|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
My teraz kończymy drugą paczke tych małych Dad i chyba przejedziemy na dwójki, tyko nie wiem czy na tą moją dupinę nie będą za duże
![]() Marinko te 2 są dużo większe niz newborn?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Patik ja słyszałam, że każda kobieta ma mleko, nie ma się co stresować, trzeba tylko być cierpliwym i dać sobie w razie problemow pomóc, ale ile w tym prawdy
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Ooo a co to mój suwaczek pokazuje ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-07-03 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
dziś przestałam brać magnez
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
mój mały tak napiera dzisiaj w dół że aż podbrzusze boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
DZIUBEK GATULACJE!!!
Ja mam swoje pieluszki tetrowe, kocyk, rożek. Choc rożka nie uzywam bo jakis za sztywny jest dla mnie, mam bawełniane kocyki i pieluszki falnelowe, ciepło jest to tym tylko owijam lub nakrywam Sarcie. Marinko jakie mleczko dajesz Igusiowi? Moja Mała nie chce ssac piersi, a i ja nie mam za duzo pokarmu, ściagam laktatorem wypozyczonym ze szpitala i zawsze na kilka karmień mam, ale dokarmiam Bebilonem, bo akurat to jest w szpitalu. W domu chyba też to beda dawała bo boje sie zmienic, ale kusi mnie Hipp. Krem na brodawki ziajki to tez 100% lanolina, zmywac nie trzeba i kosztuje 8 zł ![]() AAAAA i jestesmy po testach pieluszkowych zielone pampersy to dla mnie to samo co Dady biedronkowe, oryginalne pampersy premium rzeczywiscie milsze, delikatniejsze. Uzywam pamp. premium i dady na zmiane, z tym ze my uzywamy rozmiar 1, bo dwójki siegaja Sarze pod pachy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zadomowienie
|
![]() tak naczytalam sie Waszych opini na temat tego ze mezowi sie powinno tez dostac ze nie wytrzymalam..... moj R spal dzis do 12 ja zdazylam ugotowac zupe zebrac i pochowac pranie nastawic kolejne a on wstal i wlaczyl TV mowie: miales odkurzyc w kuchni juz od tygodnia CIe prosze a on: ze mu ise niechce narazie jak sienie wkur***am wzielam odkurzac przelecialam cale mieszkanie skoczylam po mopa na balkon pozmywlaam podlogi i przy okazji balkon tez zrobilam pieczen wytarlam kurze wrocilam do pokoju spakowalam cale lozeczko (on za nie zaplacil) spakowalam posicel i materac tak jak bylo kupione nie moglam tylko rozkrecic go bo nie mialam juz sily..... powiedzialm ze nic od niego nie chce i zeby je sobie zabieral ze dziecka nie zobaczy bo jest nieodpowiedzialny i egoistyczny i ze na obiad tez niech jedzie do kolegi i jego dziewczyny bo ja nie bede go karmic bo tu nie ma stolowki tylko naormalny dom noi chyab podzialalo....... bo wzial mnei na rozmowe i wzial sie do roboty..... ale ja nie daje za wygrana....... ![]() ![]() a lozeczko coz...... itak musialam wszsytko pozdejmowac bo musze to uprac noi zdjac folie z materaca (o czym moj maz nie wie ![]() wiec wyobrazcie sobie jego mine jak zobaczyl wszsytko spakowane-BEZCENNA ![]() no nic jade do mamy bedziemy robic PASZTET Z CUKINII ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci, że już trochę odpuściłam to gadanie lekarza, w czwartek mi zaworki puściły i sobie poryczałam tak konkretnie, musiało mi po prostu chyba zejść ciśnienie. Teraz już wróciłam do siebie i czekam co mi podpowie instynkt bo gin trochę mi go "oszukał" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale do rzeczy. Moim zdaniem kiedyś nie było takiej świadomości laktacyjnej jak teraz. Może się mylę ale wydaje mi się, że 30 lat temu jak kobieta nie miała pokarmu albo miała mało to po prostu przechodziła na mieszanki (jak były) albo próbowała krowiego mleka (jak nie uczulało) no a mleko w piersiach zanikało. Teraz uczy się kobiety świadomości stymulacji laktacji- nawet jak nie masz mleka powinnaś dziecko przystawiać do piersi i powinien zadziałać naturalny mechanizm cycek-mózg-cycek i prędzej czy później mleko powinno się pojawić. Tłumaczyłam to mamie ale zapytała "no ok, ale co jeśli NIE MASZ mleka?" Więc sama się zastanawiam czy rzeczywiście zdarza się, że nawet taka stymulacja nie pomaga i kobieta rzeczywiście nie ma pokarmu. Cytat:
![]() wciągnęłam miseczkę jagód z malinami i śmietanką - pycha ![]() i znów skurcze mnie smyrają ale wiem, że to jeszcze nie to
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc póki co jesteśmy na Bebilonie i jest ok. Chociaż widziałam Bebilon Comfort, na problemy z brzuszkiem i kolką, troche mnie korci. Słyszałam, że Enfamil też b.dobry jest... A tak swoją drogą, ciężko jest z tym karmieniem naturalnym...Nawet nie myślałam, że może być z nim tyle problemów. Scio hmm, ciężko mi stwierdzić, nie pamiętam już dokładnie tych 1, na mojego te 2 są idealne, ale on jest pączek, teraz ma 4750. Ale są od 3 kg, więc myślę, że powinny być ok... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Stapelka czy przez niedoczynnosc tarczycy mozna miec mniej pokarmu i ogolnie problemy z laktacja?
bo tak mi powiedziala jedna polozna, ze wlasnie przez tarczyce moge miec te problemy. ale fajna panienka!!!! my jutro konczymy 2 tygodnie ![]() ![]() blondynkapoznan macie juz imie wybrane???? Ja tez biore dalej witaminy + kwas. |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
Czytam i czytam mam trochę chwilę czasu,
myślę sobie przez sobotę dużo nie naszkrobiecie, bo to weekend i w ogóle, a tu TYLEEEEEEEEEEEEEE stron ![]() Pisałyście o autach, za moim mężem chodzi Ford Galaxy 7-osobówka, mnie się tez podoba i cena też fajna ![]() ![]() jestem za 7-osobowym, bo w przyszłości chce mieć więcej dzieci i wiele można przewieźć ![]() DZIUBEKKKKKK ![]() ![]() ![]() Mnie jutro nie będzie, jadę z mężem do Krk, poszaleje w przecenach - mam nadzieję ![]() Założę dzisiaj wątek ![]() MArina co do mleka tego comfort to moja kuzynka je używa, wcześniej miała dla wcześniaków specjalne, teraz zmieniła i mimo, że jej mała śpi, je, śpi, je to i tak kolki ma, ale nie aż takie żeby nie wiadomo jak płakała...ten drugi o któym piszesz to teżczytałam, że ma dobre opinie, ale cenę też ma dobrą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co jesc i pic na pobudzenie laktacji??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Poważnie niedoczynność ma wpływ?
![]() Jasna dupa! Ja chce karmić piersią ![]() Bruno ładnie, mnie się podoba ![]() Mąż jednak przywiózł 3 duże czekolady Milki, jedną już zjadłam ![]() teraz drugą mam z płatkami ![]() jak one kuszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
super!!!!!
Cytat:
jedz czekolady poki mozesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Wtajemniczenie
|
Hej brzuszki
wychylam swój czerwony nos zza koccyka zeby zameldować że żyje na początku musze podgratulować: justynie i Dziubkowi ![]() Cytat:
CarmelaSoprano Kochana Twoja Sarunia jest cudowna, życze wam żeby wszystko skonczyło sie dobrze ![]() jest słodka ![]() czekamy na opis porodu Od kilku dni leże z gorączką i z mega katarem , ale czuje sie nienajgorzej, nie ma co narzekac ![]() martwi mnie tylko ból w stawie biodrowym, co jakiś czas czuje jak mi przeskakuje prawa noga, dziwne uczucie, taki silny ale krótki ból. jutro mam wizyte u gina poprosze go o rade gdzie mam sie udać z tym problemem a teraz życze miłej niedzieli, a telik zmyka pod swój kocyk ![]()
![]() |
#4636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No właśnie Dziubkowa nie wiedziała ile to potrwa i czy to to. Więc trzeba ją zrozumieć. Ja też już nie będę siała paniki bo jak widać tylko fałszywe alarmy u mnie. ![]() Carmela wprawdzie doświadczenie zerowe mam co do laktacji, ale wszyscy mówią o karmi żeby pić, herbatki na laktację też są ( sama mam od kumpeli jakieś) a z jedzenia to nie mam pojęcia ![]() ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-07-03 o 13:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
O bawarce też słyszałam
![]()
#4639 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Natan ![]() Edytowane przez zapałeczka Czas edycji: 2011-07-03 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez o tym slyszalam, ale trzeba pamietac, zeby nie przesadzic z mlekiem, bo niestety wiele dzieci ma alergie na mleko krowie... sa tez granulki homeopatyczne na pokarm: http://www.nokaut.pl/medycyna-niekon...-gran-4-g.html ale jak z ich dzialaniem to nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
Carmelko położna mówiła mi, że picie rumianku pomaga.
I też słyszałam, że niedoczynnosć ma wpływ na karmienie piersią. Czytałam artykuł w necie. Robię mu 120 ml. Raczej wypija wszystko. Albo zostawia z 30 ml. Dzisiaj je równo co 3 godz. A z takich ciekawostek, to za chiny ludowe nie podejdą mu butelki( znaczy smoczki) z Tommy Tippe...Robiłam z 10 prób. A kupiłam 3 takie bajerzaste z odpowietrzaczami itp. Wypluwa, zaciska wargi i nie ma opcji, że weźmie je do ust. Karmię Aventem, co dostałam je w gratisach jakichś. |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | ||
Rozeznanie
|
Witam z Krainy Deszczowców
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumekgratki zakupu wózka ![]() Zresztą mam wrażenie, że wczoraj był bardzo zakupowy dzień, bo wszędzie dużo ludzi, ale to pewnie przez pogodę. Też poolecam Purelan z doświadczenia, choć na szczęście Maja za bardzo nie zmasakrowała mi brodawek, ale na początku przynosił wielką ulgę. Vaniliova ![]() LilkaaKarolinka śliczności ![]() LadyInBlack2 to ta Twoja bomba widocznie z opóźnionym zapłonem jest ![]() Byłam wczoraj na wizycie, główinie po zwolnienie bo mi się kończyło. Mój gin na urlopie, więc trafiłam na innego i bardzo mnie zaskoczył podejściem. Zainteresował się żylakami i ogólnie tak jakoś dokłądniej podszedł do wizyty. Najśmieszniejsze jest to, że wg niego szyjka mi się wydłużyła. ![]() ![]() Od piątku czuję się jak balonik, wszystko mi puchnie, a ze stóp to opuchlizna już nie złazi. Wiem, że taka kolej rzeczy pod koniec i jakoś dam radę do porodu (nie mam wyjścia) co nie zmienia faktu, że takie ograniczenia w sprawności strasznie mnie wkurzają ![]() A skoro i tak już jestem ogromniasta ![]() ![]() miłego popołudnia ![]() Natka ![]() Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-07-03 o 14:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Czytam Was od rana i tak mi schodzi..... naskrobałyście tyle stron że już zapomniałam co komu odpisać..... Jutro idziemy na wizyte więc skromnie proszę o kciuki ![]() ![]() Nadrabiam co pamiętam.... Dziubku Szymek jest przesliczny ![]() Carmela brawa dla Sarci za wagę! ![]() Lilkaa Karolinka słodziutka ![]() Marina noo to z Igora już wielki facet! jak się z mężem układa? mam nadzieję że już lepiej ![]() Sweet bez komentarza z tą panną..... pijana? naćpana? czy za przeproszeniem niedorobiona... ![]() Brumek chciałabym to widzieć jak Cię mąż woził w wózku po mieszkaniu ![]() ![]() ![]() ![]() Zanka widzę że mamy podobne podejście... "Kolejny taki sam dzień.... czyt. nudny ![]() Zmalowana rozumiemy, że uszanowałaś po prostu decyzję Dziubka ![]() ![]() Natka no cóż.... suwaczka trzeba sie słuchać ![]() Telik wracaj do zdrówka bidulko!! Blondynka Bruno ślicznie! ![]() Słoneczko kolejna Ty nasza tykająca bombko ![]() iii więcej nie pamiętam ![]() Co za nudny dzień.... normalnie nic tylko siąść i beczeć... pogoda okropna, mąż mi w końcu z tych nudów zasnął.... a ja sobie szukam nowego telefonu ![]() Aaaa i upolowałam dzisiaj laktator ![]() ![]() Ehh ale mi brzuch dziś twardnieje... paskudne uczucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
brzuch mnie troszkę ćmi, coś czasem zakuje
do tego kości fredkowe bolą poza tym nic znaczy nie rodzę jak zacznę dam Wam znać ![]()
#4645 |
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo!
Co prawda od rana próbowałam co nieco nadrobić, to nie udała mi się ta sztuka i teraz będę czytać ![]() Ale mam pytanko - Jak należy uszykować wózek? Chodzi mi o to czy szykujecie jakąś pościel do wózka, czy kładziecie prześcieradło itp. Bo ja pomyślałam że wystarczy położyć pieluszkę tetrową na ten materacyk wózkowy i dodać kocyk i wsio, ale teraz nie jestem pewna ![]()
#4646 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To może przyznam się do mojej wpadki na zakupach dzieciowych - potrzebna jest mała miska do przemywania dzieku twarzy czy po kupce pupy. Jak mała miska, to kupiłam małą miskę, taką chyba na 5 l wody... Jak zobaczyłam u koleżanki o jaką maluteńką miskę chodzi, to się sama przed sobą zawstydziłam ![]() ![]() Zmalowana, spoko - obiecalaś że się nie wydasz i dotrzymałaś słowa po części - po Twoich postach było widać, ze coś wiesz, a nie powiesz, a ja jak to czytałam to było mi coraz bardziej głupio, jakbysmy forum prowadziły w innej niż dziecięca tematyka, a te wiadomości, że któraś właśnie rodzi były zupełnie poboczne. Przepraszam, że drążę, ale baaardzo mnie to ruszyło, może jeśli nie byłabym w ciąży to zlałabym to, ale nie teraz... ![]() ![]() Ja kończę niedługo opakowanie Femibidionu i więcej nie kupuję. Wyniki póki co mam dobre, a i tak nie biorę codziennie dawki. Po porodzie nie mam zamiaru niczego brać bez potrzeby, jakoś w ogóle sceptyczna jestem co do suplementów... Karolinka taka śliczna! ![]() Przypomniało mi się, że teściowa wczoraj zapowiedziała, ze najpierw mam małą przyłożyć do prawej piersi... Dlaczego? Tylko się nie śmiejcie! Żeby "lewusem" nie była!!!!! ![]() ![]() Oj Sweet, ale dałaś mu czadu, chyba popamięta na jakiś czas! ![]() JustPi, fanie, że nie Twój gin, a tak się zainteresował! Gratki za wizytę. Cytat:
A Ty pisz co się dzieje u Ciebie, a nóż widelec naesz kciuki, które jak wiadomo mają magiczną moc, cos pomoga i popchną Filipka ku światu ![]() Agulaabar, kciuki zamówione to i bedą jutro ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Rozeznanie
|
telik zycze duzo zdrowka
lilka Karolinka slodziutka i ten usmiech.... ![]() straszny dzien niewiadomo co ze soba zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Zadomowienie
|
carmela- na latację przedewszystkim dużo płynów... ale żeby pkarm był treściwy muszą to byc płyny z czyms... tzn lekka herbatka, soki domowej roboty i dużo dużo zup. woda da wodę w pokarmie,a dzidzius musi się najadac. racja z tym,że lepiej ograniczac mleko krowie, wprowadzac je powoli ponieważ lubi uczulac.
karmienie niestety nie jest oczywiste...zazwyczaj kobieta będzie miec mleko,ale jeśli dzidziś nie chce go jesc to pokarm natychmiast zacznie zanikac... produkcja mleka jest nakręcana karmieniem piersią.laktator nie nakręca laktacji niestety- umie na chwile ją podtrzymac i tyle ![]() ![]() więc jeśli dziecko krzyczy bo ciągle jest niedokarmione,a nasza ambicja podpowiada nam KARM CYCKIEM,KARM CYCKIEM... wsadźmy sobie ambicje głęboko w 4 litery i weźmy butlekę MM w rękę...po co głodzic dziecko i samemu się doprowadzac do depresji.... zazwyczaj małe cycki karmią dużo długo... a cycyory jak moje "dużo muczą-mało mleka dają" takie moje małe doświadczenia z karmieniem |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() do mojej miseczki może wleję z 3-4 szklanki wody a Ty widzę poszalałaś ![]()
![]() |
#4650 |
Zadomowienie
|
Lilka - córcia kochana
![]() ![]() Vaniliova- magnez odstaw,bo inaczej nigdy nie urodzisz ![]() Sygine- ja mam miękki materacyk w gondoli nic innego nie bede wkładac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.