|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 6,82% |
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
3 | 6,82% |
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
0 | 0% |
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
3 | 6,82% |
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
12 | 27,27% |
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
23 | 52,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Własnie przegladalam ksiazeczke malej i mam wpisane ze wykonano zabieg credego. Wujek google mi co nieco powiedzial o tym i nurtuje mnie pytanie czy mala moze miec od tego klopoty z oczkami. Juz w szpitalu jej ropialy. Teraz jest juz ok. Andziotku moze ty sie wypowiesz??
#4622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dziękuję, oby tak właśnie było ![]() mamaoptymistka pamiętam właśnie, że u Ciebie to ekspresem poszło ![]() Idę pod prysznic i Tż pomęczyć ![]() Dobrej nocy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
gusia
![]() eweska wspolczuje z powodu dzieciaczkow twojej siostry. Trzymam kciuki zeby szybko wyzdrowialy. Princi witamy po dlugiej przerwie. A ja znow mam nerwy. Wczoraj pierwsza kapiel malej a TZ oczywiscie spal. Nie budzilam go bo zaraz by byla awantura, ze go ze snu wyrywam wiec wzielam sie sama za kapanie chociaz sie balam zeby jej przez przypadek nie puscic bo chwilami dopada mnie straszne oslabienie. Jasnie pan wstal do lazienki jak juz mala wycieralam wiec mu powiedzialam zeby odrazu wode z wanienki wylal a on na mnie z geba, ze bez niego to ja nic zrobic nie potrafie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
eweska przytulam Was mocno !!!!!!!! strasznie mi żal Piotrusia i Oleńki ... tak małe dzieciątka nie powinny chorować !! Trzeba mieć nadzieję, że bakteria szybko sobie pójdzie i nie zostawi śladów po sobie !!!!!
anula okres mogłaś dostać mimo karmienia, wpływu na laktację nie ma to na pewno, więc się nie martw ![]() tylko zastanawia mnie to, że bierzesz tabletki i masz krawienie, może to tylko jakies plamienie przez tabsy ??? co to za tabletki ?? ile wzięłaś już ??? od jednego razu Zosia Ci piersi nie odrzuci, nie panikuj, bardziej bym się zastanowiła czy Twoje UU wytrzymają taką przerwę ??? gusia ![]() Paulizia nagraj, nagraj swojego tancerza, chcemy zobaczyć ![]() principessina witaj z powrotem dzielna mamuśko ![]() dużo przeszliście z Flavciem, ale jak piszesz już jest lepiej i mam nadzieję będzie coraz lepiej ![]() tęskniliśmy za Wami i trzymaliśmy ![]() ![]() amarcia mi się tak średnio podoba ta sukienusia ![]() Xanti od tego nie ropieją oczka, ![]() jestem już ! ale padnieta ![]() Gabulek ciężko zasypiał, musiałam wydusić serię pierdów i beka ![]() Kąpiel dziś bez ryku bo małpka szybowała nad głową ![]() kupiłam Gabi zawieszkę TAKĄ tylko na spinacz, będzie do wózka i fotelika ![]() w ogóle to Gabrynia fajnie się już zaciesza do tych zabawek, skupia się niesamowicie i macha tymi rączkami ![]() dobranoc, bo sił mi brak ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja corka zrobila po 3 dniach bezefektwnych zielona kupe po czopku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
U nas znowu musialam mala wybudzic na jedzenie kolo 18 stej bo spalaby dalej, potem tez chciala spac, ale jak zrobila kupke to dostala zywczyka i zabawa na calego. teraz pojadla po kapieli pousmiechala sie i chyba zasypia...
a ja padam na pysk tzn. Eweska kciuki za Olenke i w ogole oboje dzieciakow i zeby maz caly i zdrowy dojechal do domu. Grazin moja Zosia tez je szybciej duzo, za wyjatkiem wieczoru kiedy sobie lubi pociumkac dla uspokojenia chyba ![]() Andziot nie no wlasnie to jednak okres bo to juz taka krew typowo na @ sie pojawila... i bol brzucha podobny i leb boli standardowo ![]() a tabletki biore te Cerazette chyba w PL tez sa? dla karmiacych. Tabletki biore juz dokladnie 12 dni, wiec nie tak dlugo. Ale to nie ejst plamienie takie zwykle, kurcze moze do lekarza sie przejsc? ale tu takiego specjalisty to ze swieca szukac ![]() co do UU to wlasnie tez tak pomyslalam,ze mi eksploduja i tak bede musiala odciagnac, wiec poczekam z tym jeszcze. Na szczescie TZ ma urlop pd przyszlego poniedzialku wiec wtedy moze cos wykombinujemy... fajna zawieszka! mamy podobna Zoska tez uwielbia mate i dostaje szalu jak widzi te zabawki, dzisiaj chyba ze 40 minut sama sie tam bawila i smiala sie do zabawek.. Cytat:
ide sie kapac ![]() do jutra po poludniu bo wczesniej jedziemy na mala wycieczke chyba jak pogoda dopisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() ja na szybko, dzień był super, ale bardzo męczący i jedyne na co mam siłę, to prysznic ![]() Ewesko, ogromnie mi przykro z powodu Piotrunia. Pozostaje tylko mocno trzymać kciuki, żeby wszystko było dobrze, żadnych powikłań. No i żeby Oleńka była zdrowa! ![]() Princi, bardzo miło Cię widzieć! Cieszę się, że jesteście już w domu. Wiele przeszliście, ale teraz wszystko na dobrej drodze. Milion buziaków dla Ciebie i Flavio. Jesteście bardzo dzielni! ![]() Gusiu, jeśli urodzisz jutro, to między naszymi córeczkami będą 2 miesiące różnicy ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- przeczytałam klub ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Przedstawiam wam moja malutka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Rozeznanie
|
Czesc mamuski, malo sie udzielam ale czytam na bierząco.
Eweska, trzymam kciuki za dzieciaczki siostry, napewno wszytsko bedzie dobrze. gusia, zeby w koncu cos zaczelo sie dziac ![]() I jeszcze mam pytanko o MM, czy musze konsultowac z pediatra jakbym chciala dziecku dac takie mleczko?? bo chcialabym spróbowac czy bedzie takie chcial, ale nie wiem czy moge mu od tak sobie podac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Zytus, jaki av
![]() nie musisz konsultować, podaj, jakie uważasz, byleby dla noworoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Rozeznanie
|
W takim razie spróbuje ktoregos dnia, albo wieczorkiem. Moze wtedy da mi troszke dluzej pospac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ad. 3 też tak myślałam, ale podobno oprócz 3 pań było dwóch panów (ale wiecie, zawsze mogli być innej orientacji ![]() Gratuluję wyników w odchudzaniu ![]() Cytat:
![]() Także Antosie chyba czują nutę ![]() Lolka, a twój jak? Prinipessina witamy ![]() ![]() MASAKRA ![]() Bardzo to dziwne, bo pierdki idą normalnie, nie ma przy nich bólu, a z kupą takie jaja. W piątek nie byliśmy u pediatry, bo wydawało się, że jest poprawa (lekka jest nawet teraz, ale to i tak nie jest to, co być powinno), a teraz w mojej wspaniałej przychodni lekarz dopiero w środę przyjmuje ![]() Mam jeszcze ten sab simplex w domu, ale czy ja wiem, czy próbować to podać skoro to raczej nie kolka, tylko ewidentne zatwardzenie ![]() Eweska ![]() ![]() My dzisiaj pochodziliśmy trochę po wyprzedażach, bo chciałam coś Antosiowi kupić w rozmiarze 68, bo 62 już mu się powoli kończy i powiem wam, że bez rewelacji. W h&m w sumie 2 wieszaki z przecenionymi rzeczami, w c&a niby więcej, ale jakoś nic mnie nie powaliło na kolana - wzięłam tylko 2 body. Trochę lepiej było w tesco (takie nowe u nas otworzyli, nazywa się tesco extra i dużo więcej rzeczy tam jest) i udało mi się małego w miarę obkupić. Dołączając do tego, to co miałam już dla niego wcześniej, to myślę, że do września mamy spokój z garderobianymi zakupami. Jutro jedziemy do moich rodziców na działkę, mam nadzieję, że nie będzie padało ![]() Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2011-07-02 o 21:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Wtajemniczenie
|
Wszyscy śpią, a ja doję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Biedny Piotruś ![]() I Ola też? ![]() Trzymam mocno ![]() ![]() Dobrze, że ją zbadali, zanim się rozwinęło. anula Ty się tak nie przejmuj! Edzik czasem dostaje moje mleko z butli i czasem marudzi przy UU. Ale ja tego nie łączę! UU może wolniej leci, ale to też bliskość mamy. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi butla raczej, bo mała już umie ssać ![]() A co do @ - z Twoim pokarmem wszystko w porządku, @ może się pojawić przy karmieniu UU i tabletkach ![]() Uszy do góry ![]() ![]() princi ![]() ![]() aniutka Lepsza chusta niż nosidełko ![]() ![]() martynka No tż mógłby Ci pomóc ![]() Noc super! ![]() Spaliśmy od 21:30 do 3:00, karmienie+usypianie 45 minut i dalej do 6:40 ![]() Potem karmienie i już nie chciał spać, teraz przysypia ![]() Pogoda paskudna, zimno i pada ![]() Ale dziś testujemy matę edu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super ze wasze antosie takie muzykalne! moje wszystkie trzy chlopaki to sztywniaki ![]() ja tez agnieszka nie moge pojac jak to jest, ze sie podaje to samo mleko, a raz jest ok, kolejnego dnia cos sie dzieje. tak sobie myslalam o mamach karmiacych cycem, skoro nasze dzieci butelkowe maja takie przebje to pewnie dzieci od cycusia tez i wcale tutaj niekiedy dieta nie musi miec wplywu na to skoro nasze rozstrajaja sie tak same. mysle ze musialabys i tak podejsc do pediatry z antosiem, skoro wszystko zawodzi, albo jeszcze sprobowac np biogai agus co do kupy olenki, to moj robil codziennie ale potrafil sie meczyc i napinac 11h zeby wkoncu wypchnac. tak wlasnie mial na bebilonie pepti. na nutramigenie jak robi 1 na dzien to tez jest zielonkawa, czasem robi 2x dziennie i jest zolta. czytalam ze niby zielona po takich mlekach jest czesto ze wzgl na wieksza ilosc zelaza-niby. fakt ze mowilam lekarzowi i pytal sie tylko o sluz w kupce jaka mielismy noc ![]() maly wyglada tragicznie, ma czerwone , zmeczona , podpuchniete oczy. chyba cos mu jest, do tego ma kaszelek
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobrerek
![]() pogoda do bani, jak wstawałam o 3 do małej to padało i tak pada do teraz, a w sumie to leje, ciemno jakby zaraz noc miała nadejść ![]() pobudki o 3 i 8 sen od 20 więc fajowo ![]() dziś znów podałam moje mleczko z butelki ze 30ml wypiła w końcu, ale ile się najęczała ![]() na sam koniec zassała i wszystko na raz poszło ... jak szłam odciagać mleko to Zosia do mnie : "mama ziu ziu cyce" ![]() co do wyprzedaży to ja też uważam że bez szału w H&M tylko wieszaki i to już poprzebierane, dla dzidziusiów to tylko 56 już zostało, dla Zosi też resztki, w Zarze jakoś jeszcze dla Gabi nie kupuję bo i tak latem najlepiej w bodziaku, a tam już extrawaganckie ciuchy nie byłam tylko w tych typowo dziecięcych 5-10-15 i coccodrillo (tego sklepu w sumie nie lubię) ![]() co tutaj robić jak taka pogoda do spania tylko ..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie,
mało piszę ostatnio ale doczytuję w miarę na bieżąco. Juluś grzeczny i kochany, bezproblemowe dziecko mam ![]() ![]() ![]() Ewesko przeczytałam wczoraj co spotkało dzieciaczki Twojej siostry. Nie mogę przestać o nich myśleć. Bardzo mi przykro, nie wyobrażam sobie co Twoja siostra musi przeżywać ![]() anulinka2009 Twój post mi przypomniał moje początkowe dojenia na rozkręcenie laktacji, zasypiałam przy tym ![]() ![]() Zytus niby piszą, żeby konsultować rodzaj MM z pediatrą, ale my też tego nie robiliśmy, bo kiedy była potrzeba dokarmienia to była noc i TŻ gnał do apteki całodobowej. Potem pediatra i położna stwierdzili, że bardzo dobre mleko wybraliśmy (Enfamil z Lipilem). Ja dziś miałam iść z Julkiem i z koleżanką i jej córeczką na jogę do parku. Tak się cieszyłam na to wyjście a tu pada i pada i zimno i wieje, nici z wyjścia ![]()
![]() |
#4641 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobryy!!!
Dziewczynki, Iga mi się popsuła ![]() ![]() Nasza dzisiejsza nocka: 20:40 śpi 00:45 przebudzenie – 70 01:45 przebudzenie – smok 04:30 pobudka – p – 100 06:10 przebudzenie – smok Spaaać! Idę zaraz nażłopać się kawy a jeszcze gości dziś mamy... Acha, gdybyście potrzebowały staników, to w Intimissimi są super przeceny po 50%. Kupiłam dwa i w końcu moje naleśniki jakoś wyglądają. Przeceny na dzieciowe rzeczy są też w Zarze aaale oni to tam takie piękne spodenki, spódniczki, buciki mają - no śliiiczne ale niepraktyczne to więc ja kupiłam jedynie 5 par skarpetek za 20zł. Ooo widzę, że andziotka też o tym ![]() Dziewczynki KIEDY podjecie herbatkę Hippa? Tuż przed karmieniem, pomiędzy? Paulizia, Grazi, Zytus – śliczne avatary! eweska – często myślimy o Piotrusiu mam nadzieję, że skoro tak wiele osób trzyma za niego kciuki to wyzdrowieje i nie będzie jednak żadnych powikłań po tym dziadowskim gronkowcu ![]() Doczytałam, że Ola też w szpitalu. Czizassss ![]() ![]() princi – noooo wkońcu jesteście! Nieustające ![]() ![]() amarcia – wg mnie takie sukienusie dla małych dziewczynek to totalna porażka! Miałam dwa podejścia do nich, bo dostaliśmy w prezencie i za każdym razem dostawałam wścieku bo się to dziadostwo pod same pachy podciąga, goły brzuch na wierzchu, roluje się pod pleckami no wg mnie dizaster! Wszystkie kiecki wrzuciłam do pudła i idą pod młotek na allegro ![]() martynka – Twój TŻ zachowuje się dziadowsko i ja bym go po prostu pogoniła bo to jego zachowanie jest notoryczne.
#4642 | |
Zakorzenienie
|
martynka, mary poziomkowa, andziot
![]() Cytat:
![]() No właśnie pomalutku tracę cierpliwość ![]() I zaczynam się bać, że tam w brzuszku coś jest nie tak, mimo że jestem badana co 2 dzień. Dzisiaj już 8 dzień po terminie ![]() ![]() aaaaaaaaa dzień dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() witam w klubie niewyspanych i wkurzonych na pogodę ![]() długo nie mogłam zasnąć, a Hanex pobudka o 3:00 i 7:00 ![]() ![]() Andziot, "mama ziu ziu cyce" ![]() ![]() ![]() ![]() Moria, podaję ok półtorej godziny po jedzeniu. Np. dziś jadła o 9:00, 10:30 herbatka, potem przed kolejnym jedzeniem spodziewamy się kupy ![]() Muzykalne Antosie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuski
![]() U nas nocka fajna, jedzenie o 23, 2 i 7. Wieczorem byłam tak padnięta, że wzięłam Pepe na noc do nas do łóżka. Dzisiaj rano TŻ mi zakumunikował, że to ostatni raz ![]() ![]() ![]() Poranek też był fajny, musiałam zmienić prześcieradło na łóżku, bo z lenistwa nie wzięłam przewijaka do zmiany pieluchy i tradycjnie już Pepe obsikał mnie i właśnie prześcieradło ![]() Potem było gorzej, Pepe prężył się i płakał, potem już darł, kopał nóżkami. Dałam viburcol. 5 minut i się uspokoił. I zasnął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochane, ja juz o 5tej na nogach, niestety moj dzidzius cierpi na okropne bole brzuszka! czy tez macie takie problemy? po paru godzinnym placzu padl teraz jak mucha i nawet nie chcial jesc
![]() Wczoraj za to po raz pierwszy calutki dzien i wieczor byl taki dobry, posprzatalam mieszkanie, obiad byl w koncu na czas, sama sie wykapalam ![]() ![]() mimbi to jak dluga byla Twoja coronia, ze nie weszla w te bodziaki?? ![]() ja w sumie zdazylam uzyc 3 z 7miu, bo faktycznie troszke sa male...Flavio wazy juz 6 kg ![]() ![]() ![]() anula_81 dzis w nocy tez mnie brzuch pobolewal jak na @, a ja jeszcze nie bylam na wizycie kontrolnej po porodzie, bo nie mialam kiedy, a Ty? Dziewczyny, ktore sa same samiutkie zagranica tylko z mezem i noworodkiem, jak Wy sobie radzicie, ja czasem to warjuje... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() aa i dziekuje wszystkim za mile komentarze w albumie ![]() ![]()
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
andziot mam pytanie co do maty edu... bo pamiętam, że masz FP Rainforest. Tam są 3 opcje na górze - muzyczka, dźwięki lasu i...? Bo na trzeciej opcji też jest muzyka
![]() A! Chyba odkryłam ![]() Trzeba czymś ruszyć, żeby grało, tak? ![]() Edzik na macie: http://www.youtube.com/watch?v=NztOrPmNUKQ
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Boże jaki ja miałam sen!!!!!!!!!
![]() ze zaszłam w ciaze! teraz! znowu! nawet mi sie sniło ze miałam siare w piersiach i karmiłam sebusia i sie zastanawiałam jak to teraz bede w ciazy robic no i karmiłam go ta siara która była tak gesta jak ser topiony ![]() ale to było realistyczne! masakra takze teraz: zakładam spirale tabletki anty wkładki dopochwowe antykoncepcyjne zel plemnikobójczy prezerwatywa no i oczywiscie stosunek przerywany ![]() nie chce koljnej ciazy na razie ![]() a miałam czas snic poniewac UWAGA mój syn spał od 22 do .... 5 rano!!!! ![]() potem o 7 i o 9 30 karmienia ![]() a teraz sie cieszy w bujaku ![]() chyba sie Sebek naprawił ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
jak spimy w trójke to jest ciasno ![]() dziewczyny jak sie mobilizujecie zeby po nocnym karmieniu odkładac dziecko do łózeczka? ![]() mi sie nie chce zwyczajnie ![]() alvbo zasypiam a na prawde chciałabym go nauczyc spac w łózeczku albo raczej sama musze sie tego nauczyc
![]() |
#4648 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co do cyckow i stanikow ![]() od dwoch dni przezywam szok patrzac w lustro. tak malo schudlam, nie jestem na jakiejs radykalnej diecie bo tylko odstawilam slodycze, jem 5x dziennie,robie przerwy miedzy posilkami i wiecej warzyw jem, tyle tylko zmienilam, a po moch cyckach zostalo wspomnienie ![]() jak dojde do wag sprzed ciazy to zostanie mi tylko wiszaca skora. zgrrroza ![]() hippa podaje TYLKO po posilku zeby nie najadl sie herbatka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() hmmm ja bym jeszcze dodala implanta zastrzyki ringi i plastry-tak dla pewnosci ![]()
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Cisza
![]() Do tego pogoda depresyjna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to się nazywa poświęcenie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no i Edzik wymiata, bardzo przystojny ![]() Cytat:
![]() jak to zrobiłaś ???? w łóżku z Wami czy w łóżeczku ??? sen wymiata ![]() co do odkładania - ja odkładam zwiotczałe zwłoki po beku ![]() a ponieważ jedyną opcją, żeby zwiotczałe zwłoki w nocy bekły, jest pozycja na kolanie więc muszę usiąść no i wtedy jak już siedzę to kładę do łóżeczka bo mam 30cm od naszego łoża ![]() a dziś Gabrysia zasnęła z uśmiechem na ustach ![]() podeszłam do łóżeczka pomyziałam po czółku a ona się uśmiechała do mnie i zamknęła oczęta !!!!! KOCHAM JĄ !!!!!!!!! no to ja też Wam pokażę Gabulka mojego na macie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.