę Trzeba dać smoka kilka razy i zasypia ale za chwilę znowu pobudka.
Nasza dzisiejsza nocka:
20:40 śpi
00:45 przebudzenie – 70
01:45 przebudzenie – smok
04:30 pobudka – p – 100
06:10 przebudzenie – smok

Spaaać! Idę zaraz nażłopać się kawy a jeszcze gości dziś mamy...

Acha, gdybyście potrzebowały staników, to w Intimissimi są super przeceny po 50%. Kupiłam dwa i w końcu moje naleśniki jakoś wyglądają.
Przeceny na dzieciowe rzeczy są też w Zarze aaale oni to tam takie piękne spodenki, spódniczki, buciki mają - no śliiiczne ale niepraktyczne to więc ja kupiłam jedynie 5 par skarpetek za 20zł.

Ooo widzę, że andziotka też o tym

Dziewczynki KIEDY podjecie herbatkę Hippa? Tuż przed karmieniem, pomiędzy?

Paulizia, Grazi, Zytus – śliczne avatary!

eweska – często myślimy o Piotrusiu mam nadzieję, że skoro tak wiele osób trzyma za niego kciuki to wyzdrowieje i nie będzie jednak żadnych powikłań po tym dziadowskim gronkowcu
Doczytałam, że Ola też w szpitalu. Czizassss dobrze przynajmniej, że to wczesne stadium ale i tak serce się kraje… takie maluszki i już w szpitalu

princi – noooo wkońcu jesteście! Nieustające za Flavio

amarcia – wg mnie takie sukienusie dla małych dziewczynek to totalna porażka! Miałam dwa podejścia do nich, bo dostaliśmy w prezencie i za każdym razem dostawałam wścieku bo się to dziadostwo pod same pachy podciąga, goły brzuch na wierzchu, roluje się pod pleckami no wg mnie dizaster! Wszystkie kiecki wrzuciłam do pudła i idą pod młotek na allegro

martynka – Twój TŻ zachowuje się dziadowsko i ja bym go po prostu pogoniła bo to jego zachowanie jest notoryczne.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 08:43   #4642
gusiagatko
Zakorzenienie

martynka, mary poziomkowa, andziot

Cytat:

No właśnie pomalutku tracę cierpliwość
I zaczynam się bać, że tam w brzuszku coś jest nie tak, mimo że jestem badana co 2 dzień.
Dzisiaj już 8 dzień po terminie i nic się nie dzieje

aaaaaaaaa dzień dobry

06.07.2011
Stary 2011-07-03, 08:55   #4643
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć

witam w klubie niewyspanych i wkurzonych na pogodę

długo nie mogłam zasnąć, a Hanex pobudka o 3:00 i 7:00 Chociaż i tak cieszę się, że jakoś pospała, bo miała tyle emocji wczoraj, że równie dobrze mogła całą noc nie spać

Andziot, "mama ziu ziu cyce"

Moria, podaję ok półtorej godziny po jedzeniu. Np. dziś jadła o 9:00, 10:30 herbatka, potem przed kolejnym jedzeniem spodziewamy się kupy

Muzykalne Antosie

vege!
Stary 2011-07-03, 08:58   #4644
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuski

U nas nocka fajna, jedzenie o 23, 2 i 7.
Wieczorem byłam tak padnięta, że wzięłam Pepe na noc do nas do łóżka. Dzisiaj rano TŻ mi zakumunikował, że to ostatni raz, że on jest niewyspany, bo śpi na ścianie, żeby Pepe nie zgnieść i że dzisiaj, albo Pepe do łóżeczka, albo on na podłogę . Niech uśpi wieczorem Pepe w łóżeczku, a nie marudzi.

Poranek też był fajny, musiałam zmienić prześcieradło na łóżku, bo z lenistwa nie wzięłam przewijaka do zmiany pieluchy i tradycjnie już Pepe obsikał mnie i właśnie prześcieradło
Potem było gorzej, Pepe prężył się i płakał, potem już darł, kopał nóżkami. Dałam viburcol. 5 minut i się uspokoił. I zasnął
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:03   #4645
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Kochane, ja juz o 5tej na nogach, niestety moj dzidzius cierpi na okropne bole brzuszka! czy tez macie takie problemy? po paru godzinnym placzu padl teraz jak mucha i nawet nie chcial jesc a musze dac leki...
Wczoraj za to po raz pierwszy calutki dzien i wieczor byl taki dobry, posprzatalam mieszkanie, obiad byl w koncu na czas, sama sie wykapalam a wieczorem nie uwierzycie, ale poszlismy nawet na pizze i na spacer nad morze! no a dzis poranna dawka placzu to chyba za wczoraj

mimbi to jak dluga byla Twoja coronia, ze nie weszla w te bodziaki??
ja w sumie zdazylam uzyc 3 z 7miu, bo faktycznie troszke sa male...Flavio wazy juz 6 kg kregoslup mam w chinskie S od noszenia go a moj maz nazywa sie Massimo, wiec mam w domu dwoch cesarzy rzymskich

anula_81 dzis w nocy tez mnie brzuch pobolewal jak na @, a ja jeszcze nie bylam na wizycie kontrolnej po porodzie, bo nie mialam kiedy, a Ty?

Dziewczyny, ktore sa same samiutkie zagranica tylko z mezem i noworodkiem, jak Wy sobie radzicie, ja czasem to warjuje...
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Princi najwazniejsze, ze nie mial tego zabiegu... tak sie zlozylo, ze wczoraj troche czytalam o tym schorzeniu wiec super, ze leki pomagaja i niedlugo Flavio bedzie absolutnie zdrowy!!!
I super, ze juz jestescie z nami
pochwal sie nowymi ubrankami Nexta

Cytat:
u nas wczoraj byl dzien spiocha, dzisiaj jest dzien noszenia na raczkach, dodatkow kazde karmienie to ulanie , a raz nawet solidny paw 2h po posilku. musze mu zagescic dzisiaj. ZERO spania od 11. chce mu sie spac, jakies 2h po posilku, probuje spac i za chwile sie budzi z glodu. ehhh

tak bym mu wlaczyla wibre w lezaczku, moze by posiedzial ale sie popsula, mam ochote zabic tz bo mial to naprawic przed wyjazdem jak sie wkurze to mu kupie nowy i tyle

aha ucaluj flavio od nas a po jakim czasie to sie normuje
ponoc od 6 tego miesiaca zycia poprawia sie praca zoladka

Cytat:
straszne wiesci, przesylam pozytywne fluidy, choc wiem ze w takich momentach to nic nie pocieszy...

aa i dziekuje wszystkim za mile komentarze w albumie
Stary 2011-07-03, 09:16   #4646
matallewar
Zakorzenienie

andziot mam pytanie co do maty edu... bo pamiętam, że masz FP Rainforest. Tam są 3 opcje na górze - muzyczka, dźwięki lasu i...? Bo na trzeciej opcji też jest muzyka to czym się różni od 1?

A! Chyba odkryłam
Trzeba czymś ruszyć, żeby grało, tak?

Edzik na macie:
http://www.youtube.com/watch?v=NztOrPmNUKQ

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:23   #4647
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Boże jaki ja miałam sen!!!!!!!!!
ze zaszłam w ciaze! teraz! znowu!
nawet mi sie sniło ze miałam siare w piersiach i karmiłam sebusia i sie zastanawiałam jak to teraz bede w ciazy robic no i karmiłam go ta siara która była tak gesta jak ser topiony
ale to było realistyczne! masakra
takze teraz:
zakładam spirale
tabletki anty
wkładki dopochwowe antykoncepcyjne
zel plemnikobójczy
prezerwatywa
no i oczywiscie stosunek przerywany
nie chce koljnej ciazy na razie

a miałam czas snic poniewac UWAGA mój syn spał
od 22 do .... 5 rano!!!!

potem o 7 i o 9 30 karmienia
a teraz sie cieszy w bujaku

chyba sie Sebek naprawił

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuski

U nas nocka fajna, jedzenie o 23, 2 i 7.
Wieczorem byłam tak padnięta, że wzięłam Pepe na noc do nas do łóżka. Dzisiaj rano TŻ mi zakumunikował, że to ostatni raz, że on jest niewyspany, bo śpi na ścianie, żeby Pepe nie zgnieść i że dzisiaj, albo Pepe do łóżeczka, albo on na podłogę . Niech uśpi wieczorem Pepe w łóżeczku, a nie marudzi.

Poranek też był fajny, musiałam zmienić prześcieradło na łóżku, bo z lenistwa nie wzięłam przewijaka do zmiany pieluchy i tradycjnie już Pepe obsikał mnie i właśnie prześcieradło
Potem było gorzej, Pepe prężył się i płakał, potem już darł, kopał nóżkami. Dałam viburcol. 5 minut i się uspokoił. I zasnął
u nas tez taki problem...
jak spimy w trójke to jest ciasno

dziewczyny jak sie mobilizujecie zeby po nocnym karmieniu odkładac dziecko do łózeczka?

mi sie nie chce zwyczajnie
alvbo zasypiam
a na prawde chciałabym go nauczyc spac w łózeczku
albo raczej sama musze sie tego nauczyc
Stary 2011-07-03, 09:31   #4648
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobryy!!!

Dziewczynki, Iga mi się popsuła Tak ładnie spała w nocy po 7 godzin, jak spała 5 to marudziłam a od dwóch dni budzi się co 2-3 lub co godzinę Trzeba dać smoka kilka razy i zasypia ale za chwilę znowu pobudka.
Nasza dzisiejsza nocka:
20:40 śpi
00:45 przebudzenie – 70
01:45 przebudzenie – smok
04:30 pobudka – p – 100
06:10 przebudzenie – smok

Spaaać! Idę zaraz nażłopać się kawy a jeszcze gości dziś mamy...

Acha, gdybyście potrzebowały staników, to w Intimissimi są super przeceny po 50%. Kupiłam dwa i w końcu moje naleśniki jakoś wyglądają.
Przeceny na dzieciowe rzeczy są też w Zarze aaale oni to tam takie piękne spodenki, spódniczki, buciki mają - no śliiiczne ale niepraktyczne to więc ja kupiłam jedynie 5 par skarpetek za 20zł.

Ooo widzę, że andziotka też o tym

Dziewczynki KIEDY podjecie herbatkę Hippa? Tuż przed karmieniem, pomiędzy?

moj norbi tez sie psuje. dzien zaczal od 4tej, skimnal sie ok 9 na 30min i wlasnie trzymam go na kolanach kolejny dzien na raczkach

co do cyckow i stanikow
od dwoch dni przezywam szok patrzac w lustro. tak malo schudlam, nie jestem na jakiejs radykalnej diecie bo tylko odstawilam slodycze, jem 5x dziennie,robie przerwy miedzy posilkami i wiecej warzyw jem, tyle tylko zmienilam, a po moch cyckach zostalo wspomnienie
jak dojde do wag sprzed ciazy to zostanie mi tylko wiszaca skora. zgrrroza

hippa podaje TYLKO po posilku zeby nie najadl sie herbatka

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
martynka, mary poziomkowa, andziot

No właśnie pomalutku tracę cierpliwość
I zaczynam się bać, że tam w brzuszku coś jest nie tak, mimo że jestem badana co 2 dzień.
Dzisiaj już 8 dzień po terminie i nic się nie dzieje

aaaaaaaaa dzień dobry
a jak tam dzisiaj? skorcze sie nasiliy czy cisza?

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nawet mi sie sniło ze miałam siare w piersiach i karmiłam sebusia i sie zastanawiałam jak to teraz bede w ciazy robic no i karmiłam go ta siara która była tak gesta jak ser topiony
takze teraz:
zakładam spirale
tabletki anty
zel plemnikobójczy
prezerwatywa

od 22 do .... 5 rano!!!!

potem o 7 i o 9 30 karmienia
a teraz sie cieszy w bujaku

chyba sie Sebek naprawił

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

u nas tez taki problem...
jak spimy w trójke to jest ciasno

dziewczyny jak sie mobilizujecie zeby po nocnym karmieniu odkładac dziecko do łózeczka?

alvbo zasypiam
za spanie

hmmm ja bym jeszcze dodala implanta zastrzyki ringi i plastry-tak dla pewnosci
Stary 2011-07-03, 09:31   #4649
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
a jak tam dzisiaj? skorcze sie nasiliy czy cisza?
Cisza
Do tego pogoda depresyjna

06.07.2011
Stary 2011-07-03, 09:46   #4650
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Twój mąż fajnie ma, śpi albo na podłodze albo na ścianie
to się nazywa poświęcenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Flavio wazy juz 6 kg kregoslup mam w chinskie S od noszenia go a moj maz nazywa sie Massimo, wiec mam w domu dwoch cesarzy rzymskich
Massimo ?????

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
andziot mam pytanie co do maty edu... bo pamiętam, że masz FP Rainforest. Tam są 3 opcje na górze - muzyczka, dźwięki lasu i...? Bo na trzeciej opcji też jest muzyka to czym się różni od 1?

A! Chyba odkryłam
Trzeba czymś ruszyć, żeby grało, tak?

Edzik na macie:
http://www.youtube.com/watch?v=NztOrPmNUKQ
dokładnie "ehem" fajowa funkcja jak już dziecko jest starsze
no i Edzik wymiata, bardzo przystojny

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
takze teraz:
zakładam spirale
tabletki anty
zel plemnikobójczy
prezerwatywa

od 22 do .... 5 rano!!!!

alvbo zasypiam
bravo dla Sebusia
jak to zrobiłaś ???? w łóżku z Wami czy w łóżeczku ???

sen wymiata

co do odkładania - ja odkładam zwiotczałe zwłoki po beku
a ponieważ jedyną opcją, żeby zwiotczałe zwłoki w nocy bekły, jest pozycja na kolanie więc muszę usiąść no i wtedy jak już siedzę to kładę do łóżeczka bo mam 30cm od naszego łoża

a dziś Gabrysia zasnęła z uśmiechem na ustach
podeszłam do łóżeczka pomyziałam po czółku a ona się uśmiechała do mnie i zamknęła oczęta !!!!! KOCHAM JĄ !!!!!!!!!

no to ja też Wam pokażę Gabulka mojego na macie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości