Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-03, 11:10   #4651
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Grazin, rozwaliłaś mnie! Myślisz, że tyle zabezpieczeń będzie ok? A jeśli trafi się jakiś pleminczek w stroju Supermana i wszystko pokona?! I z okrzykiem "taaadaaam" połączy się z komórką jajową?!

Edzik i Gabulek na macie WYMIATAJĄ

Gusiu, mam nadzieję, że jednak dziś urodzisz i każdego 3 będziemy świętować razem

HANEX MA DZIŚ 2 MIECHY! dziękujemy za przemiłe komentarze

Btw bielizny, też rozpaczliwie potrzebuję nowej

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:26   #4652
andziot
Zakorzenienie

mary poważny wiek

a my zamiast dzień święty święcić
to sprzątanie urządzamy
mężul właśnie śmiga z odkurzaczem,
łaziena i kibel już czyściutkie

Zosia nauczyła się mówić "Gabi"

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-03 o 12:39
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:41   #4653
eweska
Moderatoreska

Dzięki dziewczyny
lekarz powiedział siostrze że na 99% ona miała jakąś infekcję w ciąży i doszło do zarażenia, tylko najlepsze jest to że leżała przed porodem w szpitalu, miała badania i nic nie było niepokojącego.
Siostra ma wszystkiego dość coraz to nowych rewelacji się dowiaduje, lekarz wszystko czarno to przedstawia, mówi co mu slina na język przyniesie, pani ma pecha dziś jej powiedział, mówi że podejrzewa u Oli jeszcze coś innego ale nie chciał powiedzieć dopóki jej mąż nie będzie, masakra dosłownie to co się dzieje, siostra non stop płacze, w nocy mówiła że była masakra, Piotruś płakał non stop, strasznie niespokojny był, Ola się budziła, też marudziła, pielęgniarki wszystko olewają nie pomagają nic, zawołała w nocy jedną bo mówiła że Piotruś cierpi że go boli no to stwierdziła, że dadzą coś przeciwbólowego, no sorry ale jak siorka z nim nie była to dostawał co ileś godzin coś przeciwbólowego, a jak już ona jest to co, jak jest źle dopiero podają
Serce się kraja normalnie, bidulki tyle cierpienia, a mają dopiero 6 tygodni
Aż boję się do niej dzwonić bo ciągle mówią coś nowego i nie są ton pozytywne wiadomości tylko te najgorsze

Mężul dojechał, jutro chcę jechać do siostry i maluszków bo można ich odwiedzać, męzul zostanie z chłopcami a ja pojadę.
Ciągle tylko się myśli o Piotrusiu i Olusi wszyscy czujemy się jak w jakimś złym koszmarze
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 11:54   #4654
anula_81
Zakorzenienie

napisalam wam dlugiego posta i mi wcielo. zalamka

moj humor dalej bez zmian, @ boli masakrycznie, zapomnialam juz jakie mam bolesne okresy.
Mala spala jak zwykle i karmienie o 2:15 i o 5:30 ale ze stekaniem od 00:30 , nie wiem co ona ma z tym stekaniem...zatkalam ja smokiem i puscilam karuzelke i zasnela do 2:15 ale mam wyrzuty sumienia.
potem po karmieniu o 530 standardowo pobudka o 7:30 i lekka drzemka z nami w lozku a potem spac nei chciala zjadla o 9-tej i zasnela dopiero 15 minut temu jak juz pora na nastepne karmienie no i chcielismy jechac za miasto, poki nie pada.

mowie wam jakiego mam dola dzisiaj, nie wiem czy to @ czy co', widze ciagle kurz, chce sie wyspac..wiem ze moje dziecko nie spi jakos najgorzej, ale chce sie wyspac, chce nei wiem sama co...chce sie dobrze czuc, chce nie miec brzydkich paznokci i chce nie byc zla na mala bo wiem ze ona to czuje...

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

anula_81 dzis w nocy tez mnie brzuch pobolewal jak na @, a ja jeszcze nie bylam na wizycie kontrolnej po porodzie, bo nie mialam kiedy, a Ty?

Dziewczyny, ktore sa same samiutkie zagranica tylko z mezem i noworodkiem, jak Wy sobie radzicie, ja czasem to warjuje...
ja bylam princi na kontroli juz i wszystko bylo ok, ale @ i tak mnie zaskoczyl....
my samiutcy w Norwegii i dajemy rade, nie jest zle, nawet sie ciesze ze nikt nam nosa nie wsciubia, co prawda byloby milo miec pomoc w sensie, ktos popilnuje dziecka i mamy we dwojke wolny wieczor, ale i bez tego jakos mozna przezyc. Dacie rade i wy
najwazniejsze ze juz jestescie w domu.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
długo nie mogłam zasnąć, a Hanex pobudka o 3:00 i 7:00 Chociaż i tak cieszę się, że jakoś pospała, bo miała tyle emocji wczoraj, że równie dobrze mogła całą noc nie spać
jak ty narzekasz na takie pobudki to ja mam coraz wiekszego dola , wydawalo mi sie ze mam aniolka a chyba sama sobie taki obraz namalowalam, wydawalo mi sie ze sie wysypiam a jednak czuje sie mega zmeczona i niewyspana i wymyka mi sie wszystko spod kontroli, znowu zaczynam sie porownywac z innymi i tracic wiare w siebie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzisiaj już 8 dzień po terminie i nic się nie dzieje
a mnie sie snilo w tej malej drzemce porannej ze urodzilas, i w ogole myslalam o Tobie jak karmilam o 2-giej

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobryy!!!

Dziewczynki, Iga mi się popsuła Tak ładnie spała w nocy po 7 godzin, jak spała 5 to marudziłam a od dwóch dni budzi się co 2-3 lub co godzinę Trzeba dać smoka kilka razy i zasypia ale za chwilę znowu pobudka.

Dziewczynki KIEDY podjecie herbatkę Hippa? Tuż przed karmieniem, pomiędzy?

.
moja Zosia tez sie psuje bo steka pol nocy i ja spac nie moge i sie wnerwiam na TZta ze on nawet nei slyszy ani troche jak Zosia steka...
a herbatke po karmieniu podaje albo w przerwie jak zmieniam UU..

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Dzień dobrerek

pogoda do bani,
jak wstawałam o 3 do małej to padało
i tak pada do teraz,
a w sumie to leje,
ciemno jakby zaraz noc miała nadejść

pobudki o 3 i 8
sen od 20
więc fajowo

dziś znów podałam moje mleczko z butelki
ze 30ml
wypiła w końcu,
ale ile się najęczała
na sam koniec zassała i wszystko na raz poszło ...

jak szłam odciagać mleko to Zosia do mnie : "mama ziu ziu cyce"
.....
ja tez chce zeby moje dziecko tyle spalo, a ona zamiast lepiej spi coraz gorzej...
moja butelke zasysa, ale ja mam i wyrzuty sumienia i za malo mleka odciagnietego i w ogole beeee

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
anula Ty się tak nie przejmuj! Edzik czasem dostaje moje mleko z butli i czasem marudzi przy UU. Ale ja tego nie łączę! UU może wolniej leci, ale to też bliskość mamy. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi butla raczej, bo mała już umie ssać
A co do @ - z Twoim pokarmem wszystko w porządku, @ może się pojawić przy karmieniu UU i tabletkach
Uszy do góry
kochana jestes dziekuje za mile slowa, nie wiem mam jakiegos dola po prostu i nie umiem sobie poradzic z tym ze mala mnie zlosci, ze martwie sie o nia, ze chcialabym ja zostawic na dluzej ale sie boje itp. wiem ze glupek ze mnie, ale ja mam czasem takie nastroje i nei umiem sobie z tym poradzic..
Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam moja malutka
sliczna!!
Cytat:
mary kalski: poważny wiek

a my zamiast dzień święty święcić
to sprzątanie urządzamy
mężul właśnie śmiga z odkurzaczem,
łaziena i kibel już czyściutkie

gratuluje nowej umiejetnosci Zosi!! sloodko

Cytat:
Grazin, rozwaliłaś mnie! Myślisz, że tyle zabezpieczeń będzie ok? A jeśli trafi się jakiś pleminczek w stroju Supermana i wszystko pokona?! I z okrzykiem "taaadaaam" połączy się z komórką jajową?!

Edzik i Gabulek na macie WYMIATAJĄ

Gusiu, mam nadzieję, że jednak dziś urodzisz i każdego 3 będziemy świętować razem

Btw bielizny, też rozpaczliwie potrzebuję nowej
gratulacje dwoch miechow

ja tez potrzebuje nowej bielizny i w ogole nowego nastawienia chyba

[QUOTE=anulinka2009;278969 72]Wszyscy śpią, a ja doję [/ja nei spalam o tej porze karmilam

mala sie obudzila ide karmic i lecomy, brzuch mnie boli emgastycznie...ehhheee..b uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuu

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

EWESKA trzymajcie sie kochane, az mi sie plakac chce i wstyd mi moje glupie mekoly tutaj pisac teraz. mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy z wami

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:05   #4655
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Podczytuje Was od kilku dni i jeśli można to chciałabym dołączyć.

Miałam być mamą lipcową, ale tak się jakoś złożyło, że zostałam mamą czerwcową. Urodziłam 16 czerwca, poród miałam wywyoływany oksytocyną 3 tygodnie przed terminem. Miałam cholestaze ciążową dlatego też lekarze nie chcieli przetrzymywać już ciąży, a szyjka się skróciła i rozwarcie zrobilo. Moja córeczka miała być duża, dlatego tez nie było strachu. Ważyła w dniu urodzin 3190.

Ewesko strasznie mi przykro. Wysyłam mnóstwo ciepłych myśli w strone Twojej siostry i jej dzieci. Mam nadzieje, ze wszytsko skonczy się dobrze.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:15   #4656
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc

Miałam być mamą lipcową, ale tak się jakoś złożyło, że zostałam mamą czerwcową. Urodziłam 16 czerwca, poród miałam wywyoływany oksytocyną 3 tygodnie przed terminem. Miałam cholestaze ciążową dlatego też lekarze nie chcieli przetrzymywać już ciąży, a szyjka się skróciła i rozwarcie zrobilo. Moja córeczka miała być duża, dlatego tez nie było strachu. Ważyła w dniu urodzin 3190.

Ewesko strasznie mi przykro. Wysyłam mnóstwo ciepłych myśli w strone Twojej siostry i jej dzieci. Mam nadzieje, ze wszytsko skonczy się dobrze.
Hej

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:19   #4657
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot, dzięki, no poważny! Jak to się człowiek potrafi zmienić przez ten krótki czas

Anula, ja narzekam, bo sama późno się położyłam, a Hanka po prostu miewa dużo lepsze nocki i dlatego marudzę, ale już cicho siedzę

Ewesko, nie potrafię powiedzieć, jak mi przykro z powodu dzieciaczków. Jednocześnie jestem zbulwersowana znieczulicą i traktowaniem przez lekarzy i pielęgniarki. Dobrze, że siostra jest na miejscu. Ciągle myślę o Was i wysyłam wirtualne wsparcie i dobrą energię. Musi się poukładać, MUSI.

Scio, witamy serdecznie! Poprosimy zdjęcie Twojej Malutkiej! Najważniejsze, że wszystko dobrze Zdrówka dla Ciebie i Agatki

vege!
Stary 2011-07-03, 12:41   #4658
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

za cale 2 mce

Cytat:
mary kalski: poważny wiek

no no, to ci sie zosia rozgaduje po malu
za chwile beda uszy wiedly od sluchania-gwarantuje

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
lekarz powiedział siostrze że na 99% ona miała jakąś infekcję w ciąży i doszło do zarażenia, tylko najlepsze jest to że leżała przed porodem w szpitalu, miała badania i nic nie było niepokojącego.
Siostra ma wszystkiego dość coraz to nowych rewelacji się dowiaduje, lekarz wszystko czarno to przedstawia, mówi co mu slina na język przyniesie, pani ma pecha dziś jej powiedział, mówi że podejrzewa u Oli jeszcze coś innego ale nie chciał powiedzieć dopóki jej mąż nie będzie, masakra dosłownie to co się dzieje, siostra non stop płacze, w nocy mówiła że była masakra, Piotruś płakał non stop, strasznie niespokojny był, Ola się budziła, też marudziła, pielęgniarki wszystko olewają nie pomagają nic, zawołała w nocy jedną bo mówiła że Piotruś cierpi że go boli no to stwierdziła, że dadzą coś przeciwbólowego, no sorry ale jak siorka z nim nie była to dostawał co ileś godzin coś przeciwbólowego, a jak już ona jest to co, jak jest źle dopiero podają
Aż boję się do niej dzwonić bo ciągle mówią coś nowego i nie są ton pozytywne wiadomości tylko te najgorsze

Mężul dojechał, jutro chcę jechać do siostry i maluszków bo można ich odwiedzać, męzul zostanie z chłopcami a ja pojadę.
Ciągle tylko się myśli o Piotrusiu i Olusi wszyscy czujemy się jak w jakimś złym koszmarze
cos innego u olki?
wiesz, najlatwiej zwalic na kobiete ze musiala miec infekcje w ciazy-bo przeciez nie zwala na szpital. i wbjaja ja pewnie w niesluszne poczucie winy

bardzo bardzo bardzo mi szkoda twojej siostry
ciagle trzymam kciuki za nia i za dzieci,
Cytat:
Czesc

czesc
sstrasznie podoba mi sie imie agata
jak tam agatka grzeczniutkie dziecko czy tez daje popalic?

moj mlodziak znowu pospal 20 min i wrzask. nie dalam za wygrana, mleko i dalej do lozeczka. spi. a ja skonczylam prasowane.

mam humor do d...
anulka lacze sie w kiepskim humorze. ja wcz zaczelam plamic
15 tabletek za mna , tak mnie bolal wcz kregoslup na dole..............
Stary 2011-07-03, 12:53   #4659
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziękuje za przywitanie.

Agatka jak na razie jest spokojna (odpukać, tfu tfu) nie płacze, budzi się tylko na karmienie.

Z tym, ze z karmieniem mamy problem, mała za płytko chwyta, ja nie umiem tego skorygować, bo nawet jak jej wepchne więcej piersi to wypluwa część, zeby tylko sutek jej został. W związku z tym je mało efektywnie i nie przybiera za dużo. W dniu wyjscia wazyła 2960, w zeszłą środe - tydzień po wypisie (2 tyg po urodzeniu) 3100. Na noc daje mm (zeby ja troche podtuczyc i zeby spała troszke dłuzej), dzis usnęła o 22 wstała po 4.
Karmie w nakładkach, bo mam wrażenie, ze wtedy lepiej je, no i ściągam mleko - w nocy daje jej butle z moim mlekiem.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:55   #4660
andziot
Zakorzenienie

eweska ja też ciągle myślę o dzieciaczkach Waszych to wszystko naprawdę jak jakiś zły sen ... nagle cały świat wali się na głowę ... chciałoby się pstryknąć palcem i się obudzić z koszmaru ...

dużo siły dla Was !!!!!!!

anula nie wiem jak u Ciebie le na mnie nie działa jedna przespana noc, ja od dwóch lat wstaję koło 6 rano, codzinnie !!!!!!! nawet w weekend !!! bo tak Zosia się budzi i nie ma zmiłuj ...
teraz do tego doszły pobudki w nocy, więc jest cacy a do tego nie mogę się położyć w dzień bo Zosia ... musiałabym chyba spać z tydzień żeby to wszystko odespać na dodatek ja zawsze śpioch byłam ...

a brud też mam wszędzie, no teraz już trochę mniej ... ale tak brudno jest już dłuuugo ...
sprzątam na raty (wielkie raty) i jak coś skończę to już z powrotem brudno jest ...

ale ja się cieszę, bo na świecie dzieje się mnóstwo zła, choroby, głód itp
a ja tylko niewyspana chodzę ...
cieszmy się że dzieciaczki zdrowe,
bo to najważniejsze

wydaje mi się, że za bardzo sugerujesz się innymi dzieciaczkami, kazdy ma swój rytm ... to, że niektórym dziewczyną dzieciaki dłużej śpią to często zasługo mm, czasem idą późno spać i pobudek jest przez to mniej, mary też karmi mieszanie z tego co pamiętam
takie małe dzieci nie odróżniają jeszcze dnia od nocy ...

Scio rzeczywiście spora się urodziła jak na ten tydzień ciąży

Stary 2011-07-03, 13:03   #4661
moria44
Wtajemniczenie

Edzik i Gabrynia na macie... Normalnie aż też nakręciłam Iguśkę bo to takie fajne, że nasze maluchy na tych samych matach zasuwają

Macie też tak, że Wasze dzieci mają ulubioną zabawkę na macie? Iga szaleje na punkcie pomarańczowej małpki, co bardzo mnie cieszy bo dzięki temu odkręca głowę na tą stronę, na którą normalnie bardzo ciężką ją odwrócić

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
(...)
co do cyckow i stanikow
od dwoch dni przezywam szok patrzac w lustro. tak malo schudlam, nie jestem na jakiejs radykalnej diecie bo tylko odstawilam slodycze, jem 5x dziennie,robie przerwy miedzy posilkami i wiecej warzyw jem, tyle tylko zmienilam, a po moch cyckach zostalo wspomnienie
jak dojde do wag sprzed ciazy to zostanie mi tylko wiszaca skora. zgrrroza
U mnie też zgroza :/ po cyckach zostało wspomnienie, teraz to mam bardziej krowie placki Zastanawiam się czy można je trochę naprawić bez interwencji chirurgicznej

eweska ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić co przeżywa Twoja siostra

Cytat:
Witaj Scio W nowym wątku wrzucę Was na pierwszą stronę

Dla Hanusi poziomkowej z okazji 2 miesięcy

anula ja też mam nerwa przez @ Jak to się człowiek szybko do dobrego przyzwyczaja

No a herbatkę też będę po jedzeniu lub najlepiej między karmieniami podawać, bo teraz dałam kilka łyków przed mleczkiem i mi sporo ulała po jedzeniu.
Achaa i takie mam małe pytanko, czy to co dzieciątko ulewa może mieć żółtawą/herbacianą barwę? Bo wczoraj na pieluszce tetrowej, którą jej buzię wycieram, właśnie takie plamy jak po herbacie widziałam a dziś rano na białym pajacu pod szyjką to samo. Mam nadzieję, że ten kolor jest ok

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 13:03   #4662
martynka89
Zakorzenienie

Mamusie mam do was pytanie. Moje dziecko zjadlo o 12 w nocy, po tem poszlysmy spac i na karmienie obudzila sie dopiero po 4 i spala az do rana. Rano musialam ja wybudzac na karmienie bo spala (bylo jakos po 8). Czy jej sie nic nie stanie jak w nocy tak malo zje? Podaje jej moje mleko i zjada przewaznie 60-70ml aha a w dzien je normalnie tzn. co jakies dwie i pol albo trzy godziny.

A co do mojego "TZta" to prawdopodobnie jutro sie wyprowadze jezeli uda mi sie cos zalatwic bo mam serdecznie dosc. Dzis przeszedl samego siebie.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 13:14   #4663
gusiagatko
Zakorzenienie

matall, andziot Wasze pociechy na macie booooskie
Tak oglądam te filmiki i te wszystkie foteczki Waszych cudownych dzieciaczków i tak mi tęskno za moim Skarbem

Cytat:

Kochana, tak bardzo bym chciała aby to było dzisiaj

Wszystkiego dobrego z okazji 2 miechów (jak ten czas leci)

Zakochałam się w Waszych fotkach na fejsie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a mnie sie snilo w tej malej drzemce porannej ze urodzilas, i w ogole myslalam o Tobie jak karmilam o 2-giej
Kochana jesteś, dziękuję
Przytulam Cię mocno i poprawy samopoczucia życzę

Scio Witaj

ewesko trzymam i dużo siły życzę. Myślę o Was

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 13:17   #4664
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

no no, to ci sie zosia rozgaduje po malu
za chwile beda uszy wiedly od sluchania-gwarantuje
ja już czasem mam dość tego jej gadania
ona jest w stanie powtarzać jedno zdanie z milion razy jeśli ja na nie nie reaguje
i często się takie echo robi już

Stary 2011-07-03, 13:17   #4665
mamaoptymistka
Zadomowienie

ewesko
martynko popieram wyprowadz się i tak wszystko robisz sama a tak zaoszczędzisz sobie stresów i spokojnie ze wszystkim dasz rade

mamusie narzekające na dzidzie spiące w nocy po 4 i więcej godzin na raz:

mój maluch potrafi co godzinę się budzić
po drugie cieszmy się że mamy zdrowe dzieci i jesteśmy z nimi w domku, jak czytam co przechodzi siostra Eweski lub princi to wiem że nie mam na co narzekać

mattal i andziot słodko wyglądają Wasze skarby na macie.

Anula jutro bedzie lepeij

Scio witaj

Grazin ale sen

Wszystkie dzidzie na fotkach piękne, martynko a jaka duża ta Twoja corcia i sliczna

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-03 o 13:27
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 13:29   #4666
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, właśnie! Andziot ma rację, ja przecież daję MM! Co prawda karmienie przed snem - tankowanie do pełna i karmienie nocne, to moje mleko, ale karmienie przed kąpielą jest MM

Agnieszko_pe, Moria, Gusiu, dziękujemy z Hanexem

Gusiu, a co za komentarze pod tymi zdjęciami, od razu samoocena [która wynosi - milion] mi skacze A z kazda sekunda bliżej do uściskania Malutkiej

vege!
Stary 2011-07-03, 13:31   #4667
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
ewesko
martynko popieram wyprowadz się i tak wszystko robisz sama a tak zaoszczędzisz sobie stresów i spokojnie ze wszystkim dasz rade

mamusie narzekające na dzidzie spiące w nocy po 4 i więcej godzin na raz:

mój maluch potrafi co godzinę się budzić
po drugie cieszmy się że mamy zdrowe dzieci i jesteśmy z nimi w domku, jak czytam co przechodzi siostra Eweski lub princi to wiem że nie mam na co narzekać

Grazin i andziot słodko wyglądają Wasze skarby na macie.

Anula jutro bedzie lepeij

Scio witaj
Ja nie narzekam ze ona tyle spi Tylko sie balam, ze moze nie dojesc. Przez pierwsze trzy dni po urodzeniu nie dojadala bo zasypiala przy UU a ja nie moglam sciagac laktatorem bo bylo malutko pokarmu i ona sie cala zolta zrobila oprocz tego trzesla raczkami caly czas i powiedzieli, ze to od niedojadania, ze cukru jej moze brakowac. Teraz juz nie jest zolta ale sie balam, zeby to nie wrocilo. No ale jak nic jej sie nie stanie to sie ciesze, ze tyle spi

A dziewczynom, ktorych dzieciaczki choruja naprawde wspolczuje. Sama bylam przerazona do trzeciej doby (wtedy mialo sie okazac czy mala przejela po mnie chorobe). Najpierw wzieli jej krew po urodzeniu i wyniki OK ale decydujaca miala byc wlasnie trzecia doba. Ale w czwartek wyniki tez wyszly OK wiec ulzylo mi i bardzo sie ciesze Teraz wizyte mam za niecale dwa tygodnie bo kazali mimo wszystko kontrolowac.

A moja corcia duza? Dluga jest na 52cm a wazyla prawie 3700. Pulchniutka na buzce jest.

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2011-07-03 o 13:33
Stary 2011-07-03, 13:42   #4668
andziot
Zakorzenienie

zobaczcie na co się natknęłam na allegro --> TO

Stary 2011-07-03, 13:44   #4669
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie też zgroza :/ po cyckach zostało wspomnienie, teraz to mam bardziej krowie placki Zastanawiam się czy można je trochę naprawić bez interwencji chirurgicznej

No a herbatkę też będę po jedzeniu lub najlepiej między karmieniami podawać, bo teraz dałam kilka łyków przed mleczkiem i mi sporo ulała po jedzeniu.
Achaa i takie mam małe pytanko, czy to co dzieciątko ulewa może mieć żółtawą/herbacianą barwę? Bo wczoraj na pieluszce tetrowej, którą jej buzię wycieram, właśnie takie plamy jak po herbacie widziałam a dziś rano na białym pajacu pod szyjką to samo. Mam nadzieję, że ten kolor jest ok
mozna!
wzmocnic miesnie- elektrostymulacja, body shaping na skore plus kremy-i to chyba tyle miesnie przy wygladzie biustu kluczowe, chociaz taki zestaw jak najbardzije ok na brzuch tez

co do ulewania na zolto...
wczoraj o malo co juz nie pisalam na forum bo maly 2x ulal jakby sama woda no i zakumalam ze to herbatka

Cytat:
ja już czasem mam dość tego jej gadania
ona jest w stanie powtarzać jedno zdanie z milion razy jeśli ja na nie nie reaguje
i często się takie echo robi już
andziot to cie nie pociesze, u nas ten stan trwa do dzisiaj
jak nie chodzi do przedszkola to mi peka glowa od sluchania, a na pierwszej rozmowie z jego przedszkolanka uslyszalam ze moje dziecko nie daje doczytaj jej bajek do konca, tylko wstaje i zaczyna rozmawiac
Stary 2011-07-03, 13:46   #4670
mamaoptymistka
Zadomowienie

andziot niezłe już sobie wyobraziłam użytkowanie tego np. w toalecie w Ikei i co wychodzisz z kabiny i co z tym myjesz to w umywalce wrrrrrrr czy chowasz po użyciu do torebki - maskara

Chciałabym dla moich chłopców kupić takie same koszulki jedna na 128 a druga na 62 lub 68 ale jakie z jakiej firmy może któraś się natknęła na coś

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-03 o 13:48
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 13:48   #4671
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

dobra, skonczyly mi sie pomysly na zabawe , lezaczek be, mata be, gadanie be, noszenie be spanie tez jak najbardziej be

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
andziot niezłe już sobie wyobraziłam użytkowanie tego np. w toalecie w Ikei i co wychodzisz z kabiny i co z tym myjesz to w umywalce wrrrrrrr czy chowasz po użyciu do torebki - maskara
jedno i drugie rozwiazanie chyba bym padla widzac cos takiego
Stary 2011-07-03, 13:56   #4672
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
I jeszcze mam pytanko o MM, czy musze konsultowac z pediatra jakbym chciala dziecku dac takie mleczko??
bo chcialabym spróbowac czy bedzie takie chcial, ale nie wiem czy moge mu od tak sobie podac.
Ja nie konsultowałam, kupiłam Humanę 1 plus i daję 1 butelkę dziennie 120ml (wypija z tego zwykle 40-90ml), a daję przed południem, kiedy moje cyce odpoczywają po porannym maratonie (np. dzisiaj źle spała i karmiłam ok. 4.00, 6.00, 8.00, 10.00 i 11.00), a laktator niestety nie sprawdza się u nas.

Cytat:
Dzień Dobryy!!!

Dziewczynki, Iga mi się popsuła Tak ładnie spała w nocy po 7 godzin, jak spała 5 to marudziłam a od dwóch dni budzi się co 2-3 lub co godzinę Trzeba dać smoka kilka razy i zasypia ale za chwilę znowu pobudka.
Nasza dzisiejsza nocka:
20:40 śpi
00:45 przebudzenie – 70
01:45 przebudzenie – smok
04:30 pobudka – p – 100
06:10 przebudzenie – smok
A może to pogoda tak wpływa, bo moja też źle dzisiaj spała, a ostatnio już kilka nocy spała od 20.00-21.00 do ok. 4.00, pewnie przechwaliłam, bo teraz też stęka, a nakarmiona z dwóch cyców i butli to powinna spać jak zabita

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzisiaj już 8 dzień po terminie i nic się nie dzieje
Nie martw się, ja urodziłam 12 dni po terminie i miałam poród wywoływany, ale teraz z perspektywy nie było aż tak strasznie, chociaż w trakcie bałam się okropnie, ale szybko poszło i zakończyło się cudownym sukcesem.
Trzymam kciuki!!!

Edzik i Gabulek są nieziemscy, śliczne maluchy, Edzik jak oczyma wodzi za tymi zabawkami, a Gabi jak ładnie rączką trąca tę maskotkę, przeurocze maluszki

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

Aż serce boli, kiedy się takie rzeczy czyta i to jeszcze u obu maluszków się stało. Szok normalnie. Nie ma nic gorszego dla matki, jak choroba dziecka. Siostra donosiła ciążę zdrową, urodziła zdrowe dzieci, a teraz przez jakieś zaniedbanie maluchy i ona tak cierpią. Ja nie wierzę w bakterie w ciąży, to musiało stać się w szpitalu, nie raz się o takich przypadkach słyszy.
Ewesko Twoja siostra teraz najbardziej cierpi jak na to wszystko patrzy, życzę Jej dużo siły w tych trudnych momentach i wierzę, że nie spełnią się te najgorsze rokowania, a maluszki dadzą radę pokonać chorobę.
Stary 2011-07-03, 14:11   #4673
matallewar
Zakorzenienie

Kupiłam to czerwone serum Eveline...

...daje czadu

Odważyłam się posmarować tym brzuch

Edzik śpi, a ja się szykuję do przyjaciela na urodziny (wpadamy na trochę z Edzikiem, ciekawe, jak to zniesie ). Mam ambicje zrobić makijaż pierwszy raz od porodu

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

Muszę to mieć! [COLOR="Silver"]

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 14:14   #4674
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny po jakim czasie flaczek zaczyna sie wchlaniac? Bo mam brzuch jak bym w 5 miesiacu ciazy byla.

Od porodu zjechalo mi z wagi okolo 10 kg. Jak wrocilam ze szpitala to bylam na minusie niecale 5 kg a teraz w 3 dni zlecialo mi drugie tyle. Tylko ten brzuch tragicznie wyglada.
Stary 2011-07-03, 14:14   #4675
moria44
Wtajemniczenie

Sztuczny siusiak genialny
andziotka czego Ty szukałaś, że się na niego natknęłaś?

gusia jeszcze chwilka

Iguśka i jej małpka

Stary 2011-07-03, 14:18   #4676
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej Mamutki!
U nas bajecznie. Tatus poszedl na 12 godzin do pracy wiec do 19 jestesmy sami. Mamy dzis gosci wiec musze troche ogarnac!!!
Do pozniej

Ewesko chicialoby sie napisac cos madrego, ale nic mi na mysl nie przychodzi.... chcialoby sie pomoc, ale nie ma mozliwosci... jedyne co moge zrobic to pomodlic sie za Ole i Piotrusia o szybkie wyzdrowienie!! Jestem pewna, ze niedlugo juz wszytsko bedzie dobrze

Mary dwie roze dla Damy z okazji powanych 2 miesiecy

Matall Edzik na macie... widac jak bardzo chce dotkanc zabaweczek... slodki widok!!!

Andziot... Gabulek wymiata!! Juz wie do czego raczka sluzy slicznie sie bawi!

martynka89 sliczna coreczka

Scio witamy witamy

Gusia juz za chwileczke, juz za momencik... niby nic nie lapie... ale TO lapie w najmniej spodziewanym momencie Trzymam by to bylo juz tuz tuz!!!

Grazin sen piewsza klasa no, ale Cie pociesze... zazwyczaj sie tlumaczy na odwrot!

AgnieszkaM. no to musi cos w tym byc!!! Lubia tancowac te nasze chlopaki

Dorkabl o to nam wlasnie chodzilo chcielismy sami sobie dac rade. Moj maz mial 3 tygodnie wolnego wiec nie bylo zle a poza tym moj Antos to dosc grzeczne dziecko i nawet jak mama zostaje wnocy sama na 12 godzin to jest ok

Princi ile stopni????
Ostatnio kupilam tylko 3 pajace z Nexta, na fotkach w albumie ma ubrane i dostal kurteczke skorzana, ale to tak od 3-6 miesiecy. Poki co nie kupuje mu nic poza pajacami, bo szkoda mi malego katowac dzinsami, sweterkami...
Stary 2011-07-03, 14:40   #4677
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym dla moich chłopców kupić takie same koszulki jedna na 128 a druga na 62 lub 68 ale jakie z jakiej firmy może któraś się natknęła na coś
chrzestna Zosi kupiła moim dziewczynom identyczne bluzeczki w Zarze, jedna 3-6m chyba a druga 98

Cytat:
Sztuczny siusiak genialny
andziotka czego Ty szukałaś, że się na niego natknęłaś?

gusia jeszcze chwilka

Iguśka i jej małpka
w promowanych mi wyskoczyło

a Iguśka boska,
strasznie widać różnicę w zachowaniu, mimo że dzieciaczki różnią się tygodniami tylko,
Iga ma już bardziej celowane ruchy, panuje nad konczynami więcej
bardzo szybko idzie rozwój takich maluszków ...
z dnia na dzień uczą się czegoś nowego

zapomniałam
Paulizia avatar cudowny !!!!!!!!!!!

Stary 2011-07-03, 14:52   #4678
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
a Iguśka boska,
strasznie widać różnicę w zachowaniu, mimo że dzieciaczki różnią się tygodniami tylko,
Iga ma już bardziej celowane ruchy, panuje nad konczynami więcej
bardzo szybko idzie rozwój takich maluszków ...
z dnia na dzień uczą się czegoś nowego
Merci
A z tym rozwojem, to fakt, prawie każdy dzień przynosi coś nowego, a to nowy płacz albo jakiś śmieszny krzyk, a to więcej się śmieje, lepiej główkę trzyma. Czasem budzę się rano, patrzę na tą moją córuchnę i mam wrażenie, że ją ktoś w nocy podmienił

Paulizia u mnie też gości za godzinkę a kupy wciąż brak, już ponad 2 dni... coś czuję, że się Iga przy szerszej publiczności skasztani

Stary 2011-07-03, 14:52   #4679
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam się dziewczynki w ten paskudny dzień
Martwię się o moją Aluśkę, dzisiaj obudziła się już o 3 z płaczem, dałam UU i zasnęła z nami, ale ten sen to było jedno wielkie stękanie - później szedł pierd, chwila ciszy i znowu - tak więc chyba kolki nawróciły . Ale bardziej martwie się tym, że coraz częściej się krztusi, kiedyś tylko herbatką - a teraz i UU i butelką, śliną - a dzisiaj nawet zakrztusiła się jak ją nosiłam pionowo do odbicia . Jak leży to też się krztusi - boję się ją spuścic z oka na minutę, non stop miele językiem, coś przełyka, a czasami przełyka tak ciężko, że aż to słychac o rana zakrztusiła się już 6 razy, nawet przez sen. W nosie jej charczy, z gardła się coś odrywa...mam nadzieję, że to nic poważnego.
Jutro będziemy u pediatry, bo ma byc szczepiona - zobaczymy...
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 14:54   #4680
andziot
Zakorzenienie

wysłaąłm mężula na zakupy z Zosią,
a Gabulek śpi

więc szperam po necie
i znalazłam coś TAKIEGO
może to bardziej na brzuchol się nada

(bo Wy wszystkie walczycie, a ja się lenię więc też postanowiłam się za siebie wziąć, żebym tylko ja obwisła nie była )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości